Terreur in Brussel

Toen het fenomeen van de Belgische Syriëstrijders zich in het midden van 2012 begon te manifesteren klonken er het eerste jaar in onze pers zo goed als alleen maar instemmende geluiden. De meest schokkende was natuurlijk die van professor Rik Coolsaet die het in Terzake op de televisiezender Canvas had over ‘idealisten’ die geen enkele burger kwaad berokkenen en alleen de veiligheidsdiensten van de regering viseren.

De terreurfamilie Ayachi

Even schokkend was de houding van sterreporter Rudi Vranckx die in dat jaar en ook in 2013 met de Belgische terrorist Abdelrahman Ayachi (1) in Syrië optrok en hem gebruikte als gids en tolk. Wat wil zeggen dat de VRT, en dus de Vlaamse belastingbetaler, die terrorist hiervoor vermoedelijk ook nog betaalde.

Waarna deze zwaar veroordeelde moordenaar op de VRT tijdens de humanitaire actie voor Syrië van 26 april 2013 zelfs nog vanuit Syrië een als interview verpakte vrije tribune kreeg van onze sterreporter. Humanitaire actie voor de Syriërs? Van een schande gesproken.

Abdelrahman Ayachi - 1

Abdelrahman Ayachi, een terrorist van het zuiverste water en ex-medewerker van Rudi Vranckx in Syrië.

Voor Vranckx waren die Syriëstrijders en salafistische opstandelingen immers idealisten, vrijheidsstrijders die vochten voor de mensenrechten en de democratie tegen de brutale dictator Bashar al Assad. Van al Qaeda was er in in zijn ogen in Syrië helemaal geen sprake. Voor hem was het simpel en was al Qaeda dood, gestorven op het Tahrirplein in Cairo tijdens de Arabische lente. (2)

Nu anno 2015 blijken dit monsters te zijn en is De Brusselse gemeente Molenbeek een centrum voor die salafistische terreurbendes die o.m. een burgervliegtuig met 224 mensen aan boord neerhaalden en slachtpartijen aanrichtten in o.m. Beiroet en Parijs met respectievelijk 43 en 130 doden tot gevolg.

Abdelrahman Ayachi is de zoon van sjeik Bassam Ayachi, de grote man en stichter van het Centre Islamique de Belgique dat de voedingsbodem leverde voor het Brusselse Jihadistan, alias Molenbeek.

Bassam Ayachi werd trouwens nog dit jaar in Knack (3) opgevoerd over zijn strijd voor de ‘bevrijding’ van de Syrische provinciehoofdstad Idlib. De man zit tegenwoordig bij Ahrar al Sham, een terreurgroep opgericht door mensen van al Qaeda en de favoriet van Turkije en de Saoedi’s. Ook nog in 2013 zal men pogen hem wit te wassen. (4)

Bassam Ayachi - 5

Bassam Ayachi is de man in het midden met de witte baard. Hier tussen een groep Syrische ‘mensenrechtenstrijders en democraten’. Zie ook de zwarte vlag van de salafisten. In het westen gaan er stemmen op om Ahrar al Sham, zijn terreurgroep, op te nemen in de vredesonderhandelingen.

En zoals veelal het geval had journaliste Joanie de Rijke ook hier geen enkele kritische vraag voor deze terrorist. Een interview dat ongetwijfeld gebeurde via Skype want geen enkel journalist durft zich immers nog wagen bij die terreurgroepen. Zelfs al omschrijven die hen nog immer als ‘gematigd’.

En nochtans is Bassam Ayachi indirect betrokken geweest bij de terreuraanslagen van 11 september in New York en is hij samen met zijn Centre Islamique de Belgique zowat de geestelijke vader van het Molenbeekse salafisme. Merkwaardig genoeg heeft men deze haatzaaier in België jarenlang ook gewoon laten verder doen.

Saoedi Arabië

Of hoe onze media en politiek de man jarenlang lieten begaan en hem daardoor feitelijk zelfs steunden. Het hoeft dus evenmin te verbazen dat men zelfs nu nog na deze erg bloedige terreur in onze media praktisch elke degelijke kritische zin achterwege laat.

