Griekenland– De verkrachting van Beethoven

“Alle mensen worden broeder” is het klassieke gezang van Ludwig van Beethoven, de grote Duitse componist, uit zijn ‘Ode aan de vreugde’, deel van zijn negende symfonie. Officieel is dit het volkslied van de Europese Unie want wie lid wordt van deze unie is voor al de andere leden als een broeder. En broeders verdienen alle solidariteit, in voor- en in tegenspoed. Vandaar de vreugde. Zo klinkt het toch. Ach…

Bedelen in Griekenland - 1

Het resultaat van het Europees beleid in Griekenland. Bedelen, de enige groeisector in Griekenland. Aan de ‘Ode van de vreugde’ zal deze bedelaar wel niets hebben. Slaap gerust Schäuble & Co…

Vernielende kracht

Zelden werd aangetoond hoe misplaatst deze symfonie is als het officiële lied van de EU. Wat we nu al een aantal jaren bij de EU zien is juist het tegenovergestelde. Men slaat nog liever elkaar de kop in dan dat men solidariteit zou betuigen. Het is in wezen niets anders dan het oude Europa van weleer toen Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk elkaar om de haverklap poogden uit te roeien.

Tot de VS als lachende derde hier binnenviel, ons ‘bevrijdde’ en hier nu schaamteloos de baas speelt. Maar geen zorg, de VS mag gerust zijn. De gebeurtenissen van de voorbije 25 jaar toen de Sovjetunie implodeerde toont immers volop de blijvende vernielende kracht van de Europese leiders. Men leerde geen jota van de vroegere dwaasheden.

Wolfgang Schäuble - 2

Zorgde de Duitse minister voor Buitenlandse Zaken Hans-Dietrich Genscher (FDP) 25 jaar terug voor de vernieling van Joegoslavië dan is minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CSU) (foto) de hoofdverantwoordelijke voor de verdere vernieling van Griekenland. Zijn CSU/CDU wist in 2001 dat de Griekse begroting vervalst was maar moet zich voor die criminele daad nog verontschuldigen.

Dat bleek al met de moord op Joegoslavië waar men van allerlei extremistisch uitschot zoals het Kosovaarse UCK helden maakte, hen financieel ondersteunde en zelfs bewapende. Het land ligt er sindsdien, getuige de recente leegloop van Kosovo en de chaos in Macedonië, als een puinhoop bij. Nu bijna 25 jaar later!

De Europese leiders mogen er fier over zijn. Maar ze controleren het politiek wel, en daar was het hen om te doen. Dat men op de weg naar die overheersing honderdduizenden slachtoffers maakte is hen geen zorg. Trouwens geen persmuskiet die het zal opmerken. Die zwijgen.

Sindsdien organiseerde men een fascistische staatsgreep in Oekraïne en maakte men van Libië een enorm chaotisch oorlogsgebied vol zwaarbewapende salafistische terroristen. Salafisten die dan toeslaan in Tunesië, Algerije, Mali, Syrië, Frankrijk, België, enzovoort.

Karel de Gucht

Bij de Europese Commissie zullen ze wel een lijst hebben van landen die dankzij hun Libische politiek nu kapot geschoten worden. Het heet strijden tegen de terreur en ze gelijktijdig bewapenen. Met dank aan Beethoven?

Alexis Tsipras - 1

Eerste-minister Alexis Tsipras (Syriza) kwam in Griekenland aan de macht dankzij een bevolking die de nergens toe leidende Europese politiek kotsbeu was.

En dan nu Griekenland. Het verhaal is zo erg dat het zelfs voor gewezen EU-commissaris Karel De Gucht (Open VLD) teveel werd. En de man is nochtans niet gekend voor zijn grote empathie. Sociaal zijn is niet echt zijn hoofdberoep.

Massa’s jonge Griekse gezinnen vielen uit de sociale zekerheid en hebben zelfs het geld niet meer om hun baby’s in te enten. Want: te duur. Mensen hebben honger en ongetwijfeld sterven er veel mensen als het gevolg van dit sociaal drama. Maar voor sommigen in de EU is dat geen bekommernis.

Figuren als een Christine Lagarde, bazin van het IMF, onze minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) en de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble – de echte baas in dit dossier –  willen Griekenland nog meer doen bloeden.

