Standaard doet oproep om Al Qaeda te bewapenen

Lezersbrief

Merkwaardig opiniestuk vandaag in de krant afkomstig van Chams Eddine Zaougui over het probleem van IS, de Islamitische Staat, genaamd ‘Sleutel voor vrede ligt bij soennieten’. De schuld voor deze kwestie ligt volgens hem bij Syrië, Irak, de VS en ook Iran. Zij onderdrukten de soennieten en creëerden zo dat monster.

Vooreerst is de ideologie waarvoor IS staat totaal vreemd aan wat in de Arabische wereld normaal onder soennisme wordt verstaan. Hun ideologie is die van Saoedi Arabië en in mindere mate die van Qatar, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten, het heet salafisme (of wahabisme)

In plaats van Iran hiervoor te beschuldigen zou hij beter eens gaan kijken bij die staten op het Arabisch schiereiland die in hun oorlogszucht ettelijke duizenden salafistische jihadisten naar Syrië en Irak stuurden.

Verder is zijn verhaal over een inclusieve politiek oude koek. Er vechten aan de zijde van bijvoorbeeld het Syrische leger in Oost-Goetta, Deir er Zor, Hassaka en elders vele zogenaamde soennitische stammen en lokale groepen mee tegen al die salafistische bendes. Het is ook het beleid voorgestaan door Ali al Sistani, de hoogste sjiitische leider in Irak.

Maar een mens vraagt zich af waarom hij wel Iran noemt maar zedig zwijgt over de financiers en ideologische bakens van die groepen.

En wat betreft die ‘gematigde groepen’ waarover hij het heeft en die in het zuiden van Syrië vechten en die hij bewapend wil zien het volgende: Iedereen die de situatie daar kent weet dat veruit de grootste hier actieve groep Jabhat al Nusra is, de officiële franchise van al Qaeda. Met daarnaast een assortiment andere op buit beluste salafistische groepen.

Dat De Standaard een oproep publiceert om al Qaeda te bewapenen is dan ook erg straf. Om bij te houden.

Willy Van Damme

Brief aan De Standaard naar aanleiding van het opiniestuk van Chams Eddine Zaougui ‘Sleutel voor vrede ligt bij soennieten’ dat vandaag 16 februari verscheen. De man is hier niet aan zijn proefstuk en steunt al sinds het begin van die oorlog tegen Syrië deze salafistische jihadisten. Voor hem een vrijheidsstrijd.

Geen verassing dus dat hij in dit opiniestuk instemmend citeerde uit een in de Verenigde Arabische Emiraten verschenen persartikel over het ‘gematigde’ Syrische verzet.

De voorbije dagen werden er daar in het zuiden door het Syrische leger grote hoeveelheden uit die Emiraten afkomstige wapens ontdekt. Die groepen die in het zuiden opereren worden geleid door onder meer Israël en werken onderling ook vrij nauw samen, incluis dus met Jabhat al Nusra.

Advertenties

4 thoughts on “Standaard doet oproep om Al Qaeda te bewapenen

 1. Vrede is een illusie.
  Bovendien wij wíllen überhaupt geen vrede. Zou desastreus zijn voor de ‘credit rating’ van ons land. Het IMF is een machtig wapen in handel van de VN. De oorlog op de middenklasse woedt in alle hevigheid. Alle landen de het IMF weerstaan krijgen de NAVO op bezoek.

  “the UN states that they are working for world peace.
  Vrede in de optiek van de VN betekent: “geen weerstand tegen hun agenda.”<
  'GLOBAL STRAITJACKET' by Joan Veon http://www.womensgroup.org/

  Zelfs als de (stalen) wapens zwijgen, gaat de oorlog door.
  Sancties vermoordden reeds 1.000-en Iraakse burgers, sancties pogen Iran, Venezuela, Syrië, Rusland – maar zodoende ook de EU te slopen.

  De bankenzwendel en het wapen van het monetaire monopolie zijn de perfecte WMD in de handen van de globalisten.