Over de rol van Saoedi Arabië, Qatar, Koeweit, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten bij de verspreiding van de haatideologie die het salafisme of wahhabisme (5) is zal men amper of niets lezen. Alleen Koen Vidal in De Morgen lijkt het als enige ter sprake te brengen. (6) De andere kranten rijden netjes om die heel hete brij heen.

Federica Mogherini - 5

Volgens Federica Mogherini werkt de EU in de strijd tegen de salafistische terreur samen met Arabische bondgenoten. Waarmee ze ongetwijfeld doelde op Saoedi Arabië de verspreider van het salafistische gif, de nieuwe vorm van het fascisme. Bart Beirlant vroeg niet naar de contradictie van haar bewering. Schrik omdat ze eens boos zou kunnen worden?

Typerend voor de houding van onze media is het gesprek van Bart Beirlant met Federica Mogherini, de Italiaanse verantwoordelijke voor het buitenlands beleid van de EU. (7) Op zeker ogenblik stelt zij:

“Al meer dan een jaar is er een engagement van alle lidstaten van de Europese Unie tegen IS. We doen dit niet alleen, maar samen met onze Arabische bondgenoten.”

Het is een verklaring die bij elke serieuze journalist een serie kritische vragen had ontlokt over bijvoorbeeld de rol van die ‘Arabische bondgenoten’ bij de verspreiding van de salafistische terreur, over het feit dat ISIS desondanks het voorbije jaar alleen maar groeide of over de rol van Turkije bij het steunen van ISIS (8). Vergeet het, Bart Beirlant bleef er als een bangerd ver weg van.

Een gelijkaardig verhaal bij Lars Bové in De Tijd (9) met zijn gesprek met Koen Geens (CD&V), minister van Justitie. Een justitie die zoals elke geïnteresseerde weet overal aan het instorten is. Wat het bestaan van de rechtstaat en een goed ondernemersklimaat in België tot een illusie maakt. En voor een professionele strijd tegen de terreur is de werking van ons justitieel apparaat essentieel.

Intellectueel bankroet

Toen de federale regering na het uitschakelen van een terreurbende in Verviers in januari dit jaar aankondigde dat men 200 miljoen euro extra ging uitgeven aan de bestrijding van de terreur klonk dat stoer en was iedereen zo te horen tevreden.

Achteraf bleek er echter van die 200 miljoen 136 gegaan te zijn naar het betalen van achterstallige facturen bij het gerecht. Met behoudens wat kruimels niets extra voor de veiligheidsdiensten.

Nu belooft men 400 miljoen euro. Tijd dus voor een kritische vraag over al die beloften en het niet-functioneren van justitie. Vergeet het echter bij Bové en D’Hoore. Wel in de plaats dus ook hier een pagina vol los zand verkocht als HET interview.

Abdoelhamid Abaaoud

Psychopaat Abdoelhamid Abaaoud in ‘betere’ dagen in Syrië toen hij als een puber en stoer doende met zijn auto enkele lijken voortsleepte. De haatboodschappen die sjeik Bassam Ayachi jarenlang feitelijk ongestoord in Molenbeek kon verspreiden wisten deze sadist te lokken. De gevolgen hiervan zijn niet te overzien.

Wie hier dus dacht degelijke kritische vragen te vinden over zaken als onze wapenleveringen aan Saoedi Arabië of over de onderbemande diensten van gerecht, politie en veiligheidsdiensten is er bij De Tijd zoals bij De Standaard en Bart Beirlant aan voor zijn moeite. Pakken teksten met vriendelijke vragen en oeverloos gewauwel, dat kan men er wel vinden.

Maar wat wil men? In al die praatprogramma’s op televisie komen, behoudens die uitzondering, wat politici hun stoerheid etaleren, diezelfde politici die al jaren het salafisme hebben laten groeien, en ‘specialisten’ als een Rudi Vranckx en Rik Coolsaet. Het is het bankroet van het intellectueel debat.

