Herman Van Rompuy–Onder vrienden

Hypocrisie, valsheid is een vast gegeven in onze maatschappij. Voorzien van een mooi maatpak met bijhorende das, de breedst mogelijke glimlach en de fraaiste woorden uitsprekend begaat men soms zonder moeite de grootste misdaden. Het is een traditie door de eeuwen heen. Zelfs al was er vroeger helemaal geen sprake van zo’n prachtig gesneden das-met-maatpak.

 

Mooi maatpak, mooie das, mooie glimlach en mooie woorden. Alleen nog het aureool boven zijn hoofd ontbreekt om de man heilig te verklaren. Over zijn vrienden in Syrië en Oekraïne echter voor zover geweten geen woord.

Herman Van Rompuy (CD&V), tot voor kort president van de Europese Unie – officieel voorzitter van de Europese Raad – is zo’n prachtig voorbeeld van de vleesgeworden hypocrisie. Onbeschaamd de grote intellectueel spelend en voorzien van een onuitputtelijke bron van schone woorden, lovenswaardige idealen en prachtige beloften. Dat is Herman Van Rompuy ten volle.

Zijn afscheid als Europees president was voor onze media dan ook de gelegenheid om voorzien van een onvoorstelbare hoeveelheid wierook en lof het ene hagiografische artikel na het andere te plaatsen. Als je al dat fraais las zou een logisch denkend mens zich zelfs gaan afvragen waarom Rome die man nog niet heilig of minstens zalig verklaarde.

Bij zijn partij de CD&V vonden ze het dan ook blijkbaar nodig om over de man een boek uit te geven. Alsof men de voorbije maanden over de heilige van Sint-Genesius-Rode nog niet genoeg lof en wierook had zitten rondstrooien.

Neen, dacht men bij zijn partij CD&V en ze deden er nog een flinke schep bovenop met de publicatie van het boek ‘Herman onder vrienden’. Bij de partij te bestellen tegen de toch wel flinke prijs van 45 euro.

Maar voor deze goede man moet men al eens een extra eurocentje over hebben niet? Toch voor diegene die het keiharde beleid van de door hem gesteunde regeringen heelhuids overleven. Ik vermoed wel dat Grieken hier zullen passen, of ze moeten Aristoteles Onassis heten.

Fascisten in Oekraïne

Deze Oekraïense vrienden die Van Rompuy mee aan de macht bracht hadden best ook in dat boek een mooi lovenswaardig woord over de man kunnen schrijven. Ze zijn dankzij hem toch mee aan het bewind gekomen.

Maar een deel van de opbrengst gaat dan ook naar de mooi ogende katholieke ontwikkelingsprojecten Trias en de Vriendenkring van Zuster Rachel De Baerdemaeker (1). Toch mooi van onze Herman om ontwikkelingsprojecten in de derde wereld te steunen.

Maar dat de man als president van Europa mee de oorlog tegen Syrië voluit steunde, en er mee voor zorgde dat een erg bloedige terreurbeweging als ISIS vanuit Europa steun kon krijgen, zullen we in het boek niet lezen. Syrië, een land met 24 miljoen inwoners, is met hulp van Van Rompuy bijna geheel vernield. Van ‘ontwikkelingshulp’ gesproken.

En dan is de man ook een hoofdrolspeler geweest in het zeer gevaarlijke dossier van Oekraïne. Hier steunde hij voluit een vorig jaar door fascistische knokploegen gepleegde staatsgreep tegen de democratisch verkozen regering.

Jihadist met onthoofde kop

Ook in Syrië had onze heilige van Sint-Genesius-Rode goede vrienden. Zo besloot hij met de Europese regeringsleiders op 21 mei 2013 om de financiering van o. a. ISIS vanuit de EU mogelijk te maken. En dan vergeten we nog zijn rol bij de vernieling – Sorry ‘bevrijding’ – van Libië. Als dat geen mooi palmares is, een ‘heilige’ meer dan waard. Zou kalief Aboe Bakr al Baghdadi dan niet best in dat boek ook een lovend woordje hebben kunnen schrijven over deze grote politicus?

De gevolgen zijn er dan ook naar. Met de NAVO die nu al in Kharkov, en dus pal tegen Rusland, zit en fascistische bendes die zich vergrijpen aan al wie volgens hen niet ‘raszuiver’ is.

