Frankrijk en de salafistische terreur–Boontje komt om zijn loontje

De erg moorddadige en zeer professioneel uitgevoerde aanslag op het radicaal satirische Parijse tijdschrift Charlie Hebdo vandaag toont nogmaals het gevaar van de salafistische terreur die zich wereldwijd laat voelen. Echt verrassend is het niet meer en meermaals al werd hier op dit gevaar gewezen.

Maar Arabieren

Natuurlijk moeten wij wat betreft de daders nog erg voorzichtig zijn. Er bestaat immers zoiets als een ‘valse vlag-aanval’. Het was toch David Hadley, een infiltrant van de Amerikaanse DEA (Drug Enforcement Administration), die enkele jaren geleden een aanslag voorbereidde op de kantoren van de Deense Jyllands Posten. De krant die ooit die befaamde Mohammed cartoons afdrukte. Dus voorzichtig zijn met snelle conclusies.

Maar zeker is dat salafistische jihadisten in Europa al toesloegen en er bijna dagelijks mee dreigen. Maar wat wij hier in Europa meemaken is klein bier met wat mensen in Libië, Syrië, Libanon en Irak nu al jaren meemaken.

Er vielen vandaag in Parijs twaalf doden, maar dat is verwaarloosbaar met de massa’s doden die salafistische jihadisten maken in het Midden-Oosten. Daarover maakt men hier en bij de VN al veel minder misbaar. Het zijn toch maar Arabieren en geen blanke Europeanen?

ISIS - In gevecht - 6 - 15-06-2014

ISIS kon op een goed jaar uitgroeien tot de rijkste en machtigste onder de salafistische jihadistengroepen in het Midden-Oosten. Zo kan ze haar huurlingen een basisloon geven van 500 dollar per maand plus eten, inwoon en andere vergoedingen. Een fortuin in de regio. Maar wie maakte ISIS zo sterk?

Maar dat die Salafisten na Syrië, Tsjetsjenië, Afghanistan, Xinjiang en Libië ook hier weer zouden gaan toeslaan stond in de sterren geschreven. Maar al straks vier jaar steunt men in Syrië deze terroristen voor wie onthoofdingen, kannibalisme, foltering, plunder, verkrachting, afpersing en zelfs slavenhandel dagelijkse kost zijn.

Franse wapens

In maart dit jaar zal het zelfs vier jaar zijn dat onze politici en media deze bendes niet alleen met woorden steunden maar zelfs met daden. Frankrijk is toch al die jaren nauw betrokken geweest bij het rekruteren, trainen en opleiden van die Syrische jihadisten.

Wie weet kregen die drie moordenaars voorheen zelfs geen opleiding van Franse militairen en gaf men hen ook de wapens die ze nu gebruikten. Met onze pennenlikkers die hen voorheen ophemelden als vrijheidsstrijders. Het zou geen verbazing wekken.

Nog deze week omschreef journalist Jorn De Cock in De Standaard een Syrische shariafan als Raed Fares als een soort vrijheidsstrijder. De man werkt vanuit het door de salafistische Fursan al Haq brigade van Malek Khalil al lang bezette Kafranbel. Dit terwijl de Fursan al Haq Brigade gekend is voor haar brutaliteiten tegen o.a. de christenen.

En toen de salafisten van ISIS in april 2013 de oliebronnen van het Syrische oosten in handen kregen lieten de Europese toppolitici als Herman van Rompuy, Laurent Fabius en François Hollande toe dat men vanuit de EU met hen handel mocht drijven. ISIS financieren dus. Hemeltergend, wraakroepend. Het schandaal van Lux Leaks is er klein bier tegen.

 François Hollande - 10

Zowel de Franse president François Hollande als zijn voorganger Nicolas Sarkozy steunden voluit in Libië en Syrië salafistische jihadisten. Hollande wou Syrië zelfs bombarderen om hen zo toch aan de macht te brengen. Zijn verantwoordelijkheid bij wat vandaag bij Charlie Hebdo gebeurde is dan ook enorm. De Franse steun aan die salafisten is een der grootste schandalen uit de Vijfde Republiek.