Over de door Saoedi Arabië in Brussel gefinancierde madrassa’s, Koranscholen, dus niets. En evenmin vragen over het feit dat de Arabischtalige versie van de Qatarese televisiezender Al Jazeera hier bij Proximus gratis op de kabel zit.

En nochtans is dit een zender via welke de salafistische haatpredikant Yusuf al Qaradawi vrijelijk zijn oproepen tot oorlog mocht verspreiden. Tot Saoedi Arabië hem ongeveer een jaar geleden het zwijgen oplegde. Het was dus niet eens de EU die hier optrad maar de salafisten uit Saoedi Arabië. Dit omdat Qaradawi de topideoloog is van de Egyptische Moslimbroeders, de vijanden van de Saoedi’s.

Neen, het debat in België rond die salafistische terreur heeft in de meeste gevallen amper diepgang en ontbreekt bijna elke kritische zin. Veelal praat men de regering gewoon naar de mond.

Ik kijk nu al uit naar de debatten rond de wereldbeker voetbal in Qatar. De vraag is alleen onder welke mat men deze modderpoel zal stoppen. Wedden dat ze vanop het Arabisch schiereiland de miljoenen al laten rollen richting Europa. Koopwaar is er in de EU nu eenmaal genoeg.

Willy Van Damme

1) Abdelrahman Ayachi kreeg wegens terrorisme in Brussel op 25 juni 2012 in eerste aanleg 8 jaar cel en in beroep 4 jaar. Het was al zijn tweede correctionele veroordeling. De eerste was wegens racisme. Hij sneuvelde op 19 juni 2013 als een commandant van de groep Valken van al Sham – die fusioneerde later met Ahrar al Sham – terwijl zijn Franse kompaan Raphaël Gendron in Syrië stierf op 15 april 2013. Ondanks deze veroordelingen bleef Vranckx met hem werken.

Vader Bassam Ayachi is de man die de Tunesiër Abdessatar Dahmane en de Belgisch–Marokkaanse Malika el Aroud in 1999 ‘huwde’. Deze Dahmane pleegde op 9 september 2001 een succesvolle zelfmoordaanslag op de Afghaanse krijgsheer Sjiek Ahmed Sjah Massoed. Dus twee dagen voor al Qaeda in New York toesloeg. Die aanslag op Massoed wordt daarom algemeen gezien als het voorspel voor deze aanslagen in de VS.

Malika el Aroud kreeg in 2010 wegens het leiden van een terreurorganisatie in België 8 jaar cel. Voor velen was Bassam Ayachi dan ook de man van al Qaeda in België. Desondanks heeft Bassam Ayachi nooit de binnenkant van een Belgische cel gezien en heeft de VS hem steeds met rust gelaten. Hij werd in de Italiaanse havenstad Bari in 2008 wel wegens mensensmokkel opgepakt en voor vier jaar in een Italiaanse cel gestopt.

Het Belgisch onderzoek van toen tegen hem bleef zonder gevolg. Dit terwijl massa’s onschuldigen door Washington werden opgepakt om ze daarna naar allerlei duistere foltercentra te sturen. Waarom echter liet de VS Bassam Ayachi dan met rust? Een intrigerende nooit opgeloste vraag. Bassam Ayachi is tegenwoordig Shariarechter in de provincie Idlib van waar hij origineel ook afkomstig is.

2) ‘De Stille Revolutie’, Lisa De Bode, Lannoo, 2011. Pagina 182 waarin de schrijfster Rudi Vranckx citeert: “Voor mij is het gedachtengoed van Bin Laden gestorven op het Tahrirplein. (in Cairo, nvdr.)”

Dit werk van Lisa De Bode is zowat het dwaaste ooit in het Nederlands over Saoedi Arabië geschreven boek en omschrijft de politiek van de vorige Saoedische koning Abdoellah als een die de vrouwenrechten genegen was. Waarbij de aanslagen van al Qaeda volgens haar in Saoedi Arabië: “Daadwerkelijke veranderingen mogelijk hebben gemaakt.” (pagina 73). En neen, dit is niet bedoeld als een grap.

