Syria–Yankees go home

Het is een oude slogan uit de periode toen men in Latijns-Amerika strijd voerde tegen het Amerikaanse imperialisme dat decennia lang via allerlei dictators met een ijzeren greep het beleid in die regio bepaalde. Dit is blijkbaar nu ook de slogan in Syrië. En dit niet alleen bij de regering van president Bashar al Assad maar ook bij zijn tegenstanders, de jihadisten en hun Turkse en Saoedische bazen.

Achter gesloten deuren

Op dit ogenblik heeft achter gesloten deuren en ver weg van de camera’s en eventueel opdringerige journalisten een conferentie plaats van de verzamelde oppositie tegen de regering in Damascus. Enkele tientallen personen dus en vermoedelijk alleen mannen.

Deze moet een eensluidend standpunt innemen en een delegatie samenstellen die dan met de regering in Damascus over een staakt-het-vuren moet onderhandelen en zo mee een overgangsstructuur opzetten. Normaal moet reeds tegen 18 december de samenstelling van die delegatie klaar zijn en dient men hun standpunt te kennen. Tegen die dag willen de betrokken buurlanden en grootmachten immers terug met elkaar over Syrië aan tafel zitten, ditmaal in New York.

Alawiten vrouwen - in kooien - Oost-Ghouta - 2 - 1-11-2015

Een der in Saoedi Arabië vergaderende groepen is het Leger van Islam van Zahran Alloesh. Hier poseren enkele leden van deze groep recent op twitter fier met in een kooi opgesloten gevangenen. Volgens hen alawieten, een religieuze minderheid, die men daarom maar in hun ‘bevrijd’ gebied rondtoerde hopend zo bombardementen van het regeringsleger tegen te gaan. Gematigde rebellen volgens onze kranten.

Geen sinecure natuurlijk want tot heden is die oppositie in wezen niets meer dan een stelletje koppensnellende salafisten, dievenbendes en door Saoedi Arabië, de VS en Turkije onderhouden Quislings genre Salim Idriss.

Buiten onderling ruzie maken, elkaar vermoorden, plunderen en opposanten afslachten hebben die nog niet veel gedaan. Maar ze controleren wel grote delen van Syrië en hebben de onvoorwaardelijke steun van Turkije, Qatar, Saoedi Arabië en de landen van de NAVO. Dit laatste althans tot onlangs. Wil men de oorlog snel beëindigen dan moet men er dus wel tot op zekere hoogte rekening mee houden.

De lievelingen van de VS

In een duur Saoedisch hotel zitten de genodigden nu bij elkaar om voor een keer dan een eensluidend standpunt in te nemen.  Dat men Jabhat al Nusra (alias al Qaeda) en ISIS niet ging uitnodigen was al van in het begin duidelijk. Maar wie dan wel en wie niet? En wat blijkt nu?

Zo blijkt dat Ahrar al Sham, een door leden van al Qaeda opgerichte terreurgroep, wel een toegangskaartje kreeg en ook het Nationaal Coördinatiecomité van de Krachten voor Democratische Verandering (NCCKDV) uit Damascus, dit is de officiële in het Syrisch parlement vertegenwoordigde oppositie. Hoe die twee groepen dan tot één standpunt zullen komen is iets wat quasi als onmogelijk moet worden gezien.

Maar er zijn behoudens de twee takken van al Qaeda, ISIS en Nusra, nog twee belangrijke groepen die men niet uitnodigde. En dat zijn de Democratische Uniepartij (PYD) van de Syrische Koerden en de Syrische Democratische Krachten (SDK), een allegaartje dat samen met de PYD op dit ogenblik voornamelijk in het Syrische oosten vecht tegen ISIS.

YPG en Syrian Democratic Forces - Afrin - Noord-Aleppo - Begrafenis - 12-2015

Het Syrisch Koerdische leger van de PYD en hun bondgenoten van de SDK mochten niet naar de conferentie in Saoedi Arabië. Nochtans zijn zij tegenwoordig de favoriete Amerikaanse rebellen.

Die SDK is het nieuwe paradepaardje van de VS. Ze moet van de VS samen met de PYD dan ISIS verslaan en ook Rakka, de officieuze hoofdstad van die Islamitische Staat, veroveren. De PYD, deels met de SDK, bezetten een groot deel van Syrië en veroverden met Amerikaanse steun al veel terrein op ISIS, vooral woestijngebied. Dit gebeurde wel in overleg met de Syrische regering.

