Vlucht MH17 – Slimme De Morgen kent al de daders

In ‘Europa maakt een vuist(je)’ schrijft Uw krant vandaag 30 juli op pagina 1: “Het neerhalen van de Maleisische Boeing met een raket van Russische makelij was de spreekwoordelijke gamechanger.”

En ik die dacht dat het onderzoek naar wat er juist daarmee gebeurde pas in zijn kinderschoenen stond. Maar in jullie grote wijsheid hebben jullie dus al de daders gevonden. Felicitaties dus.

Het doet mij denken aan die eerdere beschuldigingen over de aanwezigheid van Russische militairen in de regio waarbij jullie op gezag van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en The New York Times een serie foto’s publiceerden die dit ‘bewezen’.

Toen al twee dagen later bleek dat het hier om vervalsingen ging – die vermeende Russen waren gewoon mensen uit de streek en de VS wist dat – publiceerde The New York Times onderaan en achterin de krant een korte rechtzetting.

Op jullie rechtzetting hierover hoef ik niet te wachten. Laster verkopen over mensen is immers zowat jullie specialiteit. Zie Steven Vanackere en Moshe Friedman als voorbeelden uit de heel veel die jullie al meenden te moeten bekladden.

Maxim Dondyuk - Slavyansk 12 april 2014 - US State Department en de NYT

Met deze foto ‘bewees’ De Morgen in april al dat er Russische troepen in Oekraïne vochten en die ‘informatie’ kwam van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Reeds twee dagen later kwam al uit dat het hier een grove vervalsing betrof. De VS had ze gewoon van het Instagramdossier geplukt van Maxim Dondyuk, een Russische oorlogsfotograaf, en het betrof zoals duidelijk bleek om lokale verzetsstrijders te gaan die vochten tegen de door de VS georganiseerde fascistische staatsgreep. Nooit verontschuldigde De Morgen zich voor haar lasterlijke aantijgingen. De krant ziet in Oekraïne trouwens nergens fascisten.

Het roept bij mij ook herinneringen op aan de door De Morgen in de jaren ’90 van de vorige eeuw gepubliceerde verhalen over Kosovo waarbij de krant het steevast had over het goede Kosovaars Bevrijdingsleger, UCK en de barslechteriken, de Servische veiligheidsdiensten. Het UCK was immers vooral een Amerikaanse en dus voor de krant goede creatie.

Blijkt nu toch 20 jaar later uit een officieel Europees onderzoek dat dit UCK een politiek van folteringen, plunder, moord en zelfs organendiefstal voerde. Wat een geïnformeerde lezer toen echter al goed wist. Al moest hij dit soort informatie toen zeker ook niet bij De Morgen zoeken. Het is trouwens geen enkele verbazing dat jullie dit gisteren publiek gemaakte verhaal vandaag niet brachten.

Het is evenmin een verrassing dat de naam van Stepan Bandera, de Oekraïense fascistenleider uit het interbellum en WO II, nog nooit viel bij de vele artikels die jullie publiceerden over de huidige crisis.

Net zoals jullie ook tot heden zwegen over het verdrag van Budapest van 1994 over de neutraliteit van Oekraïne. Een verdrag dat de VS en ook de EU nu gewoon aan hun laars lapten. Maar beide twee gegevens zijn wel essentieel om de huidige crisis te kunnen begrijpen.

Het is dan ook geen verrassing dat jullie Russia Today een propagandazender noemen. Wat wel overduidelijk is is dat de editoriale lijn van de krant in deze kwestie in Washington DC wordt uitgezet, en niet bij mensen die begaan zijn met het beroep van journalist.

Willy Van Damme

Advertenties

26 thoughts on “Vlucht MH17 – Slimme De Morgen kent al de daders

 1. We komen in een fase waarop we moeten afvragen hoe we gaan voorkomen dat er een oorlog uitbreekt tussen de Russen en Amerika/Europa.
  Simon
  Antwoord:
  Van onze media zoals met De Morgen blijkt zullen we niet veel hulp moeten verwachten. De burgemeester van mijn stad, een historicus, vergelijkt de situatie van midden 1914 soms al eens met nu. En de media maar stoken. Ik noem dat een oorlogsmisdaad.
  Willy Van Damme

  • Misschei kunnen we het voorkomen door zo veel mogelijk de “waarheid” proberen te achterhalen. Dit verslag van de Canadese TV vind ik echt opzienbarend vooral vanaf 6 minuten! wat er over het wrak wordt verteld.

   http://www.cbc.ca/player/News/TV+Shows/The+National/ID/2478615393/
   Simon
   Antwoord:
   Wees zeker, dit straf verhaal gaat de wereld rond. Blijkbaar zijn die putschisten nog dommer dan ik dacht. In ’s hemelsnaam, een vliegtuig voor dit gebruiken laat gewoon teveel sporen na om het nog te verdonkeremanen.
   Hadden ze toch een SA17 (BUK) gebruikt dan had er blijvende discussie geweest. Nu niet meer en wordt alles stilaan duidelijk.

   Nu begrijp ik waarom ze vanuit Kiev gisteren het verhaal verspreiden dat het onderzoek van die zwarte dozen een raketinslag toonde. En daarop kwam er van diegenen die het onderzoek doen en leiden of van andere derde partijen merkwaardig geen enkele reactie.

   Alsof men gênant en beschaamd is en de bui al voelt komen. Hoe men dit gaat pogen stil te houden is de grote vraag. Het lijkt wel een onmogelijke opdracht.
   Nogmaals bedankt voor deze informatie.
   Willy Van Damme

   • En toch vrees ik dat de Amerikaanse propaganda machine weer gaat werken, mijn vertrouwen in het politieke (ik ben trouwens een hollander) zelfreinigende vermogen is m.b.t deze crisis gedaald tot ongeveer nul.

    Het constant dehumaniseren van Poetin/Russen op de Nederlandse tv is ook zo vreselijk; zo van de russen zijn de doden wel gewend, ze geven niks om die doden etc. Een uitspraak van Peter D’Hamencourd (oud Nos nieuws correspondent in Rusland). Oorlogen beginen met het dehumaniseren van de vijand, maakt het makkelijker om te schieten.
    Ook het hele sentiment rond het terug brengen van de lichamen vond ik tenenkrommend erg, het stond alvast de raket kwam van Poetin! Het toppunt van ellende was het moment waarop de NY times ons, Nederlanders, complementeerde met het rauw proces, dat was zo indrukwekkend.
    Echt heel pijnlijk zeker nu toch wel duidelijk aan het worden is dat de Oekraïne waarschijnlijk een zeer kwalijke rol heeft gespeeld, schaamteloos!

    Gelukkig is er dan nog schrijver als Arnon Grunberg die mijn gevoel prefect weer geeft.
    http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Collectieve-rouw-collectieve-hysterie.htm
    Simon:
    Antwoord:
    Ik wist uit je mailadres dat je een ‘Hollander’ bent. Toch denk ik dat het moeilijk wordt om dit te verbergen. Natuurlijk heb je gelijk wat betreft dat demoniseren. Ik heb al wat mooie staaltjes verzameld. Schokkend. Het is inderdaad alsof men de bevolking aan het voorbereiden is op een oorlog. Daarom mijn woede over bladen als De Morgen en De Standaard.
    En Peter d’Hamencourd? Nog nooit iets zinnigs over Rusland gehoord van die man. Dubieus is een op hem goed toepasbare typering.
    Willy Van Damme

   • De beelden van kogels en kogelgaten :
    -schoten vanuit dat gevechtsvliegtuig dat de Russen op de Radar vonden ?
    -achteraf misschien door rebel doorzeefd met klein kaliber-mitraillette ?

    De oorlog voorkomen ???? …Als ik mijn buurt, op het werk of in de familie ook maar een persoon vindt, die er zijn nachtrust voor laat, of zijn BBQ niet aansteekt … dan laat ik dit weten op deze site…
    Wel viert men 14-18 op dit eeigenste ogenblik…. ik zeg inderdaad “men viert”
    In 1913 liep het kanonnenvlees ook al leutig rond, met een pluim in het gat.
    In 1920 was alles al weer vergeten…
    De meeste mensen kunnen en willen met opzet “slecht nieuws” bannen.
    Ludo Kenis
    Antwoord:
    Dit verhaal over die MH17 doet mij denken aan de herrie rond die gifgasaanval van 21 augustus 2013 vlakbij Damascus. Het onderzoek was pas gestart en men had bij Human Rights Watch, de media en enkele imperialistische mogendheden al de dader van die aanval. Het is nu exact hetzelfde. Men weet nu al dat Poetin schuldig is. Erg simpel, te simpel natuurlijk.