3) Knack, Joanie de Rijke, 29 april, 2015, pagina 69. De man leek blijkens het gesprek wel de grote onschuld zelve.

4) De Morgen, Ayfer Erkul, 9 maart 2013, pagina 8, ‘Belgische moslims in Syrië, helden of toekomstige terroristen?’ Een merkwaardige en ook veelzeggende vraag.

5) Wahhabisme is de naam die buiten Saoedi Arabië gegeven wordt aan de Saoedische staatsgodsdienst en vorm van islam. De term komt van de achttiende eeuwse Arabische predikant Mohammed ibn Abd al-Wahhab (1703-1792).

Salafisten weigeren echter die term wahabisme te gebruiken omdat volgens hun leer alleen de geschriften van de eerste drie generaties na de profeet Mohammed mogen gebruikt worden. Salafisme is een tak van de islam die in scherp contrast staat met de andere traditionele vormen van islam, o.m. wegens zijn extreme onverdraagzaamheid en bij vele salafisten ook omwille van de voorliefde voor geweld. Men kan het zien als een sekte.

6) De Morgen, Koen Vidal, 18 november 2015, pagina 8, ‘Weinig verschil met IS – maar we blijven vriendjes’.

7) De Standaard, Bart Beirlant, 20 november 2015, pagina’s 28-30, ‘Europa is niet in oorlog met Islamitische Staat’, . Een best hagiografisch te noemen gesprek. Zo stelt Bart Beirlant in de inleiding: “Sindsdien (het akkoord met Iran over het kernprogramma, nvdr.) wordt Federica Mogherini ernstig genomen door zwaargewichten als John Kerry en Sergeï Lavrov….” Dit terwijl in realiteit ze er van de VS en Rusland gewoon soms bij mag zijn.

8) Een zeer uitstekend overzicht van de steun die Turkije aan ISIS geeft is te vinden bij David L. Phillips, Institute for the Study of Human Rights, Columbia University, New York, 11 augustus 2014, bijgewerkt op 1 september 2015. ‘Research Paper: ISIS-Turkey Links’. http://www.huffingtonpost.com/david-l-phillips/research-paper-isis-turke_b_6128950.html.

Niet alle bewijsmateriaal is even sterk en sommige zijn bijna zeker vervalsingen, maar de zeer grote lijst is zo impressionant dat het voldoende is om de Turkse president Recep Tayyip Erdogan voor het Internationaal Strafhof in Den Haag te sleuren. Officieel is Turkije echter een bondgenoot van de EU tegen ISIS.

9) De Tijd, Lars Bové en Jasper d’Hoore, 20 november 2015, pagina 4, ‘De islam loopt achter op ons’.

Advertenties

6 thoughts on “Terreur in Brussel

 1. – Een gelijkaardig verhaal bij Lars Bové in De Tijd (9) met zijn gesprek met Koen Geens (CD&V), minister van Justitie. Een justitie die zoals elke geïnteresseerde weet overal aan het instorten is. Wat het bestaan van de rechtstaat en een goed ondernemersklimaat in België tot een illusie maakt. En voor een professionele strijd tegen de terreur is de werking van ons justitieel apparaat essentieel.-

  Als ik het goed voor heb is Geens van plan om in de bewust geschapen chaos van Justitie nu ook maar de Volksjurys sterk te limiteren. Daarmee zou de laatste mogelijkheid weggenomen worden voor relevante veroordelingen in de 2 ‘no go’ zones , namelijk terrorisme (Gladio-terrorisme synoniem aan staatsterrorisme met oa. 9/11, 7/7) en VIP-pedofilienetwerken.