Economische groei

Dit terwijl iedereen die met een beetje logica naar begrotingen, schuld en economie kijkt weet dat de enige serieuze wijze om de schuldenberg te doen dalen economische groei is. Men creëert rijkdom waarmee men dan geleidelijk aan die schuldenberg doet dalen.

Maar neen, bezuinigen, bezuinigen en nog eens bezuinigen is het enige antwoord van het duo Lagarde/Schäuble. Het gevolg is dat het Griekse bnp, het nationaal inkomen, al jaren daalt en maar blijft dalen. Hoe kan het land dan ooit zijn schulden delgen? Ja, er zal wel eens terug groei komen. Maar wanneer? En vanop welk niveau? Dat van Bhutan?

De Griekse schuldenberg is inderdaad te hoog en de boeken van de staatsbegroting waren vervalst. Maar dat wist iedereen in de EU die het moest weten. Men wou Griekenland in de euro en dus kreeg het de opdracht haar begrotingscijfers te vervalsen. Het werk van – alweer – Goldman Sachs. De financiers die de bankencrisis veroorzaakten en nadien via de Griekse crisis (1) de jacht op de euro inzetten.

Christine Lagarde - 1

Terwijl de hoofdeconoom van het IMF brandhout maakte van het IMF beleid tegenover Griekenland blijft Christine Lagarde volhouden aan deze politiek van wat in feite alleen maar steeds meer armoede voor Griekenland betekent. Bernard Tapie was dan ook geen Griek.

En als er iemand geen echte schuld heeft aan die wantoestand dan is het de Griekse bevolking en de huidige regering. Wie wel schuld treft zijn de vorige Griekse regeringen en die van de andere lidstaten van de Eurozone, incluis dus de CDU van Schäuble die toen bij de creatie van de euro in Duitsland aan het bewind was.

Gevaarlijk pad

Bovendien begeeft de EU zich hier op een uiterst gevaarlijk pad waarvan haar ministers van Financiën zelf toegeven de gevolgen niet echt te kunnen overzien. Wat als dit zorgt voor een nieuwe Amerikaanse speculatiegolf tegen de euro?

Wat als door het faillissement van Griekenland onze banken terug kapseizen? De Griekse officiële schuld zou volgens Reuters 242,8 miljard euro (!!) bedragen. En onze regeringen hebben nu amper geld om de economie draaiende te houden?

Neen, dit stel politici die Griekenland de wacht aanzegde is niet alleen totaal fout bezig en ook onvoorstelbaar asociaal, maar ze spelen hier bovendien met tonnen dynamiet. De kans is zeer reëel dat dit uit de hand loopt en zorgt voor een verdere desintegratie van de EU.

Matteo Renzi - 5

De Italiaanse premier Matteo Renzi schreeuwde het luidkeels tijdens de bijeenkomst van de regeringsleiders van de EU dat hij zijn buik vol heeft van dit asociale Europa. Voor hem hoeft het dan niet meer. Dat die uithaal overal in de pers uitlekte toont de staat van desintegratie van de EU. Voorheen zouden die ruzies nooit de pers gehaald hebben.

Bernard Tapie

Nu reeds roept de Italiaanse premier Matteo Renzi naar aanleiding van de ruzie rond de immigratiegolven – een andere Europees voorbeeld van inhumaan wangedrag en hoe het niet moet – dat dit asociaal Europa voor hem niet hoeft. Je kan hem geen ongelijk geven.

En dan is er de figuur van een Christine Lagarde, bazin van het IMF. Toen ze als Frans minister van Financiën onderhandelde met Bernard Tapie, de niet onbesproken Franse zakenman, was zij pakken toegeeflijker.

Vlot schoof ze hem toen een goeie 400 miljoen euro toe in een aanslepende ruzie met Crédit Lyonnais rond Adidas. Waarbij Tapie de Franse president Nicolas Sarkozy, partijgenote van Lagarde en haar baas in de regering, steunde.

Het Franse gerecht stelde hier in deze zaak al wat mensen in staat van beschuldiging en heeft haar in het vizier. Maar geen zorg voor Lagarde & Co: De al bijna onbestaande koopkracht van de Grieken moet verder neerwaarts. Ze moeten met nog meer sterven van ontbering. Beethoven en zijn ‘Ode aan de vreugde’? Alleen goed voor de show!

