Syriëstrijders–De ‘idealisten’ slaan toe.

Groot nieuws dit weekend, de dodelijke aanslag op het Joods Museum in Brussel blijkt zo te zien het werk te zijn geweest van een gewezen Syrische jihadist, Mehdi Nemmouche die klaarblijkelijk zijn hemel met veertig maagden verdiende bij de Islamitische Staat van Irak en al Sham (ISIS) in Syrië, de meest extremistische groep onder de extremisten.

Hoe hypocriet

Alhoewel men met dit soort aanslagen qua daderschap steeds voorzichtig moet zijn, is het feit dat de drievoudige moordenaar een Syriëstrijder blijkt te zijn geen enkele verrassing. Zelfs een blinde had het zien aankomen. Men hoefde er ook de vele waarschuwingen van onze veiligheidsdiensten niet voor te kennen.

En nu plots is het in de politiek en bij de media alle hens aan dek. Merkwaardig toch hoe hypocriet men hier wel kan zijn. Men bereikt hier op dit vlak zelfs nooit geziene hoogtes. De schaamte is hier al lang voorbij.

Guy Verhofstadt - Brookings Institute

Ooit was Guy Verhofstadt voor de VS de gebeten hond. Dat is nu wel anders zoals blijkt uit die voordracht die de man hier hield voor het Amerikaanse Brookingsinstituut. En zoals die lobbygroep riep ook Verhofstadt op om die jihadisten in Syrië te bewapenen. Om in het land zijn politieke idealen te lanceren?

Al meer dan drie jaar stellen de media over Syrië, en over het  ganse Midden-Oosten, dat we hier te maken hebben met een beweging ten goede, een revolutie voor meer democratie, de Arabische Lente heet dat dan. Wat een mooie term toch, je hoort de vogels fluitend zo hun nieuw nest opzoeken.

Drie premiers

De gevolgen laten zich zien. In Libië heeft men nu na de moord op Moeammar Kaddafi drie premiers die ieder de troon opeisen en verder puin, chaos, moord, plunder en een niet-draaiende economie. Het land zit al sinds die moord in een burgeroorlog zonder einde.

Ooit zorgde Kaddafi in overleg met de EU ervoor dat er nog amper vluchtelingen vertrokken vanuit zijn land naar Fort Europa. En kijk Nicolas Sarkozy, David Cameron en Barack Obama, en dit met Belgische militaire steun, moesten hem zo nodig afzetten en vermoorden.

Het werd een massamoord op het land. Resulterend in een niet aflatende stroom vluchtelingen die op het Italiaanse eiland Lampedusa of elders in de EU landen, als ze onderweg al niet verdrinken. En dat allemaal omdat oorlogsstoker Bernard-Henri Levi en een aantal Europese regeringen, waaronder dus ook die van Elio Di Rupo, hem wilden vermoorden.

En protesteerde er iemand toen in ons parlement? Bijlange niet, van Groen tot Vlaams Belang, allen juichten zij die massamoord op Libië toe. Het was immers een vrijheidsstrijd. Zo beweerden zij althans. De gevolgen, daarvan trekken zij zich echter niets aan. De trieste toestand waarin de Libiërs nu moeten leven kan hun gestolen worden.

Al iemand in ons parlement horen klagen over het lot van de Libiërs in hun (sic) bevrijd land? En nochtans was die aanval op Libië een oorlogsmisdaad. Alleen als er hier teveel vluchtelingen arriveren hoort men daar in ons parlement iets. Dan klaagt men.

Het onaantastbare Huis van Saoed

Uiteraard was Kaddafi geen heilige, was er wanbeheer, corruptie en folterde men er al eens op los. En dan? Gaat men dan Saoedi Arabië aanvallen en de duizend-en-één prinsen van het Huis van Saoed bij het Internationaal Strafhof in Den Haag levenslang geven?

