Libië–De machinaties van Nicolas Sarkozy en Bernard-Henri Levy

Het zijn prachtige tijden voor wie meer wil weten over wat er zich in de wereld allemaal achter de schermen afspeelt. Het lijkt tegenwoordig zelfs alsof niets nog geheim kan blijven. Althans toch voor de wakkere journalist. Recent lekte nu informatie uit over de Franse machinaties in 2011 rond de Libische burgeroorlog en de westerse interventie.

Hillary Clinton - 5

De Republikeinse heksenjacht op de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton zorgt opnieuw voor verse onthullingen over het westerse optreden in het Midden-Oosten. Ditmaal over de activiteiten van de Franse president Nicolas Sarkozy.

De DGSE in actie

Het verhaal raakte publiek als een gevolg van de hetze in de VS van de Republikeinse Partij tegen de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton. Centraal hierbij staan de emails die ze via haar eigen private server ontving en niet zoals het hoort via die van het ministerie van Buitenlandse Zaken toen ze in die functie overal rondtoerde.

Het betreffen ditmaal enkele emails afkomstig van een zekere Tyler Drumheller, een geheim agent van de CIA, die haar via adviseur Sidney Blumenthal bereikten. Deze mails handelen over wat er in 2011 rond Libië gebeurde en vooral dan over het Franse optreden daar.

De opstand tegen president Moeammar Kadhaffi begon officieel begin februari 2011 in de stad Benghazi en leidde tot de vorming op 27 februari 2011 van de Nationale Overgangsraad met Mustafa Abdoel Jalil en generaal Abdoel Fatah Younis. Waarna Frankrijk die Overgangsraad reeds op 10 maart erkende als zijnde de wettige regering van het land.

Mustafa Abdul Jalil - 5

Mustafa Abdoel Jalil was volgens openbaar geraakte geheime documenten van de Amerikaanse geheime dienst CIA te koop/a vendre. In ruil voor Frans geld liet hij de regering van Moeammar Kadhaffi vallen en hielp hij zijn land zo mee in de vernieling. Op 5 maart 2011 wist hij al te zeggen dat een westerse land zijn Overgangsraad snel als de wettige regering zou erkennen. Hij kon het natuurlijk goed weten.

In wezen echter waren volgens een memo van de CIA van 22 maart 2011 er al eind februari geheime agenten van de Franse buitenlandse spionagedienst DGSE naar Benghazi getrokken en hadden er contact opgenomen met Jalil en Younis en hen geld en advies gegeven om zo’n raad op te richten.

Een ‘spontane’ opwelling

En mits ze de Franse belangen in Libië, vooral dan in de olie-industrie, zouden verdedigen zou men hen als de wettige regering erkennen. Nog volgens dit memo van Drumheller gingen Jalil en Younis hiermee akkoord.

Waarna dan in een zogenaamd spontane opwelling van verontwaardiging de Frans-Joodse intellectueel Bernard-Henri Levy op 4 maart 2011 met Jalil een gesprek had en luidkeels aan Sarkozy vroeg om die door ‘woesteling’ Kadhaffi bedreigde Libiërs te redden.

In wezen, zoals een memo van 5 mei 2011 stelt, was Levy daar alleen om de Franse zakelijke belangen te dienen. Misbruik makende van zijn status van journalist had hij nieuwe gesprekken met zijn Libische vrienden en zorgde hij ervoor dat de leiders van die Overgangsraad hun handtekening zetten onder de belofte zorg te dragen voor de Franse zakelijke belangen.

Bernard Henri Levy - 2

De Franse filosoof Bernard-Henri Levy (foto) wou het Libische volk in ‘bescherming’ nemen. Feitelijk verdedigde hij echter de Franse zakelijke belangen en offerde hij hiervoor zeer veel Libische mensenlevens op. Hier op deze foto wil hij eveneens het Syrische volk ‘helpen’. Ook in Oekraïne stond hij aan de kant van het ‘volk’ en steunde deze opperzionist volbloed fascisten zoals Pravy Sektor, de erfgenamen van de SS en de Holocaust.

Het eerste memo van Drumheller heette daarom ook: “How the French created the National Libyan Council, ou l’argent parle’ (Hoe de Fransen de Nationale Libische Raad stichten, of hoe geld praat). De contacten met de DGSE liepen volgens die nota’s via agenten van de DGSE in Cairo.

Franse zakenlui

Volgens het memorandum van 5 mei 2011 zouden daarbij ook zakenlui van onder meer Total, Vinci, EADS en Thalys gebruik makende van zogenaamd humanitaire vluchten in Libië verdere gesprekken gehad hebben met die Overgangsraad. Volgens een derde nota van de CIA van september 2011 zouden de Fransen daarbij geëist hebben dat ze 35% van de Libische olierijkdom zouden krijgen.

