De Dendermondse kat

Gisteren werd in het wat chique ogende Aalsterse hotel Keizershof het nieuwe strategisch plan voor Toerisme Scheldeland voor de periode 2014-2019 voorgesteld. Een belangrijk moment want zoals Peter De Wilde, administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen, het er stelde is toerisme goed voor 5% van het binnenlands bruto product, de theoretische rijkdom van het land, kende die vorig jaar in Vlaanderen een groei van een 6% en is die sector in de regio Scheldeland goed voor een goeie 6.600 jobs.

Veel volk dan ook gisteren, maar opvallend geen enkele officiële vertegenwoordiger van Dendermonde (1). Alleen drie stadsgidsen waren aanwezig. Officieel stuurde men dus zijn spreekwoordelijke kat.

Dit terwijl Toerisme Scheldeland haar zetel in Dendermonde heeft en Dendermonde na Aalst ook de grootste stad in de regio is. En verder is Dendermonde achter Gent en Oudenaarde de derde voornaamste toeristische trekpleister in de provincie.

Belangrijk voor Dendermonde

Bovendien heeft Dendermonde vooral sinds het burgemeesterschap van Norbert De Batselier (sp.a) sterk ingezet op toerisme en stadspromotie. Het werd een van zijn bevoegdheden, wat het belang hiervan voor hem aantoonde.

Het is trouwens een positie die nadien door huidig burgemeester Piet Buyse (CD&V) werd overgenomen. Ook hij ziet hierin een zeer belangrijke economische groeipool voor de stad en haar regio.

Verder worden de faciliteiten voor toeristen op dit ogenblik stevig uitgebreid met een ontvangstlokaal in de hernieuwde historische lakenhalle en een gerenoveerd informatiekantoor. Wat volgend jaar hopelijk klaar is.

Voorstelling Strategisch plan 2014-2019 - Toerisme Scheldeland

De afwezigheid viel bij een aantal mensen in de zaal dan ook op. Zeker daar de stad herhaaldelijk in de toespraken ter sprake kwam. Mede door het optreden van saxofonist Peter Verhas en toetsenist Ilja De Neve.

Jazzmuzikanten met stevige wortels in de iconische Dendermondse jazzclub Honky Tonk. Ook Aalsters burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) kon natuurlijk niet nalaten op schalkse wijze Dendermonde bij de zaak te betrekken.

Voor burgemeester Piet Buyse was zijn afwezigheid een kwestie van overmacht: “Men is hier thuis aan het dak aan het werken en door een plotse hevige stortbui gisteren zat ik met wateroverlast en diende ik dit daarom dringend aan te pakken. Ik had zelfs geen tijd om mij te verontschuldigen want ik was ingeschreven.”

Ook Patrick Segers, hoofd van de Dienst Toerisme en Stadspromotie, weet zich te verontschuldigen: “Deze dag was voor mij echt heel moeilijk. Wel hebben wij met onze dienst goed meegewerkt aan het opstellen van dit strategisch plan en kennen wij dit dan uiteraard ook.”

Willy Van Damme

1) Ook bij de druk bijgewoonde presentatie op 16 maart dit jaar van de Scheldehappening – een jaarlijks weerkerend en populair evenement langsheen de Schelde tussen Hemiksem en Wetteren dat plaats heeft op Paasmaandag – was er geen vertegenwoordiger van het Dendermondse schepencollege aanwezig. Wel was er een van de ambtenaren van de stedelijke Groendienst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s