Syrië–Rusland en Assad zetten NAVO schaakmat

Het plan voor een vliegverbod boven delen van Syrië is volgens een uitgebreid en gedetailleerd artikel in The Financial Times afgevoerd. Het stuk verscheen gisteren 5 oktober met als titel ‘Kremlin show of Strength scuppers Syria no-fly zone plan’ en was geschreven door Sam Jones, hun specialist van het militaire aspect in de internationale politiek. Een man met uiteraard goede contacten binnen het betrokken Britse establishment.

Vliegverbod

Volgens dat artikel waren de plannen voor een Syrische zone met vliegverbod voor het Syrische leger in een finaal stadium en was er onderling binnen de NAVO hierover grotendeels overeenstemming. Het is een al straks vier jaar oude eis van Turkije. En die zone zou niet alleen aan de Turkse grens eenzijdig door de NAVO worden ingesteld maar, opmerkelijk, ook aan de Jordaanse grens.

Het argument dat men al een tijdje bij voorstanders hiervan gebruikt is natuurlijk – wat kon je anders verwachten – het humanitaire, het beschermen van de vluchtelingen die dan in de redenering van de NAVO op de vlucht zijn voor die ‘barbaarse dictator’ president Bashar al Assad. Juist zoals men in 2011 hoogstnodig de bevolking van het Libische stad Benghazi moest beschermen tegen de ‘brutale dictator’ Moeammar Kaddafi.

Een ander en meer nieuw gebruikt argument is de strijd tegen ISIS. Men wil hen zogenaamd de controle over die aan Turkije gelegen grensposten afnemen zodat de Koerden en de (sic) gematigde rebellen er vrijer kunnen opereren en ISIS gekortwiekt wordt.

Vooral dan financieel want die grensposten en de handel van ISIS met het buitenland brengt hen goed geld op. Dat Turkije al jaren onder een hoedje speelt met ISIS vergeet men bij de NAVO dan maar gemakshalve. Het past niet in het plaatje dat men wil schapen.

Kruiser Moskva - 3

Het vlagschip van de Russische Zwarte Zeevloot de kruiser Moskva dat de beschikking heeft over het S-300 luchtafweersysteem en dat zo gans de Syrische kust kan beschermen tegen vijandige vliegtuigen. Het licht nu voor die Syrische kust schietensklaar.

Het afkondigen van die zones was volgens de krant maar een kwestie van dagen, hooguit een paar weken. Maar de komst van Russische oorlogsschepen en enkele tientallen vliegtuigen en helikopters heeft, stelt nog steeds Sam Jones, dat plan doen mislukken.

S-300 Luchtafweersysteem

Volgens de auteur zorgde immers vooral de aanwezigheid van gevechtsvliegtuigen als de hypermoderne Sukhoi 30 bij de NAVO ervoor om de alarmbellen te doen afgaan. Bovendien ligt er voor de Syrische kust een stevig uit de kluiten gewassen Russische vloot met o.m. de kruiser Moskva, een torpedojager en twee fregatten. Waar nu nog schepen aan toegevoegd worden. Waarbij de Moskva over een batterij S-300 luchtdoelraketten beschikt.

Het is een der door Israël en de VS meest gevreesde wapens uit het Russische arsenaal. De VS en Israël hebben de voorbije jaren hemel en aarde bewogen om de reeds lang door Rusland aan Iran beloofde S-300 niet te leveren. Waar Moskou tot voor kort ook op inging. Wat Rusland dan in ruil kreeg is natuurlijk niet geweten. Maar hier is niets gratis.

Maar de komst van vooral de Sukhoi 30 en de S-300 hebben de NAVO, volgens dat artikel, verplicht dit idee voor een gedeeltelijk vliegverbod te doen afblazen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan opperde het voorstel gisteren en vandaag bij zijn bezoek aan Brussel wel nog eens maar hij leek er niet erg meer op aan te dringen. Het werd niets. Ook hij wist al dat dit een verloren strijd was.

Sukhoi SU-30MK2 - 1jpg

De Sukhoi-30 wordt binnen de NAVO gezien als een der bekwaamste gevechtsvliegtuigen, de schrik van de F16 schrijven onze media. Er zijn er nu voorlopig 4 van gestationeerd in Syrië.

