Parijse schietpartij – Mogen we even cynisch zijn

Alhoewel nog veel details ontbreken is het duidelijk dat vanavond enkele terroristen in Parijs een groot bloedbad hebben aangericht. Dat achter die aanslagen salafistische groepen zitten hoeft men weinig te betwijfelen.

Het uitkiezen van een plek waar een topvoetbalmatch plaats heeft, een restaurant met op een vrijdagavond ongetwijfeld veel volk en een popconcert in een grote zaal tonen duidelijk in welke richting men moet zoeken.

Het is het type van aanvallen waar ook de Tsjetsjeense bendes in Rusland voor gekend waren, de school in Beslan, een propvol Moskou theater en een goed gevulde metro in diezelfde stad. En ook dat zijn salafisten.

Salafistische terreur

Maar toen klonk het in onze kranten dat niet zij maar dat Poetin dit gefikst had. Hij zocht, aldus onze ‘kwaliteitspers’, gewoon een excuus om Tsjetsjenië terug onder controle te krijgen.

Gaan die kranten het nu dan op de Franse president François Hollande steken die zo terug populair wil worden? Neen, dat zal je hier op deze blog niet lezen. Of er moeten echt serieuze aanwijzingen voor zijn. Geen roddels zoals men dat in onze media met Poetin doet.

Maar François Hollande is natuurlijk wel mede verantwoordelijk. Al vijf jaar steunt Frankrijk, eerst onder Nicolas Sarkozy en nu onder Hollande, in het Midden-Oosten dit soort volk. Als die in Syrië zo’n bloedbad aanrichten dan heet dat vrijheidsstrijd en krijgen zij zelfs alle steun, incluis wapens van Parijs.

François Hollande - 13

De Franse politiek om in het Midden-Oosten en vooral Syrië allerlei salafistische terreurgroepen te steunen is de hoofdoorzaak voor de vele doden die deze vrijdagavond in Parijs vielen. En de hoofdverantwoordelijke voor dit beleid is president François Hollande. Maar misschien waren het wel die vermeende ‘gematigde’ rebellen die hier in Parijs toesloegen?

En om te ontkennen dat men in Syrië feitelijk al Qaeda en andere terroristen steunt heeft men het dan constant in de media, de politiek en de ngo’s genre Pax Christi en Amnesty International over gematigde rebellen. Die steunt men. Niet de anderen. Men zou met die bewering kunnen lachen moest het niet zo schandelijk zijn.

Toen onze minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders om uitleg gevraagd werd over zijn steun aan al Qaeda en ISIS ginds ontkende zijn woordvoerder dat in alle mogelijke en onmogelijke toonaarden. “België steunt in Syrië alleen gematigde rebellen”, klonk het bij die Gentse liberale woordvoerder van Reynders. Wat een leugens, wat een hypocrisie, wat een domheid, wat een smeerlapperij.

Een seculier Syrië

Dit weekend heeft in het Weense hotel Imperial nog maar eens een vergadering plaats over Syrië. En kijk wat zien wij? Het westen komt al terug op zijn woorden van twee weken terug toen men een tekst ondertekende waarin men beloofde naar een unitair en seculier Syrië te streven.

Philip Hammond, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, zei deze week dat men wel beloofde naar een seculier Syrië te streven maar dat dit in de Arabische context iets anders betekent dan in een Europese. Ook zal men, stelde hij, moeten leren leven met rebellengroepen die misschien niet perfect zijn, niet naar de Britse smaak. Met andere woorden: Men wil er nu toch al Qaeda aan de macht.

Hoe lang gaat men in Europa nog aanvaarden dat dit soort van politici hier het beleid gaan bepalen? Een beleid dat mede verantwoordelijk is voor de blijkbaar tientallen Parijse doden van vanavond.

Het zijn politici als een Hammond, Merkel en Hollande die de hoofdverantwoordelijke zijn voor al die terreurdoden niet alleen in Syrië maar ook hier in Europa. Zonder hun steun stond dat crapuul in het Midden-Oosten nergens. Nu nemen ze de TGV naar Parijs voor een avondje ‘uit’.

