De Standaard–Alles voor Vlaanderen Alles voor Allah

De Standaard blijft mij maar verbazen met haar berichtgeving over o.m. het Midden-Oosten.

Dat de krant zowat al vijf jaar de spreekbuis is van salafistische terreurgroepen is overduidelijk. Je hebt natuurlijk jullie correspondent Jorn De Cock en zijn echtgenote die eerst vanuit Damascus, toen werkende voor de ‘duivel’, nadien plots de goedheid van allerlei salafistische terreurbendes ontdekten.

Zo ging zijn echtgenote in Qatar, de financiers van al Qaeda e.a. frisse jongens, de jihadistische revolte in Libië via haar mediawerk steunen waarover haar man dan berichte. Waarbij De Cock natuurlijk de loftrompet zong van allerlei salafistisch crapuul. Men leze er zijn boek maar over na.

En eens Libië in puin helpen slaan trok uw correspondent en zijn echtgenote dan maar terug naar Libanon om een helpende hand uit te steken bij die Syrische salafisten om hen mediatraining te geven. Ja, die onthoofdingsvideo’s moeten toch goed in beeld gebracht worden zeker.

En dan is er Uw medewerkster Corry Hancké die bij haar berichtgeving over de Krim zowat de spreekbuis is van Hizb ut Tahrir, nog zo’n frisse moslim extremisten. Wou je wat weten over het ‘trieste’ lot van de Krimtataren, Corry Hancké hield gewoon de luidspreker vast voor de groep. Mooie berichtgeving. Echt iets voor een ‘kwaliteitskrant’.

En dan heb je de regelmatig in de krant weerkerende columns van die Chams Eddine Zaougui die men best de officieuze Belgische woordvoerder kan noemen van die op Syrische bodem vechtende salafistische groepen.

En dan krijgen we nu vandaag een opiniestuk over Syrië van Bart Sturtewagen waar hij kritiek geeft op het Russische optreden. Waarom? Omdat ze een gebied aanvielen “waar hoofdzakelijk rebellen actief zijn die Washington als uiteindelijk winnaar van de burgeroorlog hoopt te zien”.

En voor Bart Sturtewagen kan dat niet. De VS mag wapens aan die salafisten geven, geen probleem. Syrië een soevereine natie? Kom nou, dat is voor onnozelaars want de VS zegt anders en dus mag die er doen wat ze wil. De internationale wet, dat is iets voor mietjes.

Mag ik er Uw redacteur attent op maken dat die rebellengroep daar een onderdeel is van het ‘Leger van de Verovering’, een front van meerdere salafistische groepen waarin Jabhat al Nusra (de Syrische tak van al Qaeda) feitelijk de leiding heeft. De VS heeft trouwens al herhaaldelijk ook Jabhat al Nusra zitten bombarderen. Laatst nog begin augustus 2015. Was het voor de show? Wie weet.

Daarbij zou hij moeten weten dat Nusra en ISIS samenwerken in onder meer het vluchtelingenkamp Yarmoek en nabij de Libanese stadjes Ras Baalbek en Arsal. Misschien kan Uw krant zich eens afvragen of het wel kan dat een aan al Qaeda verbonden stelletje salafisten zomaar van de CIA wapens kan krijgen.

Het steunen van al Qaeda & Co, op welke wijze ook, is immers door een resolutie van de VN-Veiligheidsraad verboden. Dus ook het voeren van propaganda voor die groep zoals De Standaard al straks vijf jaar lijkt te doen.

Maar twee tips voor de redactie. Eis dat de dames op de redactie in de toekomst komen werken met een nikab met handschoenen en in een apart lokaal zonder mannen. Verder raad ik jullie een reisje met de Thalys naar Parijs aan. Misschien komen jullie er op die trein nog wat vrienden tegen.

Willy Van Damme

Een reactie op de serie columns ‘Boeiende tijden’ van Bart Sturtewagen van vandaag met als titel “Dienstmededeling: hier waak ik”. Bart Sturtewagen wist ooit begin 2003 in een discussie per mail te stellen dat Saddam Hoessein en Irak zonder twijfel massavernietigingswapens hadden zoals de VS beweerde.

