Strijd tegen de terreur–Om te lachen

Toch fantastisch zo’n toespraken over de strijd tegen de terreur als die van François Hollande, Angela Merkel en Barack Obama. Men zou het zelfs als pure comedy kunnen bestempelen als Barack Obama daarna dan nog stelt dat hij het probleem van die strijd ook gaat bespreken met de Saoedische koning Salman de Hakbijl. Met koning Salman?

Nu ook in Aden

Het is alsof men in de jaren dertig van de vorige eeuw de kwestie van de discriminatie in Duitsland van de joden zou gaan bespreken met Adolf Hitler. Koning Salman is de verpersoonlijking van het salafisme en van de terreur die daarmee samenhangt.

Terwijl de Franse propagandamolen volop draait en het heeft over massale bombardementen op de Syrische stad Rakka, de zogenaamde hoofdstad van ISIS, heeft ISIS en al Qaeda – samen! – vaste voet aan de grond gekregen in de Jemenitische havenstad Aden. Hoe kon dat?

Barack Obama met Koning Salman van Saoedi Arabië

Barack Obama gaat met de Saoedische koning Koning Salman opnieuw de strijd tegen de terreur bespreken. Dat de salafistische terreur sinds de aanslagen door al Qaeda in New York van 11 september 2001 exponentieel is toegenomen is dan ook geen verassing. Het is het logisch uitvloeisel van een Amerikaanse politiek die blijft voortduren. Merk op dat de dame links zelfs geen hoofddoek draagt.

Heel simpel doordat ongeveer twee maanden geleden troepen van de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi Arabië in Aden aan land gingen en er gemene zaak maakten met lokale separatisten en ook met de plaatselijke salafistische extremisten, volgelingen van de Saoedische staatsideologie.

En die groepen organiseren op de hun klassieke wijze nu een golf van terreur in deze grote havenstad, met moordpartijen en aanslagen tegen de lokale bevolking en ook de separatisten die deze salafisten uiteraard niet lusten. Over die aanslagen lees je echter praktisch niets in de westerse massamedia. Het zijn toch maar Jemenieten?

Maar die aanval van Saoedi Arabië, Bahrein, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten op Jemen krijgt uitgebreide logistieke steun van de VS. Met Europese landen die zonder enig nadenken politieke steun verlenen en op grote schaal wapens leveren aan deze dictaturen van de terreur. Onze Didier Reynders (MR) sprak toch zijn goedkeuring uit voor het Saoedische optreden in Jemen.

Met andere woorden: de EU en de VS staan hier dus feitelijk aan de kant van al Qaeda en ISIS. En dan heeft de Pool Donald Tusk, Europees president, de lef om dit weekend tegen de Russen te zeggen dat ze hun bombardementen in Syrië meer moeten concentreren op ISIS. Dit terwijl Rusland en het Syrische leger meer dan wie ook ISIS in Syrië aanvalt.

Bernardino Léon

Zolang men Saoedi Arabië, Qatar & Co niet gewoon brutaal de wacht aanzegt en desnoods de diplomatieke betrekkingen verbreekt zal dit probleem blijven bestaan. Saoedi Arabië is hier in de EU bezig haar salafistisch gif te verspreiden. Een gif welke onze samenleving serieus in gevaar brengt. Wat toch een meer dan voldoende reden is om de diplomatieke betrekkingen te verbreken.

Die moordenaars opjagen is essentieel, hard optreden tegen die haatzaaiers is cruciaal maar zonder het kwaad bij de wortel aan te pakken komt men er niet. Vorige week nog kwam het verhaal in het openbaar over hoe de Verenigde Arabische Emiraten tegen VN-resoluties in extremisten in Libië zit te bewapenen.

Bernardino Leon - 1

De Spaanse diplomaat en ex-politicus, Bernardino Léon kreeg in alle stilte op jaarbasis van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bijna 700.000 dollar aangeboden voor een zogenaamde topjob in het Emiraat. De man is namens de VN bezig een oplossing aan het zoeken voor de mede door Spanje en de VAE veroorzaakte Libische crisis. De VAE blijkt ook tegen de VN-resoluties in wapens te leveren aan islamistische extremisten in Libië. De beerputten van de VN

Dit terwijl ze gelijktijdig de Spaanse ex-politicus en diplomaat Bernardino Léon (PSOE), de man die namens de VN een oplossing voor Libië moet uitdokteren, een job aanboden als directeur-generaal van de ‘Emirates Diplomatic Academy’. Waarop de man inging! Pech echter want de diplomatieke correspondentie hierover lekte uit.

