Bootvluchtelingen–roep Kadhaffi ter hulp

Elke simpele ziel met wat kennis van het dossier der Afrikaanse vluchttelingen en de Middellandse Zee kon je het zo vertellen dat wat nu gebeurt onvermijdelijk was. Libië met zijn lange kust is de ideale uitvalsbasis geworden voor honderdduizenden vluchtelingen. Met alle dodelijke gevolgen van dien.

Buffer

Waarom dat dit de voorbije jaren plots zo uitgroeide en sindsdien in crescendo ging is logisch en kon men zo verwachten. De buffer, de dijk die dit altijd tegenhield is immers weggenomen. En die buffer heet de regering van Moeammar Kadhaffi, de met steun van de EU vermoordde Libische president.

Met de man was in het verleden een overeenkomst gesloten waarbij hij in ruil voor wat politieke steun de Afrikaanse vluchtelingen die via zijn land per boot Europa wilden bereiken tegenhield. Het was niet fraai maar wat gezien de armoede in Afrika en de welvaart in Europa mede door een toegenomen mobiliteit onvermijdelijk was geworden. Europa wil de toevloed immers stoppen.

Moeammar Kadhaffi - 2

Op vraag van de EU zorgde de Libische president Moeammar Kadhaffi ervoor dat er amper bootvluchtelingen vanuit zijn land vertrokken (1). Maar desondanks moest men zo nodig de man laten vermoorden. Men zit nu met de gevolgen van die misdaad.

Afrika was door het westen in het kader van een neokoloniaal beleid in handen gestopt van allerlei kleptocraten genre Mobutu en de Gabonese familie Bongo die ervoor zorgden dat de grondstoffen tegen het prijsje in het westen raakte.

Zij kregen in ruil dan hun mooi percentje. Over het lot van de lokale bevolking trok men zich uiteraard niets aan. Behoudens dan wat schijnheilig klinkende woorden van de verantwoordelijken voor ontwikkelingshulp. Maar die Afrikaanse bevolking werd de voorbije decennia mobiel en trokken op reis zoekend naar beterschap. Onze straten kleuren dan ook elke dag zwarter. 

Daarom dat men in het verleden die wat stilgehouden overeenkomst met Kadhaffi sloot. Over Libische kampen met opgesloten Afrikaanse vluchtelingen hoorde of zag je dan ook amper iets. Evenmin raakten er verhalen over de mishandeling van die Afrikanen door Libiërs in onze pers. Er geraakten echter geen mensen vanuit Libië in zee en dat telde voor onze Europese regeringen.

Arabische Lente

Maar plots kwam daar die zogenaamde ‘Arabische Lente’ wat in wezen niets anders was dan een Amerikaanse en door de EU gesteunde poging om via agitatie en propaganda de regeringen in de seculiere Arabische landen omver te werpen en te vervangen door een ratjetoe van islamisten verbonden met de Moslimbroederschap of zelfs al Qaeda en het Saoedische salafisme.

Het gevolg was dat de spanning in al die staten toenam en er in een aantal landen zelfs burgeroorlogen ontstonden. Gelukkig hielden Tunesië en Egypte stand en mislukten de pogingen om ook Algerije aan te pakken.

Alleen in Libië, Irak, Syrië en nu Jemen is het volop oorlog en stromen die landen daarom deels leeg. Een gevolg van de westerse steun aan die salafistische opstandelingen. Maar Libië viel en met de dood van Kadhaffi klapte het land in elkaar in meerdere stadsstaten waar tot de tanden gewapende bendes met steun van Qatar, Turkije en Saoedi Arabië elkaar uitmoorden.

jihadisten - 6

Gesteund door allerlei op regionale macht uit zijnde oorlogsstokers als Turkije en Qatar is Libië herschapen in een groot oorlogsgebied waar alleen de macht telt van die bende met het grootste wapen.

Was Libië een land waar wonen, gezondheidszorg en onderwijs gratis waren en de bevolking de hoogste levenstandaard had van gans Afrika dan ligt dat land nu totaal in puin. Recent werd nu ook de Nationale Bank, beheerder van het vele oliegeld opgesplitst. En van de uitvoer van olie is er amper nog sprake. Het land wordt snel een pauper in handen van roversbendes.

Dat de mensen uit de regio dan de vele oorlogen, de repressie ontstaan door het destabiliseren van de regio en de schrijnende armoede in Zwart Afrika ontvluchten wekt geen enkele verbazing. Het is toch een typisch verschijnsel van elk levend wezen dat ze op zoek gaan naar beterschap. Zelfs de planten doen het en dus zeker mobielere wezens als de mens.

Guy Verhofstadt

De mensen die vluchten doen dat trouwens niet zomaar. Men riskeert hier immers zijn eigen leven en dat doet men maar als het bestaan werkelijk uitzichtloos is. De povere centjes van de familie afgeven aan onbekende figuren die hen een reis beloven naar het ‘paradijs’ doet men niet zomaar. En bovendien weten ze beter dan wie ook hoe gevaarlijk die reis is.

