Syrië–Indianenverhalen bij De Morgen

Het stukje in de krant van vandaag 2 september over Damascus ‘Op lange termijn valt Damascus sowieso’ toont nogmaals aan welke indianenverhalen jullie hier continu over Syrië blijven verspreiden. Het verhaal van Russische gevechtsvliegtuigen in Syrië komt van die salafistische jihadisten en dus is het voor die ‘expert’ en De Morgen waar.

De Syrische regering en Rusland ontkennen het en het is trouwens te idioot om waar te zijn. De Syrische luchtmacht is wel voldoende in staat om zelf te vliegen. Wel leverde Rusland recent nieuwe vliegtuigen en ander materiaal en zijn er nu ook adviseurs toegekomen.

Damasrose, zwembad

Een vorige zaterdagnamiddag genomen foto van Damascus aan het Damasrose hotel. Ik stuurde hem mee naar de krant opdat ze zouden beseffen wat voor prietpraat ze over Syrië allemaal uit hun botten blijven slaan. Gewoon onvoorstelbaar.

Zoals er al sinds maart 2011 ook westerse adviseurs zijn, o.m. Turkse en Saoedische militairen vechten en tienduizenden terroristen vanuit o.m. België zijn toegekomen en blijven toekomen.

Maar mede dankzij jullie al straks vijf jaar durende steun aan die salafistische moordenaarsbendes zorgde De Morgen er nu mee voor dat wij hier een vloedgolf meemaken van vluchtelingen en terreuraanslagen. Ik hoop maar dat als jullie redactieleden een dezer dagen de Thalys nemen jullie ‘vrienden’ ook niet op die trein zitten.

Willy Van Damme

Het artikel is gebaseerd op een gesprek van een zekere Tommy Thijs met de ‘expert’ Montasser Alde’emeh. Alhoewel deze laatste het steeds heeft ontkent kan men hem moeilijk anders zien dan als een aanhanger van die jihadisten.

Hij heeft het in het gesprek over Assad “die burgerslachtoffers blijft maken”. Over de bommen die dat salafistisch tuig op de steden en dorpen laat neervallen….. geen woord. Waarom? Omdat dat soort mensen die het slachtoffer zijn van die salafistische bommen- en kogelregen hem niet interesseren? Men krijgt de indruk.

En wat moet de Syrische regering dan doen met door die salafisten bezette dorpen en steden? Hen besprenkelen met water en allerlei bloemen gooien? Bovendien zijn de meeste mensen uit die bezette steden en dorpen al gevlucht of worden ze er in veel gevallen vastgehouden.

Het vluchtelingenkamp Yarmoek bij Damascus had voor de jihadisten toesloegen een 200.000 inwoners nu in het door hen bezet gebied blijven er ongeveer 5.000 over. En dat noemt zich dan ‘expert’ en is bezig hierover aan het doctoreren. Wat een beloftevol talent!

Advertenties

4 thoughts on “Syrië–Indianenverhalen bij De Morgen

 1. Men blijft hier maar zaken verdraaien. Ik ben natuurlijk niet ter plaatse geweest dus kan ik er onmogelijk iets over zeggen. Onze media is ook niet ter plaatse maar krijgt bijvoorbeeld van het Syrische observatorium van de rechten van de mens (gevestigd in Londen, anti – Assad en dus niet bepaald objectief), en human Rights Watch ( min of meer eigendom van Saoedi-Arabië).
  veel informatie over het reilen en zeilen in Syrië. Verifiëren of die informatie ook klopt is al vanaf het begin niet nodig geacht door onze media.

