Hypocrisie heerst

Ho, het zijn toch zo’n mooi woorden. “De vrees voor vervolging van religieuze minderheden in Irak is groot en een gevaar dat bestreden moet worden.” Dat is de teneur van onze regeringsleiders en onze media die hen als steeds naar de mond praten. Als een onafhankelijke vierde macht optreden hebben die het al lang opgegeven. Zij hebben het in feite zelfs nooit gedaan. De vierde macht was immers een zelf gecreëerde illusie, een leugen.

De geste van Hollande

Kijk, de Franse president François Hollande gaat in zijn ‘humanitaire’ geste in deze kwestie zelfs zover dat hij de christelijke minderheid in Irak allen politiek asiel wil geven. Als dat geen flinke geste is, een toonbeeld van de Franse largesse op het vlak van de mensenrechten. Maar hoe hypocriet, ja zelfs crimineel kan hij zijn? Grenzeloos blijkbaar. Het gaat hem ook om christenen, geen moslims.

Al meer dan drie jaar steunt Frankrijk in het Midden-Oosten allerlei salafistische jihadisten die de regio op deskundige wijze aan het vernielen zijn. Zonder de om zogenaamd humanitaire reden gedane westerse, en ook Franse, bombardementen was Libië nu geen mislukte staat waar een CIA-kolonel het op dit ogenblik uitvecht tegen allerlei salafistische bendes.

Kadhaffi was dan vermoedelijk inderdaad nog aan het bewind, maar diens regering was duizendmaal humaner dan het uitschot dat nu in het land vecht om de macht en het eraan verbonden vele geld. Heeft Frankrijk al excuses aangeboden voor de door haar aangerichte miserie en doden? Bijlange niet, het laat gewoon vanaf de zijkant begaan. Hollande weet niet eens wat mensenrechten zijn.

En als er wat veel Libiërs omwille van het geweld naar Europa vluchten dan is er steeds de Europese onwil om die vluchtelingen op te nemen. Ach mensenrechten, alleen goed om te gebruiken als men nog eens een land wil veroveren en geweld wil gebruiken. Het was al zo in de oudheid toen Consul Julius Caesar het Gallische goud wou stelen om zo in Rome alleenheerser te worden.

Rome 54 - Forum - Standbeeld Julius Caesar

Julius Caesar wou dictator over Rome worden en had daarvoor een groot leger en dus veel goud en aan zijn soldaten weg te geven grond nodig. Dit had hij ontdekt in het Keltische Gallië en dus begon hij in Rome te zeuren over het imminente Keltische gevaar voor de Romeinse beschaving om zo een oorlog te kunnen starten. Een truc die men ook nu nog toepast zoals tegen Vladimir Poetin, Hafez al Assad, Moeammar Kadhaffi, enzovoort.

Sektarisme

En dan Irak waar ISIS, de Islamitische Staat van Irak en al Sham, de macht greep in een groot deel van het land. Toen Saddam Hoessein nog aan het bewind was genoten de religieuze minderheden een grote vrijheid. Alleen voor de sjiieten waren er een aantal beperkingen. Maar de VS, en met hen vazalstaten als het Verenigd Koninkrijk en ook Nederland, moesten het land in 2003 gaan ‘bevrijden’.

Saddam Hoessein was een dictator – wat men zoals bij Kadhaffi natuurlijk niet kan betwisten – maar er was toen wel overal elektriciteit, water, voedsel, onderwijs, berijdbare wegen, een economie en gezondheidszorg. En van salafistische jihadisten was er helemaal geen spoor.

En kijk, wat deden de VS en haar bondgenoten? Ze introduceerden in 2003 sectaire politieke partijen en hielpen al Qaeda en andere salafistische groepen er vaste voet aan de grond krijgen. Zonder Amerikaanse invasie was Saddam Hoessein misschien wel nog aan de macht, maar was het land geen sociale, economische, religieuze en politieke puinhoop zoals nu.

ISIS - Met gevangenen executie - 8 - 15-06-2014

ISIS in actie in Irak. Het is een staaltje van terreur waar zelfs de nazi’s van weleer niet kunnen aan tippen. De VS, door vanaf 1979 de salafistische terreurbendes eerst op Afghanistan en daarna Joegoslavië en nu het Midden-Oosten los te laten, is de ultieme verantwoordelijke voor die massamoorden, terreur, plunder en vernielingen.

