Oekraïne–De vlag gehesen

Dat de Amerikaanse krant The New York Times er alles voor over heeft om de waarheid rond Oekraïne te verbergen is zonder meer bewezen. Je zult er het woord fascisme bij het bespreken van de nieuwe Oekraïense regering en haar coalitiepartners als Svoboda en Pravy Sektor niet vinden. Hoogstens lees je er iets als radicalen of ultranationalisten.

Washington wil de indruk geven voor democratie te zijn, tegen corruptie en alleen dus nette vrienden te hebben, geen tuig. En dus bestaat die regering in Kiev voor de NYT uit dappere mensen van goede wil die strijden tegen de duistere misdadige vijand.

Dat ze zich daarbij al eens verdacht maken en of belachelijk is eveneens geweten. Pakken lezers van de krant hebben dat al door, getuige de niet aflatende stroom van voor de krant kritische lezersbrieven. Maar geen zorg, ongestoord werkt de krant verder met het verspreiden van als journalistiek verpakte propaganda. Hoe ridicuul ook.

Fascisten in Oekraïne

Voor The New York Times is er geen sprake van fascisme binnen de huidige Oekraïense regering. Het is volgens hen en de rest van onze massamedia pure Russische propaganda. Neen, het zijn figuren als de vorige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton die de Russische president Vladimir Poetin voorstellen als een nieuwe Hitler. Gebleken is immers dat het vergelijken van Hitler met Poetin het voeren van een oorlog tegen die Hitler aanvaardbaarder maakt voor de Amerikaanse bevolking. En dus komt Hitler om de hoek piepen. Op de foto: De goedlachse vrienden van Hillary Clinton, Herman Van Rompuy en Barack Obama.

Zo schreef ze op dinsdag 3 juni (1) naar aanleiding van de bestorming door pro-Russische rebellen van een grenspost met Rusland in het artikel ‘Ukraine Pushes Back as Rebels Attack in the East’:

‘A spokesman for the border guard service, Oleg Slobodyan, said that the complex was surrounded by separatist fighters, including Cossacks, but that the shooting had largely subsided. He said the border guards trapped inside “had high spirits,” and had even managed to raise a flag.’

‘Een woordvoerder voor de grenswacht, Oleg Slobodyan, stelde dat de gebouwen omsingeld waren door separatistische strijders, waaronder kozakken, maar dat het schieten grotendeels was gestopt. Hij stelde dat de grenswachten in die gebouwen een ‘hoge moraal’ hadden en dat ze er zelfs in slaagden om een vlag te hijsen.’

Wat de krant er niet bij schreef was de kleur van die vlag. Vermoedelijk was dat een witte vlag want reeds toen de krant goed en wel in de kiosken lag waren die grenswachten, alles achterlatend, incluis hun uniformen, op de bus gezet richting Kiev. Van ‘hoge moraal’ gesproken. 

Onder journalisten in de klassieke media in België en ook in Nederland wordt The New York Times gezien als de ‘s werelds beste krant. Het verklaart perfect waarom onze massamedia qua berichtgeving zo’n belabberd niveau hebben.

Willy Van Damme

1) http://www.nytimes.com/2014/06/04/world/europe/new-fighting-reported-in-eastern-ukraine.html?emc=edit_th_20140604&nl=todaysheadlines&nlid=57225455&_r=0

Advertenties

16 thoughts on “Oekraïne–De vlag gehesen

 1. En, bevalt het zonder reacties?
  Gerard
  Antwoord:
  Het is niet omdat er een aantal dagen hier geen reacties geplaatst werden dat er geen waren. Zoals je ondertussen mogelijks merkte waren er dat weer een pak.
  Willy Van Damme

  • Ale ik niet reageer zegt het nog niet dat ik Willy’s artikelen niet met instemming en/of kritisch lees. Ook bewonder ik de vaak ijzersterke reacties van Walter Baeyens en Edith Legrand. Dat waardeer ik veel meer dan een lullige opmerking als die van ene Gerard.
   Gerrit
   Antwoord:
   Behoudens beledigende en lasterlijke reacties wordt alles hier geplaatst. Het is een appreciatie maar niet elke reactie is uiteraard van een zelfde niveau.
   Maar een beginnend journalist maakte mij onlangs de opmerking dat de reacties hier gewoonlijk van een goed niveau zijn en er amper rommel tussen zit. Dit in tegenstelling tot elders. Het maakt het voor mij ook leuker en van sommige reacties heb ik al wel wat geleerd. Nogmaals mijn dank ervoor.
   Willy Van Damme

 2. Geachte,
  Wij zijn een groep mensen die vooral afkomstig zijn van het vroegere USSR en wij hebben een brief verstuurd naar verscheidene media omtrent de situatie in Oekraïne. Wij vroegen ons af of u ons misschien zou willen helpen en onze contactpersoon zou willen zijn tussen ons en de media.
  Hieronder vind u de brief die we hebben opgesteld.