Willy Van Damme

1) Het vervalsen van de Griekse staatsbegroting gebeurde op advies van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Toen Griekenland nadien na de bankencrisis (veroorzaakt door Goldman Sachs) nieuwe kredieten nodig had schakelde men daarvoor opnieuw Goldman Sachs in. China weigerde echter blijkbaar dat krediet.

Waarna Goldman Sachs die weigering aan de grote klok hing, doemscenario’s bovenhaalde en men vanuit met deze financiers bevriende krachten (John Paulson terug) begon met een wilde nooit geziene speculatiegolf tegen de euro, startend bij haar zwakste schakel Griekenland. De euro ging ei zo na ten onder.

Deze speculatiegolf eindigde na een schimmig gesprek in Washington tussen o.m. Obama, Herman Van Rompuy en Manuel Barroso. Er was nadien zelfs geen perscommuniqué beschikbaar.

Het enige dat de pers mocht doen was vluchtig bij het begin van het verder geheime gesprek enkele foto’s nemen. De dagen nadien stopte als bij wonder de speculatie tegen de euro.

Advertenties

10 thoughts on “Griekenland– De verkrachting van Beethoven

 1. Dag Willy

  Uw commentaarstukken laten me vaak achter met een gevoel van machteloosheid en boosheid, net daarom vind ik ze zo goed.

  Het commentaar van De Gucht heeft ook mij lichtjes verrast in positieve zin.
  (Misschien een zure oprisping omdat de post van Eurocommissaris hem door de neus werd gebeurd, maar zo nu en dan slaat hij toch spijkers met koppen.)
  De uitspraken van Van Rompuy en Thyssen lagen dan weer in de lijn der verwachtingen.

  De algemene verslaggeving in Vlaanderen over de Griekse crisis is inderdaad bedroevend – in een notendop: ‘Het is de schuld van de luie Griek die weigert om de genereuze Europese hand aan te nemen’.
  Een week geleden toch een zeldzame waarheidsgetrouwe analyse gelezen: http://www.tijd.be/dossier/Griekenland2015/Waar_zijn_al_die_miljarden_voor_Griekenland_naartoe_Naar_de_westerse_banken.9646488-7960.art?
  (Waarschijnlijk had u dit zelf al gelezen, maar ik geef het maar mee.)
  Cyrus
  Antwoord:
  Eerlijk gezegd is de berichtgeving over de Griekse crisis duizendmaal beter dan die over Syrië of Oekraïne. Wat niet wil zeggen dat ze niet veel beter kan. Dat verhaal had ik gezien en deels gelezen.
  De grote expert van dit dossier ben ik wel niet, maar ik ken er voldoende van om er die commentaar over te schrijven.

  Toen zoals Genscher wou – Een Europees topdiplomaat vertelde mij dat Genscher gewoon een oorlog tegen Joegoslavië wou – de vernieling van Joegoslavië was ingezet verdween Genscher plots zonder enige serieuze uitleg van het toneel. Dat was geen toeval en de vraag is of Schäuble ditzelfde lot zal ondergaan.
  Willy Van Damme

 2. Beste Willy

  Ik ben mijn paswoord kwijt, ik kan niet meer inloggen.

  Alvast bedankt

  Erwin Gharib
  Antwoord:
  Hoe kan ik hier helpen?
  Willy Van Damme

 3. Gut ze bestaan dus degelijk, de onafhankelijke journalist. Echt fantastisch stuk, dit soort artikelen lees ik in Nederland niet.
  Moet zeggen dat de Morgen wel wat genuanceerder over Griekenland schreef dan de Nederlandse pers.
  Griekenland is altijd geregeerd geweest door een club elitaire die of Dictator of democraat speelde.
  En eigenlijk het land in een wurggreep hielden, dat veranderde na het Kolonels regime ook niet.
  In het begin hoopte ik dat er wat zou veranderen, maar zag al snel dat er niet veel veranderingen gingen komen, bureaucratisch, corrupt, en sociale zekerheid werd amper iets aangedaan.

  Maar gaan ze nu toenadering zoeken tot Rusland, en China ?
  De angst van de NATO, van China wist ik dat ze al een paar jaar bezig zijn om in Pireaus grond, en havengoederen kopen voor hun schepen, het ligt strategisch.

