Oekraïne–Zelfmoordplaag treft land

Terwijl onze media pagina’s en pagina’s met veelal de wildste speculatie en laster publiceren over de moord op de Russische politicus Boris Nemtsov valt er in het naburige Oekraïne de ene na de andere aan de vorige regering verbonden politicus dood. “Zelfmoord”, stelt de politie steeds. En hierover zal je in regel nooit iets lezen in onze media. De ene dode politicus is nu eenmaal meer waard dan de andere.

Met een nekschot

Zo stierf gisteren Oleksandr Peklushenko, tot voor de Amerikaanse staatsgreep van 21 februari een politicus uit de provincie Zaporizhzhya, een aan de Dnjepr gelegen Russischtalig gebied. De man was er van 2011 tot 2014 voorzitter van de provincieraad tot hij na de staatsgreep door de putschisten werd afgezet.

Peklushenko was ook lid van het nationaal parlement en een voornaam politicus van de Partij van de Regio’s van de afgezette president Viktor Janoekovitsj. Hij werd gisteren 12 maart dood aangetroffen met een pistoolschot in de nek. “Zelfmoord” stelt de politie.

Oleksandr Peklushenko - 3

Gewezen parlementslid Olesandr Peklushenko, lid van de partij van de vorige president Viktor Janoekovitsj, werd dood aangetroffen met een nekschot. Een executie door een doodseskader zou een mens dan denken. Neen, stelt de Oekraïense politie, het was zelfmoord.

Het is dit jaar al de zesde officieel als ‘zelfmoord’ omschreven dood van topfiguren van het vorige bewind die in het door de VS gecontroleerde deel van Oekraïne achterbleven. De eerste in de nieuwe reeks van zelfmoorden was die op 26 januari van de ex-nummer 2 van de Oekraïense spoorwegen Mykola Serhiyenko. Hij was thuis gedood met zijn jachtgeweer.

Hij was een man uit de entourage van de vorige premier Mykola Azarov, topfiguur van de Partij van de Regio’s. Deze laatste zit nu samen met Viktor Janoekovitsj in veiligheid in Rusland. Een mens zou voor minder vluchten.

Ophanging

Drie dagen nadien was het weer prijs en werd Oleksiy Koledsnyk, gewezen voorzitter van de regionale regering van de aan Rusland grenzende provincie Kharkov, dood gevonden. Die stierf door ophanging op 29 januari. En zoals te verwachten was het verdict van de politie opnieuw zelfmoord.

De volgende om te sterven was op 25 februari Serhiy Valter, gewezen burgemeester van de ongeveer 160.000 inwoners tellende stad Melitopol, gelegen in de provincie Zaporizhzhya waar dus gisteren ook Peklushenko om het leven kwam. Ditmaal was het ‘zelfmoord’ door ophanging, aldus toch de politie.

De dag nadien, op 26 februari, was het dan de beurt aan Oleksandr Bordyuh, de vroegere nummer twee bij de politie van diezelfde stad Melitopol. Hij werd thuis dood gevonden in zijn garage. “Zelfmoord” luidde ook hier de conclusie van de politie. Er zit nu eenmaal een zekere logica in het optreden van de politie hier.

En het aantal zelfmoorden bleef maar groeien. De volgende in die rij was Mykhaylo Chechetov, gewezen vicevoorzitter van de Partij van de Regio’s die op 28 februari vanop de 17de verdieping uit zijn venster zou gesprongen hebben. En uiteraard klonk ook hier opnieuw de conclusie van de politie dat het een ‘zelfmoord’ betrof.

De voorlaatste die voor zover geweten ‘zelfmoord’ pleegde was op 9 maart Stanislas Melnyk, een gewezen parlementslid van de Partij van de Regio’s die doodgeschoten werd gevonden in zijn badkamer. En dit is maar een beperkte lijst. Vorig jaar al stierven eveneens een aantal mensen gelieerd aan de vorige regering als een gevolg van ‘zelfmoord’.

Poetin als opdrachtgever

Ondertussen is het onderzoek naar de sluipschutters die op 20 februari vorig jaar op de politie en betogers op het Maidanplein schoten in het honderd gelopen. Een vermeende medeplichtige werd na verloop van tijd vrijgelaten en vluchtte wijselijk richting Rusland. En nieuwe aanhoudingen of in verdenkingstellingen blijven uit.

 Petro Porosjenko

De politie en het gerecht van Petro Poroshenko zitten met een zelfmoordplaag bij de nog niet gevluchte oppositieleden. Maar wat betreft de sluipschutters van Maidan kent onze Quisling al de opdrachtgever. En dat is… Vladimir Poetin. Er zijn nog zekerheden in het leven.

Waarna president Petro Poroshenko een nieuwe procureur-generaal benoemde en zelf al vlug de opdrachtgever had gevonden. En dat was – je raad het nooit – zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin. Het onderzoek naar die sluipschutters zal dan ook een zachte dood sterven. Iets anders kon je hier niet verwachten.

