N-VA–Schitteren als een diamant

De N-VA is sinds ze in het electorale firmament als een raket omhoog schoot een krachtige aantrekkingspool geworden voor allerlei figuren die carrièrebewust loeren op een stevige promotie en dito wedde. En dat zijn er uiteraard wel veel. Hebzucht is nu eenmaal een menselijk gegeven, principes al heel veel minder.

Carrière maken

De namen zijn bekend. Er is natuurlijk een ex-journalist als Siegfried Bracke die nu de Kamer van Volksvertegenwoordigers mag voorzitten. Een ander figuur is Marc Descheemaecker, de man die enkele jaren de NMBS mocht leiden, de beruchte Fyra, de niet of amper rijdende trein, mee aankocht en als baas mede zorgde voor voorheen nooit geziene vertragingen bij het spoorverkeer.

 

Marc Descheemaecker was woest op toenmalig minister Johan Vande Lanotte (sp.a) toen die hem vroeg te korten op zijn zeer hoge ontslagvergoeding bij de NMBS.

Een man van liberale huize die na zijn ontslag bij de NMBS plots koos voor de N-VA waar hij dan kandidaat was voor het Europees parlement. De man was woest bij de NMBS vertrokken waarbij hij scherp zijn toenmalige minister Johan Vande Lanotte (sp.a) aanviel.

Die wou de nog door de vroegere premier Guy Verhofstadt (Open VLD) geregelde torenhoge ontslagvergoedingen aftoppen en dat maakte Descheemaecker woedend. Hij incasseerde de 1,1 miljoen euro waard zijnde premie, werd voorzitter van Brussels Airport (Zaventem) en trok naar de N-VA, waar men de man ondanks de Fyra en de massale ergernis veroorzakende treinvertragingen met open armen ontving.

Een bewuste keuze voor die partij die zo nogmaals bewees asociaal te zijn en te kiezen voor de hebzucht. Maar de man geraakte aan geen parlementair mandaat en dus ging men voor hem op zoek.

En kijk dat is nu gevonden. Sinds kort is hij dienstdoende grote baas, CEO in het mooie Engels van de zakenwereld, van de Hoge Raad voor de Diamant. Geen echte verrassing voor wie de diamant en Antwerpen volgt. De Hoge Raad voor de diamant is het semi-officiële orgaan dat verantwoordelijk is voor het toezicht op de industrie en ook hun belangen moet verdedigen.

De zionistische lobby

Zeker sinds de lokale verkiezingen van 2012 lijkt de diamantwereld en de ermee verbonden zionistische lobby immers onder de politieke controle gevallen van de N-VA. Decennia was het de Antwerpse sociaal-democratie met oud-burgemeester Kamiel Huysmans die hier de goede contacten had.

Zo zorgde die man ervoor dat de zionistische milities nog voor de stichting van Israël in 1948 voor hun terreurcampagnes tegen de Palestijnen voorzien werden van via zijn haven gesmokkelde wapens.

Al wat jaren echter was die lobby zowat een liberaal monopolie geworden. Antwerpse politici als André Gantman, Claude Marinower en minder Ludo Van Campenhout waren volbloed liberalen en traden in de Antwerpse politiek zowat op als de woordvoerder van de diamantwereld, het jodendom en Israël. Er mogen dan veel Indiërs – aanhangers van het jaïnisme – actief zijn in de Antwerpse diamant, de joodse invloed en zeker die van Israël blijft er overheersend.

Bart De Wever - Belz Antwerpen

Bart De Wever trok voor de verkiezingen op bezoek bij de verschillende joodse sekten in Antwerpen. Hier bij de chassidische Belz gemeenschap in aanwezigheid van Ludo Van Campenhout, uiterst rechts, en ernaast André Gantman. Die twee waren daarbij voor zover geweten steevast mee met de Wever op bezoek bij de andere joodse geloofsgemeenschappen.

Bart De Wever moest voor hij burgemeester kon worden zich dan ook gaan melden in dat milieu. En plots trokken ook Gantman en Van Campenhout naar de N-VA. Waarbij Van Campenhout, ondanks zijn alcoholprobleem, schepen werd en Gantman, spijts zijn vroeger ‘akkefietje’ rond het faillissement van ABC Containerline, zelfs fractieleider voor N-VA in de Antwerpse gemeenteraad mocht spelen.

En protesteerde De Wever in 2011 nog toen Patrick Janssens, zijn voorganger als burgemeester, zich verontschuldigde voor de vuile rol van de Antwerpse politie bij de deporaties van Antwerpse joden tijdens de tweede wereldoorlog, dan zal De Wever nu de zionistische lobby zoveel mogelijk tot vriend te maken. Met als vraag wanneer er verontschuldigingen komen voor de jodenhaat van het Vlaams nationalisme van toen.

Palestijnen

Gelijktijdig trad Jan Jambon van diezelfde N-VA toe tot een parlementaire lobbygroep die de belangen van de diamant moest verdedigen. Wat intern bij de N-VA zorgde voor een ziedende toen Europarlementslid Frieda Brepoels wegens de traditionele steun van de N-VA aan het Palestijns verzet tegen de zionistische terreur. De N-VA werd van een verdediger van Palestina plots een van de spreekbuizen van Israël.

De benoeming van Descheemaecker is dan ook een logische zaak. Vroeger was de liberale burgemeester van Aartselaar Marc Van den Abeelen de grote baas bij de Hoge Raad voor de Diamant, nu is dit, tijdelijk, een man van de N-VA. Geen toeval.

Wie de vele schandalen rond de Antwerpse diamant wat kent zou als politicus natuurlijk wegblijven uit dat milieu, maar de glitter van ‘het steentje’ is blijkbaar zo groot dat wie in Antwerpen aan de macht wil komen best goede maatjes lijkt te moeten zijn met dit wereldje van wat al te graag in de schaduw werkende heren.

Dit bewijst echter nogmaals dat de maagdelijkheid van de N-VA reeds lang geschiedenis is. Als deze er natuurlijk ooit geweest is. Wie immers de geschiedenis van het Vlaams nationalisme wat kent weet dat er daar geen maagden voorhanden zijn, integendeel hij of zij zal er zich eerder in de Brusselse rue d’Aerschot wanen. Tussen de dames van erg lichte zeden.

Willy Van Damme

Een gedachte over “N-VA–Schitteren als een diamant

  1. Pingback: simpleNewz - Willy Van Damme's Weblog RSS Feed for 2014-12-12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s