  Gent, 25 juni 2014
  Geachte ,

  Wij schrijven u naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen van de afgelopen weken op het grondgebied van Oost-Oekraïne en van de berichtgeving daarover in de West-Europese en Vlaamse media. Wij zijn een groepje ‘Etnisch-Russen’ van diverse komaf. Sommigen uit Rusland, anderen uit Oekraïne. We leven allen al verschillende jaren in Vlaanderen.
  Wij zijn hevig verontwaardigd en geshockeerd door wat er in Oost-Oekraïne aan het gebeuren is. Verschillende grote steden staan bloot aan militaire invasies met bijzonder zwaar materieel. Zowel ter land als ter lucht. Tanks rollen de steden binnen en richten daarbij zeer zware schade aan, gebieden worden vanuit de lucht gebombardeerd. Er vallen veel burgerslachtoffers. Tienduizenden burgers zitten letterlijk vast en beschikken niet meer over de nodige basisvoorzieningen. Zij willen vluchten uit het gebied, maar alle vluchtwegen zijn afgesloten. Er vinden standrechterlijke executies plaats door leden van Pravy Sektor, de OVSE registreert al die feiten, maar politiek wordt hier geen gevolg aan gegeven. Verscheidene dorpen rond Slavjansk zijn verwoest. In de stad zelf (125000 inwoners, waarvan 73 procent Oekraïners) is er geen water en elektriciteit meer aanwezig.Vele inwoners zijn genoodzaakt om de stad te verlaten. Er vinden geplande schietpartijen plaats tegen ziekenhuizen, scholen, peutertuinen en andere belangrijke gemeenschapsvoorzieningen. Steden en dorpen worden elke dag gebombardeerd door zware artillerie en er wordt al enkele dagen de in de hele wereld verboden fosforbom gebruikt. De OVSE registreert enkel deze feiten maar er wordt geen gevolg gegeven aan deze misdaden.

  De Russische gemeenschap in Oekraïne kwam na de Maidan revolutie onder zeer zware druk te staan. De nieuwe Oekraïnse regering tracht met juridische middelen de Russische taal te dwarsbomen, zowel burgers als politici beledigen systematisch en in de grofste bewoordingen hun medeburgers, Russische media worden bij wet verboden op Oekraïense bodem. Toch maken de etnisch Russen, samen onze Oekraïense medeburgers voor wie Russisch hun eerste taal is de meerderheid uit van de bevolking van Oekraïne.
  Wij zijn vooral sterk verbaasd over de manier waarop over deze feiten (niet) bericht wordt in de Westerse media. Het is ook hierover dat wij jullie willen aanspreken. Wij stellen ons de volgende vragen.
  1) Op internet circuleren massa’s beelden en getuigenissen over gruwelijkheden begaan door het Oekraïense leger en door nationalistische milities tegen de Russische bevolking. Heel wat van die filmpjes zijn gemaakt en verspreid door de daders zelf, wat de geloofwaardigheid ervan kracht bijzet. Het zijn gewoon oorlogstrofeeën. Dergelijke filmpjes over gruwelijkheden begaan in Syrië kwamen (en komen) bijna dagelijks in de media. Wanneer het Russische bronnen betreft kan dit blijkbaar niet. Zijn Russische bronnen dan per definitie propaganda?
  Jullie kunnen altijd beroep op ons doen om vlot toegang te krijgen tot deze digitale bronnen.
  2) Opnieuw hetzelfde. Tijdens het eerste jaar van de Syrische opstand en ten tijde van de Gezi crisis in Turkije werden in Vlaamse duidingsprogramma’s burgers uit die landen die in Vlaanderen verblijven uitgebreid aan het woord gelaten. Er werd gepeild naar hun reacties op de gebeurtenissen in hun vaderland. Wat Oekraïne betreft hebben blijkbaar enkel Ruslana en een Oekraïense professor aan de KULeuven recht tot spreken. Onze stem wordt nooit gehoord. Zijn wij misschien te veel “verblind” door Russsiche propaganda. Zijn jullie op zoek naar dergelijke mensen (nederlands- of Engelstalig), contacteer ons dan gerust.
  Sommigen onder ons hebben ook geregeld contact met familieleden en kennissen in de conflicgebieden.
  3) In Brussel verblijven vele Russische journalisten. Zij zijn vaak gespecialiseerd in internationale relaties aangezien zij verslag uitbrengen in verband met de EU en de Nato. Wellicht hebben zij ook een heldere kijk op wat er in Oekraïne gebeurt. Nooit echter zien wij hen aan het woord in de Vlaamse media. Waarom niet? Zijn zij minder betrouwbare bronnen dan de Westerse journalisten? Misschien kunnen zij wel op een genuanceerde manier Russische standpunten vertolken? Deze collega’s zijn misschien niet ‘objectief’, in de zin dat zij een ander perspectief en andere belangen vertolken
  Aarzel niet ons te contacteren indien u in contact wenst te komen met deze collega’s.
  4) Als Russen hebben wij de indruk dat in de Westerse media heel wat perspectieven en feiten worden verzwegen. Wij hebben het gevoeld dat er direct of indirect druk wordt uitgeoefend op de pers. Klopt dit of niet?
  Wij zijn ervan overtuigd dat een vreedzame oplossing van het probleem een genuanceerde berichtgeving vereist de perspectieven en belangen van alle betrokkenen aan het woord laat. We geloven dat dat ook uw oprechte bedoeling is. We hopen hier met deze brief toe bij te dragen. Aarzel zeker niet ons te contacteren moest u op ons beroep willen doen!
  Vriendelijke groeten,