Maar neen, als een eenzame VRT-journalist het aandurft om te zeggen dat de Saoedische versie van de islam achterlijk is – wat er toch boef op is – dan krijgt die dappere man zelfs een reprimande. Wie bij de VRT alles toedekt, die krijgt promotie.

385241163093922098_178516171

De Belgische regering van Elio Di Rupo deed mee aan de vernieling van Libië. En geen enkel parlementslid die protesteerde.

Hetzelfde verhaal nu met Syrië. Al drie jaar lang beweren onze klassieke media, van The New York Times tot de NRC en De Morgen dat dit een vrijheidsstrijd is tegen de meest barbaarse dictator die de wereld tot heden kende.

Waarbij journalisten als Jorn De Cock in De Standaard, en ook bijna al zijn collega’s elders, de beweringen over in Syrië actieve buitenlandse jihadisten twee jaar lang afdeden als zijnde propaganda komende van die Assad, voor hen de meest wrede man uit de Arabische geschiedenis.

Rik Coolsaet

Het ging zelfs zover dat professor Rik Coolsaet, een man met aanzien en departementshoofd aan de Gentse Universiteit, op TV de lef had om in Terzake op Canvas te stellen dat de Belgen die in Syrië gingen vechten ‘idealisten’ waren.

Ngo’s als Pax Christi, Human Rights Watch en Amnesty International publiceerden het ene rapport na het andere over vermeende misdaden van die Syrische regering. Verhalen afkomstig van die jihadisten of van Amerikaanse PR-bureaus. Ze weigerden bijna drie jaar lang kritiek te geven op die jihadisten die in feite hun vrienden waren en voor wie ze als spreekbuis optraden. Walgelijk!

Neem Rudi Vranckx, sterjournalist van de VRT, en zijn collega Jens Franssen, zij weigerden elk negatief verhaal over die jihadisten. Ze waren niets anders dan reclamemakers voor de jihad. Rudi Vranckx liet er zich zelfs begeleiden door topjihadist Abdelrahman Ayachi wiens vader verbonden is met al Qaeda. Met als vraag: Hoe groot was de vergoeding die de man hiervoor kreeg van de VRT?

En dan heb je Guy Verhofstadt die rebellenleider Salim Idriss naar het Europees parlement bracht met daarbij de eis om die man wapens te bezorgen. Dat deze (sic) vrijheidsstrijder zij aan zij met al Qaeda vocht werd dan maar netjes door hem verzwegen.

Maar het wil wel zeggen dat deze ex-premier en liberale voorman opriep tot het bewapenen van al Qaeda. En maakte er daar iemand in dat Europees parlement hierover misbaar? Mij is het alleszins niet bekend.

Onverbloemde propaganda

En ook de veiligheidsdiensten speelden hier niet bepaald een fraaie rol. Ja, ze waarschuwden herhaaldelijk voor de gevaren maar bleven qua acties geheel passief toekijken. Pas het voorbije half jaar worden er arrestaties gedaan. Maar tot heden werd ook geen enkele structuur die instond voor de levering van die duizenden Europese jihadisten opgedoekt.

Raqqa - Uwais al Qarni Moskee - Begraafplaats Ammar Ibh Jasir en Uwais aql Qarni

De ongeveer 500 jaar oude moskee van Uwais al Qarni in Rakka. Het is de begraafplaats van Ammar ibn Yasir en Uwais Qarni, twee geleerden en tijdsgenoten van de profeet Mohammed, en werd op 11 maart 2013 met dynamiet geheel vernield. Vermoedelijk het werk van ISIS alhoewel ook het Vrij Syrische Leger van Salim Idriss, de vrienden van Verhofstadt en Vranckx, op 13 maart dit toonbeeld van vernielzucht opeiste. De vernieling werd zelfs met de camera opgenomen en nadien op YouTube gezet. Zie: http://www.liveleak.com/view?i=c88_1401464558.

