Syrië – Een brandstapel voor minderheden

Nog steeds herhaalt men in onze media en bij westerse politici het verhaal van de gematigde Syrische oppositie die dan tegen ISIS vecht alsmede tegen het ‘regime van die brutale dictator Assad’. Daarom dat onze regering, zoals die van de rest van de EU, officieel de ‘gematigde’ Nationale Coalitie van Syrische Revolutionaire en Oppositiekrachten (NCSROK) steunt als wat men noemt de legitieme vertegenwoordiger van het Syrische volk. Een soort nepregering dus. Dienaars van het westen, Turkije en Saoedi Arabië.

Vuil

Deze zijn dan volgens Didier Reynders (MR), onze minister van Buitenlandse Zaken, de gematigde Syrische rebellen waarmee we zaken kunnen doen en die dan liefst nog vandaag de Syrische president en zijn regering moeten vervangen. Van gematigdheid lijkt hier echter helemaal geen sprake zoals nog maar eens blijkt uit een door Lamia Nahas, een eminent lid van deze NCSROK, op haar Facebookpagina geplaatste tekst.

Lamia Nahas - Syrische oppositie

Lamia Nahas is een belangrijk figuur binnen de door de EU erkende zogenaamde ‘gematigde’ Syrische oppositie. Ze riep op 3 augustus 2015 op Facebook op om alle minderheden in Syrië op de brandstapel te gooien. Het is volgens haar toch maar vuil. Guy Verhofstadt en Nederlander Hans van Baal van de liberale fractie in het Europarlement willen deze zogenaamd gematigde rebellen bewapenen en aan de macht brengen.

Zo schreef ze op 3 augustus 2015:

“The more arrogant Syria’s minorities become I become more certain that they should be burned, canceling them from the existence and I request [God’s] mercy upon Hitler who burned the Jews of his time and Sultan `Abdul-Hamid who exterminated the Armenians, and the hero of the Arabs, Saddam Husayn, the man in an age where there were no men, and where we find no men after him…

Des te arroganter de Syrische minderheden worden des te zeker wordt ik er van overtuigd dat zij moeten verbrand worden om hen zo definitief te vernietigen. Ik vraag aan god ook om genade voor Hitler die de joden in zijn tijd uitroeide, voor (de Ottomaanse, nvdr.) sultan Abdoel Hamid (II, nvdr.), die de Armeniërs uitroeide en voor Saddam Hoessein, de held van de Arabieren, de man uit een tijdperk wanneer er geen mannen waren en waarvan we er na hem geen meer kunnen vinden…..

Minorities are evil that we need to rid and to cleans Biald Ash-Sham from them and we call on God to enable our revolutionaries to finish off all those filth from Kurds to Alawites.  [I am] Sunni and proud of my Arabism.”

Minderheden zijn duivels en we moeten Bilald al Sham (De naam voor die regio met o.m. het huidige Syrië tijdens de eerste Islamitische kaliefen zoals de dynastie der Omajjaden, nvdr.) van hen zuiveren. We roepen de hulp in van god zodat onze revolutionairen komaf kunnen maken met dat vuil van Koerden en Alawieten. Ik ben een soenniet en fier op mijn Arabische identiteit. (1)

Aboe Sakkar met hoofd in de provincie Idlib - April 2015

Nog zo’n ‘gematigde rebel’ is Aboe Sakkar die vroeger in de stad Homs terreur zaaide en toen door de verzamelde westerse massamedia werd omschreven als een heldhaftige vrijheidsstrijder. Nou vrijheidsstrijder? Hier fier met het afgehakte hoofd van een van zijn tegenstanders? Een christen? Een alawiet? Een druze? Wie weet. Voorheen poseerde hij al op Youtube toen hij trots het hart van een soldaat aan het verorberen was. Hij is tegenwoordig actief in de provincie Idlib. Deze foto dateert van april 2015 en is genomen in de provincie Idlib. De groep waartoe de man behoort krijgt ook steun van de CIA en Frankrijk.