Kort nadien viel de VS het land gewapend met die bewering aan met het idee het totaal te vernielen. Wat echter niet geheel lukte. Uiteraard zijn er na die invasie geen massavernietigingswapens gevonden. Maar geen zorg voor Bart Sturtewagen, het als een papegaai napraten van wat de VS zegt is zijn grote specialiteit gebleven. Hij bewees het vandaag opnieuw.

Advertenties

10 thoughts on “De Standaard–Alles voor Vlaanderen Alles voor Allah

 1. Geloof nooit in de media en zeker niet in uw eigen media, dat werd zo’ 50 jaar terug al geleerd aan de Special Forces, van Redaktionele publiciteit voor firma’s tot en met US / Natopropagande en intox/ desinformatie Zelf over Belgische topics, heb je ooit voor de verkiezingen al eens een overzicht en vergelijking gezien met wat politieke partijnen voorstelden voor de verkiezingen en wat ze gerealizeerd hebben ?
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Het niveau van onze vermeende kwaliteitspers is schrikbarend laag. Bart Sturtewagen heeft het o.a. over de belangen van de Syrische bevolking die men negeert. Alsof hij weet wat die belangen zijn en of hij daar enige interesse voor heeft. Lachen en schreien bij die onnozelheden moet je doen.

  De redactie buitenland is bijvoorbeeld een verzameling onbenullen. Het overschrijven van stukken uit Foreign Policy en The New York Times of eens bellen met Clingendael in Nederland, dat kunnen ze wel. Maar een eigen degelijke en gebalanceerde analyse maken is voor hen onmogelijk. Ze bewijzen het elke dag.
  Willy Van Damme

  • “Ze bewijzen het elke dag”
   Ja, maar ze trekken nu toch alle registers wijd open. Vandaag in De Standaard
   – “Obama, Putin valt Syrië aan uit zwakheid”: een strategie van kleineren die hij al eerder gebruikte door Rusland een onbelangrijke macht te noemen – op de voorpagina maar dat vind ik nog normaal, gewoon berichtgeving; en geweld lost problemen niet op … ik moest even slikken
   – “Russische aanvallen voeden extremisme” Nu was het verslikken. Geen commentaar nodig.
   – “Tentoonstelling met lijken Syrische gevangenen”: beelden hebben een grote impact op mensen. Ik ga Assad niet goedspreken maar ik heb argwaan door:
   * de timing van de tentoonstelling
   * het gegeven dat al die lijken gefotografeerd werden (dom toch) en dat de fotograaf die nog allemaal bezit
   * een schuilnaam, in casu is dit niet echt nodig
   * het woordgebruik ruikt naar propaganda, niet berichtgeving
   Het is geweten dat het Assad regime repressief was, maar toch tot de minder slechte uit de regio behoorde (bron: Syriërs), nu is dit plots anders. Ik weet dat ik niet weet, maar ik weet ook dat sommigen misbruik willen maken van mijn onwetendheid.
   GV
   Antwoord:
   Het verhaal over die fotograaf Cesar is totaal ongeloofwaardig. Als hij werkelijk bestaat dan weet men in Syrië gezien zijn activiteiten perfect om wie het gaat. Er zijn er zo geen tien geweest. Moest dat verhaal natuurlijk kloppen.
   Geheimhouding is dus niet nodig, behalve als het om een bedrieger zou gaan.

   En dan is er het enorme aantal foto’s dat hij in een beperkte periode zogezegd had genomen. Eveneens niet geloofwaardig. Bovendien is dit een oud dossier dat Qatar samenstelde, je weet wel de financiers van die koppensnellers en plunderaars.
   Het kwam plots boven water tijdens die tweede conferentie rond Syrië. Een politiek handige truc.

   En dan is er het argument dat hij gaf om die foto’s te nemen. Om aan de familie van de overledenen te bezorgen of aan de regering. Kom nou. Dat is te lachwekkend om het zelfs maar te overwegen als zijnde serieus.