En nochtans moet die er duidelijk zijn en zit hier zeker een of meerdere ambassades en veiligheidsdiensten achter. Voor zover geweten werd er hiervoor nog niemand ter verantwoording geroepen. Al iets gehoord van een Saoedische ambassadeur die op het matje werd geroepen? Bijlange niet. Die kopen teveel Belgische wapens.

Dat men nu in de kranten al bijna een jaar stelt dat Foead Belkacem de grote rekruteerder is voor die Syrische jihad is dan ook gelogen. Het zijn deze hierboven genoemde organisaties, instellingen en heren en dames die door hun onverbloemde propaganda voor wat zij een bevrijdingsstrijd noemden die hiervoor de hoofdverantwoordelijken zijn.

Als allerhande Europese moslims continu in onze media en van onze politici horen dat die strijd in Syrië een nobele zaak is, wekt het dan verbazing dat een figuur als Foead Belkacem amper moeite heeft om rekruten te vinden om het land ginds te gaan vernielen?

Israëlische verantwoordelijkheid

Hetzelfde voor Israël en het zionisme natuurlijk. Iedere serieuze waarnemer van die Syrische oorlog weet dat Israël hier een cruciale rol speelt in het ondersteunen van die jihad. Men stopt het in Israël ook nog amper weg. Het Israëlische leger heeft zelfs klinieken om gewonde jihadisten op te knappen zodat ze daarna hun vernielzucht in Syrië verder kunnen bot vieren.

Het zou dan ook niet echt verwonderen moest blijken dat onze Franse terrorist Mehdi Nemmouche voorheen in zo’n Israëlische kliniek genoot van de verzorging door de zionistische heilstaat. Israël schreeuwt nu wel moord en brand maar achter deze terreurdaad zitten indirect, Israël en al die andere staten, massamedia en ngo’s die deze jihad al drie jaar lang verkopen als een vrijheidsstrijd.

Burham Ghallioun en Ehud Barak

De vroegere Israëlische minister van Defensie Ehud Barak (links) die persoonlijk tekende voor de aanval op Gaza waar een 300 kinderen door zijn leger werden vermoord. Hier glimlachend in gesprek met Burham Ghallioun, de eerste leider van dat Vrij Syrische leger. Met Assad wou die man niet praten… Met Barak daarentegen, geen probleem.

En inderdaad president Bashar al Assad is geen heilige, onder zijn bewind – dat een dictatuur was en is – was er corruptie, waren er folteringen, wanbeheer, discriminatie en nog veel meer slechts.

Maar dat soort protesten is het laatste waar figuren als Sarkozy, Cameron en Obama zich moeten mee bezig houden. Ze zijn hier immers allen in hetzelfde bedje ziek. En getuige hun gebrek aan populariteit zijn ze bepaald niet geplaatst om op een Assad of eerder Kaddafi veel kritiek te leveren. Dat ze eerst voor hun eigen deur vegen.

En voor de media? Dat ze starten met een stevige zelfkritiek. Het zou een verademing zijn. Zeker als er daarna een grote opkuis komt. Hetzelfde voor sommige ngo’s die best geheel verdwijnen. Ze dienen nu alleen maar om een zoveelste oorlog, toch een massamoord, te rechtvaardigen. Hun acties rond Syrië zijn sprekend.

Willy Van Damme

Advertenties

13 thoughts on “Syriëstrijders–De ‘idealisten’ slaan toe.

 1. overgenomen op http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html
  Jan van den Baard
  Antwoord:
  Bedankt om mij dit te melden en verder veel leesgenot. Onze journalisten en ook Rik Coolsaet waren vandaag al heel wat voorzichtiger met hun zaligverklaring van die jihadisten. Ze bleven ditmaal meer op de vlakte. En Rudi Vranckx? Die zwijgt geheel over de zaak.

  De propaganda die hij hier bijna drie jaar lang verspreidde heeft zijn reputatie, ook in de VRT, geen goed gedaan. Hij is dan ook nu met Afrika bezig. Syria werd hem zo te zien te warm onder de voeten.

