Medeverantwoordelijkheid vliegtuigongeluk

Het is nog geheel te vroeg om nu al enige dader voor het neerhalen van dat Maleisisch burgervliegtuig aan te duiden. Je kan er zelfs gif op nemen, we zullen het nooit zeker weten. Ze toont wel de hoge nood om tot een akkoord tussen de partijen te komen om zo dit conflict rond Oekraïne op te lossen. Laat ons hopen dat deze misdaad daarvoor de nodige stimulans zal geven. Optimistisch kan men echter niet zijn.

Wat wel al met zekerheid gezegd kan worden is de medeverantwoordelijkheid voor de 300 en mogelijks meer doden. Zo is de putschistenregering in Kiev zeker medeverantwoordelijk doordat ze dat deel van haar luchtruim pas nu afsloot voor de burgerluchtvaart. En zij is als ‘regering’ verantwoordelijk. Niemand anders;

Zelf beweerde ze pas de voorbije dagen dat een troepentransportvliegtuig op een hoogte van ongeveer 6.500 meter as neergehaald. En dat is de hoogte voor niet-intercontinentale vluchten. Slechts nu sloot ze dit gebied af. En dat is rijkelijk te laat en stelt haar bloot aan schadeclaims.

Tweede is de Maleisische luchtvaartmaatschappij. Terwijl andere maatschappijen niet meer boven dit toch beperkt gebied vlogen, bleef zij dit wel doen. Totaal onverantwoord en ook hier stelt zich ten overstaande van de passagiers en hun naasten de problematiek van schadeclaims. Het zou haar zo te zien, terecht, duur te staan kunnen komen. Gespecialiseerde advocatenbureaus lopen zich, zeker weten, nu al warm.

Willy Van Damme

Advertenties

37 thoughts on “Medeverantwoordelijkheid vliegtuigongeluk

 1. Dit heb ik op FB en een aantal websites gezet:
  Affairs like the disaster with MH17 of Malaysia Airlines are for me most easily understood in terms of responsibility. By far number I in this case is the united states, which invested 5 billion and more in undermining the Ukraine. This was quite successful and this disaster in simply one of the results. On number 2 in my opinion we have the Ukraine government which allows planes flying in a warzone. On number 3 we have the international aviation community which does in fact the same as the Ukraine government. All the rest like blaming Putin, Russia, Strelkov and what- or whoever is just the opposite of responsible behaviour.
  Kind Regards,
  Ben Braam
  Antwoord:
  Uiteraard is dit ontstaan door de zware manipulaties van de VS, maar ook de EU gaat hier niet vrijuit. Het buitenlands beleid van de EU is de voorbije jaren een van totale destructie en destabilisatie geweest. je hebt de vernieling en zware destabilisatie van Afghanistan, Irak, Palestina, Tunesië, Mali, Centraal Afrikaanse Republiek, Libië, Egypte, Syrië en Libanon.
  En dan had men in de jaren negentig Joegoslavië waarvan de gevolgen nu meer dan twintig jaar later nog steeds goed voelbaar zijn.
  Veel van onze bestuurders zijn gewoon psychopaten die in een cel thuis horen, niet in salons waar ze een volgende oorlog plannen.
  Willy Van Damme

  • Op de BBC zag ik onlangs een verhelderende reportage in de rubriek ‘natuur’. Een wetenschappelijk onderzoeker naar het gedrag van apen had een tros bananen in een mand omhoog getrokken tot in de top van een boom en dan geobserveerd. Eerst kwam de alfa-aap van de bananen eten (VS-adminstratie en ‘Israel’). Die bepaalde dan wie van de rest van de troep ook mochten eten, de slaafjes, die de alfa-aap het beste dienden (de EU). De uitgesloten aap mocht niet meeëten (Palestina, Ukraïne, Irak, Afghanistan, Syrië, Libië, etc …) Uiteindelijk bedacht de uitgesloten aap wel een list om de dominante apen daar weg te krijgen en ook zijn deel te verkrijgen. Ik vind die zoölogische invalshoek altijd heel verhelderend om mee te nemen in een analyse. Aan onze natuur ontsnappen we niet, maar we beschikken wel over een menselijke capaciteit om daar goed mee om te gaan. De duizenden jaren oude constructieve Icarusmythe blijft actueel, maar ook de eveneens duizenden jaren oude Joodse stelling dat het voor een machtige (rijke) lastiger is om ‘het rijk der hemelen’ (= een stabiele, evenwichtige psychologische conditie) te bereiken dan voor een kameel om door het oog van een naald te kruipen (niet dus). Je hebt gelijk dus. Zelfs op het niveau van de machtsmedia zie je al hoe journalisten meestal actief participeren in de psychologische oorlogsvoering. Ze ontwikkelen een soort van tunnelvisie, vermoed ik, waarbij ze alles wat afwijkt van hun GELOOF, het GELOOF binnen hun organisatiecultuur, als ‘cognitief dissonant’ ervaren. Ik voel mij tegenwoordig vooral opgelucht dat ik daar nooit in terecht ben gekomen.
   Edith Legrand
   Antwoord:
   U omschrijft het altijd op een vrij unieke maar correcte wijze. Voor mij een leuke interpretatie. Het doet ons eraan herinneren dat wij inderdaad zoals de rest op deze aarde maar dieren zijn die ook grotendeels als dusdanig reageren.

   Journalisten willen vooral hun bronnen of mogelijke bronnen niet teveel voor het hoofd stoten. En voor iemand als Balliauw zijn dat gezien de aard van zijn journalistiek diplomaten. En dat zijn dus zowel bronnen als vrienden. Zijn collega Peter Verlinden echter heeft naar ik zelf ervaarde wel wat vijanden in dat milieu.
   En zijn bijdragen zijn nochtans zeker niet slechter, integendeel. Het bewijst wat ik al decennia zeg, je moet correct werken en dat zullen ze ook wel aanvaarden en zelfs appreciëren, zij het met lange tanden.

   Ik geloof niet dat iemand in dat milieu mijn beweringen zal weglachen. Maar daarvoor moet je ballen hebben, haar op je tanden, kortom de durf om correct te zijn. Balliauw & Co zijn als bange wezels, lafaards die de waarheid verkopen voor een copieuze maaltijd met ergens een eerste secretaris op de ambassade van iets als Chocowakije. Zielig zo’n ‘journalisten’.
   Willy Van Damme

   • Leuk commentaar Edith, ik snap alleen niet wat Israël in deze context te maken heeft met het neergestorte vliegtuig.
    Zrast

 2. Er van uitgaan deze catastrofe gebeurde alleen al omdat MH17 boven oorlogsgebied vloog is
  wat kortzichtig volgens mij. Ook en vooral boven oorlogsgebied is het niet zo moeilijk om op die hoogte een ‘friendly track’ te herkennen (de route, snelheid, vliegplan, IFF squawk, diplo clearance etc).
  Als men twijfelt kan men een interceptie uitvoeren voor visuele controle. Met andere woorden: verantwoordelijk zijn ook diegene die de trekker hebben overgehaald. De piloot in de cockpit (op bevel van wie?) of de commandant (die de track verkeerd identificeerde op zijn radar) van de grond-lucht eenheid die de raket afvuurde. Als het om een vliegtuig ging: welk vliegtuig, welke nationaliteit, welke basis?
  Men speculeert ook over een mogelijke ‘vergissing’: Poetins vliegtuig zou geviseerd zijn geweest
  en niet MH17. In dit geval moet MH17 zijn neergehaald door een vliegtuig. Dat de piloot ervan een tweemotorig toestel verkeerdelijk zou hebben herkend als Poetins viermotorige airliner lijkt mij weinig waarschijnlijk. Op die hoogte zijn de contrails heel erg duidelijk te zien.
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Ik denk dat U mij verkeerd begreep. Ik wou, terzijde, gewoon ook die verantwoordelijkheid ter sprake brengen. De schuldige is natuurlijk diegene die het vliegtuig neerhaalde. En dan is er de EU/VS die het ho zo nodig vonden om in Kiev een stelletje extremisten en plunderaars aan de macht te brengen. Het was het startschot voor een reeks gebeurtenissen waarvan we het einde nog niet in zich hebben.
  Willy Van Damme

 3. Het heeft maar een dag geduurd en de aap is al uit de mouw. Zojuist op de Britse TV wist een verslaggever, die de persconferentie van Obama bijwoonde, te melden dat Europa zich niet aan de sancties tegen Rusland wilde houden die de VS hen wilde opleggen.
  Uiteraard had Rusland geen belang bij het neerhalen van een passagiersvliegtuig. Ieder weldenkend mens had dit meteen door moeten hebben.
  Gerrit
  Antwoord:
  Uw visie dat Rusland er geen enkel belang bij had om dit vliegtuig neer te halen klopt. Hetzelfde ook voor de EU trouwens. Beiden willen de zaak vreedzaam oplossen. Over die rebellen heb ik twijfels, over die bendes die in Kiev heersen heb ik geen twijfels.
  Daartussen zit gewoon het smerigste crapuul denkbaar. En van de VS weten we dat ze in het verleden herhaalde malen niet terugschrokken voor een provocatie als dit. Er is trouwens zoals herhaalde malen als gebeurde ook nu weer tweedracht in de VS over de kwestie.