Dit is een menselijk drama dat in essentie een gevolg is van het Europese en Amerikaanse optreden die samen met hun vrienden in Israël, Qatar en Saoedi Arabië meenden de regio in brand te moeten steken en de kanker van het islamitisch sektarisme, het salafisme, voluit promoten.

Maar zolang er geen ‘Arabische Lente’ was en Kadhaffi de boel onder controle had was er voor de EU amper een probleem. En dan plots in 2011 begon in de stad Benghazi de opstand en wou men verhinderen dat Kadhaffi die opstand zou neerslaan. Er was volgens de EU immers een gevaar voor een bloedbad en dat wou men zogezegd verhinderen.

Figuren als de Franse zionist Bernard-Henri Levy en onze liberale ex-premier Guy Verhofstadt schreeuwden echter moord en brand want in hun optie dreigde hier een genocide en Europa moest die verhinderen, niet alleen met onze bommenwerpers maar ook met soldaten op de grond.

Bernard Henri Levy - 2

Opperzionist Bernard-Henri Levy was een van de hevigste pleitbezorgers voor de vernieling van Libië. Nu is het bij hem hierover merkwaardig heel stil. Terwijl Guy Verhofstadt (2), liberaal fractieleider in het Europees parlement, elke schuld ontkent. Hier roep Levy schaamteloos op om het ‘Syrische volk te helpen’. Zijn Israël steunt hier dan ook al Qaeda.

Dat laatste bleef echter beperkt tot enkele groepen specialisten, zogenaamde special forces, die deze jihadisten dan moesten leiding geven. En dus onder het mom van een VN-resolutie vernielde men Libië en werd haar president vermoord. De VN die in 1945 speciaal was opgericht om landen die werden aangevallen te verdedigen werd een instrument om die te vernielen.

Totale chaos 

Sindsdien is het land in totale chaos uiteengevallen met allerlei roverbendes die hun ideologie en godsdienst alleen maar gebruiken om te kunnen plunderen. Met landen als Turkije die via hen pogen om zo hun regionale macht uit te breiden.

En dus is er van een bewaking van de kustlijn geen echte sprake meer. Mensen die willen vluchten dienen die bendes te betalen om daarna dan het sop te kiezen in een door die bendes ter beschikking gestelde boot.

Recent nog kwam er een groep bootvluchtelingen in Italië aan wal waarvan er een aantal serieuze brandwonden hadden. Opgelopen bij het inschepen toen vermoedelijk bendes onder elkaar ruzie kregen over de van die sukkels ontvangen centen.

En nu zitten onze Europese politici met de miserie op hun dak. Ze hadden het zo kunnen vermoeden en er zullen, zeker weten, wel een aantal adviseurs hen toen ze Libië vernielden op gewezen hebben. Maar ja die politici leden aan een zware machtshonger en waren doof voor alle raad die hun machtshongerige pret zou kunnen bederven.

De reacties van onze politici in antwoord op al die drama’s op zee zijn er dan ook naar. Ze getuigen van hypocrisie, het verzwijgen van de waarheid of grossieren in asociaal zijn en domheid. Onze politici op hun best dus.

Met een Theo Francken (N-VA), Staatssecretaris voor Asiel en Migratie die stelt wel wat meer te willen doen als ook de andere Europese landen dat doen en daarbij zelfs pocht over de 1.400 (!!) door België gelegaliseerde Syriërs. Een sociaal mens zou beschaamd zijn, hij pocht.

Zwijgen over de oorzaak

Neem bijvoorbeeld Ivo Belet, Europarlementslid voor CD&V en gewezen VRT-journalist, die in De Morgen van maandag 23 april voorstelde om: “… nauw samen te werken met landen als Turkije, Tunesië en Egypte.” Over Libië zweeg hij in 1000 talen waaronder het Arabisch. Zoals trouwens praktisch gans de media zwijgt over de oorzaak voor dit drama: de moord op Kadhaffi.

Bootvluchtelingen - 3

Hoeveel bootvluchtelingen er in Libië klaar staan om te vertrekken is onduidelijk. Een minimumschatting lijkt 200.000 te zijn. Een Italiaanse ambtenaar had het zelfs over 1 miljoen. Niemand weet het natuurlijk. Dat het er echter veel zijn is overduidelijk. Er zou volgens bepaalde kranten in Libië zelfs een tekort aan boten zijn. Wat gezien de stroom asielzoekers natuurlijk geen verbazing wekt.

En dan is er Theo Francken die in diezelfde De Morgen stelt: “We moeten de strijd tegen de mensensmokkelaars opvoeren in samenspraak met de Noord-Afrikaanse landen. …. Zolang de conflicthaarden in het Midden-Oosten blijven bestaan, zullen we deze stroom zien komen.”

Maar het is Libië dat het probleem vormt en waar volgens sommigen honderdduizenden staan te trappelen om ook in een bootje richting Europe te stomen. En in Libië is er dankzij het geschreeuw van Bernard-Henri Levy, Guy Verhofstadt en onze regeringen geen centraal gezag meer. Met met wie moet men er dan gaan praten? Er is dankzij de EU niemand meer.