  Wat kunnen de mensen daar nu verder verwachten, niet alleen in Griekenland, maar ook voor de rest van Europa.
  Henk Koelewijn
  Antwoord:
  Ik heb de indruk dat de Nederlandse media hier op dit vlak veel slechter berichten dan de Vlaamse. Bladen als De Morgen, De Tijd en De Standaard berichten in verhouding met hun verhalen over Syrië en Oekraïne vrij goed.

  Ik zag deze week een stukje van het journaal 1Vandaag op de NPO en daar vroeg nieuwsanker Bas van Werven aan de correspondent in Athene: “En wat bekokstoofden de Grieken vandaag weer”. Waarop de man in maatpak en met das vanuit het snikhete Athene berichte dat het met die Grieken, terug hetzelfde is: “Ze vragen weer veel meer geld maar geven niets in ruil”.

  Het is een berichtgeving die hier gewoon ondenkbaar zou zijn. Feitelijk wil men in de EU de privileges van de happy few in Griekenland behouden en de kleine man laten boeten.

  In essentie is er hier ook een essentieel verschil in visie op de economie. Na de Amerikaanse speculatiegolf tegen de euro groeide het idee dat men zo snel mogelijk van die schuldenberg – vooral ontstaan door de Amerikaanse bankencrisis – moest afraken. En dus was het op bevel van de EU overal bezuinigen en bezuinigen geblazen.

  Die visie kreeg de wind in de zeilen mede doordat de VS via het regelmatig hernieuwen van die leningen de euro uit elkaar poogde te spelen. Men dreef immers via speculatie die interestvoeten op of neerwaarts. Die bij de Grieken, Italianen, Fransen, Belgen enzovoort gingen steil omhoog die van Duitsland stuikte in elkaar.
  Daarom dat men bij de EU eerst dacht aan die leninglast te morrelen om zo het speculeren moeilijker te maken.

  Nederland was hierbij een van de goede leerlingen van de klas. België was hier minder strikt. Het gevolg is te zien in de groeicijfers van beide landen. De Nederlandse economische groei was bijna onbestaande, die van België deed het in die periode stukken beter.

  Die rigide bezuinigingspolitiek was echter gewoon onhoudbaar en dat beseft nu zowat iedereen behoudens wat strakke dogmatici en extremisten. Een van de eerste die dit verzet aanvoerde was Paul Magnette van de PS, toen de nummer twee van die partij in de regering di Rupo.

  Het gevolg was dat hij door pers en politiek in België voor rotte vis werd uitgescholden. Onder meer door Bart De Wever, voorzitter van de N-VA en sterke man achter de huidige Belgische regering Michel.

  Nu echter hoor je dit strakke bezuinigingsbeleid nog amper verdedigen, ook in de EU. Zelfs in de Vlaamse regering besloot men dit jaar met de begroting in het rood te gaan.

  Toen men hier de regeringen vormde had men bij de vier partijen de mond vol over grote bezuinigingen om snel die schuldenberg te delgen. Vlaams minister van Begroting Annemie Turtelboom spartelde nog wat tegen maar die legde men snel het zwijgen op.
  Daarvan hoort men nu nog amper iets. Men bezuinigt, maar niet aan het tempo waar men het eerst over had.

  Hetzelfde bij de EU waar men de fetisj van 3% begrotingstekort in de praktijk al begraven heeft. Zo zette Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker een groots investeringsprogramma op stapel om de Europese economie aan te zwengelen. Want die motor bleef maar haperen.
  Iets wat men bij de EU en de Europese Centrale Bank officieel pas sinds een goed jaar ontdekte.

  Daarbij vroeg men aan de lidstaten om gezien de beperkte mogelijkheden van de EU zelf ook bij te dragen. Die bijdrage zou men bij de EU dan niet meerekenen bij het begrotingstekort.

  Dus de tekorten op de begroting van gemeenten als Terneuzen of Ekeren dient men bij het begrotingstekorten van het betrokken land mee te rekenen, dit dan niet. Waar is de logica hiervan? Nergens natuurlijk.

  Het toont dat men ook in de commissie schoorvoetend de grote desastreuze fout van toen eindelijk inziet.
  Maar er is natuurlijk het gezichtsverlies, en dat wil men vermijden. En dus camoufleert men het dan maar op die wijze.