  Het gaat altijd over de burgerslachtoffers die Assad blijkbaar persoonlijk maakt en dan vooral over de talloze kinderen die sneuvelen. Een oorlog zonder slachtoffers bestaat nu eenmaal niet en de eersten die sneuvelen zijn dikwijls onschuldige burgers.
  Het meest tragische is dan nog dat de bevolking in Libie, Irak en Syrië bijkomend te lijden heeft van al dat uitschot dat uit de Westerse landen binnenkomt.
  In de media hier zou men ze beter een correcte benaming geven. Laffe sadistische moordenaars die ongestraft weerlozen beestachtig afslachten. dan nog liefst met hun handen op hun rug gebonden. Vermits het hier nog niet toegelaten is moeten ze naar het buitenland om hun lusten te botvieren.
  Spijtig van de aanslagen die ongetwijfeld nog zullen volgen in Europa maar de europese leiders verdienen niet beter. Er zullen immers niet iedere keer mensen aanwezig zijn die een aanslag zoals die op de thalys kunnen verijdelen.

  Men kan Assad verwijten wat men wil, al die vluchtelingen zijn de schuld van de westerse democratieën en natuurlijk de golfstaten zoals Saoedi-Arabië die trouwens NUL PROCENT
  van de vluchtelingen opnemen.
  Vele mensen hier denken blijkbaar nog steeds dat het een ver-van-mijn -bed show is.
  Ik word echt doodziek van de manier waarop men hier de problemen aanpakt die men eerst zelf creërt. Het mooiste voorbeeld is iemand als Guy Verhofstadt. In een ietwat normale wereld zit zo’n vent levenslang achter de tralies voor al zijn leugens.

  Bedankt voor de heldere informatie.
  Jochen Collas
  Antwoord:
  Bedankt voor die bloemen.
  Het is inderdaad schandelijk de manier waarop onze media over Syriër berichten. Schaamteloos en wraakroepend.

  Neem De Morgen. Vrijdag publiceerde men een verhaal van een gevluchte ondernemer uit Aleppo die het verhaal doet van die plunderende bendes en dan komt de dag nadien Koen Vidal van de redactie in een editoriaal met een uitgestreken gezicht stellen dat alle experts stellen dat die mensen naar hier vluchten alleen maar om aan de bommen van Assad te ontsnappen.
  De man leest dus zelfs zijn eigen krant niet. Waarom? Omdat het hem, over een vooringenomen standpunt beschikkend, niet goed uitkomt.

  Zo gebruiken de media continu dat Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten als bron. De truc is dat ze eerst het verhaal van die rebellen brengen, dat laten ze dan staven door dat Observatorium waarna ze eventueel nog eens een extra bevestiging geven van Human Rights Watch.

  Maar alle drie zitten op dezelfde golflengte en herhalen elkaar gewoon alsof ze papagaaien zijn. Soms laten ze dat op TV dan nog volgen door beelden van liefst kinderen bedolven onder puin, een gevolg, stelt men met liefst trillende stem, van de bombardementen van het Syrische leger.

  Maar zijn die beelden echt? Men stelt zich niet eens de vraag. En zoiets vervalsen is schering en inslag, zeker bij oorlog.
  Iedereen die naar die website van dat Observatorium surft ziet onmiddellijk dat dit die jihadisten zijn werkende vanuit Gloucestershire en met steun van de Britse regering.

  Recent kwam daar nu het eveneens vanuit het Verenigd Koninkrijk werkende Syrian Network for Human Rights bij. Nog zo’n clubje van jihadisten. Ook die haar verklaringen worden onvoorwaardelijk voor waar aangenomen, wat ze ook mogen beweren. Onvoorstelbaar dus.

  Neem de recente beschuldigingen betreffende dat bombardement op de stad Douma vlakbij Damascus. Er vielen volgens al die bronnen meer dan honderd burgerslachtoffers. Is dat zo? Het wordt alleen op basis van die bronnen aangenomen als de waarheid.

  Maar men hoeft toch geen hoog IQ te hebben om hier twijfels te hebben. Er zijn immers geen onafhankelijke bronnen en van een serieus forensisch onderzoek is er al evenmin sprake geweest. Met andere woorden: Dit kan waar zijn maar het ontbreekt dit verhaal aan welk bewijs ook. De prullenmand dus maar wel onthouden.