En noch de PYD of de SDK werden door de Saoedi’s dus uitgenodigd, wel – zeer opvallend – het door Damascus getolereerde Nationaal Coördinatiecomité. Die uitsluiting van de alliantie PYD/SDK kwam er volgens de media op vraag van Turkije. De aartsvijand van de PYD.

De VS drong volgens de media zoals Reuters wel aan op de aanwezigheid van hun nieuwe lievelingen maar haalde bakzeil bij de Saoedische Koning Salman de Hakbijl. Deze geboycotte groepen hielden dan maar in hun ‘bevrijd’ gebied in al Malikiya een eigen conferentie. Waar amper iemand aandacht aan bestede.

Amerikaans ongenoegen

In de eerste persberichten over deze Saoedische bijeenkomst liet een alleen als westerse diplomaat omschreven insider zich erg laatdunkend uit over deze nog tot vrijdag durende Saoedische bijeenkomst. Vermoedelijk was dit een Amerikaanse diplomaat die zo de woede van Washington over de gang van zaken liet merken.

Het voorval toont wel de slechte relatie tussen de VS en haar zogenaamde bondgenoten in de regio en hoe zwak de greep van de VS op het wereldgebeuren geworden is. John Kerry, Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, is dan maar naar Moskou vertrokken, ongetwijfeld om hierover zijn ongenoegen te luchten tegen zijn Russische evenknie Sergeï Lavrov. Wie weet krijgt hij wat Russische steun.

Zowel de VS als de Russen en haar bondgenoten zijn ook zeer ongelukkig met de aanwezigheid op die Saoedische conferentie van vooral Ahrar al Sham, de Syrische kloon van al Qaeda. Deze groep is trouwens zowat de enige die tijdens deze bijeenkomst al een standpunt liet horen. En dat is een islamitische staat en het opknopen van president Assad en gans zijn bestel. Het wordt daar nog leuk in dat Saoedische hotel.

John Kerry met Sergeï Lavrow, minister van Buitenlandse Zaken van Rusland - 14-10-2014 - Parijs

John Kerry zal op de schouder van zijn ambtsgenoot Sergeï Lavrov moeten gaan schreien over de onheuse behandeling die hij van zijn Saoedische ‘bondgenoot’ kreeg. Gelukkig heeft hij nog Lavrov.

Maar wie zich nu niet schikt naar wat vorige maand in Wenen door de buitenlandse machten werd afgesproken, en dat was onder meer Syrië als een seculiere staat, krijgt het stempel terrorist opgedrukt. Deze wordt daarna automatisch dus een vogelvrij verklaarde. Voor deze groepen geen prettig vooruitzicht.

Ondertussen heeft het Leger van de Verovering in het door hen gecontroleerde noorden van Syrië, zijnde delen van de provincie Aleppo en de provincie Idlib, nu ook de salafistische interpretatie van de sharia ingevoerd. De vrouw die nu nog zonder haar man of vader op straat komt en zonder nikab krijgt al minimum wat stokslagen.

Het leger van de Verovering is een amalgaam van een tiental salafistische groepen met als voornaamste al Nusra, Ahrar al Sham en Jund al Aqsa. Deze Jund al Aqsa wil het vroeger bestaande front met ISIS herstellen. Dat ze deze sharia invoerden juist tijdens deze Saoedische conferentie is ongetwijfeld een slecht voorteken.

Dit is hoe dan ook dus een tweede Isisstan. In de westerse media wordt dit Leger van de Verovering steevast omschreven als een onderdeel van de ‘gematigde’ rebellengroepen. En die moeten dus een seculiere staat gaan aanvaarden. Dat wordt nog lachen.

Willy Van Damme

Advertenties

6 thoughts on “Syria–Yankees go home

 1. Heer Van Damme, draait het, als je alles abstraheert, niet hier om?

  Olie, gas, pijpleidingen en (petro)dollars?
  Rusland kon mijns inziens niet anders dan ingrijpen in de inderdaad illegale oorlog van de NAVO landen, Amerika voorop.
  Niemands Knegt
  Antwoord:
  Allemaal veel te simplistisch. De reden waarom de VS hier zo ageert heeft vermoedelijk veel meer te maken met de verlangens van Israël dan met gas of olie. Denk er ook aan dat Rusland eveneens een enorm gasleverancier aan Europa is en dus feitelijk een concurrent van bijvoorbeeld Iran.

