Salafisten – Hier komt de rekening

Het wordt met de dag luguberder in het Midden-Oosten. Nu kan men al live op YouTube de onthoofding zien van de Amerikaanse journalist James Foley door de Islamitische staat van Irak en al Sham (ISIS). Met daarbij de waarschuwing dat ze nog een Amerikaanse journalist, Steven Sotloff, in de voorraad hadden. Eergisteren kon men ook al zien hoe ISIS een Japanner folterde. Door een Genkenaar nota bene.

Schokkende beelden uiteraard en tragisch voor zijn familie en vrienden, maar geen enkele verrassing meer. Dit verhaal van folteren, drugshandel, onthoofdingen, moorden en bloedige terreur door dit volk is niets nieuws. Voor het eerst zag de wereld dit fenomeen reeds in 1980 toen de toen nog moedjahedien genoemde salafistische jihadisten door de VS op Afghanistan werden losgelaten.

ISIS - Onthoofding journalist James Foley

De lugubere executie door ISIS van de Amerikaanse journalist James Foley, live op YouTube. Of hoe die salafisten zich nu keren tegen hun propagandisten. Voor het echte leed van de plaatselijke bevolking hebben de meeste journalisten nooit enige aandacht gehad.

Alleen een groot deel van de wereld zag dit niet. Het werd netjes via censuur uit onze kranten gehouden door het journaille dat verslag uitbrengen verwarde met propaganda. Het stond wel in de Afghaanse regeringspers en die van de landen van het toen nog bestaande Warschau Pakt met de Sovjetunie. Maar dat was volgens onze media alleen maar waardeloze propaganda.

Dat men bijvoorbeeld schooldirecteurs en leraars die gemengd onderwijs gaven om die simpele reden onthoofde was geweten. Je kon het echter zelfs met een vergrootglas amper of niet lezen in de klassieke media (1). Het uitroeien van allerlei minderheden nog minder. Neen, die jongens dat waren onze helden, onze vrijheidsstrijders.

Massa’s papier werd vuil gemaakt om dat te bewijzen en overal kon men lezen, zien en horen over de heldendaden van figuren als Osama Bin Laden en Gulbuddin Hekmatyar. Dat die laatste met hulp van de CIA mee het land omtoverde in een gigantische opium- en heroïnefabriek kon je natuurlijk evenmin lezen. De censuur nietwaar.

Het genie achter dit alles in 1980 was de toenmalige veiligheidsadviseur Zbigniev Brzezinski, de rechterhand van de Amerikaanse Democratische president Jimmy Carter. De man die nu de wereld rondreist om ‘goed’ te doen.  Nog jaren later zal Brzezinski pochen over zijn optreden hier (2). Het toppunt van durf.

Zbigniew Brzezinski - Afghanistan - Le Nouvel Observateur - 15-21-01-2009

Zbigniev doet hier geringschattend over de mogelijke bedreiging die deze salafisten kunnen vormen. Hij lacht het weg. Zoals hij ook niet maalt over de destructie van Afghanistan die zijn beleid veroorzaakte. Ach mensenrechten, goed voor de show.

En het journaille bleef maar voort liegen en bedriegen. Over het optreden van die jihadisten in Joegoslavië geen enkel woord. Wel massa’s gruwelverhalen over de Serviërs, hun en Amerika’s vijanden. Daaraan was er geen tekort.

Alleen toen er in september 2001 de aanval op de WTC-torens en het Pentagon kwam werd een deel van die jihadisten, al Qaeda, uitgeroepen tot het grote kwaad. Dat er nooit een vliegtuig in het Pentagon heeft gevlogen zag dit journaille zelfs niet eens. Iemand op beelden al resten van die vermeende Boeing aan de ingestorte muur van het Pentagon gezien? Bijlange niet.

Maar sindsdien steeg er in onze klassieke media overal hoerageroep op toen men hoorde over opstandige islamisten die zich met geweld een weg naar de macht vochten. Op aanstoken van een of andere PR-bureau spraken ze allemaal zelfs van een Arabische Lente.