   De Standaard publiceerde de voorbije dagen pagina’s over de zaak. Zoek in die vele teksten eens de naam al Qaeda of Jabhat al Nusra, De Syrische tak ervan. Ze bestaan voor die kwaliteitskrant niet meer.

   Weggommen heet dat. Voortaan zijn er voor die krant alleen nog ISIS en ‘gematigde’ rebellen. Gematigde rebellen zijn dan mensen die alleen op vrijdag aan onthoofdingen doen.

   Het is ook totaal van de pot gerukt dat kranten als De Standaard het hier steevast hebben over ‘gematigde rebellen’. Er is tegenwoordig geen enkele journalist meer die in hun gebieden durft komen uit schrik ontvoerd te worden, gedood of verkocht voor veel geld aan ISIS.

   En dan heeft dat soort pennenlikkers het over gematigden. Dat als die definitie klopt zij hen dan geen bezoeken voor een reportage. Ik wil die pennenlikkers al zien staan in een oranje pak naast Jihadi John.

   Maar uiteraard gaat niemand van de beroepsleugenaars daarheen omdat zij perfect weten dat het hier over barbaren gaat. Maar in de krant liegen, dat is hun beroep.
   Willy Van Damme

   • Dank voor jouw mening over de foto tentoonstelling.
    Je hebt wel een heel aantal boeken geschreven. Ik ben begonnen met De handelaar des doods.
    GV
    Antwoord:
    Succes met de lectuur. Graag bij eventuele opmerkingen een reactie. Eerder schreef ik in 1999 ‘De zeepbel van Superclub’ (Van Halewijck) en in 1980 ‘De Cambodjanen als schietschijf’. (Kritak).

    Bij het boek over wapenhandelaar Jacques Monsieur een opmerking. Er staat in dat men hem arresteerde op de luchthaven van J.F. Kennedy in New York. Dat was de officiële versie en er was mij geen andere versie bekend. Ik was uiteraard over dat officiële verhaal zeer achterdochtig.

    Van een Amerikaanse student Drew Davies vernam ik toen echter dat hij in Panama door de Drug Enforcement Administration was opgepakt. Dat staat in voetnoot 88. Ik kon er echter geen andere bevestiging van krijgen. En Drew Davies wou mij zijn bron hiervoor niet geven. Daarom ter vervollediging die voetnoot.

    Achteraf bevestigde Jacques Monsieur in een gesprek met journalist Raf Sauviller de versie van Davies. Hij toonde Sauviller ook het vliegtuigticket van die dag van zijn arrestatie.

    Hij werd met andere woorden ontvoerd. Wat nog maar eens wijst op de criminele natuur van het Amerikaanse gerechtelijke apparaat en de DEA in het bijzonder.

    Een woordvoerder van de DEA gaf achteraf aan mij toe dat zijn dienst bij diens arrestatie betrokken geweest te zijn. Hij wou, uiteraard, het verhaal van Panama wel niet bevestigen.

    Wat betreft die Syrische folterfoto’s nog het volgende. Dat Qatar met folterfoto’s zit te leuren is natuurlijk wel durven. Misschien zijn ze wel bij hen of in Saoedi Arabië genomen.

    Verder stuurde de VS in het verleden door hen ontvoerde vermeende terroristen soms ook naar Syrië in plaats van naar Guantanamo. Toen was folteren in Damascus geen enkel probleem. Geen krant die er heibel over maakte.
    Willy Van Damme

   • In Syrie is een oorlog gaande tegen het land en tegen de Regering, Die oorlog word geleid door de US, ISraeHELL, NATO, GCC, de Leugenachtige Oorlogs Coalitie (LOC) die oorlog word gevoerd om Geostrategische redenen en andere redenen waaronder, 1/de uitbreiding van ISraeHELL. 2/ het uiteenrukken van het land in verschillende kleine entiteiten. 3/ de doorvoer van Qatarees Gas door Syrie en naar Turkije. 4/ het uitbreiden van Turkije . 5/ door goedkoper Gas van Qatar via Turkije naar Europa te brengen, vermijden dat Russisch gas nog naar Europa komt of er afhankelijk van blijft. 6/ door punt 5 door te voeren verminderd in grote mate het Russisch militair budget waardoor de sterke ontwikkeling van het Russische verzwakt word. Dus voor de oorlogvoerenden US, ISraeHELL, NATO en GCC zijn er sterke voordelen maar allemaal te vervatten in on-etische en illegale oorlogsvoering uit de categorie oorlogsmisdaden!