Daarbij leverde Rusland aan Syrië ook een pak hoogtechnologisch materiaal om bijvoorbeeld de communicatie in een bepaald en groot gebied uit te schakelen. Allemaal hypermodern materiaal die er moet voor zorgen dat Syrië samen met Rusland in alle gevallen meester blijven van de zaak. Wat betekent dat ze het Syrische luchtruim effectief kunnen bewaken tegen elke vijand en die de toegang kunnen ontzeggen.

Bezetting

Zo’n zone met vliegverbod zoals Turkije en enkele anderen willen is in wezen natuurlijk de bezetting door de NAVO van een zeer cruciaal stuk Syrisch grondgebied. De controle over haar grenzen zijn voor de regering in Damascus zowel om reden van veiligheid als om economische reden zeer belangrijk. En die zou men haar dus hebben willen ontnemen. Wat in wezen een oorlogsverklaring is.

Maar het optreden van Rusland en Syrië met steun van Irak en Iran zorgden ervoor dat de plannen om Syrië deels te bezetten in de prullenmand raakten. En vermoedelijk ook definitief.

Ook presidentskandidate Hillary Clinton, in deze kwestie altijd een voorstander geweest van de harde lijn, liet dit idee vandaag in een toespraak varen. Alleen als men een oorlog met Rusland wil zal men in de VS doorzetten. Maar daar lijkt men voorlopig bij de NAVO niet toe bereid.

S-300 Luchtafweersysteem -

Het op land gebaseerde S-300 luchtafweersysteem waar Israël en de VS zo bevreesd voor zijn. Het wordt nu ook aan Iran geleverd en moet verhinderen dat iemand noch op het idee zou komen om Iran te bombarderen. Israël en haar vriend Saoedi Arabië zijn gewaarschuwd.

Het inrichten van zo’n zone met vliegverbod zou ook het optreden vergen van vliegtuigen van de NAVO die er dan de baas moeten spelen. Beneden op de grond zouden dat de salafistische groepen van diverse pluimage als gevolg daarvan heer en meester zijn. Een heel rare wijze om de burgers te beschermen natuurlijk.

Vluchtelingengolf

In die zin moet men vermoedelijk ook de vluchtelingengolf zien die West-Europa en merkwaardig vooral Duitsland de voorbije weken teisterde. In een ander artikel in die krant van gisteren ‘EU asks Erdogan to agree on migrant plan’ wordt indirect gesteld dat het Turkije is die deze vloedgolf op gang bracht en ze vermoedelijk via het manipuleren van zaken als de sociale media richting Duitsland stuurde.

Het is geweten dat Duitsland helemaal niet gediend is met de oorlogspolitiek van Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en reeds allerlei maatregelen nam tegen die oorlogscoalitie. Zo vaardigde Berlijn een wapenexportverbod voor Saoedi Arabië uit. Door die vloedgolf te organiseren poogde men Duitsland klaarblijkelijk onder druk te zetten.

En terwijl men in Europa snel een oplossing eist van Turkije en klaagt over het feit dat het niets doet tegen die stroom van vluchtelingen stond Ankara blijkbaar op de rem. “We zijn niet gehaast”, stelde een een anonieme hooggeplaatste Turkse woordvoerder in de krant. Waarbij Erdogan in Straatsburg het als een soort van extra nog nodig zag om de EU in die kwestie nog eens publiek uit te schelden. Je moet maar durven.

Vluchtelingen in Europa - 1

Uit Turkije komende Iraakse en Syrische vluchtelingen, een gift van de Turkse president Erdogan en zijn AKP, lid van de Moslimbroederschap. De Syrische vluchtelingenkampen in Turkije staan onder strikte controle van de Turkse regering en zijn gewoon rekruteringsoorden voor die salafistische rebellen. Hieruit vluchten is dan ook meer dan begrijpelijk.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het geruzie van de voorbije twee dagen in Brussel tussen Erdogan en de EU weinig resultaat opleverde. De EU beloofde geld voor vluchtelingen en er zouden ook gezamenlijke Grieks-Turkse controles op zee komen. Maar om dit laatste ooit te zien gebeuren zal er nog heel veel water door de Bosporus in Istanbul, of is het Byzantium, moeten vloeien.

Rusland en Syrië baas

Door het kordaat optreden van de Russen is het nu wel duidelijk dat het Rusland is die samen met Syrië heer en meester is in het Syrische luchtruim. Pogingen van NAVO-landen en de Golfstaten om zonder toestemming van de Syrische regering in Syrië te bombarderen zullen vanaf nu aan de toelating van Damascus en Moskou onderhevig zijn.

