500.000 maal bedankt

Het is dan zover. Een door mij vroeger als utopisch geacht bezoekersaantal van 500.000 is vandaag bereikt. Het lijkt voor mij ook nu nog iets van een droom, een utopisch onrealistisch resultaat. Is het wel waar? WordPress zegt het en dus vermoed ik dat het klopt.

Uit woede

Toen ik op 9 december 2008 in alle stilte met deze blog begon was dat uit woede wegens de berichtgeving in onze media over de invasie van het Rwandese leger in de regio Kivu, het oosten van de Democratische Republiek Congo. De leider van die invasie, een zekere Laurent N’Kunda; plunderde er op los, daarbij een spoor van dood en vernieling achterlatend om zo zijn baas Paul Kagame, de Rwandese dictator, te plezieren.

Paul Kagame - 4

Paul Kagame zal het wel niet beseft hebben maar zijn zoveelste plunder- en moordtocht in de Democratische Republiek Congo zorgde voor de geboorte van deze blog. Onze media zwegen immers als de dood over zijn centrale rol in de zaak. Ook die van het westen werd trouwens verzwegen. In de plaats serveerde de pers aan haar lezers dan maar leugens.

Alle Belgische kranten zwegen als de dood over de rol van zowel Kagame als, op de achtergrond, het westerse bondgenootschap, incluis dus België. Dit terwijl zelfs een blinde kon zien dat die hun rol centraal was.

Zonder een bevel van Kagame was er geen sprake geweest van een invasie. En zonder Amerikaanse steun zou Kagame dat nooit durven doen. Hij zou trouwens nog steeds in Oeganda zitten, het land waar hij opgroeide en carrière maakte. 

Maar het voorval maakte mij woedend en deed mij, nog maar eens, beseffen dat er een nood was aan een correcte berichtgeving. De gecensureerde pers diende een antwoord te krijgen want uiteindelijk heeft de bevolking toch recht op goede, juiste informatie.

Hoe kan een democratie anders werken als de bevolking, de kiezers en theoretisch de ultieme machthebbers, niet weten wat er om hen heen gebeurt? Zij moeten zich immers een oordeel over het beleid vormen maar worden continu hierover belogen.

In alle stilte

En dus begon ik in alle stilte eind 2008 met deze blog. De vraag die ik mij daarbij stelde was of ik wel de nodige capaciteiten had om journalistiek voldoende kwaliteit te bieden. Dit is uiteindelijk een eenmanszaak, geen redactie met ondersteunende diensten en een eindredactie. Neen, ik moest het alleen klaren. Wat toch een risico was. En ik kende feitelijk zelfs geen voorbeelden.

Een andere vraag was of er behoudens ik nog iemand anders al die verhalen ging lezen. Ik ging immers van start met de technische hulp van mijn jongste zoon en zonder dat ik iemand hierover aansprak. Ook niet mijn nauwste vrienden, collega’s en kennissen. Zou dit een soort Speakers Corner worden waar niemand naar luistert? Ik roepende in de woestijn.

Tot mijn heel grote verrassing bleek deze blog echter vrij snel gevonden. De eerste schok kwam er toen iemand mij er opmerkzaam over maakte dat wie op zoek was naar het verhaal over Jean-Marie Dedecker en Karel De Gucht rond dat Veurnse gerechtshof mijn tekst hierover bij Google als eerste zoekresultaat stond. Ik kon het eerst niet geloven en controleerde het. Het klopte.

Maar sindsdien is dat fenomeen bijna klassiek geworden. Wie bijvoorbeeld iets als rusthuizen en quota intikt of Dendermondse gevangenis krijgt steevast bij Google deze blog vooraan en niet zelden als eerste zoekresultaat.

Steeds meer bezoekers

Het begon in 2008 stil, ik maakte er nooit publiciteit rond en liet mij gewoon ontdekken. En dat bleek succesvol en toont de kracht van het internet. Een der belangrijkste uitvindingen van de mensheid. Waren er in 2009 10.125 bezoekers, dan steeg dit in 2010 reeds tot 35.760, 63.582 in 2011, 105.554 in 2012, 115.980 in 2013 en eventjes 150.742 vorig jaar. En dit jaar lijkt die stijgende tendens zich door te zetten met tot heden 18.213.

IMG_2579

Ooit belasterde de zionistische clan rond Michael Freilich, de man van Joods Actueel, met steun van De Morgen rabbijn Moshe Aryeh Friedman op een bijna onvoorstelbare manier. De hierover geplaatste artikelen legden die laster bloot en zorgde zo voor eerherstel. Het pesten lijkt nu grotendeels gestopt.