  In wezen is het simpel. Als een burger zo zwaar in de schulden zit dat men maatregelen moet nemen dan kan men twee dingen doen, alles bij die burger aanslaan of men kan zorgen voor een degelijk inkomen zodat hij zijn schulden op een redelijke termijn kan afbetalen. Het logische lijkt die laatste natuurlijk.

  Het is een wat manke vergelijking maar ze gaat voor een deel wel op.
  Maar het is het dogmatisme van bepaalde economen en de hun napratende politici en ambtenaren die ervoor zorgt dat men dit onvoldoende beseft.
  Willy Van Damme

  • Dit is ook de reden dat ik de Nederlandse kranten en media maar laat voor wat ze is.

   Moet je dit stuk lezen over onze (journalisten), iets wat ik nooit van mijn leven zou doen. Je bent dan zo chantabel, en het druist tegen mijn principes in.
   Of we ooit in Nederland Journalistiek gaan krijgen zo als ooit bij de Lockheed affaire. Ik denk in nog geen honderd jaar.

   http://www.volkskrant.nl/media/overheid-negeert-richtlijn-bijklussende-journalisten~a4094181/
   Henk Koelewijn
   Antwoord:
   Interessant verhaal van De Volkskrant. Ik vermoed dat die Rob Trip ook wel een voorstander is van het huidig regeringsbeleid van bezuinigingen op sociale uitkeringen. Met 7.260 euro voor een dagje voorzitter te spelen is dat te begrijpen.
   Het gezegde is toch: Diens brood men eet diens… woord men spreekt.

   Het natuurlijk tot heden leukste verhaal in dit genre is dat van De Telegraaf en die Nederlandse journalisten die naar de Olympische Spelen in Beijing, China trokken en ginds dan wat bijverdienden voor de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD.
   Ik heb mij dan altijd zitten afvragen of dat bij de fiscus was aangegeven.

   Niet dat het in België netter is. Ik bracht hier al het verhaal over Jorn De Cock, correspondent voor De Standaard in het Midden-Oosten wiens vrouw voor Qatar werkte om de rebellen in Libië te steunen terwijl hij er voor zijn krant over berichtte.

   Waarna het koppel dan mediatraining gaf aan die (sic) vrijheidsstrijders in Syrië. Zijn schoonvader heeft als premier het Libië van Kaddafi helpen opbouwen. Zij hebben het helpen in handen duwen van uitschot om het dan te vernielen. It’s all in the family.

   Maar er is hier ook die man bij de VRT die de binnenlandse politiek nog steeds volgt en dat ook deed ten tijde van het schandaal rond de aankoop van die Augusta helikopters en de PS/sp.a. Hij schreef er zelfs een boek over.
   Wat daar dan niet in stond was dat hij gelijktijdig mediatraining gaf aan de rivalen van de CD&V. Maar dat blijkt bij de VRT geen probleem te zijn.

   En dan is er die man van het VTM journaal die tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen voor zijn zender Antwerpen volgde met o.m. nu burgemeester Bart De Wever. De dag na de verkiezingen was die man de woordvoerder van De Wever. Voordien blijkbaar niet. Of?
   Willy Van Damme

 4. Wij laten Yanis Varoufakis zelf aan het woord via zijn weblog.

  http://yanisvaroufakis.eu/2015/06/28/as-it-happened-yanis-varoufakis-intervention-during-the-27th-june-2015-eurogroup-meeting/#more-8149

  Maar Ewald Engelen kan er ook wat van!

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/32744_vijf_jaar_voorgelogen_over_griekenland/
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Bedankt voor deze informatie. Zie mijn antwoord bij de vorige reactie van Henk Koelewijn.
  Willy Van Damme

 5. Niet alleen het terugbetalen van leningen spelen een rol maar weerom energie maw gas en Rusland zoals in Oekraine.
  zie : http://www.wsj.com/articles/greece-to-sign-russian-gas-pipeline-deal-1434631581
  En waar werkte onze Mario voordien : hij was van 2002 tot 2005 actief bij Goldman Sachs, als vicepresident voor de afdeling Europa.
  En waar werkt de zoon van Mario : nl bij Morgan Stanley , afdeling deviezen
  Tot daar mijn korte reactie
  Mvg
  Ph De Vleeschauwer
  Antwoord:
  Inderdaad Mario Draghi werkte voorheen bij Goldman Sachs. Hij speelt nu trouwens een sleutelrol in het overhalen van de Griekse bevolking. Het feitelijk stopzetten door de ECB van de steunmaatregelen aan de Griekse banken zorgt voor hemeltergende taferelen.