  Er is een opmerkelijk Brits voorbeeld waarbij een Volksjury, ivm de 7/7 Londense aanslagen, 3 ‘zogezegde hulpjes’ van de ‘zogezegde’ bommenleggers vrijgesproken heeft omdat de juryleden (83%) oordeelden ‘dat wat in Londen op 7 juli 2005 gebeurde helemaal anders was dan de overheid voorhield’ en dat op basis van de dokumentaire ‘7/7 Riple Effect‘ (http://www.youtube.com/watch?v=R7PQG5weeHk) gemaakt door de 62 jarige John Anthony Hill, alias Muab’Dib, die zelf door het Britse gerecht, poltie, media…zwaar aangepakt werd. http://www.wacbelgium.be/nieuws/muab-dib-wordt-aan-engeland-uitgeleverd
  http://www.wacbelgium.be/nieuws/de-rechtszaak-en-vrijspraak-van-muab%E2%80%99dib
  Luc Demeyer
  Antwoord:
  Dit voorstel om de assisenjury af te schaffen heeft volgens Koen Geens vooral te maken met budgettaire problemen. Of dat zo is weet ik niet en ik betwijfel het zelfs.

  In het wereldje rond justitie is er altijd druk geweest om komaf te maken met die volksjury. Dit hoort voor veel van die heren en dames rechtsspecialisten bij hen te zitten want zij denken het allemaal zoveel beter te weten.

  Dat een boer of een bandwerker bij Volvo zou moeten oordelen over schuld en boete in een soms complexe rechtszaak gaat hun petje te boven.

  Het is in mijn ogen een klassiek voorbeeld van klassejustitie waar de ‘elite’ het allemaal zoveel beter weet. En nochtans hebben assisenprocessen in België een goede reputatie.

  In de VS en ook in Groot-Brittannië is dat echter niet altijd het geval. Zeker in de VS is er sprake van veelvuldige soms grove manipulaties bij dit soort rechtspraak. Een kwestie van hoe men die jury samenstelt vermoed ik.

  Ik zie dit voorstel van Geens als een zoveelste aanslag op de Belgische rechtstaat. Daar bij assisen komen op een degelijke en professionele manier immers alle aspecten van de betreffende misdaad aan bod. Wat niet wil zeggen dat er ook hier natuurlijk geen zware fouten mogelijk zijn en gebeuren.
  Willy Van Damme

 2. Ik begrip niet dat gij blijft de moslims beschuldigen van de aanslag van 11 sept. in New York. Er waren geen passagiers vliegtuigen ,de toren WTC 1,2 en 7 werden naar beneden gebracht door gecontroleerde afbrak. Het gat in de Pentagon was te klein en was ook een gat in de derde beton ringmuur (want onmogelijk is voor de broze snuit van een passagier vliegtuig en ook heeft men ook geen enkel brokstuk van de passagiers vliegtuigen) dus werd de Pentagon mogelijk getroffen door een racket. Gij volgt de waanzinnige, ongeloofwaardige versie van oorlogsmisdadigers ,Bush & new world orde bende. Ik raad je aan om mijn 4 blogs daarover te lezen.
  Janu
  Antwoord:
  Ik heb maar een beperkte kennis van die zaak en ben dan ook niet de grote expert wat betreft die aanslagen.
  Wel heb ik het hier een aantal maal gehad over dat ‘vliegtuig’ dat dan zogenaamd in het Pentagon zou gevlogen zijn.

  Ik heb dat altijd afgedaan als een leugen. Dit om de simpele reden dat het technisch onmogelijk is. En er waren aan die muur van het Pentagon ook geen grote brokstukken te zien die van zo’n Boeing konden komen zoals bijvoorbeeld de wielen of de vleugels. Enorme stukken die niet zomaar verpulveren.

  Er zijn bovendien geen beelden bekend waarop de inslag van dat vliegtuig te zien is. En nochtans moeten er daar veel camera’s staan.
  En er zijn zoals ik begrepen heb nog veel andere argumenten om de officiële versie feitelijk weg te lachen als zijnde pure fictie.

  En dan blijft er betreffende die aanvallen maar een conclusie meer over en dat is dat er een raket is ingeslagen en geen vliegtuig. Wat ook overeenstemt met het korte filmfragment dat het Pentagon na veel druk en pas veel later vrijgaf.