Neen, de echtgenote van journalist Jorn De Cock, toch de man van De Standaard voor die regio (3), en zelf journaliste ging zelfs in Qatar aan hun zijde als propagandist mee haar vroeger land Libië kort en klein helpen slaan om zo die jihadisten aan de macht te helpen brengen. Het puin is er niet te overzien. Ze trainden zoals ze zelf toegaven trouwens ook die Syrische rebellen.

 Madeleine Albright en Zbigniev Brzezinski

Zbigniev Brzezinski en Madeleine Albright, zijn opvolgster, de twee grote architecten van de buitenlandse politiek van de Amerikaanse buitenlandse politiek der Democratische Partij van de voorbije decennia. Toen men aan Madeleine Albright vroeg wat ze dacht over de honderdduizenden kinderen die in Irak stierven als gevolg van het door haar mee ingestelde embargo tegen Irak was haar antwoord heel simpel dat het haar niet kon schelen. Op de foto hebben ze juist het vele bloed van hun handen gewassen.

En Rudi Vranckx, sterreporter par excellence, stelde ooit in een boek (4) dat al Qaeda in Cairo tijdens de opstanden op het Tahrirplein was gestorven. Niet eens ziende dat de VS via die opstanden juist groepen van dat kaliber aan de macht wou brengen.

Maar geen zorg. Nadien trok diezelfde sterreporter met een terrorist als Abdelrahman Ayachi in Syrië op pad om er reportages te maken over de heldenstrijd van die salafistische jihadisten. Propagandafilmpjes verpakt als journalistiek. Abdelrahman Ayachi was ginds zelfs zijn gids en tolk. Kwaliteit verzekerd. De man kreeg in Brussel dan ook 4 jaar cel voor terrorisme.

En toen diezelfde Rudi Vranckx en onder meer radio collega Jens Franssen op 11 januari 2012 in de Syrische stad Homs het mikpunt werden van een mortieraanval waarbij hun Franse collega Gilles Jacquier het slachtoffer werd wezen zij zonder aarzelen allen richting het Syrische leger. Barbertje moest nu eenmaal hangen.

Dat de Arabische Liga en het Franse gerecht iets later die salafisten als dader aanwezen – wat logisch was want het doelwit was feitelijk een groep betogers die voor president Assad op straat waren gekomen – dan wilden Vranckx & Co dat niet weten. In het Tv-programma Villa Vanthilt in de zomer van 2013 bleef hij zonder enig bewijs het regeringsleger nog steeds als de schuldige aanwijzen.

Abdelrahman Ayachi - 1

Abdelrahman Ayachi (5), hier in het Brusselse gerechtshof, kreeg in eerste aanleg 8 jaar cel en in beroep 4 jaar wegens terrorisme. In Syrië was de man gids en tolk voor de VRT-ploeg van sterreporter Rudi Vranckx. Met als vraag hoeveel deze man voor dit werk kreeg van de VRT en dus de Vlaamse belastingbetaler? Tijdens de grote Tv-show ten voordele van projecten in Syrië (ten voordele van die jihadisten?) kreeg de man van Vranckx en de VRT zelfs een gratis als interview verpakte vrije tribune. De man sneuvelde nadien en zit nu bij zijn 40 maagden.

En kijk, na al Qaeda dood te hebben verklaart, er dan mee in Syrië te hebben opgetrokken brengt hij nu verslag uit van wat hij ziet als de dappere strijd van de Iraakse Koerden tegen…. uiteraard ISIS, officieel een splintergroep van al Qaeda. Of hoe de wind kan keren. Dat men dergelijke figuren evenveel moet geloven als de eerste de beste fantast is natuurlijk duidelijk.

Maar dat ISIS zich nu hondsbrutaal aan journalisten van de klassieke media vergrijpt, een categorie die de wereld rondreisde om hun heldendaden te beschrijven is natuurlijk erg ironisch. Maar nu die salafistische jihadisten genre al Qaeda terug in het journalistieke verdomhoekje zitten maakt dit het voor het journaille gemakkelijk om verder te werken.