  De reden waarom Rusland ginds vecht is gewoon eigenbelang en dat is heel simpel te begrijpen. Rusland heeft als sinds 1979 af te rekenen met die salafistische door de VS en Saoedi Arabië gesponsorde terreurgroepen.

  Eerst in Afghanistan en daarna vanaf 1991 in de Kaukasus met vooral Tsjetsjenië. De Russische regering en ook de bevolking weet perfect dat elke in Syrië gedode salafist er een is die men niet in Rusland moet neerknallen of die in bijvoorbeeld Moskou geen bomaanslagen meer kan plegen. Opgeruimd staat netjes.

  In de Kaukasus werden die salafisten verslagen maar geheel verslagen zijn zij niet. De meesten zitten nu in Syrië en Irak waar ze met bosjes sneuvelen. Mijn vermoeden is dat men er tussen de 35% tot 50% van die terroristen al uitschakelde.

  Daarom dat het totaal onverstaanbaar is dat de EU die jihadisten heeft zitten steunen, o.m. met wapenleveranties en militaire adviseurs. De belangen van onze regering zijn echter exact dezelfde als die van Rusland en ook Syrië.
  Al immers meer dan tien jaar (Madrid, Londen) zitten wij met erg dodelijke terreuraanslagen door die bendes.

  Hoe idioot onze regeringen zijn blijkt dat ze nu pas na Parijs inzien dat men snel die groepen moet uitschakelen en dat men met het Syrische leger moet samenwerken. Het zijn gewoon onze objectieve bondgenoten. Erg moeilijk voor onze bewindslui om dit te vatten moet dat toch niet zijn.

  In plaats van wapens en adviseurs naar al Qaeda & Co te sturen moet men integendeel het Syrische leger op alle mogelijke wijze steunen. Want elke gedode Europese salafist die ginds vecht is er een die hier geen aanslagen meer kan plegen of vers kanonnenvlees kan rekruteren.
  En daar deze naar ginds trokken om te vechten zochten ze de dood zelf op. Eigen schuld, dikke bult.
  Willy Van Damme

 2. Dank Willy voor deze update. Het is voorwaar om te huilen. Dit gebeurt allemaal met de belastingen die onze corrupte regeringen bij ons ophalen. Amerikaanse, Turkse, Britse en Franse bommenwerpers teisteren nu en bloc Syrie.
  Formeel om IS te bestrijden.
  Gelogen; ze denken dat wij dom en gek zijn.

  IS zijn de boots on the ground van de geallieerde fascisten uit naam van het Westen. Om is te stoppen, dient men enkel de diefstal van olie uit Syrie en Irak, en de clandestiene export via m.n. Turkije naar Europa, Israel, en de VS te stoppen. Alsmede de clandestiene handel in geplunderd cultureel erfgoed, vrouwen-, slaven- en orgaanhandel.

  In werkelijkheid dienen de bombardementen en bloc om IS luchtsteun te geven. Zo hoopt men de gewilde ‘all out war’ tegen Rusland los te trekken.

  Het zou niet verbazen tot dit de afleiding moet vormen, Rusland aan de zuid-flank bezighouden, voor de geplande ‘all out war’ (incl. de kernwapens in Europa) vanuit Polen en de Ukraine. Van 26 sept. tot 5 nov. heeft de NAVO hiervoor geoefend in Italie, Spanje en Portugal. Operatie Trident Juncture. 35.000 troepen uit ca. 24 NAVO-landen. Het is menens.

  Sta mij toe, nog wat meer kanten die terzake relevant zijn te memoreren:

  Ook op de ‘softe’ fronten doen de globalisten duivelse zetten.
  De totalitaire Wereldregering, onder VN-vlag.
  TTIP zal voor het eind van het jaar feit zijn (totalitaire grondwet voor de hele wereld), ‘Common Core’ ligt op de plank en zal dan – al dan niet integraal – stalinistisch onderwijs verplichtend opleggen.