De job is goed voor een wedde van 50.000 dollar per maand en een huisvestigingsvergoeding van nog eens 96.000 dollar op jaarbasis. Wat op een jaar goed is voor een frisse 696.000 dollar. Om wat te doen? Vrouwen, drank en drugs?

Het typeert de VN, de Europese politiek en de mentaliteit op het Arabisch schiereiland. In Europa is alles te koop. Mits de goede prijs natuurlijk. Zie naar de FIFA, Michel Platini van de EUFA, Nicolas Sarkozy en Qatar met de wereldbeker voetbal.

Qatar kocht Paris Saint-Germain en nog wat Parijse rotzooi en up daar kwam de wereldbeker. Dat er in Qatar vele honderden al stierven bij de werken in Qatar voor de bouw van die voetbaltempels is in Frankrijk dan randnieuws.

Hetzelfde met ISIS en Turkije. De grens van Turkije met Syrische Koerdistan is hermetisch gesloten, aan die met het gebied onder controle van ISIS verloopt alles normaal. Het verkeer van goederen en personen gaat er gewoon verder. Waarom vergaderde de G20 dit weekend dan in Turkije? Om ISIS te steunen?

Als men tegen ISIS en de salafistische terreur oorlog voert dan moet men dat goed doen en geen straffe taal verkopen als effectief beleid. Stijl minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Wat men nu doet is het niet. Propaganda en stoere toespraken houden haalt niets uit.

Men is nu heel schoorvoetend terug partner geworden van Rusland. God zo. Rusland en Assad zijn hier onze vrienden, niet viespeuken en terroristenvrienden als Koning Salman de Hakbijl en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Willy Van Damme

Advertenties

10 thoughts on “Strijd tegen de terreur–Om te lachen

 1. strong critical mail sent at 12h00 by my self to more than 20 French speaking Journalists and activists. I hope you and some of your readers can understand.French. Please dont issue a bad translation in case.

  FABIUS TAIS TOI ET DEGAGE!

  A MIDI LE JUSTE CE JOUR LUNDI 16 NOV.: HALTE A L’OMERTA SUR LA SYRIE! HALTE AUX MANIPULATIONS, PAS UNE MINUTE DE SILENCE DE PLUS!

  POUR EVITER DE NOUVELLES VICTIMES EN IRAQ, SYRIE, LIBAN, TURQUIE ET AUSSI AILLEURS CHEZ NOUS, IL FAUT NON PAS REPLIQUER ENCORE PAR DES ARMES, MAIS VERITE ET JUSTICE, AMENER A UN TRIBUNAL MM BUSH, BLAIR ET LA PLUPART DES NEOCONS, NETANYAHU ET BANDAR AINSI QUE NOS DIRIGEANTS FRANçAIS CO-RESPONSABLES.

  APRES JUPPE, CRIMINEL AVEC SARKOZY EN LIBYE, FABIUS, ET HOLLANDE CHOISI AUX PRIMAIRES SOCIALISTES GRACE AU SOUTIEN FINANCIER DU LOBBYIST ISRAELO-AMERICAIN PATRON D’ELNET ET DES LORS COINCE, SONT CO-RESPONSABLES DU BLOCAGE DE NEGOCIATIONS ENTRE SYRIENS SEULS CONCERNES.

  FABIUS ET HOLLANDE, DEPUIS 2012 FOURNISSEURS D ‘ARMES, DE FORMATIONS ET DE MOYENS AVANCES DE COMMUNICATION A DES GROUPES REBELLES ET MERCENAIRES ARMES, MASSIVEMENT FINANCES PAR LES AUTOCRATES PETROLIERS POUR DES INTERETS OCCULTES, SONT AUSSI CO-RESPONSABLES DE LA PROLONGATION DES COMBATS ET DES DESTRUCTIONS EN SYRIE, DES EXILS MASSIFS DES CIVILS SYRIENS EN SOUFFRANCE ET DEMUNIS DE PERSPECTIVE.

  POUR LE CLIMAT GLOBAL, POUR L’EMPLOI PARTOUT ET POUR LA PAIX, IL SUFFIT DE TAXER FORTEMENT LES ENERGIES FOSSILES, PARTOUT A DES NIVEAUX CONCERTES ADAPTES AU CONTEXTE DANS CHAQUE PAYS, EN AFFECTANT PARTOUT LE PRODUIT AU FINANCEMENT DES TRANSITIONS ENERGETIQUES.