Niets is duidelijk zo soepel als journalistiek. Wat vandaag maagdelijk wit is, is morgen pikzwart. Desnoods zelfs nog diezelfde dag. Toen vorig jaar de eerste verontruste krantenartikels over Belgische jihadisten verschenen kon je op de ene pagina van bijvoorbeeld De Standaard lezen over hun gruwel en de pagina ernaast lezen over hun heldendaden.

En dan verschieten dat de pers een barslechte naam heeft.

Gulbuddin Hekmatyar

Onder het mom van het salafisme en de vrijheidsstrijd was Gulbuddin Hekmatyar (midden) niets anders dan een drugsproducent en massamoordenaar die werkte voor rekening van de CIA. Het aantal moorden dat hij op zijn geweten heeft is niet te tellen. Ook nu nog heeft de man een eigen legertje die vecht tegen de huidige door de VS geïnstalleerde regering van president Hamid Karzai.

Willy Van Damme

1) Een van de weinigen die hier tegen de stroom oproeide was toen Freddy De Pauw bij De Standaard. Hij werd een aantal jaren geleden dan ook ontslagen.

2) Interview van Vincent Jauver met Zbigniev Brzezinski in Le Nouvel Observateur, 15-21 Januari 2009. Tot heden beweert men in onze media dat de Sovjets zomaar het land binnenvielen. Het was het excuus voor het westen om de Olympische Spelen van 1980 in Moskou te boycotten.

Uit het interview blijk nu dat de Sovjets toen gelijk hadden. Die verhinderden toen een poging van de CIA om in Afghanistan een staatsgreep te plegen. Maar ja, volgens onze pers was die bewering waardeloze propaganda, leugens.

3) Het verhaal over Jorn De Cock is te lezen op deze blog en op die van o.a. Uitpers, De Wereld Morgen en de Mediawerkgroep Syrië. Hij publiceerde ‘Arabische Lente, een reis tussen revolutie en fatwa’, De Bezige Bij, Antwerpen, 2011. Het boek werd hier eerder besproken.

Ook het interview, “Het probleem in het westen is dat we over de rooie gaan als een moslim met baard verkozen raakt”, met hem in Knack van 2 januari 2013 is leerzaam. Ook zijn echtgenote Reem Maghribi komt er aan het woord, onder meer over haar mediawerk rond Libië in Qatar en bij het opleiden van rebellen in Syrië. Zij is de dochter van de eerste Libische premier onder Kadhaffi.

4) ‘De vloek van Osama’, Rudi Vranckx, De Bezige Bij, Antwerpen, 2011 en ‘De Stille revolutie’, Lisa De Bode, Lannoo, Tielt, 2011. De boeken werden hier eerder besproken.

Bassam Ayachi

Alhoewel er bij de man duidelijk contacten waren met terroristische bewegingen waaronder al Qaeda liet de VS Bassam Ayachi steeds ongemoeid. Geen vraag om uitlevering, geen arrestatie en ook geen kidnapping zoals met vele vermeende ‘terroristen’. Wat toch meer dan vragen oproept.

5) Hij is de zoon van de tot vorig jaar in Brussel wonende sjeik Bassam Ayachi. Deze speelde een niet onbelangrijke rol bij de moordaanslag op de Afghaanse rebellenleider Sjah Massoed die op 9 september 2001 door een vanuit België vertrekkende ploeg werd vermoord. Dat was twee dagen voor de aanslag op de WTC torens.

Eigenaardig is dat de VS nooit gerechtelijke of andere acties tegen de man ondernam. Volgens bepaalde bronnen was Sjah Massoed een agent van de Franse veiligheidsdienst. Bassam Ayachi keerde een aantal maanden geleden terug naar Syrië, zijn vroeger vaderland.

Advertenties

8 thoughts on “Salafisten – Hier komt de rekening

 1. Een mogelijkheid is dat James Foley door de CIA en Mossad geofferd werd om opnieuw grotere hoeveelheden troepen naar Irak te sturen.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Het is erg onduidelijk en om een goed zicht op de realiteit te krijgen is het nog echt te vroeg denk ik. Ik wil ook niet zoals de klassieke media doen en afgaan op wat Obama zegt om dit dan als de werkelijkheid weer te geven.