    Maar zoals met die gifgasaanval komt ook nu stilaan de waarheid bovendrijven en krijgen we nu meer duidelijkheid over de ware toedracht. Maar zoals met die gifgasaanval zal men dan bij de media geen interesse meer hebben.
    Waarom zouden ze trouwens nog enige belangstelling tonen daar ze de dader toch al hebben zitten lynchen. De waarheid en de feiten kunnen hen nu eenmaal echt gestolen worden.

    Hetzelfde met het lot van die 298 slachtoffers. Alleen als ze er extra tonnen papier mee kunnen verkopen zullen ze interesse voor dit leed tonen. Anders niet.
    Willy Van Damme

   • op dinsdag 9 sept 2014 is er een eerste Nederlands onderzoeksverslag : “een externe oorzaak haalde het vliegtuig neer. Diverse partikels doorboorden de wand.”
    In de pers kan je verder “duidend” lezen dat de BUK inderdaad juist voor zijn doel ontploft zodat partikels het doel doorzeven…
    Die partikels dus… ze moeten zich terplaatse bevinden… en al 90 dagen gevonden zijn door Nederlanders…Russen… diverse Oekraieners enz..

    Geen enkele partij komt er mee op de proppen.
    Raar..
    Alle partijen koesteren een soort informatiestop.

    … Ergens zijn er feestvierders…
    en organiseert een schaduw-wereldregering een permanente 3° WO en een ge-organseerde chaos om verder te profiteren en eventueel al met een raket naar een andere aardkluit te verkassen.
    …Mijn koffietje staat eveneens elke morgen klaar met een partikeltje stevia erin.
    Ludo Kenis
    Antwoord:
    De wijze waarop de media over dat rapport berichten was weer een perfect voorbeeld van liegen en bedriegen.
    Voor de massamedia was dit rapport het bewijs voor de schuld van die Russen en die rebellen.

    Dat Kiev ook vlakbij zo’n raketten had lezen we nergens. En dat Oekraïense gevechtsvliegtuig dat vlakbij die Boeing MH17 vloog is verschwinden, opgegaan in rook.
    Je ziet, er zitten op die redacties zelfs tovenaars, magiërs. Het is met andere woorden een circus.
    Willy Van Damme

  • Hallo Willy van Damme,
   Willy misschien is dit een beetje te veel van het goede, toch hoop ik dat je deze oproep aan je lezers tot een pragmatische benadering, publiceert of op een andere manier kenbaar maakt aan je lezers.

   Bij voorbaat dank,
   Feng Chsang
   ___________

   Hallo lezers,
   Een dag of wat geleden schreef de uitgever, Gabor Steingart van het toonaangevendste financieel dagblad van Duitsland: “Handelsblatt” een bewogen essay over de Realpolitik van Willy Brandt toen de Russische vazallen ten tijde van de Koude Oorlog, in zijn stad plots waren begonnen met het bouwen van een muur die Berlijn uiteindelijk in tweeën zou snijden.
   Dit is het adres naar het Duitse essay “Der Irrweg des Westens”: http://tinyurl.com/nx6w373 en dit is het adres van de Engelse vertaling van het essay “The West on the wrong path”: http://tinyurl.com/knfaq2a .

   Paul Craig Robberts vond het een van de eerste constructieve Europese signalen om zich van de Amerikaanse ketenen te ontdoen. Dit is wat hij schreef:
   “Finally an independent voice has come out of Europe. The publisher of Germany’s most important newspaper has criticized both the German press for serving as a ministry of propaganda for Washington and criticized Washington’s policy toward Russia (…) ”
   Dit is zijn reactie op het web: http://tinyurl.com/krytp22 .

   Ik heb het stuk vertaald in het Nederlands dat hier als zip file met drie verschillende formaten daarin: txt, doc en pdf, te downloaden is:
   http://tinyurl.com/p9ycftf

   Als iemand er iets mee kan doen dat de oorlogshysterie tempert, nodig ik hem of haar hierbij uit om het prachtig ideeëngoed dat hier wordt beschreven te delen met uw beleidsmakers, uw media, of uw vrienden op alle manieren die voorhanden zijn.

   Alle kleine beetjes helpen, zeker als het er heel veel zijn!

   Met vriendelijke groet,
   Feng Chsang
   Antwoord:
   Men lijkt in de EU elke realiteitszin te hebben verloren. De dwaasheid regeert. Er waren vandaag gesprekken tussen Frankrijk, Duitsland, Oekraïne en Rusland. En dus zonder Polen of de VS. Ik ben benieuwd of er iets gaat uitkomen en of mevrouw Merkel ballen zal hebben.
   Willy Van Damme

 2. Het is zo erg geworden in Amerika dat zelfs “U.S. intelligence veterans”, noem het maar de oude garde, een openbare oproep doet naar het bewijs.

  Oproep: http://consortiumnews.com/2014/07/29/obama-should-release-ukraine-evidence/
  Simon
  Antwoord:
  In de Financial Times schreef Wolfgang Munschau deze week dat de handel met Rusland in Duitsland goed is voor 350.000 directe jobs. Tel daar de indirecte bij, in Duitsland en bij de buren in o.m. Nederland en België je ziet dat we afstevenen op een ramp.
  Nederland is de grootste invoerhaven voor Russische producten en gans onze Belgische perenoogst is nog goed voor de mesthoop.

  Maar Rusland kan zonder problemen zich nu meer naar o.m. China richten waar er eveneens voldoende technologie, markten en geld beschikbaar is. Daar zal de schade dus beperkt kunnen worden. Maar hier?

  Die figuren die in de EU ons buitenlands beleid bepalen zijn dan ook compleet losgeslagen gekken die hoogstnodig Oekraïne wilden gaan veroveren en daarvoor wat fascistische vrienden inschakelden. Met de nu gekende gevolgen.

  En hoe en met wat geld gaan ze Oekraïne uit de put halen? Met het geld dat nodig is voor Griekenland, Spanje, Portugal of de andere Oost-Europese landen?
  Dit is niet in de eigen voeten schieten, dit is ze gewoon brutaal amputeren. En de VS? Die lacht zich krom.
  Willy Van Damme

 3. Volgens mij is dit ZEER overtuigend bewijs dat het vliegtuig is neer geschoten door een ander vliegtuig.

  http://www.cbc.ca/player/News/TV+Shows/The+National/ID/2478615393/
  Simon
  Antwoord:
  Uw link lukte niet en daarom geef ik deze alternatieve link: https://ca.news.yahoo.com/video/osce-monitor-mh17-disaster-022200968.html.
  Die hier geïnterviewde Michael Bociurkiw, sinds kort woordvoerder van de OVSE, is een Canadese Oekraïner en was tot onlangs journalist die o.m. voor The Huffington Post schreef. Daarin prees hij o.a. de kandidatuur van Petro Poroshenko.

  Het toont nogmaals aan hoezeer de OVSE in wezen een instrument voor informatie en propaganda is van de VS. Men zou toch normaal neutraliteit van een woordvoerder van de OVSE mogen verwachten. Niet dus.

  Verder is dit toch ZEER boeiend materiaal en dank voor de link. Het is een aanrader voor de lezers hier. Vooral rond minuut zes wordt het echt spannend. Verrassend is dus ook dat het komt van deze man die men moeilijk kan bestempelen als een man van Poetin?

  Het wordt stilaan duidelijker wat er gebeurde met vlucht MH17. Er is immers nog meer materiaal opgedoken, o.a. van een snel verwijderde BBC Russia reportage over de zaak. Deze reportage is een bevestiging van wat we hier horen en klopt met wat Rusland zegt op haar radar te hebben gezien.

  Blijkbaar is het gewoon neergeschoten door een Oekraïens gevechtsvliegtuig om het dan op die rebellen en Moskou te steken. Het verklaart waarom het vliegtuig plots voor het neerschieten van koers veranderde zodat het over rebellengebied kwam.
  Het verklaart eveneens waarom die bendes uit Kiev zoveel moeite doen om het gebied waar het wrak ligt te veroveren.

  En het verklaart ook waarom de regering in Kiev al enkele uren na het neerstorten van het vliegtuig wisten hoe het was neergehaald, dat ze al een bandopname hadden van een gesprek onder rebellen waarin ze dat neerhalen bespraken.

  Ze kenden zelfs al direct de namen van die mensen. Toch merkwaardig. Het verklaart ook waarom ze zo snel dat verhaal hadden van die vermeende plaatsing op de Russische VKontakte (de lokale Facebook) waarin die rebellenleider zogenaamd pochte over dat neerhalen.