Het hoogste ooit op een dag bereikte bezoekersaantal bedroeg 1.456 en vorige maand was 11 januari goed voor 1.034 hits. De drukst bekeken maand was augustus 2014 met 20.654 bezoekers, een gemiddelde van 666 per dag. Januari 2015 komt trouwens hier op de derde plaats te staan met een gemiddelde van 510, na oktober 2014 die 16.257 bezoekers haalde met een gemiddelde dan van 524. 

Natuurlijk komen de meeste lezers uit België met sinds 25 februari 2012 tot vandaag 256.861 hits. Met daarna zoals kon verwacht worden Nederland (80.657) en, merkwaardig, als derde de Verenigde Staten (13.326). Gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (6.974), Frankrijk (4.638), Duitsland (2.831), Thailand (1.042), Spanje (1.012), Italië (772) en Australië (760).

Er zijn in de wereld zeer weinig landen waarvan er hier geen bezoekers waren. In essentie betreft dit vooral Afrikaanse landen zoals Libië, Tsjaad, Mali, Mozambique en Botswana. Zeer opvallend is dat er sinds 25 februari 2012 maar 4 bezoekers (!) waren uit China, ‘s werelds volkrijkste natie.

Overnames

Enigszins verbazend is ook dat er in diezelfde periode geen bezoekers waren uit Iran. Verder valt het lage cijfer van Syrië op dat maar 13 bezoekers telde. Uiteraard waren er  geen uit Noord-Korea, het land van de zich communistisch noemende dynastie van de familie Kim. Andere Aziatische landen zonder bezoekers waren Tadzjikistan en Turkmenistan.

Opmerkelijk was zeker ook het feit dat zelfs de Russische televisiezender Russia Today mij via mijn blog had ontdekt. Ook de Belgische media kennen deze blog al vrij goed zoals onder meer bleek uit de reacties van enkele door mij sterk bekritiseerde journalisten. Hun reacties toonde ook de voor hen soms pijnlijke zwakte.

Krijgsheer en opiumproducent Vang Pao - Laos

De zichzelf tot generaal gepromoveerde Laotiaanse oorlogsmisdadiger Vang Pao, man van de CIA en ooit ‘s werelds grootste producent van opium en heroïne, stierf op 6 januari 2011 een vreedzame dood in zijn bed in de Californische stad Clovis, vlakbij Fresno. Het over hem hier geplaatst verhaal zorgde voor een stevig digitaal debat in Laos.

Ook werden veel artikels overgenomen en elders, o.a. op Facebook, en bij de Canadese website Global Research geplaatst. Op een Laotiaanse website had men zelfs een stuk over de vroegere plaatselijke drugsproductie, de Hmong, de CIA en Vang Pao overgenomen en vertaald naar het Engels. Een in het land zeer delicaat onderwerp.

Het artikel resulteerde in een vinnig debat, zo aantonend dat er in dat zogenaamde communistische Laos wel degelijk een vrij debat mogelijk is. Een discussie welke in dit specifiek geval in de Amerikaanse of Europese media zelfs amper kan.

Extra informatie

Groot was ook mijn verbazing toen ik ontdekte dat steeds meer lezers die blog niet alleen ontdekten maar dat er almaar grotere aantallen mensen reageerden op de door mij geplaatste stukken. En een beetje ook tot mijn verbazing zijn het overgrote deel van die reacties van een goed niveau.

Er was wel superzionist en opperclown Benno Barnard en zijn fanclub die mij hier moesten komen beledigen en bedreigen, en er waren de twee doodsbedreigingen door salafisten, maar globaal zijn de meeste reacties van niveau en zeer sympathiek.

Germaine Robberechts - Zuster Gaby

Het drama van de verdwenen en vermoedelijk vermoorde Dendermondse zuster Gaby werd hier veel gelezen. Ei zo na kwam het als gevolg van de publicatie hierover op deze blog zelfs bijna tot een televisiedocumentaire. Het artikel toonde de misselijk makende staat van het Dendermondse religieuze leven toen en het eraan verbonden parket.

Velen brengen ook extra boeiende informatie aan of opperen een andere opinie waarna dan een debat ontstaat. Zo was er de op het scherp van de snee gevoerde discussie rond homeopathie met de mensen van Skepp, het clubje dat zich op de pseudowetenschap heeft geworpen maar daar ook de homeopathie bijgooide. Zelfs wijlen journalist en televisiemaker Patrick De Witte mengde zich in het debat. Prachtig.

