Koning Abdoellah … verzoener der godsdiensten

Het regent natuurlijk lofbetuigingen aan het adres van de donderdag overleden Saoedische koning Abdoellah. Over de doden niets dan goed heet dat. Maar hier bakt men het toch wel heel donkerbruin.

De man wiens regering al decennia allerlei terroristische groepen steunt – Het bewijs is onder meer te vinden in de Amerikaanse diplomatieke berichten die via Wikileaks openbaar werden gemaakt – wordt nu door onze westerse leiders en hun dienaars in de media omschreven als een hervormer, een visionair en een man van … de vrede.

Het is alsof men Adolf Hitler zou vieren omwille van zijn visionair beleid ten voordele van de wereldvrede, om zijn streven naar raciale gelijkheid, de mensenrechten, de democratie en de rechten van de joden, zigeuners, gehandicapten en homo’s. 

Het is hierbij moeilijk om de meest idiote, en voor de slachtoffers van die clan beledigende, uitspraak aan te duiden maar die van de Britse premier David Cameron (Conservatief) is misschien nog de strafste. Volgens deze idioot van dienst was koning Abdoellah een strijder voor de verzoening tussen … de godsdiensten.

David Cameron - 8

De Britse premier David Cameron noemde de Saoedische koning Abdoellah een strijder voor de verzoening der …. godsdiensten.

In Saoedi Arabië staat de doodstraf op iedere moslim die zijn geloof afzweert. Ook zijn andere vormen van religie er verboden met ook hier de dood als ultieme straf. En nochtans had het land voor de machtsgreep van deze salafistische bende een bloeiende gemeenschap van joden en christenen.

Zelfs tegen andere niet salafistische vormen van de islam wordt uiterst streng opgetreden. Zo kreeg de Saoedische sjiitische leider Nimr al Nimr recent de doodstraf door kruisiging omdat hij meer rechten eiste voor zijn gemeenschap.

De farce ging zelfs zo ver dat koning Abdoellah ooit een interreligieuze bijeenkomst rond verzoening hield. Uiteraard niet in Saoedi Arabië, stel je voor, maar in Madrid, daar was er wel plaats voor meerdere geloofsovertuigingen.

Het getuigt trouwens van een groot gebrek aan respect voor de slachtoffers van die barbaren dat men de man in Madrid toeliet om er zijn show op te voeren. Maar geld doet veel. Ook duidelijk bij Cameron. Maar die man zijn naam is de voorbije jaren dan ook zowat een synoniem geworden voor politieke blunders.

Nimr al Nimr, sjeik

De sjiitische activist sjeik Nimr al Nimr kreeg de doodstraf door kruisiging om de simpele reden dat hij meer rechten vroeg voor zijn gemeenschap aan de Saoedische oostkust. Koning Abdoellah, de (sic) man van de vrede zal het echter niet meer meemaken.

Als Cameron & co nu eens een minuut stilte hielden voor al de slachtoffers van die Saoedische tirannie? Dat zou pas een mooie geste zijn.

Willy Van Damme

4 gedachten over “Koning Abdoellah … verzoener der godsdiensten

 1. Al die lof, de éne al zotter dan de andere en het simultane negeren van zijn misdaden heeft vooral te maken met het feit dat die etterbak de belangen van de VS administratie diende.
  Edith Legrand
  Antwoord
  En over heel veel geld beschikt. Ze noemen hen soms ook de koningen van de chequeboekdiplomatie. Veel verbeelding om te weten wat dit juist wil zeggen heb je daar niet bij nodig. Dat zal ook wel in hun versie van de koran staan zeker.
  Willy Van Damme

 2. Wederom een goed commentaarstuk, een goede weergave van mijn gevoelens omtrent het heengaan van onze Grote Woestijnvisionair.

  Behalve het feit dat 15 van de 19 911-terroristen Saudi’s waren, heeft de Saudische overheid de vliegtuigkapers op zijn minst ook indirecte steun gegeven.
  http://www.ibtimes.com/911-link-saudi-arabia-topic-28-redacted-pages-government-report-congressmen-push-release-1501202
  Dat het Westen geen moer geeft om mensenrechten (behalve natuurlijk als het om landen als Iran, Cuba en China gaat), wisten we natuurlijk al langer.
  Maar dat we ondanks de duidelijke aanwijzingen van betrokkenheid van de Saudische overheid bij 911 de rode loper voor die paljassen blijven uitrollen, gaat mijn petje toch te boven.
  Cyrus
  Antwoord:
  Dank voor je bloemetje en bedankt voor je bruikbare informatie.
  Saoedi Arabië was en is de grootste maar verre van enige financier geweest van al Qaeda en aanverwante terreurgroepen. Dit verhaal van die door U meegegeven link is een deel van het impressionante pak aan feiten die dit bewijzen.

  In mijn ogen is hun salafisme een islamistische versie van het fascisme.
  Ik werk aan twee stukken waarin ik o.m. de rol van Saoedi Arabië bloot leg. Er is recent nieuw materiaal opgedoken.
  Willy Van Damme

 3. Allereerst een pluim voor uw tegendraadse en goedgeïnformeerde blog. U hebt een scherpe kijk op de dingen. Ik was wel onthutst door het bijschrift bij de foto van sjeik al-Nimr. Dood door kruisiging? Echt? Ik heb het even opgezocht en blijkt dat al-Nimr veroordeeld is tot onthoofding en kruisiging. In de praktijk komt het er op neer dat zijn lichaam en hoofd ten toon zullen worden gesteld. Het lijkt wel Game of Thrones…
  “When Sheikh Nimr, who holds the rank of ayatollah, went on trial in March 2013 prosecutors called for his execution by “crucifixion”, a punishment which in Saudi Arabia involves beheading followed by public display of the decapitated body.”
  Ivan De Mey
  Antwoord:
  Over de man en zijn proces zal je in onze media in België en voor zover geweten ook in Nederland niets vinden. Het typeert. Het land is gewoon barbaars.
  Zojuist nog in de NRC gelezen over de verklaring van Christine Lagarde, hoofd van het IMF en goede vriendin van ‘zakenman” Bernard Tapie. Die stelde dat koning Abdoellah ‘een krachtig pleitbezorger voor vrouwen’ was.
  Ze moesten haar een permanent verblijf geven in dat barbaarse land.
  Willy Van Damme

 4. Pingback: Saoedi Arabië – Condoleances voor een hondsbrutaal dictator | Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s