En de conflicthaarden in het Midden-Oosten zijn mede een gevolg van de Europese bemoeienissen en steun aan al die jihadisten. Typerend was het feit dat het Amerikaanse consulaat in Benghazi bewaakt werd door een aan al Qaeda gelieerde bende. Tot enkele leden ervan amok maakten en ambassadeur J. Christopher Stevens lynchten en doodschoten.

Belgische steun voor oorlog

Trouwens België doet helemaal niets om die conflicthaarden en oorlogen in het Midden-Oosten te stoppen. Integendeel, ze steunt ze. Zo bracht een uitgebreide handelsdelegatie met onze prinses Astrid onlangs een bezoek aan Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten, de geldschieters en wapenleveranciers van die salafistische bendes.

Het probleem werd er door onze regering voor zover geweten niet eens ter sprake gebracht. En van een stop van de wapenverkoop aan die landen was er helemaal geen sprake. Integendeel Didier Reynders (MR), onze minister van Buitenlandse Zaken, steunde er de bombardementen op Jemen en de vernieling van nog maar eens een Arabisch land.

In Het Laatste Nieuws van maandag 20 april had Didier Reynders wel al een ‘oplossing’ voor de huidige drama’s: “De komende uren en dagen zullen we moeten zien of er in Libië een échte regering kan komen… Dat is nodig om een partner te hebben in de strijd tegen de mensensmokkel.” De komende uren en dagen dus. Grapjas.

Christopher Stevens - 1

De Amerikaanse ambassadeur voor Libië J. Christopher Stevens werd vermoord door zijn eigen bewakers, een salafistische terreurbende. Eigen schuld dikke bult. Minister voor Buitenlandse Zaken van de VS was toen Hillary Clinton, kandidate van de Democratische Partij voor de presidentsverkiezingen in 2016.

Dit komt dan van een man die als minister van Buitenlandse Zaken mee hoofdverantwoordelijk is voor het vermoorden van de Libische president, het uitschakelen van de regering daar en het vernielen van het land. Het was niet alleen oerdom maar ook een oorlogsmisdaad waarvoor onze toenmalige regering en Reynders zelf mee tekenden.

Maar geen zorg na ‘rijp beraad’ hebben de minister van de EU dan besloten om alle boten die gebruikt werden door die vluchtelingen te … vernielen. Nou fantastisch, alsof die boten een soort van ferrydienst verzekerden tussen Libië en de EU. Veel verder kwam men gisteren bij de EU niet behoudens wat luidruchtig gekwaak. 

Inhoudsloos gewauwel

Verder wist onze Theo Francken te zeggen dat het een “complexe zaak” is en stelde de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Paolo Gentiloni dat: “De reputatie van de Europese Unie staat op het spel.”

Terwijl zijn Britse collega Philip Hammond op zijn beurt het op zijn klassieke agressieve Britse wijze aldus stelde: “Daarbij moeten ook de criminelen die deze handel beheren, gezocht worden.” Veel praatjes voor de vaak dus. Inhoudsloos gewauwel.

Maar men beloofde wel meer vluchtelingen op te nemen om Italië en Griekenland te ontlasten. Ook Francken deed die belofte. En intussen wil de Nederlandse VVD van Eerste-Minister Mark Rutte alle uitgeprocedeerde asielzoekers zonder welke steun of opvang dan ook desnoods op straat laten sterven. Kortom, de grote Europese ‘humanisten’ in al hun glorie.

Theo Francken - 5

Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie, weet behoudens inhoudsloze stoerdoenerij niets wezenlijks te zeggen. Van een oplossing voor dit probleem is er ook bij hem niets te horen. En verontschuldigingen voor een ook door zijn partij toen goedgekeurde oorlog tegen Libië is er al evenmin sprake. Povere politici is een (te) zachte uitdrukking. 

Syrië, geleid door wat diezelfde Rutte een monster noemt, heeft toen men vanuit Europa Israël hielp stichten honderdduizenden Palestijnse vluchtelingen opgevangen, nu al straks 70 jaar lang. En toen De VS met Nederlandse steun Irak binnenviel kon men nog eens honderdduizenden vluchtelingen opvangen. Maar volgens Rutte wordt Syrië geleid door een monster.

Koopt iemand voor die Europese politici eens een spiegel zodat ze kunnen zien hoe onmenselijk zij wel zijn? het is beschamend om Europees te zijn.

Willy Van Damme

1) Volgens een door De Standaard vandaag gepubliceerde statistiek vertrokken er in 2010, het laatste volle jaar dat Kadhaffi aan de macht was, vanuit Libië 4.500 bootvluchtelingen, in 2014 waren er dat al 170.760. Wel is niet duidelijk van waar die statistieken vandaan komen.

2) Dat Guy Verhofstadt niet terugschrikt voor het verkopen van grote onzin bleek al uit zijn Burgermanifesten, ook nu weer in een vrije tribune is het lachen geblazen. Zo schrijft hij vandaag in De Morgen: “Allereerst moeten asielzoekers een verzoek kunnen indienen bij Europese ambassades wereldwijd. Dat neemt meteen de noodzaak weg voor vluchtelingen om mensenhandelaars onder de arm te nemen….” Dus zo simpel is de oplossing. Toch volgens het liberale boegbeeld. Philippe Geubels zou het niet beter kunnen zeggen.

