Libië–Felicitaties voor De Standaard

Met dit wens ik jullie te feliciteren met de vandaag door de krant beschreven verovering van de internationale luchthaven van de Libische hoofdstad Tripoli door een verzameling salafistische jihadisten.

Ik doe dit in de wetenschap hoe jullie correspondent Jorn De Cock en zijn echtgenote op hun wijze hieraan hard meewerkten en ook in de mate van het mogelijke uw krant hielp bij dit toch zo mooi project. Naar ik elders las zouden ze ook de hoofdstad Tripoli bevrijd hebben van hun tegenstanders. Het gaat dus goed met die ‘Arabische Lente’.

Felicitaties voor de krant zijn dus meer dan op zijn plaats. Er zijn natuurlijk wel mensen die om veel minder reden er hun slaap zouden bij verliezen. Sommige Libiërs bijvoorbeeld.

Een tip: de nikab of boerka voor de vrouwen op de redactie.

Allah akhbar zou ik zeggen,

Willy Van Damme

Lezersbrief naar De Standaard met felicitaties naar aanleiding van de successen van salafisten in Libië.

Advertenties

3 thoughts on “Libië–Felicitaties voor De Standaard

 1. In onderstaande video (1e link) van het programma “The Debate” (Press TV) verwijst Webster Tarpley naar het artikel (2e link) van Thierry Meyssan op voltairenet over IS(IS) en Abu Bakr al-Baghdadi.

  http://tarpley.net/why-hasnt-mccain-been-indicted/

  http://www.voltairenet.org/article185085.html
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Thierry Messan is een der betere journalisten die deze planeet heeft. Toch wel enkele bemerkingen.
  Of het inderdaad Aboe Bakr al Baghdadi, de baas van ISIS, is die mee met de Amerikaanse senator John McCain op de foto staat is mij onduidelijk. Meyssan zegt van wel, maar op de foto is hij volgens mij moeilijk te herkennen.
  Het zou mij echter niet verbazen. McCain vergaderde daar zeker met terroristen.

  Verder stelt hij in voetnoot 20 en 21 dat Reuters schreef dat het Amerikaans parlement in geheime stemming besloot om al Nusra en ISIS te bewapenen. In die tekst van Reuters en ook elders toen stond alleen dat men de (sic) gematigde oppositie ging bewapenen, niet die groepen. Dat is dus wat anders.

  Nu is het natuurlijk wel zo dat die ‘gematigde’ oppositie een fabeltje is en een creatie van o.m. Angelsaksische PR-bureaus en organisaties als Pax Christi.
  Een serie bronnen, ook in de klassieke media, maken melding van die nauwe contacten tussen de VS en zeker al Nusra en ISIS, o.a. op het vlak van wapenleverantries en voedselbevoorrading.

  Zo belanden die Kroatische wapens die men eind 2012 leverde volgens de Amerikaanse media deels bij al Nusra. En die leveringen gebeurden onder strak toezicht van de VS met financiering door Qatar. Het betrof hier volgens die berichten van toen 7 vliegtuigladingen.

  De VS heeft of had voor de regio rond de steden Idlib en Aleppo ook een grootschalig programma voor de leveringen met eigen vrachtwagens en personeel van allerlei materiaal en benodigdheden zoals voedsel en medicijnen en hospitaalmateriaal. Het grootste deel daarvan distribueerde men aan bakkerijen en hospitalen daar die eigendom waren (via diefstal) van al Nusra.

  Bovendien weten we uit massa’s persberichten en dossiers dat die rebellen en rebellengroepen evenveel verwisselen van groep en alliantie als de doorsnee moderne burger van onderbroek.
  Wie dus hulp zoals wapens geeft aan een groep die niet onder de vlag van al Nusra of ISIS werkt kan desnoods al de volgende dag merken dat die groep nu wel onder de vlag van ISIS actief is.

  Het voorbeeld van de journalist Foley is typerend. Foley werd ontvoerd door de Dawood Brigade in november 2012, de periode toen onze pers die groep en anderen daar nog zaten te bejubelen.
  Als je fantasten als Rudi Vranckx & co toen moest geloven waren dat echte helden, strijders voor de mensenrechten, de vrijheid, de democratie en de rechten van een (sic) onderdrukt volk tegen de meest brutale dictatuur ter wereld.

  Daarom ook dat men toen stelde – zonder uiteraard enige schroom – dat de Syrische regering hem had ontvoerd. Nadien heeft Dawood Foley gewoon verkocht aan ISIS. Nu Dawood was toen ten tijde van de kidnapping een onderdeel van de Syrische Nationale Raad (SNR) die zeker wapens en alle nodig materiaal kreeg van landen als Frankrijk en de VS.

  De SNR was volgens die groep van toen nog zeventig landen, waaronder dus ook Nederland en België, de, zoals men dat noemde, officiële vertegenwoordiger van het Syrische volk die alle steun moest krijgen. Met andere woorden men steunde dus groepen die in feite behoorden tot al Qaeda, al zegden ze dat natuurlijk niet met zoveel woorden.

  Wat wil je, men gaat toch niet in het publiek zeggen dat de VS al Qaeda met wapenleveringen steunt. En dus heeft men de Dawood Brigade. Maar alleen naïevelingen, bedriegers en idioten zullen dat verhaal van een ‘gematigde’ oppositie aan hun lezers vertellen.