  Maar men zou het inderdaad voor een Oekraïens legervliegtuig hebben kunnen nemen. Maar in dat geval heeft men te doen met gasten die op militair vlak randdebielen zijn.
  Dat het Oekraïens leger dacht dat het een Russisch militair vliegtuig was lijkt ook bij de haren getrokken. Het vloog immers naar Rusland.
  Willy Van Damme

 4. Willy,

  U weet als geen ander hoe de mainstream werken. Als er vanuit de media een vraag op Rutte wordt afgevuurd of artikel 5 van de NAVO hierop van toepassing is, dan staat de schuldvraag voor de mainstream al vast. Als het niet Poetin is geweest, dan waren het de Russische separatisten dat kan niet anders. De neo-cons beginnen de oorlogstrommel te roffelen en zien het liefst dat Oekraïne permanent bezet wordt door NAVO troepen.

  De vraag rijst ook hier weer “Who benefits?” Poetin? Heeft Poetin de laatste maanden al niet genoeg over zich heen gehad en is hij het niet geweest die de situatie in zowel Syrië als Oekraïne probeert te de-escaleren? Probeert hij de goodwill, die hij bij vele Westerlingen heeft opgebouwd, teniet te doen met een aanslag op een burgervliegtuig? Wordt Poetin niet geprovoceerd door het Westen om Oekraïne binnen te trekken?

  Wie wilde zo graag Syrië bombarderen en steunt jihadisten in Syrië, Irak, Libië? Wie wil zo graag het NAVO territorium uitbreiden tot aan de grenzen van “Moedertje Rusland”? Wie wil de hele wereld en haar rijkdommen bezitten? Dat komt alleen het exeptionele volk van de VS toe, toch?

  Haha, en in Nederland vindt een grootscheepse bezuinigingsoperatie plaats op Defensie maar in het parlement gaan al weer stemmen op om de dienstplicht her in te voeren. Hoezo? Waarom? Staat er iets te gebeuren dan?
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Ik zou zeggen leve de Joint Strike Fighter F35. Misschien zal hij ooit wel eens vliegen. Toen Obama aantrad leek het in onze media alsof er een mirakel was gebeurd, de VS kreeg een Mr. clean die de wereldvrede ging stichten. Om het op zijn Amerikaans te zeggen: a lot of crap of ook bullshit.
  Willy Van Damme

  • Kunt U mij enig “normaal” bedrijf noemen die met een project als de JSF F-35 verder zou gaan? Dan moet je volgens mij geen zin meer in je bedrijf hebben of zelfmoordneigingen hebben. Maar ja, in dit geval praten wij over belastinggeld en dat is onuitputtelijk, maar een vleugje Bernhard/Lockheed zit er wel aan.
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Toch mooi hoe ze die niet-vliegende rommel aan Nederland verkocht kregen. Uiteindelijk was er nog amper protest. Een Belgenmop in Nederland. En nu hem zien te verkopen aan die ‘domme’ Belgen. Daar zorgt Pieter De Crem, onze minister van ‘vredesmissies’, wel voor.
   Willy Van Damme

   • Maar het levert toch mooi werkgelegenheid op in Nederland, toch? 😉 Ik heb van Nederlanders begrepen dat zij niet zo zitten te wachten op actievoeren, dat schaadt de economie. Zij durven niet te zeggen dat hun bazen hen bij der pik hebben. Sorry voor de uitdrukking.
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Haha, de tewerkstelling. Het is het argument dat ook hier al sluiks begint op te duiken. Erg klassiek, alsof men met zoveel geld geen zinvolle tewerkstelling kan regelen. Of zijn er in Nederland geen noden in de ouderenzorg meer?
    Maar daarmee kan men natuurlijk Libië en Joegoslavië niet kapot gooien.
    Willy Van Damme

   • Ouderenzorg in Nederland? Je moet in Nederland zorgen dat je voor je 65ste op het kerkhof of in de verbrandingsoven ligt. Je AOW en pensioen krijgen dan een welkome bestemming. Hoewel, ik geloof dat er in België nog een andere oplossing is? Jezelf laten “oplossen”? 🙂
    Joop de Jong:
    Antwoord:
    En als we nu eens hoogbejaarden een trip met een F35 beloven? Pret verzekerd.
    Willy Van Damme

   • “Haha, de tewerkstelling. Het is het argument dat ook hier al sluiks begint op te duiken.”

    U ziet het, Europese samenwerking werkt! Er gaan hier ook stemmen dat werkloze Nederlanders die een uitkering genieten, tewerkgesteld moeten worden in Duitsland. Komt U dat ook bekend voor? Mijn vader, hij is inmiddels 87 jaar, heeft de “Arbeitseinsatz” nog meegemaakt.
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Ik heb een beter plan: Cameron, Sarkozy, Obama & Co met hun blote handen Syrië doen weder opbouwen.
    Willy Van Damme

   • “Ik heb een beter plan: Cameron, Sarkozy, Obama & Co met hun blote handen Syrië doen weder opbouwen.”

    Ik zou ze eerst in Libië aan de gang zetten, onder toezicht van Saif. Sarkozy krijgt het extra te verduren, want die moet eerst de €50 miljoen terugverdienen die hij van Gadaffi heeft gekregen voor zijn verkiezingscampagne.
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Ook goed, zolang ze er maar iets nuttigs doen.
    Willy Van Damme

 5. Op hetzelfde moment mogen wij niet uit het oog verliezen dat er in het V.K. en Nederland zaken spelen waarvan de aandacht weggetrokken moet worden. Ook het grondoffensief van het IDF in de Gazastrook niet.

  En dit

  http://www.bollyn.com/are-the-israelis-planning-another-9-11-using-the-missing-777/

  is natuurlijk gewoon raar.
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Het gemak waarmee amper enkele uren na het neerstorten al bewijzen en daders worden aangeduid is typerend voor een bepaalde mentaliteit. Geduld is een mooie deugd. En voorzichtigheid is zeer belangrijk.
  Willy Van Damme

  • Ah, Rothschild zionist, “King” David Cameron zegt dat het steeds waarschijnlijker wordt dat Russische “rebellen” achter de aanslag zitten. “King” David zit echter met een levensgroot pedofielenschandaal in eigen land, die zelfs naar Westminster leidt.
   Joop de Jong
   Antwoord:
   David Cameron is premier kunnen worden doordat niet een Rothschild daarvoor toestemming gaf maar Rupert Murdoch. Eerst wou Murdoch niet van hem weten omdat hij hem totaal onbekwaam vond. Maar doordat Cameron in ruil hem Sky bood en hij Coulson als woordvoerder nam en ‘vriendschap’ sloot met Rebekah Brooks mocht hij dan premier worden. Beiden moesten de Britse regering de facto onder curatele van Murdoch stellen.
   De poging van Murdoch om Sky geheel onder controle te krijgen was echter te hoog gegrepen en hij viel van zijn troon. En daar kwam het schandaal.
   Cameron is de meest onbenullige Britse premier die ik ooit gekend heb. En ik volg de Britse politiek al heel lang.
   Willy Van Damme

   • Maar dat houdt niet in dat Cameron géén Rothschild zionist zou kunnen zijn. Het is inmiddels ook wel duidelijk dat Obama het beleid van zijn voorganger doorvoert, die stond weer onder druk van neo-cons. Neo-cons worden in de VS gezien als neo-fascisten en als er onder neo-fascisten zionisten zitten (ik noem er maar even één, Kagan), waar komen wij dan uit? Bij Leo Strauss (jood, zionist?) en Carl Schmitt (ex-nazi) waarschijnlijk. Ik krijg steeds meer het idee dat nazi niets met nationalsozialismus te maken heeft maar meer met nationalzionismus.

