Oekraïne–Zal Duitsland het dan nooit afleren?

Voor de Duitse bondskanselier naar Kiev in Oekraïne ging wist Angela Merkel in het publiek te zeggen dat wat Duitsland betreft de territoriale integriteit van Oekraïne voor haar een essentiële beleidslijn is. Een wel heel grove en erg cynische verklaring die wijst op een toenemende arrogantie van de Duitse bewindsvrouw.

Zonder voorwaarden

Immers het afzetten van de Oekraïense president Janoekovitsj was het gevolg van een door de VS en de EU, en dus ook Duitsland, mee georganiseerde staatsgreep. Eentje die men wel liet goedkeuren door het parlement maar dat gebeurde onder bedreiging van geweld door fascistische groepen als Svoboda en Pravy Sektor. Als dat geen schending der territoriale integriteit is.

Bovendien beloofde Merkel bij haar bezoek aan Kiev ook nog eens 500 miljoen euro voor de heropbouw van de regio rond Loehansk en Donetsk. Maar echter zonder daar enige voorwaarde aan te verbinden zoals een staakt-het-vuren, begrip voor de lokale bevolking, goed nabuurschap met Rusland of respect voor de politieke vrijheden in de rest van Oekraïne. Ze gaf het zo weg. Merkwaardig.

Dan komen leuteren over ‘de noodzaak van de territoriale integriteit’ doet denken aan die onzalige eerste augustusdagen van 100 jaar geleden toen de Duitse keizer aan België een ultimatum stelde met onder meer als argument dat Frankrijk via België Duitsland ging aanvallen.

Angela Merkel en Petro Poroshenko - 1

Dat de Oekraïense president Petro Poroshenko rechts) een week lang een humanitair konvooi tegenhield, hospitalen beschiet en een stad met een half miljoen inwoners zonder water en elektriciteit zet is voor Angela Merkel (links) zo te horen geen probleem. Ze had er alleszins in het publiek niet de minste kritiek op. Hij kreeg zelfs honderden miljoenen als geschenk.

Neen, dit soort uitleg wil feitelijk zeggen: Kijk wij annexeerden Oekraïne en jullie Russen moeten dat aanvaarden, er zich niet meer mee moeien. Dat ondertussen tegen andersdenkenden in Oekraïne geweld, fysiek en anders, wordt gebruikt verzwijgen zij. Dat er de facto perscensuur werd ingevoerd eveneens. De veelbekeken Russische Tv-zenders werden gewoon verboden.

Stepan Bandera

Nu al wil men bepaalde politieke partijen zoals de lokale communistische partij gewoon verbieden. Zij pogen het immers schuchter nog wat op te nemen voor het anti-fascistische verzet. In dit klimaat verkiezingen houden doet denken aan de laatste parlementsverkiezingen die Adolf Hitler organiseerde toen al veel parlementairen in zijn goelag crepeerden.

Maar dat wekt allemaal geen verbazing. Uiteindelijk zijn partijen als Ons Oekraïne, Svoboda en Pravy Sektor nakomelingen, geestelijke verwanten van de fascistische OUN B van massamoordenaar en fascistenleider Stepan Bandera. En dus zien we niet toevallig in Kiev zaken terugkeren die ons aan die onzalige periode nu 70 jaar terug doen denken.

En dat juist Duitsland dit steunt is zeer verontrustend en zou in een normaal functionerend Europa tot wijdverspreide protesten moeten leiden. Duitsland wordt terug wakker, zoekt ‘lebensraum’ en brengt direct fascisten aan de macht. En dan verrast zijn dat men in Rusland op de achterste poten gaat staan en als een man Vladimir Poetin steunt. Daar kent men de geschiedenis.

Stepan Bandera

In 1941 brachten de Duitsers Fascistenleider Stepan Bandera aan de macht. De nieuwe bondskanselier geeft nu de macht aan zijn geestesgenoten.

Joegoslavië

Maar dit is niet het eerste geval van Duitse agressie sinds de Duitse eenmaking. Voordien was er al de oorlog in Joegoslavië waar Duitsland (met Hans-Dietrich Genscher) en de VS het voortouw namen voor de vernieling van dit land. En ook daar steunde men in Kroatië een heruitgegeven versie van de fascistische krachten van weleer, de Ustasja’s, nu onder leiding van Franjo Tudjman.

Het was trouwens de ‘groene’ minister van Buitenlandse Zaken Oskar Fischer die toen zijn luchtmacht uitstuurde om Belgrado en andere Servische steden te bombarderen. Waarmee deze (sic) groene politicus de eerste Duitser was die na Hitler in Europa terug steden liet bombarderen. En opnieuw was het Belgrado, een goeie veertig jaar later dan. Van een groen milieubeleid gesproken.

