Salafistisch terrorisme–De pers is schuldig

Dat de klassieke pers medeplichtig is aan de wereldwijde groei van de salafistische terreur is hier al regelmatig geschreven en ook aangeklaagd. De bewijzen voor hun medeplichtigheid aan die terreur lijken immers overduidelijk.

Ik zag de beelden

In de Standaard van dit weekend nu gaf de krant zelf het bewijs van haar zeer belangrijke rol in die kwestie, natuurlijk samen met die van de andere massamedia die al straks vier jaar de loftrompet zingen van die salafistische jihadisten in Syrië. Zij het dat die steun in de massamedia het voorbije jaar al veel minder is dan vroeger.

Onder de titel ‘Van de radicale islam ben ik voorgoed genezen’ stond in De Standaard van 13 december 2014 een gesprek van journalist Mark Eeckhaut met de uit Vilvoorde afkomstige Elias T., een man die door ons gerechtelijk apparaat en de politiediensten wordt gezien als een van de kopstukken onder de Belgische Syriëstrijders.

Fouad Belkacem - 4

Fouad Belkacem is gezien zijn eerdere veroordelingen zeker een crimineel en vermoedelijk ook leider van een terreurbeweging maar is vooral een al te gemakkelijk zwarte schaap voor het succes in België van die salafistische terreur.

Hij staat op dit ogenblik wegens de medeplichtigheid aan terrorisme terecht voor de Antwerpse strafrechtbank, samen dan met o.a. een crimineel als Fouad Belkacem en zijn Sharia4Belgium. De uitspraak wordt begin volgend jaar verwacht met vermoedelijk zware straffen.

In dat gesprek zegt hij: “Ik zag de beelden op tv van de gruwel in Syrië die aangericht werd door Assad. Daar had ik een schuldgevoel over. Ik had het goed, terwijl de mensen daar crepeerden. En net op dat ogenblik kwamen Belkacem en Sharia4Belgium in mijn leven. Dat was de cocktail die mij heeft doen vertrekken (naar Syriër, nvdr.)”

Met andere woorden: Volgens Elias T hebben zowel Belkacem als de media ieder een grote invloed gehad bij zijn radicalisering en in het nemen van het besluit om in Syrië mee te doen met de terreur tegen de bevolking daar.

Jihadisten lokken

Natuurlijk zijn dit zijn woorden die komen op een ogenblik dat hij terecht voor een lange celstraf vreest. En dus moet men hiermee oppassen. Maar het is simpele hier al herhaaldelijk gestelde logica en is dan ook zeer geloofwaardig.

Zonder de massale propaganda van de massamedia in deze zaak had de rekrutering van een Belkacem en anderen elders in de wereld veel moeilijker geweest en dus minder succesvol. Elias T. zegt het en de Standaard publiceerde het.

Maar het westen wou zoveel mogelijk jihadisten naar ginds lokken om hun vijand Bashar al Assad te kunnen vermoorden, en daarom moest de pers propaganda maken tegen die Assad. Plots was hij de baarlijke duivel geworden. En dus trokken alleen al vanuit West-Europa duizenden jihadisten om er, zonder het natuurlijk goed te beseffen, het vuile Israëlische en Saoedische werk op te knappen.

Abdelrahman Ayachi - 1

Abdelrahman Ayachi, gids en tolk voor de VRT in Syrië, mocht nadien als cadeau zijn verhaal van ‘vrijheidsstrijder’ komen doen op die VRT tijdens de zogenaamd humanitaire actie ten voordele van Syrië. Of hoe men ook hier de sociale gevoelens van de mensen op schandelijke wijze misbruikte.

En dat de propagandamolen rond Syrië overuren draaide is overduidelijk. Onze kranten leken op dit vlak wel een kopie van wijlen de Völkischer Beobachter van de Duitse nazi’s. Zo is er natuurlijk het schokkende feit van hoe de VRT en Rudi Vranckx een moorddadig terrorist als Abdelrahman Ayachi gebruikten en betaalden om in Syrië voor hen gids en tolk te spelen ter promotie van die salafistische terreur.