  Gholobova Marina
  Gholobov Konstantin
  Gholobova Dacha
  Gertsen S.
  Gertsen V.
  Sushnikova T.
  Atanjan R.
  Brekin D.
  Kataev D.
  Kataeva S.
  Filip Eikens
  Luponosova N.
  Malicorne Buysse
  Mustafa Kilic
  Vadim P.
  Van Ussel Hendrik
  Van Ussel Ludmila
  Udovitschenko S.
  Roman

  Alvast bedankt voor uw attentie en reactie.

  Mvg,
  Gholobova Marina
  Antwoord:
  Bedankt voor die schokkende informatie.
  Het toeval wil dat ik gisteren en ook vandaag in Dendermonde een babbel had met een in Rusland geboren dame met wortels in Zuid-Ossetië. Ook zij klaagde over de wijze waarop door onze media over die zaak bericht wordt. Het stinkt mijlenver naar de platste propaganda mogelijk.
  “Ik had gedacht dat de foute berichtgeving rond Zuid-Ossetië een alleenstaand geval was, maar nu zie ik hetzelfde met Oekraïne. Dat is geen toeval”, aldus de dame.

  Wie deze blog wat volgt ziet trouwens een steeds weerkerend fenomeen waarbij men de brave niets wetende burger de ene leugen, halve waarheid en verdraaiing na de ander wijs maakt. Het is een fenomeen zo oud als de media zelf. Ik moet dan ook altijd lachen als ik een blad als De Morgen bezig hoor over de Russische media die voor hen alleen maar propaganda geven. Je kunt er hier een aantal verhalen over lezen.

  Ik las in de Financial Times onlangs een stuk over Oekraïne van Gideon Rachman, hun topjournalist die de diplomatie volgt, een oud medewerker van The Economist. Het verhaaltje over fascisten en Jodenhaat in Kiev was volgens hem platte Russische propaganda.
  Waarom? Hij had hierover een gesprek gehad met de eerste minister Arsenyi Jatsenjoek en met Ihor Kolomoyskyi, de Israëlisch-Oekraïense oligarch en een der twee eigenaars van de Oekraïense Privat Bank.

  En beiden stelden dat dit niet waar was, en dus wist onze topjournalist te stellen dat er geen fascisten in Oekraïne waren en er geen sprake was van Jodenhaat. Simpel toch.
  Uiteraard wist Gideon Rachman perfect dat hij zat te liegen, maar dat zal hem worst wezen. Zolang de Britse regering maar tevreden is over de soms erg geslepen gemaakte desinformatie van de Financial Times. De rest kan hem gestolen worden. Correct berichten? Nog in geen 1000 jaar.

  Verder vrees ik jullie niet te kunnen helpen. Erg spijtig. De dame waarover ik het eerder had ging toen in 2008 rond Georgië en Zuid-Ossetië een interview hebben met De Standaard. Het ging nooit door. In medialand heerst de leugen en dus moest ze zwijgen.

  Zie verder ook de stukken waarin ik de persoon van de in Syrië wonende pater Daniel Maes bespreek. Ook die maakte men praktisch monddood in onze media. Zelfs al zou er onder normale omstandigheden voor zijn verhaal onder kranten figuurlijk worden gevochten.
  Nu bestaat hij voor onze kranten niet. En wie dat een toeval noemt of een ‘foutje’ is kandidaat voor de gouden medaille voor de naïviteit.
  Willy Van Damme

  • Hier is een blog van een Nederlander die de westerse propaganda ook spuugzat is. Hij bezit in ieder geval connecties in Oekraïne en is de Russische taal machtig.

   http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/

   En dit is ook een belangrijk artikel, zeker de bijna 2 uur durende docu US to attack Russia in 2015.

   http://www.boublog.nl/2014/06/26/aan-de-andere-kant-van-oekraine-ligt-rusland/
   Joop de Jong
   Antwoord:
   De vele leugens van onze media ook in deze kwestie zijn moeilijk vol te houden. Feitelijk zou een mens waardering moeten hebben voor zo’n volgehouden doorzetten bij het verspreiden van al die leugens.
   Maar voor mij: De cel wegens misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsstokerij.
   Ze kunnen dan in Cairo bij die aartsleugenaars van al Jazeera gaan zitten.
   Willy Van Damme

