N-VA en de N17 in Dendermonde – De verkeerde schuldige

Je moet het de N-VA in Dendermonde toegeven, er gaat amper een gemeenteraad voorbij of ze interpelleren, niet één keer maar meerdere keren. Soms komen ze bij het bespreken van het verslag zelfs terug op hun de vorige maand ingediende vragen. Het heeft iets van muggenzifterij, geen ongelijk verdragen.

Ook vinden ze om de haverklap wel ergens een methode om in de kranten te geraken. Zelfs het ritsen op de Scheldebrug kwam er al ter sprake. Veelal zijn het dan ook verhalen zonder enige substantie, inhoudsloos gewauwel. Zelden of nooit weten zij de meerderheid echt in verlegenheid te brengen. Spijts de noeste arbeid.

Boze buurtbewoners

Soms echter kaatsen zij de bal wel heel erg in de verkeerde richting. Dat was duidelijk de voorbije dagen het geval met de werken aan de N17 tussen de wijk Den Briel aan de grens met Buggenhout en de Vlassenbroekbrug. Daar is het gewest bezig met het leggen van een nieuwe asfaltlaag. Geen overbodige luxe want op vele plaatsen is de slijtage meer dan merk- en voelbaar.

Maar de gewestelijke Administratie Wegen en Verkeer (AWV) had buiten het plaatsen van een nogal verwarrend bord qua informatie over deze weken durende werken niets gedaan. Pas enkele dagen voor de werken begonnen werd er aan de vele honderden bewoners aan deze zeer drukke gewestweg via een brief meer informatie verstrekt.

DSCN8504

Zou Vlaams parlementslid Marius Meremans nadenken over een vraag aan partijgenoot en minister Ben Weyts omdat zijn AWV hier een fout maakte?

Dat was natuurlijk rijkelijk te laat en zorgde voor groot ongenoegen in vooral Baasrode waar de weg doorheen het dorpscentrum loopt. En dus liep men naar Het Laatste Nieuws die het protest vrij prominent op vrijdag 5 september in haar regiopagina’s bracht.

Blijkt dat het Dendermondse stadsbestuur bij AWV sterk had aangedrongen om de buurt toch duidelijk te informeren. Wat enkele dagen voor de werken op 8 september dan toch maar gebeurde. Met daarbij ook excuses vanwege het AWV.

Krijgt Ben Weyts een interpellatie?

Maar wat doet de N-VA bij monde van de Baasroodse gemeenteraadsleden Stijn Goossens en Bart Nobels volgens het Laatste Nieuws van 9 september? Zij zien dat er kans is om in de kranten te komen, ruiken publiciteit en schieten in actie.

En neen, volgens hen is niet de gewestelijke administratie AWV in de fout gegaan maar ligt de schuld bij het stadsbestuur van CD&V en sp.a, hun politieke rivalen. “Het is immers aan de stad om te controleren dat er voldoende informatie werd verstrekt”, klinkt het bij monde van de raadsleden in de krant. En nochtans, dat is wat er toch gebeurde.

Het is alleen omdat het AWV tekort schoot dat het stadsbestuur hen op de vingers tikte en dat AWV in actie schoot en zich – mooi toch – ook verontschuldigde. Maar dan stelt zich natuurlijk de vraag waarom de Baasroodse heren van de N-VA hun pijlen niet geheel richten naar de AWV?

IMG_7455

De Delhaize aan de Oude Vest gaat normaal sluiten. Niet de schuld van de evolutie van de markt en de financiële problemen bij Delhaize maar volgens N-VA’er Thomas Roggeman ligt de oorzaak bij het Dendermondse stadsbestuur.

Maar daar zou wel eens een simpele politieke verklaring voor zijn. Sinds de vorming van de nieuwe Vlaamse regering is er na Hilde Crevits (CD&V) een nieuwe minister voor Openbare Werken aangetreden, namelijk Ben Weyts (N-VA). Je weet wel die leukerd met zijn twee troetelhangbuikzwijnen die hij – uit politieke hoffelijkheid? – Joëlle en Laurette noemde.

Waarna de CDH, de partij van Joëlle Milquet, door diezelfde Ben Weyts gevraagd werd om met hem een nieuwe regering (van varkens?) te vormen. Een mens zou natuurlijk voor minder bedanken om met dat soort figuren rond een tafel te gaan zitten.

Delhaize

Daarom een advies. Als het Dendermondse Vlaamse parlements- en gemeenteraadslid Marius Meremans (N-VA) nu eens over die kwestie in zijn parlement een parlementaire vraag stelt aan Ben Hangbuikzwijn Weyts met de vraag voor uitleg en excuses aan de buurtbewoners en het stadsbestuur.  Dat lijkt gezien de interesse van zijn partij voor de zaak toch gepast.

Natuurlijk is de Dendermondse N-VA hier op dit vlak niet aan haar proefstuk. Toen men aankondigde dat Delhaize haar supermarkt aan de Oude Vest ging sluiten stelde dat andere N-VA raadslid Thomas Roggeman op zijn  facebookpagina dat dit de schuld was van het Dendermondse stadsbestuur.

Sindsdien bleek dat Delhaize twee buurtwinkels wil openen in Grembergen en Appels. Een mens zou dan verwachten dat er dan op Facebook felicitaties voor datzelfde stadsbestuur zouden volgen. Vergeet het, want zoiets heet politiek.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s