Wanneer gaan zij uiteindelijk eens beseffen dat Iran, Rusland en Syrië ook onze strijd voeren en dat wij die moeten steunen, niet bestrijden? Wij hebben gewoon een gezamenlijke vijand. Maar die heel simpele wijsheid willen zij in Brussel, Parijs, Berlijn en Londen niet zien.

Toen onlangs het vermoeden rees dat het Russisch vliegtuig dat boven Sinai neerstortte wel eens via een bom door ISIS zou zijn neergehaald wist de Amerikaanse nieuwssite the Daily Beast te melden dat sommigen in Washington er plezier mee hadden. Zou dat nu met Parijs ook zo zijn?

Willy Van Damme

Advertenties

15 thoughts on “Parijse schietpartij – Mogen we even cynisch zijn

 1. Volgens mij zijn Philip Hammond en ISIS één pot nat, behalve dat Hammond zijn handen niet vuil maakt, en ISIS zijn nuttige, uitvoerende idioten zijn. Ook vermoed ik dat de door Frankrijk gesteunde ‘gematigde rebellen’ van Syrië naar Parijs gekomen zijn om te laten zien wat ‘gematigd’ infeite beteken 😉
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Als ik het uit de chaotische berichtgeving van dit ogenblik moet begrijpen was Hollande in het Stade de France samen met o.m. de Duitse minister voor Buitenlandse Zaken voor die voetbalmatch Frankrijk-Duitsland.

  Mogelijks hadden ze die ‘gematigde’ terroristen dan wel tegen het lijf kunnen lopen. Maar misschien zullen die …. het ooit wel eens begrijpen. Misschien?

  Wel heel goed nieuws uit Syrië waar op bepaalde plaatsen de verdedigingslinies van dat crapuul echt aan het instorten zijn. In het zuiden van de provincie Aleppo is het leger vandaag wel twintig kilometer opgerukt tot de belangrijkste verkeersas in de provincie die nu doorsneden is.

  Ze hebben de voorbije maand alleen daar in dat gebied ongeveer 1000 km² weten te veroveren. De Russische bombardementen beginnen hun tol te eisen bij de vrienden van Hollande & Cameron.
  De hemelse maagden gaan overuren moeten maken dat het geen doen meer is.
  Willy Van Damme

 2. Hear hear, en de bekende holle maar niet minder gevaarlijk retoriek van Ollande en Obama was al weer te horen…nog harder nog vastberadener. De westerse poltiek is een grote schande ze hebben allemaal bloed aan hun handen.
  Simon ter Schegget
  Antwoord:
  Ach, ik hoorde deze ochtend op de VRT Radio 1 hier over de zaak weer het klassieke zootje van pennenlikkers. Zo had je Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van de NRC, een krant die in Syrië al straks vijf jaar die terroristen steunt, spreken vanuit Parijs.

  Dan had je Rudi Vranckx die in Syrië optrok met leden van al Qaeda en nog in 2011 beweerde dat al Qaeda dood en begraven was. Ook was er deze morgen Jens Franssen wiens vooringenomenheid in de zaak van Syrië ooit hallucinante proporties aannam.

  Die salafistische moordbendes vuurden toen hij in Homs met een groep journalisten op bezoek was een raket op hen af en hup de daders waren volgens onze topjournalist de mannen van Assad. Heel simpel.

  Typerend was ook de Nederlandse correspondent in Moskou Greet Groot Koerkamp die het had over Rusland en stelde dat Rusland in Syrië amper ISIS aanvalt en het vooral gemunt heeft op de ‘rebellen’.

  Dat dit laatste leden van al Qaeda of van ermee samenwerkende groepen zijn verzweeg hij. En nochtans weet hij dat perfect. Een aartsleugenaar dus die men feitelijk uit de media zou moeten bannen.

  Bovendien voert de Russische luchtmacht veel maar aanvallen op stellingen van ISIS uit dan de VS. Zo voerde de VS in september en oktober gemiddeld 2,5 en 2,8 aanvallen per dag uit.