Het resultaat is volgens schattingen meer dan 5000 doden, een geheel vernield Oekraïne en de dreiging van een wereldoorlog die boven ons hoofd hangt. Zo liet Rusland recent haar militaire doctrine veranderen met betrekking tot het gebruik van kernwapens. Met dank aan Herman.

Maar de fascisten van onder meer het Oekraïense Pravy Sektor en het Azov Bataljon of de salafistische moordbendes van ISIS, al Nusra en andere Syrische (sic) vrijheidsstrijders zullen wel geen mooi woordje hebben mogen geschreven in dat ‘vriendenboek’ van onze heilige van Sint-Genesius-Rode. Hypocrisie heerst immers.

Zelden zo’n valsheid gezien. Het is gewoon om van te kotsen. Een heilige maken van een Herman Van Rompuy die Europa op de rand van een nieuwe wereldoorlog bracht en koppensnellers steunde. Van een sterke prestatie gesproken.

“Zijn kwaliteiten van verzoener, bemiddelaar en bruggenbouwer maakten van hem een volleerd diplomaat die de Europese Unie door diepe crisissen sleepte”, aldus de CD&V. Partijvoorzitter Wouter Beke had het over een man met “stijl”. Stijl inderdaad, maar welke?

Willy Van Damme

1) De ngo rond Zuster Rachel werkt in Rwanda samen met de Witte Paters. De Witte Pater Daniel Maes die in Syrië leeft en daar poogt al dat oorlogsleed te delgen kan, zoals tijdens een gesprek bleek, bij hem al op veel minder steun rekenen. Behalve dat er mede dankzij Van Rompuy ginds heel veel miserie is. Een kerk vernielen en wat christenen kelen is voor zijn vrienden immers een koud kunstje.

Wie graag nog wat meer lof en wierook rond de figuur van de beschermheilige van de oorlog wil hebben kan het boek ‘Herman onder vrienden’ bestellen via beweging@cdenv.be of telefoneren naar 02/238.38.43. Neusknijpers zijn in de prijs niet inbegrepen.

9 gedachten over “Herman Van Rompuy–Onder vrienden

 1. ZONDER ZIJN TOONAANGEVENDE INSPRING TE VERGETEN BY DE R2P MISDAAD IN LIBYE !
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Ik heb er vlug voor het finaliseren van het stuk nog een zin over Libië ingesloten. Het is immers ook te gruwelijk wat mensen als een Van Rompuy met dat land hebben gedaan.

  En niemand van die westerse leiders die nog maar schuchter zich zal verontschuldigen voor wat ze hier hebben aangericht. Hetzelfde voor de pers die een ware haatcampagne voerden tegen de Libische president Moeammar Kaddafi. De man moest dood.

  Het land had toen in Afrika de hoogste levensstandaard met gratis wonen, onderwijs en gezondheidszorg. Zeker, hij was geen doetje en regeerde soms met harde hand. En inderdaad, er was veel corruptie. Maar waar niet? Bij de HSBC? In Spanje of Frankrijk?

  Maar dat was in wezen nooit een probleem voor het westen. Ze waren alleen woest omdat ze niet voor een prikje de bodemrijkdommen konden grijpen. En dus moest Kaddafi worden omgebracht.

  Vandaag brengt men op de NOS NPO2 een BBC-reportage over de man met aandacht alleen voor de vele misdaden. Ze is gemaakt in 2013 toen het nog bon ton was om over hem dat soort reportages te maken, propaganda feitelijk. Maar zo kennen we de Angelsaksische massamedia. Leugens en nog eens leugens, en als het geen leugens zijn, zijn het verdraaiingen of halve leugens.

  Over de nefaste rol van het westen bij de vele oorlogen in het Midden-Oosten amper een woord. Dan is het de omerta, de perscensuur. Deze ochtend nog De Morgen met hun 1001 leugens over Oekraïne. Het woord fascisme durven ze, de bangeriken, niet eens schrijven.

  Deze namiddag en avond was er nog maar eens grote heibel in de media en de politiek rond al die bootvluchtelingen die in de Middellandse Zee ronddobberen met vele doden tot gevolg. De EU-leiders hielden er in Brussel zelfs een vergadering over. Naast dan die over de nog grotere knoeierij in Oekraïne en Griekenland.