In de praktijk liep echter alles mis. Zo was er ook de Italiaanse oliegigant ENI – en Italië is de vroegere kolonisator – en lagen verder nog Russische en Chinese firma’s op de loer voor die buit. Bovendien werd Younis nadien op 28 juli 2011 in onopgehelderde omstandigheden vermoord. Volgens een nota van Drumheller op vraag van Jalil, toen de voorzitter van de Libische Overgangsraad.

Moeammar Kadhaffi - 5

Nicolas Sarkozy liet de Libische president Moeammar Kadhaffi (foto) vermoorden om zo beter de Franse zakenbelangen te dienen. In ruil kreeg Frankrijk sindsdien echter al een serie aanslagen van salafisten met links naar Libië.

Mustafa Abdoel Jalil nam op 21 februari 2011 ontslag als minister van Justitie onder Kadhaffi. De dag nadien was het de beurt aan Abdoel Fatah Younis, op dat ogenblik minister van Binnenlandse Zaken. Deze laatste werd toen gezien als ‘s lands machtigste man na Kadhaffi. Zij namen dus ontslag rond het ogenblik dat de Franse DGSE met hen gesprekken voerden.

Een salafistisch paradijs

Het optreden van Sarkozy en Levy heeft natuurlijk heel zware gevolgen gehad, niet alleen voor Libië zelf maar ook voor de ganse wereld. Het land zit nu al jaren zonder een echte regering en is een paradijs voor salafistische jihadisten voor wie moorden, verkrachten en plunderen dagelijkse kost is. Waarbij zij kunnen beschikken over de grote voorraden van het vroegere Libische leger. Een salafistisch paradijs dus.

Het ruïneerde via terreuraanslagen recent de voor Tunesië zeer cruciale Tunesische toeristische sector en vormt feitelijk een bedreiging voor de ganse wereld. Vanuit een niet onder een centrale controle zijnde Libië kunnen salafistische terroristen zoveel aanslagen plannen als ze maar willen. Niemand die hen kan of wil stoppen. Zowel de NAVO, de EU, de Arabische Liga en de VN kijken gewoon toe.

Nicolas Sarkozy - 2

Volgens geheime nota’s van de CIA was Nicolas Sarkozy (foto) de ware stichter van de Libische Overgangsraad die Frankrijk zeer snel erkende als de enige wettige Libische regering. De vraag die men dan stelt is in hoeverre er voor hem daar ook iets uit de boom viel. Een der beschuldigingen en lopende gerechtelijke onderzoeken tegen Sarkozy betreft de beschuldiging dat Kadhaffi zijn laatste kiescampagne mee financierde. Maar die zal natuurlijk mede dankzij Sarkozy nu niet meer kunnen getuigen. Handig!

Ooit was Libië het meest welvarende land in Afrika, nu is het een complete chaos waar de bevolking in zoverre dat ze niet wegvluchtte moet leven onder de terreur van allerlei roversbendes. Waarbij men het onder Kadhaffi netjes opgespaarde geld nu aan het opsouperen is zonder dat er veel voor in de plaats komt. En eens het oliegeld op…

En met het verschijnen van ISIS in het land zijn er nu al drie regeringen, een in de hoofdstad Tripoli die zich Libische Dageraad noemt, een in Toebroek vlakbij Egypte waar de internationaal erkende ‘regering’ huist en dan ISIS in de stad Sirte.

Drugs à la volonté

En dat omdat volgens de geheime nota’s van de CIA een Sarkozy zijn hebzuchtige ogen op Libië had laten vallen en de anderen in het westen hem met al even begerige ogen volgden. Waarna men onder het mom van het beschermen van die Libiërs dan ten strijde trok.

Ten tijde van de opstand waarschuwde Kadhaffi voor de jihadisten en drughandelaars die de boel gingen overnemen. Onze pers en regeringen lachten hem weg. Hij sprak echter zoals nu gebleken is de harde waarheid.

Zo schrijft Joanie de Rijke in Knack van 27 mei 2015 in ‘De Islamitische Staat in Libië’:

“Na de oorlog met Kadhaffi is de drugsinvasie in Libië begonnen. Ze kwamen binnen met tonnen gelijk… Ook Zarooq haalt de drugsproblematiek aan als grote zorg. ‘Het gaat niet om een kleine groep, we hebben het over zo’n tien procent van de mannelijke jeugd in de stad. Het zijn de jongeren die drugs gebruiken, met name diegenen die mee streden voor de revolutie.”