  Rusland voerde de voorbije 24 uur in Syrië 107 aanvallen uit waarvan een groot aantal op stellingen van ISIS. Deze cijfers spreken dan ook voor zichzelf.

  En dat zootje moet ons dan gaan vertellen wat er aan de hand is. Gewoon hallucinant.
  Willy Van Damme

 3. Het is gewoon oorlog. Al vrees ik dat men zelfs na dit ,het niet zal willen inzien. Arm Europa.
  Annemie Vrints
  Antwoord:
  Toen ik eind augustus en begin september in Damascus op bezoek was had ik een gesprek met Dr. Nabil Toumeh, groot zakenman, mediabaas, filosoof, soefist, schrijver en filmmaker, een ontzettend boeiend gesprek. Het had uren kunnen duren.

  Hij stelde dat de derde wereldoorlog al was uitgebroken en dat Syrië hiervan het slachtoffer was. Hij stelde wel dat men het niet kapot zou krijgen.

  En inderdaad klopt dit. Zie die tienduizenden jihadisten die vanuit ongeveer 100 landen naar Syrië afzakken, de betrokkenheid bij die oorlogsvoering tegen Syrië van o.m. de EU, de VS en een serie Arabische landen, de wereldwijde terreuraanslagen en de massale vluchtelingenstroom naar West-Europa.

  De oorlog tegen Syrië is nu als een boemerang in het gezicht van de Franse regering ontploft. Spijtig dat de gewone Fransman het slachtoffer is geworden van deze criminele en compleet idiote politiek van hun regering.

  Maar gelukkig voor een man als Hollande is er de pers om alles een gepaste draai te geven. Wie weet ontdekt iemand als Jens Franssen hierachter wel de hand van Assad of Poetin. Niets kan mij hier nog verbazen. Het lijkt soms de opperste dwaasheid eerst.
  Willy Van Damme

 4. Bedankt voor dit klare en duidelijke artikel.
  Het zal mij niet verwonderen dat binnen de korste keren deze triegel politikers de schuld in de schoenen van Poetin gaan schuiven met zijn bombardementen op dit soort van salafisten.
  Jante
  Antwoord:
  De Nederlandse correspondent Geert Groot Koerkamp had het in zijn stuk al over de politiek van Poetin tegenover Syrië die voor hem natuurlijk slecht was.

  En inderdaad is de teneur in onze media dat Poetin door de zogenaamd gematigde rebellen in het westen van Syrië aan te vallen juist ISIS helpt.

  Maar dat stelt men ook natuurlijk van Assad. Zijn aanblijven is de oorzaak voor het succes van ISIS. Je acht de onzin die men hier verkoopt gewoon niet voor mogelijk.

  Maar ach, in Nazi-Duitsland waren het de joden die verantwoordelijk waren voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog.

  Dat die zogenaamd gematigde rebellen onder leiding van al Qaeda staan verzwijgt men. Ze vechten trouwens amper of niet tegen ISIS. Het is het leger van Assad dat er op een serie fronten in de provincies Hama, Homs, Aleppo, Der Ezzor, Sweida en Damascus tegen vecht. En met succes trouwens. Maar dat lees je amper of niet in de kranten.
  Willy Van Damme

 5. Beste Willy,

  Ik vind je artikelen altijd heel interessant, maar toch begrijp ik de situatie in Syrië niet. Wat ik ervan begrijp is dat Europa en de VS ISIS steunen om zo Assat te verdrijven met als doel om het land te kunnen besturen. Salafisten zouden de aanslagen in Parijs hebben gepleegd, maar zij strijden toch samen met ISIS, of zijn hetzelfde als ISIS? tegen Assat?

  Met vriendelijke groet,

  Mike Geubel
  Antwoord:
  Hun gezamenlijke vijand is Assad maar daarmee is alles gezegd en geschreven. Al Qaeda, ISIS, Saoedi Arabië, Turkije en de Moslimbroeders willen een kalifaat, dat van hun natuurlijk.