  En die conclusie kan alleen maar betekenen dat de aanslagen van 11 september met medeweten van de Amerikaanse regering gebeurden. Wel is het duidelijk dat al Qaeda betrokken was en dat de Saoedi’s hen heel waarschijnlijk financierden via o.m. de huidige koning Salman en prins Bandar bin Sultan die toen de Saoedische ambassadeur was in de VS.

  Het heeft dan ook niets te maken met moslims, joden, christenen of boeddhisten maar met grove geostrategische machtsspelletjes waarvoor 3000 Amerikaanse burgers moesten sneuvelen.

  Waarschijnlijk waren die aanslagen het excuus dat men nodig had om Afghanistan en Irak binnen te vallen. Maar ik heb die periode onvoldoende onderzocht om er een degelijk onderbouwde stelling over te publiceren.
  Maar die thesis lijkt gezien de mij bekende gegevens logisch te zijn.
  Willy Van Damme

  • Hier is een verzameling vat fotos van brokstukken van het vliegtuig dat het Pentagon invloog: http://911research.wtc7.net/pentagon/evidence/photos/index.html
   Het is niet veel, maar vergelijk het maar eens met de bijlmerramp: https://www.google.com/search?site=&tbm=isch&source=hp&biw=1301&bih=673&q=bijlmerramp&oq=bijlmerramp&gs_l=img.3..0l2j0i30l5j0i5i30l2j0i24.983.3939.0.4323.11.9.0.2.2.0.240.1215.0j4j2.6.0….0…1ac.1.64.img..3.8.1230._5_6sZ2dSZw
   Ook daar bleef er heel weinig over van het vliegtuig.
   Benfatto
   Antwoord:
   Zeer bedankt voor deze extra informatie. Voor een leek is het natuurlijk niet gemakkelijk om hieruit veel betrouwbare conclusies te trekken. Bovendien is de fotoserie over de Bijlmerramp erg verwarrend met veel foto’s die er naar ik vermoed niets mee te maken hebben.

   Zonder absolute zekerheden te uiten denk ik dat mijn eerdere stelling die ook deze van Janu lijkt te zijn correct. Nergens zie je dat vliegtuig binnenvliegen of grote onderdelen zoals die wielen of de vleugels. Je moet die beelden laten onderzoeken door specialisten en dat ben ik niet.
   Willy Van Damme

   • Uitgebreid gedocumenteerde research naar de terreur in het verleden leert dat deze meestal is georganiseerd door onze eigen overheden.
    En betaaltd met de belastingen die zij bij ons ophalen.

    Brand Rijksdag, Pearl Harbor, Lockerbie (flight 103) cq. operatie Trojan, Operatie Northwoods, Operatie Safe Haven,, eva..

    De Navo heeft dan ook een serieuze terreurtak. Gladio genaamd. (Juncker moest aftreden als permiier van Lux. wegens zijn betrokkenheid bij (het afdekken van) terreur doro Gladio.
    En ja, de NAVO (Gladio) zetelt in Brussel.

    Ach ja, media – de taak van de media is beeldvorming. Feitenvrije ‘Story Telling’. De script writers hiervan zetelen in het Militair-Industrieel-Poolitiek Complex

    De aanval op de EU is al lang gaande.
    De Europese bevolking wordt vermengd met die uit Azie en Afrika.
    De climaatconferentie gebruikt de – inmiddels geprivatieseerde – VN als wapen om het 4de Rijk te smeden. ONE WORLD government.
    De Carbon tax dient Agenda 21 – verarmen van de middenklasse.

    Vervuilen wordt een privilege voor de rijken.

    TTIP is dekmantel voor globalisering van Obamcare, (doden door medicatie in VS al doodsoorzaak no. 1; waartegen deze week ook werd gewaarschuwd door de Britse onderzoeker/schrijver die KRO’s Brandpunt interviewde.

    Terreur is geen toeval. Dient de duivelse doelen van de VN.
    Angstpsychose creeren. De politieke clowns gelegenheden bieden duivelse maatregelen zonder weerstand door te duwen.

    mbt. islam. Radiacale Islam bestond niet voor Reagan daaraan – in 1986 – bij Presidential Order, Executive Order, carte blanche voor gaf: Operatie Cyclone; bewapen jihadisten in Afghanistan.