Ik wil dan ook allen bedanken die hier reageerden, incluis zelfs Benno Barnard die daarbij toonde welke diepten een intellectueel en schrijver kan bereiken. Het was voor vele lezers ongetwijfeld erg informatief om te zien tot welk niveau hij afdaalde.

In totaal werden er hier al 1421 stukken geplaatst en kwamen er hierop 3.502 reacties binnen. De meeste kwamen er van de Nederlander Joop de Jong die 223 maal reageerde. Daarna volgde Edith Legrand met 110, Walter Baeyens (75), Gerrit (44), Jan Verheul (39), Sarah Toestra (37) en Rudy Verbuyst (20). De bespreking van het boek ‘Een dikke turf over crapuul’ van Walter Baeyens lokte met eventjes 208 de meeste reacties uit.

Populair

Het met 5.211 hits veruit meest opgezochte artikel is ‘De klopjacht op Moshe Aryeh Friedman’, de rabbijn die De Morgen en delen van de joodse gemeenschap op een onvoorstelbare wijze hadden zitten bekladden. Het is een verhaal dat wekelijks nog steeds veel wordt gelezen. “Te goor voor woorden”, het hierover handelende opiniestuk, is eveneens populair. Het staat met 2.176 zoekopdrachten op de 8ste plaats.

Andere veel opgevraagde stukken zijn in volgorde ‘Alles dekte men toe, tot zelfs de moord op zuster Gaby’, goed voor 4.744 hits. Daarna komen ‘Arrestatie De Schutter in Thailand’ (4.644) en op vier: ‘Paul Putteman – De Slag om Dendermonde van september 1914’ (2796). Sommige verhalen worden ook soms jaren later nog gelezen. Wat de kracht van het internet toont. 

Op de vijfde plaats staat dan de boekbespreking ‘Een dikke turf over crapuul’ (2.453), met daarachter ‘Maurice De Prins slaat weer toe’, over de man van Superclub, (2.350), ‘Mijn Restaurant in Dendermonde’ (2.255), ‘Vogelen’, over de vorige Aalsterse burgemeester als torenpoeper (1.739) en ‘Oekraïne – Liegen  dat ze zwart zien’ met 1725 hits. Op 11 staat ‘Vragen rond de Gentse Poort en Ria Aelvoet’, de perikelen rond het nu gesloten rusthuis en de eigenares ervan, met 1.721 hits.

Deze blog zorgde ook al voor soms eigenaardige resultaten. Zo was er het hier gebrachte wat tragische verhaal over de Belgische generaal Erasme Warnant die in deze dramatische septemberdagen van 1914 instond voor de verdediging van Dendermonde tegen de Duitse invasie.

Erasme Joseph Warnant, generaal majoor

Dankzij deze blog zal de kepie van generaal Erasme Warnant een dezer weken in Dendermonde arriveren. Wat het Belgisch legermuseum niet heeft zit in Dendermonde. De man was toen hij nog leefde ook niet populair bij de andere generaals. Het legerarchief had van de man zelfs geen foto beschikbaar.

Het verhaal werd opgepikt door een al decennia in Canada wonende Belgische fotograaf. Deze had ooit in het verleden de kepie van de generaal gekocht van Tony Van Renterghem, het enige kleinkind van Warnant, en wou deze kwijt. Waarna er een akkoord kwam met de stad voor de aanschaf ervan. Eerstdaags mag die kepie in Dendermonde verwacht worden.

Opvallend en ontluisterend was zeker ook het telefoontje van het CIM, het Centrum voor Informatie over de Media. Die vroegen of er geen reclame op deze blog kon geplaatst worden. Waarop ik weigerde en men daarop voorstelde om dan maar artikels met daarin reclame te laten plaatsen. Dubbel bedrog dus en dat komende van het CIM.

Ook in de toekomst zal dit werk dus verder gezet worden, zelfs al vergt het veel tijd. En als voorheen zal dit over een wirwar van onderwerpen gaan, met stukken over lokale toestanden, zaken die zich op nationaal vlak afspelen en uiteraard ook de analyses, commentaren en verhalen over de internationale politiek en economie. De bedoeling van deze blog blijft het geven van alternatieve informatie, tegen de stroom van desinformatie in.

Syrië

Sommigen klagen nog al eens over de vele stukken over Syrië, maar dat onderwerp is belangrijk. Vooreerst is Syrië een geostrategisch belangrijk land dat bovendien over een 23 miljoen inwoners beschikt en verder een bakermat van onze beschaving is.