  Een bericht dat trouwens voor zover geweten nooit iemand heeft gezien. Het vliegtuig was als het ware nog aan het neerstorten en ze hadden hun verhaal al klaar. Cruciaal is nu te weten wie het bevel aan MH17 gaf om van koers te veranderen en waarom. Normaal moet dit de vluchtcontroleleiding van Oekraïne zijn. Iets voor de Nederlandse politie om te onderzoeken dus.

  Kortom dit is pure dynamiet. Ik ben zeer benieuwd hoe dit verder gaat spelen maar het wordt nu wel moeilijk om het verhaal van Kiev/Washington vol te houden. En onze media?
  Ik kom er zeker op terug.
  Willy Van Damme

  • MH17 is niet neergeschoten door een Su-25. Dat is technisch niet mogelijk.
   Waarom de OVSE-spreker de woorden ‘machine gun fire’ in de mond neemt, begrijp ik niet. Heeft hij teveel Amerikaanse films gezien waarin jagers de Japanse bommenwerpers doorzeven? Moderne fighters vuren 20mm of 30mm munitie (dat zijn kleine obussen, geen kogeltjes) die ontploffen bij impact.De schade na zo een impact ziet er heel anders uit. Een raket is gevuld met springstof en metalen kogeltjes. Ze explodeert bij een direct hit of in de nabijheid van het doel, dat wordt waargenomen door zgn ‘proximity fuses’ die luchtdrukvariaties ‘voelen’. Dit type impact is waarschijnlijk wat men op deze beelden ziet.
   Walter Baeyens
   Antwoord:
   De woordvoerder van de OVSE is wel niet de enige met die mening. Maar ik ben helemaal geen expert in die zaken en ga dus ook geen stelling nemen. U hebt daar ongetwijfeld meer kennis over.

   Het blijft toch eigenaardig dat niemand in onze kranten over dat vliegtuig schrijft. Ook zwijgt men in de massamedia geheel over de aanwezigheid van gelijkaardige Oekraïense raketten vlakbij.
   De Financial Times schreef toen dat die op enkele tientallen kilometers afstand stonden en het dus niet konden geweest zijn.

   Maar die krant weet perfect dat dit mobiele tuigen zijn die op opleggers van vrachtwagens staan gemonteerd en dus op een half uur makkelijk 30 kilometer verder kunnen geplaatst en afgevuurd worden.
   Het is dat wat hen op militair vlak ook zo interessant maakt.

   Mijn visie is en blijft dat dit ofwel een vergissing van die rebellen was of anders een provocatie van die junta in Kiev was die mogelijks met medeweten of op aanstoken van de VS gebeurde.

   De enigen die er belang bij hadden om dit vliegtuig neer te schieten zijn diegenen die hier de spanning wilden opdrijven. En dat zijn bepaalde krachten in die regering in Kiev en Washington.
   Willy Van Damme

 4. GROOT GELIJK WILLY? K’HEB JUIST DEZELFDE MENING? EN DE MEESTE VLAAMSE PERS IS AAN HET ZELFDE BROERTJE ZIEK? DIT DOET ME DENKEN AAN MIJN 10 JARIGE LEGERDIENST IN HET BELGISCH LEGER? PARA CDO EN è JAAR SPECIAL FORCES WAARDOOR IK HET OORLOGSNIEUWS, PROPAGANDA EN DESINFORMATIE OP DE VOET VOLG. BIJ DE SF LEERDE IK “GELOOF NOOIT IN DE KLASSIEKE MEDIA EN ZEKER NOOIT IN UW EIGEN MEDIA” DAAR ZAL DUS WEL EEN REDEN VOOR ZIJN !
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Mijn les uit mijn 35-jarige ervaring met de media is ze nooit te geloven en niet zelden is de waarheid juist het tegenovergestelde van dat wat er in een krant geschreven staat.

  Trouwens De Standaard is van een zelfde kaliber als De Morgen, een vod te slecht voor toiletpapier. Zo schreef Corry Hancké dinsdag 29 juli op de voorpagina in ‘EU gaat Rusland aanpakken’: “De Europese leiders hebben hun houding verhard na het neerschieten van de Maleisische Boeing door de pro-Russische separatisten.”

  Corry Hancké is dus al even intelligent en helderziende als de collega’s bij De Morgen. Maar dat is natuurlijk ook logisch daar ze voor een ‘kwaliteitskrant’ werkt.

  Ondertussen maakte het Nationaal Instituut voor de Rekeningen vandaag in een persbericht bekend dat de Belgische economische groei van het voorbije kwartaal niet zoals verwacht 0,3% bedroeg maar slechts 0,1%. Volgens die instelling een gevolg van de ‘internationale crisis’. Dus de door de EU mede geschapen knoeiboel in Oekraïne.

  Men is op dit ogenblik in Brussel bezig met het vormen van een nieuwe federale regering en is nu de economische vooruitzichten aan het bestuderen om dan te zien hoeveel men tijdens de komende legislatuur moet bezuinigen. En groei betekent minder bezuinigen.
  En dus zal de crisis rond Oekraïne zorgen voor extra zware besparingen. Uiteraard op de kap van de door de media continu bedrogen burger.

  Politici als Karel De Gucht (Open VLD), Herman Van Rompuy (CD&V) en Guy Verhofstadt hebben altijd de mond vol over het steunen van onze economie en ons bedrijfsleven dat volgens hun praatjes extra zuurstof moet krijgen.
  Wat die heren echter deden en doen is onze economie wurgen.
  Hun woorden zijn woorden voor de wind, hun daden echter zijn dodelijk voor onze ondernemingen. Dat is de realiteit achter hun holle slogans.
  Willy Van Damme

 5. Zijn de Belgen vergeleken met de Hollanders toch slimmer als iedereen dacht. Hulde en ga zo door.
  Jan Kenter
  Antwoord:
  Niet te rap juichen. De buitenlandredacties van Belgische De Morgen en de Nederlandse De Volkskrant zijn in de praktijk samengesmolten. Met dank aan hun gezamenlijke aandeelhouder Van Thillo. En dat zal wel zijn om nog een betere ‘kwaliteit’ te geven.
  Willy Van Damme

 6. Ik heb De Morgen enkele dagen geleden uit mijn facebook geband en naar RT kijk ik iedere dag. Daar krijg je tenminste TV met niveau. Als ik op De Morgen en de Westerse media zou moeten voortgaan, dan heeft het Westen geen denkers met kwaliteit, maar op RT worden die wel geïnterviewd. Dan kijk ik verbaasd op: “Hé, de VS hebben dan toch mensen met gezond verstand.” Dat verwacht je niet als je gewoon bent van de Westerse media te raadplegen.

  Vanavond zag ik de verbazingwekkende Abby Martin aan het werk. Dat is wat journalistiek volgens mij zou moeten zijn.

  Bij onze peren voor de mesthoop komen de varkens. Het water staat de varkenshouders nu al aan de lippen. Het kan niet anders of daar gaan faillissementen vallen.

  Bovendien zal het feit dat Rusland geen technologisch hoogwaardige producten meer krijgt van het Westen, opportuniteiten openen niet alleen voor de Chinezen, maar in de eerste plaats voor Rusland zelf en voor andere door de VS geviseerde landen.

  Het leven is een stuk aangenamer zonder De Morgen.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Eens goed gelachen met de wijze waarop de EU die sancties verkocht. Men plakte er voor Rusland een kost op en, uit eerlijke schaamte, ook een voor de EU. Men kon deze schade nu eenmaal onmogelijk nog ontkennen.

  Daarbij deed men het voorkomen als zou Rusland zitten te wachten op bepaalde technologie voor olieboringen in het Noordpoolgebied en dat Russische banken buiten de EU geen geld kunnen vinden. En dat werd dan allemaal klakkeloos in de media overgenomen.

  Alsof Rusland ook geen technologie heeft voor zulke operaties in het hoge noorden en alsof er buiten de EU en de VS geen kredieten te vinden zijn.
  Blijkbaar denken sommigen in de EU nog steeds in 1960 te leven. Het enige dat men doet is zichzelf veel pijn doen en Rusland en China en de andere landen nader tot elkaar brengen.

  Rosneft heeft Exxon gevraagd om mee te doen aan exploraties in het Noordpoolgebied en kreeg in ruil participaties in bronnen van de Exxon in o.m. de Golf van Mexico.
  Rosneft heeft Exxon niet nodig, beiden werken gewoon samen omdat in die industrie samenwerking onder olieboeren een traditie is. Een kwestie van risico’s delen.