    Bashar Al Assad is gewoon een zondebok, het zwart schaap !

    Om deze voor Westerse burgers zoveel mogelijk te verdoezelen word de aandacht afgeleid naar de tegenstrever, zijnde de regering van Syrie en het staatshoofd President Bashar Al Assad, het helpt tevens om dommerikken binnen de strijdkrachten van de oorlogscoalitie te motiveren, zo werd er in Belgie ooit aan de soldaten wijsgemaakt dat de Duitsers bij het binnenvallen van Belgie verschillende vrouwen die in verwachting waren, de buik opengereten hadden met hun bajonetten en de babytjes vermoord hadden, het bleek dus later ook de Propaganda en Desinformatie kategorie te behoren, dus totaal onwaar, en voor zover men weet worden er alleen foto’s getoond zonder enig détail in verband met wie, wat , waar en waarom ?

    Dit dus in tegenstelling tot de foto’s en Meldingen over martelingen, moorden en verdwijningen uit the Amerikaanse gevangenissen van Bagram, Abu Ghraib; Camp Buca, Guantanamo en andere waar gekidnapte personen door Amerikaanse geheime diensten op illegale manier werden heengebracht, de zogekende Renditie’s die in verschillende vassallanden van de US plaats vonden metde gekende gegevens van zware martelingen en moord ! Allen op bewijzen gesteund !

    Men kan dus in eerste instantie aannemen dat het om pure Desinformatie en Propaganda gaat vanwege de Oorlogsmisdadigers het LOC, zoals al gebleken is uit andere oorlogen gevoerd in de laatste 25 jaar zijnde, de Oorlog tegen Jougouslavie en de eliminatie van Milosevic, De eerste Oranje Revolutie in Ukraine, De valse Betichtingen( 9/11, vliegtuigkapers, Osama Bin Ladian alias CIA Operativ Tim Osman) en de invasie van Afghanistan ( die tot heden voortduurd,Zie het bombardement van eergisteren in Kunduz ) de invasie van IRAK en de leugens over WMD’s en de eliminatie van Sadan Hoessein, de fake revolutie in Egypte om Moslim Brotherhood aan de macht te brengen en de Sinai aan ISraeHELL te verkopen, de fake revolutie in Tunesie omdat Ben Ali niet op de Kadans van de Amerikanen wilde lopen, de fake revolutie in Lybie, totaal gebazeerd op leugens en georganizeerd met vreemde huurlingen en Lybiers sinds tientallen jaren in asiel in het westen , De voorgehouden massaslachtingen en massagraven die uiteindelijk ook nooit aangetoond zijn vielen er enkele betogers van Buitenlandse origine geen enkele van die doden werd erkend als zijnde Lybier , afgesloten met de moord op Kadhaffi, maar Lybie is nu een hell op aarde mede door het NATO’s R2P, the right to Protect werd een Right to destroy , in Tunesie een land met een bevolking evengroot als Belgie zijn > dan 1.000.000 refugee’s.

    Om dan uiteindelijk met een gelijkaardig scenario terecht te komen in Syrie waar opgejutte en betaalde (door LOC)betogers werden beschoten door Irakees/ afghaans geklede schutters die tevens ook de Syrische ordetroepen onder vuur namen, zie de verklaringen van Zuster Marie Agnes die al 19 jaar in Syrie woont en die verklaarde dat sommige van deze sluipschutters van buitenlandse origine waren en lachtten met hun zware verwondingen en dat ze duidelijk onder de invloed van Captagon waren) het Syrisch drama begon in 2011 na de aanstelling van de nieuwe Amerikaanse Ambassadeur Ford die als een leerling van Negroponte aanzien word , de vader van de Doodseskaders in Guatemala !