  Toen Kaddafi nog leefde had die een stilgehouden akkoord met de EU over die zaak. Hij hield desnoods zeer brutaal die Afrikaanse en Arabische vluchtelingen tegen voor ze in een bootje konden stappen. Het zorgde voor een beperkte toestroom van vluchtelingen naar de EU. En de EU was tevreden met die behulpzame Kaddafi. Maar neen, ze moesten hem vermoorden.

  De gevolgen zijn nu duizenden verdronken vluchtelingen, een land in complete chaos en allerlei extremistische salafistische moordbendes die voorzien van het wapentuig van het Libische leger in het Midden-Oosten overal massaslachtingen aanrichten. En dan heeft een Van Rompuy nog de lef om een Poetin de les te gaan leren.

  Wat moet je dan zeggen over dat chique volk dat vandaag in Brussel nog maar eens grote mooie woorden heeft over de (sic) morele waarden van de EU en reprimandes klaar heeft voor de ‘ultieme smeerlap’ Poetin. Deze leiders zijn zelfs niet eens meer moreel bankroet, dit zit veel dieper. Het bloed loopt van de muren bij de EU.
  Willy Van Damme

 2. niet zo recent maar de moeite om naar te luisteren.
  Wat lees ik verder in het vredesakkoord van Minsk : “Amnestieverlening voor misdrijven van personen die in verband worden gebracht met de gebeurtenissen die plaatvonden in sommige regio’s van Donetsk en Loehansk.” Wil dit zeggen dat diegenen die het vliegtuig MH017 afschoten , vrijuit zullen gaan???????
  Verder kan ik alleen zeggen ” doe zo voort “.
  U levert zeer interessante bijdragen
  Trage Eddy
  Antwoord:
  Bedankt voor die link naar dat filmpje met generaal-kolonel Yan Kazemirovich. Deze rang, eigen aan het vroegere Sovjetleger, is de hoogste onder die van maarschalk. Zijn getuigenis komt natuurlijk overeen met vele andere verhalen over de rol van de VS, CIA en bepaalde zionistische groepen.

  Vraag is wat er nadien met deze topmilitair gebeurde. Ik ontdekte nergens nog een spoor van de man. Raar. Het gesprek dat mij echt lijkt toont echter aan dat het leger verre van geheel achter die putschisten stond en staat. Het verklaart vermoedelijk ook het zeer zwak optreden van dat leger in deze burgeroorlog.

  Trouwens ook Viktor Muzhenko, de huidige opperbevelhebber van het leger, weigert blijkbaar dat spel van de VS en de EU mee te spelen. Recent stelde hij onomwonden zelfs dat er geen reguliere Russische legereenheden aanwezig zijn in Oekraïne. Een bewering die men natuurlijk uit onze kranten haalde.

  Het zal wel geen toeval zijn dat een zionist als de Franse filosoof Bernard Henri Levy in Kiev die fascistische groepen kwam aanmoedigen. Zie ook wat hij deed met Libië. En het is ook geen toeval dat hij bij hoog en laag toen de aanwezigheid in Kiev van anti-joodse groepen ontkende. Zionisten en jodenhaters in een bad!

  Mooi bij de verklaring van Yan Kazemirovich is de rol die hij toebedeelde aan die oligarchen. Zelfs het domste kieken weet dat dit soort volk zo om te kopen is en af te persen. Velen hebben eigendommen in bijvoorbeeld Londen en zijn dus zo chanteerbaar. Simpel toch.
  Willy Van Damme

  • nogmaals wat denkt u over de amnestieverlening ( akkoorden Minsk- zie hierboven)?
   Zie ook de Standaard :
   Nederland ongerust over amnestie
   In Nederland bestaat ongerustheid over het vredesakkoord in Minsk. Niet over de beschietingen die nu nog plaatsvinden of over de uitbreiding van de Russische invloedssfeer, maar over vlucht MH17.
   Deze false flag mag / moet verborgen blijven.
   mvg
   Trage Eddy
   Antwoord:
   Volgens de Oekraïense president Petro Poroshenko is het neerhalen van dat vliegtuig niet inbegrepen in de amnestieregeling die men in Minsk onderhandelde. De Nederlandse regering lijkt die uitleg te hebben aanvaard. Of dat klopt weet ik natuurlijk niet.