In plaats van een bron van stabiliteit, economische groei en vrede te zijn lijkt Duitsland opnieuw af te stevenen op die agressieve imperialistische natie van weleer die denkt dat zij en niemand anders Europa moet bezitten. Een Europa dat liefst zo groot mogelijk is, incluis zelfs gebieden die historisch steeds Russisch waren. Duitsland gaat opnieuw op veroveringstocht.

Angela Merkel - 3

Wat wil Angela Merkel, een kracht voor stabiliteit en economische vooruitgang zijn of een imperialiste die alleen maar instabiliteit, economische achteruitgang en eventueel zelfs oorlog wil?

En dit op een ogenblik dat we overal het feit herdenken dat 100 jaar geleden Duitsland de Groote Oorlog begon. Dat 100 jaar geleden die vermeende Duitse elite hier steden plunderde, in brand stak en duizenden onschuldige burgers gruwelijk vermoorde. Het is gewoon schokkend dat te moeten zien. De mooie woorden van Duitse diplomaten en bewindslui over de Groote Oorlog ten spijt. 

Vele Grieken stelden Angela Merkel voor als een nieuwe Hitler. Laat ons hopen dat ze ongelijk krijgen. Maar dat Rusland en Poetin niet met zich gaan laten sollen moge wel duidelijk zijn. Poetin is Jeltsin niet en onze economie zal het ondervinden. In internationale betrekkingen is wederzijds respect essentieel, zonder dat geen diplomatie. En Rusland is de pesterijen kotsbeu.

Een sociaal-economisch bloedbad

De Russische boycot van delen van onze voedingssector zou volgens een studie van de Nederlandse bank ING alleen voor België op een verlies van 3000 jobs neerkomen. Voor de EU zou dit op een totaal van 130.000 arbeidsplaatsen komen.

Een enorm sociaal-economisch bloedbad dus, veroorzaakt door een stel Europese en Amerikaanse leiders die oorlog verkiezen boven vrede, die in plaats van te zorgen voor economische groei en harmonie kozen voor hondsbrutaal imperialisme.

Maar gelukkig voor hen zijn er onze massamedia die alles netjes weten te verbergen. Fascisten in Kiev? “Kom nou, dat is gewoon Russische propaganda, leugens van die dictator in Moskou, de homohater”, dat is de teneur bij bladen als De Morgen. De angsthazen daar durven zelfs de naam van Stepan Bandera niet te vermelden.

Poetin - Knack - GAL - 30-07-2014

Ook Gerard Alsteens (GAL) wist in Knack al enkele dagen na het neerstorten van het vliegtuig van Malaysian Airlines dat Poetin de dader was. Pure laster. En De Morgen deed er niet voor onder.

Maar wie had bij de stichting van De Morgen ooit kunnen denken dat zij later een door de VS georganiseerde fascistische staatsgreep zouden steunen? Niemand had het in zijn wildste dromen zelfs maar kunnen dromen.

En toch is dit de realiteit. Het toont waar onze maatschappij de voorbije decennia naar evolueerde en nu staat. Elke vorm van kritiek hierop lijkt wel dood of verwezen naar de catacomben van de samizdat en de zogenaamde underground press. Erg en vooral bangelijk! George Orwell zou vol verbazing toekijken.

Willy Van Damme

Advertenties

15 thoughts on “Oekraïne–Zal Duitsland het dan nooit afleren?

 1. Niet iedereen in Duitsland ziet het als Angela Merkel: http://www.paulcraigroberts.org/2014/08/25/guest-column-germany-america-frightens-us-roman-baudzus/#.U_uFU2CLTow.facebook
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Het verzet daartegen, en niet alleen in Duitsland, is erg groot en heeft uiteraard meerdere redenen, politiek en economisch. Waarbij beiden elkaar tot op zekere hoogte ook de hand geven.
  Het toont nogmaals aan dat de propaganda van onze media zijn beperkingen heeft.
  Willy Van Damme

 2. Ik moet hier echt even van slikken, in minder dan een paar weken is mijn vertrouwen in de vreedzame toekomst verdampt…. Ik heb Europa altijd verdedigd onder het mom beter samen werken dan oorlog voeren, maar dat is nu ook definitief van tafel.

