ISIS en de VS–een bewuste politiek

In een gesprek met de Qatarese TV-zender al Jazeera stelde de Amerikaanse luitenant-generaal Michael T. Flynn dat het hier al uitgelekte rapport van de Amerikaanse militaire veiligheidsdienst DIA van augustus 2012 over de toestand op dat ogenblik in Syrië echt is.

Bewust keuze

In dat rapport wordt geschreven dat al Qaeda in Irak, het huidige ISIS, al van bij de eerste dag mee aan die opstand leiding gaf. Ook stelde het rapport in augustus 2012 dat de kans zich toen al voordeed om in het oosten van Syrië, en ook het westen van Irak met de provincie Anbar, een islamitisch kalifaat op te richten.

Michael Flynn -4

De nu gepensioneerde luitenant-generaal Michael T. Flynn liet als hoofd van de DIA het bewuste rapport over Syrië van augustus 2012 opmaken. Hij stelt dat het steunen van al Qaeda in Irak, het latere ISIS, een bewuste keuze van Barack Obama en zijn regering was. En geen kat in de media die dit aanklaagt. Het grote stilzwijgen.

Zo staat er letterlijk te lezen dat: “Het is exact dit wat de landen die de oppositie steunen willen.” Met andere woorden: De islamitische staat is een met westerse steun opgerichte creatie. Wat de plotse rijkdom van ISIS helpt verklaren.

Tijdens dat gesprek stelde Flynn dat dit ook een bewuste keuze van de VS was en dat dit rapport bovendien aan Barack Obama was gegeven. Dus Obama wist heel goed wat hij aan het doen was en steunde zonder veel twijfel bewust ISIS om zo Syrië kapot te laten slaan. Obama is dan ook gewoon een barbaar in maatpak.

Michael T. Flynn was van 17 april 2012 tot 7 augustus 2014 hoofd van deze geheime dienst. Het rapport werd zodoende onder zijn directie opgemaakt en ook door hem gelezen. Het steunen van al Qaeda, direct of indirect, is nochtans door de VS bij wet verboden. Het is volgens de Veiligheidsraad van de VN ook een terreurorganisatie en het helpen van ISIS is daarom internationaal een zware misdaad. Niet echter voor de VS en haar vazalstaten. Die steunen al Qaeda.

En ondertussen in Jemen

Het is hierbij opvallend dat bij de strijd voor de controle over Jemen de lokale afdeling van al Qaeda en die van ISIS samen delen van de havenstad Aden bezetten. Eerst landen troepen van Saoedi Arabië en vooral van de Verenigde Arabische Emiraten in de havenstad. Waarna dan plots al Qaeda en ISIS opdoken en er hun vlag planten op een serie overheidsgebouwen.

Tot grote verbazing en onvrede van de lokale bewoners. Ook deze militaire actie van Saoedi Arabië wordt door de VS gesteund. Met Didier Reynders, onze minister van Buitenlandse Zaken, die op Radio 1 van de VRT openlijk zijn steun voor dit hondsbrutaal optreden van Saoedi Arabië uitsprak.

Feiten die toch allemaal vragen oproepen over het buitenlands beleid van niet alleen de VS maar ook van België. Hier stelt men onze F 16’s ter beschikking voor de bombardementen tegen ISIS in Irak en wil men eventueel zelfs meedoen met die in Syrië. Maar in Jemen steunt men dan een oorlog die ISIS en al Qaeda mee aan de macht brengt. Wat zal het zijn?

Didier Reynders - In Saoedi Arabië - met Nayef en broer Saud al Shaalan en luipaard

Didier Reynders steunt de Saoedische terreur tegen Jemen die er al voor zorgde dat Al Qaeda niet alleen de provincie- en havenstad Mukalla kon bezetten maar ook grote delen van de havenstad Aden. Dit samen met ISIS.

Reynders hier in gesprek met de Saoedische prins Nayef al Shallaan al Saoed en zijn tweelingbroer Saud, een notoir groothandelaar in cocaïne en financier van die salafistische terroristen in Syrië. Hij kreeg bij verstek voor die drughandel in Frankrijk 10 jaar cel.

Tijdens een gesprek beweerde de woordvoerder van Reynders dat hij in Syrië alleen de gematigde oppositie steunt. Maar vooreerst bestaan er onder die door het westen gesteunde rebellen geen gematigde krachten. Het zijn immers allen extremisten van de puurste soort voor wie terreur hun enige wijze van leven is.

Zijn bewering staat bovendien haaks op de recente door hem gesteunde gebeurtenissen in Jemen. En van enig protest hierover is van zijn kant tot heden niets gehoord. Wat te verwachten was.

Om van de beslissing van 23 mei 2013 maar te zwijgen toen hij en zijn Europese collega’s toelieten dat al Qaeda en ISIS hun Syrische olie in de EU konden verkopen. De terechte vraag is dan ook hoe lang men dit soort beleid nog gaat blijven volhouden.

Behoudens een eenzaat durft niemand Reynders hierover zelfs maar vragen stellen. Ook nu men in de afgrond aan het tuimelen is van de heel diepe zelf gegraven Syrische put. Het is duidelijk zeer erg gesteld met wat de Belgische democratie zou horen te zijn.

Ons leger

De verhalen van een CD&V-voorzitter Wouter Beke en minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) om ISIS in Syrië met ons leger aan te vallen getuigen dan ook van een wel erg laag IQ of van een heel groot gebrek aan politiek inzicht en heel veel hypocrisie.

Dat men begint met het stoppen van de wapenuitvoer naar Saoedi Arabië en Qatar en het aan banden leggen van de bekeringsijver in België van Saoedi Arabië met zijn salafistische predikanten en moskeeën. Dat kan men zo regelen.

Duitsland en Zweden stopten al die wapenuitvoer naar het land van koning Salman de Hakbijl, beschermer van de salafistische terreur. Wanneer ons land? Dat doen zou een goede stap zijn, het opperen om ons leger naar ginds te sturen is hoogstens een grap, goed voor een comedyman zoals Raf Coppens. Dit voorstellen is echter een politicus die beweert niveau te hebben geheel onwaardig.

Willy Van Damme

Een gedachte over “ISIS en de VS–een bewuste politiek

 1. DE WEERSPIEGELING VAN WAT MEN IN ECONOMISCHE TERMEN ” DE NEGATIEVE MEEROPBRENGST” NOEMT VAN AL DIE HOOG OPGELEIDDE MILITAIREN, OF NOEM HET GEWOON “HET VERVAL VAN WAARDEN ” een grote bek, een dikke nek en kromme poten met een borstkas versiert als een kerstboom, Als je gewoon een militaire Kaffer bent die alleen gelijk welke opdracht kan uitvoeren zonder ze te toetsen aan menselijke waarden, dan ben je gewoon een stuk schurft ! En die buitenlandse en binnenlandse politici zijn geen haar beter, in schone termen ” loopbaan planning zonder enige menselijke waarde, met een schoon leugenachtig gladgestreken gezicht ! ZUM Kotzen !
  Rudy Verbuyst
  Antwoorden:
  De militairen zijn bruikbaar kanonnenvlees en het denken is voor de generaals en hun politieke bazen.
  En voor de rest heerst de leugen en de hypocrisie.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s