Terreur in Parijs–Folies Bergère

De twee zware terreuraanvallen in Parijs tonen nogmaals het gevaar van allerlei salafistische terreurorganisaties. Dat die gevaarlijk zijn is zeker reeds lang geweten, maar jarenlang kneep men in westerse politieke kringen en de media de ogen potdicht. Voor iemand als sterreporter Rudi Vranckx was al Qaeda immers morsdood.

Propaganda

Salafistische terreur in Libië was een uitvinding van dat monster van een Moeammar Kadhaffi. En als later de boel in Syrië in brand gestoken wordt en Assad het heeft over al Qaeda en aanverwante salafistische bendes dan klinkt het unisono in onze massamedia dat dit allemaal leugens zijn. Propaganda van die afschuwelijke dictator Bashar al Assad.

Onze professor Rik Coolsaet noemde hen in Terzake op de tv-zender Canvas zelfs ongestoord ‘idealisten’. Overal hemelde men die salafisten op tot ware helden. Bibliotheken vol schreef men er over. Nog tot vorige week in de Standaard met hun correspondent Jorn De Cock. Een man wiens echtgenote vanuit Qatar nota bene mee hielp om Libië om te vormen tot het paradijs voor dat uitschot.

Folies Bergere

De Franse president François Hollande organiseert nu zondag een grote show met Europese toppolitici die in Parijs komen betogen tegen de salafistische terreur. Hun terreur! En dat zal goed voor een pak straffe verklaringen en veel emotie. Maar de echte Folies Bergère lijkt dan toch beter. En hier amper een Charlie.

En kijk, de politieke recuperatie van de massale solidariteit rond die aanslagen waaronder die bij Charlie Hebdo is in volle gang. Zondag gaat men in Parijs betogen tegen die terreur en voor de (sic) ‘vrijheid’.

Komen alleszins: de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius, François Hollande, Marine Le Pen, Nicolas Sarkozy, David Cameron, EU-president Donald Tusk, Angela Merkel, onze premier Charles Michel, enzovoort. Het clubje dat zich voorheen de ‘vrienden van Syrië’ noemde en duizenden van dat salafistisch uitschot op Syrië afstuurde.

Wapens voor terroristen

Als Assad in een interview de Europese leiders waarschuwde voor de gevolgen van hun steun aan deze vechtersbazen schreeuwden onze politici en pers zelfs eenstemmig dat Assad Europa bedreigde. De echte boodschap wou men niet horen. Waarom? Assad had 100% gelijk maar in de ogen van onze pennenlikkers en corrupte politici was dat een smeerlap en dus alleen goed genoeg om hem het bekladden.

Toen een in Syrië verblijvende Belg tijdens een privégesprek Herman Van Rompuy in 2013 poogde tot reden te brengen in de zaak was diens antwoord dat Assad nog wel wat te wachten stond. Hij ging zo te horen dus blijkbaar zorgen voor wat extra ladingen jihadisten. De Syriërs zullen hem er eeuwig dankbaar voor zijn.

En dan nu na die bloedige terreur komen die heren en dames zonder enig schaamtegevoel in de straten van Parijs paraderen tegen die salafistische terreur, een terreur die zij al jaren steunen. Dit politiek, economisch, met geld, materiaal en zelfs wapens. Het is een ongehoorde politieke schande.

Misschien kan men zo’n karrevracht Syrische jihadisten mee door de Parijse straten laten marcheren. En, waarom ook niet zorgen voor een stel fascisten van dat Oekraïens Azov Bataljon. Een andere creatie van de Europese machtspolitiek. De Europese waarden nietwaar.

François Hollande en Herman Van Rompuy

François Hollande en Herman van Rompuy, jarenlang steun en toeverlaat van het salafistisch tuig in Syrië.

Belgische afbouw

Ondertussen bouwt men in België de sociale voorzieningen verder af, zullen schoolverlaters zonder diploma, vooral allochtone jongeren dus, geen vergoeding meer krijgen en worden de straathoekwerkers in het Antwerpen van Bart De Wever opgedoekt.

Met andere woorden honderden allochtone jongeren worden zo door de dreigende maatschappelijke vervreemding klaar gemaakt voor door Saoedi Arabië betaalde salafistische predikanten.

Het betekent dat in de praktijk het zo essentieel preventief werk een pak moeilijker wordt. En ondertussen heeft volgens bronnen de Staatsveiligheid maar een tiental mensen beschikbaar om die jihadistische terreur aan te pakken. Bijna voldoende om het papierwerk hierover bij te houden.