  Dat is al te gemakkelijk en mensen als Obama en al zijn voorgangers en collega’s staatshoofden hebben niet de gewoonte het achterste van hun tong te laten zien. De waarheid houden zij privé.
  En ik heb echt geen zin om als een papegaai een Obama of Hollande naar de mond te praten. Dat is voor volk genre Bart Beirlant. De lezer moeten geen praatjes verkocht worden. Dan stop ik met schrijven.

  Zo vernemen we vannacht van die raid van Amerikaanse elitetroepen met vliegtuigen en helikopters op een basis van ISIS in de onmiddellijke omgeving van de Syrische stad Raqqa, hun pseudo-hoofdstad.

  Nergens in wat tot nu hierover verscheen en dat ik consulteerde is er sprake van contacten vooraf aan die raid met de regering van Damascus. Alleen om militair strategische reden zullen die er wel geweest zijn, maar we weten het (nog) niet. En dat is toch ook een belangrijk element.

  En dan is er de bizarre houding van Qatar, Saoedi Arabië, Koeweit en Turkije. Met Israël dat uiteraard algehele radiostilte inlaste. Zo werden de voorbije dagen in Koeweit al enkele arrestaties verricht van zogenaamde financiers van die bendes.
  Dit nadat men eerder al op eis van de VS om diezelfde reden een minister de laan uitstuurde.

  Ook verscheen er deze week een artikel in de Saoedische pers waarin een niet nader genoemde Turkse stad werd beschreven als de draaischijf voor de toestroom van jihadisten en wapens richting ISIS.
  En dan is er die Saoedische grootmoefti die ISIS gisteren als vijandig aan de islam bestempelde. 99,99% der moslims spuwen op die bendes.

  Daarbij dient men te beseffen dat Turkije en Qatar beiden de Moslimbroederschap steunen en niet andere salafistische groepen in bijvoorbeeld Egypte. Steunt Saoedi Arabië al Nusra en die andere twee dan ISIS, de vijanden van al Nusra? Kan zijn.

  Maar Turkije en Qatar zijn bondgenoten van de VS. En bij de oorlog tegen Libië was het duidelijk dat Qatar niets deed zonder toestemming van de VS. En tot heden heeft niemand in de VS een woord van kritiek gegeven op Qatar en Turkije.
  Wie speelt hier welk spel? Was het hier eerder besproken artikel in de Washington Post een verwittiging van het Witte Huis aan Ankara? Ik vermoed.

  Ook verscheen er gisteren een interview met Gerd Mueller, de Duitse minister voor Ontwikkelingssamenwerking, die zonder schroom publiek Qatar bestempelde als een financier van ISIS.
  Ook is helemaal niet duidelijk of die mogelijks komende Duitse wapenleveranties aan Irak alleen naar de Koerden gaan of er ook voor het Iraakse leger bij zijn.
  En als die wapens alleen voor de Koerden zijn is de vraag of dat in samenspraak gebeurt met de regering in Damascus. Vragen waarvan de antwoorden zeer belangrijk zijn maar die nu nog niet beantwoord worden.

  In hoeverre strookt dit beeld dat men officieel ophangt met de waarheid. is dit de werkelijkheid of gewoon een zoveelste mistgordijn waarachter men een zeer gruwelijke waarheid verbergt. Het kan natuurlijk. Het zou ook niet de eerste maal zijn.
  Willy Van Damme

 2. Geachte heer van Damme,
  Zelf heb ik ook net een artikel geschreven. http://blog.meervrijheid.nl/2014/08/onthoofding-foley-bewijst-leugens-hypocrisie-medeplichtigheid-van-het-westen/
  Ik lees uw bijdragen altijd met grote belangstelling. Het is jammer dat uw blog niet de bekendheid heeft, die het zou moeten krijgen.
  Christopher
  Antwoord:
  Bedankt voor je bloemetje. Maar deze blog wordt wel druk bekeken hoor. Ik maak er wel eens een verhaal over.