Advertenties

12 thoughts on “Bootvluchtelingen–roep Kadhaffi ter hulp

 1. Geachte,

  Ik kan alleen maar besluiten dat Verhofstadt zijn Toscaanse azijnwijn naar zijn hoofd is gestegen, dus zo’n goede wijn is het niet als je inderdaad zulks een onzin kunt uitkramen.
  Europa dat steeds aan het handje loopt van de VS zal hier nu de gevolgen van dragen en het komt nog goed uit voor de VS ook, zij hebben er toch veel belang bij bij een zwak Europa, niet dat ik een voorstander ben van de EU, en met deze politiekers is het niet moeilijk om een verzwakt Europa te creëren.
  Voor EU is de lengte van mijn gras in mijn tuin veel belangrijker dan mensenlevens, die indruk wekken ze toch alleszins bij mij.

  De groeten
  Victor Theunis
  Antwoord:
  Onlangs nog een stukje gelezen uit zijn eerste burgermanifest en wat een onzin zeg. Maar het is wel hier dat Bart De Wever zijn mosterd haalde, zijn levensgroot verlagen om de vakbonden kapot te krijgen.

  Verder denk ik niet dat de heren en dames die de EU leiden veel inzitten met de hoogte van uw grasperk, dat van hun zal zowat het maximum zijn. Behalve als hun welvaart in het gedrang komt zullen ze wel eens naar die van U kijken.

  Kijk maar naar hun houding tegenover de Griekse pensioenen. ‘Leve de bedelaars’ zou best passen bij hun wapenschild. En mens zou beschaamd zijn maar zij niet. Nou ja, het onderhouden van hun wijngaarden is voor Karel De Gucht en Guy Verhofstadt ook wel een dure zaak.
  Liberale principes zeker?
  Willy Van Damme

 2. Van het blog van Stan van Houcke! 🙂


  Joop de Jong
  Antwoord:
  Prachtige foto. Een boot vol hypocrieten en dat kunnen we hier echter missen als kiespijn. Terugsturen dus.
  Willy Van Damme

 3. Deze massa-immigratie zie ik als een andere vorm van oorlog.Het is het einde van Europa. In heel de geschiedenis zijn zwakke culturen, die zich niet verdedigen ten onder gegaan.
  Annemie Vrints
  Antwoord:
  Migratiegolven zijn zo oud als de aarde en gelden voor alle levende wezens, planten en dieren en dus ook de mens.
  De mens is volgens de meest recente wetenschappelijke gegevens ontstaan in Noordoost-Afrika en zwermde nadien uit over Azië en zo het Midden-Oosten, Amerika en Europa.

  Onze zogenaamde beschaving is een mix van vooral Midden-Europese en Mediterrane tradities en invloeden uit het Midden-Oosten. De beschaving in Europa is dus nooit een vast gegeven geweest maar was en is continu in beweging. Dat was 10.000 jaar geleden zo en is dat ook nu.

  Veel van wat wij nu normaal vinden of als echt Vlaams/Belgisch beschouwen zoals tulpen, rijstpap en aardappelen komen van elders, werden hier ingevoerd en hadden een soms diepgaande invloed op onze beschaving. Neem bijvoorbeeld de aardappel die uit Latijns-Amerika komt.

  Wat we nu meemaken is dus niet anders dan vroeger. Tweeduizend jaar geleden waren het Romeinen en Grieken, daarna Germanen, Saksen en Franken, later weer Spanjaarden en nu Polen, Turken en Marokkanen. In essentie is er dus niets nieuws onder de zon.

  In Engeland is nu de curry het meest populaire gerecht en dat komt uit het Indische subcontinent. Mede een gevolg van de Britse plundertochten in die regio.

  Dus inderdaad, Europa is door die emigratiegolven aan het veranderen. Is dat slecht? Waarom zou dat? De wereld is als gevolg van de vrijhandel en de technologische en industriële ontwikkelingen uiterst mobiel geworden en de kennis van de planeet is sterk toegenomen.
  Iedereen weet dus dat er in de VS en de EU dan soms wel honger wordt geleden maar dat is veel minder dan in vele Afrikaanse landen.

  Mensen, zoals andere dieren, en planten zoeken altijd de beste plekjes op en je kan aan die karaktertrek niets veranderen. Het is eigen aan het bestaan, de drang om te leven.
  Wat we moeten doen is die veranderingen die onvermijdelijk zijn zo goed mogelijk opvangen en verwerken. Een andere optie is er niet.

  Aan de Europese beschaving komt dus geen einde. Ze zal alleen anders zijn. En ook dat is onvermijdelijk, zelfs zonder migratiegolven.

