Guy Verhofstadt–Europarlementslid als bijberoep

Onze liberale ex-premier Guy Verhofstadt is bijwijlen een bezig baasje, met Syrische rebellen in het Europarlement oproepen voor wapenleveringen aan jihadisten en in de Oekraïense hoofdstad Kiev een fijn assortiment van fascistisch tuig ophitsen, allemaal geen probleem voor een man die voorzitter wou worden van de Europese Commissie.

Maar geen zorg voor Guy Jihad Verhofstadt want volgens een studie van Transparency International, een Amerikaanse NGO, heeft hij samen met een groepje andere Europarlementsleden een erg drukke agenda. Je vraagt je af of de man zelfs de tijd heeft om nog te slapen en te eten. Met als extra vraag wat hij dan nog juist doet in dat parlement, behoudens een wedde opstrijken.

Zo heeft Verhofstadt volgens die studie naast zijn job bij het Europarlement in totaal 51 extra mandaten die hem maandelijks minstens 15.000 euro opleveren. Dit komt dan naast zijn verdienste als Europarlementslid.

En dat was in 2012 goed voor een maandelijkse nettowedde van 6.200,72 euro, een dagvergoeding van maandelijks een 2.500 euro, een onkostenvergoeding van 4.299 euro per maand, een vergoeding voor woon – en werkverkeer van 0,5 euro per kilometer en een reisvergoeding van 4.243 euro.

Guy Verhofstadt - Brookings Institute

Toen hij in 2003 nog premier was weigerde hij de VS te steunen in hun oorlog tegen Irak. Het leverde hem bedreigingen op vanuit Washington. Dat is duidelijk verleden tijd zoals dit gastoptreden bij het Brookings Institute toont. De VS kan zowel in Syrië als in Oekraïne dan ook op de volle steun rekenen van onze ex-premier.

Jaarlijks goed voor ongeveer 160.239,64 euro, zonder dan de kilometervergoeding. Maar aan jaarlijks 50.000 kilometer is dat toch ook dus 25.000 euro. Daarbij komen dan zijn andere verdiensten van minimum 15.000 per maand, wat nog eens goed is voor zeker 180.000 euro.

Wat betekent dat onze liberale jihadisten- en fascistenvriend goed is voor een minimum jaarinkomen van 340.239,64 euro. Wat in de vroegere Belgische munt goed is voor 13.724.926 frank. Flink verdiend dus. En dan kan er al eens een Toscaans buitenverblijf af natuurlijk. Om op het plebs neer te kijken?

Verhofstadt is tegenwoordig blijkbaar ook al eens een gastspreker op allerlei bijeenkomsten van Amerikaanse studie- en lobbygroepen zoals hier het Brookings Institute, en geweten is dat ook dit een financieel zeer interessante zaak is. Dit lijkt echter niet opgenomen in het lijstje van Transparency International dat alleen sprak over mandaten.

Zijn Open VLD kondigde recent de afschaffing aan van de gratis bustickets voor 65+’ers af met als argument dat dit niet langer gratis kon. “Gedaan met de gratispolitiek”, klonk het.  Waarbij men netjes zweeg over het gratis openbaar vervoer voor onze parlementsleden voor wie ‘gratis’ wel de regel blijft. Een ding is zeker: Verhofstadt heeft de bus en trein niet nodig, hij heeft ‘gratis’ benzine.

Willy Van Damme

Advertenties

5 thoughts on “Guy Verhofstadt–Europarlementslid als bijberoep

 1. Goed dat jij het totaal voor ons uitrekende want ik raak daarbij de tel al heel gauw kwijt.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Een simpel rekenmachientje volstaat. Wel zijn dit uiteraard schattingen. Ook weet ik niet of die bedragen die hij via zijn 51 mandaten binnenrijft netto zijn. Het bedrag hier van maandelijks 15.000 euro was natuurlijk een minimumschatting van deze NGO. Het zal vermoedelijk dus wel meer zijn.
  Hij kan er zich bij Karel De Gucht, zijn Toscaanse buur afkomstig uit Berlare, wel een fles wijn mee aanschaffen. Proleten onder elkaar nietwaar.
  Willy Van Damme

 2. Tot voor kort kon ik zijn enthousiasme voor de Europese Unie nog wel waarderen maar na zijn, in mijn ogen walgelijke, optreden in Kiev heeft hij volledig voor mij af gedaan! Wat moeten we in godsnaam nog met een Europa dat zich zo gedraagd.

  Even terzijde, ik wilde graag mijn waardering uitspeken voor uw (je) uitermate informatieve blog, Ik kan oprecht zeggen dat ik anders naar zaken ben gaan kijken. Dank daarvoor en ik hoop dat u nog vele jaren door gaat!
  Simon
  Antwoord:
  Voor een imperialistische EU, bewaar ons heer.
  Willy Van Damme

 3. Het is gewoon parasitair gedrag een copycat van de Amerikaanse politici !
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Volgens die website van Transparency International was Verhofstadt 15,85% van de tijd aanwezig tijdens zittingen van het Europees parlement. Wat veruit het slechtste cijfer is van de Belgische vertegenwoordigers. Je hebt het proletariaat en het profitariaat. Raad eens tot welke categorie Jihad Guy behoort?

  Verder dient men bij mijn berekeningen te beseffen dat de cijfers voor de inkomsten uit het parlement dateren van 2012. Die zijn echter onderworpen aan de index en sindsdien dus nog toegenomen.

  Want ja, Guy Verhofstadt en zijn partij zijn wel tegen de automatische loonindexatie maar kunnen er toch lekker van genieten. Over afschaffen hebben ze in dat parlement blijkbaar nog niets gehoord.
  Willy Van Damme

 4. Zoals wij hier boven de rivieren zeggen. Het is een vieze vuile zakkenvuller. Het gaat bij deze heren en dames niet op het “spel” maar om de “knikkers” Nederlandse (ex)politici die kunnen er ook wat van. Hier is /was er een die iets van 29 bijbaantjes had. Hij was zelf de tel kwijt.
  René
  Antwoord:
  Hier gebruikt men ook wel de term ‘vieze vuile zakkenvuller’ hoor. Ik moet wel zeggen dat veel leden van de Open VLD hem privé uitspuwen. Veel van de hier geschreven kritiek hoor je daar ook privaat wel. Maar de media durven het niet aan dit te schrijven.
  Willy Van Damme

 5. Moest bij dit artikel meteen aan uw stuk denken… 🙂

  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/11/16/de-draaideur-tussen-europese-politiek-en-bedrijfswereld
  Simon TS
  Antwoord:
  Wedden dat Guy Verhofstadt geen probleem zal hebben met de huidige regeringsmaatregelen. Ooit liet die man onder zijn eigen naam door wijlen François (Sus) Verleyen, toen hoofdredacteur van Knack, het boek ‘het burgermanifest’ schrijven gericht tegen vakbonden, mutualiteiten en het sociale middenveld. Waarna dit boek in Knack in de hemel werd geprezen. Het was de start voor wat we nu zien, het criminaliseren van de vakbeweging.
  Je zou dat soort lieden kunnen omschrijven als het parasitaire deel der samenleving.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s