  Toen Foley in november 2012 werd ontvoerd klonk het bijna unisono in de media dat dit het werk was van het Syrische leger. Dat was simpel want het krantenverhaal was toen nog van goede vrijheidsstrijders tegen het vleesgeworden kwaad Bashar al Assad. En dus was het al vanaf de eerste minuut voor onze media, en ook de NRC, duidelijk dat deze kidnapping zeker het werk moest zijn van Assad.

  Maar naar verontschuldigingen van dat zootje pennenlikkers voor die laster zullen we nog lang moeten wachten. Zeker weten. Ik moet soms bijna kotsen als ik ze nu bezig zie en hoor over de ‘terroristen van ISIS’.
  Het was toch onze professor Rik Coolsaet, de specialist in internationale diplomatie, die hen op TV omschreef als ‘idealisten’. Zich verontschuldigen zal die ook wel nooit doen.
  Willy Van Damme

  • Dat stemt me weer tevreden. Helaas heb ik uw blog laat ontdekt. Ik link in ieder geval met regelmaat naar uw schrijfsels. Ja, breek me de bek niet open. Petra Stienen, een Nederlandse diplomate, die met regelmaat aan tafel schuift in Nederlandse praatprogramma’s om de zegeningen van de Arabische lente te bespreken, betrapte ik op dezelfde stijlfiguur. Zie mijn artikel: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/12/31/de-medialeugens-rond-syrie/
   Christopher
   Antwoord:
   Mooi stukje.
   Dat van die Gay Girl kende ik niet, maar ik las wel bij het begin van deze oorlog in Humo – ooit in de jaren zeventig een intellectueel toonaangevend blad en nu een vod – een interview met twee vermeende Syrische homo’s die aan de zijde van die jihadisten beweerden te vechten.
   Zullen die homo’s er al plezier gehad hebben. Maar het waren wel pakkende gesprekken. Uiteraard een grote leugen, maar wie maalt daarom?

   Je moet weten dat homo’s en lesbiennes een mooi doelwit zijn voor westerse pr-bureaus om te bewerken om zo de ‘goeie kant’ te kiezen. En dus werden homo’s voor Poetin uitgekozen en begon men ook in Iran over homorechten toen men er op zeker ogenblik enkele kinderverkrachters ophing. Ook die verkocht men in onze kranten als vervolgde homo’s. Waar is Amnesty International weer? Vlug rapportje maken met fikse aanklacht.

   En Syrian Danni was natuurlijk een leuke. Ook dat was in het begin van die oorlog. Die oplichter werd door onze Guy Verhofstadt – de liberale kandidaat voor het Europees Parlement nota bene – op TV en in het Europees Parlement opgevoerd als een heldhaftig vrijheidsstrijder.

   Maar ja nadien ging Verhofstadt dan met een Syrische rebellenleider naar dat parlement smeken voor wapens voor de man. Een man die op het slagveld al Nusra (al Qaeda) steunde.
   De liberalen (dus ook Mark Rutte en Karel De Gucht & Co) die zich solidair verklaarden met al Qaeda. Niet slecht hé!En dan verschieten van ISIS en de onthoofding van een (hoe durven ze) een westerse, uiteraard dappere, journalist.
   Over de honderden Syrische onthoofdingen door zijn vrienden heb ik Verhofstadt wel nog nooit iets horen zeggen.

   Weet je, ik ben dat soort bedriegers meer dan beu en volgens mij is er voor hen maar een plek: Het Internationaal Strafhof. Misschien zullen ze dan eindelijk eens gaan beseffen wat voor dwaze smeerlapperij ze allemaal doen.