  De aarde draait rond haar as en rond de zon en de tijd vliegt. Wat mensen nu normaal en ethisch vinden zal binnen tien jaar iets gans anders zijn. Leer er mee leven en besef dat niets blijft bestaan.
  Willy Van Damme

  • Ik ben het bij hoge uitzondering niet met je eens Willy. Deze immigratiegolf is een bewust gecreëerd, gestimuleerd en gefinancierd politiek spel om ‘ons’ tegen elkaar op te zetten. De lonen en sociale voorzieningen in alle sectoren worden verlaagd en verslechterd, terwijl ‘wij’ ons kwaad maken over de Marokkaanse straatschoffies. En zo te zien is ze dat aardig gelukt, ‘wij’ slikken dat alles zonder te protesteren.
   Gerrit
   Antwoord:
   Er is een hemelsbreed verschil tussen de immigratiegolven die we hadden met eerst de Italianen en daarna de Turken en Marokkanen. Dit was strikt onder controle met allerlei bilaterale akkoorden tussen staten met quota en dergelijke.

   Ook bij het lid maken van de EU van landen als Bulgarije, Polen en Roemenië speelde dat zeker ook een rol. Alhoewel hier het politieke element primeerde. De EU moest immers oppermachtig worden.

   Met de huidige immigratiegolven is dat echter anders. Zo voelen onze politici de hete adem in de nek van allerlei racistische demagogen als UKIP, Lega Nord, het Vlaams Belang, FN en de PVV van Geert Wilders. En dat zien zij terecht als een gevaar voor hun greep op de macht.

   Bovendien zou een algehele toestroom vanuit die landen in oorlog of totale armoede zorgen voor een ernstige destabilisatie van onze economie. Men moet beseffen dat er door de onwil om nieuwe regularisaties door te voeren er in Europa miljoenen illegalen vertoeven. Wat politiek, sociaal en economisch erg ongezond is.

   Bovendien zijn er in Europa op dit ogenblik al voldoende werklozen zodat de druk op de lonen onder controle is. Het loon is immers het resultaat van de verhouding vraag en aanbod. Collectieve Arbeidsovereenkomsten of overheidsreglementen ten spijt.
   Willy Van Damme

 4. Het 2x vermelden van Benghazi (begin opstand, consulaat-affaire) kan de indruk wekken dat de moord op US-ambassadeur Stevens plaats vond in de eerste fase van de “opstand” in Libië. Stevens kwam pas in Mei 2012 in Libië, Toen was Kadhafi al 6 mnd eerder vermoord. (Verder denk ik niet dat het de “armsten” uit Syrië, Eritrea, Somalia, Mali of de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn die vluchten; er is een duidelijke pikorde: de rijkste families nemen het vliegmachien, de “midden”-soort de boot en de rest blijft ter plaatse en krijgt bommen en granaten meteen op de kop, zoals bv. in het Palestijns “kamp” Yarmouk-Damascus. Om te vluchten heb je geld nodig. Hoe dan ook: een “logische” pikorde.
  Eric Rosseel
  Antwoord:
  Je hebt misschien wel gelijk wat betreft die mogelijke verwarring met Benghazi. Ambassadeur Stevens kwam pas aan nadat Amerika’s vrienden, de salafistische jihadisten, reeds hun vuile werk hadden gedaan.
  Waar je zeker gelijk in hebt is dat van die pikorde. In regel, behoudens dus wat rare uitzonderingen, zal dat inderdaad zo zijn.
  Willy Van Damme

 5. Willy, dank voor uw boeiend blog. De media schitteren weer met hun feitenvrije beeldvorming. Beelden met bootjes, en kustwacht. Commentaren reppen van vluchtelingen, asielzoekers, gelukszoekers zelfs. Oppervlakkigheid troef.
  Als je die bootjes ziet – dan moet je toch wel bepaalde dingen snappen, of tenminste journalistiek nieuwsgierig worden.
  Zo niet onze politiek en media.
  Die mensen zijn echt niet achterlijk.
  Uit vrije beweging gaan die niet eerst hun geld en sierraden afgeven, hun vrouwen en dochters laten verkrachten, en dan blij in duidelijk wrakke bootjes stappen.

  Kost echt niet zoveel moeite uit te vinden dat dikwijls mensen onder dreiging van machinegeweren in die bootjes worden gedreven.

  Nog een beetje verder zoeken – bingo. Vluchtelingen is een miljarden industrie. Die brengt en houdt de stroom op gang. Winsten privaat – kosten schade en lasten voor die sukkelige Europeanen.

  ‘Stoere’ politici m.n. de geblondeerde roerganger en Halbe Zeilstra – die de zaken graag simpel voorstellen (anders snappen ze het zelf niet meer?) roepen moord en brand;
  deze mensen zouden onze welvaart en zelfs cultuur bedreigen.
  En passant gooien die clowns alle mensenrechten in het riool. (dat belooft nog wat; voor de Europeanen – uit monde van tal van NAVO-pionen in Kiev is herhaaldelijk gepleit voor uitroeien ondermensen (doelende op Russisch taligen in Donbass en Novorossia).

  Zoals wij met andere mensen omgaan, zo is de behandeling die de wereldleiders ook voor het Europese continent in gedachten hebben.