  A SATURNIN LES APT, villa MESOPOTAMIA

  Bernard CORNUT, RESISTANT NON-VIOLENT
  auteur, géopolitique et histoire, polytechnicien, ingénieur civil du Génie rural, Eaux et Forêts, 14 ans de résidence en 6 pays de l’ex Empire Ottoman,expert efficacité énergétique et environnement.
  Antwoord:
  Op zijn vraag is er geen vertaling voorzien. Wie met hem in contact wil treden kan zijn GMS-nummer bekomen. Dat is hier weggelaten om reden van privacy.
  Willy Van Damme


  • Rudy Verbuyst
   Antwoord:
   Nog een drama waarvoor onze regeringen en de media verantwoordelijk zijn. Ik las gisteren een tekst waarin stond dat de in Benghazi vermoorde Amerikaanse ambassadeur Christopher Stevens de man was die instond voor de levering van wapens aan al Qaeda en andere in Syrië en elders opererende terreurbewegingen. De Amerikaanse diplomatie op zijn allerbest.
   Willy Van Damme

 2. Dag Willy,

  Wat het waard is, weet ik nog niet, maar ik krijg meer en meer indicaties dat leden van de Franse regering die aanslagen zelf op touw zouden gezet hebben om hun aandeel in de oorlog tegen Syrië te vergroten. We zouden eens moeten nagaan wat de belangen van een aantal CAC40 genoteerde bedrijven in Syrië zijn. Het feit dat er van de EU bij de eerste vergadering in Wenen niemand was uitgenodigd zou ook een factor kunnen zijn. Ik zag enkele dagen later De Villepain op RT mooie woorden ten beste geven. Maar het is verder op te volgen.

  MVG,
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Ik denk dat je hier fout zit. Maar we moeten die mogelijkheid natuurlijk niet zomaar in de vuilbak gooien. Alles is mogelijk.

  Verder is het volgens mijn gegevens waarover ik nu schik duidelijk dat er een akkoord is tussen het westen en de as Rusland, Syrië en Iran over de oorlog tegen Syrië.
  De aanslagen in Parijs hebben de voorstanders van nog meer oorlog en salafistische terreur (in Syrië dan) een zware uppercut toegebracht.

  De Syriërs met Assad erbij hebben de oorlog gewonnen. Zij het dat er nog een lange weg te gaan is. En als de Franse bedrijven wat zullen verdienen dan zal dat via contracten met het Syrië van Assad, Irak en Iran zijn.
  Willy Van Damme

 3. Willy,

  Elke diplomaat die op het einde van zijn verblijf is in de Golfstaten, inclusief S.A. krijgt een zware omslag bij zijn vertrek, als hij zijn laatste bezoek aan de sjeik brengt.
  De inhoud van de omslag is afhankelijk van de positie, ambassadeur is het hoogste, en van de vriendelijkheid t.o.v. het land die hij tentoon heeft gespreid.
  Daarom worden landgenoten in moeilijkheden in die landen maar sporadisch geholpen. Het zou de lokale heren wel eens kunnen misnoegen en de omslag doen verdunnen of verdwijnen.
  Mercury Traveller
  Antwoord:
  Het is een verhaal dat ik nog al hoorde. Maar dat wil wel zeggen dat iemand als Assad en Kaddafi niet te koop waren/zijn. Anderen in Europa daarentegen….
  Willy Van Damme

 4. Sorry, maar de reactie van Bernard Cornut op je artikel (het gaat toch over door staten gesponsorde terreur?) lijkt meer op smakeloos misbruik van je site om reclame te maken voor de onzinnige klimaattop in Parijs, over een door de Amerikanen uitgevonden schijnprobleem, evenals de zogenaamde ‘overbevolking’. De paus, de VN, Amerika, de europese elite en de fascistische klimaatkerk vinden het belangrijk de aandacht af te leiden met schijnproblemen dan stellingname tegen de wereldwijde, werkelijk bestaande terreur gericht tegen ongewapende burgers.
  Ik moet wel toegeven dat door de westerse ‘elite’ aangestuurde globale terreur wel een effectieve methode voor bevolkingsreductie (entlosung) is….
  Andre Van Zon
  Antwoord:
  Zijn reactie ging voor 99% over de terreuraanslagen en de Franse medeplichtigheid aan de genocide in Syrië. De klimaatproblematiek kwam pas terloops en op het einde ter sprake.