    Correct me if I’m wrong, but I can’t see any other explanation.
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Door U vast te pinnen op een paar namen verliest U de rest uit het oog. Cameron is een machtsmens die met alle mogelijke middelen aan de macht wil blijven nu Rupert Murdoch hem liet vallen. Het is geen toeval dat zijn nieuwe voordracht voor de Europese Commissie een gewezen lobbyist is. Geld en macht!
    Er zijn in deze wereld een boel machtscentra die continu met elkaar in gevecht zijn om meer macht en meer geld. De door U genoemde namen zijn er slechts enkele van.

    Verder vallen mij bij deze zaak toch weeral als verwacht enkele zaken op die verdacht zijn.
    Begin deze week stelde de putschistenregering in Kiev dat hun legertransportvliegtuig door Rusland was neergehaald. De reden was dat het op 6.400 meter vloog en die rebellen niet de middelen hadden om dat vliegtuig neer te halen. En dus moesten de Russen het wel gedaan hebben. Waarna Barack Obama nieuwe sancties tegen Rusland afkondigde.

    Nu, toch maar slechts enkele dagen nadien, krijgen wij verhalen dat die rebellen wel over zo’n raketinstallatie beschikken die tot zelfs 20 km hoog kan schieten. Ze zou zelfs uit de stal van het Oekraïense leger komen. En, klap op de vuurpijl, men heeft er nu plots ook al beelden van.
    En voor zover geweten, maakte geen enkele journalist uit de klassieke media hierover een opmerking. En dat verhaal van die regering in Kiev is toch een tegenstelling die kan tellen dacht ik.

    Verder valt het op dat in diezelfde media niemand vraagtekens stelt bij de Amerikaanse beweringen over deze kwestie. De VS is door haar acties in dit conflict een direct betrokken partij en dus moet men hierom ALTIJD vraagtekens plaatsen bij haar verklaringen.
    Niemand doet het en maakt die opmerking. Maar dat is klassiek. De uitlatingen van Obama zijn voor hen als de dogma’s van de paus. En dan heeft De Morgen het over een volop draaiende propagandamolen waarbij zij dan allerlei soms te gekke beweringen die richting Kiev wijzen noemt. Je moet lef hebben om dat te schrijven en dan zo te berichten.

    Dat het hier eventueel om een grote provocatie zou kunnen gaan zegt of schrijft niemand in onze traditionele media. Ze durven niet of zijn er te dom voor om het te vermoeden. De geschiedenis is nochtans bezaaid met dergelijke provocaties, false flag.
    Typerend hiervoor is het optreden van ‘journalist’ Jan Balliauw op de VRT die fungeert als een soort van woordvoerder van dan eens Didier Reynders, de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, en John Kerry, zijn Amerikaanse evenknie. Je zult in dat milieu nooit een kwaad woord horen over de man. Zeker weten.

    Het gezegde stelt dat de geschiedenis zich immer herhaalt zij het steeds op een iets andere wijze. Het andere gezegde is dat de enige uit de geschiedenis te leren les is dat amper iemand er lessen uit trekt. Beiden zijn, vrij klassiek, ook nu weer van toepassing op dit tragisch gebeuren. Er zijn dus nog zekerheden in het leven. Wees gerust.
    Willy Van Damme

   • Ja, ‘human rights’ ‘phony’ noemen voor de televisie nog wel, dat vergeet ik van mijn leven niet. Hoe droef het ook is, ik kan mijn lach niet inhouden.
    Edith Legrand
    Antwoord:
    Begrijp ik niet.
    Willy Van Damme

 6. Dit is de theorie van Herstel de Republiek website. Misschien toch iets om over na te denken?

  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2014/07/18/vlucht-mh-17-niet-neergeschoten/
  Gerrit
  Antwoord:
  De voorpagina van The Sun is natuurlijk mooi. Het doet mij denken aan de hier geplaatste cartoon uit The Times, die andere rioolkrant van modderverkoper Murdoch. Toen bij de gifgasaanval in Damascus hadden ze ook al diezelfde dag ontdekt dat het Poetin was geweest. Slimme mensen bij Murdoch.
  Willy Van Damme

 7. Een onthullend filmpje op Nos Teletext. http://nos.nl/video/676597-wat-is-er-precies-gebeurd-met-vlucht-mh17.html. Uiteraard krijgt het (pro)russiche gedeelte de schuld met (al dan niet vervalste) email als bevestiging, maar het mooie is dat ze eerst zeggen dat zo’n 50 vliegtuigen per dag deze route nemen, maar even later zichzelf tegenspreken dat niemand meer over ‘het’ gebied vliegt. Ze tonen een kaart met vluchtroutes als bewijs.
  De grote vraag is dus, waarom vloog dit vliegtuig dan juist wel over dit gevaarlijke gebied.
  U ziet, er komen steeds meer vraagtekens bij. Is het gekaapt d.m.v. computerhacking om op de juiste plek te laten neerstorten? (waar zijn de geluidsopnamen van het radiocontact ??) Is het moedwillig of per ongeluk neergeschoten door de ‘rebellen’? Is het neergeschoten door het Oekraiense leger? Of heeft de VS hier zelf de hand in omdat Europa weigerde het boycot-bevel op te volgen?
  Nog een vraagteken: hoe kan het westen zo snel bewijzen, met foto’s en al, in handen hebben als het vliegtuig in vijandelijk gebied ligt?
  Gerrit
  Antwoord:
  Men moet dit zoals steeds bestuderen los van emoties of partij kiezen. De feiten en alleen de feiten tellen en dit moet men koppelen aan wat logisch is en wat niet logisch is. Ik ben geen expert en het ontbreekt mij wegens verlof en veel ander werk aan tijd om dit grondig te onderzoeken.
  Ik wil hier alleen enkele randbemerkingen plaatsen rond de mediaverhalen die de ronde doen. Meer kan niet. Ik denk dat dit mijn toch wel denk ik nuttige bijdrage is. Verwacht dus niet alles van mij. Ik ben geen superman.
  Willy Van Damme

 8. “Verwacht dus niet alles van mij. Ik ben geen superman.”

  U niet, maar John Kerry wel! Die weet het allemaal al, net als met de gifgasaanval in Syrië. Wij hebben onderstaand artikel, wat mij vrij plausibel lijkt.

  http://www.globalresearch.ca/was-ukraines-ministry-of-interior-behind-the-downing-of-malaysian-airlines-mh17/5391909

  En wij hebben dit artikel, die de zaken wat meer gecompliceerder maken.

  http://www.ad.nl/ad/nl/31544/Neergeschoten-Boeing-777/article/detail/3692478/2014/07/20/Kerry-raketsysteem-uit-Rusland-schoot-MH17-neer.dhtml

  Een lanceerinstallatie die vanuit Rusland OektaÏne is binnengesmokkeld? Met wat voor doel dan? Om zomaar een willekeurig burgervliegtuig uit de lucht te schieten of wilt u ook nog beweren dat het specifiek deze vlucht moest zijn? Kom nou mijnheer Kerry, u lijkt wel een complot-theorist. Het valt voor een Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken ook niet mee als hij eerst een bok geschoten heeft met het aanwijzen van de schuldigen van de gifgasaanval in Syrië.

  Na het artikel van Seymour Hersh over de gifgasaanval in Syrië werd het oorverdovend stil, ook in Nederland. Er gaan ook geen stemmen meer op dat “iemand” voor het ICC in Den Haag moet verschijnen, dat komt nog wel als men Assad op een onbewaakt ogenblik te pakken krijgen. Dan hebben zij zielenrust.
  Of, om met duivelin Hillary Clinton te spreken: “We came, we saw, he died.” En dat moet de nieuwe president worden?

  http://www.informationclearinghouse.info/article29472.htm
  Joop de Jong
  Antwoord:
  ik heb het hier al tot in de treurnis geschreven, noch diplomaten, noch de media of de grossiers in mensenrechten hebben interesse in de waarheid. Ondertussen blijkt het dossier van Kiev en hun bazen in de VS in elkaar te storten. Veel praatjes maar niets dat zelf vanb ver maar ljkt op een serieuze aanwijzing.

  Men spreekt van een bericht op de sociale media waarin die rebellen pochen over het neerhalen van dat vliegtuig, maar dat verdween dan volgens die putschisten ultrasnel van het internet. Zo iets beweren is natuurlijk gemakkelijk.