  Dagbladen die schrijven maar wat. Doen geen moeite het hele beeld te schetsen. Natuurlijk Sunnieten bewapenen. Immers, het is profijtelijk om alle strijdende groepen overvloedig van wapens en al het andere benodigde te voorzien. Sunnieten bewapen betekent nog geenszins dat de stroom wapentuig naar de infanterie van de NAVO (IS) wordt gestopt.
  ISIS in Iraq Stinks of CIA-NATO ‘Dirty War’ Op:
  http://www.informationclearinghouse.info/article38909.htm

  Did You Know About The ISIS That's Headquartered In Washington DC – Now The End Begins Now The End Begins: http://www.nowtheendbegins.com/blog/?p=24419
  In Washington heeft zich de afgelopen maanden in alle (media-)stilte een coup voltrokken: ISIS Czar John Allen Ousts Chuck Hagel from Pentagon

  Ook Petreaus heeft het veld moeten ruimen. Nog enigszins beschaafde, gematigde generaals zijn vervangen door doorgedraaide psychopaten.

  Zonder de wapenhandel liggen economiën als de BV ISeenHel en de Verenigde Stasi's van Am. helemaal in duigen. Vrede slaat het bestaansrecht van beiden weg.

  Zonder de IS fabel, is de terreurdreiging fabel niet geloofwaardig.
  Dan zou niemand toch z'n burgers afpersen voor een JSF, de ronde van modernisering van de arsenalen kernwapens, internetcensuur onder mom van terreurbestrijding, de paramilitaire EURGENDFOR, de hele drones infrastructuur, en zo meer.
  Richard Groen
  Antwoord:
  Het IMF is in essentie vooral een instrument van de VS, en niet de VN, om haar belangen en die van bepaalde multinationale bedrijven te verdedigen. En men hoeft daarvoor helemaal geen troepen te sturen. De VS, en het IMF, heeft daarvoor wel andere middeltjes.

  Vraag het eens in Indonesië of Zimbabwe. Het IMF wurgde die landen gewoon tot ze bijna in elkaar storten. De VS zal trouwens haar leger, zeker in de toekomst, nog maar weinig gebruiken. Washington heeft wel andere oorlogsstrategieën in haar schuif liggen.

  Het schandaal rond generaal David Petraeus heeft waarschijnlijk te maken met zijn ambitie om Republikeins president te worden. Het is het verhaal van: hoe schakel je een presidentskandidaat uit. Zie ook Dominique Strauss-Kahn.
  Willy Van Damme

 2. Lees ik juist ? Ben ik dom?
  Chams Eddine Zaougui heeft geretweet
  Matthew Vickery @MMVickery · 7 uur 7 uur geleden
  Syrian activists recreate brutal scene from #ISIS execution to raise awareness of Bashar al-Assad atrocities in Syria https://twitter.com/zaouguichams
  Peter Danssaert
  Antwoord:
  zie mijn antwoord op je latere reactie. En je bent niet dom. Ik heb een foto gezien van dat spektakel, ‘fantastisch’.
  Willy Van Damme

 3. Chams Eddine Zaougui heeft kennis van zaken.
  Zie op-ed 29 juli 2014 in NYT “Overblown Fears of Foreign Fighters” http://mobile.nytimes.com/2014/07/30/opinion/dont-fear-jihadists-returning-from-syria.html?smid=tw-share&_r=3&referrer=
  “It is impossible to rule out new attacks by returning foreign fighters, but we believe these fears fail to take into account the facts on the ground. The foreign fighters we’ve contacted said that they left their home countries to fight for the “Umma” … The use by President Bashar al-Assad’s regime of industrial-scale torture, barrel bombs and chemical attacks evokes a strong desire to defend fellow Muslims….”
  “…Contrary to what many counterterrorism experts believe, however, ISIS has so far shown no interest in Western targets…”
  Peter Dansaert
  Antwoord:
  Zeer interessante link naar dat opiniestuk van hun in The New York Times. Bedankt.
  Het is ook mede geschreven door Pieter Van Ostaeyen, een andere regelmatig in de pers verschijnende expert over Syrië en die salafistische bendes. Zou verplichte lectuur moeten zijn om beter zicht te krijgen op die twee opiniemakers.

