Herman Van Rompuy een oorlogsheld

Het is tijd voor het vieren, jubelzang, hagiografieën en massa’s glimlachende foto’s want de ambtstermijn als voorzitter van de Europese ministerraad van Herman Van Rompuy loopt na 4 jaar definitief ten einde. Je kon de voorbije dagen geen Belgische krant of magazine doorbladeren of daar lachte het gezicht van onze christen-democratische politicus je toe.

Onthoofdingen

Hij is de held van dag, de man die, als je het moet geloven, Europa een nieuw gezicht bezorgde en met succes er vier jaar lang leiding aan gaf. Als je tussen al die van massa’s stroop voorziene gesprekken en beschouwingen al iets negatiefs hoorde dan was het veelal alleen die domme niets ter zake doende opmerking van Nigel Farage, leider van de UKIP, de United Kingdom Independence Party, als zou hij een soort van natte dweil voorstellen.

Herman Van Rompuy met Arseni Jatsenjoek, Premier van Oekraïne - 1

De Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek (Volksfront) en Herman Van Rompuy. De door Jatsenjoek tot senator benoemde Andriy Biletsky, baas van een zwaar bewapende knokploeg, riep onlangs nog op om, wat hij noemde, Oekraïne te zuiveren van onder andere Russen en vuile joden die, naar hij zegde, de bevolking als een virus besmetten. Vrienden onder elkaar.

Van enige kritische beschouwingen over het beleid van de EU onder zijn presidentschap hoorde je amper iets, behoudens dan enkele klassieke dooddoeners zoals die over de euro. Dat de EU zich onder zijn voorzitterschap verder ontwikkelde tot een imperialistisch machtscentrum hoorde je niet. Neen, de EU is voor onze pers een kracht voor het goede en al de tegenstanders hiervan stellen het kwaad voor.

Evenmin hoorde je iets over de steun van de EU voor salafistische jihadisten in het Midden-Oosten en dan vooral in Syrië. Waarbij die door de EU gesteunde bendes met Europese hulp de kunst van het onthoofden de voorbije jaren tot ongekende hoogten wisten te perfectioneren. De Syrische geloofsgenoten van Van Rompuy kunnen er van meespreken.

Eveneens hoorde je niets over zijn rol bij de fascistische staatsgreep in Oekraïne van 21 februari dit jaar. Een land waar men nu in de regeringsgebouwen openlijk rondloopt met fascistische insignes, oud SS’ers tot helden verheft en oproept om onder meer alle ‘Russen’ fysiek te liquideren. Neen, Herman van Rompuy ging hen zelfs feliciteren met wat voor hem een strijd voor de vrijheid en de democratie was tegen het ‘dictatoriale’ Rusland.

Fascistische betoging

Mede dankzij de steun van Herman Van Rompuy kon de democratisch regering in Oekraïne afgezet worden door fascistische bendes als Svoboda en Pravy Sektor. Het is de eerste Europese regering sinds 1945 waarin volbloed fascisten zetelen en zelfs sleutelposities verwierven. Dank U Herman.

Het was mede dankzij hem dat men de ongewapende oorlog tegen Rusland uitbreidde met een handelsembargo die zorgde voor zware verliezen bij onder meer Belgische varkenskwekers en fruitboeren. Hun leed zal hem blijkbaar worst wezen. Vragen bij die door de EU en dus Van Rompuy veroorzaakte miserie waren er bij die massa’s krantenartikels voor zover kon gezien worden niet bij.

Honger in Griekenland

Ook kreeg hij het tijdens die interviews amper of geen opmerkingen over de door de EU georganiseerde zware armoede in Griekenland waar grote delen van de bevolking nu zonder sociale zekerheid zitten. Wat betekent dat die gezinnen bijvoorbeeld de inenting van hun kinderen dan zelf moeten betalen. Maar dat kost zoveel geld dat het voor hen gewoon onbetaalbaar is.