  Ik kan dan evengoed schrijven dat de Oekraïense president Petro Poroshenko een bericht op het internet plaatste waarin die hoera riep omdat ze het vliegtuig van Poetin hadden neergehaald. Maar helaas het bericht werd al na 10 minuten van het net gehaald.

  Als dat verhaal van Kiev een ‘bewijs’ is dan is alles een bewijs. En buiten wat beschuldigingen en een totaal niets zeggende vage video van 12 seconde is er geen beeld dat ze tot heden toonden. Een zwak dossier is een understatement. Het doet denken aan de massavernietigingswapens van Saddam Hoessein, e.d. Alleen geheel onwetenden, totale naïevelingen, idioten of kwaadwilligen nemen dit soort verhalen aan als zijnde waar.

  Ik poog zo snel als mogelijk nog iets over het aspect propaganda te maken, maar ik ben op vakantie. En dat gaat dus minder vlot.
  Willy Van Damme

  • “Ik poog zo snel als mogelijk nog iets over het aspect propaganda te maken, maar ik ben op vakantie. En dat gaat dus minder vlot.”

   Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Ik wil U een link als ondersteuning geven waarin uitgelegd wordt hoe Amerikaanse propaganda werkt.

   http://www.paulcraigroberts.org/2014/07/21/guilt-insinuation-paul-craig-roberts/
   Joop de Jong
   Antwoord:
   We zien wel. Wel vandaag een goeie gelezen in De Morgen waar grossier in Russische indianenverhalen Maarten Rabaey een zekere Sven Biscop van het Brusselse Egmont Instituut voor Internationale Betrekkingen – de Belgische versie van het Nederlandse Clingendael – citeert die voorstelt om de Europese handel in energie met Rusland stop te zetten. De man wil blijkbaar de Europese economie doen instorten.

   En dat werkt dan voor een Belgische overheidsinstelling rond diplomatie en dat soort klinkklare onzin gaat zonder kritische vraag regelrecht in wat zich een kwaliteitskrant noemt. Maar het was dan ook het werk van Maarten Rabaey die eerder beweerde dat Russia Today nooit iets schreef over Pussy Riot. Een simpele 1 minuut maximum durende controle had hem bij Russia Today over de zaak een 300 artikels bezorgd. En dat moet dan de lezers voorlichten.
   Willy Van Damme

  • Fijne vakantie gewenst Willy. Rust goed uit en daarna er weer vol tegen aan.
   Gerrit
   Antwoord:
   Rust goed uit? Daarom dat ze hier vannacht aan de voordeur van het appartement een jonge dame vermoorden, vermoedelijk een lustmoord. Het is eens iets anders zou ik zeggen. Ook hier kammen ze nu de plaats van de misdaad uit. Deze is hier wel kleiner dan in Oekraïne.
   Willy Van Damme

   • Willy,

    dan neem ik aan dat je ons niet wil vertellen waar je op vakantie bent gegaan….

    Zoals ze dan in die omgevingen wel zeggen: ‘Take care maen ‘

    ( Allemaal jalouzie, Willy…ik zit hier maar tussen die maiskolven )
    Jan Verheul
    Antwoord:
    Zeebrugge beste waar deze nacht een jonge vrouw het slachtoffer werd van een vermoedelijke lustmoord door een geweldenaar. Vlak naast het appartementsblok waar ik elk jaar verblijf. Een van de mooiste van onze kust trouwens.

    Verder al wel veel genoten maar het was me toch een speciale vakantie: twee vliegtuigen neer, veel nieuwe Belgische regeringen (is een Belgenmop nu de Vlaams nationalisten niet alleen de eed bij de door hen zo gehate koning gaan afleggen maar zelfs mee zijn speeches zullen schrijven. Je zou nog medelijden krijgen met die extremist van een Geert Bourgeois. Maar nu hij een mooi postje krijgt zwijgt hij natuurlijk in all nationalistische toonaarden.

    Hugo Schiltz, een der tenoren van de Volksunie, moest nog leven, maar misschien is die smeerlap (de man had via een Luxemburgse postbus een klein media-imperium – heel ironisch S.A. Ediflam genoemd – waarvoor ik werkte en toen hij minister van Begroting was ging dat bedrijf failliet. Alleen mits we akkoord gingen om te zwijgen wou hij afdokken. Of hoe crapuleus kun je zijn. Wij weigerden en ik maakte er een leuk stuk over.) zich nu wel als een tol aan het draaien in zijn graf.

    Geert Bourgeois heeft toen in een vlaag van principities de Volksunie doen opblazen. Nu is alles plots OK. Zo kennen we ze wel onze Vlaams nationalisten. Principieel tot de centen komen.
    Willy Van Damme

 9. “Men spreekt van een bericht op de sociale media waarin die rebellen pochen over het neerhalen van dat vliegtuig, maar dat verdween dan volgens die putschisten ultrasnel van het internet. Zo iets beweren is natuurlijk gemakkelijk.”

  De reden daarvan was dat men erachter was gekomen dat deze video op 16 juli 2014 om 19:10:24 was vervaardigd of in ieder geval was geupload. Dus, de avond ervoor. Over bewijzen gesproken.

  Gaat U nu maar lekker vakantie vieren, U heeft het méér dán verdiend!
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Herinner U ook het hier eerder gebrachte verhaal over die foto’s van de New York Times met zogenaamd Russische soldaten die na in Georgië in Donetsk en elders meevochten.
  Gewoon foto’s die op het internet stonden en waarvan iedereen die zo daar bekeek wist dat het om lokale vrijwilligers ging. Daarom mijn harde uitval naar diegenen die dit soort onzin nog geloven.
  Een krant die dit soort beweringen voor waar aanneemt is gewoon niets waard.
  Willy Van Damme

  • O, dit moet ik U ook nog even schrijven. Hetzelfde was het geval met de schietpartij op Sandy Hook op 14 December 2012. Daar had men op 13 December al een condoleance site geopend. Dit moest ik nog even kwijt.

   Goede vakantie gewenst!
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Het schandelijke is dat die leugens worden overgenomen en als dan drie dagen later blijkt dat het leugens zijn dan vertikken de media het te melden. En dat heeft dan de lef om zich zoals NRC, De Morgen, De Tijd en De Standaard de titel ‘kwaliteitskrant’ aan te meten.
   Willy Van Damme

   • Wist U dat er in de VS gebruik wordt gemaakt van “crisis acteurs”? Daar was een officiële site van (inmiddels verwijderd) daarin boden acteurs zich aan om als ouder van een vermoord kind te fungeren. Een aantal van die vermoordde kinderen werden later in de middencirkel van de superbowl herkent. Het kan allemaal in deze dwaze wereld.
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Veel nieuws als dit welke we nu lezen rond Oekraïne is het geesteskind van erg gespecialiseerde PR-bureau’s die ook werken met acteurs. Herinner U het verhaal over die vroeggeboren baby’s in Koeweit bij de invasie van het Iraakse leger. Overgenomen trouwens door die bedriegers van Amnesty International. Of dat verhaal van ‘journalist’ Paul Wood op de BBC World over die Syrische school die door het leger met napalm was aangevallen. Het kwam na die gifgasaanval van 21 augustus.
    Willy Van Damme

   • Was Paul Wood niet de persoon die op de foto stond met Abdel Hakim Belhaj in Syrië? MI6 agent!
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Er is in het Verenigd Koninkrijk een officieel overlegorgaan waarbij hoofdredacties van o.a. de BBC, The Financial Times en een hoop anderen op regelmatige basis contacten onderhouden met o.m. de Britse veiligheidsdiensten.
    Ontkennen dat de Britse media het verlengstuk zijn van de Britse buitenlandse politiek is dan ook verloren moeite. De perikelen rond MH17 bewijzen dat trouwens nog maar eens overvloedig.
    Willy Van Damme

  • Ja, dat herinner ik mij nog heel erg goed. De New York Times heeft wel excuses aangeboden, ergens op pagina 19 in een klein hoekje.
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Zo simpel is dat en daarna gewoon verder doen. De Amerikaanse persprijs is dan ook genoemd naar de vroegere krantenmagnaat Joseph Pulitzer, mogelijks de grootste smeerlap in zijn genre ooit.
   Willy Van Damme

   • Hoe staat dit in verhouding met Seymour Hersh dan?
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Ik vond zijn verhaal over die gifgasaanval niet echt sterk. Interessant was echter dat men het in de traditionele media totaal negeerde. Ook dat men hem op bepaalde plaatsen met nep argumenten en slagen onder de gordel poogde te besmeuren. Het toont dat men hem vreest. En die beide zaken maakten het toch hoogst interessant.
    Willy Van Damme

   • Ik vind de oorverdovende stilte wereldwijd rond de gifgasaanval in Syrië inderdaad opmerkelijk. Ik heb onze volksvertegenwoordigers ook de vraag gesteld hoe het komt als het merendeel van de Syriërs tegen Assad is, hij toch herkozen is? Geen antwoord. Het opent tevens de vraag wat wij met personen als Abu Abdu moeten? Politicologie gestudeerd in Nederland, waarom?
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Ik ken geen Abu Abdu. Sorry.
    Willy Van Damme

   • 🙂 🙂 🙂

    “De Amerikaanse inlichtingendiensten denken dat het neerschieten van het Malaysia Airlines-vliegtuig boven Oekraïne waarschijnlijk een vergissing is geweest van pro-Russische separatisten.”