De tekst heeft naar verluidt wel maar een zestien uur op haar Facebookpagina gestaan. Heel vermoedelijk hebben haar buitenlandse bazen haar verplicht die te verwijderen. De tijd dat deze terroristen zomaar foto’s van hun gruweldaden of zwaar racistische teksten via de sociale media verspreiden is grotendeels voorbij. Men is voorzichtiger geworden.

Guy Verhofstadt

Het gebeurt nog wel maar wordt zeldzaam zoals heel recent in de regio Oost-Ghouta gebeurde met het op de sociale media showen van in kooien opgesloten minderheden. Hun bazen zoals Turkije, de VS en Saoedi Arabië letten tegenwoordig beter op.

Alleen ISIS gaat ongestoord verder met het op het internet plaatsen van dit soort beelden en van uitermate vulgaire praatjes. De tekst van Lamia Nahas toont echter dat er wezenlijk geen verschil is tussen ISIS en deze ‘gematigde’ rebellen van de NCSROK. Dit is gewoon islamitisch fascisme.

Recentelijk hield journalist Guy Van Vlierden in Het Laatste Nieuws een pleidooi om deze NCSROK in Damascus aan de macht te brengen. Terwijl de liberale fractie in het Europees parlement van fractieleider Guy Verhofstadt (Open VLD) en Hans van Baalen (VVD) onlangs nog opriep om hen te bewapenen.

Deze Lamia Nahas is een uit Aleppo afkomstige advocate en een prominent lid van die NCSROK. Zij was al van in het prille begin bij die opstand betrokken en werd nadat die jihadisten een groot deel van de stad hadden ingenomen woordvoerster van wat dan de Vereniging van Vrije Advocaten van Aleppo werd. In wezen een onderdeel van de Syrische Moslimbroederschap.

Khaled Koja - Syrische oppositie - Met François Hollande - 2

François Hollande verklaarde de oorlog aan de terreur. Hier ontvangt hij Khaled Koja, president van de zogenaamde gematigde Syrische oppositie. Een oppositie die niet alleen al Qaeda steunt maar waarvan een sleutelfiguur recent openlijk opriep om alle Syrische minderheden op de brandstapel te gooien. Zouden die de strijd tegen het terrorisme bespreken?

Zij is van origine een zeer conservatieve moslima die volgens The New York Times mannen zelfs weigert de hand te geven. Ze kwam echter in 2012 in Aleppo al snel in conflict met andere salafistische terreurgroepen die de rechtbanken overnamen om er hun ‘rechtspraak’ te organiseren. Zij trok dan naar Turkije waar ze hoofd werd van een Syrische vluchtelingenschool in de stad Reyhanli.

Ze bleef echter actief binnen het ‘gematigde’ verzet en was in oktober 2014 zelfs een van de kandidaten om president te worden van deze NCSROK. Wat uiteindelijk niet lukte want het werd Khaled Koja, een in Damascus geboren geneesheer die in Turkije studeerde en er ook een hospitaal bezit.

Koja is dan ook het mannetje van de Turkse regeringspartij AKP en dus de Moslimbroederschap binnen de Syrische oppositie. Hij is in zijn capaciteit van president van de NCSROK voor onze regering en de ganse EU als de semi-officiële vertegenwoordiger van het Syrische volk de bevoorrechte gesprekspartner. Enige zeggenschap over die gewapende bendes in Syrië heeft hij echter niet.

Lamia Nahas zal dus hoogstens in de delegaties van Khaled Koja zitten als die nog eens bij François Hollande en elders in de EU op bezoek gaat. Voor de zogenaamde ‘Vrienden van Syrië’ als België is Lamia Nahas dan ook een valabel gesprekspartner. Met Bashar al Assad daarentegen weigert men te spreken. Dat is immers een dictator die volgens de EU zelfs verantwoordelijk is voor het ontstaan en de groei van ISIS.