  Extreme digitalisering van de overheid eveneens. Alsmede PPP’s. Publiek Private Partnerships. (kosten voor de burgers, obscene winsten of shore)

  Het Christelijke Kerstfeest is vermoedelijk het moment dat is gekozen. (al eens eerder benut door de globalisten; i.c. met de vorming van het kartel van de roofbankiers, de FED). Niet alleen wordt de Islam gedemoniseerd, ook de Christelijke beschaving, haar normen en waarden worden deze eeuw razendsnel bespot, besmeurd, afgebroken, uitgebannen – als obstakel voor de ‘vooruitgang’, als racistisch zelfs.

  Misschien dat dit voor u nog interessant is, en/of voor de bezoekers van uw blog:
  http://www.washingtonsblog.com/2015/12/01-endgame-plan-create-isis-export-isis-refugees-horrific-false-flag-terror-attacks-martial-law-fema-camps-truthers.html#comment-200545

  Obama’s Secret Directive Supporting Global Islamism
  DetailsPosted by Robert Anderson Source: Jihad Watch – by Raymond Ibrahim
  Published: 07 July 2014

  The President personally issued Presidential Study Directive 11 (PSD-11) in 2010,

  En er is meer bewijs van opzet en hoogverraad door de Amerikaanse regering:
  “Consistent with Brzezinski’s account, a “Militant Islamic Network” was created by the CIA.
  The “Islamic Jihad” (or holy war against the Soviets) became an integral part of the CIA’s intelligence ploy. It was supported by the United States and Saudi Arabia, with a significant part of the funding generated from the Golden Crescent drug trade:
  “In March 1985, President Reagan signed National Security Decision Directive 166 … [which] authorize[d] stepped-up covert military aid to the Mujahideen” (Steve Coll, The Washington Post, July 19, 1992.)

  http://newsrescue.com/genesis-of-islamic-radicalism-the-us-textbook-project-that-taught-afghan-children-terror/
  http://www.washingtonsblog.com/2015/09/u-s-drops-bombs-eu-gets-refugees-blame-this-is-insane.html
  Het misleide volk als oorlogswapen docu-video:
  http://www.kla.tv/index.php?a=showportal&keyword=niederlaendisch&id=6746
  http://www.info-direkt.at/us-militaer-erwaegt-atomschlaege-gegen-russland/

  Tegelijk zet de VS en partners in crime dezelfde inhumane, sadistische taktiek in in Afrika. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Europa is gekozen als slagveld van deze ‘End game’. We hebben allemaal dezelfde vijanden. Alleen samen maken we een kans in vrede en vrijheid te kunnen leven.

  (ps.: desgewenst naar believen in te korten)
  Henk Maerlant
  Antwoord:
  Het inkorten van reacties doe ik normaal nooit. Alleen reacties met laster verdwijnen naar de vuilbak of worden aangepast. De bezoekers van deze blog zijn vrij Uw reactie al of niet te lezen. Hetzelfde uiteraard met mijn antwoord.

  Ik denk nu wel dat men in de EU en deels ook in de VS een einde wil maken aan de avonturen van ISIS. Wel is er in de VS nog steeds onduidelijkheid en twee- of driespalt over waarheen het met het Midden-Oosten moet gaan.

  Niet iedereen daar wil ISIS echt uitschakelen. Voor hen is ISIS iets bruikbaars daar dit instabiliteit en sektarisme promoot. En dat is jarenlang het beleid van de VS in de regio geweest.

  Maar de indruk bestaat dat in de VS de tendens overheerst die aan die barbaarse toestanden deels een einde wil maken. Zeker in de EU is er nu wel eensgezindheid. Er is gewoon grote schrik ontstaan voor het monster dat men creëerde. Parijs was niet niets.

  Maar de idioten en psychopaten – excuseer de uitdrukking maar ze klopt in dit geval – die ons regeren moeten hun 180° koerswijziging natuurlijk aan hun kiezers verkopen en dat vergt tijd.

  Men is nu in de EU en ook de VS al zover door te stellen dat men wil samenwerken met het Syrische leger. De laatste stap die men nog moet zetten is daar in het publiek discours ook Assad bij te betrekken.