  Uw uitspraak over de ‘fascistische klimaatkerk’ lijkt mij te doen geloven dat er voor U geen probleem van klimaatopwarming is. Ik vrees dat U maar weinig volgelingen zult hebben.
  Willy Van Damme

 5. Translation from the French original by the Author
  M. FABIUS, SHUT UP AND GET OFF!
  The following message has been sent in French at 12h00 exactly to around 20 French speaking Journalists.
  Stop to the Omerta about Syria in France! Stop to the manipulations! No more another minute of silence!
  To avoid new victims in Iraq, Syria, Lebanon, Turkey and elsewhere, and at home in France, it is necessary, not to fight back with weapons, but to reach the truth and justice, to bring to a Court MM Bush, Blair and most of the Neocons, Netanyahu and Bandar, as well as our French leaders who share a co-responsibility.
  After MM Juppé and Sarkozy, criminals in Libya, MM Fabius and Hollande, the later chosen at the socialist primaries due to the financial support provided by the Israeli-American lobbyist, chairman of ELNET, and therefore tight and squeezed, are co-responsible of the blocking of the negotiations among the Syrians who are the only concerned actors.
  MM Fabius and Hollande, since 2012, have been suppliers of weapons, of training packages and of advanced means of telecommunications to rebel armed groups and armed mercenaries, who are massively financed by the oil autocrats and plutocrats, for hidden interests. They are then also co-responsible for the prolongation of the fights and destructions, for the massive exiles of Syrian civilians who are suffering without any perspective.
  To mitigate the climate change, to develop jobs everywhere, and to restore peace, it is sufficient to heavily tax the fossil energies, everywhere at concerted levels, adapted to the context in every country, by allocating everywhere this fiscal resource to the financing of the energy transition.
  Issued from Villa Mesopotamia, Saint-Saturnin Les Apt, France
  Bernard CORNUT, non-violent resistant
  Author in geopolitics and history, engineer, wit 14 years of professional activity as resident in 6 countries of the former Ottoman Empire, energy efficiency and environment expert.
  Bernard Cornut

  • EXplanation: The very high price of oil from March 2011 till July 2014 has fed the national budgets and private assets within the few autocratic Oil countries, from which huge funds have been chanelled to the mercenary groups 5CIA quoted a total expenditure of 90 billions $ for this criminal purpose. THis is why I advocated since more than 2 decades to add heavy taxes on fossil fuel and to re allocate this fiscal resource to the financing of the energy transition, which in turn will reduce demand for oil and gas and the excessive financial power of the few autocratic oil countries.
   Bernard Cornut
   Antwoord:
   90 Billion US $ is a lot of dollars but it wouldn’t surprise me at all.
   Willy Van Damme

   • I’ve been giving your remarks on oil income some more thought. Maybe the market itself could provide us with a solution.
    An article I read this morning
    http://euanmearns.com/opec-cant-win/
    Reduce the content of the party bowl (oil income) for quite some time and they will need to adapt. Most other ME countries have already lowered their defense spending while SA increased it by 27 % this year (it already quadruppeled its defense spending over the past decade – high oil prices allowed them to do so – and for the year 2014 the expenditures amounted to § 80B). Good! The more they spend now the worse the hangover will be.
    A reduction of defense spending would also harm their symbiotic relationship with the US and other Western countries. After the nuclear deal with Iran, they already tried to shift their defense spending towards Russia and even China but there is little symbiosis there.
    Moreover rumours about an internal revolt in SA are mounting. It happened once, why not again?
    GV
    Antwoord:
    The importance of oil will diminish sharply in the coming decades.
    Saudi Arabia buys this massive amount of weapons in the Middle East as a way to buy the silence of western governments. They tried this with Russia but they weren’t fooled by them.

    Het belang van olie zal de komende decenia sterk afnemen.
    De reden waarom Saoedi Arabië deze enorme hoeveelheden wapens koopt is omdat ze zo het stilzwijgen kopen van deze westerse regeringen. Ze poogden op die wijze ook Rusland om te kopen maar met hen lukte dat niet. Ze waren slimmer.
    Willy Van Damme

  • Hi Bernard

   I understand your outcry for justice and for a halt to violence, there even seems to be a scent of desperation incorporated. And quite probable your clamor is not because of the events themselves but rather because of the inapt reaction of our leaders.

   I surely side you, above all because of your choice for non-violent behavior, no matter from whom and for what, I hope.

   What I wonder though is whether you address the right people. We can eye the challenges of our society in different ways. Mine is that neoliberalism has hijacked our democracy or alternatively neoliberalism/capitalism has incorporated politics (as it has incorporated sex and sports to give a simple analogy). Politicians have become technocrats who are indoctrinated by the free market ideology and the ones who weren’t brainwashed have disappeared in disarray.