Tiendduizenden salafistische jihadisten hielp men indoctrineren, verzorgde men hun militaire opleiding en gaf men geld en wapens. Nu komen die jongens dankzij de onder meer via de Fransen geleerde stiel en met Frans geld Charlie Hebdo overhoop schieten.

De DGSE

Zeker, diegenen die de schoten afvuurden zijn de daders, de moordenaars. Maar zonder de morele steun van dagbladen zoals Le Monde en Le Figaro en de hulp van de vorige en huidige Franse presidenten en hun regeringen was deze salafistische terreur nooit zo kunnen groeien.

De Franse buitenlandse veiligheidsdienst DGSE stuurde Franse jihadisten met honderden naar Syrië, de binnenlandse veiligheidsdienst DGSI en de Franse politie mogen de brokken nu gaan opruimen.

Zeker, de Syrische president Bashar al Assad was en is geen voorbeeld om te volgen en regeerde met soms keiharde hand. Maar hij is niet het monster dat kranten als Le Monde er de voorbije jaren van maakten. En is de waanzinnige terreur van dat salafistisch tuig dan soms het alternatief voor Assad? Kom nou! De keuze voor elke weldenkende mens is dan ook rap gemaakt. Discussie hierover is zelfs zinloos.

Benjamin Netanyahu met gewonde Syriër in Israëlisch militair hospitaal - 19-02-2014

De Franse filosoof en fanatieke zionist Bernard Henri Levy riep zeer hevig op om de Libische president Moeammar Kadhaffi ten val te brengen. Wat resulteerde in de salafistische overname van Libië en de plunder van de Libische wapenvoorraden die zo massaal richting de Syrische salafisten gingen. En kijk, hier zien we een foto uit de Israëlische pers die toont hoe Benjamin Netanyahu, de Israëlische premier, een gewonde Syrische salafist, zeker gelieerd aan al Qaeda, komt bezoeken. Honderden Syrische salafisten kregen zo al verzorging in Israëlische militaire hospitalen om daarna in Syrië te gaan verder vechten. Of trokken ze soms daarna naar Frankrijk? Het verhaal van de zeer smerige rol van het zionisme in de zaak. Kijk goed naar de glimlach van de Israëli rechts!

Zie naar Libië waar Kadhaffi een door de VS gesteunde salafistische opstand wou bedwingen maar niet mocht van onder meer de Franse regering. Toen hij de opstand in Benghazi van die groepen met geweld toch wou neerslaan trad het Franse, Britse en ook Belgische leger op (met steun van praktisch gans ons parlement), liet Kadhaffi vermoorden en leverde het land uit aan de salafistische chaos.

Sindsdien bedreigen die terreurbendes gans midden en ook west Afrika en smeken die machteloze regeringen daar om een westerse interventie in Libië om die salafisten er uit te schakelen. Op eigen kracht kunnen ze de door het westen in Libië veroorzaakte puinhoop nooit oplossen.

Hand op het hoofd

Maar bloedige dictaturen als Qatar en Saoedi Arabië mogen van Frankrijk en van de ganse EU het salafistische gedachtengoed in Frankrijk en de EU zonder enige hinder verder verspreiden. Hier geen herrie over homo’s zoals met Poetin. De Saoedi’s zijn immers onze vrienden.

Op vrijdag 2 januari vierde men in Saoedi Arabië trouwens het Nieuwjaar met nog maar eens een publieke onthoofding. In 2014 waren het er 83. Allen op vrijdag – als teken van vroomheid? – en in het openbaar. Als afschrikking.

Wat de heren Fabius, Hollande, Sarkozy, Franse intellectuelen als Bernard-Henri Levy en de journalisten van o.a. Le Monde en Le Figaro moeten doen is hun hand op hun hoofd leggen en dan voor de spiegel gaan staan en naar zichzelf kijken en daarna zéér nederig mea culpa slaan. Ze zijn allen een grote schande voor hun beroep.