Het leed dat dit land door de westerse interventie de voorbije vier jaar moest ondergaan is erg, zeer erg. Het maakt de praatjes van een Barack Obama en De Standaard over mensenrechten gewoon hallucinant. 

Aboe Sakkar - Faroek Brigades - Homs - kannibaal

Voor onze pers was deze Aboe Sakkar jarenlang de vrijheidsheld die de Syrische stad Homs verdedigde tegen die voor onze media brutale dictator Bashar al Assad. Tot bleek dat die man live op Youtube het hart van een tegenstander zat op te eten. Hij is ook de man die hielp bij het introduceren van de onthoofdingen in Syrië. De held van alle klassieke media. Het klinkt nu wat anders bij diezelfde media.

Bovendien kon je toen al bij de start van die gevechten in maart 2011 rieken dat de gevolgen van de tegen het land gevoerde maar onverklaarde oorlog grote gevolgen ging hebben. Dat dit salafistisch tuig ook in Europa ging toeslagen stond op dat ogenblik al voluit in de sterren geschreven. Zelfs in China is die door hen veroorzaakte terreur tegenwoordig goed voelbaar.

Het probleem van Syrië is dan ook mede een Belgische en zelfs een Dendermondse zaak. Dat de laatste Dendermondse gemeenteraad nu werd bijgewoond door twee politiemensen voorzien van een kogelvrije vest is een gevolg van de onder meer door België in Syrië gevoerde salafistische oorlog. Zo dicht naderde Syrië mijn stad en haar inwoners.

En dan is er de fluctuerende olieprijs die cruciale invloed heeft op zowel ons dagelijks leven als op de begrotingen van alle Belgische overheden. Ook dat heeft voor een niet onbelangrijk deel te maken met de evolutie van de toestand rond Syrië. Wees er dus zeker van dat ik die situatie daar verder op de voet zal blijven volgen.

Nogmaals, nooit had ik het succes van deze blog zelfs maar kunnen dromen. Verder wens ik iedereen te bedanken die reageerde, info bijbracht, mij op deze blog, op straat of via een aparte mail feliciteerde of mij op fouten wees. Het maakte deze blog nog beter, sterker en informatiever.

Zoals een lokaal politiek mandataris het de voorbije dagen stelde: “Ik moet mijn mondje houden, maar jij kunt dat schrijven.” Het zijn er velen die reageerden en mij op die wijze bedankten. En bijna steeds komende van mij geheel onbekende mensen.

Een wereld ging voor mij open. Dank U allen. En indien er geen bezwaar is – wat ik vermoed – ga ik er vanavond een stevige cognac op drinken. ik heb er hier nog een van goede huize staan.

Willy Van Damme

Advertenties

13 thoughts on “500.000 maal bedankt

 1. Proficiat, Willy. Je doet uitstekend werk. Doe zo voort. Ook je lokale stukjes zijn fijn om te lezen, maar je overstijgt het niveau van de dorpskrant met verve. Vandaag roep ik u uit tot wereldkrant van de dag 😉

  Respect,
  Steven
  Antwoord
  Bedankt Steven.
  Willy Van Damme

 2. Gefeliciteerd met deze mijlpaal Willy. Jouw uitstekende blog krijgt van mij een bos bloemen en een slagroomtaart. Ik zal maar geen inhaalrace met Joop de Jong beginnen 🙂
  Gerrit
  Antwoord:
  Joop inhalen heeft geen zin hoor. Zeer leuk je te hebben leren kennen. En slagroomtaart met cognac? Kan dat wel?
  Willy Van Damme

 3. Beste Willy,

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! U ziet het, de zoektocht naar goede, degelijke informatie vindt vanzelf zijn weg. Ik heb trouwens toch wel het idee dat het aantal bezoekers aan Uw blog behoorlijk toeneemt?

  Hieronder een boodschap van Prof. Michel Chossudovsky over, hoe wij een Derde Wereldoorlog kunnen voorkomen. Een wereldwijde counter media campagne.


  Joop De Jong
  Antwoord:
  Bang dat je de eerste plaats verliest? En inderdaad het aantal blijft gestaag toenemen. Indien er dagen na elkaar niets geplaatst wordt zakt het aantal hits tot een gemiddelde van een goeie 300 per dag anders ligt dit tussen de 400 à 500.
  Verder draag ik mijn steentje bij om de mensen op een zo degelijke manier te informeren. Veel meer kan ik niet doen.
  Willy Van Damme

  • “Bang dat je de eerste plaats verliest?”
   🙂

   “Indien er dagen na elkaar niets geplaatst wordt zakt het aantal hits tot een gemiddelde van een goeie 300 per dag anders ligt dit tussen de 400 à 500.”