Terreur door idealisten

Waarna hij dan van Vranckx en de VRT op tv als geschenk een als interview verpakte vrije tribune kreeg. In België had de man in beroep nochtans 4 jaar cel gekregen wegens terreur. In eerste aanleg was dat zelfs 8 jaar.

Voor de VRT en Vranckx was hij echter een held. Onvoorstelbaar. En niemand die in het Vlaams parlement protesteerde hoe men hier Vlaams overheidsgeld bestede aan het sponsoren van terreurbewegingen zoals al Qaeda.

Maar Vranckx is natuurlijk verre van de enige. Nog vorig jaar had UGent professor Rik Coolsaet, hoofd van het Ghent Institute for International Studies, het op de VRT-zender Canvas in Terzake over idealisten als hij sprak over die Syriëstrijders.

En als in Syrië in de straten de eerste autobommen ontploffen, insinueerde journalist Jorn De Cock, die nota bene op dat ogenblik met zijn Arabische echtgenote betaalde mediaopleiding gaf aan die Syrische jihadisten, dat dit het werk was van de Syrische regering zelf. In zijn visie konden die (sic) vrijheidsstrijders immers nooit onschuldige burgers doden.

Het duurde ook meer dan twee jaar voor onze media berichten over de aanwezigheid in het land van allerhande tuig voor wie plunder en moorden de essentie was van hun Syrisch bestaan. Het verhaal over al Qaeda en salafistische terroristen in Syrië was volgens Vranckx, De Cock, Jens Franssen en al die andere pennenlikkers uit de massamedia gewoon een leugen, propaganda van de Syrische president Assad.

Al Qaeda is dood

Geen verrassing natuurlijk daar nog tot voor twee jaar zowel Coolsaet als Vranckx bij hoog en laag beweerden dat al Qaeda dood en begraven was. Hoe dood en begraven weten we maar al te goed. Misschien kunnen ze het eens vragen aan de honderdduizenden slachtoffers van Al Qaeda en aanverwante groepen in het land. Of aan de ouders van de gisteren dinsdag in Pakistan door de lokale Taliban vermoorde 132 kinderen.

Bashar al Assad - 1 - Instagram

De propagandaoorlog van onze media moest zowel de vernieling van Syrië als de moord op Bashar al Assad mogelijk maken. Dit in navolging van Libië dat sindsdien een groeiend salafistisch kankergezwel is geworden dat geleidelijk aan Afrika aantast. Daar roept men trouwens uit schrik voor dit fenomeen op voor een nieuwe westerse interventie in Libië. Van de ultieme waanzin gesproken.

Terwijl deze ‘journalisten’ een Abdelrahman Ayachi en zijn bende in de krant zaten te bejubelen als vrijheidsstrijders stonden er dan elders in diezelfde kranten vorig jaar gelijktijdig verhalen over het terrorismeproces en de veroordeling rond deze Abdelrahman Ayachi. Een zelden geziene spreidstand van een media die reeds lang elke geloofwaardigheid mist.

Het echte verhaal van de strijd die dat land voerde en nog steeds voert tegen allerlei door de VS, Turkije, Qatar en Saoedi Arabië betaalde roof- en moordbendes is dan ook nog steeds niet door die massamedia geschreven. Zelfs nu de VS schoorvoetend de kant koos van Assad zwijgen zij over de ware toedracht van de zaak. Bang dat ze hun onbekwaamheid en onbetrouwbaarheid zouden tonen.

Pax Christi

Natuurlijk zijn de massamedia verre van de enige verantwoordelijken voor het succes van die salafistische terreur. Ook onze ngo’s speelden hier een zeer vuile rol. Neem Brigitte Herremans en haar Pax Christi, samen dan met het Nederlandse IKV, het Interkerkelijk Vredesberaad.