Willy Van Damme

6 gedachten over “Frankrijk en de salafistische terreur–Boontje komt om zijn loontje

 1. http://youtu.be/QUuYSft1fOw
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Zoals die man die op de film commentaar gaf, ook zo heb ik gelachen. Maar dan eerder met de commentator. Hij doet mij denken aan de stripheld Lucky Luke die schoot ook ultrasnel.
  Hier is het in de goede Amerikaanse traditie eerst schieten en dan nadenken. Men ziet een filmpje en trekt al conclusies. Snelle jongen zou ik zeggen.

  Sommigen denken blijkbaar dat elke terreuraanslag een valse vlag-operatie moet zijn. Onzin natuurlijk. Men moet gewoon attent blijven, niet alles zomaar voor waar aannemen en logisch denken. Gewoonlijk komt men er dan na verloop der tijd wel. Maar men moet soms veel geduld hebben.

  Bovendien hoeven niet alle manipulaties zo duidelijk te zijn. Het salafistisch jihadisme is een creatie van voornamelijk de VS, Saoedi Arabië en Israël en had te maken met de strijd tegen de Sovjetunie en Afghanistan. Daar zit hem de echte manipulatie.

  Voor Israël is dit eten en drinken. Moslims worden daardoor in de EU en ook op veel plaatsen elders gezien als een stelletje koppensnellers, suïcidale terroristen en slavenhandelaars. Wat kan Israël nog meer wensen?

  Daarom is het niet verbazend dat Israël die jihadisten van Al Qaeda in zijn hospitalen verzorging geeft en dat Benjamin Netanyahu er een zelfs de hand geeft. Het enige verbazende is dat het deels openlijk gebeurt. Maar dat blijven verbergen was natuurlijk op termijn onmogelijk.

  Die drie landen controleren dit jihadisme echter niet meer geheel en zeker met ISIS is dit grotendeels aan hun controle ontsnapt. Bovendien hebben die landen ieder hun eigen specifieke belangen die niet altijd gelijk lopen.

  Ook andere terreuraanslagen moeten in dit licht gezien worden. Men is wel de oprichter achter de schermen maar niet zelden verliest men dan achteraf de controle. Het is klassiek. En dan is het al eens paniek zoals nu met ISIS toen ze in Irak ook de Koerden aanvielen.

  Een andere techniek van de geheime diensten is het infiltreren van dergelijke bewegingen om ze dan in een bepaalde richting te stuwen. Men doet als infiltrant voorstellen en poogt via vleierijen of seks in de kern te raken om zo de zaak over te nemen.

  Ook hiervan zijn er voorbeelden zat. Het is dagelijkse kost voor organisaties als de CIA. En de betrokkenen in die organisaties zijn zich in regel van geen enkel kwaad bewust.

  Een goed voorbeeld van hoe het soms werkt was het recente verhaal van de SMS-boodschappendienst op Cuba. Een bedrijf verkocht op het eiland een berichtendienst om weerberichten per SMS te kunnen ontvangen. Heel braaf en onschuldig dus.

  Tot bleek dat achter dit ganse schema de CIA zat die op die wijze toegang wou krijgen tot de mobiele telefoonnummers van zoveel mogelijk Cubanen. Op termijn zou men hen dan niet alleen bestoken met weerberichten maar ook met Amerikaanse politieke agitatie om zo het bewind omver te werpen.

  Het bedrijf dat die diensten leverde wist niets van dat alles. Het geld en de rest was via via onherkenbaar gemaakt. Deze technieken zijn erg verfijnd.
  Het misschien welk beste voorbeeld is toch de CPN ML (Communistische Partij Nederland Marxistisch Leninistisch), de maoïstische versie van de Nederlandse CP. Deze was opgericht door de Nederlandse AIVD, de veiligheidsdienst, om zo zicht te krijgen op het Nederlandse maoïstisch getinte protest.

  Het was zo goed gelukt dat deze partij nadien zelfs ontvangen werd door Mao Zedong zelf en dus de officiële vertegenwoordiger werd van het Chinese maoïsme. Een krachttoer die toont hoever men kan gaan. Uit de CPN ML kwam nadien dan de huidige SP.
  Wees er zeker van dat ook de CIA en de Britten dit soort praktijken veel toepassen. De AIVD had dit niet zomaar uitgevonden hoor. Zo hoog schat ik die niet in.