   Maakt mij niet uit, ik ben zo brutaal om Uw blog als bron te gebruiken, met de daarbij behorende promotie, natuurlijk. Vooral de The Redirection van Seymour Hersh vindt behoorlijk veel aftrek.en het verhaal van Eliot Higgins/Brown Moses en Matthew VanDyke over de gifgasaanval in Ghouta. Dat zijn (h)eerlijke artikelen om mensen de mond mee te snoeren.

   Gaat zo voort en roem zal Uw deel zijn. 😉
   Antwoord:
   Dat zijn inderdaad goede stukken, maar het is voor mij erg moeilijk om na al die jaren een rangschikking op te maken. De stukken over Moshe Friedman en Jorn De Cock waren ook wel erg belangrijk.

   Maar met jouw lijstje heb ik zeker geen probleem. Mijn onderzoek naar die gifgasaanval, al zeg ik het zelf, was inderdaad van een goed niveau. Die Elliot Higgins is trouwens ook aan het sjoemelen geslagen in het dossier van die vlucht MH17. Met ook hier ‘keiharde’ bewijzen.
   Willy Van Damme

   • “Die Elliot Higgins is trouwens ook aan het sjoemelen geslagen in het dossier van die vlucht MH17. Met ook hier ‘keiharde’ bewijzen.”

    Ja, hij is hartstikke druk met het framen van de vrijheidsstrijders in Donetsk, Lugansk en Rusland natuurlijk voor het neerhalen van MH17. Dit is zijn site.

    https://www.bellingcat.com/

    In de tussentijd weet onze regering zich geen raad hoe alle vragen over MH17 te beantwoorden. Uit de antwoorden kunnen wij wel opmaken dat de Russen goed meewerken (wij hebben niets te verbergen) maar onze grote bondgenoot en handelspartner aan de overkant van de oceaan, laat het een beetje afweten met het verstrekken van informatie. Dan denk ik toch weer aan die foto van Kerry en Jatsenjoek.
    Joop de Jong
    Antwoord
    Een van de argumenten van Elliot Higins om het mogelijks gebruik van sarin door de Syrische rebellen als voor onmogelijk te zien was dat er geen verhalen bekend waren dat ze voorheen ooit sarin hadden gebruikt.

    Hackers hebben nadien een aantal emails van de man publiek gemaakt en daaruit bleek dat hij integendeel wel weet had van dergelijke verhalen. Het was vooral mede op basis van zijn beweringen dat The New York Times en Human Rights Watch kwamen met de verhalen dat de daders dienden gezocht te worden bij de 4de divisie van de Republikeinse Garde, de elite-eenheid van het Syrisch leger wiens kazerne het regeringsdistrict van Damascus bewaakt. Een essentiële legereenheid dus.

    Wat achteraf door o.m. die VN-missie werd afgedaan als nonsens, leugens. Maar de bedoeling van die leugen was heel slim en perfide. Het idee was immers overduidelijk om die gifgasaanval een misdaad tegen de mensheid te noemen en de leiders van die divisie zo in beschuldiging te stellen met een verwijzing naar het Internationaal Strafhof in Den Haag. Wat bij dat opperbevel dan ongerustheid zou doen ontstaan en hen zo omkoopbaar te maken door de VS, Israël en de Saoedi’s. De druk op die generaals zou via de media in crescendo gaan.

    Het aanwijzen door Elliot Higins van die legereenheid was dan ook geen toeval maar een heel bewuste keuze om de hoofdstad toch nog te kunnen laten innemen door dat salafistisch tuig. Je kan zo al de massale slachtpartijen zien.

    Zijn beweringen waren gebaseerd op het soort raket dat gebruikt was en de coördinaten van de raketinslag(en). Zijn stelling was echter zelfs niet eens op drijfzand gebouwd. Voor hem hadden die raketten met absolute zekerheid 9 km gevlogen.
    Wat echter al zeer snel door andere specialisten tot 2 km werd teruggebracht.

    Een visie die nadien in december 2013 tijdens een persconferentie door Ake Sellstrom, de baas van die VN-missie, werd overgenomen. Een in wezen gedurfde uitlating die hem zeker niet overal in dank zal zijn afgenomen.

    Higings ging in wezen te werk als een forensisch patholoog die zekerheden over een moord zou zitten verkondigen door het lijk alleen maar op een TV-scherm te hebben gezien. Diegenen die de man toen in deze kwestie serieus namen, dus de NYT, HRW en vele anderen, hebben zichzelf minstens een brevet van absolute onbekwaamheid gegeven.