  Ik moet meteen aan deze toespraak denken; Wollt Ihr den totalen van Joseph Goebbels http://youtu.be/pJUOu63KLpA

  Er bekruipt mij steeds meer een gevoel dat dit niet gaat aflopen.
  Simon tS
  Antwoord:
  De EU heeft veel positiefs opgebracht vooral dan intern in West-Europa. Haar buitenlands beleid is echter gewoon een voortzetting van het aloude imperialistische politiek van de grote lidstaten als Duitsland en Frankrijk. En daar loopt het geheel fout.
  Willy Van Damme

  • Ik wilde u even attenderen op 2 websites waarvan ik vind dat ze zeer intressante zijn.

   Dit is een uitgebreide alalyse over de geopolitieke krachten achter de aanvallen op Syrië en de Oekraïne. Zeer uitgebreid en informatief :
   http://scgnews.com/the-geopolitics-of-world-war-iii

   En deze met een zeer interessante anlyse van een interviev met Lavrov. Deze blog site is überhaupt zeer goed geïnformeerd en interessant. :
   http://vineyardsaker.blogspot.ru/2014/09/listening-to-lavrov-giving-up-on-west.html
   Simon
   Antwoord:
   Bedankt voor die linken met die websites. Het zijn boeiende verhalen. The Vineyard Saker is hier al eerder ter sprake gebracht en is een uiterst intelligente website die ik ieder kan aanraden.
   Wat een verademing met de onzin die NRC, De Standaard, The New York Times en The Financial Times brengen.

   Het verhaal van de dollar en zijn relatie tot het Amerikaans buitenlands optreden is gekend. Het is echter naar mijn smaak niet de enige reden voor de VS om militair of op andere wijze een land aan te vallen.

   Maar de macht van de VS is inderdaad voor een groot deel afhankelijk van het gebruik van de dollar in de grondstoffenhandel, vooral dan olie en gas. Zie de zaak BNP Paribas.
   Het is ook het ultieme drukkingsmiddel van Saoedi Arabië op de VS.

   Veel van het Amerikaanse optreden heeft echter ook te maken met de verlangens van Israël. Dit blijkt heel goed uit het optreden van de VS tegen Syrië. Het hier eerder al herhaaldelijk ter sprake gebrachte artikel van journalist Seymour Hersh uit The New Yorker in 2007 bewijst dit voldoende.

   Israël wou na haar mislukte inval in juli 2006 Hezbollah kapot en men heeft toen vanuit Saoedi Arabië en Lebanon (de clan rond de Saoedische-Libanese miljardair Rafik Hariri) voorgesteld om eerst via de Moslimbroeders Syrië aan te pakken. Wat gebeurde.

   De Belgische energie-econoom en professor Aviel Verbruggen, gewezen kabinetschef van milieuminister Vera Dua, ziet echter nog een andere belangrijke reden voor het Amerikaanse optreden hier.

   En dat is de zorg om de olie- en gasprijs voldoende hoog te houden om haar schaliegas en -olieproductie rendabel te maken. Daarom dat men op kunstmatige wijze olieproducenten uit de markt duwt. Zie Irak, Libië en Iran.

   Wat betreft Poroshenko is het inderdaad geweten dat dit een der vele pionnen van de VS in de Oekraïense politiek is. Cruciaal is zijn rol als mediamagnaat. En dat hij corrupt is moet wel. Het is een essentiële voorwaarde om lokaal voor de zoveelste Amerikaanse Quisling te spelen.

   Hetzelfde trouwens voor de Israëlische Oekraïner Ihor Kolomoisky die eveneens een speerpunt is van de Amerikaanse strategie in Oekraïne. Ook deze is naast de belangrijkste bankier in het land eveneens een mediabaron.

   De VS heeft, zoals ze zelf verklaarde, de voorbije twintig jaar een 5 miljard dollar gestopt in het land om het niet alleen onder controle te krijgen, maar vooral om de bevolking op te zetten tegen Rusland om zo, naast Georgië, een aan Rusland vijandig gezinde vazalstaat aan de Russische grens te creëren.
   Daarom dat ze fascistische groepen als Pravy Sektor en Svoboda steunden en vermoedelijk zelfs oprichten.

   Het Georgische nationalisme was, ook bij bannelingen ten tijde van Jozef Stalin, pro-Russisch. Dit omwille van historische reden want het land was voor de komst van Rusland opgeslorpt door deels Iran en deels Turkije. En dat waren moslimstaten, Georgië was van oudsher christen.

   Maar onder invloed van de VS werd het Georgische nationalisme virulent anti-Russisch. Met als voorbeeld de corrupte en onbekwame clown ex-president Michail Saakasjvili die in 2008 een voor zijn land desastreuze oorlog ontketende met Rusland.