    In 2014 kregen we dan de 2de Ukraine georganiseerde opstand op Maidan ! Scenario door eenzelfde deel van de LOC gangasters !

    Een scenario als dit word door Criminologen het MODUS OPERANDI genoemd, zijnde de Criminele handelswijze die zich gedurig herhaald !
    Rudy Verbuyst
    Antwoord:
    Het is inderdaad het zich continu herhalen van de voorgaande praktijken. Neem nu de naam Vrij Syrisch Leger die men geeft aan die koppensnellende plunderaars.

    Dat is gewoon een herneming van de naam Vrij Libanees Leger dat Israël in 1976 stichtte om zijn bezetting van Zuid-Libanon enige rechtvaardiging te geven. Leider was een zekere Libanese legerofficier Saad Haddad.

    Het werd later dan het South Lebanese Army. Gewoon een stelletje folteraars, plunderaars en moordenaars die van Israël de vrije hand kregen. De bevolking daar kwam echter in opstand tegen die terreur en dat leidde tot de oprichting van Hezbollah.
    Volgens de VS een…. terreurgroep.

    Ook nu weer kocht men enkele Syrische legerofficieren om om dan een Vrij Syrisch Leger op te richten. Het is allemaal oh toch zo doorzichtig. Maar steeds trappen weer mensen in die onzin, die leugens, dat bedrog.

    Met geeft dat die naam omdat PR-bureaus het immers aan de media moeten verkopen en die op hun beurt dan als de waarheid aan de bevolking. En het woord ‘vrij’ klinkt toch oh zo mooi, niet. Vrij als een vogel. Een gekooide dan.
    Willy Van Damme

 2. Prima dat Rusland zich in de strijd mengt. Maar is dat niet een opmaat voor een oorlog.
  Ik denk niet dat de VS en EU blij zijn dat de Russen in de keuken komen kijken.

  Ben niet pro-Russisch, maar er had allang ingegrepen moeten worden.
  Die hele Arabische Lente vond ik een Farce, ze hadden voor mij al die Dictators mogen laten zitten. De mensen in die landen hadden dan wel geen vrijheid (alsof wij dat hier wel hebben) maar wel een huis, en inkomen.

  Iets anders:
  Ik maak me wel zorgen voor de Oosterse christelijke mensen, nu ook in Asielcentra’s worden ze aangevallen.
  Waarom relativeren die hulporganisaties, en overheden dit ????
  Henk Koelewijn
  Antwoord:
  Gans die Arabische Lente had niets te maken met een strijd tegen dictators. De VS gebruikte gewoon het ongenoegen van vooral jongeren over de sociaaleconomische wantoestanden om een revolte op gang te brengen en er zo de Moslimbroeders aan de macht te brengen.

  Uw en mijn stellingname heeft niets te maken met pro-Assad of pro-Rusland maar voor mij met een koele afstandelijke analyse van de toestand.

  Al Qaeda en ISIS zijn in wezen Amerikaanse creaties die gedeeltelijk aan hun controle ontsnapten. Het zijn monsters die godsdienst misbruiken om de macht te grijpen en zich te verrijken. Waarbij de VS ze gebruikte om tegenstanders aan te vallen. Zie Tsjetsjenië.

  En dus is een Russische actie als dit en op vraag van de Syrische regering niet alleen legaal maar politiek en moreel geheel aanvaardbaar.

  Kijk naar de Taliban die tien jaar lang de grootste drugproducenten (opium/heroïne) ter wereld waren. Maar alcohol en muziek… dat was goed voor de doodstraf of een rondje zweepslagen.

  En kijk eens, de Taliban verboden in 2000 effectief de opiumproductie en daarna vielen de VS het land binnen. Een toch wel heel merkwaardig toeval zeker. Denk eens aan de toestand op de drugmarkt moest er vier jaar lang geen toevoer van heroïne meer zijn.