  De website Syrian Perspective, die virulent tegen die jihadisten is, merkte daarbij op dat het hier volgens de beweringen van die jihadisten een aanval op een markt was maar dat er bij de meer dan honderd doden volgens hun dodenlijst maar drie vrouwen waren. Raar toch.

  Bovendien is het via een ganse serie bronnen, ook bij die rebellen, geweten dat de achtergebleven bevolking vastgehouden wordt door de daar opererende bendes, vooral Liwa al Islam van Zahran Alloesh. Er is door de omsingeling amper voedsel en dat wordt achtergehouden door die bendes. Een toestand waartegen die resterende bewoners reeds herhaaldelijk in opstand kwamen.

  De er overgebleven bevolking daar mag gewoon niet vluchten en zit dus vast in de frontlinie. Met Alloesh die vanuit Douma al eens raketten afschiet op Damascus. Maar wiens schuld is dat die mensen daar vast raakten? Toch niet van het Syrische leger maar van Alloesh en zijn vooral Saoedische financiers.

  Trouwens mensen vluchten steeds uit gebieden die in de frontlijn liggen. Welke oorlog ook. En als het Syrische leger de frontlijn zoals in Aleppo aanvalt dan zal het normaal amper burgers raken omdat die allen reeds lang op de vlucht zijn.

  Een andere ergerlijke bewering is de recent veel herhaalde stelling dat het leger van Assad meer burgerslachtoffers maakt dan ISIS. Over al Qaeda zwijgt men dan bijna steeds.

  Hoe weet men dat? Heeft er iemand misschien een telling uitgevoerd? Kom nou. En zelfs al was dat waar, dan nog heeft dat voor de oordeelsvorming in dit conflict geen enkele betekenis.

  Wat telt is de aard van de in de oorlog betrokken partijen. Men heeft in essentie twee clans van al Qaeda, ISIS en Jabhat al Nusra en dan de regering.

  Deze laatste is de vertegenwoordiger van de seculiere Syrische maatschappij met zijn tientallen religies, vele talen en een ganse serie etnieën. En dan is de keuze heel simpel. Het vergt een seconde nadenken, meer niet.

  Assad is geen heilige maar te prefereren boven dat stelletje koppensnellers en plunderaars. Om dat te zien heb je zelfs amper verstand nodig.
  Willy Van Damme

 2. Nu is de situatie in Damascus nog zo. Maar voor hoelang. Een paar dagen geleden stond IS op 8 km van de stad. Ik zie die stad nog vallen. En dan wordt het daar, maar ook hier rampzalig.
  Annemie Vrints
  Antwoord:
  Moest Damascus vallen dan is de ramp inderdaad totaal onoverzienbaar. Maar ik ben er vrij gerust in dat dit niet zal gebeuren. Zelfs de meest fanatieke supporters van die jihadisten zoals diegenen die hierover schrijven bij De Standaard en De Morgen geloven het niet.

  Ook niemand bij de vele studiediensten zoals Brookings en Carnegie en de westerse veiligheidsdiensten gelooft het. Rusland, China en Iran gaat dat nooit toelaten. Zie wat nu gebeurt. En zoals gebleken is draait men in de EU en elders ook al de kont.

  Zo levert Egypte nu wapens aan Syrië. Ook wist de in Damascus wonende journalist Thierry Meyssan gisteren te melden dat de Franse president François Hollande een topmilitair naar Damascus stuurde om ginds het Franse plan voor bombardementen in Syrië op ISIS voor te leggen.
  Of het waar is weet ik natuurlijk niet, maar het zou geen enkele verbazing wekken.