   Nu moet Poroshenko in Oekraïne via zijn media hetzelfde doen. Daarbij dankzij die burgeroorlog hopende zo de anti-Russische gevoelens in Oekraïne verder aan te zwengelen.

   Daarom dat iemand als Poroshenko wordt uitgekozen om presidentje te spelen. Via de media krijgt men immers invloed op de lokale gevoelens en kan men die kneden. Hersenspoelen zou men zeggen.

   Dat was ook de reden waarom de VS via Qatar begon met al Jazeera. Men wou de controle krijgen over de Arabische opinie die traditioneel erg tegen de VS gericht is.
   En dus moest men voorzichtig zijn. Wat men ook was. Tot Wikileaks en de chaos resulterend van de ‘Arabische Lente’ de boel aan het rollen deed gaan. Fini al Jazeera.

   Hetzelfde in Rusland onder Boris Jeltsin waar MI6-agent Boris Berezovsky een groot deel van de media onder zijn controle had en zorgde dat zijn vriend Vladimir Poetin tot president verkozen raakte.
   Tot onmiddellijk daarna bleek dat dit geen vriend maar een regelrechte vijand was van zowel de mediamagnaat als het westen. De sluwe vos Berezovsky had in Poetin zijn meester gevonden.

   Ook nu in Hong Kong speelt dit spel waar mediamagnaat Jimmy Lai van de in 1995 opgerichte krant Apple Daily de grote sponsor blijkt van Occupy Central, de rebellie tegen de Chinese regering, en zelfs parlementsleden blijkt omgekocht te hebben.

   De man is nu onder verdenking geplaatst en Mark Simon, zijn rechterhand bij de krant, blijkt een man die vroeger voor de spionagedienst van de Amerikaanse Zeemacht heeft gewerkt. Waarbij diens vader gans zijn carrière voor de CIA werkte.
   Zijn ontkenningen dat hij werkt voor de CIA worden dan ook amper serieus genomen.

   En 1995 is niet zomaar een lukraak gekozen jaar. Het is twee jaar voor de machtsovername in 1997 door China en dus krijgt men de indruk dat de VS al bezig was om haar pionnen toen al op het veld te plaatsen om zo haar macht in Hong Kong minstens te behouden en liefst te vergroten. En China te destabiliseren.

   Wat betreft De Russische buitenlandse politiek heeft The Vineyard Saker grotendeels gelijk. De VS drijft door haar optreden tegen Rusland en China (zie Jimmy Lai, Tibet, de Oeigoeren en andere problemen die de VS opwerpt) beiden in elkaars armen.

   In de westerse media lachte men de toenadering tussen Moskou en Beijing weg, zeggende dat dit gigantisch akkoord over gasleveringen er nooit zou komen. Tot beiden het toch tekenden. Waarna het op de redacties van westerse media bijna muisstil werd.

   Nu Rusland heeft, zoals hij terecht opmerkt, steeds een Europese natie geweest die zich automatisch richtte op Europa. Zie maar naar de liefde voor de Franse intellectuelen in de achttiende en negentiende eeuw of de reis van Peter De Grote naar Nederland en België.

   Alleen onder de Mongoolse bezetting was dat anders. Maar dat ziet men in Rusland terecht als de zwartste periode uit haar geschiedenis. Zowel Rusland als China zullen echter dan ook blijven streven naar goede relaties met de EU en de VS.

   Het is voor hen van primordiaal belang om zo economische groei te realiseren. Ook het westen hecht trouwens om diezelfde reden groot belang aan die relaties. Het is alleen de imperiale waanzin van de leiders van het Westen die hier voor problemen zorgt.

   Verwacht dus voorlopig geen straffe antiwesterse uitlatingen in Beijing of Moskou. Men zal zoveel als mogelijk pogen het conflict onder controle te houden.

   Maar ze achten zich tegenwoordig wel voldoende sterk om in bepaalde gevallen neen te zeggen tegen de dictaten uit Washington. En dat ziet men in Washington of Brussel niet graag gebeuren.
   Het is een lef die men in Brussel niet heeft. De EU is dan ook de Laffe Unie.

   Maar de EU stelt militair op wereldschaal helemaal niets voor. Het beste bewijs leveren nu Frankrijk en Groot-Brittannië. Frankrijk stuurde 6 vliegtuigen waarvan 4 bommenwerpers naar het Midden-Oosten om tegen ISIS op te treden. Jawel 4 (!!) bommenwerpers.
   En London beloofde ook iets te zullen doen. Prins William sturen?