Neen, christen-democraat Van Rompuy liet begaan en steunde alleen al door zijn zwijgen en zijn functie dit gruwelijk optreden. Als je echter onze media moet geloven dan is dit geen smeerlap die mee oorlogen hielp voeren, koppensnellers steunde en de spanning in Europa opvoerde maar een bijna heilige. Onze pers verschilde hier in niets van de Noord-Koreaanse als ze nog eens de loftrompet zingen van een of andere Kim.

ISIS - Onthoofding journalist James Foley

De onthoofding van de Amerikaanse journalist James Foley door de terreurbeweging ISIS. In mei vorig jaar besloot de Europese ministerraad onder voorzitterschap van Herman Van Rompuy om het mogelijk te maken om van hen petroleum aan te kopen om zo hun strijd en dus ook deze onthoofdingen te kunnen steunen. Een mes ‘made in the EU’.

Herman Van Rompuy symboliseerde het Europa van de georganiseerde armoede, oorlog en verdere verrijking van die enkele duizenden multimiljonairs. In die zin zijn de Pool Donald Tusk als president en Jean-Claude Juncker als commissievoorzitter waardige opvolgers. De multimiljonairs in de EU hoeven zich geen enkele zorg te maken. Ook na Van Rompuy blijft alles bij het oude.

Willy Van Damme

Advertenties

3 thoughts on “Herman Van Rompuy een oorlogsheld

 1. Tja meneer van Damme u weet mijn humeur en en geloof in de mensheid altijd weer feiloos op te beuren…

  Enfin even een serieuze vraag waar ik moelijk antwoord op kan vinden wat voor figuur is die Nigel Farage nu eigenlijk? Mijn vertrouwen in de pers is op zo een dieptepunt gekomen dat ik het niet goed kan bepalen. Nigel Farage Wilde immers niet samen werken met de PVV van Wilders en FN van Marine Le Pen en andere extreem rechtse partijen…
  Simon tS
  Antwoord:
  Er is mij weinig bekend over Nigel Farage. Voor zover ik dat kan inschatten is dat een typisch Britse versie van het soort rechts populistische demagogen zoals een Wilders, De Wever, Dewinter en Le Pen. Zijn partij holt dan ook van het ene schandaal naar de andere affaire en lijkt vooral een fenomeen van het eerder welvarende landelijke Engelse zuidoosten.

  Ik moet wel lachen als hij het heeft over een onafhankelijk Verenigd Koninkrijk terwijl hij eerder een ‘Little Englander’ is zonder enige affiniteit met de rest van het land. En onafhankelijk? Ook van de VS? Wel is het een dodelijk gevaar voor voornamelijk de Conservatieven.

  Verder kan ik goed begrijpen waarom kiezers kiezen voor deze valse profeten, demagogen. Je hoeft maar het alternatief voor UKIP te zien en je weet het al. Labour met een Tony Blair en Gordon Brown of de Conservatieven met een David Cameron?
  Het is een van de essentiële problemen van het huidig politiek bestel is dat het in veel gevallen rot is. Zie maar naar de farce in Frankrijk met Nicolas Sarkozy. Aan U de keuze: Hollande, Le Pen of Sarkozy?
  Willy Van Damme

 2. Op het net is er een blog die het Jezuïetenspoor volgt, spoor dat de volgzaamheid van Van Rompuy en Barosso tov de US DC. CORPORATION 1871 en Rome
  aanduid !
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Wie of wat is US DC Corporation 1871?
  Willy Van Damme

 3. Gelieve mij uit te schrijven van deze weblog a.u.b.

  met dank en groeten

  Dekoninck R
  Antwoord:
  Ik heb geen idee hoe dat moet gebeuren. U hebt blijkbaar in het verleden hier via dat systeem van RSS een abonnement genomen maar hoe men zich dan weer moet uitschrijven weet ik niet. Sorry.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s