   We cannot repair what has been broken and we cannot rely on the people who advocate the free market ideology and who are just the executioners of an elite that is indefinable and hidden in the backroom. All these people have adopted the religion of objectivism (Ayn Rand).

   We know there exists alternation between “free enterprise” and “politics” in the sense that politics has become the tool to restrict malignant side-effects of our free market. Politics or the tool of the elite has chosen the road of violence, physical and financial repression and Orwellian supervision and it truly feeds on itself. How can we escape this or at least stop the vicious movement?

   Some advocate the reinvention of democracy from the bottom up (horizontal democracy) but I doubt we will ever achieve this goal in a non-violent way. It would be doable if enough common citizens would join the movement, however surely in the West most are drugged by consumerism and have become cowards. But I may be wrong and when the middle class starts losing jobs en masse, their attitude might chance (some predict that 45 % of the middle class will loose their jobs over the next ten years).

   My hope lays in a next (financial) crisis; a crisis where the importance of wealth as a mean of power will loose its status. A very hard time for all of us … but above all a period where we can build a new society for our kin and I sincerely hope I will still be able to participate in that building.
   GV

 6. <>
  Deze morgen keek ik toevallig naar goedemorgen Nederland. En nav de gebeurtenissen in St. Denis ging het over strijd tegen terreur en wat NL daar tegen ging doen.
  Sjoerd Sjoerdsma (D66) heeft ook even zijn zeg gedaan:
  Samenwerken met Rusland is extreem moeilijk want: Rusland wil Assad in het zadel helpen en bestrijd IS op dit moment zéér beperkt.
  Maw, hij wil beslissen over de politiek in een land dat het zijne niet is en hij leeft onder een steen wat betreft de strijd die Rusland al geleverd heet sinds ze in Syrië zijn.

  Ik viel haast van mijn stoel.
  De politiekers zijn toch kanker gezwellen en dat mensen dit geloven.
  Jante
  Antwoord:
  De man heeft blijkbaar de NRC of The New York Times gelezen waar ze die Amerikaanse beweringen als zijnde juist gemakshalve klakkeloos overnemen.

  De Fransen zitten nu in een militaire alliantie met Rusland en dus iedereen die met Frankrijk in deze kwestie samenwerkt zit in dat bondgenootschap, niet alleen met Rusland maar de facto ook met Syrië.

  Ik heb het hier al herhaalde malen geschreven maar de VS voerde officieel in september gemiddeld per dag 2,5 bombardementen uit en in oktober 2,8 op ISIS in Syrië.

  Rusland voerde in Syrië in de voorbije 48 dagen sinds 30 september ongeveer 84 bombardementen uit. En daarvan zijn inderdaad het grootste deel op gebieden geweest die in handen zijn van die andere salafistische groepen die dan in een alliantie zitten met Jabhat al Nusra (al Qaeda).
  Maar ze voerden wel meer bombardementen uit op de Syrische gebieden van ISIS dan de VS.

  Maar blijkbaar mag men van die Sjoerd Sjoersma al Qaeda niet aanvallen. En nochtans werken die groepen soms nog steeds met ISIS samen zoals in het vluchtelingenkamp Yarmoek bij Damascus, de regio ten noorden van de Libanese stad Arsal en zo te zien ook in de Jemenitische havenstad Aden.

  Bovendien is geweten dat bijvoorbeeld die westerse gijzelaars die ISIS op TV liet onthoofden eerder door die andere jihadistengroepen aan ISIS verkocht waren. Ook is zeer publiek het feit gekend dat sommige van die rebellengroepen zijn overgelopen naar ISIS.

  Recent was er bijvoorbeeld een intern conflict binnen het Leger van de Verovering, een coalitie van in de provincies Idlib, Hama, Homs en Aleppo samenwerkende terreurgroepen rond al Qaeda.

  Jund al Aqsa verliet er eventjes die coalitie omdat haar partners in terreur in die coalitie ook ISIS wilden bestrijden. Zij protesteerden hiertegen. En dan zou Rusland en Syrië die terreurgroepen niet mogen aanvallen.

  Wat een niveau. Het is duidelijk dat die man er amper iets van kent en dan maar gewoon wat Amerikaanse propaganda zit na te praten. Maar dat is het niveau van de Nederlandse politiek en media. Effe kijken wat ze in Washington zeggen en dan papegaai spelen. De poldervisie zeker?
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s