  En dit verlangen staat haaks op dat van de EU. En dus vallen ze ook nu al Frankrijk en andere landen van de EU aan. Eergisteren waren er o.m. in Noorwegen en Italië toch ook een serie arrestaties van salafistische terroristen.

  Ze zijn bondgenoten tegen Assad, meer niet. En dit simpel gegeven had men in Parijs en elders in de EU al jaren geleden moeten inzien. Reden waarom ik hen ook idioten noem. Wat wil je, moet ik hen misschien beschrijven als leiders met groot inzicht, visionairen?

  Het salafisme is gewoon een hedendaagse en islamitische versie van het vroegere fascisme. En ook toen voor WWII waren er mensen waaronder Winston Churchill en vele anderen in Europa die positief stonden tegenover Hitler.
  Willy Van Damme

 6. mag ik ook even cynisch zijn en de woorden van Obama aanhalen: Obama: “Niet alleen aanval op Parijs, dit is een aanval op de hele mensheid”.
  De Muur
  Antwoord:
  Dat is goed voor minstens een nominatie voor de Nobelprijs van het Cynisme. Na die van de Vrede waarom niet.
  Willy Van Damme

 7. Uitstekende analyse Willy..Nu is de vraag wat gaan de Europese regeri gen doen? Opvoeren van luchtaanvallen boven Syrië grondtroepen?
  Suriya fighter
  Antwoord:
  Ze zitten dit weekeinde samen in hotel Imperial – toepasselijke naam – in Wenen. Uiteraard gaan deze aanslagen gevolgen hebben voor deze conferentie. Welke is mij nog onduidelijk.

  Zoals ik al in ‘escalatie of de-escalatie’ stelde kan het twee kanten uitgaan. Richting de rede en de vrede of richting de waanzin van nog meer oorlog.

  Als je met normale wat gewoon verstandige mensen zou te doen hebben is de keuze snel gemaakt. Je zit hier echter niet met normale verstandige mensen. En dan hebben we het nog niet over hun ethiek, of liever het totaal ontbreken ervan.

  Wel lijkt het mij duidelijk dat Frankrijk ISIS zeker ook in Syrië gaat bombarderen. Wie goed de toespraak van Hollande analyseerde kon moeilijk een andere conclusie trekken. Maar wat met de relatie met de Syrische regering?

  Mooi was wel dat men op de VRT in het televisiejournaal voor eens ook de Syrische president Bashar al Assad aan het woord liet. Alles hangt ook af van de evolutie in Syrië aan het front.
  Willy Van Damme

 8. Ben juist terug uit het M.O. sinds deze middag.
  Wat gebeurd is was 200 % voorspelbaar en hadden we, u en ik, voorspeld, niet dat we daar werkelijk voldoening aan beleven om “gelijk” te krijgen.
  Waar ik nu wel van overtuigd ben is dat de Europeanen stilletjes gaan wakker worden en dat we een bloedbad krijgen, fysiek, economisch en financieel.
  Well done glorious idiots, you finally succeeded in demolishing our society.
  Ik ben razend kwaad.
  Mercury Traveller
  Antwoord:
  Het Syrische leger heeft gisteren alleen al in het zuidelijk gedeelte van de provincie Aleppo ongeveer 200 km² veroverd. Ze zitten nu aan de autoweg die van Idlib loopt naar de stad Aleppo. Die weg is dus afgesneden.

  Je krijgt de indruk dat het verzet van al Qaeda en haar bondgenoten daar geheel aan het instorten is. En dat is zeer belangrijk voor de Weense conferentie van dit weekend. Het idee van sommigen in de VS en elders om die salafisten daar toch nog te blijven gebruiken staat daardoor zwakker.
  Willy Van Damme

