België– Een regering van apen

Het wordt met deze nieuwe regering alsmaar hallucinanter waarbij ze meer en meer lijkt op een uit de hand gelopen Belgenmop dan op wat voor bestuur dan ook. Nieuwste rel is ditmaal de persoon van Joy Donné, een tot voor kort totaal onbekende naar de N-VA overgelopen liberaal uit Tongeren.

Deze kwam vorige week in het nieuws toen Bart De Wever met een Porsche huiswaarts wou rijden met daarbij aan het stuur de sindsdien in België wereldberoemde Joy Donné. Deze zag dat er onder zijn ruitenwisser een parkeerboete stak en in plaats van die op zak te steken gooide hij die dan maar op straat.

Bovendien bleek hij al een ganse tijd met twee totaal verschillende nummerplaten te rijden, met een vals dus, waarmee hij al eerder parkeerboetes had zitten verzamelen. Boetes die dan maar bij de echte eigenaar van die ene nummerplaat in de bus terechtkwamen. Het kon hem duidelijk niet eens schelen.

Jan Jambon bij het Sint-Maartensfonds 2001

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Hesp, hier in 2001 op dat feest van het fascistische Sint-Maartensfonds, heeft met Joy Donné een kabinetschef die in een Porsche met een valse nummerplaat rondtoert, parkeerboetes verzamelt en die dan ook nog in het publiek en voor de camera’s op de grond gooit. Een man die duidelijk zijn laars veegt aan de wet. Je moet maar durven. Een mooi staaltje van de arrogantie van de macht vanwege Hesp en de N-VA.  Hesp was tot zijn benoeming tot minister ook nog burgemeester.

Ook vertrok De Wever bovendien zonder zijn autogordel aan te doen. Een waslijst van al of niet zware overtredingen en mogelijks zelfs criminele feiten op een minuut dus. Wat voor een eerste mediastormpje zorgde. Het was dan ook zeer flagrant. Maar geen zorg, men liet vanuit de politie al weten dat er hiervoor geen boetes zouden komen. Omdat het De Wever en zijn entourage betreft?

Wel zorgde het ook in de N-VA voor enkele zure oprispingen, toch bij één durver van de partij. De laatste die durft? Zo riep Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele onmiddellijk op tot zijn ontslag als personeelslid van de partij.

Maar De Wever hoeft zich geen zorgen te maken over enige dissidentie. Alleen nog bij de VVB durven enkele malcontenten als Bart Maddens en Jean-Pierre Rondas zich (voorlopig nog?) roeren terwijl Filip Dewinter en Gerolf Annemans van het Vlaams Belang in een coma lijken te liggen. Vandaele die zwijgt nu al. Hij heeft de tips vanuit de partij vermoedelijk heel goed begrepen.

Immers vandaag blijkt onze Joy Donné dankzij de N-VA toch al een nieuwe job gevonden te hebben. Hij wordt immers kabinetschef van de nieuwbakken minister van Binnenlandse Zaken Jan Hesp, de man die instaat voor onze veiligheid en verantwoordelijk is voor zowel de politiediensten als onze Staatsveiligheid. Verdere commentaar is hier dan ook totaal overbodig.

Willy Van Damme

Advertenties

4 thoughts on “België– Een regering van apen

 1. Vanwaar de zekerheid dat het om een parkeerboete ging en niet om een publcitietsblaadje?
  André Mobouck
  Antwoord:
  Volgens De Morgen van 10 oktober was het een niet nader omschreven ‘papiertje’. De Standaard en RTL van diezelfde dag hadden het over een parkeerboete en Knack vandaag 14 oktober over een boete. Donné noch de N-VA of De Wever ontkenden nooit die verhalen.

  Dit verhaal mag misschien een detail lijken maar het is gewoon een grove belediging richting de gewone plichtsgetrouwe burger die geacht wordt de wet na te leven en dat ook doet. En dit komende van een partij die in de media al van in het begin stelt streng te willen optreden tegen wetsovertreders.