De vergevorderde plannen voor een zone met vliegverbod in Syrië verklaren vermoedelijk de plotse juridische hoogstandjes van onder meer Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en ook België.

Daar men geen toelating van de VN kon krijgen ging men om ISIS aan te vallen dan maar solo slim spelen. Men vroeg wel toelating aan Damascus maar dat was of-the-record, officieus. Damascus liet boos begaan omdat het haar goed uitkwam maar was, terecht, heel achterdochtig.

Recep Tayyip Erdogan - 5

Erdogan stuurde eerst honderdduizenden vluchtelingen richting Europa en komt hier dan de EU uitschelden. Gezien die arrogantie is het niet te verwonderen dat zijn lijfwachten in Brussel tweemaal met mensen van de Belgische veiligheidsdiensten op de vuist gingen. En toen mevrouw Erdogan in de chique Brusselse Louizalaan wou gaan shoppen blokkeerden Turkse lijfwachten gewoon de zeer drukke straat en de winkels. Arrogant crapuul dus dat men beter het land uitzet. Hij ging dan ook met lege handen en een negatieve pers huiswaarts. Pek en veren waren beter geweest. Maar het feit dat die rellen in onze pers uitlekten is natuurlijk ook een goed alternatief. Het toonde wat voor een agressor die man is.

Ondertussen zocht en ontdekte men bij de NAVO plots een argument om toch zonder toestemming van de VN in Syrië te kunnen bombarderen en zijn goesting te doen. Het is het eerder hier besproken argument van luitenant-kolonel en hoofd van onze militaire juridische dienst Chris De Cock (1) over de zaak.

Die stelde dat aangezien ISIS hier al enkele terreurdaden pleegde men door hen aangevallen werd en België dus zowel in Irak als in Syrië mocht optreden als een vorm van zelfverdediging.

Nonsens natuurlijk want dan had men wegens de terreuraanvallen hier in Europa van de PKK, IRA of ETA die respectievelijke landen, Turkije, het Verenigd Koninkrijk of Spanje mogen aanvallen. Ik zie het al gebeuren.

ISIS als westerse creatie

En bovendien vergeet men gemakshalve dat die Islamitische Staat in wezen een creatie is van de NAVO en dat o.m. België meehielp bij de financiering van ISIS. Hoe kan men anders de beslissing van 23 mei 2013 zien, genomen door de Europese ministers van Buitenlandse Zaken om het embargo voor Syrië deels op te heffen, namelijk voor olieproducten.

Waarbij de Syrische oliebronnen pas de maand voordien door ISIS (toen nog al Qaeda in Irak) waren veroverd. Een hoogst verbazende snelheid die toont hoezeer men in de EU er op gebrand was om ISIS te kunnen financieren en hen zo een overwinning in Syrië te bezorgen.

In die zin dient men zich dan ook vragen stellen bij die terreuraanvallen van ISIS in Europa. Zijn ze echt het werk van terroristen of waren ze gewoon bedoeld om de NAVO een juridisch argument te geven om Syrië toch aan te vallen.

Vladimir Poetin - 6

De Russische president Vladimir Poetin lijkt de oorlogsheren bij de NAVO zo te zien schaakmat te hebben gezet door zijn luchtmacht en een deel van zijn Zwarte Zeevloot naar Syrië te sturen. Het lijkt een meesterzet te zijn.

Het lijkt erg ver gezocht maar in de internationale diplomatie en het wereldje van militairen en geheime diensten moet je van niets verschieten. Daar is werkelijk alles mogelijk. Lees maar het boek ‘The Quiet American’ van Graham Green of bekijk de filmversie ervan met Michael Caine in een glansrol.

Door het optreden van Moskou kan niet alleen de Syrische regering wat geruster slapen. Vooral echter de 17 à 18 miljoen in regeringsgebied levende burgers kunnen nu gewoon verder leven en hopen dat de agressie tegen hun land zo snel mogelijk stopt. En daar gaat het hem om, de vreedzame Syriërs echt beschermen. Niet op zijn Libisch.

