De expertise van Jonathan Holslag

Een merkwaardig man toch die tot expert gebombardeerde Jonathan Holslag. Een handelsmissie of een politieke missie als die van onze koning naar China is voor hem gewoon een verspilling van geld en tijd want die Chinezen gaan hier toch nooit iets kopen.

Heeft die man ooit al eens onze handelsstatistieken met dat land bekeken en hoeveel wij er naar uitvoeren? Het is op dit ogenblik buiten de EU een van onze voornaamste exportmarkten.

Jonathan Holslag - 1

Jonathan Holslag, of hoeveel onzin kan een universiteit of een dagblad wel aan?

In een artikel ernaast over buitenlandse investeringen in België klaagt hij dan weer dat er te weinig buitenlandse investeerders naar ons land komen. Een van de grootste investeerders in de wereld, en ook in België, is op dit ogenblik China. Maar op officieel bezoek naar China gaan is voor hem echter tijdsverlies. Wat een expertise… om beschaamd over te zijn.

Ooit in 2009 schreef hij in De Morgen een opiniestuk over de relatie van het westen met Iran. Vergat deze expert toch wel de staatsgreep van de CIA/MI6 van 1953 tegen de verkozen Iraanse regering van premier Mohammad Mossadeq. Op dit gebied het centrale allesoverheersende thema in Iran.

Zijn er voor De Morgen dan geen serieuze mensen beschikbaar die hierover wel zinnige dingen kunnen zeggen?

Willy Van Damme

Brief aan De Morgen betreffende de stukken in de krant van dit weekend over het bezoek van onze koning aan China en over de buitenlandse investeringen in België.

Op de website De Correspondent staat een leuk ietwat satirisch stuk over de man en zijn holle woordkramerij. Het is van Rutger Bregman en heet ‘De bobotaal van professor Holslag’.

Het zegt veel over de VUB dat die man niet gestoord door enige zinnigheid daar carrière kan maken. Holslag is ook regelmatig te gast in Nederland, o.a. als columnist bij de NRC. Het feit dat die man overal in de media kan verschijnen maakt ook duidelijk op welk niveau veel van onze media staan.

https://decorrespondent.nl/1805/De-bobotaal-van-professor-Holslag-/69393225-57f878a7

Advertenties

4 thoughts on “De expertise van Jonathan Holslag

 1. Volgens mij is het een kwestie van obediënties, Holslag past goed in de obediëntie, die de mainstream media controleert. In de ogen van mensen, die voor zichzelf denken, zoals wij, stelt zo’n figuur, die in propaganda gelooft, dan ook niets voor. Ik lees al geruime tijd niets meer van Holslag, het is gewoon zonde van mijn kostbare tijd.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  In de Nederlandse NRC had hij enkele weken een ietwat gelijkaardig discours. Een mens begrijpt niet hoe in ’s hemelsnaam men dergelijke onzin afdrukt.
  De man ergert al een tijd de mensen die serieus met die zaken bezig zijn.

  Ook de manoeuvres achter de schermen bij de VUB rond zijn persoon zorgt voor veel wrevel. Een van de Belgen die echt professioneel met Azië bezig is wees mij op dat leuke stukje over hem bij De Correspondent.

  Verder was ik die reis naar China van onze koning aan het volgen en dan las ik dat gebral. De man haalt zelfs niet eens de toogpraat in een zat café. Maar normaal lees ik zijn proza niet wegens tijdsverlies en om er mij zo niet teveel aan te ergeren.
  Willy Van Damme

 2. http://community.dewereldmorgen.be/blog/janu/2015/04/05/westerse-politici-en-media-haatpredikers-tegen-zwakkere-anderen
  Op 27 februari 2015 schreef Jonathan Holslag, een professor van de VUB, die een misdadige kolonialistische ideologie aanhangt, op blz. 8 in De Morgen “we moeten voorbereid zijn op Aziatische agressie” “met alle geweldsmiddelen moeten we andere grootmachten kunnen afschrikken”.
  Op 11 februari op blz. 24 schreef Jonathan Holslag een ander artikel in De Morgen “Het meesterbrein begeeft het” “Er zitten genoeg oorlogsheren in de Kaukasus klaar om te profiteren van de Russische malaise. De Golfstaten en de Turken, voor de Russen de jakhalzen van de Zwarte Zee, hoeven de russofobie rondom de Zwarte Zee en in Centraal-Azië maar naar hun hand zetten”. Een duidelijke russofobe verklaring en een duidelijk aanzetten tot haat en geweld tegen Rusland.
  Janu
  Antwoord:
  Sommige artikels van zijn hand o.a. over Rusland, de vervanging van de F16 en andere ken ik, sommige niet. Ik kan mij echter geen enkel stuk van de man herinneren dat zinvol was. Veelal is het een leeg gelul en vooral een hoop klinkklare nonsens zoals met dat over het bezoek aan China, soms is het zoals je schrijft, inderdaad walgelijk.

  En dat is dan verbonden aan de VUB en zit continu de media plat te lopen met zijn zotte beweringen.
  Wees zeker, niemand van enig niveau neemt die man serieus. Wat niet wil zeggen dat sommigen hem niet naar hartenlust zullen gebruiken. En hij zich zal laten gebruiken.
  Willy Van Damme

 3. Pingback: Journalist Willy Vandamme uit Dendermonde België op RT TV international !

 4. Pingback: Syrië Irak Midden-Oosten kenner Willy Vandamme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s