Zo maken deze al sinds die terreur in Syrië toesloeg reclame voor de acties in het plaatsje Kafranbel die dan als voorbeeld voor het Syrische vrijheidsstreven wordt gegeven. Ze zamelen onder de slogan ‘adopteer eens een revolutie’ zelfs geld in voor hun Syrische vrienden.

Maar Kafranbel is bezet door de salafistische Fursan al Haq brigade van Malek Khalil die samenwerkt met Jabhat al Nusra, de lokale franchise van al Qaeda. Een Malek Khalil die zich volgens bepaalde massamedia specialiseerde in het aanvallen van Syrische dorpen waar vooral christenen en alewieten wonen.

Kafranbel - 28 februari 2014 - Met Oekraïense vlaggen

De vrienden van Pax  Christi in Kafranbel protesteren tegen de Amerikaanse bombardementen op doelwitten van ISIS. Vrouwen op die alleen voor de westerse media bestemde manifestaties zal je er echter nooit zien. Het zijn dan ook salafisten. Hier ook met een Oekraïense vlag waar salafisten trouwens met de lokale fascistische groepen meevechten. Amerika’s huurlingen.

En nochtans werkt Pax Christi onder controle van de Belgische bisschoppenconferentie. Of hoe een belangrijke katholieke organisatie meehelpt bij het uitroeien van de christenen in het Midden-Oosten. Onze bisschoppen hebben hier niet alleen een probleem rond pedofilie. Dit is veel erger want stukken grootschaliger.

Politici

Ook politici en de onder hun hoede opererende veiligheidsdiensten zijn medeplichtig aan die terreur. Zij bleven immers tot begin 2013 – dus bijna twee jaar lang – werkloos toekijken hoe dit kankergezwel in ons land en elders woekerde. Men liet gewoon betijen alsof er niets aan de hand was. Het was als die drie aapjes: ogen toe, mondje toe en oren toe. En dus was er voor hen geen enkel probleem.

Schuldig zijn uiteraard eveneens de hierboven genoemde landen die samen met Israël de drijvende kracht zijn achter dit salafistisch succes. Ook zij zijn minstens allen even schuldig als Fouad Belkacem en zijn bende.

Maar die zullen zich voor hun daden nooit voor een rechter moeten verantwoorden. Onder andere omdat onze massamedia de centrale rol van die landen, van deze ngo’s en de Belgische politici voor de gewone burger zullen blijven verbergen. Daarvoor dient te pers, niet om hen te informeren over de ware toedracht van deze gruwelijke en gevaarlijke zaken.

De moorddadige aanslag van gisteren 16 december 2014 door de Pakistaanse Taliban op een Pakistaanse school in de stad Peshawar moet dan ook om die reden mede op de rekening geschreven worden van zowel de massamedia als de leiders van die hier genoemde landen.

Zbigniew Brzezinski - 2

Zbigniev Brzezinski, een man van Poolse afkomst, wou ten tijde van president Jimmy Carter, zich wegens de vernederingen in Vietnam wreken op de Sovjetunie en richtte daarom in Afghanistan de Moedjahedien, de eerste salafistische terreurbende, op. Hij gaf het zelfs in een interview met het Franse weekblad Le Nouvel Observateur toe. Wat ex-minister van Defensie Robert Gates nadien in zijn memoires bevestigde.

Hadden de Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur Zbigniev Brzezinski en zijn president Jimmy Carter in 1979 puur om de Sovjetunie te pesten die salafistische terreur in Afghanistan geen vorm gegeven, dan zaten die 132 nu dode kinderen in Pakistan vermoedelijk ook vandaag op de schoolbanken met thuis of op hun werk alleen maar gelukkige ouders. Een overpeinzing meer dan waar. Iets voor de Kerst en met Nieuwjaar.