  Ook Peter Bouckaert, de Belgische Syria-expert van Human Rights Watch, is sinds mijn directe aanval op zijn beweringen rond die gifgasaanval van 21 augustus 2013 uit het nieuws verdwenen. Het laatste verhaal over hem dateert al van enkele maanden terug kwam ook al uit Afrika.

  De vlucht naar Afrika dus. Ze zijn er ginds vet mee. Hopelijk blijven hun namen in het geheugen van de Syriërs heel lang zitten. Ze verdienen het.
  Willy Van Damme

 2. “Alhoewel men met dit soort aanslagen qua daderschap steeds voorzichtig moet zijn, is het feit dat de drievoudige moordenaar een Syriëstrijder blijkt te zijn geen enkele verrassing. Zelfs een blinde had het zien aankomen. Men hoefde er ook de vele waarschuwingen van onze veiligheidsdiensten niet voor te kennen.

  En nu plots is het in de politiek en bij de media alle hens aan dek. Merkwaardig toch hoe hypocriet men hier wel kan zijn. Men bereikt hier op dit vlak zelfs nooit geziene hoogtes. De schaamte is hier al lang voorbij.”

  Hier snijdt U een belangrijk punt aan. Onze Coördinator Terrorisme Bestrijding wist ons te verzekeren dat iedere Nederlandse Syrië-ganger, bij terugkomst in Nederland, een warm onthaal stond te wachten in de vorm van een arrestatie en een flinke ondervraging. Niets is minder waar. Naar nu blijkt, dat onze nationale hermandad armen en benen te kort komen om deze Syrië-gangers van hun bed te lichten. Dit wisten zij al ver van te voren natuurlijk, maar je moet het volk een beetje geruststellen dat je alles onder controle hebt, toch? Is het de bedoeling om deze jihadisten te gebruiken voor het destabiliseren van België en Nederland, een soort van “Gladio B”, zeg maar? Als er in de media wordt gesproken over een “Lone Wolf” (zoals die in Brussel) dan gaat het meestal om een “patsy” die door veiligheidsdiensten (CIA/MI6/Mossad) wordt ingezet om onrust te stoken. Staan wij voor een destabilisatie van West-Europa?

  http://www.corbettreport.com/?s=Gladio+B&x=13&y=10
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Het lijkt er dus naar uit te zien dat het geen agent van de Mossad zelf was die dit heeft gedaan als een soort van ‘false flag’. We hebben hier immers de wegens moslimterrorisme in Marokko tot levenslang veroordeelde Albdelkader Belliraj gehad die heel vermoedelijk voor de Mossad werkte.
  Hij heeft hier ooit praktisch zeker Dr. Joseph Wybran, de vroegere voorman van de joodse gemeenschap in Brussel vermoord. En dus is een normaal mens die zijn dossiers wat kent op zijn hoede.

  Maar was het geen man van de Mossad, dan werkte hij toch in het breed kader van een door de Mossad, CIA en MI6 opgezette oorlog. In die zin was het dus wel een wat bizar soort ‘flase flag’.
  Ik hoop van ganser harte dat joodse mensen steeds meer gaan inzien wat voor een moorddadig en dwaas spel hun regering hier speelt.
  Het doel heiligt de middelen, zegt men. Maar hier zijn het wel erg criminele middelen.
  Willy Van Damme

 3. Ik werd door de heer Vranckx van zijn facebook relaties verwijderd. Ik reageerde met foto ’s en video ’s op zijn propaganda… Zo kon ik hem geen antwoord meer geven.
  Bedankt Willy, je houdt de aandacht juist gericht…
  Geert Vanduffel
  Antwoord:
  Ik verwijder hier alleen mensen die of racistische taal verspreiden zoals recent met die aanhanger van viezerik Geert Wilders of als ze beledigend of lasterlijk zijn. Maar bij Vranckx is dat zoals ik al eerder hoorde blijkbaar wel anders. Maar dat wekt geen verbazing.