Het resultaat van de interventie van Sarkozy, Herman graaf Van Rompuy en onze andere westerse leiders is een vernielde natie, een islamitisch schrikbewind en een wereldwijde verspreiding van de salafistische terreur.

 

Herman Van Rompuy deed als president van de Europese Unie duchtig mee aan het vernielen van Libië. Sindsdien mag hij zich Herman graaf Van Rompuy noemen. Waar een mens groot in kan zijn.

Vandaag had onze generaal Marc Compernol op radio 1 het over de dreiging van een immer groter wordende vluchtelingenstroom uit oorlogsgebieden als Libië. Ons leger moet hierop voorbereid zijn en kunnen optreden stelde hij tegen VRT-journalist Jens Franssen.

Misschien had men hem de vraag kunnen stellen of het probleem niet juist is ontstaan toen de NAVO met onze F 16’s erbij hoogstnodig Libië moest aanvallen en de regering doen vallen. Hadden ze er met hun poten afgebleven dan was er veel minder miserie geweest. Het is een vraag die men hem echter niet stelde. Wegens een gebrek aan durf?

Nu de Libiërs zoals nooit voorheen kreunen onder de terreur keert de EU hen de rug toe. En van pseudohumanist Bernard-Henri Levy hoort men hierover niets meer. Sarkozy wil zich intussen zelfs opnieuw in Frankrijk presidentskandidaat stellen. Met een Compernol die roept op een nieuwe militaire interventie. Onvoorstelbaar.

Willy Van Damme

5 gedachten over “Libië–De machinaties van Nicolas Sarkozy en Bernard-Henri Levy

 1. Dat er terroristen tussen zitten is duidelijk, maar zelfs bij hen die via de Ambassade in Tunis en de vreemdelingen dienst, toen ik vorig jaar in november zat te wachten kreeg een Tunesiër het visa ondertussen had hij de ganse tijd Kalasjnikovs bekeken op zijn GSM !
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Men hoeft er niet aan te twijfelen dat tussen die honderdduizenden bonafide oorlogsvluchtelingen en slachtoffers van de westerse, Qatarese en Saoedische agressie ook terroristen onder verscholen zitten. Ik bracht dat hier trouwens reeds onder de aandacht van de lezers.

  Het probleem is dat onze veiligheidsdiensten hier al lang de controle over verloren zijn. Terwijl de Franse buitenlandse veiligheidsdienst DGSE en de Britse MI6 die terroristen schietlessen geven/gaven moeten hun collega’s van MI5 en de DGSI hen bestrijden.

  DIT IS ZELFS GEEN WAANZIN MEER. DIT IS HEEL VEEL ERGER!!! En ik wik echt mijn woorden.

  Het is maar de hopen dat de veiligheidsdiensten van Rusland, Iran, Irak, Hezbollah en Syrië hen kunnen helpen. Het zal meer dan nodig zijn.
  Willy Van Damme

  • Een goede analyse van Willy van Damme, echter, hij ziet de begin situatie over het hoofd. Deze acties in Libië waren alleen mogelijk door -enerzijds- wat Robert Mugabe noemde, het verraad van Zuid-Afrika en Nigeria in de VN die akkoord gingen met het instellen van een No-Fly zone boven Libië en het steunen van de zg. “democratische”overgangsbewegingen in Libië en anderzijds, de passieve houding van Rusland en China om hun veto in de VN niet te willen uitspreken nu Afrika de No-Fly zone steunde. De voorganger van president Putin was in die tijd de zwakke Dmitri Medvedev. Kort daarop werd hij opgevolgd door Putin die orde op zaken stelde en geen No-Fly zone boven Syrië toeliet en zo Syrië bevrijdde van VS en NAVO terreur en moorden.
   Drs.Ing. Leendert Callender, politiek analist.
   http://www.Facebook.com/LeendertCallender2
   Antwoord:

   Het stuk had niet de bedoeling een diepgravende analyse over de zaak te brengen. Ik had het hierbij gepubliceerde document ontdekt en wou dat plaatsen. Het is voor zover ik weet een uniek nog nergens anders geplaatst stuk dat van heel groot belang is voor een beter begrip van de zaak.

   Verder is het ganse verhaal ook nu nog steeds voor mij een grote schok. Over de zaak is bij ons, noch in de media, noch in het parlement een discussie geweest. Wel konden Zuid-Afrika en Nigeria hier niets doen. Alleen China en Rusland konden weerstand bieden maar faalden hier enorm.