Juist zoals de ware aard van het neerhalen van die Boeing van vlucht MH17 onopgelost zal blijven. Het bericht in bepaalde Nederlandse media dat de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD volgens de onderzoekers van zowel politie als openbaar ministerie deze enquête saboteert toont dit aan.

De AIVD is immers een dochterbedrijf van de CIA. En als die AIVD dit saboteert dan is dit in opdracht van haar bazen in Langley, Virginia. Het verhaal verdween sneller uit de media dan het erin kwam. En dat is geen toeval. Bij de Nederlandse regering en hun veiligheidsdiensten weet men perfect hoe men de media moet sturen.

Geen woord

Een ding is zeker, de vorig jaar gehouden Oekraïense  presidents- en parlementsverkiezingen zijn een aanfluiting van wat democratische verkiezingen horen te zijn. De winnaars waren al vooraf gekend en daar zorgde men voor. Geen probleem echter voor de waarnemers van de EU die het allemaal best OK vonden.

En toen Boris Nemtsov werd neergeschoten door vermoedelijk enkele Tsjetsjenen hadden onze westerse politici harde woorden vol lasterlijke insinuaties aan het adres van Vladimir Poetin. Nu geen woord. En behoudens een toevallig verhaal dat door de westerse perscensuur geraakt (1), ook geen woord hierover in onze media.

Maar met al zeven zelfmoorden op minder dan 40 dagen ware het misschien geraadzaam om de Wereldgezondheidsorganisatie te verwittigen. Het lijkt besmettelijk, toch voor de nog niet gevluchte Oekraïense oppositie.

Willy Van Damme

1) De BBC was een van de weinige westerse massamedia die gisteren het verhaal brachten. Ontsnapt aan het waakzame oog der censuur?  Zie: http://www.bbc.com/news/world-europe-31855700?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_term=%2ASituation%20Report&utm_campaign=Sit%20Rep%20March%2013%202015

Advertenties

6 thoughts on “Oekraïne–Zelfmoordplaag treft land

 1. De rotte massamedia schrijft, zend uit of zwijgt wat hen gevoed/bevolen wordt.
  Uit het nieuws houden of liegen. Dus bedrog/bedriegers.
  Wat liegen betreft was de opvatting van Goebels (de rechterhand van Hitler), als je een leugen genoeg herhaald wordt het waarheid.
  Helaas passen de massamedia copy pastende journalisten en onze politiekers dit en masse toe.

  Wat vlucht MH17 betreft kunnen we spreken van zo’n stinkend voorbeeld.

  Documentairemaker Peter Vlemmix bekend van:
  http://panopticondefilm.nl/ en Euromania,

  heeft gisteren 13/03/15 een deel 1 van een nieuwe docureeks op youtube gezet over vlucht MH17 – over de invloed van media.

  Ik wou jullie dit niet onthouden.
  Lange Jan:
  Antwoord:
  Boeiende journalistiek van een man die vragen stelt en voor wie kopie/plak niet bestaat.
  Verder zijn bijna alle bewijzen afkomstig van foto’s en reacties op sociale media. Iedereen weet dat dit totaal onbetrouwbaar is. Het vervalsen hiervan is voor iedere geheime dienst en specialist een koud kunstje.

  Verder is The New York Times notoir onbetrouwbaar. Typerend is dat een ‘specialist’ in de diplomatie als Gideon Rachman in de Financial Times recent al wist te melden wie dat vliegtuig had neergeschoten. Maar dat soort lui zijn dan ook gewetenloze leugenaars en geen journalisten.
  Willy Van Damme

 2. Pingback: De fake aanslag op Nemtsov wordt gehypet, terwijl tegelijk een serie zelfmoorden van politici in Oekraine stil wordt gehouden | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 3. Ik geloof het officiële verhaal van de aanslag op Nemtsov in de media niet. Sterker nog, hier bewijzen die laten zien dat een aanslag niet mogelijk is.

  https://maudoortwijn.wordpress.com/2015/03/09/mijn-conclusie-boris-nemtsov-is-een-fake-liquidatie-de-beste-man-is-vissen-en-fishy/

  https://maudoortwijn.wordpress.com/2015/03/02/boris-nemtsov-strong-indications-of-a-false-flag-assasination-breaking/
  MO
  Antwoord:
  Met amper enige gegevens voorhanden dergelijke zware conclusies trekken is gedurfd en dit lijkt mij eerder iets voor een schrijver van fictie. Ik laat het werk liever over een mensen die de feiten kennen en daaruit conclusies pogen te trekken. Daarna zal ik er wel het mijne van denken.

  Het doet mij eerder denken aan die fantasten die nu beweren dat Poetin in Zwitserland opnieuw vader is geworden.
  Willy Van Damme

 4. Pingback: Gladio 2.0 in Oekraine | Vrije Tribune

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s