  Ik heb niet de minste problemen met kritiek en als die serieus is, zelfs als is dat in mijn ogen domme prietpraat, dan nog heb ik daar respect voor. Goede kritiek is trouwens essentieel. Zo hoort het onder mensen te zijn.
  Willy Van Damme

 4. Ik heb even de berichten van de nieuwsdienst afgewacht over de presidentsverkiezingen in Syrië en het was zoals te verwachten. Met geen woord wordt er gesproken over de gigantische afgang van het Westen als dat het grootste gedeelte van de Syrische bevolking tegen Assad is. Men was er wel van overtuigd dat presidentsverkiezingen in een door burgeroorlog verscheurt land eigenlijk niet kunnen. Nee, natuurlijk niet dat kan alleen in Oekraïne. Hypocrisie ten top.
  Joop de Jong
  Antwoord:
  De verkiezingen in Oekraïne deden mij een beetje denken aan de laatste die Adolf Hitler nog organiseerde toen een groot deel van de oppositie al gevangen zat of alleszins monddood gemaakt. En je vergelijking tussen Syrië en Oekraïne is goed gezien alhoewel er, zoals met alle vergelijkingen, ook hier wel verschillen zijn.

  Verder nog een belangrijke opmerking betreffende je vorige reactie. Om iemand continu te kunnen volgen (7 op 7 en 24 op 24) zijn er minstens zeven mensen nodig.

  Er zouden, als we onze Belgische media moeten geloven, al een 70 jihadisten terug in België zijn. Dat wil zeggen dat men om die constant te schaduwen 490 man nodig heeft.
  Er lopen ginds naar schatting ergens tussen de 200 tot 350 Belgen in Syrië. Als die allemaal terugkomen betekent dit dat men in België tussen de 1400 tot tot 2450 man zal nodig hebben om die steeds in de gaten te houden. En dit voor jaren.

  Diegene die zegt dat het in de gaten houden van die jihadisten geen probleem is, is dan ook een fantast of een leugenaar. Of allebei. Je begrijpt dat hier een gigantisch probleem is ontstaan waarvan men amper beseft hoe gevaarlijk het is. Desalniettemin blijft men het zoveel mogelijk minimaliseren. Lees maar wat Rik Coolsaet vandaag in De Morgen wist te vertellen.

  Bovendien is er ook nog zoiets als PTS, Post Traumatisch Stresssyndroom. Geschat wordt dat in de VS tot 1/3 van de Amerikaanse soldaten die uit Irak of Afghanistan terugkeerden hieronder lijden en dus psychisch erg instabiel zijn.

  Reken bij het gevaar van het jihadisme in het geval van die Syrische jihadisten er ook dus nog dit probleem van PTS bij. Verder rekenen is niet nodig. Onze politici, media en sommige ngo’s zijn dan ook ten zeerste ‘bedankt’ voor dit geschenk aan onze maatschappij.
  Willy Van Damme

  • Vindt U het trouwens ook zo verdacht stil rond de luchtaanvallen boven Lugansk, waarbij acht burgers het leven lieten, waaronder de Minister van Gezondheid, Natalia Arkhipova? Dat was ten tijde, toen Assad Al-Qaida terroristen bombardeerden die burgers als schild gebruikten, wel anders. Of toen Gadaffi de terroristen van het, aan Al-Qaida gelieerde, Libyan Islamic Fighting Group in Benghazi onschadelijk probeerde te maken. Dit was trouwens één van de voorwaarden van de VN, als Gadaffi van de sancties af wilde die Libië waren opgelegd voor de aanslag op PanAm 103 boven Lockerbie. Deze terroristen werden later door het Westen, conveniently, aangezien voor burgers. Zo kom je ook van een lastige dictator af.

   http://www.globalresearch.ca/ukraine-8-killed-most-civilians-in-fighter-jets-attacks-on-public-building-in-autonomous-lugansk/5385102

   Over dictator gesproken. Het is nu ook duidelijk waarom Poetin “dictator” wordt genoemd. Hij heeft de “New World Order” verraden!

   http://www.infowars.com/top-u-s-diplomat-russia-has-betrayed-the-new-world-order/

   “Verder nog een belangrijke opmerking betreffende je vorige reactie. Om iemand continu te kunnen volgen (7 op 7 en 24 op 24) zijn er minstens zeven mensen nodig.”