Het is de VS die DE verantwoordelijkheid draagt voor de chaos in het land. Juist zoals Frankrijk en anderen die last moeten dragen wat betreft Libië. Hetzelfde trouwens in Oekraïne waar de EU en VS hoogstnodig een staatsgreep moesten organiseren om een stel extremisten, fascisten en plunderaars aan de macht te brengen. Uiteraard onder het mom van de mensenrechten. Dat kennen we.

Libanon

In Syrië steunt datzelfde westen nog steeds die jihadisten. Waarbij men dan tot de vaststelling komt dat het ‘gematigde’ Free Syrian Army deze week samen met al Nusra, een tak van Al Qaeda, en ISIS tegen het Libanese leger vocht om de controle over het Libanese bergstadje Arsal vlakbij de Syrische grens. En het is verre van de eerste maal dat die samenwerken.

Reeds in het midden van 2011, toen men in onze kranten alleen nog maar toeterde over ‘vreedzame protesten van naar vrijheid snakkende burgers’, organiseerden die jihadisten onthoofdingen van hen onwillige burgers, waaronder minderheden. Maar het westen bleef hen steunen met geld en wapens. Met de media die deze bendes schaamteloos voorstelden als dappere helden.

Maar zoals nogmaals in Arsal bleek zijn er geen zogenaamde gematigde rebellen. Het was een fantasietje gecreëerd door enkele PR-bureaus, hun westerse bazen en de die bazen ter hulp schietende media. Dat men intussen nog steeds wapens en geld geeft aan die Syrische rebellen toont de zelden geziene en zelfs grenzeloze hypocrisie van het westen.

Saad Hariri

Nog misschien het beste voorbeeld van schaamteloze huichelarij zag men de voorbije dagen toen de Libanese clanleider Saad Hariri in Saoedi Arabië aankondigde dat de salafistische sjeiks daar gezien de gevechten in Arsal 1 miljard dollar gaan ter beschikking stellen van Libanon om zijn leger te versterken.

De deels Saoedische, deels Libanese ex-premier Saad Hariri is in wezen echter niets anders dan de loopjongen van die Saoedische oliesjeiks die er al jaren voor zorgt dat die salafisten in Syrië alles krijgen wat zij nodig hebben voor het botvieren van hun destructieve aard. Hij was en is de man die al die jaren de wapens leverde aan al die bendes.

Saad Hariri en Koning Abdoelah van Saoedi Arabië

Saad Hariri bij de Saoedische koning Abdoellah op bezoek, de knecht bij zijn meester. Beiden dragen mee de hoofdverantwoordelijk voor het salafistisch geweld dat Libanon, Syrië en Irak nu ondergaat.

Hij is ook de man die al in 2006 met de VS, Israël, Saoedi Arabië en Turkije samenzweerde om door gebruik te maken van de lokale Moslimbroederschap Syrië in brand te steken. Dit om zo Hezbollah – de aartsvijand nummer 1 van Israël – onrechtstreeks te kraken. Een plan dat nu al zorgde voor een 150.000 doden. Wie sprak daar weeral van massamoordenaar?

Achter de schermen al Qaeda wapens en geld bezorgen en dan, zodra dat ze effectief een stadje bezetten, grote woorden maken over een miljard dollar steun, is niets anders dan een poging om zijn Libanese achterban te paaien. Trouwens voorheen al beloofden die Saoedische oliesjeiks al 3 miljard dollar steun aan het Libanese leger. Er is nog geen dollarcent van toegekomen. Het zijn dus leugens.

Dat die salafisten zo ook in Libanon vaste voet aan de grond kregen was echter nu eenmaal onvermijdelijk. Zeker nu ze met succes uit grote delen van Syrië zijn verdreven en wel moeten terugvallen op Libanon en een bergstadje als Arsal. Trouwens ze vielen de stad aan vanuit door de VN geleide ‘vluchtelingenkampen’ iets buiten Arsal. Wat de VN medeplichtig maakt aan die vernielingen.

Achter de glimlach

De huidige wereldsituatie met Libië, Mali, Syrië, Irak en Oekraïne toont de gevolgen van een wild westers imperialisme dat in zijn hebzucht niet verder kan kijken dan de dollars en euro’s die men denkt nog vlug die week te kunnen binnenhalen.

Voor de mogelijke verdere gevolgen op iets langere termijn dan een maand heeft men bij de top van de EU geen enkele aandacht. En dus gaat men zoals Hollande deed nog maar eens praatjes over mensenrechten in de aanbieding stellen. Het klinkt immers toch zo mooi, zo aaibaar.