Het idee om Syrië om te vormen tot een soort salafistische staat is te gruwelijk om in te beelden. Er gebeurden in de twintigste eeuw in de regio al wat massamoorden maar dit zou nog veel erger zijn. Het zou naast de afslachting van miljoenen mensen het vernielen zijn van de wieg van onze beschaving. En dat is nochtans wat onze westerse politici voor ogen hadden. Of dat nu nog steeds zo is is afwachten.

Ummayyadenplein, Damascus

De onder de Ommayaden gebouwde Grote Moskee van Damascus, een der voornaamste gebouwen uit de geschiedenis van de islam en ook deels het christendom. Diens vernieling door die salafisten lijkt voor onze minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, gezien zijn steun aan die bendes, blijkbaar geen probleem. Hier ligt volgens de gelovigen in Syrië het hoofd van Johannes De Doper.

Willy Van Damme

1) Zie op deze blog het stuk: Syrië en het ‘recht op zelfverdediging’ van Chris De Cock van 15 september 2015.

Advertenties

7 thoughts on “Syrië–Rusland en Assad zetten NAVO schaakmat

 1. Beste Willy,

  hier een hint hoe alles geconnecteerd is :

  http://sputniknews.com/world/20151007/1028142446/russia-ukraine-gerashchenko-isil.html

  groeten,

  Ronald D’Haeze
  Antwoord:
  Dit is maar het topje van de ijsberg. Zij het natuurlijk een erg grof topje. Ik kende het niet en dus bedankt om mij te laten kennis maken met dit fijn voorbeeld voor de mensheid. Maar niets kan hier nog verbazen.

  De regeringen van Oekraïne en Turkije en terreurgroep Hizb ut Tahrir hebben trouwens de handen al in mekaar geslagen tegen die opstandelingen in Oost-Oekraïne en tegen Rusland.

  Hizb ut Tahrir is een internationaal georganiseerde salafistische groep die wat extremer is dan de Moslimbroederschap. Ze is verboden in veel landen waaronder uiteraard Syrië en ook Rusland en Duitsland.
  In Rusland is die groep vooral actief onder de Krimtartaren. Ook in Syrië is ze erg actief.

  In België is ze niet verboden. Wel verbood Hilde Claes, burgemeester van Hasselt, enkele jaren geleden een bijeenkomst van die terreurgroep. In het Brusselse kan ze daarentegen, althans volgens vorser en specialist van het jihadisme Montasser AlDe’emeh, wel informatievergaderingen houden.

  In hoeverre onze politiediensten die schaduwen weet ik natuurlijk niet. Maar eerlijk gezegd zou het mij niet verbazen moesten ze dat niet doen. Ook hier mag niets mij nog verbazen.
  Men laat die salafistische propagandamachine hier gewoon verder ageren. Spijts de acties tegen Sharia4Belgium.

  Dit is echter niet de enige link tussen ISIS en die regio. Een topman van ISIS is Aboe Omar al Shishani, zijn schuilnaam en zijn echte naam is Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili, een Georgiër met een Tsjetsjeense achtergrond, zijn moeder was een Tsjetsjeense.

  Hij is afkomstig uit de vooral door Tsjetsjenen bewoonde Pankisi vallei. Het was via deze route dat de VS en het Verenigd Koninkrijk die salafisten in Tsjetsjenië bewapenden.

  Hij was officier in het Georgische leger en getraind door de VS. Hij vocht in augustus 2008 aan de kant van de VS, Israël en het Georgische leger van toenmalig president Michail Saakasjvily tegen Zuid-Ossetië en Rusland.

  Hij speelde onder meer een rolletje bij de mislukte poging om Tskhinvali, de hoofdstad van die staat, te veroveren. Men beschoot toen o.a. het hospitaal.

  Hij vocht nadien ook met de salafisten in Tsjetsjenië en zit sinds 2012 in Syrië, nu bij ISIS. Eerst zat hij bij een andere terreurgroep de Jaish al-Muhajireen wal-Ansar, een onderdeel van Al Qaeda, alias Jabhat al Nusra. Bij de onderlinge ruzies binnen al Qaeda koos hij de kant van al Baghdadi, de chef van ISIS.

  In een recente reportage van Rudi Vranckx op de VRT over verkrachte vrouwen bij de Iraakse Yezidi’s viel zijn naam als zijnde een serieverkrachter van Yezidische vrouwen die hij als slaven gevangen hield.