   U heeft volkomen gelijk, echter, mocht het ooit zover komen dat er in België en Nederland grootschalige, sociale onlusten uitbreken, dan weten onze regeringen genoeg veiligheidstroepen op te trommelen om die in de kiem te smoren. Maar niet voor “State Crimes Aqainst Democracy”.

   http://statecrimesagainstdemocracy.blogspot.nl/
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Sorry voor de late plaatsing, maar ik was eventjes op uitstap naar de stad waar VVD, D66 en SP nu een coalitie gaan vormen, Amsterdam.

   Het is duidelijk dat de VS, Rusland en de EU streven naar een akkoord zonder verder bloedvergieten welke de Oekraïne en de regio ook meer stabiliteit moet bezorgen.
   Een akkoord welke grotendeels aan de Russische basiseisen lijkt tegemoet te komen.

   Het probleem is echter dat beide partijen in Oekraïne zelf, de ultranationalisten die in Kiev aan de macht zijn en hun tegenstanders in Oost-Oekraïne, uiteraard hun eigen agenda met verlangens hebben die natuurlijk niet altijd conform zijn met dat wat Merkel, Poetin en Obama na onderling overleg willen.
   Ik spreek hier duidelijk alleen over Merkel omdat het zij en haar regering is die grotendeels het Europees beleid betreffende Oekraïne in handen heeft.

   Dat is men vanuit Brussel, Berlijn, Moskou en Washington nu zo te zien aan het masseren. Van sancties tegen Rusland hoor je in de praktijk dan ook niet meer.
   En waarover je ook niets meer hoort is homo’s en Rusland. Vooral de Nederlandse media stonden er weken lang bol van en nu is het hier plots een grote stilte. Hetzelfde met die schreeuwers van Pussy Riot. Merkwaardig toch hoe een mediacampagne plots opsteekt en plots weer stilvalt.

   En daarin zijn gespecialiseerde PR-bureaus erg goed in. Zou Stephen Fry, wiens column over die zaak het startschot was voor die moddercampagne rond homo’s, hierin bewust een rol hebben zitten spelen?

   Wat betreft het 24 op 24 en 7 op 7 volgen van jihadisten toch een opmerking. In Le Figaro opperde de Franse verantwoordelijke voor terreurbestrijding dat men er zelfs 21 mensen voor nodig heeft. Wat mij wel erg veel lijkt. Maar reken dit in dit geval van 21 eens uit.

   In de Financial Times van vorige week stond ook dat MI5, de Britse interne spionagedienst, al 50% van zijn tijd gebruikt om Britse Syriëstrijders te volgen.
   Wat moet dat dan zijn in een land als België met een minder sterke dienst en met in verhouding tot de bevolking meer jihadisten?

   Een expert had het in De Tijd vorige week zelfs over 700 bij het Syrisch jihadisme betrokken Belgen. Ik heb in mijn 35-jarige carrière als journalist in de internationale politiek en media al veel idiotie meegemaakt, maar dit breekt op dit vlak alle voorgaande records zonder enige discussie.

