Verkiezingen–Hangbuikzwijnen

Dat politici durven liegen en elkaar soms beschuldigingen naar het hoofd gooien is geweten. Maar wat Ben Weyts, N-VA-strateeg en effectieve nummer twee der partij, tijdens deze campagne realiseerde is zelfs voor een Vlaams-nationalistische partij du jamais vu.

Glunderend stelde hij op TV-zender Vier zijn twee hangbuikzwijnen voor en die noemde hij Laurette en Joëlle naar de leidende Franstalige politici Joëlle Milquet en Laurette Onkelinx, topmensen van deze ontslagnemende regering en respectievelijk lid van de CDH en de PS.

En feitelijk kon dat volgens grapjas Weyts geen Laurette of PS’er zijn want ze werkten te hard. Daarbij triomfantelijk glimlachend alsof hij de beste grap van het jaar vertelde. Dat hij zich daarbij ontmaskerde als een uiterst vulgair figuur ontging hem blijkbaar.

Dat partijvoorzitter Bart De Wever nadien dan in het Frans een smeekbede naar de Franstalige kiezer en politici deed om hem als premier te aanvaarden toont aan dat men daar bij de N-VA alle schaamte al lang voorbij is. Wat De Wever had moeten doen was zich verontschuldigen, nederig zijn. Vergeet het. Het woord nederig kent hij niet.

Bart De Wever

Eerst Franstaligen verslijten voor niets anders dan profiteurs en dan geen probleem maken dat zijn rechterhand Ben Weyts de dames Joëlle Milquet en Laurette Onkelinx hangbuikzwijnen noemt. Het niveau van de N-VA. Met de V van varkens?

Wat Ben Weyts, en met hem wezenlijk zijn partij, deed was te grof voor woorden, en van een zodanig laag allooi dat het Weyts totaal ongeschikt maakt om niet alleen een politicus te zijn maar zelfs welke leidinggevende functie wat dan ook in deze maatschappij te krijgen.

Het ontbreekt deze man gewoon aan elk fatsoen en respect voor zijn medemens om aanvaardbaar te zijn in eender welk parlement. Dat Bart De Wever in plaats van zich publiekelijk te verontschuldigen voor dit soort crapuleus gedrag hen dan nog durft smeken om hem premier te maken zegt het allemaal.

Van onbeschoft gedrag gesproken. Weg ermee. Wat gaat hij dan als ‘kandidaat-premier’ doen als hij met een van deze dames aan tafel gaat onderhandelen? Knorren? Hebben ze bij de N-VA dan echt niet begrepen dat dit niet kan, dat het Weyts tot de werkloosheid zou moeten veroordelen? Liefst uiteraard met de ‘gepaste CV’ nietwaar.

Dat ze zoiets in het verleden bij het extremistische KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond) in Leuven, waarvan De Wever lid was, deden is een feit en kan daar als studentikoze flauwe grap nog aanvaard worden, maar het is duidelijk dat men aan de top van de N-VA dit verre van frisse verleden nog helemaal niet heeft afgezworen. Wie gezag wil krijgen en uitoefenen doet dit NIET.

Willy Van Damme

Advertenties

3 thoughts on “Verkiezingen–Hangbuikzwijnen

 1. Ik heb allemaal even over geslaan maar het is te hopen dat de juichende Vlaamse gezinnen in de trend de zin en de onzin kunnen ontwaren. Hier in Deurne (bij Antwerpen) lopen er alvast wat hete hangijzers rond heb ik kunnen ontwaren.
  Wim Vlaminckx
  Antwoord:
  En nu zouden figuren als Jan Jambon, Ben Weyts en Peter De Roover België moeten gaan besturen, vermoedelijk met de PS. We gaan noch lachen en bij de N-VA ruzie maken. Wat zal er op hun vergaderingen sneuvelen: Het glaswerk of het meubilair?
  P.S.: Opgepast voor de hangbuikzwijnen in Deurne.
  En wedden dat het Oosterweelmonster in 2019 even ver staat als nu?
  Willy Van Damme

 2. Schandalig… Zo’n zwam als een Ben Weyts verdient een dikke (middel)vinger… Ik keur het niet goed, maar Laurette is niet veel beter. Wie de bal kaatst…
  Vanwege een non nva-stemmer
  Mark Meerman
  Antwoord:
  Laurette Onkelinx is geen heilige maar zal zich wel nooit tot het niveau van een Weyts verlagen. Weinige politici trouwens. Buiten sommigen bij N-VA en Vlaams Belang zie ik er trouwens geen.

  Verder is het Laurette Onkelinx geweest die na decennia van non-beleid het probleem van het schrijnend tekort aan gevangenissen aanpakte.
  Al haar vorige collega’s als Van Parijs en Verwilghen deden er feitelijk niets mee.

  Maar misschien kan Weyts zijn varkentjes meenemen als men gaat onderhandelen. Hij kan ze dan een zwart/geel pakje aandoen.
  Willy Van Damme

 3. beetje raar misschien maar kon het niet laten … http://www.youtube.com/watch?v=RQijPpVc0HY
  Wim Vlaminckx
  Antwoord:
  Bah, raar? Ik weet het niet. Het is een bekend nummer van Jan De Wilde en ben nu eventjes bezig met Lee (Lede) en was de voorbije dagen bij kennisen van hem. En die man heeft meer menselijkheid in zich dan de hele N-VA.
  Het was genieten.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s