  Ik hoorde deze ochtend op de VRT Radio De Ochtend onze VUB-professor Jonathan Holslag zeggen dat Turkije en Rusland een gezamenlijke vijand hebben: extremistische islamitische terreurgroepen. Om te lachen natuurlijk.

  Turkse geheim agenten werden eerder dit jaar in de Chinese metropool Shanghai betrapt toen ze Chinese Oeigoeren met valse papieren naar Turkije poogden te smokkelen om hen dan naar het gebied van ISIS te voeren.

  Hetzelfde gebeurde in het noorden van Thailand waar Turkije eveneens Oeigoeren over de Chinese grens had weten te smokkelen als nieuw kanonnenvlees voor ISIS. Ze werden gearresteerd en door Thailand teruggestuurd naar China.

  Tot woede van Turkije, de VS (!!!) en de salafisten. De recente erg dodelijke aanslag in de Thaise hoofdstad Bangkok op die tempel en toeristische attractie was een weerwraak voor dit terugsturen van die Oeigoeren. Van de VS of Turkije?

  Men kan zich dan ook afvragen in hoeverre Turkije betrokken is bij de serie erg dodelijke terreuraanvallen van de voorbije jaren in China door Oeigoerse extremisten.
  Inderdaad, niet alles, maar veel is aan elkaar verbonden.
  Willy Van Damme

 2. De hier gekende Jorn De Cock schreef volgend artikel in De Standaard
  http://m.standaard.be/cnt/dmf20151007_01908624

  Vooreerst lijkt mij een rondvraag over 900 vluchtelingen niet representatief. Binnen Syrië zijn er miljoenen vluchtelingen die een veilige haven zochten in het regeringsgebied en het lijkt mij logisch dat vooral de tegenstanders van Assad hun toevlucht zochten in andere gebieden. Evenzo zijn de vluchtelingen in het regeringsgebied niet noodzakelijk aanhangers van Assad.

  Vervolgens zoek ik altijd naar de bron (https://www.wzb.eu/en/press/wzb-in-the-media) en in casu ook naar een pers waarnaar ze verwijzen (http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2015-10/fluechtlinge-syrien-baschar-al-assad-gewalt-fluchtgrund).
  Hieruit blijkt dat het WZB niet zelf het onderzoek uitvoerde zoals gemeld door De Cock, maar een onderzoek van de organisatie “Adopt a Revolution” steunde (unterstüzt). De medewerker van WZB zegt zelf dat de rondvraag niet representatief is en maakt de kanttekening dat ze zelfs niet zeker zijn dat de ondervraagden werkelijk van Syrië komen en dat deze naar eigen inzicht geantwoord hebben. Maar hij komt dan wel tot de conclusie dat de eenduidigheid van de antwoorden voldoende is om het te aanvaarden.

  Wow, zij die ooit les gehad hebben in statistiek weten dat die medewerker van het WZB zwaar onder druk moet gestaan hebben, maar hij deed toch zijn best om er signalen in te verwerken. WZB zelf blijft buiten schot.
  GV
  Antwoord:
  Felicitaties met uw onderzoek. Ik raad je aan dit ook te sturen naar De Standaard met een protest wegens het misleiden van de lezers en met de vraag of het de gewoonte voor de krant is om die Syrische salafisten te steunen.

  Ik las het ook en zag onmiddellijk dat het hier propaganda was. Het was gedaan “op vraag van enkele Syrische activistengroepen”. Bij dit soort ‘wetenschappelijke onderzoeken’ is het altijd essentieel de opdrachtgever te kennen.
  Veelal ken je dan ook al het resultaat. Zo werken nu eenmaal veel wetenschappers. Maar blijkbaar is het hier nog grover geweest.

  En dan zag ik in dat stuk een citaat van ene Elias Perabo van de organisatie Adopt a Revolution, een instelling die geld ophaalt voor die opstandelingen.

  Onze vrienden van Pax Christi werken hier nauw met samen en halen mee voor hen geld op. Alsof de VS, Saoedi Arabië en die andere oorlogsstokers nog niet genoeg geld geven.

  Adopt a Revolution is een onderdeel van die salafistische opstandelingenorganisaties zoals de Local Coordination Committees of Syria en de Syrian Revolution General Commission. Voldoende om te weten dat je geld in (sic) goede handen is.
  Ze kunnen er nog wat messen mee kopen. Goed om christenen te kelen, nietwaar Pax Christi?

