Syrië en het ‘recht op zelfverdediging’ van Chris De Cock

De vrije tribune in DS van vandaag 15 september van luitenant-kolonel Chris De Cock getuigt van een wel heel merkwaardige mentaliteit.

Voor hem is het duidelijk, België wordt aangevallen door ISIS en dus kunnen we zomaar Syrië binnenvallen en bombarderen. Het heet voor hem het ‘recht op zelfverdediging’. Als in de toekomst dus de ETA of een andere groep deels opererend vanuit een ander land hier een bomaanslag plant dan kunnen we dat land aanvallen. In het geval van de ETA dus Spanje. Goed om weten natuurlijk.

Maar hij vergeet/verzwijgt nog het belangrijkste. ISIS en de terreurbewegingen in Syrië worden al meer dan 4 jaar gesteund, o.m. met wapens, door het Westen, incluis België. Het islamitisch kalifaat van ISIS is trouwens mede op aandringen van het westen opgericht. Getuige het echt bevonden document van de Amerikaanse militaire veiligheidsdienst DIA van augustus 2012.

Dat geeft, en zonder daar juridisch twijfel over te kunnen uiten, Syrië en haar bondgenoten het recht om ons land aan te vallen en desnoods te vernielen. Maar dat ziet onze militair en jurist natuurlijk niet. Het wekt ook geen verbazing.

Maar na de vernieling door het westen van Afghanistan, Irak en Libië zou het bij die man toch stilaan moeten gaan doordringen dat men geheel fout, crimineel en oerdom bezig is. Hoeveel vluchtelingen en terreuraanslagen zijn er hier nog nodig voor die man en zijn entourage tot dit besef zullen komen?

Willy Van Damme

Reactie op de Vrije Tribune in De Standaard van vandaag 15 september. Chris De Cock is luitenant-kolonel en stafchef van de juridische dienst van defensie.

Advertenties

8 thoughts on “Syrië en het ‘recht op zelfverdediging’ van Chris De Cock

 1. Koloniaal Europa (NAVO), de imperialistische V.S. zijn de grootste, wrede, genadeloze agressors sinds eeuwen en toch roepen ze altijd het recht op zelfverdediging in alleen omdat ze de militaire overmacht hebben.
  De honderden landen die op wrede en genadeloze wijze aangevallen werden door de NAVO en de V.S. hebben geen recht op zelfverdediging omdat ze geen machtige militaire macht hebben. Als elk aangevallen land zijn recht op zelfverdediging gebruiken dan waren de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk al door tientallen landen gebombardeerd geweest.
  Janu
  Antwoord:
  Dat zo’n hogere officier van een NAVO-land komt schreeuwen over ‘zelfverdediging’ is natuurlijk helemaal de wereld op zijn kop. Er is amper sprake van een Belgisch leger maar in koor met de anderen kunnen ze wel nog meedoen met de zoveelste massaslachting. Zie Libië en Joegoslavië. De Cock mag er fier op zijn.
  Willy Van Damme

 2. Een advocaat dus, waarom verbaast me dat niet…
  Leugen, bedrog, het maakt allemaal niets uit als het de geo-strategische Atlantische doeleinden maar dient. En dan zien ze nog niet welke absolute stommiteiten en inhumane smeerlapperijen ze uithalen.
  Mercury Traveller
  Antwoord:
  Kleine correctie, een jurist, geen advocaat. Maar deze is al even soepel met het wetboek als al die anderen zoals dat ‘kruim’ van onze advocatuur die nu in Hasselt met het proces van de familie Aquino haar ware gezicht toont. De ontmaskering van de advocatuur is zelden zo duidelijk geweest.
  Willy Van Damme

 3. Subject: reaktie van iemand op nujij

  Immigratie als middel tot vorming van de Eenheidsstaat “van onder op”.

  De keerzijde van de ontheemding en het verdrijven van volkeren als wapen door warlords en tirannen (ISIS, Iran, Saoedi-Arabië) is het slepen met volkeren door de machthebbers van grote eenheidsstaten-in-wording.
  Immigratie helpt de machthebbers in de EU bij hun streven naar de eenheidsstaat door hen te over het grondgebied te verdelen en neer te zetten.

  Zo maakt de EU , feitelijk de overkoepelende staat van Europese regeringen, er al jaren geen geheim van dat men immigratie wil.

  Doorgaans verbindt men “de noodzaak van immigratie” aan het dreigende gevaar van vergrijzing.
  Dat is een drogreden. Grote overkoepelende staatsverbanden leggen hun burgers vergaande regels, bureaucratische verplichtingen en belastingen op.
  Waardoor mensen besluiten minder kinderen te nemen.
  De machthebbers kunnen onder dat mom slepen met mensen en brengen nieuwe burgers binnen de grenzen. Als gevolg waarvan de lasten extra toenemen en het aantal geboorten nog verder daalt.
  Een duivelskringloop.