  Mijn thesis is dan ook dat de VS vooral reageerde wegens de toestand op de drugsmarkt. Bin Laden was het excuus. Want kijk de VS bezet Afghanistan in 2001 en de drugproductie hernam tot een recordniveau. Ook toeval natuurlijk.
  Willy Van Damme

  • Helder weer.
   Grappig dat je over de Drugshandel begon. Heb ooit eens daar over gesproken met een Rechercheur zware criminaliteit. Die had het over net zo een strekking die u hier uiteen zet.
   Henk Koelewijn
   Antwoord:
   Het waren de Britten (de Opiumoorlogen) en de Fransen die de opium- en heroïnehandel in de wereld op grootschalige wijze introduceerden. Nadien vanaf het einde der jaren vijftig nam de VS dit over, via de CIA, DEA en USAID.

   In de CIA-basis Long Tien in Laos was de toen grootste heroïneraffinaderij ter wereld, gerund door hun massamoordenaar en ‘generaal’ Vang Pao. De man stierf rustig in zijn bed in Sacramento, Californië.

   Nadien vanaf 1979 begon de heroïne- en opiumhandel in Afghanistan met hun mannetje Gulbuddin Hekmatyar, officieel een vrijheidsstrijder, in realiteit de opvolger van Vang Pao. De man is als Mujahedeen nog steeds actief. Nu tegen de VS.

   Vrachtwagens reden van Pakistan naar Afghanistan met wapens en proviand voor dat schoon salafistisch volk. Ze kwam terug met heroïne en de opium komende van de schoon (sic x 2) en dus streng islamitisch volk.

   Ook de Columbiaan Pablo Escobar, ooit ’s wereld grootste cocaïnehandelaar is zo’n vriendje van de VS geweest. De vorige president Alvaro Uribe was een goede kennis van hem en was voordien als ambtenaar verantwoordelijk voor het geven van licenties voor nieuwe plaatselijke luchthavens.
   Boeiend voor een man als Escobar wiens handel verliep via zo’n luchthavens.

   En dan heb je Mexico waar de Honk Kong & Shanghai Bank America instond voor het witwassen van het druggeld en de VS instond voor de levering van wapens aan die drugkartels.
   Officieel om zo de wapentrafieken in kaart te brengen. Een best grappig excuus.

   Met de drugs die bijna volledig dienden voor de bevoorrading van de Amerikaanse markt. Waardoor de gevangenissen in de VS overvol raken met vooral zwarte drugsverslaafden en kleine dealers.

   Zowel LSD, eerst gebruikt door het Amerikaanse leger in de Koreaanse oorlog om gevangenen te bewerken, als crack zijn op de markt gebracht door het Pentagon en de CIA.

   En qua controle op de markt heb je dan de Drug Enforcement Administration, officieel de drugsbestrijders van de VS. Zij zeggen dan aan andere politiediensten wie men niet moet arresteren.

   Met als eveneens grappig argument dat men hen aan het schaduwen is om een nog veel groter netwerk te ontmantelen. Simpel toch. En dan verschieten dat er steeds meer drugs op de markt zijn.

   Het is als met de strijd tegen de terreur. Het is de VS, samen met Saoedi Arabië, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Israël, die achter de schermen die bendes controleren en bewapenen.

   Waardoor de terreur almaar toeneemt. Wat dan zorgde voor een almaar groter wordende Big Brother. In wezen is hier de kennis van een paar elementen voldoende om te beseffen dat het feitelijk helemaal niet complex is, maar wel des duivels.
   Willy Van Damme