 9. Mijn reactie:

  Mercury Traveller

  Gisteren buiten gesmeten bij FB, met de onnozele reden van een alias te gebruiken, terwijl ze mijn contact en echte naam klaar en duidelijk kennen.
  Gisteravond de catastrofe van Parijs.
  De ganse nacht gereisd en pas nu terug in Europa en België voor een paar dagen.
  Heb zojuist de nieuwsberichten op de Franse en Belgische kanalen gevolgd en ze hebben geluk dat ik juist buiten gesmeten ben op FB.
  Heren E.U. en Franse, Belgische en Duitse komedianten die pretenderen aan politiek te doen, jullie zijn allemaal schuldig, crimineel schuldig aan hetgeen sinds een lange tijd in Europa gebeurt en aan de noodlottige gebeurtenissen van gisteren.
  Heren “politiekers” jullie hebben dit uitgelokt sinds jullie eenparige stemming voor het bombarderen en vernietigen van Libië.
  Jullie zijn schuldig door het creëren van terroristische “rebellen” in Noord-Afrika en Syrië.
  Jullie zijn schuldig aan het permanent verdoezelen van de waarheid via de media, schatplichtig aan de bestaande regimes.
  Jullie zijn schuldig aan de permanente uitbreiding van het ondemocratisch gedrocht E.U.
  Jullie zijn schuldig aan het verstaatsen van onze families en aan het verlies en het vernietigen van de historische waarden van de Europese volkeren, gegroeid gedurende duizenden jaren van vallen en opstaan en vandaag opgeofferd aan het waanbeeld van de “maakbare geglobaliseerde eenheidsmens”.
  Ik heb de gezichten van de Belgische en Franse politiekers gezien, met de nodige triestigheid, aangepast aan het moment.
  Jullie “medeleven” is waardeloos heren, jullie zijn globaal schuldig aan massamoord in Noord-Afrika en het Midden-Oosten maar ook in Europa.
  Het is waar dat onze Europese volkeren, vooral in de E.U. aan een lange winterslaap bezig zijn, in slaap gewiegd door onze “verbruikersmaatschappij”, maar heren dit is nu van zeer voorbijgaande aard en die slapende volkeren gaan nu langzaam wakker worden.
  Uw geknoei en bedrog, leugens en gefoefel, corruptie en gegraai gaat nu langzaam een einde nemen, het volk zal het niet meer accepteren en zal elke politieker verantwoordelijk stellen voor het ongelooflijk geknoei en bedrog op alle niveaux.
  Het kan ook niet meer dat onze “intelligentsia” blijft deelnemen aan dit corrupt gegraai en we zullen kijken binnen de volgende dagen welke intellectueel verder probeert de politieke sjoemelaars te vergoelijken. Het is genoeg geweest, het moet stoppen.

  Mercury Traveller
  Antwoord:
  Het is mij al langer duidelijk dat veel mensen wel door hebben wat er rond dat Midden-Oosten werkelijk gebeurt. Maar of dat veel zal veranderen weet ik niet. Ik ben op dat vlak eerder sceptisch.
  Willy Van Damme

 10. Beste artikel tot nog toe, maar de meeste mensen volgen liever de Main stream media en denken dat zij de waarheid vertellen. Zij die wel zien en begrijpen zijn zwaar in de minderheid en zullen bij protesten worden neergemaaid door de domheid van de massa.
  Ik houd mijn hart vast en denk dat we afstevenen op WOIII.
  Ik ben momenteel op Lesbos als vrijwilliger en zie hoe verkeerd we zijn voorgelicht door MSM…..ik blijf roepen als in de woestijn samen met toch nog vele anderen.
  Dank voor dit artikel. Ik ga het delen.
  XLinda
  Antwoord:
  Bedankt voor uw bemoedigende reactie. Ik poog alleen maar mijn best te doen. En wat men vreesde met die vluchtelingen blijkt dus toch waar. Een van de 8 in Parijs gedode terroristen passeerde als vluchteling op 3 oktober Lesbos. De man was dus blijkbaar uitgestuurd door een van die terreurgroepen om die moordaanslagen te plegen. Samen dan blijkbaar ook met wat Belgische en Franse kompanen.