Waarbij deze regering via haar personeelsbeleid deze dienst nog verder zit uit te hollen. Maar geen probleem voor minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). In het uiten van straffe verklaringen is die immers een kampioen. Daden? Ach, wie vraagt daarnaar? Feit is echter dat deze regering in de praktijk de strijd tegen het salafistisch jihadisme afbouwt. Praatjes kunnen hieraan niet verhelpen.

Misschien kan Charles Michel (MR) de echte Belgische premier Bart De Wever (N-VA) zondag meenemen naar Parijs. En waarom ook niet de Saoedische koning uitnodigen? Dan zijn de Folies Bergère compleet en kan het spektakel beginnen. Volksvermaak voor iedereen. De heilige hypocritus heerst.

Maar heeft er iemand soms pek en veren voor die ‘vrienden van Syrië’?

Willy Van Damme

7 gedachten over “Terreur in Parijs–Folies Bergère

 1. Zwijg mij van Herman Van Rompuy, dat is dan een CVP-er, iemand die zijn politiek in theorie zou baseren op Christelijke waarden. Het is het omgekeerde, zo’n kille egoïst … Dat is pas een extremist pure sang.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Een kennis van hem en partijgenoot die de dossiers van Syrië en Oekraïne intern ook goed kent zei mij dat zijn vroegere sympathie voor de man door die zaken ten einde is. Je begrijpt wel dat ik die man zijn naam nooit kan noemen. Maar het is wat men noemt een man van aanzien.
  Willy Van Damme

 2. Inderdaad : “JE SUIS … HYPOCRITE” !
  Gerard Eggermont
  Antwoord:
  Zelfs Jan Jambon gaat morgen naar Parijs, mede om er over de kwestie te vergaderen. De man wiens regering maar 1 op de 5 vertrekkende ambtenaren gaat vervangen. Overheidsdiensten zoals gerecht en Staatsveiligheid die nu al vierkant draaien gaan tegen het einde van deze legislatuur nog slechter functioneren.

  De grote bijdrage van Jambon, De Wever en Michel aan de strijd tegen de salafistische terreur. Het wordt met de N-VA inderdaad anders.
  Willy Van Damme

 3. Waarom zou een afbouw van de sociale zekerheid slecht zijn? Een van de heren in Parijs leefden ook niet van een minimumloon van om en bij de 1000€ maar had werk als pizzabezorger. Ok vermoedelijk jobs die tegen het minimumloon zitten maar goed. Kijk eens rond wie aan deze lonen moeten werken. Enkele voorbeelden nodig. Aan de kassa in de supermarkt, Bij Action , Schoonmaakpersoneel,…. Hoeveel jobs zijn er waar je netto amper boven de 1200€ komt??? Veel autochtonen en allochtonen doen deze jobs en kiezen niet de verkeerde weg van moord en verderf. Toch hadden ze hetzelfde onderwijs, dezelfde sociale zekerheid, dezelfde straat om in te voetballen.
  Het straathoekwerk is niet afgeschaft maar krijgt geen forse vergoedingen meer. Ze zullen het net als wij vroeger moeten doen. Een jeugdbeweging runnen met 0 subsidie. Papier ophalen en eetfestijn was de enige bron van inkomsten. Maar nu kunnen ze dit wel op goed voorziene stadsspeelpleinen, Basket en skateparken of onverwoestbare voetbalpleinen met kunstgras.
  Niet tussen twee jassen een goal creëren om tussen de koeienvlaaien door te dribbelen.
  Johan He
  Antwoord:
  De aanpak van dit probleem vergt een preventieve en repressieve aanpak. Beiden hangen aan elkaar. Door meer allochtone jongeren in de armoede te duwen gaat men dit probleem niet oplossen, integendeel, men maakt het erger.

  Essentieel is hier zowel armoede als racismebestrijding en het nu uitgestippelde beleid gaat dit alleen maar verergeren. Zo werden het voorbije jaar een serie straathoekwerkers in Antwerpen ontslagen en hun werk opgedoekt.

  Uiteraard gaan niet alle allochtone jongeren die in armoede aan de zelfkant leven de kant van het salafisme kiezen. Maar het is een van de elementen die een rol spelen biuj hun rekrutering.

  Juist zoals het racisme een van de oorzaken is voor dit probleem. Hieraan werken heet preventief optreden. Het is cruciaal en niemand zal dat voor zover mij bekend publiek ook betwisten. Behalve dan blijkbaar enkele individuen zoals U.

  Verder is er ook het probleem van het repressieve werk dat door het regeringsbeleid ook ernstig wordt ondergraven. Zo is er het verder ontmantelen van al zwaar onderbemande diensten als Justitie en de Staatsveiligheid.