 3. Fijn dat u op uw blog de waarheid onder het voetlicht brengt. Mijn vrouw komt ook uit Oekraïne en heeft veel pijn als ze de Amerikaanse berichtgeving ziet op de Nederlandse tv. Het is toch niet te geloven dat Putin als agressor wordt neergezet terwijl de zittende “regering” (junta) door een gewelddadige staatsgreep aan de macht is gekomen!
  Zrast
  Antwoord:
  Bedankt voor je bemoedigende woorden. Ja, wie de feiten wat kent en dan leest wat onze media er van maken die is of woest of droevig. Ik begrijp dus best de gevoelens van uw echtgenote en sympathiseer met haar.
  Willy Van Damme

 4. Geachte Mhr. Van Damme,
  Ik zou onze brief en uw antwoord erop (uw naam vermeldend) willen versturen naar de Russische en Oekraïnse media. Hierbij zou ik graag uw toestemming willen vragen.

  Ik vroeg me eveneens af of het mogelijk is dat u mijn vorige reactie verwijdert vermits er persoonlijke informatie (email adressen) vermeld staat.

  Alvast bedankt.
  Mvg

  Marina Gholobova
  Antwoord:
  Geen enkel probleem met beide vragen. Ik heb zowel de telefoonnummers als de mailadressen verwijderd. De tekst zelf en het initiatief is voor mij te waardevol en dat laat ik dus liever staan. Is dat OK zo?

  Verder mag je mijn artikels steeds vertalen en elders onder mijn naam plaatsen. Teksten van mij worden ook in vele andere landen geplaatst en in meerdere talen vertaalt.
  Wel zou ik willen vragen om mij bij een eventuele vertaling en plaatsing te verwittigen.

  Verder nogmaals mijn spijt dat ik jullie niet kon helpen. Ik maakte ooit in de jaren negentig een column voor De Morgen over Joegoslavië waarin ik poogde de wit/zwart verhalen uit onze media wat te nuanceren en niet alle schuld in de handen van de Servische president Slobodan Milosevic te stoppen. Het werd geweigerd.

  Gelukkig is er nu het internet en blogs of websites.
  Het is om die censuur te doorbreken dat ik blog. Dat vergt heel veel tijd waarmee ik geen euro verdien. Maar het brengt 1000 maal meer voldoening op dan schrijven voor een dagblad als De Morgen.
  En dat telt in een mensenleven toch veel meer dan alleen maar achter die euro aanlopen en slaafje te spelen. Vive la liberté!
  Willy Van Damme

 5. Beste Mhr Van Damme,

  Wij, en vermoedelijk nog velen anderen, waarderen uw eerlijke kijk op de situatie in Oekraïne.
  Als de Russische media hiervan iets publiceert zal ik u zeker op de hoogte brengen.

  Marina Gholobova
  Antwoord:
  Bedankt.
  Willy Van Damme

 6. Van het net geplukt:

  I used to listen to PRAVDA and Tass as a kid on a shortwave radio. The propaganda from MSM sources available in the West today is very comparable to Soviet propaganda 40 years ago.

  Idem:

  You can see here what civilians in South West think about Poroshenko and all the situation.

  Through the whole video and especially from 25:25
  Gerard
  Antwoord:
  Bedankt voor die bijkomende info. Ik ben wel niet akkoord met je vergelijking. Media als de New York Times, The Economist en The financial Times zijn veel intelligenter geschreven. Het is platte propaganda en een leugen maar ze is knap gebracht. Alleen de aandachtige lezer met voldoende kennis van zaken zal het zien. De meesten trappen er met open ogen in.
  Willy Van Damme

 7. “Men” schoot een vliegtuig uit de lucht op 17 juli 2014.
  en…Rwanda mag de Veiligheidsraad bijeenroepen…
  In 94 werd daar een raket gebruikt door “onbekenden” om 2 presidenten uit de lucht te schieten met een raket van ? Russische makelei … + transport van de zwarte doos naar KInshasa.
  Ludo Kenis
  Antwoord:
  Er zijn hier twee zekerheden met die vlucht. Eerst ze is neergehaald, tweedes is dat we nooit de zekerheid zullen hebben over de dader(s). Er is sprake van een onafhankelijk onderzoek. Maar wie gaat dat dan voeren?
  Toen het verhaal rond ging dat een der zogenaamde zwarte dozen was gevonden en door die rebellen voor onderzoek naar Moskou zou worden gestuurd, was er al snel in onze klassieke media de opmerking dat men de resultaten ging manipuleren. Dat kan natuurlijk. Als de VS zich ook opwierp om dat onderzoek te doen was er geen dergelijke opmerking. Die zijn dan onafhankelijk, neutraal, te betrouwen?