  Mag ik hier mijn eerste bevindingen van deze – met medeweten van onze politici en instanties – gefaciliteerde mensonterende industrie? (zo groot, onmogelijk dat het bij de overheid niet totaal bekend is).
  Dit is gewoon hoe globalisten (wereldleiders), en de legers bruikbare idioten die voor het het vuile werk propageren en uitvoeren, achting hebben voor het gewone volk. Churchill: ‘primitives’.

  Van een blog deze veelzeggende quote:
  Grunberg besluit zijn relaas met de volgende woorden:
  “Oog in oog met dit lijden begrijp ik de SS’ers in het concentratiekamp beter dan ooit. Met de ondermens kun je je niet identificeren. Hij stinkt, hij is lethargisch, hij weet niet wat solidariteit is, hij lijkt nauwelijks meer op een mens. Vernietiging is misschien het ware medelijden.”

  ‘Stoere’ gasten pleiten onbeschaamd voor de dood insturen van grote aantallen beestachtig behandelde mensen op Xandernieuws; dat lijkt wel het Mekka voor de barbaarse medemens.
  Hier schrijft er geen krant over. Onze politici zijn hier uiteraard al wel degelijk mee bekend; door verzwijgen dit en verkiezen toneel te spelen.
  De vluchtelingenindustrie is al ontdekt door de kapitaalmarkten.
  Van de volgende ‘spelers’ op deze markt, zijn diverse beursgenoteerde multinationals:
  SERCO uit Australië,
  Other multinationals such as Transfield and Toll
  G4S

  Nog wat relevante achtergronden achter G4S – subsidiejunks:
  Gates ook in ‘hard kill’: in ‘defense contractor’ Dyncorp, en gevangenis/’securitý’firma G4S: http://palsolidarity.org/2014/04/bds-bill-gates-slammed-over-links-to-israel-prison-torture/

  ‘de US private security firma Dyncorp (ref. Bill Gates), ingehuurd door de State Department in Bosnia in de 1990s, om straffeloos weg te komen met het kidnappen van 12-15 jaar jonge Bosnische meisjes en hen herhaaldelijk te verkrachten en verhandelen als slaven (8) – (13).
  Niemand is hiervoor berecht, noch stopte dit de Britse en US regeringen Dyncorp te blijven inhuren voor hun oorlogen over de hele wereld. (14) – (15).’ http://alienatedleft.blogspot.nl/2011/12/is-obama-giving-american-private.html

  “The Angel Group not only house refugees but they also play a pivotal role in the inhumane dispersal of refugees across this country. (het Verenigde Koninkrijk).
  Their dispersal appears to be dependent upon the cheapest accomodation deals The Angel Group can exploit in Britain.
  http://www.newstartmag.co.uk/refugees.html

  Records further suggest Angel claimed discounts on council tax to which it was not entitled in Leeds and Newcastle upon Tyne.
  http://society.guardian.co.uk/asylumseekers/story/0,7991,1541405,00.html

  http://www.stopdebankiers.eu/de-vluchtelingenproblematiek-is-big-business/

  PVVD-lawaaipapagaaien moeten verplicht hier naar kijken:
  http://www.vice.com/read/life-is-hell-for-syrian-refugees-in-egypt

  Interessant dat u lawaaipapagaai Levy noemt. In andere research dook die naam ook al op – de man die anderen zijn wil wil oplegggen; welke genocides zo genoemd mogen worden, en welke niet.
  Die man is een kletskop. Feitenvrij beweert het mens dat de Armeense genocide dat niet was. Dat die mensen voor hun lol te voet naar de woestijn in Syrie zijn gegaan.

  Bovengenoemde ‘Kill’ Bill is vorig jaar te Den Haag als een vorst ontvangen door de premier. De staatsomroep schetste een beeld van een heilige.
  Dan begrijp je ook wel waarom de overheid zo gemakkelijk de gezondheidszorg speeltuin maakt van het kartel van verzekeraars. En onze oudjes van thuiszorg berooft.

  Het is de succes-cultuur onder de elite – minachting voor alles wat leeft; van God los. TTIP is een communistische coup waarmee ons eigen graf graven.
  Vluchtelingenhandel gaat geheid ook ISDS gebruiken om de staten leeg te trekken.
  De globale advocaten kantoren ontkurken de champagne al.

  Dit Amerikaans filmpje is voor de sukkelige Europeanen ook een perfecte spiegel.
  De privatisering van scholen, ziekenhuizen, gevangenissen, Asiel Opvangcentra – wordt geïmporteerd uit de VS; en is ook hier ontegenzeggelijk het ideaal van de elite:
  Outsourcing America Exposed:

  TTIP werkt volgens de bekende salami-tactiek.
  Alles of niks. Voor of tegen. De Europese dienstensector is uitdrukkelijk ook het doelwit van de roofkapitalisten; getuige analyses van o.a. de London School of Economics. dat zijn o.a. de pensioenstelsels, ziekenkostenverzekeringsstelsels, publieke omroepen, en nog heel veel meer.

  Protesteren heeft weinig zin, mensen zouden beter de politiek dwingen de geheime ‘onderhandelingen’ af te kappen.
  En de pleitbezorgers aanklagen en vervolgen.