  Wie Rosneft pijn doet doet evenzeer Statoil, Shell, Eni, BP en Exxon, haar voornaamste partners, pijn. Waar in ’s hemelsnaam is men mee bezig? Een rondje zelfkastijding?
  Willy Van Damme

  • Dat is mooi hé Willy, de Europeanen worden gestraft omdat een toekomstig EU lid een burgervliegtuig uit de lucht schiet? Het is inmiddels bekent dat, op z’n minst 10 zusjes van vlucht MH17, voor de 17e Juli 2014 een veel zuidelijker koers vloog (over het meer van Azov). Één van de passagiers van vlucht MH17 heeft voor het instappen nog een foto gemaakt van het vliegtuig en gek genoeg staat daar een ander nummer op dan op het wrak wat in de Oekraïne ligt. Het toestel wat van Schiphol vertrok had het nummer 9M-MRC en het wrak wat in Oekraïne ligt heeft het nummer 9M-MRD. Wat is er hier aan de hand?
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Wie dat vliegtuig neerhaalde is wel nog niet zeker. De kans dat iemand van de regering of die bendes in Kiev het samen met VS gedaan heeft is wel groot.
   Het is echter nog veel te vroeg om al conclusies te trekken. Maar dat Kiev/Washington er alle belang bij hadden om de spanning hier op te drijven zou zelfs een blinde moeten zien.
   Over dat nummer tast ik helemaal in het duister.

   Wat betreft de schade aan de economie van de EU is het moeilijk om er een goed cijfer op te plakken. Ze zal wel heel groot zijn, dat is nu al duidelijk. En ondertussen zijn Russische bedrijven hun Amerikaanse dollars aan het omzetten in Aziatische munten.

   Toen Europees president Herman Van Rompuy met grote borst de eerste sancties tegen Rusland aankondigde stelde die ietwat fier dat de schade aan de Russische economie al duidelijk was.
   Om over die aan de Europese economie maar te zwijgen. Hij kan anders eens gaan praten met mensen in de Antwerpse haven, onze varkensboeren of de perenkwekers. Om er maar enkele te noemen. Maar daarover zal hij wel zoveel als mogelijk zwijgen.
   Willy Van Damme

 7. Wikipedia:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Mh17

  According to defence analyst Reed Foster (from Jane’s Information Group), the contour of the aluminium and the blistering of the paint around many of the holes on the aircraft fragments indicate that small pieces of high-velocity shrapnel entered the aircraft externally, a damage pattern indicative of an SA-11.[124] Concurring with that, ballistics specialist Stephan Fruhling (of the Australian National University’s Strategic and Defence Studies Centre) added that a large hole in one of the aircraft fragments was caused by a violent blast of decompression from holes inflicted by hot shrapnel from an SA-11 proximity fuzed warhead.[125]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Shrapnel_shell

  At least some anti-ballistic missiles (ABMs) use shrapnel-like warhead instead of the more common[citation needed] blast/fragmentation (blast/frag) type. As with a blast/frag warhead, the use of this type of warhead does not require a direct body-on-body impact, so greatly reducing tracking and steering accuracy requirements. At a predetermined distance from the incoming re-entry vehicle (RV) the warhead releases, in the case of the ABM warhead by an explosive expulsion charge, an array of mainly rod-like sub-projectiles into the RV’s flight path. Unlike a blast/frag warhead, the expulsion charge is only needed to release the sub-projectiles from the main warhead, not to accelerate them to high velocity. The velocity required to penetrate the RV’s casing comes from the high terminal velocity of the warhead, similar to the shrapnel shell’s principle. The reason for the use of this type of warhead and not a blast/frag is that the fragments produced by a blast/frag warhead cannot guarantee penetration of the RV’s casing. By using rod like sub-projectiles, a much greater thickness of material can be penetrated, greatly increasing the potential for disruption of the incoming RV.
  Jan
  Antwoord:
  Bedankt Jan voor die informatie. Ik ben geen expert in deze materie maar blijf uiteraard met veel vragen achter en zal die blijven stellen.
  Zie verder ook nog de later binnengekomen reacties van o.m. Walter Baeyens die hier toch wel enige expertise heeft.
  Willy Van Damme

 8. Pingback: Vlucht MH17 – Slimme De Morgen kent al de...

 9. Die inslagen van buitenaf bewijzen niet dat er geen raket is gebruikt. Een grond-lucht of lucht-lucht raket explodeert vaak vlakbij het doel, waardoor de duizenden kleine projectielen het target vernielen.
  Er is geen ‘direct hit’ nodig om het doel neer te halen. Bovendien zijn perforaties door vliegtuigkogels veel groter. Boordkanon is typisch 20mm tot 30 mm kaliber, kogels exploderen bij impact. Dat zie je hier niet. Ik zag echter op een andere foto sporen van een schampschot op de vleugel. De koppen van de vliegtuigmunitie zijn gekleurd; d.m.v. een chemisch onderzoek van de kleurresten op dit vleugeldeel kan men bepalen welke munitie hier is gebruikt.
  http://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2014/schockierende-analyse-zum-abschuss-der-malaysian-mh-017/
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Bedankt voor die bijkomende informatie die deels ook al door andere lezers van deze blog werd ontdekt. Het verhaal van die Duitse website is vrij technisch maar in het Engels via een doorkliklink beschikbaar en zo ook vrij vlot leesbaar. Met extra informatie erbij.

  De eerder hier geplaatste reactie betrof een interview voor de Canadian Broadcast Corporation (CBC), de Canadese BBC, met Michael Bociurkiw, de woordvoerder van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) voor dit specifiek dossier.

  Zowel de CBC, OVSE en Bociurkiw, een Canadese Oekraïner die toen hij nog journalist was zich uitsprak ten voordele van die putschisten, kunnen zeker geen agenten of propagandisten van Poetin genoemd worden.
  De reden waarom dit stuk informatie ook heel belangrijk is.

  Als hij zegt dat men (dus de OVSE) tot dan geen sporen van een raketinslag op dat vliegtuigwrak zag, dan is dat een onthulling van formaat. Zeker gezien de oorlogspropaganda die de westerse media nu voeren.

  In wezen is het verhaal van die Duitse piloot hiervan een bevestiging, zij het aan de hand van te beperkt materiaal zoals hij zelf zegt, van het neerschieten van MH17 door dit Oekraïense gevechtsvliegtuig SU25. Wiens aanwezigheid trouwens al van in het prille begin van deze discussies door de Russen gemeld was.

  Belangrijk daarbij is ook het verhaal van de BBC Russian Service waarin ooggetuigen aan het woord komen over wat zij juist zagen. Allen bevestigen ook de aanwezigheid van die SU25 vlakbij die verongelukte MH17. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=zUvK5m2vxro.

  Het verhaal werd echter al snel van de zender afgevoerd, officieel wegens een gebrek aan kwaliteit. Het is maar wat men wil geloven natuurlijk. Toen ik ooit een artikel over de Amerikaanse rol bij de drugsproductie maakte kreeg ik op alle geconsulteerde redacties dezelfde reactie. Excuses noem ik dat.

  Men dien hierbij te beseffen dat de BBC World Service met dus ook die Russischtalige afdeling financieel geheel afhankelijk zijn van het Britse Foreing and Commonwealth office, Buitenlandse Zaken.

  Met recht en rede kan men zelfs stellen dat de BBC Wold Service een afdeling is van Buitenlandse Zaken in Londen. En met dat in het achterhoofd kan men al veel beter hun ‘berichtgeving’ of wat daarvoor moet doorgaan begrijpen.

  Men moet natuurlijk wel de schijn van objectiviteit en professionaliteit ophouden. Anders wordt men niet geloofwaardig en is men voor de Britse regering dan ook geheel onbruikbaar. En dat kan zeker niet de bedoeling zijn.

  Het verhaal van de BBC over die censuur op de Russian Service is te lezen op Russia Today. Volgens onze propagandamedia DE propagandazender van dictator Poetin. Zie hiervoor: ‘Censorship or error? Internet criticism for BBC removal of MH17 report’ te lezen op dit internetadres: http://rt.com/news/175476-bbc-deleted-report-mh17/.

  Je zult het natuurlijk niet lezen bij De morgen, De Standaard en die andere westerse ‘kwaliteitskranten’. Die hebben teveel plaats nodig om Poetin en Rusland te kunnen bekladden en het propagandistisch karakter van Russia Today aan te duiden.

  Wel een opmerking betreffende dat verhaal van die Duitse piloot en expert betreffende de hoogte die een SU25 vliegt. Volgens de website van Sukhoi, de producent, is de ‘service ceiling’ 7 km. Is dat de maximum hoogte of een gemiddelde hoogte bij gebruik?