   Zeker nu met de recente gebeurtenissen in Irak. Maar ja, als niemand Saoedi Arabië, de geestelijke vader en financier van het salafisme en jihadisme, mag aanpakken dan is dit een ramp die bijna niet te vermijden was.
   Willy Van Damme

   • O, by the way, denk U ook dat onze regeringen terughoudend zullen optreden als zij hun macht dreigen te verliezen? Of zou men al het mogelijke doen, inclusief geweld tegen ongewapende burgers, hun macht te behouden?
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Het antwoord op je vraag ligt in de geschiedenis. Geweld, indien met het nodig acht, zal men steeds gebruiken. Lees maar een goed historisch werk. Het verleden is soms bloedrood.
    Willy Van Damme

  • Ik heb naar de Syrische ambassade gemaild en gevraagd of het mogelijk was voor Syriërs in dit land om deel te nemen aan de verkiezingen. Ze antwoordden dat het hun door de Belgische regering verboden was dat te organiseren. Ik ben een poosje afwezig geweest, mijn andere pc is kapot en ik heb nog geen tijd gehad om het in orde te brengen. Maar ik zal vanaf nu opnieuw proberen te volgen.
   Edith Legrand
   Antwoord:
   In zoverre ik de regels rond de diplomatieke vertegenwoordiging ken kan een land als bvb. België niet verbieden dat de in dit geval onderdanen van Syrië zich naar de Syrische ambassade in Brussel te begeven voor wat het ook mogen zijn.
   Vermoedelijk zolang men bij dit bezoek maar geen misdaden plant. Dan kan men die betrokken persoon arresteren en de mee in het complot zittende diplomaat uitwijzen.

   Maar als men in Nederland zomaar een Russisch diplomaat mag arresteren en men dat in Oostenrijk mag doen met de Boliviaanse president dan zijn die conventies en rechtsregels rond diplomatie voor het westen er alleen maar om te overtreden. Wel alleen als het hen uitkomt.

   Kun je je al inbeelden moest de Britse premier David Cameron op weg naar China en boven het Russisch luchtruim opgepakt worden omdat men denkt dat een hen ongewenst persoon aan boord van dat vliegtuig is?
   Dat zou een knal geven. Met Evo Morales was dat tien regels in De Morgen.
   Willy Van Damme

 5. Volgens Israël zijn die Syrië-jihadisten toch de ‘goeden’…..
  Een foto in de Jerusalem Post van 19 febr met Premier Netanyahu, Defentieminister Moshe Ya’alon en IDF Stafchef Lt-Gen. Benny Gantz naast een gewonde jihadist in een veldhospitaal in de bezette Golan. Netanyahu verwees naar het hospitaal als een plaats die “het goede in de wereld scheidt van het slechte’. De jihadisten in Syrië worden door Israël gesteund.
  http://www.globalresearch.ca/israeli-military-support-to-syria-al-qaeda-terrorists-operating-out-of-the-golan-hights/5369619

  De berichtgeving over wat in Brussel gebeurde lijkt vooral mist…. onsamenhangend, contradictorisch….. Waarom?
  Alleen al maar de berichtgeving rond die Audi:
  de Morgen 24/05
  – Een Audi met twee personen parkeert op de rijweg voor het Joods Museum en de passagier stapt uit (de chauffeur ook?) Een schietpartij volgt in het museum. Hij (of beiden?) vlucht(en) met de wagen…….. Zijn nummerplaat wordt door getuige genoteerd.
  – Een schutter vergezeld van twee andere mannen die hem opwachten in het voertuig…..
  – De schutter is uit de voortvluchtige Audi gestapt (aan de Beurs?) en laatst gezien aan de Beurs in Brussel. Politie pakt een verdachte op, mogelijk de chauffeur van de Audi. De wagen is immers teruggevonden.
  de Morgen 25/05
  – Dader was alleen, zwaarbewapend en goed voorbereid.
  -. De dader vlucht te voet weg in de Kandelarenstraat in de richting van de Hoogstraat
  Luc Demeyer
  Antwoord:
  Bedankt voor die info en vooral die leuke foto. Het probleem hiermee is is dat het onduidelijk is of dat citaat over die ‘mercenary’ (huurling) afkomstig is van de Jerusalem Post of niet. Vermoedelijk wel.
  Een land dat in een oorlog bij een buurland neutraal is ontvangt die vluchtelingen en interneert hen daarna voor de periode dat het conflict duurt. Israël echter stuurt ze terug en is dus per definitie niet neutraal.