  The Financial Times voerde als titel deze ochtend ‘Rebels accused in Ukrainian jet crash’. Daarbij al de ‘daders’ aanduidend. Dat beide partijen elkaar beschuldigen was vergeten. De Morgen was op dat vlak deze ochtend met haar titels een stuk neutraler.
  Alles is hier mogelijk maar het drijft de spanning op en dan moet men kijken naar wie daar belang bij heeft. En dat is het duo: de regering Poroshenko/Washington. Een zogenaamde ‘false flag’ dus, een provocatie. Het kan zoals de rest nooit uitgesloten worden. Er loopt daar in die gevechtszone allerlei volk rond zonder dat men altijd weet wie wie is.

  Ook kan het om een vergissing gaan van die rebellen die het voor een vijandig vliegtuig zagen. Bewust een burgervliegtuig neerhalen zouden die, indien ze wat verstand hebben, niet doen. Indien ze verstand hebben. Maar de spanning in dit milieu is om te snijden. Maar wees zeker, een zogenaamd onafhankelijk onderzoek zal er niet komen. Daarvoor zijn de belangen te groot en echt onafhankelijke partij – als die er al kan gevonden worden – zal niet aanvaard worden door de VS. Die wil immers vooraf zeker zijn van het gewenste onderzoeksresultaat.

  Merkwaardig is natuurlijk dat juist op het ogenblik dat het Israëlisch leger Gaza binnentrekt dit vliegtuig neerstort. Achter de schermen speelt Israël via enkele oligarchen, een grote rol in de oorlog in Oekraïne. Het betekent dat de aandacht minder naar Gaza maar bijna geheel naar dit incident gaat.

  Wat betreft die zaak van dat Rwandees vliegtuig is het praktisch zeker dat het RPF van Paul Kagame daarvoor verantwoordelijk is. Vermoedelijk was die raket waarmee men dat vliegtuig neerhaalde – een speciaal type dat niet naar de VS leidde – de hoofdstad Kigali binnengesmokkeld door Belgische para’s die werkten zonder toestemming van het lokale Belgische opperbevel. Dan moet het bevel gekomen zijn vanuit Brussel en dan is de vraag wie en waarom. De Militaire Veiligheid die altijd goede contacten heeft met de VS?

  Opmerkelijk is dat op één na al die Belgische militairen de dag nadien in tegenstelling tot de anders steeds gevolgde praktijk om na een missie te rusten, een nieuwe opdracht kregen, namelijk het bewaken van de Rwandese premier. Daarbij werden zij door een opgehitste menigte vermoord.
  Plots riep iemand vanuit die betogende menigte: ‘la sont les tueurs de notre president’. Waarna de lynchpartij begon.

  Wat de vraag opriep waarom die man dat plots riep en wie dat juist was. Zijn identificatie is nog steeds een mysterie. Het vermoeden is dat het een provocateur van het RPF was die opdracht had om die lastige getuigen over die rakettensmokkel uit de weg te ruimen.
  Het betekende de dood van deze para’s, het terugtrekken van de VN-missie en de overwinning van het RPF. Een RPF dat in opdracht van de VS werkte.

  Maar ook hier kwamen we nooit met 100% zekerheid de waarheid te weten. Daarvoor is ook dit dossier politiek en diplomatiek te veel beladen.
  Willy Van Damme

 8. Vanavond Hollandse Zaken gezien, de gristelijke NCRV. Ongegeneerde potje Rusland bashen – door presentator Grimbergen, gast Voorhoeve (ex. min. Def., zgn. ‘Liberaal’, en een Ukrainse vrouw duidelijk op propaganda-missie; vermoedlijk tbv. een lobby-front. Publieke televisie in Nederland. Het meisje pleitte zelfs voor nog even hard op de O-Ukraine inhakken – als die klus klaar is, zal het vrede zijn ………. Dan hebben ‘wij’ gewonnen. Een blik botte Hollander opentrekken is voor de NCRV duidelijk eenvoudig gebleken. Met een vernauwde blik van louter door de media geinformeerd, toch overal een ‘boude’ mening over.

  We kunnen ze wakker schudden. 189 arme Nederlanders, en een veelvoud arme nabestaanden worden door de regering voor de gek gehouden. Michael Shrimpton heeft een scherpe blik; van alle kanten fileert hij de propaganda versie van onze Regeringen. Alle aanwijzingen duiden op de Schiphol connectie. They ‘do boms’.
  Beveiliging is een kleine staat binnnen de staat (Henk v.d. Belt, onder ede in de Bijlmerenquete). In handen van ICTS uit Israel, van ex. Shin Bet agent; in die enquete is tevens gebleken dat Erasmus Medisch Centrum, Ron Fouchier, werkt aan griepvirus voor biologische wapens.