François Hollande - 10

Sinds begin 2011 steunt Frankrijk de salafistische bendes in Syrië en elders in het Midden-Oosten. Een beleid dat François Hollande erfde van zijn voorganger Nicolas Sarkozy en met evenveel ijver voortzette. Nu plots ontdekt hij dat die bendes ook christelijke gemeenschappen terroriseren. Wat al vanaf maart 2011 een feit was en geen probleem vormde voor Parijs.

Het doet herinneren aan die woorden van Herman Van Rompuy die nog voor de mee door hem georganiseerde fascistische staatsgreep in Kiev publiekelijk stelde dat hij Poetin op het matje ging roepen. Alsof Poetin een of andere Afrikaanse stammenleider is uit het nog door België bezette Congo. Het is in dat soort denkpatroon van ouderwets kolonialisme dat dit volk zit opgesloten.

Maar achter die glimlach van een François Hollande, Barack Obama en Herman Van Rompuy schuilt de torenhoge domheid en arrogantie van een stelletje oorlogsstokers. Ze hebben van de geschiedenis niets begrepen. Hun woorden bij de recente herdenking van de start 100 jaar terug van WO I zijn dan ook hol. Vraag het maar aan de mensen van Gaza, Syrië of Donetsk. Die weten beter.

En als mensen in landen als Libië, Irak of Gaza rekenen op westerse steun om hun problemen op te lossen, dan zijn ze gewoon heel fout bezig. Syrië is nu geleidelijk verlost aan het geraken van die salafistische pest en krijgt geen jota westerse hulp. Integendeel.

Alleen China, Iran, Irak, Rusland en Hezbollah komen Damascus ter hulp en samen met de eigen kracht lukt dat. Dat is de oplossing. Damascus herdacht haar politieke en militaire strategie en de vooruitgang was zo zichtbaar. Amerikaanse bommenwerpers zijn alleen maar show, resultaatloos machtsvertoon en in essentie het redden van het Amerikaans imago van terrorismebestrijder.

Willy Van Damme

Advertenties

4 thoughts on “Hypocrisie heerst

 1. Wat mij altijd weer opvalt, is dat als het Westen ergens de macht wil grijpen dat ze daarvoor gebotoxte, opgedirkte lichtekooien of zottinnen caliber Femen of Pussy Riot voor inschakelen, plus homo’s, die aan slachtofferisme lijden en om het vuile werk op te knappen crapuul van het ergste soort.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Dat ze in onze media aan fenomenen als Femen en Pussy Riot aandacht besteden toont al het niveau.
  Blijkbaar beginnen ze nu in Europa te beseffen dat er met Rusland niet te spotten valt. De onkundigheid en het amateurisme naast dan een ongebreidelde hebzucht zijn de zaken die me echt schokken als ik de leiders van de EU bezig zien.

  Nochtans blijkt uit het hier eerder gebrachte verhaal over de uitgelekte private ontboezemingen over de VS, Duitsland en Rusland van Radek Sikorski, de Britse Pool en minister van Buitenlandse Zaken, dat ze goed weten dat het essentieel is om met buurlanden als Rusland op goede voet te leven.
  Zoals hij in wezen ook stelde dat de VS een herrieschopper is, een negatieve kracht.

  Desalniettemin heeft Sikorski in het verleden continu olie op het vuur zitten gieten wat betreft de relaties met Rusland. Een rol die zijn premier Donald Tusk nu maar noodgedwongen moet overnemen. Dergelijke tirades van Sikorski zouden immers geheel ongeloofwaardig zijn.

  Het is verder duidelijk dat onze nieuwe aankomende regering en de EU de heropleving van de Europese economie en de tewerkstelling erg ter harte nemen. Vraag het anders maar eens aan onze perenkwekers.
  Daar maken ze al dossiers klaar voor de handelsrechtbank. Het moeten nu eenmaal niet altijd exportbrieven voor Rusland zijn.
  Willy Van Damme