    “Maar de diensten hebben geen ‘technisch bewijs’ vrijgegeven dat het vliegtuig is getroffen door een zogeheten SA-11-raket, zoals eerder is gezegd, of dat de raket is afgevuurd door pro-Russische separatisten.”

    Snapt U het nog? Wordt er ook nog onderzoek gedaan of het vliegtuig is neergehaald door het Oekraïense leger of doen wij daar niet aan?

    http://www.ad.nl/ad/nl/31544/Neergeschoten-Boeing-777/article/detail/3695308/2014/07/22/VS-geen-aanwijzingen-voor-betrokkenheid-Rusland.dhtml
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Wat de VS hier denkt heeft niets met de waarheid te maken maar met het innemen van een diplomatieke positie. Zij willen continu herrie tussen de EU en Rusland en dat is bepalend voor hun verklaringen en daden.
    Verder zijn er in het geval van het neerschieten van dit vliegtuig twee mogelijkheden: Een vergissing van die rebellen, wat kan, of het bewust provoceren van een verdere crisis door het moedwillig neerhalen van dit vliegtuig door de VS of groepen binnen het Oekraïense leger en die in het leger opgenomen fascistische bendes.
    Israël zou ook een rol hebben kunnen spelen om zo haar optreden in Gaza wat uit de media te halen. Maar dat lijkt mij te ver gezocht.

    Mijn gok is op dit tweede, een bewuste provocatie. Dat ze in Kiev al de dag zelf boven kwamen met een geluidsband en videobeelden die hun stellingen moest bewijzen is, zacht uitgedrukt, hoogstens verdacht.
    Willy Van Damme

   • “Wat de VS hier denkt heeft niets met de waarheid te maken maar met het innemen van een diplomatieke positie.”

    Wie gaat er dan “diplomatiek” excuses aanbieden aan Poetin? Wie heft de aanstaande sancties tegen Rusland op? Wie vertelt de nabestaanden dat het om een ‘tragische vergissing’ gaat en dat je er maar mee moet leren leven, niet wetende door wie deze ‘tragische vergissing’ is begaan?

    Ik denk dat wij beiden weten wat er “diplomatiek” onder een ‘tragische vergissing’ wordt verstaan. De twee citaten die ik uit het AD heb geciteerd spreken elkaar tegen. Wij kunnen dus gevoegelijk aannemen dat het toestel is neergehaald door het Oekraïense leger.
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Ondertussen heeft ook de VS meer gegevens bekend over haar visie. En plots is ze niet meer zeker over de betrokkenheid van Rusland in de zaak. Waarmee ze haar eerdere beweringen deels al tegensprak. Wat ook opvalt is de nadruk die ze legt op het element ‘vergissing’ vanwege die rebellen.
    Ze had evengoed kunnen zeggen dat het moedwillig was gebeurd. De VS spreken daarbij ook haar vazallenregering in Kiev tegen. Die stelden dat die raketten Russisch waren die hen ook bedienden.

    Voordien stelde Kiev dat er bij haar geen dergelijke raketten gestolen waren. Wat de VS eerder tegensprak zeggende dat de rebellen wel een batterij luchtafweerraketten hadden kunnen stelen. Maar, stelde de VS tot gisteren, die was elders en niet operationeel. Met dan als vraag hoe dit dat weten.
    Nu klonk het dus dat die rebellen toch zo’n werkbaar rakettensysteem hebben en mogelijks zelfs zonder Russische hulp gebruikten. En dan is het: Wat zal het zijn ja?

    Verder toonde de VS vandaag foto’s waarvan ze stelt dat die genomen waren op 19 juni en 21 juli. Het betreft foto’s vermeend genomen van de buurt van de Russische stad Rostov niet ver van Oekraïne die dan een opleidingscentrum voor die rebellen moet voorstellen. Van een ‘bewijs’ gesproken.

    Bovendien kan dat moeilijk diplomatiek zwaar wegen. Het is immers de VS die met hulp van facistische knokploegen een staatsgreep pleegde die ze dan in de sfeer van fascistische knokploegen en een gebrek aan persvrijheid via nepverkiezingen ‘legaliseerde’. Maar, zoals reeds geschreven, gaat het hier niet over het lot van die slachtoffers of de waarheid. Beiden staan ten dienste van het hoger belang van Washington.
    Willy Van Damme

 10. Beste Willy, kijk hier eens naar:

  https://bellingcat.com/category/resources/case-studies/

  Evidence That Russian Claims About The MH17 Buk Missile Launcher Are False
  Jan
  Antwoord:
  Die website is tot mijn grote verbazing het werk van Eliot Higgings, alias Moses Brown. De man speelde een grote en erg negatieve rol in de crisis rond Syrië. In zekere was hij de duistere kracht achter de bewering van Human Rights Watch en The New York Times over het aanduiden van die eenheid van de Syrische Republikeinse Garde als dader van die gifgasaanval van 21 augustus 2013.

  Bovendien is korte tijd later gebleken dat hij verhalen kende over Syrische rebellen die over sarin beschikten of het wilden aanmaken. Wat hij dan maar netjes had verwegen. Dubieus is een voor hem gepast woord. En dat hij hier nu opduikt versterkt mijn vermoedens alleen maar. Hij stinkt als een volwassen mesthoop.

  Leuk is ook dat The New York Times haar reporter C.J. Chivers op deze zaak zette. Hij was de bedrieger die tekende voor dat artikel over die gifgasaanval en de Republikeinse Garde. Chivers is een oud-militair. De geschiedenis is zich dus netjes aan het herhalen.

  Het valt verder op dat de Fransen en de Britten elkaar gisteren en vandaag over de kwestie de huid vol scholden. Typerend is dat er al een gelijklopende verklaring van de Britten en de Amerikanen kwam en een gezamenlijk akkoord van de Russen en de Duitsers. En dan heb je de klassieke ‘verdachten’ zoals de Zweedse minister van Buitenlandse zaken Carl Bildt en die regering in Litouwen die zich ook al aan de kant van de VS te scharen.

  Daarbij wist de Financial Times vandaag te schrijven: ‘EU pressed to raise heat on Russia’. met andere woorden: De VS poogt de EU te chanteren om in de pas te lopen.
  Leuk is ook te constateren dat Radek Sikorski, Pools minister van Buitenlandse Zaken, voor zover geweten geheel zwijgt. Na het uitlekken van zijn aanval op de VS lijkt die wel politiek dood. Hij bevestigde het verhaal over zijn uitlatingen trouwens en is daardoor uitgeschakeld voor een Europese topjob.
  Noch bloemen noch kransen zou ik zeggen. We zullen hem niet missen.
  Willy Van Damme

 11. Het zijn drukke dagen voor wereldverbeteraars zoals ik (… mijzelf altijd met de nodige zelfspot noem, als ik het belangrijker vind om aan ‘de wereld’ te werken ipv aan mijn eigen zaken.) .

  Op http://www.dejoop.nl kon ik twee dagen mijn ei kwijt, maar toen werd ik geband.

  Nu maar weer op de Volkskrant wat ingestuurd.
  Telkens met een maximum van 500 tekens.

  Als je ziet hoe het volk is opgehitst tegen Putin in vier dagen tijd, dan word je bang.
  Het was een leerzame ervaring.

  Hieronder mijn laatste reacties op de Volkskrant.

  Willy zal wel zeggen dat het allemaal wat genuanceerder ligt, en dat niet alles bewezen is. Akkoord, maar mijn opponenten zijn met een hetze bezig Willy. Hun genuanceerdheid is tot nul gedaald.