  Dit lab is co-lab van een berucht Japanse biowapen vakidioot. Kawaoka. aan de Uni. van Wisconsin-Medison. Het lab van Fouchier accepteerde een paar jaar geleden een enorme sponsoring door een anonieme geldschieter.
  Naar verluid wordt er in het geheim ook in Delft, Leiden, Ede en Wageningen aan biologische wapens gewerkt.

  Toeval wil, dat op MH17 bijna 100 virus- of immunologie experts zaten. Plus, naar verluid, Anton v. Rossum, de vz. van de RvC van …. Erasmus Universtiteit, een ex ceo van de Belgische Chemiereus Solvay – genoemd in clandestiene levering van de grondstoffen voor gifgasproductie aan Israel.

  Daarnaast meldt een site voor vliegtuigspotters dat 2 identieke toestellen zijn gesignaleerd in Tel Aviv. 1 vloog verder met een nieuw registratienummer. ‘Omgekat ahw.’ MH370 werd MH17?
  M. Shrimpton weet te melden dat MH370 te kampen kreeg met een geblokkeerde automatisch piloot (ACARS) op tilt, of gehackt cq. ‘remote control’ – wat op alle Boeings mogelijk is – zonder medeweten van de vliegmaatschappijen.
  http://www.veteranstoday.com/2014/07/25/mh17-and-americas-deceitful-game/
  Het is hoogst opmerkelijk dat de journalistiek zelfcensuur toepast mbt. de manipulaties van het ACARS systeem.” http://www.veteranstoday.com/2014/07/19/the-mh17-shoot-down-over-ukraine/

  Nu snappen we wel waarom de NAVO cq. Nederlandse Regering op de crash site willen zoeken – naar wat? Tot nu toe, werden in ieder onderzoek alle belastende bewijzen onder tafel gemoffeld, en in de doofpot gestopt. Bijlmerramp, 14 D.U., grondstoffen voor veel gifgas, biologische wapens, alsmede veel wapentuig. Landmijnen ramp. Screbrenica – verdwenen fotorolletjes, vader Zorregieta; ’t is een beerput. Nogmaals, alles wijst er op dat de daders hier gezocht moeten worden. In eigen kring. Politiek, Regering, Media, Wetenschap en NGO’s.
  Al iemand een alarmbel gehoord uit de richting A.I., HRW? ……. Of zijn Palestijnen geen mensen? zodat mensenrechten voor hen niet opgaan?

  Satellietbeelden laten zien dat Oekraïense troepen olv. de zwendelaar en energiemagnaat Kolomoisky toestel MK17 onder vuur nemen. Ukraine en de Kolomoisky worden van harte toegejuicht door Timmermans, Rutte, van Balen, de Regering, Media en Kamer.
  Deze troepen worden geleid door Israëlische vrijwilligers. Aldus Israel’s Ma’ariv (dagblad).
  Tot zover is dit het beste bewijs beschikbaar; toch blijven we voorlopig bij de verklaring van de Schipholbom aan boord totdat de VS de satellietbeelden vrijgeeft die het blijft achterhouden. http://www.veteranstoday.com/2014/07/27/notes-on-mh17/

  Biowapens, Solvay, Israel, Schiphol, ICTS, en Boeing zijn de overeenkomsten tussen de EL-AL ramp in de Bijlmer en MH17-ramp.
  http://www.abeldanger.net/2014/07/icts-israeli-owned-security-company-at.html

  Ook met MH17 heeft de Regering het lef om de nabestaanden glashard te waarheid over de toedracht, en de eigen betrokkenheid?, te verzwijgen. Geen dagblad dat nog serieuze journalistiek bedrijft. Wat overblijft is propaganda. De oorlog woedt hier.

  Op de dagbladen en TV-stations hoeven we niet te rekenen om onze vrijheid en democratie te verdedigen. Integendeel, dagelijks bewijzen ze beiden te willen vernietigen.
  Leugendetector
  Antwoord:
  Er zijn nog zekerheden in het leven, en dat blijkt ook in deze zaak. Buiten lasterlijke prietpraat en platte propaganda lezen we over de zaak in onze klassieke media niet veel.
  Wel oppassen om alles op een hoop te gooien en daaruit dan een zoveelste sexy klinkende hypothese te bouwen. Niet te snel conclusies trekken.
  Willy Van Damme

 9. Beste Willy,
  Hier een reportage die ze in een België op de VRT zouden moeten tonen, desnoods met de nodige nabespreking, kritiek, duiding, woord, wederwoord…

  Mvg, Ignace Friar
  Antwoord:
  Erg lang en nogal amateuristisch gemaakt maar toch ook erg schokkend. Wees echter gerust, dergelijke reportages komen NIET in onze media. Bedankt voor de link.