Maar hoeft het te verrassen dat gezien de praktijken van die gematigde rebellen Bashar al Assad als politicus in zijn land zeer populair is? Natuurlijk niet. Wie immers wil dat soort crapuul nu eenmaal in zijn land aan het bewind zien? Maar het verklaart waarom men in het westen zo lang poogt vast te houden aan de eis dat Assad op termijn uit Syrië moet verdwijnen.

Alawiten vrouwen - in kooien - Oost-Ghouta - 2 - 1-11-2015

Fier poseren deze ‘gematigde’ rebellen van het Leger van Islam in de regio Oost-Ghouta vlakbij Damascus met vermeende alawieten die men onder begeleiding van een hoop racistische beledigingen en bedreigingen in hun gebied rondtoert. In het westen denkt men er duidelijk aan om deze groep als een aanvaardbare gesprekspartner voor de Syrische regering te presenteren voor de komende vredesonderhandelingen.

Zolang men in Europa die walgelijke politiek tegenover Syrië blijft voeren is gans dat anti-terreurbeleid van onze en de andere Europese regeringen prietpraat, gelul, leugens. Fouad Belkacem jaren in een cel gooien en dezelfde dag volk als Khaled Koja officieel ontvangen of zoete broodjes bakken met de Saoedische koning Salman de Hakbijl kan toch niet.

Willy Van Damme

1) De tekst was origineel in het Arabisch en werd nadien naar het Engels vertaald door o.m. de Nederlandse correspondent Harald Doornbos en in het Frans door Eric Denécé, een specialist van de Franse veiligheidsdiensten. Bij Doornbos is het terug te vinden op Twitter. http://186.42.193.241/HaraldDoornbos/status/628516304119595008.

De hier gepubliceerde tekst is deze zoals die bij Harald Doornbos. Bij Denécé is het verwerkt in zijn essay van november 2015 ‘Bal les Masques’ van het Centre pour le  recherche sur le renseignement in Parijs. http://www.cf2r.org/fr/editorial-eric-denece-lst/bas-les-masques.php.

Het is een boeiende en bijtende analyse over de aanslagen van 13 november in Parijs en de Franse politiek in het Midden-Oosten. Een aanrader.

Advertenties

2 thoughts on “Syrië – Een brandstapel voor minderheden

 1. Dag Willy,

  Heb je dit al gezien? http://www.activistpost.com/2015/10/from-syria-to-asia-to-russia-terror-network-organized-by-nato-and-turkey.html

  Mvg,
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Het verhaal van de Oeigoers is zeer interessant en hier redelijk correct weergegeven. Het toont nogmaals hoe wereldomvattend dit conflict eigenlijk is.

  Wel denk ik dat men beter het woord NAVO had laten wegvallen. Het is in essentie een Turkse operatie waar de VS bij betrokken is.
  De Grijze Wolven waren oorspronkelijk wel een onderdeel van die Turkse versie van Gladio.

  Een ander vraag die ik mij stel is of de groep rond de vroegere Thaise premier Thaksin Shinawatra hierbij betrokken is. Zeker is dat de VS protesteerde toen Thailand die Oeigoeren terug naar China stuurde.
  Wat haar betrokkenheid bij die smokkel van jihadisten naar Syrië lijkt aan te tonen. En dat is wel belangrijk.

  Voor de VS vormt de steun aan dit Oeigoerse extremisme een onderdeel van haar onverklaarde oorlog tegen China. De VS poogt op dit ogenblik in bepaalde gebieden van China opstandige bewegingen te creëren zoals in Tibet, Hong Kong en Xinjiang.

  Het valt daarbij ook steeds op dat men in de Angelsaksische pers die betrokkenheid van salafistische terreur in Xinjiang zelfs poogt te ontkennen.

  De berichtten van bijvoorbeeld het persbureau Reuters over deze zaak spitsen zich vooral toe op de kwestie van de etnische tegenstellingen tussen de Han (de naam voor de Chinezen) en Oeigoeren die zij zoveel mogelijk uitvergroten. Het is voor Reuters & Co bijna de enige oorzaak van die problemen.
  En het bestaan van salafistische terreurgroepen daar zullen zij zoveel mogelijk pogen te ontkennen.

