Duizenden die in Brussel betogen zijn geen nieuws

Vorige week zondag 19 oktober betoogden duizenden mensen tegen het door hen als asociaal bestempelde beleid van de kersverse regering Michel-De Wever. De betoging was georganiseerd door de Belgische Partij van de Arbeid/Parti des Travailleurs de Belgique en werd volgens hun schattingen bijgewoond door een 7.000 manifestanten en volgens de politie door 4.800.

Het is in de geschiedenis van deze gewezen maoïstische partij bijna zeker de grootste door haar georganiseerde manifestatie ooit en lijkt een teken aan de wand voor hun stijgende populariteit en voor het groeiend ongenoegen in het land over het beleid van deze regering.

Het was zondag groot nieuws voor de Engelstalige Iraanse actualiteitenzender Press TV die het die avond vooraan bij haar Europees nieuws zette. Het werd ook uitgebreid gebracht in het Tv-journaal van de VRT. Zo hoort dat, vier tot zevenduizend mensen die betogen rond een heet en actueel thema is hoe dan ook nieuws en moet gebracht worden.

Partij Van de Arbeid - PTB

Kersvers parlementslid Raoul Hedebouw van de PVDA/PTB sprak vorige week de duizenden toehoorders toe tijdens de betoging in Brussel. Behoudens de VRT en een beetje De Standaard, geen nieuws voor de media.

Maar wie de volgende dag onze dagbladen raadpleegde kwam voor dit verhaal van een kale reis terug. Alleen De Standaard bracht het nieuwsfeit met een grote foto en een ultrakorte tekst wel voorzien van een ietwat negatieve ondertoon. De rest zweeg, incluis zelfs de Brusselse krant Le Soir. 

Het toont nog maar eens de partijdigheid van de pers die elke kritiek op deze regering zoveel als mogelijk of in een slecht daglicht lijkt te stellen of gewoon doodzwijgt. Men moet dus voor berichtgeving over ons land tegenwoordig al terecht bij de Iraanse media. Die bracht het verhaal trouwens strikt objectief zoals dat hoort voor een nieuwszender. (1)

Maar volgens onze media zoals De Morgen is dat dan ook een propagandazender. Iets als Russia Today. Als twintig man van de radicaal Vlaams-nationalistische actiegroep Tak morgen een actie organiseren dan is dat bijna zeker wel nieuws voor de media. Nu niets, stilte.

Het is natuurlijk bangelijk dat kranten zomaar nieuws dat ongunstig is voor de regering gewoon doodzwijgen. Met als grote vraag welke vele nieuwsitems nog allemaal uit onze nationale media worden gehouden. Men wordt morgen om politieke redenen vermoord en je hoort of leest het nergens. Kan dus!! Het lijkt zelfs geen sciencefiction maar pure realiteit te kunnen worden.

Willy Van Damme

1) http://www.presstv.ir/detail/2014/10/19/382868/1000s-stage-protest-rally-in-belgium/.

Advertenties

One thought on “Duizenden die in Brussel betogen zijn geen nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s