  Bepaalde media stellen dat men dit al aan het voorbereiden is en zorgen trouwens zelf al voor de preparatie van het publiek op dit laatste stapje dat Fabius, Cameron en Obama nog moeten zetten. Je mag dat normaal gezien begin volgend jaar verwachten.

  Eerst nog het idee van samenwerken met het Syrische leger – Dat zijn toch die van die chemische wapens en vatenbommen uit onze media – bij het publieke laten inzinken. Geen enkele krant had het recent toch over de ‘misdaden’ van dat leger. Te opvallend om te negeren.

  Daarna komt de laatste stap van die koerswijziging en is de 180° koerswijziging achter de rug. En dan zullen Hollande & Co met grote trom in de media hun vredesverdrag voor Syrië aan het publiek verkopen als een groots gebeuren. Iets anders zou mij echt verbazen.

  Wie weet krijgen ze er nog de Nobelprijs voor de Vrede voor. De Noren zijn nu eenmaal op dit vlak tot alles in staat. Henry Kissinger, de man die o.m. instond voor het vernielen van Cambodja, kreeg er toch ook ooit de Nobelprijs voor de Vrede voor het zogenaamd beëindigen van die oorlog daar.
  Dit terwijl hij alleen de Amerikaanse troepen terugtrok en een puinhoop achterliet.
  Willy Van Damme

 3. Marginale herinneringen integreren :
  -Malcolm X- Islam of Nations (1963)…new-Babylon-terminologie
  ..In 1969 steunde de recrutering door UCOD voor Derde Wereld Beweging (pre-Amada) in Leuven op het stichtend voorbeeld van de (soenitische) Black Panthers.

  IS- Islamic State

  Mouvement X van Abu Jah Jah.

  Gelijkenissen in de marge,die verjaren, maar de moeite waard kunne zijn om niet te vergeten
  Ludoke
  Antwoord:
  Uw herinneringen aan het Leuvense maoïstische verleden blijven U duidelijk ‘gijzelen’. En UCOD waar is de tijd…..de tijd van de paters in Latijns-Amerika.
  Willy Van Damme

  • Vanop afstand gezien leek het in Leuven op een secte-gedoe. Zwakkelingen, idealisten op zoek naar een groepsgevoel kleefden moeiteloos aan het discours van een groepje autoritaire leiders. Om erbij te horen was alle onderdanigheid en volgzaamheid oké. Stoppen met studeren…suicidaal gedrag door bv. hier of daar guerillia-bewegingen te gaan helpen.
   Ik merk- wetenschappelijk- een verwantschap met het gerecruteer inzake sectair islam-fanatisme nu…om nog te zwijgen van de mogelijke onderliggende geheime agenda.
   En…als ik alleen dit merk…ik word (gelukkig) oud en ben blij dat de huidige tijden me redelijk koud laten.
   Ludo Kenis
   Antwoord:
   Het maoïstische Amada was een product van het katholiek onderwijs en haar jeugdbewegingen. De trotskisten kon je dan in het rijksonderwijs vinden. Behoudens de uitzonderingen was dat de regel. Vandaar die bekeringsijver en die aanbidding van nieuwe goden.
   Willy Van Damme

   • Mag ik toch dit nog meegeven…..
    http://npdoc.be/Radicalisering-Mao/
    Deze link geeft lezing van een originele studie/document door het Bisdom Limburg in 1972. Het Bisdom verloor bijna haar volledige KSA in Hasselt aan Amada.
    Het woordgebruik sluit bijna naadloos aan bij huidige kommentaren inzake Syriëstrijders.
    Ludo Kenis
    Antwoord:
    Niet alles op een hoop gooien. Het fenomeen had vooral te maken met de toch spelende generatiekloof. Een gevolg van de snel groeiende welvaart in de jaren vijftig en zestig die zorgde voor een nieuw cultureel leven.

    Wat we nu zien is het resultaat van al een tientallen jaren bezige bekeringsijver vanuit Saoedi Arabië en de wens van Israël en bepaalde regeringen in het westen om het Midden-Oosten in brand te steken.

    En dat is wat anders dan een door de economische welvaart ontstane nieuwe cultuur en generatieconflict.
    De trappers niet verliezen. Maar dat is wel een mooi tijdsdocument dat u ons hier bezorgde. Het waren andere tijden.
    Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s