  ===
  Wat mij onmiddellijk duidelijk was, dat is dat de Separatisten de schuld zouden krijgen. Dat Putin nu de schuld krijgt had ik niet zo verwacht. Maar beiden gaan aan deze ramp ten onder. De VS en haar werktuig om Rusland te breken, de Ukraïne, varen wel bij deze catastrofe. Dat is duidelijk. Het zou niet de eerste keer zijn: Lusitania, Pearl Harbor, Tonkin, 911, de couveuse babies, de WMD’s, de bommen die Ghadaffi zou gaan gooien, het gifgas van Assad: de Amerikanen hebben een lange traditie.
  ===
  Er is een fantastische volkswoede opgewekt tegen Putin. De organisatie daarvan is al twee jaar geleden begonnen. Nu hebben de Yanks een vliegtuig neergeschoten, en de onmacht van een aantal rebellen in oorlog die voor hun leven vechten doet de rest. Hoe men dit allemaal Putin kan verwijten is natuurlijk onbegrijpelijk. Maar zo gaat het altijd: Zorg voor bloed. Beschuldig iemand met wat leugen-argumenten, herhaal dat. Hits de massa op. Het voksgericht doet de rest.Jij wast de handen in onschuld.

  ===
  Na het neerstorten van de MH17 zijn er al weer 300 burgers gedood door Kiev. Daar is uiteraard niet één regel aan gewijd in onze media.
  Ik hoop dat de OVSE mensen tijd hebben om nu de separatisten te helpen de lijken bij elkaar te dragen.
  Die Ukraïners worden door onze vrienden in Kiev vermoord, met onze steun en wij halen ze door het slijk als ze niet snel onze doden bij elkaar dragen. Ik schaam me om Hollander te zijn. http://tiny.cc/108djx

  ===
  –De mensen van de Krim hebben zich afgescheiden van Kiev, omdat daar een coup was gepleegd, en de coup-leiders hen als etnische Russen alle kwaads toe wensten: ‘They must be killed with nuclear weapons’. Toen vroegen de leiders aan hun volk om legitimatie, middels een referendum. Daarna hebben ze gevraagd aan Rusland of ze zich konden aansluiten bij hun oude vaderland. Leek ze waarschijnlijk ook veiliger. Zo liep dat, mijnheer Bildt. Volgens de Frankfurter Allgemeine OK: http://tiny.cc/g1nwfx

  Groet van Jan Verheul
  Antwoord:
  Kijk, dat je je verhaal in de Nederlandse media amper of niet kwijt raakt is geen enkele verrassing. Censuur heet dat.
  Wat me nog altijd dwars zit is die zaak in Den Haag met die Russische diplomaat die gearresteerd was voor vermeend dronkenschap en mishandeling van zijn kinderen. Het veroorzaakte merkwaardig genoeg een grote rel in de pers en was de start van een in jaren niet meer geziene campagne in Nederland tegen Rusland.

  Normaal wordt iemand die dronken is zelden opgepakt, en met een diplomaat zal dit NOOIT gebeuren. Bovendien worden om legale redenen zulke zaken steeds in stilte afgewerkt. Het geheim van het onderzoek en de privacy. Maar neen, hier arresteerde men zomaar een diplomaat en hing men dat daarenboven al die avond nog eens aan de allerhoogste in Nederland te vinden klok.

  Waarbij de pers ongetwijfeld ingelicht door leden van de Nederlandse regering of hun medewerkers (een gewoon politieman doet dat niet), alles klakkeloos zonder nuancering, zonder woord- en wederwoord en voorzichtigheid voor waar overnamen en de man pikzwart maken. Een grove schending van de journalistieke regels. Maar voor de moralisten bij Trouw, NRC en De Volkskrant of Pauw en Witteman geen enkel probleem.

  En dan stelt een normaal kritisch persoon zich de vraag: Wat is hier juist aan de hand? Een vraag die de klassieke Nederlandse media nooit stelden. Want daarna kwamen dan de homo’s, enzovoort.

  • @Jan,
   ‘Als je ziet hoe het volk is opgehitst tegen Putin in vier dagen tijd, dan wordt je bang.’

   Dat is natuurlijk het beeld dat de mainstreammedia aan zichzelf verplicht zijn – om te demonstreren dat ze goed bezig zijn, maar dat beeld wordt steeds maar fragiler omdat het op illusie gebazeerd is. ‘Real’-journalistiek daarentegen blijkt wel stilaan meer impact te hebben in de reële wereld zoals bijvoorbeeld blijkt uit het plotse opstappen van William Hague en Kenneth Clarke in Engeland. (Zie: http://www.wacbelgium.be/nieuws/william-hague-en-kenneth-clarke-stappen-onverwacht-op).
   Luc Demeyer
   Antwoord:
   De hetze die men nu voert tegen Rusland en vooral Poetin is inderdaad bangelijk en is ronduit schandelijk. Roddels en geruchten worden waarheid en al wat in een andere richting zou kunnen leiden wordt gewoon verzwegen.

   Het is laster en de methodes doen denken aan het McCartyisme in de VS of wat de Völkischer Beobachter deed met haar vijanden.

   Een opmerking betreffende de tekst waarvan je de link meestuurde. William Hague – in mijn ogen een stuk onbenul – heeft wel degelijk nog een functie in de regering. Hij is nu immers voorzitter van het Britse Lagerhuis, wat uiteraard wel een fikse degradatie is in vergelijking met zijn vorige functie van minister van Buitenlandse Zaken.

   Wat betreft Kenneth Clarke lijkt mij zijn ontslag mogelijks te maken te hebben met het feit dat hij de meest uitgesproken pro-Europees was in het kabinet. Mogelijks ook omdat hij werd gezien als ‘Wet’ of een ‘One-Nation Tory’, dit is de zogenaamde linkervleugel van de Conservatieve Partij die sinds Margaret Thatcher zwaar in de verdrukking is.

   Over die grote pedofiliezaak die nu ontdekt is spreek ik mij niet uit omdat ik er amper iets van ken. Maar niets zou mij wat betreft het Verenigd Koninkrijk nog verbazen. Het is een der meest corrupte landen ter wereld.

   Verder moet men vrij debiel zijn om iets serieus te verwachten van een door de Britse regering aangestelde onderzoekscommissie. Het idee is de publieke verontwaardiging te laten afkoelen en het dossier dan te bedelven. We kennen dat in België ook wel.
   Willy Van Damme

  • Voilà, ik was niet van plan mijn theorie hier meteen al te posten, maar nu u dat merkwaardige verhaal over die dronken Russische diplomaat te berde brengt, denk ik dat het hier past. Na alle gegevens te hebben bestudeerd is mijn theorie dat het regime in Kiev die Maleisische vlucht heeft neergehaald op bevel van Washington. Mijn eerste vraag was: “Waarom Maleisië”, maar dat was toeval, denk ik nu. Maleisië had gewoon pech. Het waren die 200 Nederlanders, die ze moesten hebben. Nederlandse media, politici en populistische academici en dito opiniemakers hebben ruimschoots aangetoond dat zij als geen ander Europees land GELOVEN in boosaardige mythes over anderen – het is een cultuur op zich geworden – en zeer makkelijk te verleiden zijn tot het soort uitspraken over anderen dat het eigen imago moet opkrikken. De opwinding en spanning is ook meestal goed te zien in de diverse praatprogramma’s. Binnen drie maanden begint het stookseizoen en dat kan een belangrijk verschil maken ten nadele van Washington. Vandaar de zenuwachtigheid en poging om versneld de controle te versterken. Dode Nederlanders bieden cynisch genoeg de beste kans op ‘succes’ voor Washington.

   En nu ik toch bezig ben, ik kwam gisteren een artikel van The Guardian tegen dat blootlegde dat de helft van de Britse toppolitici steekpenningen heeft ontvangen van Zionistische organisaties. Daarbij rijzen dan vragen zoals: “Wat heeft Herman Van Rompuy gekregen voor zijn oorlogsstokerij, hoeveel heeft Verhofstadt gekregen? En Di Rupo, die twee keer naar het Joods museum gaat omdat daar slechts 4 mensen zijn vermoord, hoe legt hij dan uit dat hij niet naar al die andere plekken gaat waar mensen vermoord worden? En hoeveel strijkt Rasmussen op voor zijn oorlogstaal? Als journalisten echt journalist zijn dan zouden ze dat eens mogen onderzoeken.
   Edith Legrand
   Antwoord:
   Ik denk dat ik je thesis hier over Nederland deel.
   Wel is Maleisië zeker ook voor de VS een interessant doelwit. Dit heeft te maken met de door de VS gecreëerde spanning rond de Zuid-Chinese Zee. Daar poogt Washington een cordon rond China te weven over de problemen met enkele eilanden, zandbanken en atollen in die zee.