  Eergisteren was Jan Balliauw, de journalist die dit dossier volgt, op VRT TV. De man was in een van de Russische vluchtelingenkampen geweest waar mensen uit de Donbass heenvluchten, ongeveer 1 miljoen mensen. Het kamp is er al enkele maanden en vrij toegankelijk maar blijkbaar was hij de eerste journalist van de massamedia die er een reportage over maakte.

  Het waren schokkende getuigenissen die wel minder sterk waren dan wat we hier te zien krijgen. Eergisteren was hij dan terug in de studio en stelde dat er misschien over die zaak toch wat eenzijdig bericht wordt. Verder durfde hij niet gaan de bangerik. Typerend ook voor de mentaliteit.

  Dit is misschien beter dan niets maar als je er op journalistiek vlak punten moet op geven dan is een twee op tien al rijkelijk voldoende. De man heeft trouwens bij zijn vele reportages over Oekraïne het voorbije jaar netjes gezwegen over al die fascistische groepen. En dan zeg ik: Ontslag nu.

  Het einde van deze soms erg schokkende reportage is natuurlijk ijzersterk met oligarch en politica (Ons Vaderland) Julia Timosjenko die het had over het uitroeien van die ‘Russen’ met een atoombom. De dame is dan ook een heldin voor onze media en regeringen. Over haar of over die Oekraïense fascisten en plunderaars zal je op TV dan ook nooit kritische reportages zien.

  Wel op TV een nooit geziene wansmakelijke berg laster over Poetin. Zo had NPO2 de voorbije maandag ‘Putin’s kiss’ en op dinsdag ‘Pussy Riot – A punk prayer’. Met tussendoor in de nieuwsprogramma’s nog meer smeuïge verhalen over het ‘monster’ van Rusland. Journalistiek noemt men deze massa’s goorheid.

  Een tip voor de massamedia: ‘Poetin schoot eigenhandig Politovskaya dood’, ‘Poetin leverde het polonium om Litvinenko te vermoorden’, ‘Poetin hing eigenhandig Berezovsky op’, ‘Poetin is een pedofiel’, ‘Poetin echte baas van ISIS’, enzovoort. ‘Topjournalisten’ met een wat rijke fantasie weten wat doen.
  Waar wachten De Volkskrant, Le Monde en De Morgen nog op? Komaan jongens. Maak je lezers nog wat meer leugens wijs.
  Willy Van Damme

 10. Beste Willy,
  Zo zijn er vele reportages te vinden: druk maar in: war crimes and atrocities in Ukraine op YouTube. Nog een voorbeeld:

  Zijn onze journalisten hiervan op de hoogte?
  Zouden onze Europese politici dit al gezien hebben?
  Mvg, Ignace

 11. Verbetering

  Beste Willy,
  Zo zijn er verschillende reportages te vinden op internet. Tik maar in op youtube: War crimes and atrocities in the Ukraine. Een ander voorbeeld:

  Zouden onze journalisten hierop zoeken?
  Zouden onze Europese politici dit al gezien hebben?
  In welke wereld leven we?
  Is dat het Europa waarvan we droomden?
  Mvg, Ignace Friar
  Antwoord:
  Sommigen aan de politieke top, en ook in de journalistiek, weten heel goed wat er aan de hand is. Maar de corruptie en repressie is zo groot dat men het niet echt openlijk durft zeggen. Anderen, ook hogerop, geloven gewoon de leugens die hen via de media bereiken.

  Het maximum aan echte berichtgeving dat je dan krijgt is die ene uitlating van Balliauw in het VRT journaal, die heel zeldzame foto met fascistische tekens in Kiev die in Het Laatste Nieuws verscheen of de uitlating van een Karel De Gucht die terloops opmerkt dat het verbieden van het Russisch toch niet zou mogen. Verder alleen maar schouderklopjes voor de fascistische broeders van onze regeringen en media.
  Willy Van Damme

 12. Tweede poging tot verbetering:

  Beste Willy,
  Zo zijn er verschillende documenten te vinden op Youtube. Tik maar in:
  War crimes and atrocities in the Ukraine English subtitles.
  Een ander voorbeeld:

  Hebben onze journalisten eigenlijk wel voldoende gezocht?
  Krijgen zij voldoende vrijheid?
  Hebben onze politici dit gezien?
  Is dit het Europa dat we willen?
  Stel je voor dat Duitstalig België onafhankelijk wil worden, gaan we ze dan zo beschieten om de opstandelingen uit te roeien?
  Of gaat het hier om het verdrijven van de Russisch sprekende bevolking naar Rusland?
  Er zijn al meer dan 800 000 vluchtelingen op Russisch grondgebied.
  Mvg, Ignace Friar
  Antwoord:
  Journalisten hebben niet de vrijheid om dat soort reportages te maken of dat soort stukken te schrijven. Er zijn nu eenmaal op een redactie bazen.
  Verder is het wel duidelijk dat die ultra’s die de macht grepen liefst geen Russischtaligen in HUN Oekraïne willen. En dus is het uitroeien of verjagen zoals met de Palestijnen.