  Maar de thesis van deze expert dat men inderdaad het vliegtuig van Poetin wou neerschieten is natuurlijk zeker een mogelijkheid. De regering in Kiev is immers in handen van een stelletje extremisten van de zuiverste orde. En gebleken is dat die tot alles instaat zijn.

  En in de VS zit het dossier bij de adjunct-minister voor Buitenlandse Zaken Victoria Nuland, onder Bush de Jongere de rechterhand van Dick Cheney, de vicepresident.
  En met dat soort volk kan men zich inderdaad aan zowat alles verwachten. Nuland is immers een sleutelfiguur binnen de zogenaamde neoconservatieve beweging in de VS.
  Haar man is Robert Kagan. Een centraler figuur in dat milieu is er moeilijk te vinden.

  En die club kreeg het dossier rond Oekraïne dus – tot ontzetting van de Russen toen ze het ontdekten – in handen van Barack Obama en John Kerry, minister voor Buitenlandse Zaken. Of hoe er geen enkel essentieel verschil is tussen Obama en Bush de Jongere wat betreft het buitenlands beleid.
  Willy Van Damme

 10. De ramp (of wat ervoor moet doorgaan) met het passagiersvliegtuig is de uitvoering van een script, uitgestippeld door de eigenlijke daders (wie dat ook mag zijn, maar aan de verdere afwikkeling te zien is de rol van de oekraïnse rebellen en Poetin in het script die van zondebok). Het verschijnen in de Morgen en de Standaard van het opiniestuk (http://www.demorgen.be/dm/nl/31179/Rampvlucht-MH17/article/detail/1949123/2014/07/18/Jonathan-Holslag-Dit-is-het-11-september-van-Europa.dhtml) van Jonathan Holslag op 18 juli, amper 24 uur na de feiten, is duidelijk bedoeld om nog voor enige evidentie beschikbaar is, reeds een narratief, dat onderdeel is van het script, ingang te doen vinden om verder het discour te kunnen controleren waarin dan latere evidentie, zowel valse als objectieve, kan ingepast worden. Heeft Holslag kennis van het script waarbinnen zijn narratief het propaganda-onderdeel is en dus voorkennis van de geplande operatie die crimineel van aard is wat hem medeschuldig maakt?
  Luc Demeyer
  Antwoord:
  Toen de VS in 2009 in samenwerking met enkele Ayatollah’s in Iran de Groene Revolutie in elkaar hadden gestoken om de regering in Teheran ten val te brengen schoot ook Jonathan Holslag in actie.
  In De Morgen publiceerde hij toen een grote column over de geschiedenis van de relaties van de westerse grootmachten met Iran.

  Was die toch de staatsgreep van de CIA en MI6 tegen de regering van premier Mohammad Mossadeq van 1953 vergeten te vermelden zeker. Het toont het niveau van de man die via zijn columns duidelijk bij de NAVO in de gunst poogt te komen.
  De mannelijke versie van Mia Doornaert. Want het is daar dat het grote geld zit. Rijk wordt men niet door de waarheid te schrijven en voor dissident te spelen.

  Rommel en dubieus zijn twee goede omschrijvingen voor zijn schrijfsels. Maar zoiets wordt probleemloos overgenomen door de kranten en weekbladen.
  Het enige interessante aan zijn verhalen is te zien in welke bochten hij zich ditmaal weet te wringen.
  Willy Van Damme

 11. Dag Willy,

  Ik heb op Global Research nog een artikel gevonden dat past bij het verhaal waar U hierboven over schrijft ( Buciurkiw van de OVSE )

  Een Duitse piloot heeft foto’s van de cockpit goed bekeken , en ziet daar heel duidelijk sporen van een schietpartij door de wapens die je typisch op de Ukraiense jachtvliegtuigen tegen komt.
  Ze kunnen tanks vernietigen. Ze schieten met munitie die eerst door een dikke pantserlaag heen gaat, en daarna ontploft. Daarna komen sommige kogels er aan de achterkant weer uit.
  Het vliegtuig is van twee zijden beschoten. Aan beide zijden zie je ingangs-gaten ( klein, rond, inwendig gebogen) en uitgangsgaten ( groter, uitwendig gebogen).
  Doordat er dan in die cockpit enorme druk ontstaat ( die zich door het hele vliegtuig voortplant) klapt het vliegtuig geheel uit elkaar.
  Volgens deze piloot komt dit goed overeen met de rest van de brokstukken.

  Het artikel is kort en zeker de moeite waard: http://www.globalresearch.ca/german-pilot-speaks-out-shocking-analysis-of-the-shooting-down-of-malaysian-mh17/5394111

  —-
  Dit komt volgens mij goed overeen met de woorden van de OVSE man.

  Ik heb zijn tekst hier uitgeschreven: ( op 6.15 minuut in de video waarvan U hierboven de link gaf) :

  Interview met OVSE man Michael Buciurkiw ( Canadian from Ukrainian heritage who was in Ukraïne many times before) die vanaf dag 1 aanwezig was:
  What do you think we know about what happened to that aircraft, today, as compared to the first day when you came?
  Buciurkiw: There have been two or three pieces of fuselage that that have been pop ( put ?) marked. That look like machine gun fire. Very very strong machine gun fire. That has left these unique marks that we haven’t seen anywhere else.
  We have also been asked, for example “Have you seen any example of missile ?
  Well no, we haven’t , and even if it is there, we don’t have those trained eyes to pick that up. But now there are experts here..


  Dit komt ook nog overeen met de ooggetuigen uit de dorpen, die inderdaad een jachtvlieguig zagen naast de MH17. Zie de BBC docu: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/07/368-eye-witness-reports.html
  —-
  En het komt ook overeen met de radarbeelden van de Russische burger-vliegverkeer radar. De Russenmaakten dat op 21 juli bekend. Ik heb de hele persconferentie op mijn blog uitgeschreven, en een soort handleiding over de radra beelden toegevoegd. Voor wie geïnteresseerd is: http://tiny.cc/g11hjx

  Groewt, JV.
  Jan Verheul
  Antwoord:
  Bedankt Jan voor je werk. Ik verwijs verder naar eerdere reacties op dit onderwerp en mijn antwoorden. Er waren voorheen in de Britse klassieke media al wel verhalen dat die sporen op onderdelen van het wrak wezen op een BUK raket.
  Maar de experts die dat beweerden werden ofwel niet geïdentificeerd (The Financial Times) of anders bleek het te gaan om mensen van het Britse Royal United Services Institute (RUSI) en de private instelling Jane’s van de Jane’s Defense Group en Jane’s Defence Weekly.

  RUSI is echter een onderdeel van het Britse leger en Jane’s is een private groep die nauw samenwerkt met het Britse leger. Gezien hun linken met het Britse leger, een direct betrokken en dus partijdige groep, dient men hun beweringen met grote argwaan te bekijken. Ze zomaar voor waar aannemen kan niet.
  Willy Van Damme

 12. +1

  Een aantal feiten wijzen erop dat de daders hoogstwaarschijnlijk in Ukraiense regeringskringen gezocht moeten worden. De Maleisische Boeing wordt meer noordelijk pal over het oorlogsgebied geleid, het moet zakken in hoogte (8000 meter), het neerschieten van zo’n vliegtuig zou een luchtafweerinstallatie vergen waarmee je ook kan zien om welk type vliegtuig het gaat (een MANPAD gaat zo hoog niet) wat een ongeluk onwaarschijnlijk maakt, de Ukraiense veiligheidsdienst die de rebellen beschuldigd maar meteen beslag legt op de luchtruimgegevens en ze weigert publiek te maken, … . En dan heb je nog de Youtube vervalsingen voorafgaand of zeer kort volgend op dit incident. Rusland legt al (of toch de meeste) van haar kaarten op tafel en geeft officiële gegevens vrij, de VS doet het met insinuaties en amateur Youtube filmpjes daar waar het het meest verrijkend spionageapparaat (DIA, NSA, CIA, …) op deze aarde heeft. Voorts heb je nog het gegeven dat de rebellen die hier beschuldigd worden zelf de zwarte dozen overhandigen. Indien zij het vliegtuig zelf zouden neergehaald hebben hadden ze die 2 zwarte dozen simpelweg vernietigd, zouden er geen OVSE waarnemers toegalaten worden op de rampplek noch Nederlandse of Australisische onderzoekers. Maar zo’n voor de hand liggende dingen zijn taboe in onze kwaliteits(riool)kranten. Dat is gewoon not done, dat is als vloeken in de kerk!