  Het idee dat de CIA of de Mossad daar drie van haar mannetjes stuurde is gewoon ongeloofwaardig. Ze zijn hiervoor veel te intelligent, te doortrapt en te crimineel. Hier heiligt het doel werkelijk alle middelen.
  En gewoonlijk hebben die extremisten het inzicht en de intelligentie die qua grote vergelijkbaar is met een erwt. Wat wil je als spionagedienst nog meer?
  Willy Van Damme

 2. Inderdaad Willy, laat ons maar eerst afwachten en zien wie hier achter zit. De wereldwijde woede tegen de islam is het gevolg van de aanslag en was dus ook het doel ervan. Wie profiteert daar van?
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Wie ervan profiteert hoeft daarom ook niet altijd de dader, voor of achter de schermen, te zijn. Ik las nu ook dat Rudi Vranckx mee actie voert rond de zaak Charlie Hebdo. Gelukkig voor hem is Abdelrahman Ayachi, de Belgische terrorist, gids en tolk van onze sterreporter dood.

  Stel je voor dat deze man achter die aanslag zat. Ik zou dan de reactie van de nieuwsdienst van de VRT willen zien. Misschien dat ze dan dat fameuze reclamefilmpje van Vranckx met Ayachi nog eens hadden kunnen tonen. Zou dat lachen geblazen zijn.

  Recuperatie van dit soort gebeurtenissen en schijnheiligheid zijn nu eenmaal eigen aan alle beroepen, alle landen en alle tijden.
  Willy Van Damme

 3. Pingback: Frankrijk en de salafistische terreur – Boontje komt om zijn loontje | Mediawerkgroep Syrië

 4. Al die ‘Charlies’ en die moordenaars zijn uit hetzelfde hout gesneden. Alles draait om hun zielig egootje en alleen daar rond.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Het is natuurlijk moord omwille van het uiten van een mening. En moord is nooit aanvaardbaar, dus zeker ook niet voor het uiten van een mening. Verder was Charlie Hebdo mij geen eurocent waard.
  Ja, er stonden wel eens leuke tekeningen in waarmee het goed lachen was. In essentie ontbrak het blad echter elke serieus inzicht en was het een verwarde anarchistisch ogende boel.

  Ik geloof dat ik het eenmaal ooit heb gekocht en als ik in Frankrijk was bladerde ik er wel eens door. Maar men had wel goede tekenaars en ben al veertig jaar een fan van Willem, de Nederlander die voor het blad werkt. De man was gelukkig voor hem niet op die redactievergadering.

  Verder heb ik een afkeer van al dat emotioneel gedoe. Ik weet perfect wat lijden is en de ermee verbonden emotie. Ik verloor mijn eerste vrouw zeer jong, mijn eerste schoonouders en ouders en al wat vrienden dus ik ken dat en betuig steevast mijn innige deelneming bij overlijdens. De voorbije twee maanden verloor ik zo twee kennissen die mij nauw aan het hart lagen.

  Maar emotie is logisch en aanvaardbaar maar het staat in de weg van een goede nuchtere analyse en daar ben ik mee bezig. En dus heb ik een beetje een afkeer van al dat geblèr, geroep en zware emotionele verklaringen.

  Ik blijf er weg daar al dit soort zaken komen van mensen die niet persoonlijk betrokken zijn bij dit lijden. Het heeft meer te maken met massahysterie, een soort groepsdwang om solidair te zijn. Zie naar die Witte Mars en Marc Dutroux.
  Iedereen lijkt iets te doen en dus moeten wij ook meedoen.

  Ik plaatste die tekst mede ook om zo afstand te nemen van dit soort discours. Mijn vermoeden is trouwens juist gebleken, amper iemand in de media plaatst vraagtekens bij de zaak, schreit gewoon mee en verkoopt onzin alsof het supersolden zijn.

  Zo zag ik op de tv-zender Euronews Claude Moniquet verschijnen die dan zijn terreurverhaal kwam geven. De man is gewoon een der meest onbetrouwbare en dubieuze figuren die het wereldje van de veiligheidsdiensten bezit. En dat wil al heel veel zeggen.
  Als je leugens, halve waarheden, verdraaiingen en propaganda wil horen dan is dit het adres. Maar dat soort mannen komen dan op tv hun uitleg doen. Zum kotsen.