  Maar van die Jorn De Cock moet je van niets verschieten. En dat Donald Tusk, de nieuwe president van de EU, en Recep Tayyip Erdogan, president van Turkije, zeggen dat een overwinning van Assad tot nog meer vluchtelingen zal leiden zullen we dan ook maar geloven zeker.
  Zou de Völkischer Beobachter van Hitler ook zoveel leugens hebben verkocht? Waarschijnlijk.
  Willy Van Damme

 3. Willy,

  het ware misschien geen slecht idee om eens een artikel te wijden aan Soros. Die schijnt nogal wat achtergrond-power te hebben. Had die ook geen rol in de val van de SU ?

  Ronald d’Haeze
  Antwoord:
  Over George Soros is hier al regelmatig geschreven. Wel nog geen artikel welke specifiek aan deze crimineel werd gewijd. De man is in Frankrijk ooit correctioneel veroordeeld voor aandelenhandel met voorkennis.

  De man is een aasgier die al miljarden verdiende aan het in financiële moeilijkheden brengen van o.a. het Verenigd Koninkrijk met Zwarte Vrijdag.

  Hij is ook de man die naar verluidt een miljard dollar verdiende aan de door hem georkestreerde Aziatische crisis die Indonesië en een serie andere landen bijna bankroet maakte. Een man om van te walgen.

  Het is een sleutelfiguur, misschien wel DE, bij de Amerikaanse pogingen om overal chaos te zaaien door regeringen via politieke agitatie omver te werpen.

  Hij werkt vooral via een waslijst van ngo’s die ogenschijnlijk voor goede doelen werken zoals Global Witness, Avaaz, Open Foundation en Human Rights Watch. Een wolf in schapenvacht dus.

  Ook in Syrië is hij erg actief zelfs bij het steunen van ISIS. Zo is hij de financier van een in salafistengebied actieve ngo genaamd de Witte Helmen dat de civiele tak is van die kelensnijders.

  Maar die Witte Helmen zijn zoals blijkt uit fotomateriaal ook actief in gebieden waar ISIS heer en meester is zoals in het door hen bezette deel van het Yarmoek vluchtelingenkamp bij Damascus. Iets voor Human Rights Watch om aan te klagen?

  Maar ik werk nu aan mijn eerste verhaal over mijn reis naar Damascus en dat heeft echt voorrang nu. Ik maak morgen wel nog snel iets over de beslissing vandaag van Obama om zijn Syriëpolitiek te heroriënteren.
  Ik was deze namiddag aan het woord over die kwestie op de televisiezender Russia Today.
  Willy Van Damme

 4. Dag Willy,

  Hierbij de nieuwe George Orwell: Daniele Ganser, een briljante Zwitserse historicus.

  Zijn voordracht is in het Duits, maar zeer goed te volgen en ondersteund met plaatjes. Zou ook mooi zijn als iemand dit filmpje zou willen ondertitelen.
  Het filmpje duurt anderhalf uur, maar elke minuut is het luisteren en kijken waard. Zeer actueel: regiemwissels in de afgelopen 50 jaar. Laatste is Oekraïne en de eerstvolgende zal wel Syrië zijn…

  Zeer verhelderend.

  Groet,
  Helmi
  Antwoord:
  Bedankt voor dat filmpje met die informatie. Mijn Duits is echter onvoldoende om dit te kunnen beluisteren. Maar er zijn hier lezers die dat wel kunnen. Dus geen zorg.

  Wat betreft Syrië vrees ik dat ze hun tanden op deze taaie tante kapot gebeten hebben. Ik ga er natuurlijk zeker niet om huilen. Ook wat betreft Oekraïne is het een ver van beklonken zaak.

  En kijk naar Egypte. Daar had de VS haar vrienden van de Moslimbroeders aan de macht gebracht en waar zitten die nu? In een cel, in het buitenland of ondergedoken.
  Willy Van Damme

 5. Pingback: La Russie et Assad mettent l’Otan en échec | Aleborzma's Blog

 6. The caption of the last photo is wrong: it is the Mosquee of the Omeyyades, not the Palace.
  Bernard Cornut
  Antwoord:
  You’re right. It is the Great Mosque and I didn’t investigate it properly. As it is such a big complex I thought the mosque was only part of it.
  I’ll correct it and thank you for your remark.
  Willy Van Damme

 7. Pingback: La Russie et Assad mettent l’Otan en échec | Arrêt sur Info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s