    We weten met zekerheid dat IS is en wordt bewapend, getraind, gepromoot, geleid, door de westerse coalitie. Recrutering middels moskeeen, madrasses, e.d.; leiden onze inlichtingen diensten al decennia.
    De leugenmedia is er om de slapende schapen te misleiden en manipuleren.

    Europa is aangewezen als het slagveld voor de globalisten. Wij zullen onze eigen ondergang betalen. Toegegeven: slim bedacht, gelbracht, en gedaan.

    Overigens: geen twijfel over. 9/11 is opzet.
    veel WTC werkers werden daags tevoroen gemaand thuis te blijven.
    ‘toevallig’ bevond het FBI onderzoek naar de zwendel met Lehman Brothers zich in gebouw 7
    NORAD luchtverdedigingsjagers waren de Atlantische Ociaan opgetuurd.
    Vliegkampschip lag voor de kust van Long Island ttv. 9/11
    Electronische Bankroof, van de FED, vond plaats in de chaos de dagen na 9/11.
    De media meteen in de overdrive. Kortom angstpsychose creeeren.

    Zelfde script werd gevolgd bij MH17, Ebola, de zgn. bootvluchtelingen, etc..

    Langwekkend haast hoe gemakkelijk de globalisten de slapende schapen drijven
    Bakker Hart
    Antwoord:
    De Rijksdagbrand van 1933 (dus voor het ontstaan van de NAVO) in Berlijn is heel vermoedelijk het werk geweest van Marinus van der Lubbe. Hieraan is wel altijd sterk getwijfeld door mensen die stelden dat het de Nazi’s zelf waren die het hadden gedaan. Met name Herman Goering zou betrokken geweest zijn.

    De affaire met Lockerbie is nog steeds onopgehelderd. Er is wel een veroordeling maar gebleken is dat die veroordeling gebeurde via in wezen valse getuigenissen en vervalst materiaal.

    Sommigen vermoeden hier een interne ruzie tussen CIA-agenten over de drugshandel in hun Libanees team. Dit met name om te zeggen, dat U veel te snel allerlei conclusies trekt over zaken waar U te weinig lijkt over ter weten.
    Willy Van Damme

   • Naar mijn mening is uit deze fotoserie geen conclusie te trekken. Op de eerste foto’s is (constateer ik als leek) geen vliegtuig(onderdeel) te bekennen. Uit een paar foto’s moet ik opmaken dat het vliegtuig op zijn buik naar binnen geschoven moet zijn. Kijk maar naar het ronde gat. Ook liggen de brokstukken op de meest vreemde plaatsen. Nee, ik ben niet overtuigd. Dat er een inslag is geweest is uiteraard niet te ontkennen. Maar wat en hoe? En niet te vergeten, door wie?
    Gerrit
    Antwoord:
    Uit die foto’s wordt ik evenmin veel wijzer. En daarenboven moet je met foto’s altijd zeer voorzichtig zijn. Het zijn beeldopnamen die soms en soms ook niet met de realiteit te maken hebben.

    Verder zou de Amerikaanse regering hier alle discussie zo kunnen doen stoppen door beelden te tonen van een vliegtuig dat bij het Pentagon binnenviel.

    Nu krijgen wij alleen iets te zien dat snel in dat gebouw binnenvliegt en een ontploffing veroorzaakt. Wat dat ‘iets’ dan is weet men daardoor niet. En dan moet men zich uiteraard vragen stellen waarom de Amerikaanse regering geen dergelijke beelden vrij geeft.
    Maar zoals ik al stelde, ik ben hier in deze zaak geen expert.

    Ik begrijp uw vrees dat men ISIS als voorwendsel gaat gebruiken om in Syrië toch nog een regime change te realiseren en het land echt in chaos te storten.

    Ik denk van niet maar met dit soort volk moet je beter oppassen en goede voorzorgen nemen. Syrië kreeg trouwens recent een nieuw luchtafweersysteem S-300.
    Willy Van Damme

 3. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » Terreur in Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s