  Wat betreft die twee tegenstrijdige verhalen hoeft dat niet onlogisch te zijn. Het eerste stuk werd op zondag geschreven en dan was er duidelijk nog veel verwarring over wat er juist aan de hand was. Bovendien kan die eerst auteur veel uit zijn duim gezogen hebben om blad te vullen. Natuurlijk is het zeer goed dat je dit analyseert en kritisch onder de loep neemt. Besef ook dat De Morgen zowat de spreekbuis is van figuren als Freilich.
  Willy Van Damme

 6. Pingback: Syriëstrijders – De ‘idealisten’ slaan toe | Mediawerkgroep Syrië

 7. Antisemieten en racisten gebruiken zionist als codewoord voor Joden.
  Guido Joris
  Antwoord:
  Er is hier continu een probleem met spraakverwarring waarvan de oorzaak teruggaat tot het ontstaan van het zionisme zelf.
  Het zionisme is in wezen een klassiek negentiende eeuwse vorm van nationalisme dat in dit geval sloeg op joden, een religieuze minderheid die overal verspreid in de wereld leeft, nog steeds.

  En zoals elk nationalisme zorgde dat voor de creatie van een boel mythes die mijlenver van de realiteit verwijderd zijn, maar die nodig zijn om het nationalisme een voedingsboden en reden van bestaan te geven. Het is hierbij gelijkend op het Vlaamse, Letse, Schotse, Georgische en andere vormen van nationalismen.

  En door zijn vorm is het nationalisme ook bijna per definitie racistisch want het stelt zich af tegen de andere in hun buurt, de Letten versus de Russen, de Schotten versus de Engelsen en de Vlaams-nationalisten versus de Franstaligen. En ga zo maar door. Daarom dat ik een radicaal tegenstander ben van elke vorm van nationalisme, dit omdat het alleen maar negatief kan zijn voor de samenleving. Het is als een kankergezwel.

  Dat gaat ook op voor het zionisme. Daar stelt men zich af tegen de zogenaamd christelijke samenleving die men feitelijk haat (de goynim) en vooral in het in hun ogen bevrijde Palestina dat echter bevolkt wordt door die verdomde Palestijnen, en dat zijn voor zionisten dan gewoon uitschot. Zij zien hen zoals sommige Belgische kolonialen de Congolezen zagen, bananen etende apen die in een boom zaten te nietsnutten.

  Dat er hier verwarring ontstaat tussen joden en zionisten is dus niet te vermijden, het ligt in het karakter van het probleem. Bovendien noemen zionisten hun Israël de ‘joodse’ staat. Met andere woorden: Zionistische leiders creëren zelf de verwarring.

  Dat Palestijnen en anderen zich omwille van het Israëlisch beleid tegen joden in het algemeen keren is dan ook logisch. Het is fout maar het is te verklaren.
  Verder wil ik je er nogmaals op wijzen dat joden geen Semieten zijn maar Palestijnen daarentegen wel. Kijk er maar gelijk welk handboek op na. Zionisten zijn dus per definitie antisemieten.

  Verder weet je ongetwijfeld dat er massa’s joden zijn die tot het fanatieke toe tegenstander zijn van Israël. Het gaat zelfs zover dat bepaalde groepen Israëlische orthodoxe joden daarom weigeren de shekel in Israël te gebruiken en dus maar betalen in dollar. Om maar te zwijgen over joden als Noam Chomsky en Norman Finkelstein die eveneens, maar om andere reden, tegen Israël zijn.

  Verder zijn er voldoende bewijzen voorhanden om te stellen dat Israël een der drijvende krachten is achter het wereldwijde jihadisme.
  Willy Van Damme

 8. Pingback: » Belgisch Journalist Willy Vandamme op RT TV international !

 9. Pingback: Syrië Irak Midden-Oosten kenner Willy Vandamme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s