   Een wat serieuze luchtverdediging haalt die allen al op de eerste dag neer, mogelijks zelfs zodra ze de grens overtrekken. Bye bye grandeur. Maar Frankrijk heeft al meer dan tweehonderd jaar geen enkele oorlog meer gewonnen. Zouden ze dat in Parijs wel beseffen op die 14de juli aan de Arc de ‘Triomphe’?
   Willy Van Damme

 3. Prima stuk, Willy. De door hen zelf uitgelokte komende werkloosheid zal wel weer als een economische re/de-pressie uitgelegd worden, veroorzaakt door Rusland. Zo zullen ze proberen de bevolking (weer) rijp te maken voor oorlog. Ik hoop maar dat ik het mis heb

  Even iets persoonlijks. Mijn vorige reactie, de verwijzing naar het blog ‘Blik op NOSjournaal’, staat nog steeds als ‘Je reactie is in afwachting van moderatie’. ik hoop dat je het plaatst. Jij/ik. hoeven het niet 100% met hem eens te zijn, maar hij(?) is wel een bondgenoot in de strijd en levert een berg noodzakelijke informatie
  Groet, Gerrit
  Antwoord:
  Door de sterk toegenomen reacties en het tijdsgebrek raakte dit pas nu geplaatst. En laat ons hopen op een zo goed mogelijke uitkomst.
  Willy Van Damme

 4. Ook vandaag biedt de Volkskrant ruim baan voor de lobbyisten van WOIII.
  Wel bericht dat MH17 z’n nationale gedenkdag krijgt. 10 nov. a.s..

  De krant verzwijgt echter veel belangrijker nieuws over MH17. Nl. dat Glenn Thomas aan boord zat. AIDS en EBOLA expert uit Geneve, op weg naar het jaarlijkse congres van de AIDS industrie in Melbourne. Thomas was voorlichtingsmanager voor de AIDS- industrie.
  Hij was zich bewust geworden dat de vaccin-industrie mensen naar klinieken in Afrika riep – onder mom van testen op Ebola – terwijl in werkelijkheid die mensen juist Ebola geïnjecteerd krijgen. Thomas had te kennen gegeven daaraan niet te willen meewerken.

  Dus die moest het zwijgen worden opgelegd. Dat is perfect gelukt.
  http://osnetdaily.com/2014/08/bobmshell-specialist-murdered-on-flight-mh17-to-cover-up-ebola-biowarfare-psyop/
  http://appuntiitaliani.com/morto-esperto-in-virus-ebola-sullaereo-malaysian-airlines/
  http://www.thecommonsenseshow.com/2014/08/04/the-monsanto-sponsored-ebola-vaccine-will-kill-more-people-than-the-ebola-itself/
  http://www.blacklistednews.com/The_US_Military_and_the_Ebola_Outbreak/37120/0/38/38/Y/M.html
  http://betweentwopines.wordpress.com/2014/08/04/us-bioweapons-lab-with-links-to-the-bill-and-melinda-gates-foundation-at-core-of-ebola-epidemic/

  De Volkskrant blijt desondanks dag na dag pagina groot uitpakken met demonisering van Afrikanen. Als ‘Churchill’ primitieven. Bengaalse genocide. Dat die ‘mensen’ apen en vleermuizen eten.

  Natuurlijk weten de westerse inlichtingendiensten en regeringsleiders de ware bedoelingen van het neerhalen van MH17, De omgekatte MH370. 9M-MRC naar 9M-MRD. Het wielluik op de foto’s aan de pier op Schiphol droeg de letters MC. Op de staart van dat toestel echter 9M-MRD.
  zie het 27 sec. beeld.

  En kijk hier: video die de NOS in de montage had op de dag van neerkomen. En sindsdien spoorloos van het www. verwijderd. Duidelijk is te zien dat het toestel geleidelijk neerkwam, met een steekvlam uit de rechtermotor (duidt op air-to-air raket, warmtezoekend), cockpit doorzeefd met boordgeschut.
  http://acloserlookonsyria.shoutwiki.com/wiki/List_of_MH17_airframe_parts

  Video: MH17 komt met brandende rechter motor langzaam naar beneden alvorens te crashen: http://www.fenom1aal.nl/video-mh17-geraakt-door-raket/ deze beelden zijn de beelden die de NOS en RTL 17/7 ook uitzonden; deze beelden zijn gewist!??

  Video tijdens het neerstorten. Wie weet wat de toeschouwers hier in het Russisch tegen elkaar zeggen?

  Het klinkt alsof ze naar een wedstrijd kijken. Waren ze getuige van (het horen gieren van vliegtuigen, projectielen, en het exploderen van die laatsten?