  Verder moet ik soms bijna walgen als men begint over de ‘waarden’ van de Franse republiek en de beweringen over de persvrijheid. Het verzwijgen door de massamedia van de aanwezigheid van fascistische groepen en personen in de Oekraïense regering bewijst zonder enige twijfel dat er hier geen persvrijheid is maar censuur.

  En beide vermeende daders zijn Algerijnen van afkomst. In Algiers heeft men nog speciale herinneringen aan die vermeende Franse republikeinse waarden. Jean-Marie Le Pen leerde er folteren.

  Trouwens ook de Syriërs kennen die waarden van toen de Fransen na WO II hun roep om onafhankelijkheid beantwoorden met vliegtuigbombardementen. En dan is er Vietnam. De Franse republikeinse waarden zijn gewoon die van moord en plunder.
  Het zijn diezelfde van de Lodewijks en andere prinsen, hertogen en koningen uit het vroegere Frankrijk. Bekijk gewoon de Franse geschiedenis, o.a. die in de koloniën.

  En uiteraard verzwijgt men weeral het feit dat de Franse regering, zoals ze zelf toegegeven heeft, wapens gaf aan die Syrische jihadisten. Ook de Franse rol in de creatie van het Libische jihadistan wordt dan netjes vergeten.

  Ach, onder de emoties en de tranen verbergt men ook nu weer eens de harde waarheid en is de politieke recuperatie volop bezig. Zie maar naar Marine Le Pen in Frankrijk en hier Bart De Wever op de VRT.

  Verder stelde ik mij ten tijde van die Deense Mohammedcartoons al serieuze vragen bij de zaak. Geen bezwaar dat ze dat doen maar voor hen was het gewoon een provocatie en dan is er onmiddellijk het zoeken naar de reden waarom.

  De media hadden het toen over de persvrijheid. Maar dergelijke cartoons maken over joden zou dan wel niet door de beugel kunnen. Het getier over ‘antisemitisme’ zou loeihard zijn geweest en (figuurlijk dan) dodelijk voor de makers ervan. Neen, er is hier ontzettend veel hypocrisie in de zaak.

  In Doema, een stadje ten oosten van Damascus, is een deel van de bevolking in opstand gekomen tegen de door Saoedi’s geleide Liwa al Islam en andere salafistische bendes waarbij hun voedselopslagplaatsen werden bestormd. Het werd een slachtpartij.
  Intussen zijn die bendes ook onderling slaags geraakt. Hier vielen veel meer doden dan die 12.

  Hierover iets gelezen in onze kranten? Iets gehoord van een of andere westerse politieker? Was er hier in Europa ergens kritiek te horen op de criminelen in Saoedi Arabië dit hier mee achter zitten? Maar neen. Er is hiervoor geen interesse in Europa want het zijn Arabieren.

  Er is hier alleen aandacht voor als men het kan gebruiken om Assad ten val te brengen. Waarom? Omdat dit in het voordeel is van de belangen van de westerse machthebbers. Ze kakken op de Arabieren.
  Willy Van Damme

  • Ik begrijp wat je bedoelt, dat hysterische geblèr hangt mij ook dik mijn voeten uit. Het vertekent alles, wellicht ook omdat het behoort tot de wereld van de waanzin. Ik ben geen Zionistische manipulatoren tegengekomen de afgelopen dagen, dat slag gêneert zich niet om allerlei dubbele Nelsons te gebruiken zoals beweren dat je moord goedkeurt als je je niet als een zombie laat manipuleren, maar dieper doordenkt. Daarom kies ik er bewust voor om de gebruikelijke verontschuldigingen achterwege te laten.

