Het continue bedrog van De Morgen

Het is erg interessant te zien dat De Morgen nog steeds al Qaeda in Syrië steunt. De zogenaamde rebellengroep in de Syrische provincie Hama waar jullie vandaag in ‘Russen droppen bommen op burgers’ naar refereren werkt immers in een front samen met Jabhat al Nusra, het Syrische filiaal van al Qaeda.

Een essentieel gegeven dat jullie de lezers onthouden en welke ook vragen stelt bij de geloofwaardigheid van de door jullie effectief als zijnde waar aangenomen getuigenissen.

Mag ik er jullie daarbij ook attent op maken dat als gevolg van resoluties van de VN-Veiligheidsraad het steunen van al Qaeda, direct of indirect zoals De Morgen feitelijk lijkt te doen, een zware misdaad is. De Morgen steunt in de praktijk in wezen dus een terroristische groep.

Russische bombardementen - gewond kind - 1 oktober 2015

Gisteren in de media een door de Russische bombardementen gewond kind. Alleen is de foto al dagen oud. Geen verbazing, het is oorlog, het is propaganda en het is De Morgen. Kinderen zijn hier dus nog voor iets goed. Geeft men ze geen geweer dan kan men er nog altijd foto’s van nemen. De man op de foto is lid van de Witte Helmen, de civiele tak van al Qaeda & Co. Ze krijgt financiële steun van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS.

In het artikel ‘Zelfs boven zijn gewicht blijft Poetin een bokser’ op pagina 3 citeert Maarten Rabaey een zekere Igor Sutyagin van de door jullie als ‘defensiedenktank’ omschreven RUSI die dan voor Rusland bezwarende verklaringen doet. Zonder echter zoals het zou horen te zijn dat men die organisatie politiek situeert.

RUSI staat voor Royal United Services Institute, en dat is een tak van het Britse leger. Wat betreffende zijn beweringen natuurlijk zowat alles verklaart. Een link die De Morgen naar mijn aanvoelen niet toevallig echter verzwijgt.

Er zijn voor De Morgen zo te zien bepaalde zaken die de lezers best niet weten. Het is als vroeger: Hou jij ze dom, we zullen wij ze dan wel arm houden.

Willy Van Damme

Lezersbrief naar aanleiding van de berichtgeving over Syrië in De Morgen van vandaag 2 oktober. Een krant die een krant wil genoemd worden had natuurlijk vertrekkende van dit verhaal over die Syrische groep een onderzoek kunnen doen naar de rol van de CIA in het bewapenen van terreurbendes en de ruzies binnen de regering van Barack Obama over het buitenlands beleid. Maar De Morgen vertikt dat. Wat dacht je? Hierover onderzoek doen? Vergeet het.

Advertenties

2 thoughts on “Het continue bedrog van De Morgen

 1. Je zou moedeloos worden van de tendentieuze artikelen, hoewel ik denk dat de Russen ook hun best doen om de algemene opinie de beïnvloeden.

  Deze morgen kreeg ik het ook danig op de heupen bij een artikel van Bart Sturtewagen.
  Dienstmelding: hier waak ik (hoe een pact met de duivel een nachtmerrie werd)
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20151001_01897430

  Ik stuurde hem volgende email maar ik ben overtuigd dat hij morgen dezelfde ongenuanceerde nonsens de wereld instuurt.

  Geachte
  Wanneer iemand zijn mening kracht wil bijzetten maar het hem aan degelijk argumenten ontbreekt, zal hij zijn toevlucht zoeken tot emotionele krachttermen.
  De vergelijking met Hitler, Stalin, en andere misdadigers, is daarbij een beproefde techniek.
  Ieder lezer die enige kennis heeft van die figuren en hun misdaden, weet dat de vergelijking geen steek houdt en misbruikt wordt om (domme) lezers te beïnvloeden, te sturen en zelfs te misleiden.
  Het doet er niet toe of iemand ooit al een vergelijking maakte om zelf een gelijkaardige vergelijking te maken. U voert aan dat Rusland Al-Baghdadi een Hitler noemt (ik vond dit niet terug op het web, maar u zal het wel ergens gehoord of gelezen hebben), wel Hillary Clinton noemde Putin ook een Hitler. Wij weten immers dat het intellectueel niveau van politici het vriespunt zelden overschrijdt. Maar moet u nu persé datzelfde intellectuele vriespunt gaan opzoeken?
  Bovendien rammelt uw artikel aan alle kanten en is wars van enige dossierkennis.
  Al maanden vermoordt het Westen allerlei mensen (en vooral burgers) zowel in Syrië, Afghanistan als indirect in Yemen (dit laatste door massaal wapens te leveren aan de agressors).
  Maar bij de eerste bombardementen van de Russen zijn de doden slechts een dienstmededeling. Dat is toch veel meer dan hetgeen u de door het Westen gedode burgers gunt, niet?
  De US hoopt de rebellen als winnaar te zien! En iedereen die het niet eens is met de aanstelling van een Amerikaanse puppet heeft natuurlijk ongelijk.
  De Russen bombarderen met recht en rede de rebellen gewoon omdat ze Assad steunen en dus tegen zijn vijanden zijn. Eerst de vlooien uitschakelen om dan de echte vijand te torpederen.
  Obama en Kerry zijn zo terughoudend dat ik vermoed dat zij stilzwijgend instemmen met de strategie.
  Misschien lees ik uw artikel te negatief, maar na het staaltje propaganda van de US ambassadrice gisteren in uw krant, loop ik op de toppen van mijn tenen. Als je naar de kerkhoven kijkt met Amerikaanse en Belgische gesneuvelden dan moet je meer militaire uitgaven doen !!! Ben ik nu zot aan het worden, maar niemand reageerde op die onzin. Journalisten wakker uw kritische zin weer aan want ze is verzwolgen door Westerse blindheid en arrogantie. Als ik naar die kerkhoven ga, dan denk ik nooit meer oorlog en ban alle wapens.
  GV
  Antwoord:
  Het niveau van de propaganda in onze media is plots in crescendo gegaan en dat is zeer verontrustend. Ik stuurde zoals je kan lezen ook een reactie naar De Standaard die zoals Uw bijdrage uiteraard niet zal geplaatst worden. Dat is immers alleen voorbestemd voor salafistenvrienden.