  Pas vatte iemand TTIP kernachtig samen: “het legaliseren van concurrentievervalsing”

  Als je dat prima vind, gaat het niet lang duren voor de wereldleiders ook onze vrijheid cq. leven komen wegnemen.
  Karin Polderman
  Antwoord:
  Een echt humane oplossing is er voor dit probleem natuurlijk niet. Wij kunnen nu eenmaal onmogelijk onze grenzen openstellen. De min of meer geheime regeling die men met Kaddafi had getroffen leek mij nog de meest humane. Mensen bleven gewoon weg uit het land omdat ze wisten dat dit een moeilijk te nemen barrière was.

  Maar ja dat zag men als een boosaardige dictator die ook nog wat terreuraanslagen pleegde. En die wou een opstand onderdrukken. En dus moest die regering afgezet worden. Het respect voor de grenzen en de onafhankelijkheid van staten was helemaal geen probleem.

  Dat dit gewoon puur imperialisme, brutaliteit en illegaal en dus crimineel was hoorde men echter niet. Neen onder met mom van de mensenrechten, het R2P – Right to Protect – zette men die regering af. Ik hoor Guy Verhofstadt en Claude Henri Levy nog brullen.

  Maar vluchtelingen zonder voedsel en drank zetten zoals de VVD met Mark Rutte wil is dan weer geen probleem. Waarom hier dan geen interventie om die onmenselijke regering af te zetten?

 6. http://robheus.home.xs4all.nl/Bestanden/groeneboek.pdf
  Rob Heusdens
  Antwoord:
  Bedankt voor de link naar dat Groene boek van Kadaffi en die leuke foto van onze leiders die tijdens die fameuze optocht in Parijs in een opwelling van opperste hypocrisie arm in arm hun ware aard pogen te verbergen.

  Uiteraard was het Libië van Kadaffi geen democratie, maar dat zijn bijvoorbeeld Groot-Brittannië en de VS ook niet.
  Willy Van Damme

  • Rob, bedankt voor deze link. Ik had hier uiteraard wel over gehoord, maar nog nooit gelezen. Ook het voorwoord is zeer verhelderend.
   Toch heb ik het idee dat de expansiedrift van het kleine groepje superrijken met hun banken langzaam maar zeker tot staan wordt gebracht. Een van de grootste denkers uit de geschiedenis beschreef, na het bestuderen van de sociale wereldgeschiedenis vanaf de oudheid, deze ontwikkeling al in de tijd dat het voor ons nog niet zichtbaar was. Conclusie, het rad der geschiedenis is wel te vertragen, maar niet te stoppen.
   Gerrit

 7. Elk land dat uit buiten de financiële lijntjes dreigt te lopen die de Amerikaanse banksters families (= de echte machthebbers achter de schermen, zo ook hun broeders van de Bilderberg club, een interessante topic voor een artikel Willy) hebben uitgezet, wordt platgebombardeerd onder het belachelijke mom van humanitaire of democratische redenen. Om te kotsen want onze politici en zeker hun bevelvoerders in de hogere echelons geven geen moer om een paar honderdduizend mensenlevens. Dat hebben we al genoeg gezien.
  Benesha
  Antwoord:
  Wat ik mij regelmatig afvraag is hoe een mooiprater als Herman Van Rompuy of een bruller als Guy Verhofstadt of een Diederik Samson in Nederland met al die huichelarij en die onmenselijkheid kunnen leven.

  Ik vermoed dat zij hetzelfde systeem gebruiken als de meeste criminelen doen: Straal ontkennen en de koorknaap spelen zelfs al stapelen de bewijzen zich torenhoog op.
  Waarna zij hun eigen leugens en onzin nog voor waar aannemen. Het dossier van de Iraanse atoombom is hier een goed voorbeeld van.

  Iedereen zou na de leugens van de Iraakse massavernietigingswapens moeten weten hebben dat ook dat gelijktijdig gelanceerde verhaal over de Iraanse atoombom van een zelfde kaliber was.

  Maar neen, men zit nu al maanden in peperdure hotels onder hoge heren en dames te discussiëren over punten en komma’s en schrijft bibliotheken vol over de dreiging van die Iraanse atoombom.

  Zichzelf serieus nemende ‘journalisten’ als Bart Beirlant van De Standaard schreven op zeker ogenblik zelfs dat Iran aan een atoombom werkt. Idem voor professor internationale politiek aan de UA en pseudo-expert Tom Sauer.