  Ik schreef eerder een uitgebreid artikel over de vluchtelingen. Misschien kun je ook daar eens een kritische blik opwerpen. Je zit midden de problematiek daar. Het gaat hem over het probleem in al zijn aspecten, behalve dan de reactie binnen de EU als dusdanig.
  Syrië, de vluchtelingenkampen, Turkije en de lokale situatie hier in Dendermonde komen ter sprake.
  Willy Van Damme

 11. Willy, dank weer.
  Een aspect waar ik nog op wil wijzen is dat kennelijk Frankrijk op 5 november besloot vliegdekschip Charles de Gaulle (draait zich om in zijn graf?) weer in Syrië in te zetten.
  Dit kan voor IS een reden geweest zijn voor deze actie (daarbij gefaciliteerd door de Westerse geheime diensten, die zo het klootjesvolk achter een hard Westers optreden in Syrië krijgen…)
  Gerard van den Heuvel
  Antwoord:
  Dat vliegdekschip stelt militair niets voor en is vooral zoiets als het middeleeuwse Schotse gebrul voor ze ten aanval trokken. Indruk maken.

  En de nu bekende data ontkrachten ook die stelling. Zo was de vermoedelijke organisator van deze aanslagengolf op 3 oktober als vluchteling vanuit Syrië via Turkije aangekomen op een van die Griekse eilanden.
  Het plan moet dus vermoedelijk al midden september ontstaan zijn.

  Maar ik heb het gevoel dat ISIS hier wel een bloedbad aanrichtte maar vooral in de eigen voet heeft geschoten. Veel zal de komende dagen duidelijker worden maar de conferentie in Wenen over Syrië van zaterdag heeft vermoedelijk mede daardoor voor een grote vooruitgang gezorgd. Dat zijn toch de eerste impressies.
  Willy Van Damme

 12. Eindelijk vinden we een europeese blog die de waarheid over Syrie kent en beschrijft
  Ik was in Syrie tussen 2011 en 2013, en het verbaasde mij hoe de media tegen de wereld gekke verhalen vertelt over de regiem……het is zo pijnelijk voor ons om te zien hoe ons land vernietigd wordt voor de plezier van zieke politiek …..het is gek dat de wereld zegt van Bashar Al Assad een dictateur…maar de Saudi king is geen dictateur …..en niemand heeft bezwaar tegen hem als hij hoofden en handen van zijn bevolking snijdt.
  Sama
  Antwoord:
  Bedankt voor je felicitaties natuurlijk. Ik begrijp ook perfect je woede en frustraties over de berichtgeving over je toch merkwaardig en mooi land.

  De gigantische hoeveelheden leugens, onzin en idiote verhalen die over Syrië in onze pers is verschenen tart gewoon elke verbeelding. Met misschien wel als een van de grofste verhalen datgene was dat een land als Saoedi Arabië dan zoiets als de democratie in Syrië ging invoeren.

  Het was in de media of sjiieten versus soennieten of de alawieten versus de soennieten. Ik moet toegeven dat journalisten als een Jorn De Cock van De Standaard, Jean Vanempten van De Tijd en Maarten Rabaey van De Morgen heel veel fantasie toonden wanneer zij hun stukjes over je land schreven.

  In wezen ging er echter bij mij steevast een enorme walg door mijn lichaam, een walg voor die heren die schaamteloos ISIS en andere koppensnellers steunden.

  De doden die in Syrië, donderdag in Beiroet en Bagdad en vrijdag in Parijs vielen hebben zij dan ook als gevolg van hun steun mee op hun geweten.

  Maar enige ethiek of schaamtegevoel is hen nu eenmaal vreemd. De slaap voor laten zullen ze dus niet. Ze geven er wel weer een draai aan. Zo ken ik ze.

  Uit de eerste gegevens komende uit de conferentie in Wenen over Syrië blijkt nu wel dat die aanslag in Parijs zorgde voor een doorbraak in goede zin.

  Blijkbaar hebben die daar aanwezige heren en dames nu ingezien dat hun beleid tegenover Uw land niet alleen crimineel was, dat wisten ze maar al te goed, maar ook oerdom.
  Assad had hen ooit hiervoor gewaarschuwd maar dat lachten ze toen hooghartig weg. Nu zo te zien niet meer.