Willy Van Damme

Advertenties

6 thoughts on “Salafistisch terrorisme–De pers is schuldig

 1. Uit een recent onderzoek van de Duitse zender ‘Deutsche Welle’ (DW) (http://www.dw.de/is-supply-channels-through-turkey/av-18091048) blijkt nogmaals (naast de vele andere bronnen) dat de bevoorradingslijnen van ISIL vanuit de NATO zelf komen. ‘Dagelijks steken honderden kamions, geladen met voedsel, kleding en andere bevoorrading vanuit NATO-lidstaat Turkijë de Syrische grens over. Nog volgens DW ‘denken de vrachtrijders dat het merendeel van de cargo naar de ISIL-militia gaat. Olie, wapens en ook soldaten worden over de grens gesmokkeld en Kurdische vrijwilligers patrouilleren nu het gebied om te proberen de bevoorrading te stoppen.’

  Met andere woorden: ISIL is een creatie en een agent van de NATO.

  Het ‘Islam-terrorisme’ is een 100% product van de NATO waarvoor de Westerse massamedia de noodzakelijke en continue stroom aan propaganda, leugens en desinformatie verzorgen die de vele internationale denktanks à la ‘Ghent Institute for International Studies’ van Rik Coolsaet toeleveren.
  blijkt nogmaals (naast de vele andere bronnen) dat de bevoorradingslijnen van ISIL vanuit de NATO zelf komen. ‘Dagelijks steken honderden kamions, geladen met voedsel, kleding en andere bevoorrading vanuit NATO-lidstaat Turkijë de Syrische grens over. Nog volgens DW ‘denken de vrachtrijders dat het merendeel van de cargo naar de ISIL-militia gaat. Olie, wapens en ook soldaten worden over de grens gesmokkeld en Kurdische vrijwilligers patrouilleren nu het gebied om te proberen de bevoorrading te stoppen.’

  Met andere woorden: ISIL is een creatie en een agent van de NATO.

  Het ‘Islam-terrorisme’ is een 100% product van de NATO waarvoor de Westerse massamedia de noodzakelijke en continue stroom aan propaganda, leugens en desinformatie verzorgen die de vele internationale denktanks à la ‘Ghent Institute for International Studies’ van Rik Coolsaet toeleveren.
  Luc Demeyer
  Antwoord:
  Bedankt voor die link naar die boeiende Duitse tv-reportage over de relatie tussen ISIS en Turkije.

  ISIS geeft haar huurlingen een basismaandloon van 500 dollar, een fortuin in de regio, andere bewegingen zoals de Hazm Beweging of het Syrian Revolutionairs Front kregen tot vorige maand maar 125 dollar van de VS. Geen verbazing dus dat bijna al die ‘idealisten’ naar ISIS trokken. De lonen zijn het best bij deze extremisten.

  Het is een van de vele aanwijzingen dat ISIS massa’s geld toegestopt kreeg van buitenlandse mogendheden. Zonder had dat nooit gelukt.
  De verovering van steden als Mosoel in Irak en Ar Rakka in Syrië gebeurde bijvoorbeeld duidelijk ook door het grootschalig omkopen van plaatselijke militaire en burgerlijke overheden.

  Ar Rakka, een provinciehoofdstad met meer dan tweehonderdduizend inwoners, viel met amper een schot gelost op nog geen twee dagen in hun handen. Hetzelfde gebeurde in Mosoel.
  En wie het verslag leest van de mislukte poging tot verovering van de zeer grote Iraakse petroleumraffinaderij Baiji ziet eenzelfde scenario.

  Plots besluiten, zonder dat er zelfs een schot viel, de topofficieren te vluchten die dan de rest van de soldaten gewoon achterlieten of opriepen om ook te vluchten. Waarna een pas toegekomen kleine eenheid van amper een tweehonderd Iraakse militairen ISIS er weet te stoppen. Zij waren duidelijk nog niet aanwezig toen de omkoperij gebeurde.