  Maar het is allemaal zeer ergerlijk en schandelijk dat men die miljoenen Syriërs dit aandoet. En dan heeft men in het westen godverdomme nog de lef om te komen lullen over mensenrechten. Het toppunt van durf.
  Willy Van Damme

 3. Ik las juist een artikel dat ook interessant is: http://www.syrianews.cc/syria-days-armageddon/

  En wat denk je? Zou het gepland zijn om zoveel aandacht aan de vluchtelingen te besteden? Het inspireerde Cameron en Beke al om op te roepen tot nog meer oorlog, terwijl die mensen juist daarvoor op de vlucht zijn …
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Het artikel waarvan U de link meestuurde is wel een heel stevige en goed gedocumenteerde boterham. Ik vond vooral het televisiedebat met die Faisal al Qasim op al Jazeera boeiend. Dit zijn dus duidelijk pure fascisten, misschien nog erger dan Goebels, Himmler en Hitler bij elkaar. Angstaanjagend!!

  En dan te beseffen dat die zender in het basispakket van Belgacom TV zit, een Belgisch overheidsbedrijf. Dat laat men dus toe om hier de Arabisch sprekenden te vergiftigen met praat als “We moeten alle alawieten vermoorden, incluis hun kinderen’ en ‘Alawieten moeten het land verlaten anders worden ze allen vermoord.”

  De bezoekers hier MOETEN DAT ZIEN. Het is echt een must om te bekijken wie onze media en onze regering steunt. Het is zelden dat ik zo iets schokkends heb gezien. Bedankt voor de link.

  Van Rompuy, Verhofstadt en Reynders hebben echt goede vrienden. Recent is er toch een Belgische handelsmissie naar Qatar geweest en gaat er binnen een paar jaar de wereldbeker voetbal door. Met de zegen van Michel Platini & Nicolas Sarkozy.

  Voor je vraag wil ik verwijzen naar later verschenen stukken en antwoorden op enkele andere reacties.
  De Moefti, de topgeestelijke van de islam daar, van Damascus sprak tijdens een recent gesprek wel van een bewust geplande actie om de demografische structuur van Europa te veranderen in een poging tot de oprichting van een islamitische staat in de EU. Waarbij hij vooral de rol van Saoedi Arabië viseerde.
  Willy Van Damme

  • Poeh, Willy en bezoekers – jullie zitten er boven op, zijn zo goed geinformeerd! Goed dat ik weer eens bij u terecht kom.

   Wat dat laatste betreft. Was ik zelf juist stevig ingedoken. U hebt ’t helemaal juist.
   Het is om te huilen. Dat onze regeringen hieraan fanatiek meewerken.

   Idd. het is lang gepland (natte droom van de globalisten).
   Het zou wat lang worden hier in 1 x al mijn research te storten. Die Moefti was nog niet opgevallen. Wel zelfde conclusie uit veel diverse andere bronnen.

   Van belang dat dit wijd bekend wordt;
   de onconventionele oorlog tegen heel de EU woedt in alle hevigheid.

   Sancties Rusland kosten óns. TTIP = onderwerping aan de Wereldregering, de VN-heilstaat, het 4de Rijk.
   ISDS kost de EU al enorm. Onze banken worden ook nog eens leeggetrokken. G.Sax zit nu behalve in al onze regeringen, banken, ECB, Erasmus Universiteit, INSEAD, ook in onze mooiste bedrijven. Kon. Philips, ASMI, Imtech, Kon. Friesland-Campina, is gekozen! de Kon. TNT te privatiseren (Royal Mail heeft het voor dik een (paar) miljard getild). Het ESM is er om de burger de frauderende bankiers te subsidiëren. En zo meer.

   Een paar delen alvast:
   Tot vorige week waren ‘vluchtelingen’ vooral gelukszoekers. Halbe Zijlstra (VVD) is in 1 week tijd 180° gedraaid. Nu worden ethische en emotionele argumenten erbij gesleept om zijn verhaal te verkopen.
   Europese plucheplakkers dansen prompt op de maat die capo Juncker heeft aangegeven. Verplicht meedelen in de miljoenen ontheemden, gelukszoekers, jihadisten, hongerigen uit Afrika, M.O. en Azië die nu naar de EU worden geleid.