  Het is zoals de middeleeuwse belegering van een stad waar de mensen zonder voedsel en water dreigen te vallen. Met bankiers die de rol van politici spelen zoals onze Luc Coene.

  Wat in tegenspraak is met de regels die stellen dat de bankiers van de ECB geen politiek mogen bedrijven en ook geen adviezen van de politiek mogen krijgen. Hier echter weten we wat Wolfgang Schäuble in het openbaar aan de ECB heeft gezegd. En dit volgen ze netjes op.

  Ze braken de kredietlijnen met de Griekse banken niet af maar door ze niet te verhogen deden ze dat in de praktijk wel. Met de gekende gevolgen. Het is wat men noemt het mes op de keel zetten.
  Nooit gedacht dat in de EU te moeten meemaken.
  Willy Van Damme

 6. Het is wel duidelijk. De EU is een leugen. Of beter een sterfhuis.
  We zijn volgestort met geschiedvervalsing.
  Perfecte propaganda, iedereen die het blind gelooft.

  De waarheid kúnnen de mensen niet meer geloven. Hoe dikwijls wordt men kwaad zodra je de gangbare leugens doorprikt.
  Nederland maakt naam op het vlak van propaganda en ‘mind control’:
  http://russia-insider.com/en/dutch-school-book-depicts-russia-monster-devouring-ukraine/ri8326

  De EU moest gevormd worden, in opdracht van de globalisten cq. geallieerde terroristen uit naam van het Westen. Dit om de wereldoorlog die in 1907 begon voort te zetten en het 4de Rijk te verwezenlijken. Stap voor stap, ongemerkt haast.

  Wat op 10 juni jl. gebeurde, in het Europees Parlement, was niet minder dan een fascistische coup. Staande het overleg; het was duidelijke dat het EP het TTIP zou gaan wegstemmen, trok Schultz het voorstel in.

  Zoals de verkiezingsuitslag in Algerije werd genegeerd, toen die – naar de smaak van de geallieerde terroristen uit naam van het Westen – niet aan hun voorkeur voldeed.

  En geen enkele kritische noot in het hoernaille, noch de plucheplakkers en de lidstaten!
  Nee, volgens hen is Rusland een dictatuur, Syrië, Iran, Venezuela; kortom de enkele landen die nog niet in de dwangbuis van de globalisten zijn gedwongen.

  TTIP is de finale ontmanteling van de EU, de fusie met de AMERIKAANSE UNIE – en uitendelijk direct gevolgd door door gehele onderwerping aan de Wereldregering. De VN. UNSSR.

  Het is goed dat u het voorbeeld van de geallieerde hypcysie mbt. de Balkanoorlog aanhaalt. In de Nederlanden een open wonde. (De legerleiding is zwaar van oorlogsmisdaden beschuldigd; en uiterst verbitterd daarover).
  De media hebben een perfect cover up gedaan van wat er werkelijk (achter de schermen plaatsvond).
  Nu is de hoofdbeschuldigde weer in de publiciteit getreden, om zijn blaam te (proberen te zuiveren).
  Nu vind ik dat dergelijke over-de-top betaalde militairen geen enkele sympathie verdienen. ‘Nichts gewusst haben’ is geen excuus. Voor zoveel geld moet je gewoon het oorlogsbedrijf door en door kennen. De geschiedvervalsing. Alles.
  Nu die man de vermoorde onschuld gaat uithangen; als gewoonlijk, je verbind de stippen. Oude aankopingspunten terughalen, en wat verder graven.