  En indien de VS het waard acht de koude in een warme oorlog te veranderen…
  “The reason why the Ukie SBU immediately seized the recording of the conversations between the Kiev ATC and MH17 is because the so-called “black boxes” ended up in Resistance hands. The reason why Holland agreed to have the British “decode” these recorders was because they were told so by the USA. The Brits will now let the NSA falsify the data and that falsification will be coordinated with the SBU in Kiev which will eventually release the recordings who will, surprise surprise, full “confirm” the “authenticity” of the NSA-doctored recordings from the UK. Formally, it will be the Dutch which will announce it all in order to better hide the US/UK role in all this.”
  http://vineyardsaker.blogspot.be/2014/07/and-few-more-pointers-from-saker.html
  Ern
  Antwoord:
  Je maakt een interessante opmerking. Door die zwarte dozen te overhandigen bewijzen zij voor een deel inderdaad feitelijk hun onschuld.

  We moeten nu afwachten wat het onderzoek gaat opleveren en niet te rap roepen. Maar achterdocht en het stellen van kritische vragen is in alle omstandigheden essentieel.

  Uw bewering dat de Oekraïense veiligheidsdienst de gesprekken van de Oekraïense luchtleiding en vlucht MH17 weigert openbaar te maken en beslag legde is mij onbekend.
  Als dat zo is dan is dat natuurlijk een serieuze aanwijzing van schuld in hoofde van de regering van Kiev en eventueel de VS.
  Willy Van Damme

 13. Wij gaan nu dus richting een “Augustus 2013, Ghouta, Syrië” scenario. Amerikaanse veiligheidsdiensten zijn het niet eens over het “Rusland/separatisten verhaal” van Obama en Kerry, om het simpele feit dat er geen bewijzen voor zijn, de Obama administratie deze bewijzen wel heeft maar niet vrij wil geven en het overgrote deel van de Amerikaanse “bewijzen” bestaan uit bronnen afkomstig van social media. De Amerikaanse veiligheidsdiensten gaan zich nu concentreren op het scenario van opzettelijk neerhalen of het niet weten van de identiteit van het vliegtuig. Dat laatste lijkt mij vrij onwaarschijnlijk omdat de cockpit van het vliegtuig aan de flanken werd aangevallen en daar staat toch echt met KOEIENLETTERS: “MALAYSIA” op geschreven.

  Het wordt dus een doofpot of een “tragisch ongeval” verhaal.

  http://consortiumnews.com/2014/08/03/flight-17-shoot-down-scenario-shifts/
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Zoals ik tijdens de eerste dagen al schreef zal het wel nooit met zekerheid geweten zijn hoe de vork aan de steel zit. De waarheid hier is er een van machtspositie, niet van een feitenkennis.
  De vraag is uiteindelijk hoe ver de VS in haar oorlog met Rusland wil gaan. Daar hangt de finale ‘waarheid’ van af.

  Zo komt binnenkort de G20 terug bij elkaar en gebleken is dat Frankrijk en de rest van de EU, incluis dus het Verenigd Koninkrijk, front vormen tegen de VS in de kwestie van BNP Paribas en de extra territorialiteit die de VS zich hier dankzij haar dollar aanmeet. Die moet volgens de EU stoppen. Een serieuze aanvaring met Washington dus.

  Frankrijk en de EU zal hier daarom op dit voor de VS cruciaal punt front moeten vormen met de tijdens de G20 eveneens aanwezige landen van de BRIC, met dus o.m. Rusland en China. Hollande zal dan ook schone woorden moeten gaan maken met Poetin. Eens kijken wat dat allemaal zal opleveren.

  Verder is de traditionele pers getrouw aan zichzelf. Zo bracht de NRC dit weekeinde twee pagina’s over hoe het nu zit met dat neerschieten van vlucht MH17. Wie, wat, wanneer en hoe dus. Denk je dat men eens dacht aan de mogelijkheid dat Kiev of de VS het zouden gedaan hebben? Bijlange niet.

  Ze baseerden zich voor dat artikel “Er komt een vogeltje aan” essentieel op verhalen komende van de geheime dienst van die putschisten en de VS. Twee in wezen dezelfde bronnen die ook wegens hun nauwe betrokkenheid onbetrouwbaar zijn.

  En daar bouwen ze dan zekerheden op. Lachwekkend en schandelijk. Over andere hypothesen zoals met dat vliegtuig of die verklaring van de OVSE geen woord.
  Reconstructie noemen ze dat dan. Voor mij is dat zever in pakskes.
  Willy Van Damme

 14. An Open Letter to the British Prime Minister, David Cameron.

  The speech of British Prime Minister David Cameron in the newspaper «Sunday Times» with sweeping accusations against Russia marked a new stage of escalation of the Ukrainian crisis in order to involve EU in the war against Russia.

  Until now, American politicians and European officials have been playing significant role as a major warmongers by having brought to the power their protégés, Ukrainian Nazis, and by encouraging them in mass crimes against the people of Eastern Ukraine with the aim to involve Russia in war.

  It is the first time, when the head of the government of the one of the leading European powers has urged for war against Russia. Motivated by this accompaniment Ukrainian troops began the physical destruction of Lugansk and Donetsk including all inhabitants of this cities.

  Just as it was in 1938, when British Prime Minister Chamberlain exhorted European leaders to bless the German Nazis campaign against the USSR, the present British Prime Minister expressed unequivocal support for the Ukrainian Nazis and angrily convinced his European colleagues to « change the attitude to the Russia fundamentally» blackmailing us by unleashing a new war.
  Desiring that this deja vu were not turned into a nightmare of a new world war we have to respond to the British Prime Minister

  Thus, analyzing the theses of your speech, Mr. Cameron:
  1 . The statement, that belonged to you, that «more and more evidences points out at that fact that airplane, flying flight MH17, was shot down by anti-aircraft missile from the area, which was controlled by the rebels,» is an outright lie.

  Vice versa every day the evidences proving facts opposite to this suggestion are growing, confirming Russian President Vladimir Putin’s statement, having been made just after the crash of the airplane, that the airplane was shot down by Ukrainian military.

  You probably know about the obvious evidence of finding Ukrainian Air Force fighter near the downed plane, this was released to the press by Ministry of Defense of Russian Federation , and even earlier – this information was announced by the Spanish dispatcher in Kiev and by local civilians.

  There is data that just before the crash, the air defense was rapidly strengthen and activated just in the area of the crush , that means that this crime had advanced preparation and was carefully planned, as well as the withdrawal of the aircraft from the specified route into the military trap ,which had been prepared beforehand by Ukrainian army.

  Furthermore, the absolutely outrageous facts about fraud and fabrications with the allegedly intercepted negotiations between militias made in advance by the Security Service of the Ukraine, indicate that this crime have been prepared by Ukrainian Security Services, which as you probably know, is controlled by CIA.

  The fraud has been done in order to provoke European countries to involve them in war with Russia, which according to this plan should be blamed in the destruction of the airliner. And you, Mr. Prime Minister, are involved in it and you are a participant of this criminal provocation.

  2. You insult us by using the unfair and wrongful accusation, based on falsehood, proclaiming :”This is the result of actions of Russia ,which destabilizes sovereign state, violates its territorial integrity, supports, trains and equips the criminal formation. And we have to respond to this iniquity by acting “.

  Respected leaders of the NATO countries, the truth that this crime is exactly result of your actions that have led to this tragedy. You and your colleagues have supported armed rebellion and coup d’etat in Ukraine, fulfillment under Nazi slogans.

  You must being informed about the mass crimes and murders of citizens of Ukraine committed by the regime of Poroshenko-Yatsenyuk-Turchynov-Avakov-Nalivaychenko. If you do not know, look in the White Book of the crimes committed against the citizens of Ukraine junta supported by you.

  Blood of the brutally burned children and women in Odessa, thousands murdered civilians in Mariupol, Slavic, Kramatorsk, Lugansk, Donetsk and other Ukrainian cities , this blood is on the hands of your protégés.

  Unless massacres committed by junta do not touch your citizens, you do not notice them as well as the daily shelling and bombing of cities in eastern Ukraine with the use of cluster bombs and phosphorous, intentional destruction of life support systems there.
  Now, Ukrainian Nazis, supported by you, reached your citizens, tempted them into the trap, destroyed Malaysian plane.

  I think it will be interesting to you to know that American and European instructors and advisors are training and educating these Nazis, and, moreover, the CIA and possibly your security services, are involved in the planning of punitive action against the inhabitants of Eastern Ukraine.