  Nu het zwaarder wegende oogmerk achter immigratie,
  Vanuit het standpunt van de machthebbers van een wereldrijk-in-wording is immigratie een must.
  Immigranten zijn de cultuur van het gebied waar zij naar toe gaan niet machtig.
  Wel zijn zij voor hun levensonderhoud en verstrekkingen sterk gericht op de
  machthebbers die hen hebben binnengebracht en op de cultuur van de macht.
  Zij zijn daarmee het uitgelezen instrument om de culturele verschillen, veelal een bron van verzet vanuit de oorspronkelijke bevolking, uit te wissen.

  De veelgeroemde “romanisering” in het (westelijke) Romeinse Rijk berustte bijvoorbeeld op 3 componenten:
  1. handel en techniek. Grondstoffen werden betrokken uit de provinciën in ruil voor cultuurgoederen en technische snufjes die vaak een hogere kwaliteit boden en in ieder geval status verleenden..
  2. vestiging van legerkampen en kolonies van legerveteranen in de provinciën.
  De soldaten, kolonisten gingen samen met de handelaren en aangetrokken inheemse adel een nieuwe elite vormen die de cultuur van het Imperium uitdroeg of afdwong: van boven af.
  3. import van grote hoeveelheden slaven en dienaren voor de nieuwe heren. Dezen mengden zich bij uitstek onder het gewone, inheemse volk. De cultuur daarvan waren zij niet deelachtig; zij hadden zich aan te sluiten bij die van hun meesters.
  Romeinse keizers lieten hun slaven vervolgens op grote schaal vrij en maakten deze zogenaamde “liberti” hun bureaucraten en bestuurders. Zij hadden macht over de oorspronkelijke bevolking, maar waren daarvoor afhankelijk van hun vroegere en feitelijke patronen.

  Aldus beitelde Rome de culturen van volkeren weg: Van onder op; En aldus en verbreidde zij de cultuur van het Imperium.
  Met name dit afslijpen van onder op is een veel onderschatte factor in het “romaniseringsproces”. Zo heeft o.a. ook het Christendom zich verbreid, via de legioenen en de slaven.

  Uiteraard is deze kennis ook bij EU-denktanks en in afzonderlijke lidstaten volop aanwezig. Immigratie helpt de bovenlaag ontzettend goed bij het toewerken naar grotere culturele eenheid en naar een Eenheidsstaat.
  De keerzijde van ontheemding en verdrijving door warlords en tirannen is dus het binnenbrengen, verdelen en nederzetten van een nieuwe onderlaag door de machthebbers van een eenheidsstaat-in-wording.
  Na 20 eeuwen is het fenomeen terug in West-Europa.
  Cees de Boer
  Antwoord:
  Ja, de centrumlanden van de EU hebben zich al decennia weten te versterken door allerlei migratiegolven, Grieken, Polen, Italianen, Spanjaarden en nadien Turken, Marokkanen en anderen uit die regio.

  Maar wat we nu meemaken heeft daar niets mee te maken. Dit is zo massaal dat het de interne samenhang van alle landen aantast. Verder zitten er zeker terroristische infiltranten onder. Maar zoek ze maar!

  Bovendien is een belangrijk deel van de bevolking tegen die immigranten. Vrij succesvolle partijen als de PVV, Vlaams Belang en het Front National halen door dit soort zaken veel kiezers.

  Typerend is de vandaag bekend geraakte opiniepeiling in België waar de N-VA naar 27,5% afzakte (-5%) en het Vlaams Belang met een 4% groeide tot 9,7%. Het zijn immers deels communicerende vaten.

  En dus kan partijvoorzitter Bart De Wever er niet mee lachen, zeker nu partijgenoot Theo Francken dit binnen de regering moet oplossen. Politiek voor hen een ramp

  Het is een ramp ook en vooral voor Syrië dat veel van zijn kwaliteitsvolle bevolking ziet verdwijnen. Zie maar naar mijn vandaag geplaatst stuk over de gesprekken in mijn streek met enkele Syriërs uit Aleppo van de voorbije weken.
  Alsof die door het westen veroorzaakte destructie en slachtpartijen nog niet genoeg zijn.
  Willy Van Damme


 4. Gepubliceerd op 2 okt. 2014

  Discussion of the book SHELL GAME: A Military Whistleblowing Report to the U.S. Congress Exposing the Betrayal and Cover-Up by the U.S. Government of the Union Bank of Switzerland-Terrorist Threat Finance Connection to Booz Allen Hamilton and U.S. Central Command

  By 2LT Scott Bennett 11th Psychological Operations Battalion (retired)

  Part of the reason behind Eric Holder’s immediate retirement.

