De Griekse crisis en de sociaaldemocratie

Veel is er de voorbije dagen in de Belgische pers geschreven over de houding van de sociaaldemocratie in Europa versus de Griekse crisis. Daarbij wordt vooral de aanval in de Kamer van Volksvertegenwoordigers van parlementslid Dirk Van der Maelen (sp.a) scherp in beeld gebracht.

Die schoot met scherp naar het Europees en door de Belgische regering gesteunde beleid tegen Griekenland. Waarna ook Groen en Ecolo dit beleid al even sterk op de korrel namen.

En dan kwam Sarajevo

Waarop premier Charles Michel (MR) hem o.m. voor de voeten wierp dat andere sociaaldemocratische partijen deze politiek om de Grieken naar de bedelstaf te duwen wel steunen. En inderdaad wie de voorbije dagen Martin Schultz, de Duitse sociaaldemocratische voorzitter van het Europees parlement, of de Duitse vicekanselier en partijgenoot Sigmar Gabriel bezig hoorde kan dit alleen maar bevestigen.

Dirk van der Maelen - 5

Dirk Van der Maelen, buitenlandspecialist van de sp.a, klaagde het Europees en zo ook Belgische beleid ten aanzien van Griekenland aan. Men liet hem amper uitspreken.

En dus klinkt de Belgische sociaaldemocratie, nu in de oppositie en daarom niet gebonden aan federale regeringsverplichtingen, inderdaad gans anders dan de Duitse soortgenoten die ook nog eens als juniorpartner ginds in de regering zitten. Het was voer voor opmerkelijke maar veelal puur demagogische commentaren vanuit de meerderheid. Bedankt Patrick De Waele (Open VLD). Maar verrassend is dat niet.

Ooit had je de toen nog erg actieve tweede internationale met de sociaaldemocratische partijen uit landen als Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, enzovoort. En die vochten ogenschijnlijk een gezamenlijke strijd.Tot Sarajevo kwam en de Duitse sociaaldemocraten voor de oorlog tegen o.m. België stemden.

Een schok ging door de socialistische beweging waar men pas de vermoorde Franse vredesactivist Jean Jaurés had begraven. Met andere woorden: Een neutraal land werd geruïneerd en veel van haar steden vernield met de actieve steun van de Duitse socialistische vrienden. De Duitse sociaaldemocraten van toen hielpen met andere woorden bij de vernieling van Dendermonde en de andere martelaarssteden.

Alleen enkelen binnen die partij zoals Rosa Luxemburg en Karl Liebknecht bleven zich verzetten tegen dit partijbeleid en die slachtpartij. Zij moesten het na de oorlog bekopen met hun leven. Mede terug met steun van de SPD die de Freikorpsen, uiterst rechtse knokploegen, op hun los lieten. Het waren de voorlopers van de SA en de SS die bijna twintig jaar later dan maar de SPD aanpakten.

Dat Duitse sociaaldemocraten als een minister van Buitenlandse Zaken Walter Steinmeier, Gabriel en Schultz nu de kant kiezen van armoedezaaier Schäuble wekt dan ook geen verbazing. Het gezegde is dat de geschiedenis zich steeds herhaalt zij het in een wat andere vorm. Dat is nu ook weer het geval.

Willy Van Damme

Advertenties

2 thoughts on “De Griekse crisis en de sociaaldemocratie

 1. Dank Willie. U hebt zoveel kennis van onze (verzwegen) geschiedenis paraat! Hoe verrijkend, tussen die tsunami van feitenvrije retoriek uit onze regeringskringen, leugenmedia, en slapende schapen.

  Ik ben net gestuit op het feit dat Nuland, nog voor het referendum werd aangekondigd, op missie ‘Fuck Griekenland’, en ‘Fuck the EU’ in z’n geheel, in Griekenland was en Tspiras ‘adviseerde’ helemaal mee te werken aan de moord op Griekenland.

  Nuland is de agent om los te gaan met oorlog in de EU.

  According to a high political figure in Athens, a 40-year veteran,
  “what is actually happening is a slow process of regime change.”

  Rupert Murdoch’s London Times claimed
  “Greek security forces have drawn up a secret plan to deploy the army alongside special riot police to contain possible civil unrest after today’s referendum on the country’s future in Europe.
  Codenamed Nemesis,
  it makes provision for troops to patrol large cities if there is widespread and prolonged public disorder,

  State Department’s Victoria Nuland visited Athens to issue an ultimatum ->

  a recent plan for the US to escalate arms and troop reinforcements in Ukraine and along the Russian frontier with the Baltic states.
  Here’s her plan for “What the United States and NATO Must Do” .

  As the head of State’s Bureau of European and Eurasian affairs,
  Nuland is the official in charge of warmaking in Europe.
  Her record in the Ukraine has been documented here.
  Almost unnoticed, she was in Athens on March 17 to deliver two ultimatums.
  The Brookings Institution and the Peterson Institute – both funded by the Ukrainian oligarch Victor Pinchuk to beat the anti-Russian drum in Ukraine
  Robert Kaplan ->
  http://www.nakedcapitalism.com/2015/07/nulands-nemesis-will-greece-be-destroyed-to-save-her-from-russia-like-ukraine.html