  Uw uitlating dat een afbouw van de sociale zekerheid niet slecht is doet mij vermoeden dat U ook een voorstander bent van het vergroten van de armoede in dit land. Heimwee naar de negentiende eeuw?
  Willy Van Damme

 4. Een interessant intervieuw op RT-news waarbij de journalist op zijn hoede lijkt om zelf de dubbele standaard ‘free speech’-doctrine niet te schofferen.

  Luc Demeyer
  Antwoord:
  De training gebeurde dus niet in Syrië maar in Jemen. Maar het is niet omdat die salafistische jihadisten in Syrië een creatie van het westen zijn – daarover kan geen discussie zijn – dat het ook de bedoeling van dat westen was om hen ook hier te laten toeslaan.

  Wel kan je iets zoals dit dan niet uitsluiten. Bovendien dient men goed te beseffen dat het westen bestaat uit een serie landen wier belangen zeker niet altijd gelijklopend zijn. Alles is hier mogelijk. Het komt er gewoon op aan een open geest te hebben die niets bij voorbaat uitsluit.
  Journalistiek onderzoek is als klassieke politiewerk en best vergelijkbaar met zuiver wetenschappelijke research.

  Een vergelijking uit de geschiedenis kan misschien de relatie tussen Rome en de Oost-Goten zijn. Die werden jarenlang door Rome gebruikt voor hun vuile werk, tot ze het kotsbeu waren, zich bedrogen voelden en dan maar Rome innamen. Ook hier kwam boontje om zijn loontje.
  Willy Van Damme

  • Ik denk dat het wel degelijk ook de bedoeling van het westen is om ook hier aanslagen te plegen die dan aan die ‘islam-terroristen’ kunnen toegeschreven worden.

   Hoe lang zijn onze burgemeesters Bonte, Somers, De Wever….samen met Joëlle Milquet, Manuel Valls, Cameron enz al bezig met de bevolking voor te bereiden en angst aan te jagen voor aanslagen hier van die ‘zogezegde’ terroristen? Deze aanslagen zijn duidelijk een onderdeel van het grotere plan dat met bijvoorbeeld de woorden van Sarkozy weinig aan de verbeelding overlaat: “de aanslag in Frankrijk is een oorlogsverklaring aan de beschaving die de verantwoordelijkheid heeft om zich te verdedigen”.
   De publieke opinie moet op die manier overtuigd worden dat het westen in oorlog is tegen diegenen die de beschaving willen vernietigen die het westen incarneert en die zich dus overal ter wereld waar die dreiging de kop opsteekt met militaire macht moet verdedigen.
   Luc Demeyer
   Antwoord:
   Lokale politici zijn met die hoog boven hen verheven zaken niet bezig. Sommigen zullen het uiteraard wel beseffen, maar het is zoals met zovele intellectuelen en beleidsmakers.
   Hou je stil, schop niet teveel tegen de schenen want dat kan alleen maar verkeerd voor je uitdraaien.

   Iedereen zwijgt uit angst voor iedereen. Zo werkt dat. Iemand als Bonte zal dat vermoedelijk wel beseffen, maar als hij teveel de harde waarheid zegt dan zou zijn gemeente qua bijvoorbeeld subsidies wel eens onderaan komen te staan.
   Zo werkt dat.

   Verder denk ik niet dat men in de EU bij dit zo betrokken is, behalve dan misschien het Verenigd Koninkrijk, in Europa de trouwste vazal van de VS. En dan is er uiteraard Israël. Het is geen toeval dat Netanyahu gisteren nog maar eens aan de Franse joden riep dat ze alleen in zijn land veilig zijn.

   Ooit gooide de Israëlische spionagedienst Mossad in de jaren vijftig van de vorige eeuw granaten naar joodse gelovigen die in Bagdad juist een synagoge hadden verlaten. Israël dat juist honderdduizenden Palestijnse goedkope arbeidskrachten het land had buiten gezet had nieuwe gastarbeiders nodig, joden uit het Midden-Oosten.

   En daarom maakte men die joden bang voor terreuraanslagen in de regio. De Mossad kent dus de knepen van het vak al decennia. Dat Israël bij die aanslagen baat heeft kan niet betwist worden. Of ze er direct bij betrokken waren betwijfel ik.
   Over hun indirecte betrokkenheid is elke discussie eveneens overbodig. Ze is er overduidelijk.
   Willy Van Damme

 5. Pingback: Terroristen betogen in Parijs | Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s