  • Tijdens een onbenullig muziekprogramma van onze nationale zender hoorde ik de presentator herhaaldelijk onze sappige Belgische peren aanprijzen met de oproep er meer van te eten. Om Poetin een middelvinger te tonen. Wat bezielde die man? Hoe dom kan je zijn? Ik neem aan dat zijn bazen dit platte initiatief goedkeurden? Wordt een bijna-militair conflict gereduceerd tot platte propaganda en entertainment? Enkele jaren geleden hebben de USA zichzelf (in Europa) voor aap gezet met hun oproep geen ‘French fries’ meer te eten nadat Frankrijk zich tegen de oorlog in Irak had uitgesproken. Zijn ook wij nu tot dit droeve niveau afgezakt? En dit bovenop de platte commercie en het entertainment rond Wereld Oorlog I.
   De oorlog -die waanzinnige slachtpartij- als musical?
   ‘Oma wanneer komt er nog ’s oorlog? Ik vond het leuk.’
   Walter Baeyens
   Antwoord:
   Vroeger had ik het idee dat onze leiders binnen de EU een zeker verstand hadden en dat gebruikten om te regeren. Maar met hun nu al meer dan drie jaar durende steun aan die salafistische jihadisten in Syrië/Irak heb ik dat moeten bijwerken.
   Je krijgt nu de compleet gekke situatie waarbij de VS bommenwerpers en drones stuurt om in Irak haar eigen monster onder bedwang te houden. Het is iets voor Monthy Python of Basta.

   En zeker met de staatsgreep in Oekraïne en dat uitschot dat ze er aan de macht brachten is mijn idee helemaal veranderd. Ze zitten – en ik meen dat echt – op het niveau van die kerels die na het drinken van wat liters bier aan de toog van café De Reisduif eens de wereldproblemen gaan aanpakken.

   Een Van Rompuy die met een uitgestreken gezicht komt zeggen dat hij Poetin op het matje gaat roepen. Gekker kan je het toch niet maken.
   En dan heb je de koning van de arrogantie Karel De Gucht die komt stellen – hij wist al eerder wie Oekraïne niet mocht regeren – dat Poetin nu de zwakte van Rusland toonde door toe te geven dat het land twintig jaar na de val van de Sovjetunie nog steeds landbouwproducten moet invoeren.

   Kan de betweter uit Berlare en de betere wijngaarden in Italië ons dan eens vertellen hoeveel landbouwproducten zijn EU dan invoert? Het is alleszins een pak meer dan Rusland.
   Maar dat is het niveau van deze toogstrategen die in hun salons zitten te dromen van een almaar groter en machtiger Europa dat hoogstnodig andere landen moet klein houden.

   Toen de Europees-Afrikaanse top werd gehouden wou men ditmaal in Brussel wel de Zimbabwaanse president Robert Mugabe verwelkomen, maar niet zijn echtgenote – een zware belediging – en dus bleven Mugabe en ook de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma, het economisch machtigste land in Afrika, uit protest weg.
   Waarop men in de EU publiek Zuma dan maar een corrupt politicus noemde en men lachte met zijn afwezigheid. En dat moeten dan onze regeringsleiders gaan zeggen. Het is gewoon het verhaal van de pot en de ketel.

   Honderd jaar geleden waren er ook zo van die infantiele heren die voorzien van grote titels en getooid met veel macht er zo’n knoeiboel van maakten dat we de Groote Oorlog kregen. Dit zootje is geen haar beter, integendeel.

   Clowns als De Gucht dachten blijkbaar dat Russische banken en bedrijven zo afhankelijk waren van Europa en de VS dat ze wel door de knieën zouden gaan en smeken om de Krim terug te geven. Ze zouden na die strafmaatregelen, dacht men blijkbaar, de annexatie door het westen van Oekraïne met de glimlach zelfs aanvaarden.

   Maar ondertussen zijn Russische ondernemingen en financiële instellingen massaal hun Amerikaanse dollars aan het omzetten in Aziatische munten. Ook zijn er al contacten met bedrijven uit Latijns-Amerika, Afrika en Azië om onze peren, varkensvlees, melk, enzovoort te vervangen. En daar ontkurkt men nu al de champagneflessen.

   Als er slachtoffers van die politiek dan zullen zijn dan zijn het natuurlijk eerst en vooral de Oekraïners maar ook de bevolking van de EU. Want over de economie van Oekraïne na die staatsgreep en verdere plundering daar zwijgen die heren in alle talen.
   Zo werd recent in Kiev het warm water voor de vroegere appartementen al stopgezet. Bibberen in ‘vrijheid’!

   Het doet denken aan Iran waartegen men een ongeziene handelsoorlog voerde. Ook dat land kreeg men niet op de knieën. Als Van Rompuy of De Gucht denken dat Poetin hen zal smeken om met hem te praten dan droomt men wel heel sterk. Het zou voor hen wel eens een nachtmerrie kunnen worden.