  Maar het typeert deze partij ten volle. Het aantreden van André Gantman als fractieleider van de Antwerpse N-VA-fractie, de relatie met Koen Blijweert, de soms dubieuze verhouding met de media, de verhalen over geritsel rond Antwerpse vastgoedprojecten op het Schoon Verdiep, het aantrekken en aanhouden van een vies man als Pol Van Den Driessche, enzovoort, zijn typerend te noemen voor deze partij.

  Moest iemand van de sp.a dezelfde fratsen uithalen als sommigen bij de N-VA dan stonden de kranten desnoods wekenlang vol met verhalen hierover. Hier verdwijnt dat allemaal netjes onder het tapijt. De reden kan je wel raden.
  Sommigen genieten bescherming, anderen zijn vogelvrij.

  Denk eens na hoe De Morgen zou reageren moest Johan Vande Lanotte zijn vakantie doorbrengen op het buitenverblijf van Koen Blijweert. Als het ware gans de redactie zou er op bevel op vliegen.
  Willy Van Damme

 2. als al uw reacties van eenzelfde intellectueel onwaardig gehalte getuigen dit heeft niets meer met inhoud maar met laaghartig scheldproza te doen .Van bijkomstigheden hoofdzaken maken vind ik echt spijtig en geeft mij echt twijfels over de ware toedracht die gij poneert over het Midden Oosten .Ik heb mij steeds geïnformeerd via uw website en u dikwijls als referentie aangehaald bij mijn vrienden .Uw laatste artikel is niet van aard om uw kritieken bij mijn relaties verder aan te bevelen.
  Ignace Dierick
  Antwoord:
  Dit was een opiniestuk en dat stond ook zo aangeduid. In een opiniestuk is het normaal dat men een mening geeft en daarbij scherp kan zijn, zelfs heel scherp.

  Er zijn hiervan in de media dagelijks voorbeelden te vinden, zowel bij columns, de opiniestukken los daarvan als bij de lezersbrieven. Die hebben allen een opiniërende toon en moeten bijna per definitie scherp zijn om zo die mening duidelijk te maken en eventueel een debat uit te lokken

  En dat was ook de bedoeling. Ik uitte in dat stuk mijn grote verontwaardiging toen ik het die namiddag op het internet opmerkte. Ik viel als het ware van mijn stoel. Ik ken wel de arrogantie van vele politici die zich boven het plebs verheven voelen, maar dit is er mijlen boven.

  Verder is dit misschien een bijzaak, een detail, maar dan wel een die het pietluttige toch ver overstijgt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken staat in voor onze veiligheid en het naleven van de wetten van dit land. Het oefent dan ook controle uit over alle Belgische veiligheidsdiensten.

  Dat een man die zo publiek zijn laars lapt aan de wetten van dit land de functie krijgt van rechterhand van deze minister is belangrijk en gewoon een schande.

  Het is een slag in het gezicht van die duizenden politiemensen en leden van onze veiligheidsdiensten, waaronder ook de Staatsveiligheid, Brandweer en Civiele Bescherming, die wel de wetten naleven.

  Herhaaldelijk fout parkeren, de parkeerboetes arrogant op de grond gooien en met een valse nummerplaat rondrijden is gans België uitlachen. Desondanks wordt die man, na al die herrie in de media, dan door de minister benoemd tot zijn kabinetschef.

  Dat is dan inderdaad wel een detail maar een die vanwege Jan Hesp, zijn partij en feitelijk de gehele regering een totaal misprijzen is van de rechtschapen burger die we allen horen te zijn.
  En wat diezelfde Jan Hesp, Joy Donné en hun partij N-VA ook van ons verwacht. Het is trouwens al van bij hun geboorte een van hun kernboodschappen.

  Bovendien rijzen er ook nog vragen over de titels die hij zich in de kranten toe eigent. Zo noemde men hem in De Standaard diplomaat maar dat is hij zo te zien nooit geweest. Op zijn Linkedin stelt hij ‘project manager’ geweest te zijn op de Belgische ambassade in Tokyo. Het is echter een in de diplomatie onbestaande functie.

  En dan beweert hij aan drie universiteiten, waaronder de private Torcuato di Tella University in Buenos Aires, gezeten te hebben zonder echter in detail te gaan. Wat doet veronderstellen dat het driemaal niets werd. Hij zou er immers dan wel de resultaten van dat ‘zitten’ bijgeven.