  3. You’re saying that if President Vladimir Putin have stopped supporting fighters in eastern Ukraine and would allow Ukrainian authorities to restore order, the crisis would have ended. There is no doubt that it would have ended with the physical destruction or expulsion of all Ukrainian citizens who disagree with the Nazi regime

  4. When you state that the rebels do not represent the people of Ukraine, you act as an advocate of the Ukrainian Nazis, which refuse to consider everyone, who disagrees with them, as the citizens of Ukraine. So, you support ethnic cleansing, mass executions of civilians. Thus, you determine and push Nazi to the new crimes.

  5. You really should not have to forget the lessons of the history of Europe, Mr. Cameron. Pushing sweeping accusations and provoking a new war, you consider yourself entitled to fight and pit people and judge the nations, to rule the world by the path of lie and violence. So did your predecessors — Chamberlain and other European leaders, supporting and inciting Hitler against the USSR.

  Destroying Iraq on false charges of the presence of weapons of mass destruction. Bombing of Belgrade. Since you have participated in it, destroying Libya.
  Millions of innocent citizens paid with their lives for all these, for all your crimes. Including the passengers of the downed aircraft, which lives were taken for framing provocation for your protégés for new crimes against the humanity.

  I agree with you only in that it is necessary to conduct a full investigation of the crash. Russia, as you requested, provided the most detailed and comprehensive information about the incident, as well as facilitating the collection of all the evidences and in finding the bodies…

  We hope that your experts, to whom the evidences were transferred, will now be able to clarify and scrutiny the situation objectively. And you will study out why the Ukrainian authorities are destroying all the data from their radars, which led this airplane.
  And you can take testimony from Ukrainian air traffic controllers, which according to the SSU order are being prohibited to say anything.

  The last one. You are suggesting about the need to establish long-term relations between Ukraine, Russia and the EU, in the format depending on how Russia will react to the tragedy.
  The Russian authority has reacted according to your urges, demanding immediate cessation of hostilities and pressing for the start of negotiations.

  By the way, during the anti-terrorist operations in Chechnya my country did it at the same way .
  Sorry for being harshness, as all this hurts me much.

  Sergei Stepashin
  The Prime Minister of Russian Federation in 1999
  The Minister of Internal Affairs of Russia in 1998
  The Minister of Justice of Russia in 1997
  The director of the the Federal Security Service
  of the Russian Federation in 1994—1995

  Deze brief is voor sommigen misschien interessant om eens te lezen.

  Marina Gholobova
  Antwoord:
  Die is zeker interessant en bedankt voor deze informatie.
  Ik krijg inderdaad ook soms de indruk dat sommigen Rusland willen provoceren om toch maar Oekraïne binnen te vallen. Dit om zo de spanning in Europa verder op te drijven. De natte droom van Washington.

  Verder zijn vele van de Europese leiders zwakke figuren en zelfs clowns en niet vrij van gesjoemel. Cameron kon maar premier worden door zich als een slaaf te gedragen tegenover Rupert Murdoch. En Hollande die loopt zo te zien vooral zijn penis achterna.

  Ach, het is een zootje en soms overvalt mij tegenwoordig de angst als ik die foto’s van hun bijeenkomsten zie. Het is de verzamelde incompetentie.

  Interessant is wel zijn analyse van het verdrag van München in 1938. Het is een analyse die ook ik deel. De Britten wilden de komende oorlog met Hitler afblazen of zeker uitstellen en poogden Duitsland richting de Sovjetunie te duwen.

  Tsjecho-Slowakije, dat men in 1938 aan Hitler ten geschenke gaf, lag immers toen aan de Sovjetunie. Stalin was dan ook niet te spreken over München en verzette zich tegen die annexatie.
  Maar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk wilden op dat ogenblik nog niet samen met Stalin tegen Duitsland vechten. Churchill was ook een politiek uiterst rechts figuur.
  In Praag heeft dit verraad van München trouwens een grote invloed gehad op de politieke situatie na 1945.
  Willy Van Damme

 15. Beste Willy,

  Ik sluit niet uit dat een derde partij achter deze aanslag zit. Een partij die voordeel denkt te hebben bij een derde wereldoorlog. Ik denk aan de wapenindustrie. Je hebt terrorisme van van onder (uit frustratie) en terrorisme van van boven (uit geldzucht, machtswellust en hoogmoed, we zijn volgens die elite toch met te veel mensen en ze moeten nu hun wereldparadijs kunnen uitbouwen).
  Ze vergeten wel dat het ondertussen met Fukushima van kwaad naar erger gaat en dat het minimaliseren van die ramp hun gedroomde wereld meer bedreigt dan gelijk wat anders.
  Mag ik je er ook op wijzen dat de aanslag met een chemisch wapen vorig jaar in Syrië perfect 11 jaar, 11 maand en 11 dagen na 9/11/2001 plaats vond.

  Ignace Friar
  Antwoord:
  Je mag in zaken als dit nooit iets uitsluiten behalve als je voor De Morgen of De Standaard werkt. Daar is dat traditie. Alles is nog steeds mogelijk maar de wijze waarop de media en de VS hier de zaak belazeren is, zoals dat heet, uiterst verdacht.
  En het eerste wat men moet doen bij een forensisch onderzoek is kijken wie wint bij de daad.

  Verder wil de N-VA ook na Fukushima toch nog een kerncentrale bouwen. Ik stel voor die te bouwen in Antwerpen aan het Steen of anders in Brasschaat. Dan kunnen De Wever en Jambon er ook van genieten. En dan is er de vraag wat er het eerst zal zijn: De Oosterweelverbinding of die nieuwe kerncentrale? Doen we een weddenschap?

  Het tijdverloop tussen die aanval met chemische wapens nabij Damascus en WTC zal vermoedelijk een toeval zijn. Maar, je mag dus bij een serieus onderzoek nooit iets uitsluiten, behalve als je pennenlikker bij de klassieke media bent.

  Dan heb je alleen een wenk vanuit Washington nodig om zekerheid te hebben. Toch gemakkelijk, je moet niets meer onderzoeken. Hoef je geen verstand voor te hebben, papegaai spelen is voldoende.
  Willy Van Damme

 16. Beste Willy,

  Volgende reportage zet alles op een rijtje en lijkt me erg professioneel. Corbett Report graaft steeds dieper.

  Mvg, Ignace Friar
  Antwoord:
  Het ontbreekt mij nu aan voldoende tijd om dat te bekijken en er commentaar op te geven. Alleszins bedankt voor de link.
  Willy Van Damme

 17. Nog een intressante analyse.

  https://m.youtube.com/watch?v=z6Ujoj4n1Z4
  Simon
  Antwoord:
  Bedankt voor die link naar die boeiende reportage. Ze geeft een boel extra gegevens die je elders in onze massamedia niet kan vinden.
  Wat opvalt is opnieuw dat verhaal van dat Oekraïens gevechtsvliegtuig dat vlakbij die Boeing van Malaysian Airways vloog. Het verhaal komt van verscheidene getuigen die zowel hier als in die door de BBC verwijderde BBC-reportage te horen waren. Het verhaal over dat gevechtsvliegtuig was ook officieel te horen in Rusland waar men zich blijkbaar baseerde op radargegevens.

  En dan is er de verklaring van de regering van Oekraïne dat hun luchtmacht toen niet operationeel was. Ook is er de toch merkwaardige wijziging o.a. op Wikipedia van de technische gegevens rond de vlieghoogte van dat type gevechtsvliegtuig. Het ware interessant te weten wie die veranderingen aanbracht.

  Wat ook opvalt is dat men in Maleisië blijkbaar als mogelijke daders ook meer kijkt naar de Oekraïense regering of een van die fascistische bendes die meevechten in het oosten van Oekraïne. Maar zoals ik al vanaf de eerste dag schreef heeft men bij onze regeringen en in de media geen echte interesse voor de ware toedracht van de zaak.

  De Nederlandse onderzoekscommissie zegt in haar eerste en voorlopig rapport dat het vliegtuig neerstortte doordat het via een kogelregen werd geraakt. Waarna de westerse massamedia zonder enige aarzeling praktisch allen stelden dat het was neergeschoten door een zogenaamde BUK-raket van die rebellen. Een conclusie die niet in dat rapport te vinden is.

  Maar deze zaak is voor de VS, deels de EU en de westerse pers gewoon een middel om verder oorlog te voeren, hier dan een propagandaoorlog van de media. In wezen misbruikt men dus het leed van die 298 doden om nog meer doden te maken. Het is gewoon te schandelijk voor woorden.

  Serieuze journalistiek is het onderzoeken van een dossier door middel van het kijken naar de feiten en het verzamelen van ALLE gegevens van ALLE mogelijke bronnen. En wat doen onze pennenlikkers?
  Ze nemen klakkeloos alle beweringen over die komen uit de hoek van die Oekraïense regering en Amerikaanse of West-Europese bronnen. Maar dat zijn direct betrokken partijen die hun goede reden hebben om hier te liegen.