   Als ik het trouwens goed begrepen hebben zou de putschistenregering in Kiev nu ook de doorvoer van Russische producten gaan verbieden, dus ook gas. We gaan nog lachen.
   Mijn oordeel over een Van Rompuy klinkt voor sommigen misschien wel extreem en zeer hard, maar eerlijk gezegd na wat er de voorbije jaren hier gebeurde kan ik onmogelijk een ander besluit treffen.
   Herman Van Rampuy, de man die de Europese economie mee terug in recessie duwde.

 2. We kennen het oorlogsbedrijf inmiddels wel. De VS spendeert zo’n 40% van de belastinginkomsten aan het oorlogsbedrijf. Voor democratie, vrede, mensenrechten, christenen? Dat gelooft niemand meer. Irak, Libië, Egypte, Afghanistan – 1 en al verwoesting, misère. Het westen, en de NATO moordmachine, zijn geprogrammeerd voor de natte droom van de globalisten. De Wereldregering, een werelddictatuur zonder souvereine staten, individuele vrijheden, mensenrechten noch democratie; het gaan hier helder wordt uitgelegd:
  http://nwoobserver.wordpress.com/2011/11/21/the-global-financial-dictatorship-vs-iran/

  Christenen of andere religieuze minderheden helpen? Hoe christelijk toonde de NAVO zich in Libië, Kosovo, Ukraine – noem maar op. Het is opgericht op een leugen; het bestaansrecht is lang verjaard; ergo de facto is het een verkapte roversbende – VOC-mentaliteit met ‘state-of-the-art’ bewapening.
  Wij betalen die ‘grap’, de globalisten harken de obscene woekerwinsten van die rooftochten binnen. In het kielzog van de NATO volgen het IMF, WTO, TTIP, het hele VN-circus, Coca-Cola, en gelijksoortige roofkapitalisten.

  Het zijn nb. de door het Westen gefinancierde dekmantels van Al Qaeda, ISIS, Boko Haram die op pad worden gestuurd om m.n. Christenen af te slachten. En nu zou datzelfde Westen opeens Christenen gaan redden. Ook weer een leugen om het werkelijk doel te verhouden. Deze mensen leven nabij Erbil. De nieuwe metropool die de globalisten in de zandbak van Irak uit de grond stampen – om de olie te stelen van Irak, Syrië en Turkije. We kennen het oorlogsbedrijf inmiddels; een goed voorwendsel om ‘er in te gaan’ wordt nooit onbenut gelaten.

  Globalisme als zodanig is al zeer beslist anti-christelijk.
  Het behelst het mantra van ‘free’ trade. Handel zonder kosten – ergo: oplossen van de souvereine natiestaat, en dus democratie en mensenrechten en overige ‘kostenposten’ erbij. De burger als dwangarbeider, alle benefits voor de fascisten.

  Kijktips: deskundige uitleg van o.a. Naom Chomski:
  How to Ruin an Economy;

  The Corporation The Pathological Pursuit of Profit and Power:

  http://www.paulcraigroberts.org/2014/05/06/gangster-state-america-paul-craig-roberts-2/
  Leugendetector
  Antwoord:
  In verband met de vervolging van christenen is het interessant te weten dat Franklin Devrieze, de vroegere verantwoordelijke van Pax Christi voor Joegoslavië het Kosovaarse UCK door dik en dun verdedigde.
  Dit terwijl iedereen die het zelfs maar een beetje kende wist dat dit de ergste soort criminelen waren die er in de regio toen rondliepen. En er waren er daar wel wat.

  Nadien na de (sic) bevrijding door de NAVO werden zoveel als mogelijk alle christelijke kloosters en kerken platgebrand. Ook werden alle tegenhstanders van het UCK, waaronder ook veel Albanezen, of vermoord of op de vlucht gejaagd.

  Na die ‘bevrijding’ ging Devrieze aan de slag bij de OVSE, een der goed betalende internationale organisaties. Pax Christi is van de Belgische bisschoppenconferentie.
  De Belgische bisschoppen hielpen met andere woorden dus mee aan de vervolging van christenen op de Balkan. Een schandaal dat 1000-maal erger is dan de pedofilie van bisschop Roger Vangheluwe. Maar hierover in de pers geen woord.

  Niet verbazend dus dat een Brigitte Hermans van datzelfde Pax Christi in Syrië moordenaarsbendes steunde die zich vergrepen aan christenen, kloosters en kerken.
  Willy Van Damme

 3. Pingback: Hypocrisie heerst | Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s