  Wil ik hier met u, en eventuele bezoekers, delen.
  Essentieel voor het begrip van wat de EU was, en is geworden.
  Een paar hints alvast. Boeiend materiaal! Voila:

  ‘Soros London Headquarters The Anglo-Dutch Royal Connection For Dope and War’:
  http://archive.larouchepac.com/node/6503

  https://theremustbejustice.wordpress.com/2014/11/30/dutch-royals-and-neo-ottoman-jihad-in-balkans-war-crimes-of-princess-mabel-de-oranje-against-serbian-people/

  I.S.I.S World’s Richest Terror Army – Documentary

  annotation_id=annotation_4256465537&feature=iv&src_vid=w1ttTPWvX30&v=oivKQGv0kbM

  De blindheid van de E.U. vs. de militaire strategie van de V.S., Thierry Meyssan:
  http://www.voltairenet.org/article187455.html

  Kosovo – Emerging As A Bastion For Radical Islam- Jihad – sinds de komst NAVO:

  Ook in Frankrijk zijn de opeenvolgende regeringsleiders perfect op de hoogte van de subversieve activeiten hier van de geallieerde terrroristen:
  the Coulibaly affair the role of the French services in 1999, by Thierry Meyssan:
  http://www.voltairenet.org/article187780.html

  Greenwald on How to Be a Terror Expert:
  Ignore Facts, Blame Muslims, Trumpet U.S. Propaganda:

  Iedere inlichtingdienst, alsmede militair strateeg, in uit-de-aard perfect op de hoogte van de fascistische coup die TTIP is; de metafoor van ‘Paard van Troje’ laat voor dergelijke experts niets te raden over.

  Griekenland moet coute-que-coute in de EU geketend blijven; met TTIP leggen de globalisten zo ‘gratis’ de hand op alle bodemschatten (enorme gasreserves!), en alles van waarde wat een land bezit.

  Gezien de troepenbeweging van de geallieerde terroristen kan de conclusie niet anders zijn, dat de globalisten bezeten zijn van de wens helemaal los te gaan in Europa.

  Als die globalistische overleggen vinden in het geheim plaats, en de gremia zijn van rechtsvervolging gevrijwaard. Dat geldt voor de ECB, de NAVO, de VN, de tribunalen van ISDS, de proxy-legers, de pharmaceutische industrie (Biowapens, vaccins), de gmo-industrie.

  WOIII is al lang gaande, en wordt op alle fronten gevoerd. En nóg zien de slapende schapen niets. . . . . De politieke elite kent dit uiteraard perfect; . . . . en doet er gretig aan mee!

  Tot zover. Uw gedachten over de rol van Duitsland bij de expansie naar het Oosten is een relevante. Daar zit inderdaad de co-regisseur van het EU-drama. Voert te ver om hier daarover uit te wijden.
  Richard Groen
  Antwoord:
  U gaat wel heel ver en het is mij onmogelijk om op al uw stellingen commentaar te geven. Maar dat Kosovo en ook Bosnië sinds de Joegoslavische oorlog een broeinest van salafisten werd is bij kenners wel geweten.

  Bin Laden was er met al Qaeda en de steun van de NAVO trouwens erg actief. Zoals trouwens ook Saoedi Arabië die er pakken ‘vrijheidsstrijders’ heen stuurde. Het dossier was toen in handen van de huidige koning Salman de Hakbijl.
  Willy Van Damme

 7. Pingback: Openbare Bank » Deze week ook in het nieuws

 8. Pingback: Banque Publique » Aussi dans les médias cette semaine

 9. Met veel omhaal van woorden was Willy iedere andersdenkende de oren. En daarbij neemt hij het niet zo nauw met de werkelijkheid. De tekst van ‘Ode aan de vreugde’ is geschreven door Friedrich von Schiller.
  En is symptomatisch: Wel de klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt.
  Beschouwer
  Antwoord:
  De klepel inderdaad. Het gedicht Ode aan de Vreugde is inderdaad een gedicht dat in zijn oorspronkelijke versie van Friedrich von Schiller is. Ludwig Van Beethoven gebruikte het gedicht voor zijn negende symfonie en voegde er bij het begin van het gedicht drie regels aan toe.

  Het is die versie die samen met de muziek het officieel volkslied is van de EU. Dus niet die van von Schiller.
  Nog iets? Of heb je ook al de klepel gevonden?

  Beschuldigingen uiten over het niet nauw nemen met de werkelijkheid en dan zelf onwaarheden komen vertellen. Dat doe je dan best anoniem natuurlijk. Laf zijn heet dat.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s