   In de wetenschap wordt dit ook wel ‘Democide’ genoemd, nieuwspraak voor demografische oorlogsvoering, verwant aan rassenleer, en het uitwissen van nationale identiteit, tradities, religies, culturen. Wereldburgers moeten we worden, in de beoogde totalitaire ONEWORLD Heilstaat.

   Ook de Belgische regering pleit voor wapengekletter in Syrië om ……….. het probleem (bij de bron?) op te lossen cq. de ‘vluchtelingen’stroom te stelpen.?!!

   Die gasten houden de kiezers voor knettergek. Ze draaien de boel 180° om. Dat gaat kritiekloos zo de persen op. De fabeltjeskranten in.
   Lees dit goed onderbouwde betoog: http://fronza.nl/blog/655/waarschuwing-propaganda

   “Peter Sutherland is an insider’s, insider. ” (architect van de tsunami van migranten, VN kopstuk).
   “Peter Sutherland’s lackey in the United States is named Antonio Guterres and the UN High Commissioner for Refugees.
   His job is the deculturalization of European nations and the United States.”: http://www.thecommonsenseshow.com/2015/09/15/these-muslims-are-not-immigrants-they-are-colonists-with-bad-intentions/

   n.b.: die mw. Geller die wordt genoemd – die is bepaald niet onomstreden. Gekende moslim basher, haatzaaier; betaalde de beveiliging van Geert Wilders tijdens zijn provocerende haatpreek.

   Voor ’t overige zijn de waarschuwingen zeker niet om te negeren.

   De beurt die Assad – en zijn volk – krijgen verschilt bijna niks van hoe de globalisten het staatshoofd van Libië hebben aangepakt. Toch interessant om de verzwegen daden en doelen op te sommen: Why they killed Muammar Gaddafi (New World Order) https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=RJOqO6aOvyU

   Dat heeft onze vrijheid, democratie, beschaving geen goed gedaan. En de globalisten zijn nu met de EU begonnen. Onze leiders liggen in bed met de globalisten.
   Richard Groen
   Antwoord:
   De massale toestroom van vluchtelingen uit het Midden-Oosten, vooral dan Syrië is inderdaad merkwaardig en de vraag die men hierbij moet stellen is waarom dit nu plots gebeurt. De door het westen georkestreerde oorlog duurt er nu toch al meer dan 4,5 jaar.

   In de Belgische krant Het Nieuwsblad las ik de syndicale vertegenwoordigster van de totaal onderbemande Staatsveiligheid dat men vooral naar dit element moet zoeken. Het is voor zover geweten de enigste keer dat men die vraag in het openbaar stelt.

   Nu grossieren onze fabeltjeskranten (bedankt voor die term) vooral in het publiceren van emoties, enig serieus denkwerk gebeurt er zoals veelal het geval is niet. Emoties, voor en tegen, verkopen, analyses al veel minder.

   Dat het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen een dubieuze boel is hoeft men niet te betwijfelen. Zo zijn die vluchtelingenkampen aan de Syrische grens gewoon rekruteringscentra voor die salafistische bendes. Zelfs kinderen zit men er open en bloot te ronselen.
   En rapporten hierover verdwijnen in New York gewoon in de papierversnipperaar.

   De vraag is ook hoeveel infiltranten er tussen die vluchtelingen zitten. Zeker, men moet ze humaan behandelen en tijdelijk opvang even. Een voorbeeld zou kunnen zijn wat Nederland deed met de Belgen in 1914.
   Eens de oorlog voorbij allemaal terug naar hun vaderland. Dat is een humaan en wijs beleid.