  Een beetje kennis van het dossier en de achtergrond ervan ware genoeg geweest om gans dit verhaal naar het rijk der fabelen te verwijzen. Een zoveelste leugen van een oorlogszuchtig Amerika. Maar neen, die ‘geleerde’ heren en dames schreven er bibliotheken over. Hun onkunde bewijzend.
  Willy Van Damme

 8. Van welke politiekers aan het roer kan je wel iets zinnigs verwachten op internationaal vlak? Toen de staatstructuur van Libië moest vernietigd worden was er nergens kritiek te horen. Althans er was kritiek te horen maar dan niet op de nakende oorlog van agressie maar wel op één of andere ingebeelde genocide ons ingelepeld door de MSM. Zelfs bij Groen en de SPa moest de no-fly zone er zo snel mogelijk komen. Toen was de tijd aangebroken om mijn lidkaart terug te sturen. En eenmaal duidelijk werd dat de NAVO de luchtmacht van Al Qaida was geworden genre LIFG met Belliraj bleef zo goed als ons hele politieke spectrum deze laffe veroveringsoorlog steunen. De enige uitzondering hierop was de PVDA die vanaf het begin consequent tegen deze oorlog was. Gelieve mij te verbeteren indien je individuen kent van andere partijen die wel tegen waren want tot op vandaag zijn ze mij onbekend.
  En nu Jemen kapotgebombardeerd wordt door de Saoedi’s met als hoofddoelen voedsel- en wateropslagplaatsen om een hongersnood uit te lokken zal de toevloed van vluchtelingen alleen nog maar toenemen.
  Billy
  Antwoord:
  De LIFG, Libyan Fighting Group, die zowat de lokale afdeling van al Qaeda was werd in o.m. het boek van Jorn De Cock ‘Arabische Lente’, correspondent van De Standaard, de hemel in geprezen. Ook Human Rights Watch stond hen toe te juichen.

  Ik ken de positie van de PVDA hier niet, maar oppassen. De Nederlandse SP is zowat de zusterpartij van de PVDA en die stond in het prille begin ook tegen dergelijk optreden.

  Nu ze echter overal haar intrede doet in de provinciebesturen en klaar is om mee te regeren is dat al een gans pak anders. Het zou me niet verbazen moest iemand van de SP de volgende Nederlandse minister van Defensie zijn die dan de F35 in ontvangst zal nemen en het legerbudget verhoogt. De boze Russen nietwaar.

  Kijk maar naar de Duitse Groenen met Joska Fischer op Buitenlandse Zaken. Hij was de eerste Duitse minister van Buitenlandse Zaken na Hitler die Belgrado bombardeerde. Groen zegt U?

  Hij zit sindsdien in het erg lucratieve circuit van lezingen en columnschrijvers. Kassa kassa. Ook dat was ooit een beroepsbetoger voor de vrede. Dus afwachten met de PVDA.

  Oh ja, de NAVO was hier inderdaad de luchtmacht van al Qaeda. Je weet wel, de ‘oorlog tegen de terreur’.
  Willy Van Damme

 9. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » Vluchtelingen zijn een triest gevolg van onze buitenlandse politiek

 10. Niet mee eens! https://zwetsmajoor.wordpress.com/2015/04/28/bootvluchtelingen-iv/
  Vrijspreker
  Antwoord:
  Geen probleem dat U het met mij niet eens is. Alleen is er de vraag waarmee specifiek U het niet eens bent. Ik heb het artikel gelezen waarvan U de link in uw reactie meegeeft en begrijp niet goed het verschil.

  U zegt in dat stuk in essentie twee zaken, namelijk dat veel van die mensen om economische reden hun regio ontvluchten en dat Afrika economisch aan het groeien is. Twee zaken die bij mij niet eens ter sprake kwamen en die voor zover ik weet niemand betwist, zeker ik niet.

  Mijn artikel ging vooral over Libië en het feit dat de EU en de VS samen met landen als Qatar en Saoedi Arabië dat land kapot maakten en omvormden tot een grote jihadistische chaos die het zoeken van een oplossing voor die bootvluchtelingen feitelijk onmogelijk maken. U zwijgt daarover en klinkt verder nogal verwarrend.

  Wat we horen bij de EU is trouwens niet veel meer dan woordengelul die mijn stelling bewijzen. Er is op dat gebied sinds het schrijven van dat stuk ook helemaal niets veranderd. Het optreden van de EU is zeer beschamend en gelukkig voor de EU zijn onze media erg mak.

  Het probleem van die vluchtelingenstroom is feitelijk onoplosbaar. De praktijk bewijst namelijk dat je de grenzen nooit hermetisch kunt afsluiten en mensen gewoon een beter leven zoeken. Je kunt dat die mensen ook niet kwalijk nemen. Het vermoeden is trouwens dat ook U continu een beter leven zoekt.

  Maar niemand die serieus met deze zaken bezig is zal zeggen dat we onze grenzen maar zonder controle moeten opengooien. Het is een continu zoeken naar een evenwicht en het behouden van onze politieke, sociale en economische stabiliteit.

  Dat beheersen is essentieel. Maar daarvoor heb je geen demagogen nodig maar degelijke mensen die pragmatisch en met kennis van zaken dit aanpakken.

  Verder geeft U ook mee dat ‘Gütmenschen massamoordenaars zijn’. Waarom is mij niet echt duidelijk. Maar hoe denkt U die vluchtelingenstroom dan te stoppen. Via woordengebraak zoals bij UKIP, Wilders of hier in België Filip Dewinter? Met platte demagogie komt U er niet hoor. Doe Uw ogen open zou ik zeggen.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s