  Ze zullen dat wel geleerd hebben van Israël. Israël heeft trouwens goede relaties met die bendes, jodenhaters of niet. Er zijn hier immers miljarden te rapen.
  Willy Van Damme

 13. Beste Willy,

  Volgend artikel komt uit Wikipedia en wijst erop dat er zich heel wat wapenindustrie in Oost-Oekraïne vindt. Ik durf dan ook betwisten dat de Russisch sprekende separatisten veel wapens uit Rusland zouden ontvangen. Het Westen uit wel voortdurend diezelfde beschuldiging. Als het hier om een opzettelijke en/of ongecontroleerde leugen gaat, zijn onze journalisten en politici dan medeschuldig aan een massamoord?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Defense_Industry_(company)
  Mvg, Ignace Friar
  Antwoord:
  Er is juist een rapport uit van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) die op vraag van Rusland de grensovergangen met Oekraïne bewaakt.
  In dat rapport staat er dat er geen troepen of wapens van Rusland naar Oekraïne zijn gegaan in de periode dat zij al die grensovergangen in de gaten houden. Maar dat zal je in onze kranten wel nooit lezen.

  Het laatste in de pers opgeklopt verhaal, o.a. Geert Groot Koerkamp in De Standaard, liegbeest bij uitstek, gaat over de Union of Comittees of Soldiers Mothers of Russia. Koerkamp stelde dat die organisatie het label ‘buitenlands agent’ had meegekregen. Wat hij niet kunnen vond want het gaf hen een slechte naam.
  Die organisatie had het tegen onze Nederlandse sterreporter over massa’s Russische soldaten die er in Oekraïne vochten en massa’s die al in het grootste geheim in Rusland begraven waren. Bewijzen kregen we natuurlijk niet. Wel een foto van een ogenschijnlijk schreiende woordvoerster. Het betere toneel dus.

  Die organisatie kreeg dit label omdat zij geld vanuit het buitenland krijgt en het Russische publiek zo weet welke ngo al of niet vanuit de VS of de EU financieel ondersteund wordt. Een kwestie van transparantie die bvb in de EU en de VS ook van toepassing is op lobbyisten en aanverwanten. Ook hier een zaak van transparantie.

  Nu wat onderzoek leert dat dit Union of the Committees of Soldier’s Mothers of Russia een onderdeel vormt van het Human Rights House Network dat op haar beurt gelinkt is aan het Free Word Center in London en waarvan de financiering loopt via Liquidnet Inc. 498 Seventh Avenue, 15th Floor in New York. Dit noemt zich ’s werelds grootste makelaar in aandelen. Verdere commentaar overbodig.

  Het valt ook op dat de Engelstalige versie van de website van de Russische ngo onvoorstelbaar summier is. Je krijgt hooguit een relatief korte tekst.
  In het Russisch is er dan meer info. Vermoedelijk een gevolg van de onder Poetin doorgevoerde wetswijzigingen die een brede informatieverplichting verplicht maakte. Waartegen onze media trouwens ooit campagne voerden. Geen toeval.

  Met dan als vraag of de tranen van die woordvoerster niet eerder te maken had met een eventueel te magere cheque uit de VS.
  Maar dat soort trucs voert men dus op om hun gelijk te ‘bewijzen’. Enfin, nu ken ik met zekerheid de aard van de journalistiek van een Geert Groot Koerkamp. En dat is toch ook een voordeel.
  Willy Van Damme

 14. Beste Willy,

  In volgende ‘reportage’ van REUTERS hoor je dat de ambassadeur van Kiev (Ukraïne) Rusland ervan beschuldigt Ukraïne te hebben binnengedrongen met tanks. De titel suggereert echter dat het om de ‘adviseur’ van Putin (Rusland) gaat. Later in het filmpje komt wel een Russische mensenrechtenactiviste in beeld. De tank die men in de reportage toont is een T-72, een oudere tank, dan de moderne Russische T-90. Op talrijke Engelstalige blogs wordt (met foto’s) gemeld dat Ukraïne 58 T-72 tanks kocht van Hongarije voor 8 500 dollar per stuk. Schroot dat ze kunnen overschilderen met Russische kentekens en kunnen kapotschieten als ‘bewijsmateriaal’.

  http://www.reuters.com/video/2014/08/28/-putin-advisor-says-russia-invaded-ukrai?videoId=341692148

  Mvg, Ignace
  Ignace Friar
  Antwoord:
  Die ‘mensenrechtenactiviste’ werd wel voorgesteld als lid van een commissie die Poetin over mensenrechten adviseert. ik had het al ergens gelezen maar kan haar niet inschatten. Voorzichtig zijn dus.
  Maar een reportage over de aanwezigheid van Amerikaanse militaire adviseurs zal je bij het Canadees-Britse Reuters wel niet vinden.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s