   Integratie en dergelijke zijn dan ook in wezen ongewenst. Syrië heeft die mensen, veelal hoog opgeleiden, echt nodig. Nu zorgt het westen voor de vernieling van het land en dan gaat men er nog eens de beste krachten wegplukken. Het is tweemaal crimineel gedrag, plunder en doodslag.

   Verder moet men zich in de EU inderdaad ook gaan afvragen wat baat men heeft om vazal te spelen van de VS. Eerst was er de vanuit de VS georganiseerde bankencrisis, in wezen een gevecht onder zakenbanken als Goldman Sachs en Lehman Brothers.

   Dit zorgde voor een onvoorstelbare ramp in de EU. Ze kwam er ook pas nadat die Amerikaanse zakenbanken hun dubieuze vastgoedleningen netjes verpakt in de EU hadden zitten slijten. Toeval?

   En dan kwam er de regelrechte aanval vanuit Wall Street op de euro. Het zorgde bijna voor het vernielen van de euro en zelfs het uiteenvallen van de EU.

   En dan kwam er Griekenland. Natuurlijk is dit vooral een intern Europees probleem; Maar het was toch weeral het Amerikaanse Goldman Sachs die de kat hier de bel aanbond.

   Eerst had zij de tips gegeven hoe men de Griekse begroting diende te vervalsen. Nadien toen China een lening aan Griekenland weigerde was het diezelfde Goldman Sachs die er mee naar de pers stapte.

   Dit terwijl het Goldman Sachs was die over die lening tussen China en Griekenland bemiddelde. Als dat geen zakelijk wangedrag is. Om geen straffer termen te gebruiken.

   En dan kwam er de crisis rond Oekraïne die zorgde voor het ernstig destabiliseren van vooral het oosten van de EU. Met als gevolg grote boerendemonstraties in vele Europese landen want Rusland, hun grootste exportmarkt, weigert als gevolg van de dwaze Europese sancties nog verder Europese landbouwproducten te kopen. Ook hier is de EU het grootste slachtoffer van vooral het Amerikaanse, maar door de EU gesteunde, optreden.

   En dan heb je het Midden-Oosten waar de VS, onder impuls van voornamelijk Israël en Saoedi Arabië, overal sectaire en extremistische regimes aan de macht wou brengen.

   Het zorgde voor drie mislukte staten, Zuid-Soedan, Somalië en vooral Libië, en onvoorstelbare schade in Tunesië en Egypte. Om over Irak, Jemen, Libanon en Syrië maar te zwijgen.

   Het zorgde ook voor een tweede grote instabiliteit vlakbij Europa, ditmaal niet aan de oostgrens maar aan de zuid- en zuidoostgrens. Het gebied van de Middellandse Zee.

   Met duizenden terroristen die heen en weer tussen het Midden-Oosten en Europa vliegen als ware het toeristen van Neckermann. Met geen enkele veiligheidsdienst die het nog onder controle heeft.

   En dan komt daar nu een vloedgolf bij die de demografische structuur van de EU gaat wijzigen met alle culturele, economische, sociale en politieke gevolgen van dien. Het is een gigantische ramp voor de EU.

   Het zal de lezers hier daarbij toch wel moeten opvallen dat de VS hier amper last van heeft. Het aantal echte terreuraanvallen van salafisten sinds 2011 zijn er op een hand te tellen en van vluchtelingen uit het gebied van de Middellandse Zee heeft men al evenmin veel last.

   Hetzelfde met de strafmaatregelen tegen Rusland en het beleid in Oekraïne. Zo geeft de VS amper een dollar om de grote financiële noden van Oekraïne te delgen.
   En aangezien haar handel met Rusland toch al klein was heeft ze ook weinig of geen last van de door haar ingevoerde en door de EU mee goedgekeurde sancties.

   Het beleid van de heren aan de top van de EU is dan ook zowel misdadig als oerdom, zowel op het gebied van de politiek, de economie als het sociale. Hun beleid zorgt voor het ondergraven van de EU.
   Met andere woorden: ze plegen verraad.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s