  Het stuk verscheen in die krant op 29 juli 2014 en hierin noemden beiden de Syrische rebellengroep Suqur al Sham (Valken van Sham) een gematigde groep. Nu, dat is wel een heel straffe bewering voor wie die groep kent.

  Ze werd zoals ze beiden wel schreven (mede) opgericht door Abdelkader Hakimi die hier wegens terrorisme ooit in de cel zat. Hij behoorde immers tot de Islamic Combatant Group. Nu een ander lid van die Suqur al Sham was de nu gedode Abdelrahman Ayachi die hier in eerste aanleg 8 jaar cel kreeg wegens terrorisme en in beroep 4 jaar.

  Dit was het vriendje van VRT-journalist Rudi Vranckx die voor hem ginds gidste en tolkte als hij nog eens wat heldenverhalen over Syrië door het strot van de kijkers wou duwen.
  Deze Abdelrahman Ayachi was de zoon van Bassam Ayachi van wie de link met al Qaeda niet meer bewezen hoeft te worden. Ook hij zit nu trouwens bij die terroristen in zijn geboorteland. Te wachten op die 72 maagden?

  De datum van juli 2014 is ook belangrijk. Over de ware achtergrond van Suqur al Sham werd lang veel mist gespoten maar geleidelijk aan trok die mist toch op. En in november 2013 – 9 maanden voor dat opiniestuk – verwierp ze officieel wat ze noemde de westerse democratie en de seculiere samenleving.

  Voor haar, zoals in wezen voor al die rebellengroepen daar, is het salafisme met hun bizarre interpretatie van de sharia de leidende ideologie. Dus zoals ISIS. Voordien trouwens, in augustus 2013, was deze terreurgroep lid geworden van het zogenaamde Islamitische Front, een coalitie van salafistische terreurbendes die in het noorden van Syrië actief is.
  En dus noemen Chams Eddine Zaougui en Peter Van Ostaeyen die groep in juli 2014 ‘gematigd’.

  En waarop baseren die twee ‘experts’ zich om toen te beweren dat die salafistische terroristen geen gevaar voor Europa betekenen?
  Heel simpel, ze vroegen het aan twee Nederlandse Syriëstrijders en die vertelden hun dat. En dat was voor hun het bewijs. Het alsof men aan een moordenaar vraagt of hij die moord gedaan heeft. En daar hij neen zegt geloof je hem en laat hem gaan.
  Hoor ik het woord idioot? Ze zullen die prietpraat trouwens nu wel niet durven herhalen. Maar hij staat wel zwart op wit op het internet te lezen.

  Pieter Van Ostaeyen heeft trouwens een in wezen oninteressante website waarop hij enkele weken geleden zijn voorspellingen voor Syrië deed voor 2015. In Aleppo ging de patstelling tussen rebellen en het leger blijven duren beweerde de man.

  Enkele weken later, eens het ergste van de winter voorbij, is het ganse gebied ten noorden van Aleppo op twee dagen in handen gevallen van het Syrische leger. En dus zitten die terroristen in het oostelijk deel van Aleppo als ratten in de val. Maar dat die man de bal hier totaal mis sloeg hoeft helemaal niet te verbazen voor wie dat stuk in The New York Times las.

  Verder is Chams Eddine Zaougui in wezen de spreekbuis van die terreurstaten op het Arabisch schiereiland zoals Saoedi Arabië. Wat je in hun pers leest kun je ook bij hem lezen. Het is er gewoon een soort kopie van.