   Maar er is wel een verschil in betrokkenheid. Toen Danny Huwé vermoord werd in 1989 was ik nog naïef en vertrouwde de media nog en was ik daardoor geschokt en aangedaan alsof het een goede vriend was, die ik verloren was. Nu denk ik eerder: “What goes around, comes around.” Dat demonizeren van de Moslims heeft alles te maken met de imperialistische graaipolitiek van de VS-administratie en enkele Zionistische soortgenoten.
   Edith Legrand
   Antwoord:
   Ik heb uiteraard alle respect voor de mensen die nu schreiend op radio, tv of in de kranten komen. Het is hun private belevenis van dit verhaal. Het is echter niet mijn stijl. Ik beschrijf en analyseer en daaraan heeft men meer dan aan het plaatsen van allerlei emotionele beschouwingen. Ze zijn vluchtiger dan een druppel thinner.

   Verder heeft Benjamin Netanyahu al zijn medeleven geuit met de slachtoffers in Parijs. Waarbij hij, hoeft het te verbazen, Hezbollah en Iran op een hoop gooide met al Qaeda & Co.
   Maar dat soort sympathiebetuigingen is natuurlijk erg klassiek. Ook Obama liet al van zich horen. Dat die man ondertussen jihadisten overal zit en zat te steunen horen we dan natuurlijk niet.

   Ik heb hier heel bewust die uit de Israëlische media komende foto geplaatst waarbij de Israëlische premier Benjamin ‘Bibi’ Netanyahu de hand aan het schudden is van een Syrische jihadist die of lid is van Jabhat al Nusra, dus al Qaeda, of er nauw mee samenwerkt.

   Beiden geven hier elkaar letterlijk en figuurlijk de hand. Meer symboliek kan niet.
   Het is het sluitend bewijs dat Israël nauw samenwerkt met al Qaeda en andere salafistische jihadisten.

   Ook is er natuurlijk onder meer het verhaal over de private ontmoeting in 2001 van de Belgische spion Abdelkader Belliraj met Bin Laden zelf. En Volgens mijn betrouwbare informatie komende uit vier bronnen werkte Belliraj vooral voor de Mossad, de Israëlische geheime dienst.

   Met andere woorden Israël steunt al Qaeda die als niemand anders verantwoordelijk is voor het toenemend sektarisch geweld dat de regio van het Midden-Oosten in vuur en vlam zet. Wat veel zo niet alles verklaart.
   Er is immers maar een land dat er baat bij heeft dat de regio in brand staat en de Arabische buren elkaar zoveel mogelijk de kop inkloppen. En dat land is Israël.

   Bovendien heeft dit voor die zionistische roversbende nog een ander misschien al even groot voordeel. Door de komst van honderdduizenden gastarbeiders naar Europa dreigde er een groeiende samenwerking tussen Europa, Turkije en de Arabische wereld.

   Dankzij dit salafistisch geweld zoals nu in Parijs wordt dat al een pak moeilijker. Een plus voor Israël. Daarbij zorgt Israël dat er hier haatgevoelens ontstaan tegen moslims en Arabieren.

   Het is dan ook niet verwonderlijk dat wanneer men al die islamofoben nader bekijkt men veelal Israël op de achtergrond ziet opduiken. Neem de Nederlandse politicus Geert Wilders en de Franse publicist en filosoof Bernard-Henri Levy bijvoorbeeld voor wie de zionistische heilstaat zo niet hun eerste dan toch zeker het tweede vaderland is.

   Dit soort aanvallen hoeven daarom echter niet het werk van Israël zelf te zijn – niet dat ze zoals de geschiedenis bewees dat niet zouden durven – maar wie de rond die islamofoben hangende mist wegblaast ziet overal de Israëlische vingerafdrukken. En de hier geplaatste foto van Netanyahu bewijst die dubbelzinnigheid.

   Al Qaeda pleegde al veel aanslagen, vooral dan tegen moslims in het Midden-Oosten en West-Azië zelf, af en toe in het westen maar nog NOOIT in Israël. Wie denkt dat dit een toeval is toont een gebrek aan inzicht in de zaak of is zeer naïef.

   Maar wier weet komt er de komende maanden wel een aanslag in Israël zelf. Kwestie van de achterdocht, zeker in de regio, weg te nemen. In de regio heerst immers de visie dat al Qaeda en Israël gewoon twee handen op een buik zijn. Twee gezichten van hetzelfde monster.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s