  In plaats van waarheidsvinding te doen, zien we de Volkskrant op p. 4 en 5 verkapte reclame uit de koker van de oorlogslobby plaatsen. Het citeert de Carnegie Foundation for International Peace. Fouter kan niet. “Herschrijven van de geschiedenis” – Caroll Quigley in zijn boekwerk over de onzichtbare globalisten. Remco Andersen van de VK: “We moeten militair meer betrokken raken in Syrïë en Irak, … in Libië.”

  Op pag. 14 schrijft de VK wel – iets onbenulligs – over Ebola. Willens en weten blijven verzwijgen wat belangrijk is voor het publiek om te weten, en het kunnen functioneren van de democratie.

  Gisteren plaatste de VK zelfs een column van ene René Cuperus, die zichzelf cultuurhistoricus noemt. Die: “De Holocaust staat centraal in de morele Leitkultur”.
  Typerend in die redenering is het totaal omdraaien van de feiten en gebeurtenissen. De man beklaagt zich over het openbaren van de regie door Israël van de Amerikaanse geopolitiek c.q. PNAC – het trekken van nieuwe grenzen in het M.O.. Die regie ontkennen – n.b. als cultuurhistoricus – ontmaskert de man als geschiedvervalser.
  Nu is wetenschapsfraude sterk in opkomst. Globalisering gaat gepaard met ongebreidelde wetenschapsfraude. Die blijft de Volkskrant evenzo verzwijgen.

  De man fabriceert nog een interessant woord als ‘legitieme religiekritiek’.
  Hoe verknipt ben je dan? …. De lakeien in de denktanks van de globalisten kunnen zich alles veroorloven. De Volkskrant duidelijk een propagandakanaal voor de oorlogslobby.
  Leugendetector
  Antwoord:
  Over die Glenn Thomas is in de media wel veel verschenen, vooral dan de Engelstalige pers maar weinig in de Nederlandse kranten. Over de kwaliteit ervan kan ik mij wel niet uitspreken.
  En in een krant of elders in de media geciteerde experten neem ik met de gebruikelijke vrachtwagen zout. Er zijn serieuze mensen bij, maar veelal zijn het kwakzalvers.

  Onze vermeende grootste expert over diplomatieke kwesties is de professor aan de Universiteit Gent en departementshoofd Rik Coolsaet. Hij noemde de Belgen die naar Syrië gaan vechten in Terzake op TV ‘idealisten’. De man is dan ook een veelgevraagd ‘expert’.
  Willy Van Damme

 5. Men kan zich afvragen welke bedreigingen/beloningen de VS in het geval van Duitsland gebruikt hebben. Deutsche Bank en Commerzbank zullen wellicht in dat mandje liggen, want na BNP Paribas hangt hen een boete boven het hoofd met een bedrag waarover alleen de VS beslissen. Als de VS dat willen, dan zijn de grootste Duitse banken failliet en met hen een groot deel van de D industrie.
  Assur Banibal
  Antwoord:
  Het is mij al een tijd opgevallen dat er geen nieuwe verhalen over Amerikaanse afluisterpaktijken in de Duitse media meer verschijnen. En dat doet bij mij vragen oproepen. En ik vermoed niet alleen bij mij.

  En dat men die zaak met die banken zal gebruiken lijkt mij zeker een goede mogelijkheid. Men noemt dat internationale diplomatie en ‘onderhandelen’. Het zijn geallieerden voor iets.
  Willy Van Damme

 6. Ik vond dit artikel op de kritische site ‘kleintje muurkrant’. Ik sta er volledig achter. Ik kijk dagelijks wel eens op een site als HLN.be en het is verbazingwekkend en beangstigend hoeveel mensen er in de anti Russische staatspropaganda lopen, zonder kritisch na te denken over hoe deze crisis ontstaan is, wie hem gefinancierd heeft, in hoeverre deze crisis deel uitmaakt van een al lang bestaand geopolitiek plan en wie er de feitelijke agressor is in deze en wie de geprovoceerde. Ik probeer er soms op te reageren maar tevergeefs en soms worden reacties gewoon gecensureerd als je iets laat vallen over NATO imperialisme.
  Benesha
  Antwoord:
  Ik ken die ‘Kleine Muurkrant’ niet. Maar het is schokkend te zien wat het niveau is van onze pers hier. Ik plaatste vandaag nog een zeer goed voorbeeld hiervan online. Debiel is het woord dat me nu te binnen schiet.
  Willy Van Damme