    Als er hier al niet meer in het spel was zoals het geven van steun via de media en de politiek aan de geplande salafistische inname van Damascus met daarbij de bloedige consequenties. Wat mij een logisch denkpiste lijkt.

    Uiteindelijk zijn die mensen bij de NYT en HRW als journalist C.J. Chivers specialisten in deze materie. En elke leek kon zien dat wat Higins stelde nergens op gebaseerd was. Dat Chivers & Co dat niet zouden gezien hebben is dan ook totaal ongeloofwaardig. En als ze dat zouden durven beweren dan zijn het leugenaars.

    Tijdens een gesprek met de Belgische specialist Jean Pascal Zanders maakte die alleszins brandhout van de beweringen van die man en zijn volgelingen. En toen was er nog maar weinig over de zaak geweten.

    Het verhaal van Higins, de NYT en HRW zijn in mijn visie een bewijs te meer dat die gifgasaanval door de rebellen werd gepleegd. De lectuur van de twee VN-rapporten geeft hier trouwens meer aanwijzingen voor.
    Zo is er het toch merkwaardige feit dat volgens die rapporten wel Syrische soldaten het slachtoffer werden van gifgasaanvallen maar NOOIT rebellen. Maar dat ‘akkefietje’ zagen Chivers, HRW en Higins niet.

    Dat die man nu via die door U gegeven website plots met vlucht MH17 bezig is kan alleen maar als uiterst verdacht worden aangezien. De man is een bedrieger, een smeerlap en iedereen die met hem samenwerkt zou zijn verleden toch moeten onderzoeken.
    Maar hij verkoop praatjes die passen in een bepaalde oorlogsstrategie en dus kan hij ook hier probleemloos opduiken als de Grote Expert.

    Wat betreft dat onderzoek naar die vlucht MH17 lijkt het steeds meer op een farce uit te draaien.
    Zoals ik in mijn allereerste reactie meegaf is hier de kwestie van de burgerlijke verantwoordelijkheid. En hier zit de Nederlandse regering en die in Kiev met een hemelsgroot probleem.

    Waarom liet men toe dat burgervliegtuigen nog boven dat gebied mochten vliegen? Dat is toch totaal onverantwoord. Om wat kerosine te besparen liet men burgervliegtuigen toe boven een oorlogsgebied. Schandelijk. En, wees er zeker van, die twee landen en Malaysian Airways zullen betalen.

    Verder is het feit dat Oekraïne in dat onderzoekscomité voor die vlucht MH17 zit gewoon hallucinant. Het is een mogelijke dader dat dan zijn eigen massamoord moet onderzoeken. Hoe in ’s hemelsnaam kan men die zaak ooit voor een rechtbank brengen?

    Dat kan toch niet. Het is alsof de dader van een bankoverval betrokken is bij het onderzoek ernaar waarover dan een rechtbank later moet uitspraak doen. Het is gewoon te zot voor woorden. Men hoeft zelfs geen jurist te zijn om te zien dat dit niet kan en het onderzoek als waardeloos zal afgedaan worden.

    Maar zoals ik ook al eerder stelde: Dit onderzoek heeft niets met het kijken naar de feiten en zoeken naar de waarheid te maken. Het is als met vlucht van PanAm die boven het Schotse Lockerbie neerkwam.
    Diegenen die het onderzoek deden hadden geen enkele interesse om de daders te vinden. Het was allemaal politiek met nadien een showproces met vervalste gegevens.
    Willy Van Damme

   • “Dat zijn inderdaad goede stukken, maar het is voor mij erg moeilijk om na al die jaren een rangschikking op te maken. De stukken over Moshe Friedman en Jorn De Cock waren ook wel erg belangrijk.”

    Het is een kwestie van vraag en aanbod. Moshe Friedman en Jorn De Cock leven in Nederland niet zo. Syrië, Oekraïne en MH17 is de hoofdmoot, waarbij Syrië ook al op de achtergrond begint te raken. Laten wij het over Libië maar helemaal niet hebben, dat wordt doodgezwegen.
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Je blijft met je reacties duidelijk in pole position, om een term uit het racen te gebruiken.
    Het is allemaal een kwestie van persoonlijke interesses en van maatschappelijke achtergrond.