  Als ik het goed begrepen heb aanvaarden Turkije, Frankrijk, de VS enzovoort het Russische vredesplan en kan iedere Syriër deelnemen aan de voor 2017 geplande verkiezingen.

  Men wou uit schrik voor zijn populariteit Assad toch nog uitschakelen.
  Er is echter nog wel een lange weg te gaan, maar dit is voor zover ik dat nu zie, een scharniermoment. Ik volg het verder op.

  De kans is echter wel groot dat de minimum 129 Parijse doden dan toch niet voor niets stierven en Hollande & Co realiteitsgevoel bijbrachten. Laten we hen eren zoals we ook de 23 miljoen Syrische slachtoffers moeten eren.
  Willy Van Damme

 13. Beste Willy,

  The Economist, een financiëel tijdschrift, had in januari volgende cover:
  http://www.art-emis.ro/images/stories/editorial/VigilantCitizen_2915.jpg,
  zie ook: het artikel: http://vigilantcitizen.com/latestnews/were-the-paris-attacks-predicted-on-the-january-cover-of-the-economist/
  Wat valt er onmiddellijk op? Een allusie op de mars van politieke leiders in Parijs naar aanleiding van de aanslagen op Charlie Hebdo, verder allemaal japanese of chinese lettertekens… Betekenis in 2015 zal de macht verder naar het oosten verschuiven? Maar wat valt er nog op: cijfers: 2015, 11.5, 11.3 op de pijlen (!) beneden rechts. Als de 2015 bovenaan de cover een aanwijzing is om in die getallen beneden alvast het jaar (20)15 te lezen, en de andere cijfers als een datum te interpreteren, is er maar één mogelijke datum bedoeld: 13 november (20)15. Er zijn immers maar 12 maanden en november telt slechts 30 dagen: de dag van de nieuwste aanslag in Parijs.
  Zou het kunnen dat de financiële elites mee hun hand hebben in terroristische aanslagen maar elkaar op zo’n verborgen wijze waarschuwen om op bepaalde data massa-evenementen en publieke plaatsen te mijden?

  Mvg, Ignace
  Antwoord:
  In 2003 heb ik mijn abonnement op The Economist opgezegd. Pure Amerikaans-Britse propaganda verkocht met een fijn uitziende strik. Te vulgair voor mijn smaak.

  Terwijl iedereen reeds lang doorhad dat het verhaal van de Iraakse massavernietigingswapens van Saddam Hoessein pure Amerikaanse leugens waren zat toenmalig hoofdredacteur Bill Emmott in Knack van 20 augustus 2003 hierover nog te razen.

  In het interview ‘Amerika wordt onrecht aangedaan’ stelt deze: “Ja die dreiging was reëel. Want Saddam heeft die wapens wel degelijk ontwikkeld. Ze zijn nog niet gewonden, maar heb geduld.” Een man die zijn eigen leugens dus beginnen geloven is.
  Feitelijk een meelijwekkend figuur.

  Mensen die dat blad serieus nemen moeten eens goed nadenken.
  Even goed moet je die info verbonden aan de linken die je meegaf niet serieus nemen. Fantaseren kan geen kwaad maar geloof het niet.
  Willy Van Damme

  • Beste Willy,
   Ik begrijp echt jouw antwoord niet. Doe a.u.b. de moeite om het artikel in de Vigilant Citizen te lezen. Ik vraag me ernstig af of de veiligheidsdiensten van Europa niet verplicht moeten worden de opdrachtgevers en makers van de collage op te sporen, te ondervragen en eventueel (tijdelijk) aan te houden. Het gaat hier om eventuele voorkennis m.b.t. oorlogsmisdaden tegen de mens(elijk)heid.
   Mvg, Ignace
   Antwoord:
   Zoals ik al zegde is dit fantasie. Een ander woord is onzin. De auteur van dit stuk heeft uiteraard wel een grote verbeeldingskracht. Eens vragen aan de maker van die cover wat hij ermee bedoelde.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s