   En ja, het Instituut Clingendael dat men in onze media steeds opvoert als men in Nederland of in Vlaanderen eens wat experten nodig heeft. Men vergeet de kijker, lezer of luisteraar dan wel steeds te vermelden dat dit in wezen een overheidsinstelling is en dus per definitie onbetrouwbaar.
   Maar men heeft een expert opgevoerd, de mensen ingelicht met degelijke informatie en dus zijn werk gedaan. Perfect toch? kom nou!
   Willy Van Damme

 3. Het doet mij denken aan een soort extremere versie van de Salvador-optie van het Amerikaanse beleid in Midden-Amerika in de jaren tachtig.
  Martijn van Galen Last
  Antwoord:
  Ik sluit het zeker niet uit. Dat kon je lezen in een eerder antwoord van mij, maar ik denk van niet. ik heb mijn idee over het intellectueel peil van onze leiders als gevolg van de gebeurtenissen van de voorbije 4 jaar gewoon neerwaarts moeten bijstellen. En zelfs heel sterk.

  Maar wat ze deden en doen in het Midden-Oosten en in Oekraïne is van een dergelijk niveau dat ik het normaal vroeger niet voor mogelijk had gehouden. Het zijn idioten.
  Dit kan een wel heel extreme straffe verklaring zijn maar als je alles in die twee dossiers op een rijtje zet is dit de enige conclusie die over blijft.
  Willy Van Damme

 4. Pingback: Salafisten – Hier komt de rekening | Mediawerkgroep Syrië

 5. Er klopt niks van die video. Willy, hier m.i. een heel goede blogger, net als u. http://www.martinvrijland.nl/2014/08/27/james-foley-blijkt-ook-weer-een-cia-agent/

  Maar ook, immers: feit is dat ISIS, IS, Al Nusra, Al Qaida, Boko Haram allemaal dekmantels zijn voor de Amerikaanse oorlogsmachine.
  Involge het NAVO beleid oorlogsvoering te privatiseren (Gregory Starr – VN);
  Defense contractors maken het begaan van oorlogsmisdaden en genocide mogelijk zonder enig risico voor tribunalen te worden gedaagd.

  De moord op Cristopher Stevens, ambassadeur in Benghazi, bracht al aan het licht hoe de VS het zgn. jihad terrrorisme opzetten, er bevel over voeren, financieren, bewapenen en voor propaganda gebruiken – angstpsychose creëren om onder mom van vredesmissies alsmaar meer belastinggeld naar het verhevigen van WOIII te sluizen en het grote project: ONEWORLD.
  http://mijnvrijdenkersruimte.blogspot.nl/2014/07/isis-wird-von-der-us-botschaft-in.html

  Dus die door de VS gefinancierde doodseskaders onder de vlag IS vermoorden een journalist.
  Wat een ophef. Een VS journalist wordt door VS gesteunde huurlingen vermoord; hij wordt door ‘friendly machettes’ vermoord.
  Al die journalisten die door de special forces en geheime diensten van Israël, de VS, UK en Frankrijk worden uitgeschakeld halen bijna nooit het nieuws. Vele, vele!!!

  Maar nee, dit wordt door het ‘Göbbels’ propaganda-apparaat ‘geframet’ als jihad cq. moslimterrorisme. Alle media cq. ‘hoernalisten’ werken aan deze propaganda volop mee.

  Het is al helemaal ‘normaal’ dat de media worden gebruik voor de fascistische ONEWORLD-doctrine, Soros’ R2P-doctrine; een paar voorbeelden uit de Golfoorlog, 10 jaar stille genocide in Congo,: http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/incubatorlie.html John Rendon, PR voor het oorlogsbedrijf: http://www.democracynow.org/2005/11/21/the_man_who_sold_the_iraq
  Deze propaganda ‘viral’ bewerkstelligde dat Obama oké kreeg Special Forces het Grote Meren Gebied in te sturen; Kony is maar een verzinsel, DWDD (VARA) was er niet vies van alle medewerking te geven aan deze smerige intriges: http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/kony-2012-state-propaganda-for-a-new-generation/

  De Belgische publieke omroep had pas een uitzending over de gruwelijkheden door het leger van Nigeria.
  (gemakshalve, in het gunstigste geval, verzwijgend dat met ‘Operatie Endeavor’ de VS bevel voert over nagenoeg alle nationale legers in Afrika, Boko Haram wordt geleid vanuit de VS-Ambassade in Nigeria. Zie website van de Green-White Coalition).
  Nee, dat alles verzwijgt de hoernalistiek. Het beeld van Afrikanen als primitivelingen moet bij u tussen de oren blijven hangen. Dat kan dan succesvol als voorwendsel benut worden om de hele boel in zo’n land over te nemen. (’t zal de slachtingen niet stoppen, immers doodseskaders blijven worden opgezet, bewapend en ingezet – staand NAVO-beleid, VOC-mentaliteit anno nu).