    Mijn fileren van de arresten van de Raad van State over die Dendermondse gevangenis waren volgens mij ook zeer goed. Maar dat is vermoedelijk een beetje te exotisch voor jou.
    We leven toch zuidelijker niet? We hebben in Dendermonde zelfs een palmboom. Al zij het een mooi kunstwerk.
    Willy Van Damme

 4. Goede wijn mag inderdaad ook wel eens een krans ! Een dikverdiende proficiat, Willy Van Damme. In de geruststellende overtuiging dat het zo verder gaat …
  Gerard Eggermont
  Antwoord:
  Intussen staat er al een naar mijn smaak een nieuw leuk en erg cynisch verhaal over de EU, de VS en de Oekraïense puinhoop. Het enige echt droeve aan de zaak is uiteraard dat de gewone mensen daar als gevolg van dit domme en brutale westerse imperialisme zeer hard lijden en dat duizenden mensen daar misleid werden. Men beloofde de hemel en ze kregen de hel. Met dank aan o.a. Herman Van Rompuy, een ‘christen’ mens.
  Willy Van Damme

  • “Intussen staat er al een naar mijn smaak een nieuw leuk en erg cynisch verhaal over de EU, de VS en de Oekraïense puinhoop.”

   Jaha, want daar komt mijn 226e reactie! 🙂
   Joop De Jong
   Antwoord:
   Volharden in de boodschap noemt men dat. Ik heb er nadien nog een alinea aan toegevoegd. Een pittige.
   Willy Van Damme

 5. Willy,
  had hij het eerder geweten, die Kagame, hij zou zich wel een paar keer bedacht hebben.
  proficiat
  De Rie
  P Please consider the environment before printing this mail note.
  Antwoord:
  Ik betwijfel het. Kagame is hiervoor immers veel te hebzuchtig.
  Willy Van Damme

 6. Ik vermoed dat het verschil in bezoekerslocaties vooral te danken is aan het TOR-netwerk. De landen waarvan er weinig bezoekers waren lijken me landen met ofwel weinig IT-infrastructuur ofwel landen waar je niet zomaar een TOR-proxy opzet. De VS daarentegen zou je als een grote TOR-hub kunnen beschouwen. Op zich een goede evolutie, mensen die bekommert zijn om hun privacy op het net, maar het moet wel gezegd zijn dat wanneer een groot aantal TOR-nodes onder het oog van de VS (NSA/CIA) valt, die anonimiteit wegvalt. Voor zover dus de technische draai aan de cijfers.

  Proficiat en op naar een miljoen bezoekers zou ik zeggen. Blijven gaan!
  Banaan
  Antwoord:
  Bedankt voor die technische uitleg die ik ook pas na raadpleging begreep. Het is zo te zien inderdaad een verklaring. Maar het hacken is nu eenmaal een vast onderdeel van het internet geworden. Met de NSA als de onbetwiste wereldkampioenen.
  Verder dank voor de aanmoedigingen. Je hoort er vermoedelijk nog wel van.
  Willy Van Damme

 7. Via via heb ik je blog mogen ontdekken en is voor mij nu ” verplichte kost.” Eindelijk eens iemand die zich afzet tegen de traditionele media en de beestjes ook bij naam noemt, doe zo verder proficiat.
  Victor Theunis
  Antwoord:
  Bedankt voor je bemoedigende reactie en welkom aan boord. Ik doe het feitelijk allemaal voor jullie lezers en dan zijn reacties altijd welkom. Ook die bijvoorbeeld van W&Z deze ochtend die me wezen op een niet onbelangrijke detailfout.
  Willy Van Damme

 8. Ook van mij een dikke proficiat Mijnheer Van Damme ! Ik ben uw blog op het spoor gekomen via Daniel Maes (MWS). Uw artikelen zijn in deze tijd van de leugen broodnodig. De bevolking wordt bedrogen zoals nooit te voren maar beseft het niet. De schellen vielen na 40 jaar van mijn ogen. Het was voor mij toch bijzondere pijnlijk mijn wereldbeeld (goede Yankees, stoute Russen) te moeten herzien, maar beter laat dan nooit. Was geabonneerd op Die Welt Online maar doorzag dank zij uw blog hun perfide leugens en haakte tijdig af. Nadien kwam dan de onthulling van de FAZ journalist Ulfkotte. Ontluisterend voor de Duitse pers ! In D was ‘Lügenpresse’ verkozen tot het woord van het jaar. Ze volharden echter in de boosheid. Gelukkig tonen ze nog de lezerscommentaren die men kan ‘bewerten’. Hiermee tonen ze hun gespletenheid.
  Nog een tip voor u en de lezers die in goud belang stellen: de belevenissen van het Belgisch goud tijdens WOII. Deze geschiedenis is lang geheim gehouden, en niet zonder reden. wellicht vind men het boek in de plaatselijke bib.
  https://kvgnbb.wordpress.com/2014/06/11/het-boek-van-walter-pluym-goud-op-driftlor-a-la-derive/
  Sarah Toestra
  Antwoord:
  Bedankt voor je woorden van lof. Het idee van een wereld van goeden en slechten zoals onze media ons bijna continu voorhouden is natuurlijk fantasie die onze media zo graag in stand houden. De Eu en NAVO zijn dan de kracht van het goede en tegen wie die ‘goede’ krachten zijn zijn dan de slechteriken.
  Het verhaal over het Belgische goud ken ik deels.
  Willy Van Damme