   De leiding in dit conflict is naast de VS blijkbaar in handen van Australië (er zijn ook veel Australiërs onder de slachtoffers), Japan en Vietnam. Het gaat zelfs zover dat de VS nu al materiaal levert aan het Vietnamese leger.

   Dat dit de erfgenamen zijn van die ‘smerige’ Vietmin/Vietcong/communisten blijkt ineens van geen enkele tel. Het zogenaamde mediagenieke drama van de Bootvluchtelingen is vergeten, de spons erover. De ongeveer 54.000 doden van het Amerikaanse leger die sneuvelden tijdens de oorlog tegen Vietnam moeten zich omdraaien in hun graf.

   Het voor het land oerdomme beleid heeft en zal hen veel kosten, vooral in de zin van minder investeringen en dus groei. Het roept vragen op in hoeverre zware druk van de VS op Hanoi hier een rol speelde. Het gedrag van de Vietnamese leiders is zeker niet rationeel te vatten.

   Maleisië is een belangrijk lid zowel binnen de islamitische wereldorganisatie OIC (de Organisatie van de Islamitische Conferentie, een groep van zogenaamde moslimstaten) als binnen ASEAN (de Associatie van Zuidoost Aziatische Landen) en daar kan de VS elke hulp goed gebruiken. Zo poogt de VS al een tijd ASEAN voor haar kar te spannen bij de uitbouw van haar cordon tegen China. Tot heden tevergeefs mede omdat Maleisië niet wou meespelen.

   Dat dit andere Maleisische vliegtuig dat een paar maand geleden in het niets verdween vooral Chinese passagiers aan boord had kan natuurlijk ook een toeval zijn. Geheime diensten zullen zich hier wel vragen bij stellen.

   Wat betreft Nederland kan gesteld worden dat dit van oudsher vooral een handeldrijvende mogendheid was. Daarbij was de handel met Rusland altijd al heel belangrijk. Gedenk de Hanzesteden voor wie in- en uitvoer met Rusland mede centraal stond. Gedenk ook het hier al besproken bezoek van tsaar Peter de Grote aan Nederland en België. Of het huwelijk van koning Willem II met een Russische prinses.

   Maar Nederland is ook het land van de predikende dominees. En af en toe moeten die ook al eens hun zeg kunnen doen. Het voelt immers goed aan om eens wat ‘politiek correct’ te zijn. En dan is dit de gelegenheid bij uitstek om de pseudomoraal te laten spelen om deze zo, ogenschijnlijk, de bovenhand te laten halen op de kooplui.

   En op dit dilemma speelt Washington duidelijk in. En dus poogt men de zeer belangrijke handel met Rusland zoveel mogelijk kapot te maken. Rotterdam is bijvoorbeeld de belangrijkste haven voor de invoer van Russische goederen in de EU.

   En dus zonder enig bewijs – het onderzoek is amper gestart – wordt de zaak dan maar in de schoenen van die rebellen en zo Poetin gestoken. Want – en dat is een andere Nederlandse traditie – Barbertje moet hangen.

   Verder valt het ontzettende dilettantisme van de Nederlandse regering hier op. Vooreerst haalt ze zwaar uit naar de wijze waarop de autoriteiten in Donetsk met de slachtoffers omgingen. Dat klopt natuurlijk, maar het is er wel oorlog tegen de centrale regering en dat is dit perfect te begrijpen.

   Wat zou er gebeurd zij moest in de meidagen van 1940 vlak tijdens het Duitse terreurbombardement op Rotterdam op de Grebbellinie (de Nederlandse verdedigingspositie tegen het binnenvallende Duitse leger toen) zo’n ramp had plaats gehad? Vermoedelijk een nog grotere chaos. Logisch toch. Premier Mark Rutte en zijn minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmerman lijken het niet te beseffen.

   Maar helemaal te gek was het van deze regering om een gewapende eenheid naar de plaats van de ramp te willen sturen. Hoe idioot moet men zijn om dat idee te opperen en het dan nog als officieel beleid internationaal voor te stellen? Compleet geschift natuurlijk.

   Wou Nederland een nieuwe strafexpeditie genre die van Atjeh van meer dan 100 jaar geleden misschien? Dat het ongeveer vier dagen duurde voor men dit geheel onzinnig voorstel introk toont dat ook de Nederlandse regering diplomatiek helemaal niets voorstelt. Rutte en Timmerman zijn gewoon clowns.

   Verder is het toch eigenaardig dat gelijktijdig met die aanslag op dat vliegtuig Israël begon met zijn inval in Gaza. Het is een element dat men zeker moet in de gaten houden. Ook hier zullen veiligheidsdiensten vragen bij hebben.

   Wat betreft je opmerking over het Verenigd Koninkrijk heb je natuurlijk ook gelijk en het land is gewoon door en door corrupt. Alles is er te koop, kijk maar naar een gruwel als Jimmy Saville, de ‘held’ van o.m. Top of the Pops en andere ‘caritatieve’ doelen.
   Tot en met lijken neukte dit stuk onmens. Maar hij was wel een held, een goede man en dus onaantastbaar, ook voor het al even corrupte gerecht.

   Hoever die corruptie gaat bleek de voorbije dagen trouwens uit een verhaal over de Conservatieve partij. Daar bleek een zekere Lubov Chernukhin 160.000 pond sterling (202.153 euro) te hebben gegeven om een spelletje tennis te kunnen spelen met David Cameron en de Londense burgemeester Boris Johnson, een kandidaat om de nieuwe Conservatieve premier te worden.

   Zij is lid van de Conservatieve Partij, bankier en de echtgenote van Vladimir Chernukhin, van 2000 tot 2002 adjunct minister van Financiën in de eerste regering van president Vladimir Poetin.
   Deze oligarch is multimiljonair (hoe hij dat werd is natuurlijk onduidelijk) en zit nu in Londen bij Polyus Gold International Ltd, een op de Londense beurs zittend bedrijf. Maar dat hij nu in Londen en niet meer in Moskou leeft zegt wel veel.

   De Britse vrienden van Bart De Wever zijn dus te koop. Een tip als dat nodig moest zijn.
   Willy Van Damme

   • De eerste dag was Rutte nog wel redelijk, maar de media dwongen hem om te gaan doen alsof de hele wereld om de Nederlandse slachtoffers draait.

    Voor de goede orde: In dat gebied vielen tussen 9 en 15 juli 2250 slachtoffers door de oorlog. En tussen 17 en 21 juli werden 400 burgers gedood.
    Ze hebben dus wel andere dingen aan hun hoofd dan de Nederlandse ‘onderzoekers’ te begeleiden.
    Neemt niet weg, Rutte houdt goed vol: “Rutte belt Ukraïense president: ‘Stop gevechten ! ” http://www.volkskrant.nl/vk/nl/31522/Vliegtuigcrash-in-Oekraine/article/detail/3704936/2014/07/29/Rutte-belt-Oekraiense-president-stop-gevechten.dhtml Daar word iemand als dan toch weer ik wel vrolijk van.

    Over het feit dat alweer Malaysian is getroffen heb ik toch wel andere ideeën:
    In 1998 weigerde Maleisië om zich uit te leveren aan het IMF. En hun long-time president Mahathir is de enige president ter wereld die harde taal spreekt over de enorme invloed van joden wereldwijd en in de financiele wereld.
    Hij heeft in de laatste jaren ook een Tribunaal opgezet in Kuala Lumpur en daar zijn Bush en Blair en Israel veroordeeld wegens oorlogsmisdaden.

    Daar word je niet populair van in de wereld van de Neocons. En het is in hun wereld dat we elke dag weer een beetje meer terecht komen. Het is hun agenda die we voor onze ogen zien werkelijkheid worden.

    Hier mijn blog over Maleisie: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/07/367-malaysia.html
    Ja Verheul
    Antwoord:
    Mijn probleem was met dat regeringsvoorstel voor een gewapende missie naar ginds te sturen. Dat was compleet gek. Een missie met ongewapende waarnemers zoals nu is daarentegen nodig.