  Het verhaal van Foley is daarom erg interessant en bewijst drie dingen: Het verhaal van gematigde oppositie is een fabeltje, het westen bewapende al Qaeda en de massamedia zijn globaal gezien een bende leugenaars, propagandisten die, al of niet beseffend, werken voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Ook elders zijn er massa’s bewijzen voor die samenwerking van de VS en het westen met al Qaeda. Zo belde toevallig eergisteren een goede vriend uit Dendermonde mij omdat hij een filmpje op YouTube had gezien met een van mijn interviews op Tv-zender Russia Today. Het betrof hier het gedeeltelijk opheffen door de EU van het embargo op handel met Syrië.

  De raad van 28 ministers van Buitenlandse Zaken had toen beslist – en dat moet unaniem gebeuren – dat men vanaf toen wel olie mocht aankopen van Syrische aardoliebronnen die door die rebellen veroverd waren. Het was een uitzondering op dat embargo. Nu die bronnen waren toen in handen van al Nusra en ISIS.

  En onze ‘kwaliteitskranten’ hebben dat allemaal zitten goedkeuren. Dat men dus niet komt beweren dat de EU en ISIS en al Nusra niet hebben samengewerkt en er geen geldstromen waren naar die terreurbendes. En ook de pers was hier bewust medeplichtig.

  Hetzelfde verhaal rond de Libanese stad Arsal (Ersal), gelegen pal aan de Syrische grens. De Libanese autoriteiten arresteren er begin deze maand een leider van een van die salafistische terreurbendes, en plots komen zijn medestrijders samen met andere bendes in opstand. Waarbij de groep van die gearresteerde man zich plots aansloot bij ISIS. Wat de andere groepen er niet van weerhield om samen tegen het Libanese leger verder te vechten.

  De tranen en zware woorden van onze media en regeringen over ISIS en de salafistische terreur zijn dan ook die van een stelletje hypocrieten.
  En het verhaal van Foley bewijst dat. Hier had Meyssan zijn verhaal feitelijk nog een gans pak krachtiger kunnen maken.

  Verder stel ik mij ook vragen bij dat interview (voetnoot 22) op al Arabyia over de relatie van Saoedi Arabië met ISIS. Er is op dit ogenblik duidelijk een oorlog bezig tussen Qatar en Saoedi Arabië.
  De recente gebeurtenissen in Libië en Egypte bewijzen dat. Beiden steunen die salafistische groepen maar de juiste positie is mij nog niet geheel duidelijk.

  Ligt de ware leiding van ISIS in Riaad bij het Huis van al Saoed, bij Qatar, Israël, de VS of in Ankara? Of in meerdere hoofdsteden? Ik worstel nog steeds met de vraag. Er zijn zeer veel gegevens die elkaar hier dikwijls tegenspreken.

  Maar uit ervaring weten we dat staten als de VS een minstens dubbele agenda hebben. Zie maar naar de Iraaks-Iraanse oorlog van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Men steunde gewoon beide partijen met zelfs wapenleveringen. Dus waarom ook niet hier?

  Verder is zijn tekst over de positie van John McCain, de National Endownment for Democracy (NED) en dies meer geheel correct. Men stuurt geen mariniers maar mensen van de NED, Republican Institute en dergelijke met in hun valiezen desnoods miljarden dollars zoals in Oekraïne en neemt dan de pers over. Waarna men een oppositie tegen de voor de VS vijandige regering creëert. Zo doorzichtig.

  Het is geen toeval en zeer terecht dat Egypte die mensen liet arresteren. Juist zoals ze met recht en rede die ‘journalisten’ van al Jazeera in een cel gooide.
  Bedankt alleszins voor deze boeiende informatie.
  Willy Van Damme

 2. Hahahaha, felicitaties voor jou Willy.
  Mercury Traveller
  Antwoord:
  Kun je Evita Neefs en andere dames daar al zien rondlopen in een nikab? Dat zou pas leuk zijn. Gestraft door hun eigen vrienden.
  Willy Van Damme

 3. De laatste dagen dacht ik iets gelijkaardig. Maar wie ook in de bloederige bloemetjes gezet mogen worden zijn vermeende vredesduiven als Wouter De Vriendt (Groen), Eva Brems (Groen), Ludovic Bol (Groen), Dirk Van Der Maelen (SPa) en wellicht zoveel meer zelfverklaarde progressieven die wellicht niet hard genoeg om bloed en oorlog schreeuwden zodat ik het mij nog kan herinneren.

  Eva en Wouter: http://www.gva.be/cnt/aid1028806/brems-belgisch-leger-moet-verantwoordelijkheid-opnemen
  Ludovic: http://www.intal.be/nl/article/groen-en-pvda-tegengestelde-meningen-over-de-militaire-interventie-libie
  Dirk: http://www.dirkvandermaelen.be/artikel/buitenland/we-steunen-een-duidelijke-interventie-libie/
  Kris A
  Antwoord:
  Van dat soort politieke figuren zou men dan iets anders mogen verwachten. Soms lukt dat wel een beetje maar hier was het weer huilen met de pet op.
  Maar kijk naar Kristof Calvo van Groen die er toch geen graten in ziet om samen met Israël en de VS mee te doen in de kwestie van het fantasierijke verhaal van de Iraanse kernbom. Over de sancties zal je bij hem niets horen.

  En in die milieus hoorde je tot over een goed jaar ook geen kritiek op de al jaren bezig zijnde stroom jongeren uit België naar Syrië. Ze deden wel niet zo geschift als een Guy Verhofstadt. Dat wel.
  Hetzelfde nu met Oekraïne. Over de steun van de EU aan bendes als Pravy Sektor is het er de grote stilte. Ik heb alleszins geen weet van enige kritiek hierop.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s