  Iedere onderzoeker de naam waardig weet dat. Men hoeft daarvoor toch niet echt verstandig te zijn of veel ervaring te hebben. Als een moeder aan haar kind vraagt of die iets fout gedaan heeft dan zal ze de verklaring van haar kind toch ook niet zomaar geloven. Dat is toch klassiek.

  Maar hier neemt men al die beweringen van de regering in Kiev over filmpjes op YouTube en Twitter voor waar aan. Maar dat zijn gegevens waarvan iedereen die met dat soort digitale media vertrouwd is weet dat ze gemakkelijk kunnen vervalst worden.

  En als ze dan Russische bronnen of die van die Oost-Oekraïense rebellen vermelden dan zeggen ze veelal heel expliciet dat ze onbetrouwbaar zijn. Natuurlijk zijn deze twee bronnen eveneens verdacht.
  Maar ze zijn niet minder verdacht dan die van de andere kant. Met andere woorden: Bij een degelijk onderzoek moet men beide bronnen qua betrouwbaarheid een gelijkwaardig gehalte geven.

  Wat men hier heel duidelijk niet deed. En dit kan bij vele journalisten wegens onkunde onbewust gebeuren, bij sommigen is dit echter een bewuste daad van vervalsing van het dossier. In mijn ogen is dit daarom een vorm van valsheid in geschrifte, oplichting en oorlogsstokerij en dus een oorlogsmisdaad.

  Ik zal trouwens in dit dossier nooit de bewering van de Financial Times vergeten toen die zeer kort na de feiten stelde dat het Oekraïense leger ook wel zo’n BUK-raketten in de buurt had maar dat was op een 50 (of iets dergelijks) kilometer en dus niet instaat om dat vliegtuig neer te halen.

  Maar die krant en de auteur van dat stuk weet maar al te goed dat zo’n BUK-installatie op een vrachtwagen gemonteerd is en die kan in een half uur zonder problemen 30 en meer kilometer ver zijn.
  Het zijn dat soort leugens welke onmiddellijk mijn attentie trokken en alles vanuit die hoek verdacht maakte. Waarom zo grof liegen als men niets te verbergen heeft? Men liegt toch alleen als men iets fout heeft gedaan. Zie het kind en haar moeder.

  Bovendien wil de VS en haar fascistische Oekraïense vrienden de spanning in die regio zo hoog mogelijk doen oplopen. Tot er juist geen regelrechte oorlog ontstaat. Het doel is immers zoveel mogelijk schade te veroorzaken aan de relaties tussen Rusland en de EU.

  Dat is de werkelijke reden waarom men ook crapuul als Pravy Sektor en Svoboda steunt. Zij zijn virulent tegen al wat Russisch is, tot in het extreme toe. Daarom ook dat men in Washington feitelijk tevreden is over die burgeroorlog daar men zo extra stimulansen kan geven aan het Oekraïense fascisme of minstens het ultranationalisme.

  Dat is de reden waarom ik bij mijn groot vermoeden blijf dat de daders vermoedelijk in die richting dienen gezocht te worden. Men moet ook beseffen dat de regering van president Petro Poroshenko amper controle heeft over de situatie in Oost-Oekraïne.

  Veel van de gevechten in die regio gebeuren immers door zogenaamde vrijwilligersbataljons die gefinancierd worden door allerlei oligarchen en vooral bestaan uit leden van fascistische groepen als Pravy Sektor en Svoboda.

  En die hun controle over het leger is sinds kort nog zelfs toegenomen doordat een van hun mannetjes, Stepan Poltorak hoofd van die in essentie fascistische vrijwilligersbataljons, nu minister van Defensie werd gemaakt.

  Maar geen zorg. De ware toedracht van dit drama zal men nooit weten. Er zal altijd enorm veel twijfel blijven bestaan en voor onze pennenlikkers was het al vanaf de eerste dag duidelijk wie de daders waren: De pro-Russische rebellen waarachter dan het nieuwe grote monster zit, Vladimir Poetin.

  Onze kranten gaan daar in geen geval op terugkomen. Dat doen zou immers betekenen dat ze voorheen als een stelletje imbecielen leugens hebben zitten verkopen, propaganda dus. En dat gaan ze nooit doen.

  Kijk maar naar het verhaal met die Boeing van PanAm die boven het Schotse plaatsje Lockerbie neerkwam. Ondanks de vele gegevens die in een andere richting wijzen, ondanks de duidelijke vervalsing van procesgegevens door de VS is voor onze media de dader nog steeds: Kaddafi.

  Familieleden van slachtoffers zoals Jim Swire worden amper of niet gehoord. Het is met hen zoals met bijvoorbeeld onze pater Daniel Maes in Syrië. Lastige en in de media zo goed als monddood gemaakte getuigen.

  Ook in het dossier van de gifgasaanval vlakbij Damascus in Syrië op 21 augustus 2013 is het eenzelfde verhaal. The New York Times kopte al na enkele dagen vooraan met grote letters dat de Syrische 104de legerdivisie dit had gedaan. Waarna ze drie maanden later onderaan en binnenin een korte correctie met verontschuldiging plaatste. Om ook nu nog steeds herhaaldelijk het Syrische leger aan te duiden als de dader.

  Waarbij het ook overduidelijk is dat geen enkele van de journalisten van die zogenaamd prestigieuze media zelfs maar de moeite deed om zowel het voorlopige als het definitieve rapport van die VN-missie rond die serie gifgasaanvallen goed te bestuderen.
  Hadden ze dat gedaan dan hadden ze immers gezien dat er maar twee soorten slachtoffers waren van die gifgasaanvallen: burgers en Syrische soldaten en geen rebellen.

  En dus zal men ook het finaal rapport over het neerhalen van deze Boeing van Malaysian Airways niet grondig lezen. De daders weten dat uit ervaring trouwens maar al te goed. Waarom ook zou men op redacties de moeite doen om het te lezen, de daders zijn toch al door hen gekend. Dat grondig bestuderen kost tijd en die tijd kost geld.
  Willy Van Damme

 18. Beste Willy,
  Op de website van Xandernieuws vond ik volgend artikel: Sluitend bewijs dat vlucht MH17 werd neergeschoten door Kiev. Ziehier de link.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/03/Sluitend-bewijs-dat-vlucht-MH17-werd-neergeschoten-door-Oekraense-jager
  Ik hoop dat je tijd vindt om deze piste verder te onderzoeken. Als dit waar is, hebben wij burgers de plicht dit in het nieuws te krijgen!
  Mvg, Ignace Friar
  Antwoord:
  Bedankt voor die interessante informatie. Ik ben geen specialist in dit soort zaken die ook erg technisch zijn en dus mijn petje te boven gaan. Wel heb ik een vraag bij een van de beweringen hier.

  Het vliegtuig stortte voor zover ik weet neer in gebied dat door de de verzetsluit uit Donetsk was gecontroleerd. Hoe kon het Oekraïense leger er dan stukken wegnemen zoals men hier schrijft?

  Verder lijkt mij de optie dat het de VS/Kiev waren steeds duidelijker. Het verhaal van die BUK kwam al vrij snel boven water en kwam uit Washington. Het creëerde een versie die geloofwaardig klonk maar voorbij ging aan andere mogelijkheden die ook men ook zoveel mogelijk uit onze massamedia heeft gehouden. Het lijkt wel een remake van Lockerbie.

  En dan is er het recente verhaal van de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD die volgens de mensen (zowel politie als openbaar ministerie/parket) van het gerechtelijk onderzoek dit saboteren. Waarbij nog komt dat dit toch wel heel belangrijk verhaal amper of niet de Nederlandse pers bereikte. En dan stinkt het.
  Willy Van Damme

 19. Geachte heer Van Damme,

  BBC zond onderstaande documentaire over de vlucht MH17 en Oekraïne begin deze maand uit.

  Misschien vindt u het interessant.
  Martin Oei
  Antwoord:
  Ik kon ze nog niet bekijken en ben benieuwd. Wel vertrouw ik de BBC voor geen haar. Er lopen daar veel te veel dubieuze figuren rond en de invloed van de Britse regering is er enorm. Het is en blijft dan ook een staatszender. Maar alleszins bedankt voor die link.
  Naschrift:
  ik heb de reportage intussen gezien en ze was zoals te verwachten typisch BBC, zijnde propaganda. Men gaf gewoon die bedrieger en charlatan van een Bellingcat – gekend van zijn leugens rond Syrië – een soort van vrij tribune om met zijn visie niet strokende versies verdacht te maken.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s