  Hoeft het U te verbazen dat er, ondanks de blijkbaar bijna militaire discipline binnen de N-VA, er nogal wat mensen in die partij over die zaak boos zijn en dit privé uiten?

  Uiteindelijk hebben we hier te maken met een overloper die plots tijdens de regeringsonderhandelingen voor een ander partij blijkt te werken en dan, voor de neus van vermoedelijk beter gekwalificeerde jarenlange partijleden, die zeer voorname post krijgt.
  Je moet maar durven.
  Willy Van Damme

  • Ignace Dierick zegt: ”als al uw reacties van eenzelfde intellectueel onwaardig gehalte getuigen dit heeft niets meer met inhoud maar met laaghartig scheldproza te doen .Van bijkomstigheden hoofdzaken maken vind ik echt spijtig en geeft mij echt twijfels over de ware toedracht die gij poneert over het Midden Oosten ”

   Kritiek hebben vind ik prima, ook al is het in dit geval onterecht. Maar dan gelijk maar, door zaken met elkaar te verbinden, zonder ook maar met een pietsie argumentatie te komen, Willy’s berichtgeving over het Midden Oosten onderuit te willen halen, geeft bij mij toch een rare geur in de neus.
   Gerrit
   Antwoord:
   Mijn vermoeden is dat hij vooral schrok van de titel. Geen probleem. Natuurlijk is het zo dat bij velen hier het uiten van kritiek op de N-VA en goeroe Bart De Wever uit den boze is. Ze steigeren direct.

   Het is zoals met die provocateur en volbloed demagoog Geert Wilders in Nederland of voorheen Pimmetje Fortuyn. Het zijn Leiders, Fürhers, en daarop mag men geen kritiek hebben. Je zou het een zachte vorm van fascisme kunnen noemen.

   Maar ieder heeft recht op een andere opinie en ik had daar niet het minste probleem mee. Integendeel, het scherpt de discussie aan.
   Willy Van Damme

 3. Opmerkelijk toch hoeveel mensen emotioneel worden als je kritiek geeft op de NVA 🙂
  Edith legrand
  Antwoord:
  De titel was natuurlijk zeer hard. Maar ik was zo verontwaardigd door dit feit dat ik de lezer met de titel wou schokken.

  Maar ik volg al decennia van nabij de Belgische politiek en heb dit zelfs nooit kunnen dromen. Een wijs bestuurder stippelt een beleid uit via overleg met alle belangrijke sociale en economische groepen. Waaruit hij dan een beleid puurt dat zo harmonieus als mogelijk is.

  Dit is echter een regering die zonder aarzelen vlakaf zegt dat ze tegen de andere helft van het land gaat regeren, oorlog voeren. Dat die andere helft dan woest reageert en stakingen uitroept hoeft niemand te verbazen.

  De verontwaardiging hierover vanuit bepaalde patronale organisaties is dan ook puur theater. Ze wisten dat dit ging komen en ze verheugen zich er zelfs al op. Gesteund als ze zich weten door de media. Wat een niveau.

  Bovendien zouden die organisaties toch horen te weten dat men in perioden van zware economische crisis NOOIT zware bezuinigingen doorvoert. Het maakt de economie kapot. Premier Charles Michel (MR) zegt wel dat jobcreatie bij hem vooraan staat. Het ene dat hij echter zal doen is de creatie van jobverlies.

  Onder Elio Di Rupo was België economisch de voorbije jaren na Duitsland het best presterende land van dit deel van West-Europa. Dat zal nu wel anders worden. Dankzij een zogenaamd patronale regering. Ze zaaien oorlog en die zullen ze krijgen met alle daarbij horende economische schade. Wat verwachten ze feitelijk!

  Verder ben ik ook geschokt door de vulgariteit van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken van de N-VA. Zijn gelekt mailverkeer getuigen van een platvloersheid die elke rechtgeaarde N-VA’er zou beschaamd moeten doen worden. En dat vies mannetje is dan een lid van deze regering. Zie maar wat hij schreef over Christian Dutoit, een oude vriend en homo. Walgelijk!
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s