  • Tegenwoordig loopt de stompzinnigheid er in de reacties op HLN inderdaad van af. Moet men daarom de Vlamingen veroordelen ? Een krant kiest zelf in de stroom van reacties uit welke ze publiceert. Dit is een zeer gemene vorm van volksmisleiding want men geeft de indruk dat de bevolking massaal voor het gewenste standpunt gewonnen is. Tegenstanders worden ontmoedigd. Als er geen fiat van de redactie nodig is, zoals meestal op Tijd.be, dan is het plaatje anders.
   Assur Banibal
   Antwoord:
   Ik ben ooit verbannen op de website van De Tijd nadat ik geschreven had dat Israël en de zionisten een grote invloed hadden op de Amerikaanse politiek. Ze weigerden het censuur te noemen en ik heb er dan maar een kort verhaal over gemaakt. Je kunt het hier wel vinden.
   Willy Van Damme

  • De site heet ‘Kleintje Muurkrant’. De auteur(s) publiceren dagelijks kleine, grappig geschreven, sarcastische artikeltjes over de actualiteit en deze bevatten veelal interessante details over het verhaal achter de gebeurtenissen zodat je op den duur de samenhang tussen verschillende afzonderlijke nieuwsfeiten begin te zien. Een aanrader. Net zoals uw site trouwens. Blijkbaar volgen deze mensen ook met belangstelling uw site want bovenstaand artikel werd er op overgenomen? Groeten.
   Benesha
   Antwoord:
   Bedankt voor deze informatie.
   Willy Van Damme

 7. Mooi en raak artikel van Karel van Wolferen. In Nederland is er in ieder geval grote ophef over. Tegen van Wolferen, natuurlijk.

  http://www.karelvanwolferen.com/44-ukraine-corrupted-journalism-atlanticist-faith-9aug-2014/
  Joop de Jong
  Antwoord:
  De naam Karel van Wolferen komt me bekend voor wegens mijn verleden toen ik mij bijna exclusief bezig hield met een aantal Aziatische landen. Hij had voor zover ik mij herinner een goede reputatie met zijn reportages over de regio.
  En dit stuk bewijst dat die terecht was.

  Bedankt om die link te geven. Ze slaat herhaaldelijk de nagel op de kop en is een vernietigend requisitoir over onze media en regeringen. De man heeft ook een goed geheugen en toont perfect de provocaties van Rusland door de VS aan. Het zou verplichte literatuur moeten zijn voor alle journalisten.

  Ze is bloednuchter en afstandelijk geschreven maar toch wel met voldoende passie om hem pakkend te vinden. Ze is wel lang en kurkdroog maar dat zou de pret bij het lezen van dit meesterwerk niet mogen dempen.

  Normaal zwijgt men dit dood maar misschien kwam het wegens zijn naambekendheid toch ter discussie. Maar hij is als een Seymour Hersh en Thierry Meyssan verbannen naar de Underground Press en de Samizdat.
  Een opmerking. Het Amerikaans optreden heeft vooral als bedoeling de kloof tussen Rusland en de EU voldoende groot te maken om zo een alliantie met eventueel China te verhinderen.

  De hoofdeconomist van de Financial Times heeft dat trouwens in een mailcorrespondentie met mij zelfs min of meer toegegeven. Maar om dat te zien heb je een onafhankelijke en kritische geest nodig. Van Wolferen is zo een figuur.

  • “De naam Karel van Wolferen komt me bekend voor wegens mijn verleden toen ik mij bijna exclusief bezig hield met een aantal Aziatische landen. Hij had voor zover ik mij herinner een goede reputatie met zijn reportages over de regio.”

   Dat klopt perfect, Willy!

   Trouwens, in België ook. De Wereld Morgen besteedt er ook aandacht aan. En er zijn wel een aantal wakkere Belgen aanwezig.

   http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/08/24/oekraine-corrupte-journalistiek-en-atlantisch-geloof
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Een van de grote pluspunten voor mij is de wisselwerking tussen een aantal lezers en mij. Ik heb van jullie al veel leuk materiaal gehad en leerde zo al veel bij.

   Het is gezien de internationale situatie ook zo hectisch dat het moeilijk is om te volgen. En dan ben ik blij met al die extra informatie. Het versterkt mede de kracht van deze blog die geleidelijk aan ook steeds meer gelezen wordt.

   Het opvallende daarbij is ook dat er behoudens een paar uitzonderingen geen zotte of beledigende reacties binnenkomen. De rare zionist, Vlaams-nationalist of jihadist daarbuiten gelaten. Alle reacties worden hier normaal ook geplaatst.

