De Standaard – Libië en de durf van Jorn De Cock

Het moet zowat het toppunt van durf zijn. Eerst voerde uw medewerker in de krant een campagne ten voordele van de jihadisten in Libië in hun strijd tegen de regering. Waarbij zijn echtgenote vanuit Qatar, een der financiers van al Qaeda, via het internet die jihadisten aan de nodige propaganda hielp.

En nu komt diezelfde Jorn De Cock in DS Weekblad van 8 augustus in de rubriek ‘Eerst dit’ onder de titel ‘Iedereen zwijgt’ klagen over de chaos in Libië en de Europese inactiviteit in deze kwestie.

Maar ja, als we weten dat hij ons jarenlang wijsmaakte dat het verhaal van al Qaeda in Syrië een leugen was van de Syrische president Bashar al Assad – Volgens hem nog zo’n brutale dictator die men best richting de vermoorde Kadhaffi stuurt – dan weten we het niveau al wel.

Vergeten we niet dat zijn echtgenote voorheen hoofdredactrice was van een regeringskrant van diezelfde ‘brutale dictator’ Assad dan lijkt mij de conclusie duidelijk: Schaamteloos. Zou Qatar misschien beter betalen dan Assad?

Maar dat dit bij De Standaard allemaal kan is natuurlijk allemaal geen verbazing als we weten dat bijvoorbeeld wat betreft de Krim uw medewerkster Corry Hancké zonder problemen spreekbuis speelt voor Hizb ut Tahrir, nog zo’n salafistische terreurgroep.

Wie is daar bij jullie feitelijk hoofdredacteur buitenland, Zarqawi of Baghdadi?

Willy Van Damme

In zijn in 2011 bij de Bezige Bij verschenen boek ‘Arabische Lente – Een reis tussen revolutie en fatwa’ stelt Jorn De Cock op pagina 209 ‘Qatar is volgens alle lijstjes opmerkelijk corruptiearm’. Ja, als je vrouw haar centen uit Qatar komen, wat dan?

Op pagina 319 in dat boek neemt hij dan de verdediging op van Abdel Hakim Belhaj een topman van al Qaeda en een der bazen van de Libische Islamitische Gevechtsgroep, een der serie salafistische terreurbendes die het land in een hel veranderden.

Hoeft het te verbazen dat de verovering van de Libische hoofdstad Tripoli in 2011 door die bendes door hem in zijn boek omschreven wordt als een ‘bevrijding’ (pagina 277). Eens vragen of de doorsnee Libiër hiermee akkoord kan gaan?

Advertenties

3 thoughts on “De Standaard – Libië en de durf van Jorn De Cock

 1. De mainstream media zijn de belangrijkste promotoren voor oorlog. Zonder dat nuttig idioot voetvolk staan de machthebbers nergens. Het was in de aanloop tot de 2de wereldoorlog niet anders. Ik moet niet denken aan de prijs, die we voor alle hedendaagse lichtzinnigheid gaan betalen. Dagelijks worden er wreedheden gepleegd, zijn mensen slachtoffer van immens onrecht. De doorsnee Europeaan is blind voor het feit dat Washington ons in oorlog wil storten. De vluchtelingenstromen zouden wel eens vrij spoedig van richting kunnen veranderen. Benieuwd hoe de rechtsen dan gaan piepen. Wedden dat het eerste wat ze beweren zal zijn dat het de schuld van de anderen is?!
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Het is de taak van kranten als De standaard om ons leugens wijs te maken. Dit onder het mom van de menslievendheid. Het staaltje van onbeschaamde durf die Jorn De Cock en De Standaard hier toonden hoeft feitelijk geen verdere commentaar.

  Maar wees er zeker van, de dag dat de VS en de EU terug normale relaties met Syrië gaan aanknopen is het verhaal van ‘Assad, de brutale dictator’ bij De Standaard zo vergeten. Hypocrisie is iets dat je niet alleen bij vele religieuzen en politici kunt vinden maar ook bij de meeste massamedia.
  Willy Van Damme

  • Ik vermoed dat dat het probleem van de kerk geweest is in het verleden. Vandaag hebben de religies hier zich daar helemaal uit teruggetrokken en de Moslims houden zich zelfs actief bezig om beïnvloedbare jongeren te bewerken om zich niet in te laten met machtsstrijd en oorlog. Maar in het verleden was de kerk een belangrijk medium en daarom een aantrekkingspool voor dat met zichzelf geobsedeerde slag dat nu de mainstream media bevolkt.