  De propaganda omtrent deze James Foley, is ook al weer met succes benut: Obama gebruikt de gecreëerde angstpsychose en volkswoede tegen – ‘de verschrikkelijke antichristenen van moslimfanatici’ – om los te gaan met luchtaanvallen zgn. op IS in Syrië – maar u bent natuurlijk geen ‘bruikbare idioot’, u doorziet wel dat dit maar een voorwendsel is – om de Assad getrouwen, de regering en Assad zelf plat te bombarderen, en het land in navolging van Afghanistan, Libië, Egypte, Sudan, Irak en Oekraïne in blijvende NAVO-terreur te storten en te plunderen:

  CNN – ook wel het CIA New Network – biedt hiervoor het benodigde inzicht:
  http://edition.cnn.com/2014/08/26/world/meast/syria-us-isis/index.html

  Vergeet de regering van landen. (Soevereine) landen bestaan de facto niet meer. De globalisten hebben touwtjes in handen. Moslim Broederschap is een vehikel van ‘R2P’-‘ICG’-‘INET’ Soros.

  De salafisten hebben we niet nodig om te weten dat de echte vijand in het hart van onze regeringen zitten.
  Ruim 200 Nederlanders en Belgen moeten omkomen om redenen waarover de Regering maar blijft komen met verklaringen die aan alle kanten rammelen.
  Hier kunt u de bronnen natrekken waaruit die verzwijgen van belangrijke sporen blijken; dan moet het wel gaan dagen?!:
  http://appuntiitaliani.com/morto-esperto-in-virus-ebola-sullaereo-malaysian-airlines/

  De globalisten zullen – als we ze niet stoppen – ongetwijfeld doorgaan ‘London bommers’, ‘Boston Bommers’, Gladio-achtige terreur, e.d. op Europese bodem ontketenen. Dergelijke terreur gewoontegetrouw framen als daad van de beoogde ‘vijand’. Neemt niet weg dat de werkelijke vijand van vrede, vrijheid en democratie de globalisten zijn.
  Leugendetector
  Antwoord:
  De Amerikaanse ambassadeur voor Libië, Christopher Stevens, werd inderdaad vermoord dor de militie die mede instond voor zijn beveiliging. Waarbij andere leden van die bende toen in Syrië aan het vechten waren.

  Uiteraard is er de onder Obama verder sterk gestegen militaire aanwezigheid in Afrika en daar komt niets goeds van, integendeel. Wat betreft Boko Harum heb ik geen info over daar relatie tot de VS.
  Wat U zegt kan zeker, maar ik heb er echter nu geen aanwijzingen voor. Ik volg het ook niet echt.
  Willy Van Damme

 6. De onthoofding-video is hoogstwaarschijnlijk fake.
  Wie is ISIS, een open-source onderzoek door James Corbett:
  http://www.corbettreport.com/who-is-isis-an-open-source-investigation/
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  De video was een toneeltje maar de man werd wel onthoofd maar blijkbaar door iemand anders dan die welke men op de video met dat mes zagen zwaaien.
  Wat James Corbett hier deed is natuurlijk erg interessant en een enorm pak informatie. Daarom dat ik het pas nu poog te bespreken.

  Dat al die groepen een creatie zijn van de VS en haar vazalstaten zoals vooral de VS en Saoedi Arabië en Turkije is vaststaande. En dat onze media voor die barbaren reclame hebben zitten maken evenzeer.