   Wel heeft men de betrokken VN-resolutie zo misbruikt en bewijst dit nogmaals hoe rekbaar voor het westen wetten, reglementen en resoluties zijn. Het is trouwens nu met Syrië geen haar beter hoor. Onze parlementsleden worden dik betaald en bakken er gewoon niets van.

   Sommigen die in die praatbarak hierover verklaringen afleggen weten het land duidelijk zelfs amper op een kaart liggen. Ooit in het Vlaams parlement een debatje gezien en het was huilen met de pet op. Lullen, dat wel.
   Willy Van Damme

 2. Een prachtig artikel Willy! Ik heb de situatie rondom Libië destijds actief gevolgd en het is pijnlijk om te zien hoe smerig Frankrijk hier te werk is gegaan. Het is triest hoe ze de Jamahariya van Gaddafi hebben vernietigd voor het grote geld, dat ze dan gelukkig niet gehad hebben. Wat zou het mooi zijn als dit soort informatie ook in de grote kranten terecht zou komen. Waarschijnlijk haalt het echter geen enkele krant….

  Ik ben bij wijze van uitzondering zo vrij geweest een deel van uw tekst te kopiëren op mijn blog om de informatie nog verder te verspreiden.

  Met dank,
  Joost – Iraans-Syrisch Blog
  Antwoord:
  Dit verhaal is zware politieke dynamiet onder de troon van Nicolas Sarkozy en Bernard-Henri Levy en toch haalt het niet de koppen van de Franse media. Alain Juppé, zijn rivaal binnen die Republikeinen/UMP, of een François Hollande gebruiken het zelfs niet eens in de politieke strijd om de macht.

  En dit zegt feitelijk alles over het karakter van de Franse politiek en ook de media. Om praktische reden volg ik op dit ogenblik niet zo sterk de Franse media maar het is hierover wel heel muisstil. En normaal zou je vuurwerk mogen verwachten.

  Er is trouwens hier recent een nieuw document over die zaak in mijn brievenbus gevallen die het verhaal van de CIA bewijst. Ik hoop het snel te publiceren.
  Willy Van Damme

 3. Willy,
  deze Tyler Drumheller was een hoge CIA baas die in 2006 openlijk op TV vertelde dat de CIA er bijna zeker van was dat Irak geen WMD’s had , en ook geen uranium kocht in Niger.
  Hier een 3 minuten samenvatting: http://www.cbsnews.com/news/a-spy-speaks-out-21-04-2006/
  ( Met ook een getuigenis van de speciale man Joseph Wilson die naar Niger was gestuurd om dat ‘yellow cake’ verhaal te checken: Hij vond geen spoor. Maar dat veranderede niks aan de beschuldigingen t.a.v. Saddam…)
  Drumheller was in 2005 uit de CIA gestap en begon toen een eigen inlichtingen bedrijfje. Hij is 2 weken geleden overleden aan kanker.

  In dat 60 minutes interview vertelt Drumheller ook dat de minister van BZ van Saddam – Naji Sabri- in feite was omgekocht door de CIA om te vertellen of Saddam WMD’s had. De CIA, George Tenet, Rice etc waren enthousiast. Maar wat bleek: de man zei dat ze echt geen WMD’s hadden.
  Dat nieuws kwam niet van pas en werd verzwegen: Irak moest worden kapot gemaakt. Dat moest doorgaan.
  De tekst van het interview is als samenvatting te lezen op de link die hierboven is gegeven.
  Jan Verheul
  Antwoord:
  Bedankt voor die bijkomende informatie. Maar blijkbaar was de man in 2011 al weg bij de CIA toen hij die rapporten voor Hillary Clinton schreef en werkte hij dus via zijn eigen inlichtingenbureau.
  Wel was ik op de hoogte van de herrie die zijn optreden veroorzaakte wat betreft Irak. Sommigen lusten hem daarom rauw.

  Over het verhaal van Drumheller met betrekking tot Sarkozy en Libië heb ik sindsdien een document gekregen die bewijst wat Drumheller schreef. Het betreft het akkoord van 4 maart 2011 waarbij die Libische Quislings 35% van de Libische olie aan de Fransen beloven.
  De handtekening van Bernard-Henri Levy staat er spijtig genoeg wel niet op. Hij was die dag volgens Drumheller bij die ‘vrijheidsstrijders’.
  Willy Van Damme

 4. Niet wegens een gebrek aan durf maar vanwege censuur uiteraard. “F 16’s erbij oogstnodig Libië” moet “F 16’s erbij hoogstnodig Libië” zijn. Groeten
  Qsdqsdqs
  Antwoord:
  Bedankt voor die opmerking. De tekst is al aangepast. Stel je voor: Te oogsten F16’s. Naast dan tarwe en bieten. Smakelijk.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s