  • Ik denk dat US, ISraeHELL, NATO en GCC toch niet zo tevreden zijn met die bombardementen omdat verschillende Terroristen groeperingen( IS, ISIS, DA’ECH, Jabat al Nusra en de Database AL CIAda allemaal bedacht, opgericht, betaald getraind en bevolen op het terrein worden door elementen uit de verschillende geheime diensten en Special Forces van die gangster coalitie en dat als men spreekt over nog zo’n 30.000 terroristen op het terrein men mag aannemen dat er zeker 2.500 à 3.000 bevelhebbers en Kader uit die coalitie op het terrein is, die ze niet door de Russen willen gebombardeerd zien omwille van een slechte reputatie, zie maar wat er met US NAVY TEAM 6 gebeurd is maar die ook mogelijk door de NATO coalitie zelf zo gebombardeerd kunnen worden om eventuele sporen te vermijden, ondergetekende was zelf vroeger lid van Special Forces en werd toen bij Nato manoeuvers in Duitsland het vijandelijk QG zich boven hen opstelde,en zij dit per radio melden, mee ge NUKE’d, alhoewel de verbindingsofficier het NATOcommando er op wees dat de ploeg die het bericht seinde op dezelfde plaats zat, het antwoord was , SORRY ! Het manoeuver werd 3 dagen vervroegd afgesloten, een débriefing werd nooit aan de Special Forces gegeven maar ze kwamen het toch teweten !
   Rudy Verbuyst
   Antwoord:
   Het probleem van de Onheilige Alliantie met Saoedi Arabië, Qatar, Turkije en de landen van de NAVO is de interne in crescendo gaande tegenstellingen. De enen willen de steun aan al Qaeda opdrijven, de anderen willen die stopzetten.

   Men roept die groep uit tot het ultieme monster en zit hen achter de schermen de modernste wapens te leveren. Het kwam nu weer open en bloot te liggen met de Russische bombardementen in Syrië.

   Plots verschenen er in Amerikaanse media als The Daily Beast en Foreign Policy verhalen over wapenleverringen aan de Syrische al Qaeda, onder meer met hypermoderne telegeleide antitankraketten. Verkoop dat eens aan je bevolking. Geen PR-campagne kan hier tegen op.

   Het beleid rond Syrië van die alliantie is gewoon een grote farce, de waanzin ten top. Het Pentagon, tot ontevredenheid van een aantal topgeneraals, bewapende zogenaamd gematigde ‘rebellen’ die men dan als Divisie 30 naar Syrië stuurde.

   Daar stond echter het ontvangstcomité van Jabhat al Nusra (al Qaeda) klaar om hen uit te schakelen. Maar al Nusra krijgt voluit steun van de CIA. Waarbij de Amerikaanse luchtmacht, het Pentagon, die al Nusra dan bovendien nog eens bombardeerde.

   Met andere woorden: We hebben hier een volbloed oorlog tussen de CIA en delen van het Pentagon. Dat men zich dus overal vragen stelt bij de politiek van Obama ten overstaande van Syrië is dan ook logisch. Wat wil die man feitelijk?

   Maar het maakt het er allemaal niet gemakkelijker om. Wat moet Rusland dan doen? Wat moeten de andere leden van die Onheilige Alliantie dan doen? En, op de eerste plaats, wat met de Syriërs?

   De indruk die nu ontstaat is dat men door de chaos in de VS de Russen en Assad zal laten begaan. Dit verhaal zal hoe dan ook wegen op de erfenis die Obama nalaat. Het ziet er voor de man hier niet mooi uit.
   Recent was er zelfs een open brief van 55 Amerikaanse parlementsleden voor gesprekken met Rusland en Iran en het stopzetten van de oorlog.
   Willy Van Damme

 3. Hoe komt het dat de burgers van het “beschaafde” westen met “hun waarden, persvrijheid en vrijheid van meningsuiting” blind blijven voor deze grote terreur, deze genocide op 3 miljoen moslims door hun eigen westerse regeringen?

  Is de vrijheid van de westerse media de vrijheid om de woordvoerders te zijn van de misdadige belangen van de wereldoverheersers?

  Is de vrijheid van de westerse media de vrijheid om klakkeloos, zonder de feiten te onderzoeken en te toetsen aan de werkelijkheid, de verklaringen van de spindokters (verdraaien van de feiten) van de politieke leiders en de inlichtingendiensten van het westen over te nemen?