  Zoals ik al schreef zijn ze eind 2012 door die groep van landen speciaal naar Syrië geroepen omdat ze problemen hadden bij de verovering van Aleppo. En daar is het volgens wat ik vermoed fout gegaan.
  Zij trokken door het oosten van Syrië waar alleen de Koerden echt tegen die jihadisten vochten. Maar dat was alleen voor hun relatief klein gebied.

  Maar het is wel dunbevolkt maar toch relatief rijk dankzij de oliebronnen en het water van de Eufraat die erdoor stroomt. Daar het in Aleppo niet lukte begonnen die bendes nog meer dan voorheen ruzie te maken over de buit.
  Want in wezen zijn veel van die groepen gewoon roversbendes die leven van het stelen van antiek en andere interessante goederen.

  En dus heeft die al Baghdadi beginnen ruzie maken met al Nusra en de anderen wat ontaarde in een open oorlog. Het was trouwens verre van het enige interne gewapende conflict tussen die groepen.
  Het is als al die maffiabendes uit de tijd van al Capone en Lucky Luciano.

  Het is hierbij duidelijk dat Baghdadi en zijn ISIS door de VS en haar vazallen zeer goed bewapend was en uitstekend voorzien van alle andere benodigdheden om oorlog te voeren. Ik herinner mij trouwens die groepen die Mali bestormden hoe die met tientallen gloednieuwe 4X4’s van Toyota reden. De wagens leken rechtstreeks van de fabrieken in de VS te komen.

  Vermoedelijk was er gezien de militaire toestand eind 2012 – zowel in Aleppo als in Damascus leden die jihadisten feitelijke nederlagen – in de VS onvrede over die andere rebellengroepen en stuurde men daarom al dat buitenlands kanonnenvoer niet naar die andere groepen maar naar ISIS. Die zou het dan in Aleppo gaan maken.
  Juist zoals men in Jordanië rond die periode vele duizenden jihadisten trainde om het zuiden met Damascus aan te vallen.

  Misschien was dat wel de voorwaarde die al Baghdadi aan de VS en Turkije en de rest stelde: “Zonder voldoende wapens, jihadisten en ander materiaal blijf ik in Irak.” Het lijkt mij erg logisch.

  Vermoedelijk heeft Baghdadi het echter in zijn kop gestoken en ziet hij zich in zijn waanzin als een nieuwe Mohammad die opnieuw de Islamitische wereld gaat veroveren. En met het uitroepen van een nieuw kalifaat heeft hij zich natuurlijk uitgeroepen tot een rivaal van al die andere potentaten.

  En ik vermoed dat dit in Riaad in het verkeerde keelgat is geschoten. Zij zien zich immers als de hoeders van Mekka en Medina, de islamitische heilige plaatsen, en de beschermers van de islamitische orthodoxie.

  Hun vermeende leiderspositie wordt nu plots direct betwist door een clown die ze zelf mee hielpen groot worden. Men moet het maar meemaken, ze bestrijden je met je eigen geld en wapens!

  Maar het grote probleem is dat de VS en geen enkele van haar hier actieve vazallen kan vertrouwd worden. Is dat wat wij ogenschijnlijk zien gebeuren wel de realiteit? Bijna zeker niet.
  Maar wat is de realiteit dan? Het is nog zoeken.

  Maar de huidige strategie van de VS tegen ISIS lijkt mij wel goed. Men kopieert feitelijk de Iraanse strategie die dat reeds lang gebruikt in zowel Syrië en Irak.
  Ze helpen bij het op poten zetten van een nieuwe politieke en militaire strategie en zorgen voor de levering van materiaal en hulp bij het trainen van nieuwe rekruten. In Syrië met succes trouwens.

  Het valt trouwens op dat groepen als Amnesty International en Human Rights Watch al maanden zwijgen over nieuwe zogenaamde misdaden van de regering van Bashar al Assad.
  En nieuwe heldenverhalen over die Syrische rebellen verschijnen er ook niet meer in onze massamedia. Nu zijn het plots bijna allen monsters.

  En dat wijst toch op een nieuw beleid van de VS ten overstaande van Assad. Mijn vermoeden is dus dat de regering Assad en de VS nu samenwerken om het monster dat de VS zelf creëerde te doden.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s