  Het doet denken aan wat Reuters en andere Angelsaksische media voor de herfst van 2013 schreven over de aanwezigheid van al Qaeda in Syria. Dat was voor hen een onbewezen verhaal en vooral een fantasie of propaganda van Assad.
  En wie weet hoe media als Reuters onder controle van de VS staan ruikt hier dus onraad.

  De VS wil met die politiek China verzwakken en de grondslag leggen voor de desintegratie van dat land voor in geval van zware economische en sociale problemen in China. Een herhaling van de strategie tegenover de Sovjetunie.

  Daarom was ook de recente ontmoeting van de Taiwanese en Chinese presidenten zeer belangrijk. Het zorgt voor betere samenwerking tussen beiden en het verminderen van de spanning in die regio. En dat is wat de VS juist wil verhinderen.

  Zoals in het Midden-Oosten, Afrika en Europa wil de VS hier de spanning opdrijven, de chaos instaleren. Dat is de reden waarom ze plots herrie begint te maken betreffende het eigenaarschap over die eilanden, zandbanken en atollen in de Zuid-Chinese Zee.
  Het wil China provoceren.

  Wat betreft Taiwan rekent de VS op de DPP, de Democratische Progressieve Partij, die de vertegenwoordiger is van de oude Taiwanese middenklasse. Die middenklasse is de tegenstander van de nu heersende Kwomintang (KMT) van de vroegere generaal Chiang Kai-Shek sinds het verdrijven door de KMT van de Japanse bezetter in 1945.

  De komst van Chiang Kai-Shek naar Taiwan veroorzaakte veel herrie en ei zo na zelfs een burgeroorlog. Die toen geslagen wonden blijven ondanks de verontschuldigingen van de KMT voor de vele doden echter diep.

  De DPP streeft ernaar zich ook cultureel los te weken van China en de economische banden met het Chinese vasteland zo beperkt mogelijk te houden. Daarom dat die ontmoeting, die komt voor de verwachten grote overwinning van de DPP bij de verkiezingen begin volgend jaar, zo belangrijk is.

  Ze zet een stap verder in de afbouw van de spanningen tussen beiden en kan niet meer ongedaan worden gemaakt. De VS rekent op de DPP om ook Taiwan op te zetten tegen China.
  De VS wil China omringen met zoveel mogelijk vijanden, probleemgebieden. Juist zoals Washington dat doet met Rusland.

  De grote vrees van de Chinese intelligentsia is een terugkeer naar de periodes van de zogenaamde Oorlogvoerende Staten (1046 tot 256 VC) en de Zestien Koninkrijken (304-439 AD).

  Het was een periode waarin er van een centraal bestuur in China geen sprake was en ze onderling oorlogen voerden. Een zwak China dus.
  Een herhaling hiervan wil men in China logischerwijze ten alle koste vermijden. Het is echter wel de natte droom van Washington.
  Willy Van Damme

 2. Hallo Willy,

  Wat vind u van dit artikel van Paul Craig Roberts. Zou dit de manier kunnen worden om Assad te verwijderen?
  http://www.paulcraigroberts.org/2015/11/20/guile-replaces-the-stick-washingtons-new-approach-to-russia-paul-craig-roberts/

  Ge
  Antwoord:
  Ik denk dat de man hier spoken ziet. Syrië is voor Rusland een halszaak geworden. Nog meer dan in 2011. De Amerikaanse plannen voor een zoveelste regeringswissel en het in handen geven van het land aan allerlei salafistische terreurbendes is iets waar Rusland zich met al haar kracht tegen zal blijven verzetten.

  Roberts zou beter moeten weten. Denken dat men Rusland hier in de val kan lokken, misleiden of, zoals de Saoedi’s al herhaalde malen poogden, om te kopen is dromen. Het zal niet lukken. Deze kwestie is voor Moskou immers van levensbelang.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s