   Het doet goed te lezen over uw ervaringen met ‘The Economist’. Ik dacht al dat er met mij iets mankeerde, maar niet dus. Mijn ervaringen waren dezelfde.
   Edith Legrand:
   Antwoord:
   Ik herinner mij nog dat het blad rond die kwestie van de bezetting van Irak als een professionele acrobaat zich in alle onmogelijke bochten wrong om die massamoord op de Irakezen en plunder van de Amerikaanse schatkist te verdedigen.

   Uiteindelijk was het zowat laatste argument dat ze bovenhaalden dat er dankzij die bezetting een oplossing ging komen van… het Palestijns probleem. Lachwekkend moest het niet zo dramatisch zijn.
   Feitelijk zou men de editorialen en andere stukken over die zaak moeten inkaderen en gebruiken als leerstof aan toekomstige journalisten.

   Ze zouden dan leren wat voor een smeerlappen, idioten en leugenaars daar aan het roer staan. Maar wie de drie eigenaars van het blad ziet (Rotschild, Cadbury, Agnelli) is natuurlijk helemaal niet verrast. Een verrassing zou zijn dat dit een degelijk journalistiek product zou zijn.
   Met andere woorden: Je had een goede reactie.
   Willy Van Damme

 2. Ik heb net dit op facebook geplaatst.
  Ik zou graag de naam van de madam van Jorn te weten komen en waar ik meer info kan opduiken.
  Kan je me helpen a.u.b.
  Zouden onze kranten dit in Brussel toejuichen?
  Zouden ze juist de helft van het gebeuren zien, met vlaggen van vrijheidsstrijders, zoals ze naar Syrië kijken..
  Jorn De Kock van De Standaard bijvoorbeeld.
  Die klaagt vandaag over de Irakezen en Russen die de Syriërs helpen.
  Hij vergeet te vermelden dat de jihadisten uit heel de wereld komen.
  Dat ze al goed getraind en bewapend waren voor de zogenaamde Arabische lente.
  Dat deze jihadisten door de Saoedi ’s meer soldij betaald worden dan de regeringstroepen. ( 72 maagden alleen doet het niet wat seksslavinnen op aarde is ook van doen )
  Dat deze jihadiste van de Saoedi ‘s, Israel, Jordanië en Turkije de modernste Amerikaanse anti tank en luchtafweer krijgen.
  Leve Al Qaida he Jorn…
  Je vrouw heeft in een betaalde job voor Qatar al de westerse inval in Libië mogen goed praten en je doet hetzelfde in je boeken.
  Leuke familie die voor de Persgroep van onze lokale Berlusconi, Christian Van Thillo ( miljardair en ex VLD kabinetsmedewerker ) de Syrië verslaggeving mag doen.
  https://southfront.org/activists-protesting-at-russian-embassy-in-turkey-hold-al-qaeda-flags-photos/
  Bedankt
  Geert Vanduffel
  Antwoord:
  Die dame noemt Reem Maghribi en meer informatie heb ik niet en weet ik niet waar die te krijgen. Probeer anders eens het Britse handelsregister voor de onderneming Sharq C.I.C., nummer 07265145. Maar je kunt altijd een actualisatie doen van de analyse van zijn teksten die hij sindsdien maakte voor De Standaard. Dat geeft ongetwijfeld een mooi (?) beeld. Of zij nu nog voor Qatar werkt is niet zeker.

  Dat Jorn De Cock nog steeds achter die terreurgroepen staat is wel overduidelijk. Uit allerlei documentatie blijkt dat er ook amper een verschil is tussen ISIS en die door onze redacties als gematigd omschreven bendes.

  Vlaggen van ISIS kon je vinden in o.m. het jihadistengebied in Aleppo. Verder was er o.m. een journalist van al Jazeera die op Twitter bij de recente bestorming van Palmyra door ISIS zat te juichen. Gespuis is een goede term voor dat soort lieden.

  De Standaard is wel geen eigendom van de Persgroep maar van Mediahuis. En die is weeral eigendom van een aantal aan de KBC gelieerde families. De Persgroep bezit De Morgen en Het Laatste Nieuws en in Nederland o.m. De Volkskrant.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s