 9. Nooit gereageerd, wel vaak met belangstelling kennis genomen van jouw kritische analyses vanuit Nederland (Het ontbreekt ons in de polder ook heel erg aan scherpe ‘dissidente’ geesten, aan schijnheilige semi-intelectuelen echter, geen gebrek). Waarvoor dank!

  Even los van de verzwegen rol van misdadiger Kagame waar je zo boos van werd, het was ongetwijfeld meer:
  De witteboorden criminelen die dit soort figuren vaak indirect mede financieren, in wezen schreibtischmorder, worden nooit als zodanig in de mainstream journalistiek gehekeld en aan de schandpaal genageld. De werkingen van de sublieme macht van het post koloniale neoliberalisme woekert als nooit tevoren daar zijn tal van voorbeelden van, de machten van de financiële wereld verweven met het militair industrieel complex en haar werkingen hier in beeld bijvoorbeeld:
  ‘Swiss Leaks’ catastrophic for African economies
  Today, some countries, like Chad, lose 20% of their GDP to illicit financial flows. This figure climbs to 25% for the Republic of the Congo.

  (Other crimes by HSBC).

  Het zal die banken een zorg zijn, ondertussen werken ze aan hun imago, hoe kan het ook anders, door tegelijkertijd ‘goede doelen’ te sponsoren. In de gevangenis ervoor belanden zullen ze nooit, de slimste juridische experts zitten bij hen, niet bij overheden, de opgelegde boetes zijn eenvoudig ingecalculeerde risico’s die door hun ingehuurde accountancy firma’s ruimschoots in kaart zijn gebracht. De belastingbetaler draait uiteindelijk voor de kosten op. En zo rolt het door.

  “Make no mistake HSBC is not the only criminal financial institution still doing business. These firms have become too big to fail and too big to jail. Banking institutions bankroll governments and finance corporations around the world with ease. Their relationships are further blurred by owning Non-Governmental Organizations (NGO’s) and sitting on the boards of various watchdog agencies. As long as there is an oligarchical, corporatist state existing, the people will continue to be robbed, and mistreated.”

  Corporate fascism rules the world and it’s political institutions:
  “Politics is the entertainment branch of industry” Frank Zappa
  Chimura
  Antwoord:
  Het verhaal van de HSBC is maar een tipje van de ijsberg. Als ik juist ben had die klokkenluider eerst pogingen ondernomen om cliënten af te persen, dat mislukte en om zich daarna in te dekken werd hij in Frankrijk dan maar spijtoptant.

  De HSBC heet voluit Hong Kong & Shanghai Banking Corporation en zij dankt haar ontstaan aan de opiumoorlogen uit de negentiende eeuw van het Britse imperium tegen China en feitelijk ook Indië.

  De Britten verplichten de boeren in Bengalen massaal opium te kweken en die werd dan verkocht aan de Chinezen waardoor grote delen van China aan de drug verslaafd raakten. Toen de Chinese regering hiertegen wou optreden vielen de Britten China aan.
  De opbrengst diende om de Britse koloniale oorlogen te financieren.

  Het waren de opiumoorlogen van 1840 en 1860 waarbij de Britten het eiland Hong Kong en het ertegenover gelegen stukje vasteland Kowloon konden veroveren en ook stukken van Shanghai enz.. kon bezetten. De zogenaamde handelsposten.
  Dit leidde tot het ontstaan van de grote Britse handelshuizen als de East India Company, Jardines & Matheson, Swire en de Hong Kong & Shanghai Banking Corporation (HSBC), enzovoort.

  Recentelijk liep de bank ook in de VS tegen de lamp toen bleek dat men via haar massaal Mexicaans drugsgeld had zitten witwassen. De vraag of dat soort banken criminele organisaties zijn hoeft men denk ik niet meer te stellen.
  Dat citaat van Frank Zappa ken ik niet.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s