  Een krant moet op haar opiniepagina’s steeds een brede waaier van opinies geven. Maar het eerste opiniestuk welke het opneemt voor de Syrische regering moet na vier jaar van oorlog om Syrië in die krant nog verschijnen.
  Maar een oproep om wapens aan al Qaeda te leveren is voor de ‘kwaliteitskrant’ uit Groot-Bijgaarden geen probleem.
  Ach, ze maken zichzelf daar aan de Gossetlaan alleen maar slecht en verdacht. Steeds meer lezers hebben dat door.

  Op de website van Global Post, een Amerikaanse site, stond een portret over Abdelrahman Ayachi met een mooie sympathieke foto van de man. Er stond in de aanhef letterlijk: “Ayachi Abdel Rahman never imagined he would become a military leader, much less branded a terrorist.”

  Volgens die journaliste had onze jonge Ayachi zich nooit kunnen inbeelden een terrorist te worden genoemd. Het stuk is van een zekere Tracey Shelton en werd geplaatst op 4 maart 2013. Na zijn veroordeling in eerste aanleg. Je ziet, alles is mogelijk in medialand.
  Willy Van Damme
  NASCHRIFT
  Feitelijk is dit opiniestuk de door Pieter Van Ostaeyen zelf toegediende doodsteek voor zijn geloofwaardigheid als ‘expert’. Vooreerst blijkt hij niet begrepen te hebben wat wetenschappelijk onderzoek is.

  Getuige het gemak waarmee hij jihadisten zomaar op hun woord neemt om een thesis rond te bouwen. En als universitair geschoolde is dat toch het minimum van wat men van zo iemand mag verwachten. Hij is dus op wetenschappelijk gebied een kwakzalver, een pseudo.

  Erger is echter de leugens die hij in dat opiniestuk in de NYT verkondigde over die Syrische rebbelengroep Valken van Sham (Suqur al Sham). De man is een Arabist en kent dus normaliter de Arabische taal in al zijn nuances.

  Hij volgt verder ook zoals hij overal in de media zegt al die jihadistische groepen en hun websites op de voet. Op zijn blog verschijnen er trouwens regelmatig stukken over die groepen die dat ook aantonen.

  Als ik, die geen Arabist ben en die groepen niet zo in detail volg al weet dat Suqur al Sham een salafistische groep is dan hoort hij dat zeker te weten. Twijfel kan daarover niet bestaan want ze is een der voornaamste terreurgroepen in de provincie Idlib.

  Met andere woorden hij zit hier te liegen dat het niet mooi is en bewijst zelf daarmee een onbetrouwbaar figuur te zijn. Een bedrieger en een man over wiens beweegreden voor zijn optreden men heel grote vragen moet stellen.
  Willy Van Damme

 4. Vlak na 9/11 was er op RTBF ( denk ik ) een programma met een aantal Imans uit Belgie over de aanslag, Ik herinner me nog hoe vijandig en aggressief Bassam, met rosse baard, reageerde. Ik stelde mij daar vragen bij en toch is daar toen niets meegedaan.
  Annemie Vrints
  Antwoord:
  Het verhaal van de Molenbeekse sjeik Bassam Ayachi is heel vreemd en roept zeker wat vragen op. De man was indirect betrokken bij de moord op 9 september 2001 op de Afghaanse jihadist Ahmed Shah Mahsoed die vanuit het Panjshirgebergte verzet leverde tegen de Taliban.

  Die werd twee dagen voor de aanslagen in de VS door een vanuit België komende team vermoord. Het is daarbij voor iedereen duidelijk dat die moord nauw verbonden was met die aanslag in de VS, waaronder dus die op de torens van het WTC.

  Indirect was Bassam Ayachi dus gelieerd aan al Qaeda. Desondanks pakte men hier wel een Nizar Trabelsi op, samen met honderden anderen verdachten elders, die dan verdwenen in de kerkers van Bush en Cheney. Maar Bassam Ayachi bleef buiten schot.
  Er was wel zijn arrestatie in Italië geweest maar ook hier liet men hem uiteindelijk gaan.