  Is de vrijheid van de westerse media de vrijheid om de kolonialistische agressieoorlogen voor overheersing, controle en uitbuiting te verkopen als vrede, beschaving, vrijheid?
  Worden de “vrije” burgers geïndoctrineerd door de machthebbers en de slaafse media?
  De westerse machthebbers en hun woordvoerders, de media, maken misbruik van de goedgelovigheid van de burgers.
  Janu
  Antwoord:
  Ik heb de Vlaamse kranten van de voorbije dagen over Syrië zitten doornemen. Slechts eenmaal kwam daarin de naam al Qaeda/Jabhat al Nusra voor.
  Het is een analyse van Jean Vanempten in De Tijd van vandaag “Het Russisch gambiet garandeert geen schaakmat”. Het is het enige dat mis vele bemerkingen een zeker niveau haalde. De rest was gelul.

  Hetzelfde voor de grotere kranten. In The Irish Times van vandaag, de Iers ‘kwaliteitskrant’ sprak Ruadhán Mac Cormaic in een analyse ‘Syria are we at a turning point’ over de oostelijk gelegen Syrische provincie Idlib.

  Deze ligt echter in het uiterste westen tegen de Turkse regio van Antakya (Antiochië) en niet ver van de kust. Ze kennen soms zelfs dus nog niet de basisgeografische gegevens van het land.
  De betere (alhoewel) bladvulling dus.
  Willy Van Damme

 4. Ik begrijp ook niet waarom zelfs uit puur opportunisme onze kwaliteitsmedia hun informatiebronnen niet verruimen in deze multipolaire wereld, waarin de uitspraken van Obama minder en minder reëel gevolg hebben. Heel wat van hun lezers of kijkers beschouwen bv. Poetin als een zeer efficiënt en voorbeeldig staatshoofd. Het kan toch niet in een oorlog die al vijf jaar duurt dat het standpunt van de Syrische regering (het is toch al “regering” ipv regime) alleen vermeldt wordt wanneer ze het gebruik van gifgas moet ontkennen. Ik kijk alleen nog naar RT. Daar krijg ik de Amerikaanse standpunten of de uitspraken van Hollande ook, en vollediger dan in onze kwaliteitsmedia. Ook voor andere regeringen die we niet mogen, geeft RT interessante informatie. Berichtgeving over Rwanda betreft in onze media steeds 1 of ander oppositielid die lil op stuk heeft gekregen en Kagame is een dictator, vermits Peter Verlinden met zijn persoonlijke belangen aldaar als woordvoerder van Memisa het zegt. Maar op RT zag ik dat Rwanda internationaal is uitgekozen voor een prestigieus testproject m.b.t. het gebruik van drones in de gezondheidszorg. Dat kent Peter Verlinden, de Afrikaanse Jan Decock, uiteraard niet.
  Banneling
  Antwoord:
  RT geeft volgens mij een veel beter beeld van de dagelijkse realiteit dan de BBC en anderen. Ze berichten vrij professioneel en veel objectiever. Het is de BBC & Co zonder het moddergooien naar al wie de VS uit weg wil ruimen. Wel berichten ze over dat moddergooien.

  Niet akkoord met Rwanda en Peter Verlinden. Of hij zoals jij zegt de woordvoerder van Memisa is heb ik nog niet bemerkt en het is ook niet de kritiek op hem die je op ons ministerie van Buitenlandse Zaken en in Rwanda kunt horen.

  Ik acht hem daarentegen een der betere journalisten en het is wegens zijn kritische berichtgeving over Rwanda dat men hem op Buitenlandse Zaken en in Rwanda haat.
  Willy Van Damme

 5. Verstandelijk is dit allemaal niet te verstaan, maar zoals ik hier vroeger reeds reageerde: de scheiding van de geesten, de kinderen van de Duisternis. Is Soros de voorzitter van de club ?
  Sarah Toestra
  Antwoord:
  Verstandelijk is dat wel te begrijpen. Moreel en vanuit een professioneel journalistiek oogpunt is het echter ten zeerste te veroordelen. Het is gewoon walgelijk.

  George Soros is een der belangrijkere spinnen in het web. Als je zijn naam ergens tegenkomt, hij werkt via vele organisaties, Human rights Watch, Global Witness, Open Society. Enzovoort. Je moet dus uitkijken en als je hem bemerkt mag je best snel alarm slaan.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s