  Het is bij sommigen bijna pure hysterie zoals De Morgen gisteren en vandaag. Maar helemaal bruin bakt het Guy Van Vlierden die vandaag in Het Laatste Nieuws oproept om de Syrische regering met bombardementen uit te schakelen.

  Poetin gaat er volgens hem toch geen wereldoorlog voor riskeren en dat er ook “een niet zo lieflijk stuk van het verzet moet gedoogd worden” neemt hij erbij.

  Over die 16 tot 18 miljoen mensen die er wonen met 8 miljoen vluchtelingen geen woord. Die moeten dan maar de Salafistische geneugten ondergaan. Onthoofdingen: nu ook elke dag.

  En over de gevolgen wereldwijd voor het terrorisme eveneens geen woord. Je acht de idiotie van dit soort lieden gewoon niet voor mogelijk. Het is bangelijk dat men die onverantwoorde zotternij in een krant toelaat.

  Ik zag vandaag bij de NRC een kaart van de militaire situatie in Syrië waar men de verschillende groepen een plek gaf. De aanwezigheid van al Qaeda (Jabhat al Nusra) was er nog amper op merkbaar en beperkt tot twee kleine speldenprikjes.

  De kaart kwam van het Amerikaanse Institute for The Study of War. Een instelling die verbonden is met het Pentagon. Met andere woorden: Men wil in die kringen de aanwezigheid van al Qaeda in Syrië zoveel mogelijk doodzwijgen.

  Nog bij De Morgen, De Standaard of Guy Van Vlierden zal je de voorbije dagen dan ook de woorden al Qaeda of Jabhat al Nusra vinden. Netjes onder de tafel, George Orwell en zijn newspeak achterna. En dan blijven er voor onze persmuskieten alleen ‘gematigde’ rebellen over. Tot ze hier de Thalys nemen.

  Natuurlijk is die plotse opstoot van grove propaganda in onze media zeer verontrustend te noemen. Afwachten. Er zijn in de verschillende westerse hoofdsteden krachten aan het werk voor wie een wereldoorlog geen slecht idee is. Uitkijken is dus de boodschap.
  Willy Van Damme

 2. De meesters van slaven beschuldigen de slaven ervan “terroristen” te zijn en eigenen zich het monopolie toe op het “toelaatbare” geweld en terreur toe. Alleen de Übermenschen, de V.S., Europa, NAVO, Israël en hun beschermelingen mogen geweld en terreur gebruiken. Übermenschen, als eigenaars van de planeet, hebben het recht om strategische belangen en het “homeland security” te verdedigen. Ze hebben altijd een (goede) reden om geweld en terreur te gebruiken en vermoorden alleen “onmensen”. Er wordt met geen woord gerept over welke massavernietigingswapens ze gebruiken. Waar de massavernietigingswapens vallen, zijn er geen journalisten en hebben de burgers ook geen “smartphone” om de slachtoffers en de vernietiging te filmen.

  De gekoloniseerden (Milosevic, Saddam, Assad, Qaddaffi…) hebben vanzelfsprekend geen recht op strategische belangen en op “homeland security” (omdat hun landen eigendom zijn van kolonialisten en imperialisten). Ze hebben geen recht op een reden voor het gebruik van geweld, er wordt nooit verwezen naar de mogelijke reden, zij vermoorden alleen onschuldige burgers en er wordt uitgebreid berichtgegeven over hun wapens, “vatenbommen”. Waar deze bommen vallen, zitten wel journalisten en heeft iedereen een smartphone om de slachtoffers en de vernietiging te filmen.

  Het leger en de regeringen van de wereldoverheersers (VS en Europa) staan ten dienste van de misdadige roofzuchtige belangen van de grote westerse bedrijven.
  Janu
  Antwoord:
  Ik dan daar alleen maar instemmend op antwoorden. De VS mag doen wat ze wil, de anderen doen al fout als ze naar de WC gaan.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s