  Als je weet hoe gemakkelijk het voor de VS is om vals bewijsmateriaal te maken (zie Lockerbie, Jacques Monsieur, Victor Bout en zoveel anderen) dan had het voor Washington toch een koud kunstje geweest om die man desnoods in de VS de doodstraf te geven of om hem in Guantanamo te laten wegrotten. Neen, men liet hem gaan.

  Het ging de voorbije jaren zelfs zover dat de man aan zowat alle Belgische kranten interviews kon geven waarbij enige kritische zin veelal te zoeken was. Toch eigenaardig. Fouad Belkacem wordt continu uitgescholden en deze salafistische terrorist werd met handschoenen aangepakt. Dat klopt toch niet.

  Verder viel mij tijdens een van die serie interviews op dat hij vertelde hoe hij onder het presidentschap van Bashar al Assad veel in Syrië was om er in moskeeën te prediken. Met andere woorden: Hij kon er zonder gearresteerd te worden deze jihadistische opstand helpen voorbereiden.

  Een grove onoplettendheid van de Syrische veiligheidsdiensten. Want hij was als politiek vluchteling en mediafiguur in zijn geboorteland toch goed gekend. Daar kan toch geen twijfel over bestaan.

  Het verhaal dat wij hier over het Syrië van Assad krijgen van de uiterst strenge politiestaat waar elke oppositie onmogelijk was en eindigde op de foltertafel dient dus zeker te worden bijgestuurd.

  Mijn vermoeden is dat de VS hem lieten doen. Mogelijks omdat men hem zo goed in de gaten hield en hij gewoon diende als lokaas voor andere jihadisten. Kwestie van zoveel mogelijk namen en verbanden ertussen in kaart te brengen. Dat is een mogelijkheid.

  Een andere mogelijkheid is dat hij gewoon een agent geweest is van de VS en hij daarom niet werd opgepakt en verder diende als lokaas. Zoals de Nederlandse AIVD, de veiligheidsdienst, ooit een salafistische website opzette.

  Dat zijn echt de twee enige mogelijkheden. Men wist perfect wie en wat hij was.
  Bovendien konden hij en zijn zoon Abdelrahman Ayachi – de tolk en gids van onze ‘terreurspecialist’ journalist Rudi Vranckx – die beiden toch gekend zijn als salafistische terroristen, moeiteloos naar Syrië vertrekken.

  Abdelrahman kreeg hier wegens zijn betrokkenheid bij terrorisme in beroep en bij verstek 4 jaar cel. Men liet hen beiden, toch gevaarlijke terroristen, dus gewoon in alle vrijheid het land verlaten om ginds de terreur organiseren.

  Een overpeinzing waard. Zoon Abdelrahman was op zijn eerste proces waar hij acht jaar kreeg wel aanwezig en verliet tussen beide processen zomaar het land. Sliepen de veiligheidsdiensten dan?

  Nu wat betreft Ahmad Sjah Mahsoed las ik dat die het mannetje van de Fransen was in Afghanistan. Bewijzen zijn er voor zover geweten hiervoor natuurlijk niet. Gekend is wel dat Frankrijk en de VS toen indirect met elkaar in oorlog waren o.a. als gevolg van de Oegandese invasie van kleptocraat Paul Kagame in Rwanda dat tot 1994 in de Franse invloedssfeer lag en nu onder Amerikaanse controle zit.

  Dat de VS via sjeik Ayachi die Mahsoed zouden hebben laten uitschakelen kan dus ook niet uitgesloten worden. In dit wereldje van geheime diensten en geopolitiek kan je nu eenmaal niets uitsluiten en alles verwachten.

  Maar dat de man toen op de RTBF die aanslagen in de VS verdedigde zal wel. Hij was er nu eenmaal bij betrokken. Maar die 72 maagden uit zijn hemel zullen nog wat geduld moeten oefenen. Hij verloor recent bij een bomaanslag alleen maar zijn arm. Wie die aanslag dan pleegde is nu nog niet geweten.

  Vermoedelijk betreft het een rivaliserende bende ‘idealistische vrijheidsstrijders’. Wie weet.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s