  En dan is de vraag wie regelde die omkoperij en vanwaar kwam al dat vele hiervoor nodige geld. De officieren die Ar Rakka voordien controleerden zitten nu allemaal in het buitenland.

  Het merendeel van hun huurlingen lijken ook mensen van buiten Syrië en Irak te zijn.
  ISIS gebruikt trouwens met steun van Turkse staat Turkije ook als zone voor rust en ontspanning en om de vele gewonden te verzorgen. Naast dan natuurlijk dus de kwestie van bevoorrading en export.

  Nu is het mij wel duidelijk dat behoudens Turkije de anderen hun handen hebben afgetrokken van ISIS. Men keert zich in de Arabische wereld niet zomaar tegen die potentaten uit Saoedi Arabië. Wat Aboe Bakr al Baghdadi, de leider van ISIS, deed door zich uit te roepen tot de kalief en dus baas van alle moslims wereldwijd.
  In Riaad moeten ze woedend geweest zijn toen ze dat hoorden.

  De beweging komt ook op alle gebied, economisch, politiek en militair, steeds meer in de verdrukking. Er is in Ar Rakka en Mosoel bijvoorbeeld nog amper elektriciteit voorhanden en drinkbaar water. Het stort op vrij korte termijn gewoon in. Midden volgend jaar zijn ze nog maar de schim van wat ze nu zijn.
  Willy Van Damme

 2. Beste,

  Op 15 december vond er in het Pakistaanse Rawalpindi geen aanslag plaats met honderd dode kinderen. Wel in Peshawar.

  U lijkt wel vaker feiten en opinies te verwarren.

  Mvg,

  Jens Franssen
  Antwoord:
  Bedankt voor die opmerking. Inderdaad, ik had de twee steden zitten verwisselen. Ik heb de wijziging al aangebracht. Uiteraard wijzigt dit natuurlijk niets aan de thesis die ik hier ontwikkelde.

  Verder stond dit artikel onder het label ‘media-opinie’. Het was dus een opiniestuk en minder een feitenrelaas. Feiten werden gebruikt om een opinie te uiten over de media, waaronder ook die van uw werkgever de VRT.

  Verder is een blog als dit vooral opiniërend en verschilt het dus van websites als die van de VRT De Redactie, Standaard en anderen. Het is ook een eenmansactie. Wel wil ik in de mate van het mogelijke ook regelmatig analyses en feiten brengen.

  Al wat meer gehoord over de rol van zuster Agnes Mariam bij die mortieraanval op jullie van januari 2012 in Homs? En sleuren jullie haar hiervoor alsnog voor het ICC? Of komen er verontschuldigingen?
  Willy Van Damme

  • WOUW ! Jens Franssen heeft Willy op een foutje betrapt. Verder weet deze mediagrootheid te melden dat Willy ‘wel vaker feiten en opinies lijkt te verwarren’.
   ‘Lijkt’ mijnheer Franssen? Laf hoor om dat te beweren zonder enige onderbouwing. U lijkt wel iemand die betaald wordt om te schrijven wat zijn hoofdredacteur wil. O, ja, da’s waar ook, dat is hij ook.
   Het is hiermee echter wel duidelijk dat uw blog in brede kring gelezen wordt, Willy. Een goed teken. Misschien wekt u ooit nog eens zo’n slapende journalist uit zijn winterslaap.
   Gerrit
   Antwoord:
   Verbazend die reactie. Men zou dan een stevig antwoord verwachten, boordevol feiten en stevige argumenten om mijn thesis te weerleggen… en wat kwam er… in wezen muggenzifterij over Rawalpindi en Peshawar.

   Je weet ondertussen al wel dat ik hou van een stevig debat desnoods op het scherp van de snee en dus leek dit een uitgelezen ogenblik voor zo’n goed verhelderend debat. Maar het bleef tot een wel correcte randopmerking. Misschien dacht hij mij zo met die reactie eens belachelijk te maken. Wie weet?