   Of het neerhalen van dat vliegtuig een ‘false flag’ is weet ik niet met zekerheid maar ik vermoed het. Je moet bij een misdaad altijd kijken naar wie belang bij die misdaad heeft.
   En dat waren zij die de spanning verder wilden opdrijven. Wat die rebellen uit de Donbass zeker niet wilden. Maar het zou natuurlijk een vergissing van die rebellen kunnen geweest zijn zoals de VS altijd al stelde.

   Verder lijkt het mij logisch dat men in een burgeroorlog een amnestieregeling uitwerkt. Maar uiteindelijk is alles begonnen met de door de VS georganiseerde staatsgreep. Dat was de start.
   En ik zie Obama nog niet voor het ICC in Den Haag verschijnen. De man hoort er thuis, dat wel, maar er zich komen verdedigen zal wel niet. Wat dacht je?
   Willy Van Damme

   • MH17, zelfs al zou dit tot het akkoord behoren kan het alleen gevolg hebben binnen het Ukrains grondgebied, vervolging daarbuiten kan nog altijd, VERVOLGING OBAMA EN ANDERE US OORLOGSMISDADIGERS UITGESTELD IS NIET AFBESTELD !
    Rudy Verbuyst
    Antwoord:
    Er zijn aan dit tweede akkoord van Minsk vele onduidelijkheden en dit is er een van. Als de tijd komt zullen juristen dit element zeker gebruiken, voor en tegen. Maar dat de Nederlandse regering hier victorie kraaide was te verwachten. De schijn ophouden heet dat.
    Maar wat zeggen de Fransen, de OVSE, die rebellen, de Russen en de Duitsers hierover? Dat is toch een even belangrijke visie als die van een Poroshenko.

    Maar ik heb al herhaalde malen geschreven dat dit allemaal geen kwestie van recht of krom is maar een in wezen zuiver politieke zaak. En dan komen de belangen van de slachtoffers niet eens ter sprake, behalve om ze politiek te misbruiken.

    En Obama, hoe spijtig dit ook mag zijn, zal zoals zovele massamoordenaars in dit genre rustig in zijn bed sterven, voorzien van het nodige wierook en lof.
    Willy Van Damme

 3. Inderdaad, om te kotsen. Al die toppsychopaten zijn slechts geïnteresseerd in zichzelf en alleen zichzelf. Als we straks oorlog krijgen, dan mogen we dat op zijn conto schrijven. Dat onze economie slabakt, idem. Als hun zakken maar gevuld zijn. Het geldt ook voor zakkenvuller, Guy Verhofstadt, die voor betaalde demonstranten onnozelheden ging uitkramen op Maidan.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Wat mij toch enigszins verbaasd is het gemak waarmee die heren en dames voor de camera de grootste onzin en leugens blijven verkopen. Het moet veel vergen van hun denkvermogen.

  Onderzoek in een aantal criminele dossiers leerde mij dat gangsters er bij traditie een gewoonte van maken om hun gedrag goed te praten en de schuld steevast op de anderen te steken. Veelal de benadeelden of alleszins de tegenpartij.

  En als je dossiers als dit of Libië en Syrië goed bekijkt dan zie je diezelfde tactiek als bij die criminelen. Kaddafi, Assad en Poetin zijn de grote schuldige en hen is helemaal niets te verwijten. Zij zijn zuiver op de graat en hebben alleen maar de beste bedoelingen.

  Maar in tegenstelling tot die criminelen zijn dit wel onze regeringsleiders die in wezen over het leven en dood van niet alleen hun landgenoten beschikken maar ook over dat van miljoenen anderen. Een wereld van verschil met de gewone misdadigers.

  In het geval van Oekraïne, Syrië en Libië staken zij het vuur aan de lont en vernielden de drie landen. En dat is alles bij elkaar genomen erg bangelijk. Duizendmaal schrikbarend dan die wittenboorcrimineel die bijvoorbeeld massaal beleggers oplicht en dan zijn gestolen geld parkeert bij de HSBC op bijvoorbeeld de Britse Maagdeneilanden.
  Willy Van Damme