  En dan de Nederlandse ‘socialisten’. Een patroon dringt zich hier op:
  1. Timmermans – ‘danser met de wolven’ op dat plein in Kiev; huilie huilie leugenaar inzake MH17-zitting VN-veiligheidsraad.
  Ook uitgesproken voorstander van de illegale oorlogen onder NAVO-vlag – pleitte hartstochtelijk voor bombardementen op de burgers in Syria; de verzonnen rechtvaardiging; gifgas door regeringstroepen op hulpeloze burgers; ‘red line’.
  Kortom, een gevaar voor de vrede en welvaart in de EU – en ver daarbuiten.
  2. Ploumen – klust schaamteloos bij, met confilicterende job bij de Wereldregering. Bij de OESO. Subsidieert (de miljardairs in) in GAVI jaarlijks met ca. €40 milj.. Doel depopulatie middels vaccins en gmo’s.
  3. Koenders: Bul van John Hopkins Universiteit D.C., en – naar eigen zeggen – hevig geïnspireerd door Brookings Institute aan de overkant van de weg.
  Brookings dat streeft naar de politiestaat, almachtige Wereldregering, en slaafse burgers.
  4. Dijsselbloem: onderhoudt innige banden met ditzelfde Brookings Instituut, alsmede de Bertelman Foundation (ook geen frisse jongens, zacht gezegd).
  5. Dijksma, opent de deuren voor het grootkapitaal in de agrarische sector – verkapte subsidie; ten koste van onze eigen boeren en tuinders. Bovendien subsidieert zij capo der globalisten de miljardair Bill Gates met €4 mlj.. Nederland verzekert de globalisten van alle steun bij het vangen van onze voedselvoorziening in patentrecht en gmo’s – en de daaraan verbonden cocktails van pesticiden.
  ‘Socialisten’ die omhoog vielen naar te top van de VN-machtspyramide: Melkert, Ritzen, ‘Darfur’- Pronk, ‘dubbel declareren’ Herfkens, ‘Mali’ Koenders,

  Middels de onophoudelijke stroom armlastige nieuwe lidstaten verzekeren de globalisten zich van alsmaar toenemend aantal trekpoppen in het Europees Parlement.
  De nieuwe regeringsploegen worden voornamelijk bemand met ‘VN-Jugend’ door de globalisten zelf geprogrammeerd voor de moord op de EU.
  Het (gewapender hand) opdelen van landen (denk aan de Balkanoorlog) is een multiplier om de invloed in het EP te vergroten.
  Dat doen de CIA – en de gesubsidieerde NED, Soros’ OSI zo:
  http://investmentwatchblog.com/proof-of-us-sponsored-coup-in-ukraine-ukrainian-politician-before-the-violent-demonstrations-on-maidan-us-embassy-in-kiev-ran-a-project-called-techcamp-to-train-activists-in-organizing-protests/
  http://www.sott.net/article/296033-Agents-of-chaos-ISIL-using-Ukraine-as-a-forward-base-into-Caucasia-and-entry-into-Europe

  En uiteraard, zoveel mogelijk taken van de nationale overheden (doen) overhevelen naar VN-organen. Die immers boven de wet staan.

  Onderzoeksjournalist Greg Palast weet zaken te vertellen over het complot van de globalisten tegen Griekenland (en heel de EU) die je zeker niet in onze dagbladen leest.

  Nederlandse F16 vliegen al onder NAVO-vlag aan de grenzen van Rusland. Enorme oefeningen cq. troepenverplaatsingen zijn daar gaande.
  Miljarden van onze belastingbetalingen zijn gesluisd naar de vliegende Fyra, de JSF – die misgeboorte van een jachtvliegtuig, annex bommenwerper tevens chantagemiddel.
  NATO Exercises Ongoing Near Russia Since 2014:
  http://sputniknews.com/infographics/20150603/1022907016.html

  Over propaganda en oorlogsretoriek gesproken:
  http://newsbusters.org/blogs/pj-gladnick/2015/06/28/vox-voxsplains-cnns-dildo-flag-blunder
  http://s2b20blog.mukyou.com/vox-media-founders-held-a-lecture-for-microsoft-on-how-to-use-blogging-for-propaganda/
  http://www.rollingstone.com/politics/news/distort-attack-repeat-20110524

  U weet dat de globalisten de socialistische kaart spelen. De VN – de missie is in socialistisch volksverraad geformuleerd. De VN-socialistische Heilstaat. UNSSR:
  http://www.activistpost.com/2015/06/bilderberg-2015-implementation-of-ai.html https://nieuwsbreker.wordpress.com/2015/06/20/de-v-n-is-satanisch-video-nederlands-ondertiteld/
  Richard Groen
  Antwoord;
  Het is mij op dit ogenblik niet echt duidelijk wat de VS hier willen. Je hebt de officiële verklaringen en dan is dat datgene wat men achter de schermen doet. En als Victoria Nuland ergens toert dan is dat zeker niet om onze belangen als Europees burger te verdedigen maar om die van bepaalde ultranationalistische kringen te steunen.

  Het Brookings Institute en het Peterson Institute zijn zuiver Amerikaanse instellingen die passen in de strategie van de VS waarbij allerlei belangengroepen waaronder grote bedrijven, de zionistische lobby en miljardairs al een John Paulson, de gebroeders Charles en David Koch, George Soros en gokmagnaat Sheldon Adelson, hun ‘studiedienst’ uitbouwen.
  Het Peterson Institute was nauw betrokken bij het plunderen van de voormalige Sovjetunie.

  En wat de acties van een Jeroen Dijselbloem, voorzitter van de Eurogroep en alias de schoothond van Schäuble, te maken hebben met de sociaaldemocratie is een raadsel welke vermoedelijk alleen hij kan oplossen.
  Willy Van Damme

 2. Pingback: Openbare Bank » Deze week ook in het nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s