  BACKGROUND OF SPEAKER:

  Scott Bennett is a U.S. Army Special Operations Officer (11th Psychological Operations Battalion, Civil Affairs-Psychological Operations Command), and a global psychological warfare-counterterrorism analyst, formerly with defense contractor Booz Allen Hamilton.

  He received a Direct Commission as an Officer, held a Top Secret/Sensitive Compartmentalized Information (TS/SCI) security clearance, and worked in the highest levels of international counterterrorism in Washington DC and MacDill Air Force Base in Tampa, Florida. He has worked at U.S. Special Operations Command, U.S. Central Command, the State Department Coordinator for Counterterrorism, and other government agencies. He served in the G.W. Bush Administration from 2003 to 2008, and was a Social Science Research Fellow at the Heritage Foundation. His writings and lectures seek to enhance global awareness and understanding of modern psychological warfare, the international intelligence.

  http://projectcamelotportal.com/video
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Bedankt om dit aan de lezers te melden. Deze film is wel drie uur lang en daar heb ik nu helemaal geen tijd voor. Het is een zoveelste aanwijzing voor de stelling dat al Qaeda gewoon aan bijnaam is voor de CIA.
  En toch blijft men in de media volhouden dat de VS een oorlog voert tegen de terreur, al Qaeda en ISIS.

  Ik begin zo stilaan een vermoeden te krijgen dat onder Arabieren amper iemand dit nog gelooft. Behoudens dan al die opgepepte en door het westen, Turkije, Qatar en Saoedi Arabië betaalde salafisten.
  Willy Van Damme

 5. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » Syrië en het ‘recht op zelfverdediging’ van Chris De Cock

 6. Ja, als je van dichtbij veel officieren hebt leren kennen weet je dat 1 op 10 feeling heeft voor de militaire job, de anderen zijn niet meer dan doordeweekse ambtenaren, u vraagd wij draaien, en hier en daar een graantje meepikken !
  Zoals een soldaat of een Korporaal marcheert hij gewoon op de kadans door zijn oversten aangegeven het ontbreekt hem gewoon aan elke logika en moet men zich de vraag stellen, hoe geraak je aan zo’n plaats, ik heb zo officieren gekend die toen er een vermoeden van hinderlaag was juist voor een exfiltratie, gewoon gingen lopen en hun squad in de steek lieten, jaren later zag ik sommige terug, ze waren Kolonel geworden, zet u op uw knieen handjes samengevouwen en laat het geen oorlog worden, aub ! Trouwens met zijn graad zal hij wel ver genoeg verwijdert zijn van het ” Kriegspiel ” En zeggen dat we daar allemaal samen belastingen voor betalen !
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Ha, de legerofficieren. Je had generaal William Westmoreland die jarenlang de Amerikaanse voorlogvoering in Vietnam leidde. Hij begon de dag steevast met het verder ledigen van zijn flessenvoorraad whisky.

  En dan het je die andere Amerikaanse generaal David Petreaus die jarenlang in Irak zat te knoeien. Hij was blijkbaar meer bezig met de vrouwen dan met zijn militaire taken.

  Maar de man had politieke ambities en dus vrijde hij de pers op die dan over hem het ene na het andere lovende artikel over hem schreef. Het ging zelfs zover dat hij zijn minnares een biografie liet schrijven. Deels met geheime informatie.

  Maar toen het uitlekte kwam hij er af met een symbolische straf. President zal hij echter nooit worden. Of het moet van een of andere studiegroep genre Freedom House zijn.

  Het is ook goed om te herinneren dat de VS een geschatte 25 miljard dollar uitgaf aan het trainen van het nieuwe Iraakse leger. Men zag vorig jaar wat de werkelijke waarde was van dit leger en de 25 miljard dollar uitgegeven Amerikaans belastinggeld: O.

  En eens voortijdig op pensioen lokken de vetpotten van het bedrijfsleven en de lobby- en studiegroepen zoals Carnegie en Brookings. En ja hoor, dat ‘regime van dictator Assad is zeer corrupt’. Zo stellen die Amerikaanse officieren toch in koor. En ze kunnen het weten.
  Willy Van Damme


 7. Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Bedankt voor die mooie foto met prachtig citaat van deze grote oorlogsmisdadiger. Tijdens mijn bezoek aan Damascus had ik een gesprek met de Syrische staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken Ayman Susan, gewezen ambassadeur in België, Benelux en de EU.

  Het citaat dat hij gaf was het volgende: “Vijanden van de VS moeten oppassen voor de VS maar de vrienden van de VS dienen dat nog meer te doen.” En hij gaf als voorbeelden Hosni Moebarrak van Egypte en Zine El Abidine Ben Ali van Tunesië. Waarna hij het had over het Huis van Saoed.
  Willy Van Damme

 8. Pingback: Syrië–Rusland en Assad zetten NAVO schaakmat | Willy Van Damme's Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s