 4. En “Zionisten en jodenhaters in een bad!” Dat is altijd al zo geweest. Vanaf dag één in de tweede helft van de 19de eeuw was het de strategie om macht te vergaren op de kap van de Joodse gemeenschap. Theodore Herzl en Max Nordau lobbyden bij iedereen met invloed en macht, probeerden ze wijs te maken dat ‘de Joden een vreemde, vijandige en destructieve entiteit’ zouden gevormd hebben in Europa. Op dat moment was Hitler nog maar een baby of zelfs nog niet geboren. Het is de moeite om eens te gaan zoeken naar de rest van de Zionistische démarches voorafgaand aan de holocaust. Wat ik ook nog weet is dat ze het in veiligheid brengen van Joodse kinderen in the UK tegenhielden omdat dat ‘nadelig’ zou geweest zijn voor hun doel, Israël oprichten.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Het Joods Agentschap in het toen nog door de Britten bezette Palestina heeft ooit toch Adolf Eichman ontvangen en met hem gesprekken gevoerd over de export (excuseer het woord) van Duitse joden naar hun toekomstige heilstaat.

  Kortelings komt hier een uitgebreid verhaal over de nauwe militaire samenwerking tussen Israël en al Qaeda in Syrië. Een zionistische viespeuk als Geert Wilders zit in Nederland alle moslims met als voorbeeld al Qaeda te bekladden.
  Het zijn voor hem zowat allemaal terroristen genre al Qaeda die niet passen in zijn raszuiver Nederland.

  Ondertussen werkt zijn Israël nauw samen met al Qaeda. Ik kan echt zeer moeilijk geloven dat vooreerst Israël dit niet bewust zo plant en ik kan evenmin geloven dat Wilders dit ook niet weet.
  Het hier door zionisten gespeelde spel is van een perfiditeit die je zelden ziet. Ik vermoed dat het zowat hun kenmerk is.
  Willy Van Damme

 5. In wezen is Van Rompuy een slappeling die gewoon uitvoerde wat men van hogerhand aan hem opdroeg. Men wist dat hij een karakterloze politicus was die de bevelen niet zou in vraag stellen, zelfs al zouden deze bevelen ons tot de rand van WOIII brengen. Zijn bezoekje aan Bilderberg een paar dagen voor zijn aanstelling, zegt alles over waarom hij is aangesteld en zegt ook alles over de schijndemocratie waarin wij hier leven. De EU is al vrij ondemocratisch, maar de regeerders achter de schermen hebben helemaal lak aan democratie. De EU is een vazalentiteit van de VS dat op zijn beurt weer rapporteert aan de kleine elite achter de schermen.
  Benesha
  Antwoord:
  Dat maakt hem uiteraard niet minder schuldig aan de gebeurtenissen in Oekraïne en Syrië of Libië. Over zijn bezoekje aan Bilderberg wist ik niets. Interessant om weten.
  Willy Van Damme

 6. “Op donderdag 12 november 2009 sprak Herman Van Rompuy in het Hertoginnedal als premier van België een delegatie van de mysterieuze Bilderberggroep toe. De heren hadden honger en kwamen naar onze contreien afgezakt om er iets te eten. Exact een week later is Van Rompuy de allereerste president van Europa. Van toeval kan men niet spreken. Van Rompuy zou er zich in een toespraak ontpopt hebben tot fervente Europese voluntarist en voorstander van eigen Europese belastingen. Hij sprak er met heel wat lieden, waaronder Henri Kissinger, een oorlogsmisdadiger en beschermeling van de Rockefellers. Kissinger gaf al aan dat hijzelf bij de EU aandrong op het scheppen van een “Europese president” Hij deed dat ludiek door te vragen : “Wie moet ik bellen als ik met Europa wil spreken?” Een andere aanwezige, Etienne Davignon, de man die Van Rompuy had uitgenodigd, vertelde hem doodleuk dat de invoering van de euro (één munt voor de EU) voortkwam uit de wil van Bilderberg.”
  Benesha
  Antwoord:
  Die Bilderberggroep is machtig en invloedrijk maar ook niet oppermachtig. Henry Kissinger schreef trouwens een opiniestuk waarin hij het in de kwestie van Oekraïne opnam voor Rusland. Het geraakte amper in de media. En Prins Bernard, medestichter van die club eindigde in wezen toch in ongenade.

  Ik vermoed dat die benoeming van Van Rompuy al in kannen en kruiken was toen hij daar verscheen. Het was, denk ik, gewoon een ontmoeting om te zien wat voor vlees er daar allemaal in de kuip zat.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s