Humo – Human Rights Watch is op zoek naar de dictators

Reed Brody van Human Rights Watch (Humo 26 augustus – zoek de dictator) acht het niet kunnen dat wij hier nog standbeelden hebben van Leopold II. “Een van de grootste criminelen uit de wereldgeschiedenis”, stelt de man.

Och. Wat moet men dan denken van die Amerikaanse presidenten wiens beeltenis men kan zien in Mount Rushmore. Die zijn toch hoofdverantwoordelijke voor de uitroeiing van de Amerikaanse inheemse bevolking, de Indianen.

Barack Obama en Koning Abdoellah van Saoedi Arabië

Dictator Koning Abdoellah al Saoed hier samen met zijn vriend Barack Obama. Abdoellah speelde mee een belangrijke rol in de financiering van Human Rights Watch (HRW). Deze organiseerde zelfs een bedeltocht naar Saoedi Arabië, de grote kracht achter al die salafistische bendes.

En dan heb je Napoleon Bonaparte in Parijs, het standbeeld van Julius Caesar in Rome, koning Richard ‘Leeuwenhart’ Plantagenet en de Britse koloniale veroveraar Cecil Rhodes in het Verenigd Koninkrijk, enzovoort.

Maar in de Angelsaksische wereld is men nog altijd boos dat ze door Leopold II Katanga ook niet konden stelen zoals ze dat deden met de rest van Afrika. En dus is Leopold II een der grootste monsters uit de wereldgeschiedenis.

Verder heeft Human Rights Watch amper recht van spreken qua mensenrechten. Zo kreeg de organisatie geld van de frisse jongens van Saoedi-Arabië, ongetwijfeld volbloed democraten, en werkte het jarenlang voor ‘informatie’ over het Midden-Oosten, waaronder Syrië, samen met de Zwitserse ngo al Karama, een door de dictator in Qatar gefinancierde en aan al Qaeda gelieerde organisatie.

Het zal trouwens tot medio oktober 2013 duren voor Human Rights Watch in een rapport kritiek levert op die salafistische moordenaarsbendes in Syrië zoals ISIS dat er toen al bijna een jaar actief was.

Dat men Human Rights Watch überhaupt nog vertrouwt en zomaar een podium geeft is straf.

Willy Van Damme

Advertenties

3 thoughts on “Humo – Human Rights Watch is op zoek naar de dictators

 1. De Koning van Saoudie Arabie roept de VS en Europa op om vlug komaf te maken met het Kalifaat.
  Want het kalifaat zou kortelings Europa aanvallen….
  Probleem :
  Hijzelf is volgens een versie de grote sponsor van ISIS.

  ??Oplossing van deze zeldzaam-duidelijke probleemstelling ??
  Ludo Kenis
  Antwoord:
  Het is geen gemakkelijke zaak wegens de vele tegenstrijdig lijkende elementen. Het vergt dan ook een erg voorzichtige benadering om geen overhaaste en foute conclusies te trekken.

  Zeker is dat Turkije ISIS nog steunt Die jihadisten uit het westen en de Arabische wereld komen immers niet als regendruppels uit de lucht gevallen, maar arriveren bijna allen via Turkije zonder dat er zo te horen ooit arrestaties gebeuren of materiaal als wapens werden aangeslagen. En dus is het zeker dat Turkije betrokken is.

  Turkije is in een aantal oorlogen in het Midden-Oosten ook een partner van Qatar. Belangrijkste voorbeelden zijn Gaza met Hamas en Egypte. Ook in Syrië werken ze duidelijk samen.
  Het vermoeden is dan ook groot dat Qatar rond ISIS met Turkije eveneens samenwerkt. Absolute zekerheid is er niet, wel verklaringen van o.a. de Duitse regering en een waslijst van artikelen die vooral op het internet circuleren. Veelal echter zonder vaststaande feiten.

  Dan Saoedi-Arabië. Er zijn hier een aantal zekerheden. Vooreerst is de ideologie van al die bendes grosso modo diezelfde als die van de dictators in Riaad. Wahabisme, de staatsgodsdienst in Saoedi Arabië, en salafisme zijn hetzelfde maar met een andere naam.

  En de dictators in Riaad zijn al enkele decennia bezig om hun miljarden aan oliegeld te investeren in het verspreiden van hun specifieke ideologie overal in de wereld, ook massaal in België.

  Verder weten we ook dat Saoedi Arabië samen met de Verenigde Arabische Emiraten op voet van oorlog leven met Qatar en vermoedelijk ook Turkije rond o.m. Libië en Egypte.
  Maar uit ervaring weten we nu eenmaal dat in kwesties als dit misleiding schering en inslag is om zo de echte realiteit te verbergen.

  Mogelijks wordt ISIS dus gesteund door Qatar met Turkije en niet zozeer Saoedi Arabië. Maar in wezen is er qua brutaliteiten en ideologie tussen al die andere salafistische misdaadbendes en ISIS amper een verschil. En dan is het al minder essentieel te weten welk van die landen welke terroristengroep steunt.

  Het hoeft ook niet te verbazen dat elke grote Syrische rebellengroep andere sponsors heeft. Het is ook logisch want ze moeten ergens steun krijgen. Maar in dat kluwen is er dan de uiterst belangrijke vraag wat de ware positie is van de VS. Al die opgenoemde landen zijn immers vazalstaten van de VS.

  Imperiale mogendheden zoals vroeger de Romeinen en nu de VS hebben wel eens meer last met ruziemakende en zelfs oorlog voerende vazallen. Maar steeds moet de heersende mogendheid dan stelling nemen, keuzes maken. Vraag is dus welke keus de VS maakt.
  Het antwoord daarop heb ik nog niet.
  Willy Van Damme

  • Wellicht zal de VS met enkel bombardementen op IS in Irak ISIS weer meer naar Syrie drijven om Assad met de ‘ondertussen kado-gekregen’ tanks en gevechtsvliegtuigen harder aan te vallen…En dit zonder dus veto van Rusland.
   Wel zal men Assad nog vlug een of andere(chemische) misdaad aanwrijven als glijmiddel om Isis te laten betijen in Syrie.
   Met dit voorspellend scenario spreekt de Saoudische koning zichzelf niet tegen..
   De nabije toekomst zal dit uitwijzen
   Ludo Kenis
   Antwoord:
   Een voor sommigen te gemakkelijk scenario. Ik denk dat onze vriend van ISIS flink zijn hand heeft zitten overspelen. Het is nog vroeg dag, zoals men zegt, maar ik vrees dat in Europa niemand nog Assad weg wil. De VS wou hem trouwens ook niet echt weg. Hun idee was het land weg te lijden glijden in een totale uitzichtloze strijd tot geen steen meer recht stond.

   De tijd dat men het in onze gazettekes en boekskes had over de ‘helden’ van de strijd tegen Assad is al lang voorbij. Niemand neemt nog hun verdediging op. Zelfs opperclown Fuhrer Guy Jihad Verhofstadt lijkt de weg naar Damascus niet meer te vinden. Dat die man zich nog durft te tonen is een regelrechte schande.
   Levenslang dwangarbeid is voor hem de enige mogelijke straf na zijn strapatsen rond Syrië en in Kiev.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s