   Het bewijst nogmaals naar mijn smaak de ondraaglijke lichtheid van de traditionele journalistiek. Als ik dat dan vergelijk met een reus, zowel qua figuur als qua daadkracht en intellect als die zuster Agnes Mariam dan weet ik wel voor wie te kiezen.
   In wezen bewees Jens Franssen hier dat mijn hard requisitoir tegen de traditionele journalistiek correct was.
   Willy Van Damme

 3. Pingback: Salafistisch terrorisme – De pers is schuldig | Mediawerkgroep Syrië

 4. Het is inderdaad een feit (en geen speculatie meer) dat Israel en NATO de drijvende kracht zijn achter ISIS. Een figuur als Belkacem en het Islam-extremisme is dan ook niet meer dan een goed uitgekiende propaganda-verhaallijn om hier de ‘fear’ erin te houden en dat met de actieve medewerking van justitie en politie.

  Het linken van Mehdi Nemmouche aan de Syrië-jihadisten (nu ISIS) is ook zo’n complex fictie-verhaal. Hij zou dan hier een aanslag komen plegen tegen een ‘Joods’ symbool terwijl juist Israel en België (als NATO-lid) ISIS steunt. Wel erg vreemde logica in dat verhaal.
  In verband met die aanslag is ook het gedrag van Reynders op zijn minst opmerkelijk. Er worden schoten gelost – totale chaos – op dat moment weet niemand wat er aan de hand is noch kan de situatie en risico’s op dat moment geëvalueerd worden; hoeveel daders zijn er ? (achteraf wordt gesproken van 1, 2 of 3 daders) waar is/zijn ze (binnen en/of buiten)? Een auto vlucht weg…
  En nog vooraleer politie en interventieteams ter plaatse zijn om de situatie en de veiligheidsrisico’s te evalueren en de site te beveiligen, gaat minister Reynders even een kijkje nemen. Hoe wist hij dat er geen risico meer was voor hem?
  Luc Demeyer
  Antwoord:
  Fouad Belkacem is een smeerlap en wel een gevaarlijk man maar in wezen is diens proces vooral een afleidingsmanoeuvre waarachter men de waarheid verbergt.
  Zonder hulp van bepaalde geheime diensten had die rekrutering van die tienduizenden buitenlandse jihadisten om in Syrië te gaan vechten nooit kunnen slagen. En daarover zwijgt men in alle talen, incluis het Arabisch.

  Ook over de rol van Saoedi Arabië bij de wereldwijde verspreiding van het salafisme wordt gezwegen. En nochtans is dit het meest essentieel onderdeel dat verantwoordelijk is voor dit succes.
  Eventjes had men het hier over de door Saoedi Arabië gefinancierde madrassas, religieuze scholen, waar kinderen geïndoctrineerd worden in het salafisme. Behoudens die eenzame publieke opmerking is het hierover in de media en de politiek algehele stilte.

  En die madrassas zijn duizend maal belangrijker bij de verspreiding van dit salafisme dan een Belkacem. Maar Saoedi Arabië koopt hier massaal wapens en dus…..
  Of hoe men de veiligheid van de Belgische staat voor wat wapens te grabbel gooit.
  Wat betreft Didier Reynders denk ik dat U te achterdochtig bent.
  Willy Van Damme

 5. Willy, een interessante link van een interessante website. Groet, Gerrit

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/12/overheid-vs-ondergeschikt-aan-criminele-organisatie/
  Gerrit
  Antwoord:
  Bedankt Gerrit voor die info. Veterans Today, is zoals die Gerry in zijn reactie schrijft, echter niet de best beschikbare bron. Er zijn er betere. Typerend is die bewering dat John McCain de vader is van Jabhat al Nusra en ISIS. Onzin. Het zit vooreerst veel complexer in elkaar en niet een man is de vader van die bendes. En zeker niet een oorlogszieke clown als John Mc Cain.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s