   Behoudens dus beledigende of diegene welke bedreigingen bevatten. Maar zelfs die laat ik deels passeren om te tonen wat voor volk dit is.
   Ze riskeren dan wel van mij een strafklacht te krijgen. Wat in een geval trouwens al gebeurde. Nieuws hierover zal mogelijks later dit jaar komen.
   Willy Van Damme

   • “Bedankt om die link te geven. Ze slaat herhaaldelijk de nagel op de kop en is een vernietigend requisitoir over onze media en regeringen. De man heeft ook een goed geheugen en toont perfect de provocaties van Rusland door de VS aan. Het zou verplichte literatuur moeten zijn voor alle journalisten.”

    Geen dank, Willy. Ik waardeer U en Uw berichtgevingen zeer en hoop met een wisselwerking van gegevens daar een bijdrage aan te kunnen geven. Ik vind U echt top!
    Joop de Jong
    Antwoord:
    We doen ons best en meer kan ik niet doen. Wel is het dus gezien de huidige gespannen internationale situatie erg moeilijk om dit allemaal op een professionele wijze te volgen.

    Onzin verkopen wil ik niet doen, daarvoor zorgen onze media wel voor. Ik poog dat via doorgedreven onderzoek zoveel mogelijk te bestrijden. Maar het is zeer moeilijk om al die manipulaties te zien en ze te analyseren.

    Ik had het gisteren in mijn stuk over De Standaard en haar oorlogspropaganda over die journalist-expert Pavel Felgenhauer van die Novaya Gazeta en kijk daar was hij al vandaag in de Financial Times.

    “Veel Russische en westerse analisten zijn akkoord” over de aanwezigheid van veel Russische troepen in Oekraïne. En wat verder bleken die ‘veel Russische analisten’ Pavel Felgenhauer te zijn. Oplichterij van de zuiverste soort. Maar er zijn dus nog wel zekerheden in medialand.

    Maar het bangelijke is wel dat niemand in de massamedia een ander of zelfs maar waarschuwend geluid laat horen. Alle experts van die regeringswoordvoerder van Clingendael tot een Rik Coolsaet roeren allen unisono op de oorlogstrom.

    Ooit was professor Rik Coolsaet een der leidende figuren achter de actie ‘neen aan de dertig miljard’, de actie uit 1974 tegen de aanschaf van de F16. Nu braakt die man oorlogstaal. Dit is echt niet goed hoor.

    Als ministers in zo’n klimaat beslissingen moeten nemen dan kun je er niets goed van verwachten. Wees er zeker van.
    Willy Van Damme

 8. Mij bekruipt steeds meer het gevoel dat er in Europa/NATO en Amerika een kijkharde machtsstrijd aan de gang is waar we niets van mee krijgen. Het moet toch bijna wel dat Duitsland grote bezwaren moet hebben tegen de sancties, want er staat voor het Duitse bedrijfsleven voor miljarden op het spel… Ik heb wel geruchten gelezen dat Amerika dreigt landen uit de NATO te gooien maar kan daar niets over vinden. Misschien is over bekend bij u meneer van Damme?

  Zie het betoog van deze Duitse publicist zeer interessant stuk, in het Duits:
  http://app.handelsblatt.com/meinung/kommentare/politik-der-eskalation-der-irrweg-des-westens-/10308844.html

  Dit is trouwens een fantastische tirade van een Duitse journalist (wel in het Duits) die zich zeer boos maakt over wat er nu gebeurd in Europa, zeer indrukwekkend.

  Simon tS
  Antwoord:
  Mijn kennis van het Duits is veel te beperkt om dit te kunnen lezen. Maar ik denk niet dat men moet twijfelen aan de enorme druk die de VS op Duitsland uitoefende.
  Je hoort dus niets meer over dat afluisterschandaal en over de plannen om Snowden naar Berlijn uit te nodigen. Dat toont dat er grote druk moet geweest zijn. Erg grote druk.

  De VS heeft nu trouwens met Donald Tusk, de Poolse premier, haar mannetje tot Europees president laten kronen. Felicitaties dus.
  Maar sinds de onthullingen rond zijn minister van Buitenlandse Zaken Radek Sikorski weten we allemaal wat ze privé binnen de Poolse regering over die spanning rond Oekraïne denken.

  En dat is juist het tegenovergestelde dan wat Tusk nu officieel zit te verkondigen. Maar hij is nu eenmaal de woordvoerder van het Witte Huis en dus moet hij voor his masters voice spelen, het schoothondje. Zielig figuur.
  Willy Van Damme

 9. Pingback: Oekraïne – Zal Duitsland het dan nooit afleren? | Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s