    Men is daar in een chaotische oorlogstoestand waarbij bepaalde steden afgesneden worden van water en elektriciteit en er gevochten wordt. Dan is zo’n missie erg zinvol.
    Het maakt het vechten er ook zo goed als onmogelijk en dat is essentieel. Maar die ‘regering’ in Kiev en de VS zien dat natuurlijk liever niet gebeuren.

    Verder is het toch ook opvallend dat Nederland en niet Oekraïne de leiding heeft van het onderzoek. Een Russische vraag. Normaal had het onderzoek door Kiev moeten gebeuren. Nu niet en dat is toch een element dat nogal makkelijk vergeten wordt.

    Maar Rutte en de andere leiders van de EU staan onder zelden geziene Amerikaanse druk om braaf te zijn. En het is daarom uitermate schandalig dat de grote media het spel van de VS als domme kiekens schaamteloos meespelen. Ze ondergraven zo de positie van hun eigen regering en de welvaart van het land.

    Want, wees zeker, intern weet men in Europa wel hoe de vork aan de steel zit.
    Het valt toch op dat alleen de VS samen met Kiev steeds met die verhalen over Rusland komen. En dat zou voor een geoefend toeschouwer al heel veel moeten zeggen.

    Wat betreft de relatie tussen Maleisië en de VS zijn de door U meegegeven elementen mij wel bekend. De huidige regering zet het beleid van Mahathir voor zover geweten gewoon verder.
    Maar ook hier voert Obama de druk zeker op. Obama is naar mijn gevoel de meest agressieve president uit de Amerikaanse geschiedenis.
    Willy Van Damme

 12. Na de ‘solid evidence’ van Colin Powel om de motieven voor de Irak-oorlog te verklaren, heeft de VS nog vaak ferme beschuldigingen geuit, maar volgens mij waken ze er voor om details te noemen.

  Ik vraag me ook af waarom het Uktaïense leger de Air traffic Controle gesprekken met de piloten van MH17 zo snel in beslag nam, en ze tot nu toe niet als bewijs in de media heeft gebruikt.

  Het zijn juist de Russen die altijd schoorvoetend met info zijn.
  Maar dit keer mogen we niet klagen.
  Afgelopen maandag hebben ze verteld wat ze met hun radars en met luchtfoto’s hebben waargenomen.
  En dat is heel interessant.

  De persconferentie werd direkt vertaald, maar was onbegrijpelijk voor mij.
  Maar een samenvatting ( 10 min. ) op Russia Today is redelijk goed te volgen.

  Ook staat er een geschreven uittreksel op de site.

  Dat heb ik dan weer in het Nederlands vertaald, en hier en daar wat begrijpelijk gemaakt.

  Hier vindt U het: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/07/365-ramp-mh17-rusland-geeft-haar.html

  Enkele punten:
  – Er is een Ukraïens jachtvliegtuig dat vlak voor en tot na het neerstorten dic ht bij de MH17 vloog.
  – De Ukraïners hebben op de dag van de aanslag een Buk geplaatst valk bij het door de separatisten gecontroleerd gebied. De dag na de aanslag was die Buk al weer weg gehaald.
  – In de dagen 15, 16 en 17 juli werkten er steeds meer radar installaties. Tot 9 toe op de dag van de aanslag. Daarna werken er slechts 3 radars per dag.
  – de foto van de Buk op transport waar één raket ontbreekt, en die door Kiev als bewijs is aangevoerd, is getraceerd: hij is genomen in een dorp dat altijd door Kiev is gecontroleerd.

  NB: de Russen gebruiken hier alleen maar de radarbeelden die ze van hun burger-luchtvaart hebben. De beelden van Awacs en militaire beelden gebruiken ze niet.

  Groet, J.V.

  ( En goede vakantie. Hier is het weer in elk geval heel prima ! )
  PS: het was een bijzondere belevenis om te zien hoe de volkswoede in enkele dagen tot een toppunt werd gedreven. Ik vrees dat de arme schapen reddeloos verloren zijn.

  Nagekomen nieuws: Toch nog een optreden van Colin Powel: http://tiny.cc/3x4hjx
  Antwoord:
  Het moet toch zowat iedereen opvallen dat alle beweringen over Rusland praktisch alleen afkomstig zijn van Kiev en de bazen in Washington. Maar in ’s hemelsnaam wie gelooft nog de beweringen van een John Kerry. De man kan misschien wel met een nog uitgestrekter gezicht dan Colin Powel liegen. Maar zelfs dan heeft hij het lastig om zijn leugens te verkopen. Gelukkig zijn er nog voldoende pennenlikkers voorhanden.
  Willy Van Damme

 13. Persvrijheid oké, maar dit gaat mij zelfs te ver.

  http://www.ad.nl/ad/nl/31544/Neergeschoten-Boeing-777/article/detail/3699096/2014/07/25/Russische-krant-vraagt-vergiffenis-voor-drama-MH17.dhtml
  Joop de Jong
  Antwoord:
  De krant Novaya Gazeta die dit publiceerde en men vandaag portretteerde als de enigste onafhankelijke Russische krant is eigendom van Alexander Lebedev. Hij is sinds een tijd ook met goedkeuring van de Britse regering eigenaar van de Londens avondkrant London Evening Standard, een vitrioolachtige krant die o.m. 100% achter Israël staat en alles wat zogenaamd links is (Kenneth Livingstone bijvoorbeeld) op fanatieke wijze beklad in de klassieke Britse stijl.

  Anna Politovskaya, de door onze media tot heilige verheven journaliste die vermoedelijk door Tsjetsjenen werd vermoord, werkte voor de krant. Zij zweeg steeds over de misdaden van de Tsjetsjeense door het westen bewapende salafisten en zag tijdens de oorlog met die salafistische jihadisten alleen maar misdaden bij de Russen en vooral dan in de persoon van Poetin.

  In die zin werkte zij samen met de naar Londen gevluchte oligarch Boris Berezovsky en zijn adjudant, de met polonium vermoorde Alexandr Litvinenko. Van beiden is het geweten dat ze die salafisten steunden – Berezovsky leverde hen toen hij nog in Rusland aan de top zat wapens – en werkten voor de Britse veiligheidsdienst MI6. Hun verhalen waren identiek. In zekere zin kan men Novaya Gazeta het overblijfsel noemen van het ooit oppermachtige Russische mediaimperuium van Berezovsky.

  Een huidig medewerker van die krant is de veel door de westerse media geciteerde Pavel Felgenhauer die in 2008 beweerde dat de oorlog in 2008 tussen Rusland en Georgië vooraf door Poetin was gepland. Ik hoef je en de andere lezers waarschijnlijk niet te zeggen dat hij hiervoor buiten die bewering nooit enig bewijs aanbracht. Maar het was te mooi voor onze pennenlikkers om hem zomaar te negeren.

  Vermoedelijk zullen de Britse en Amerikaanse ambassades in Moskou hun bevriende journalisten wel zijn telefoonnummer hebben gegeven met de heel vriendelijke vraag hem zeker niet te negeren. Het vaderland roept nu eenmaal. Maar deze achtergrond zul je bij de NRC en de andere (sic) kwaliteitskranten niet lezen.

  De Morgen had vandaag trouwens drie pagina’s met nog meer modder over Poetin van een man van Newsweek onder de smeuïge titel ‘Het decadente leven van tsaar Poetin’ geschreven door een zekere Ben Judah.
  Daarin lezen we dat de man nooit kan glimlachen en geen tijd tot nadenken heeft. Van een serieuze kritische politieke (binnen- en buitenlandse), sociale en economische analyse is zoals te verwachten dan ook geen sprake.
  Wel dat Poetin een liefhebber is van hockey, zwemt en veel reist. Met verder geen medewerkers, adviseurs of kabinetsleden maar zoals het hier past ‘hovelingen’. Roddelniveau dus waaraan die journalist dan drie jaar zou gewerkt hebben. Een groothandelaar in roddels, modder en nonsens.

  En dan was er vandaag nog het Amerikaanse Foreign Policy waar een zekere Michael Weiss een artikel schreef onder de heel duidelijk titel ‘How to kneecap the thug in the Kremlin’ – ‘it’s time to treat Putin like the crime boss he is’ (Hoe schieten we de knieën kapot van die boef in het Kremlin – Het is tijd om Vladimir Poetin te behandelen als de gangsterbaas die hij is).
  Het gaat dus in crescendo.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s