Baasroods rusthuis – Uitstel voor witte rook

Het zal dan toch nog eventjes wat langer wachten worden dan verhoopt op de witte rook in het dossier van het Baasroodse rusthuis Sint-Vincentius. Dit zou immers overgenomen worden door de Broeders van Liefde die dan een nieuwbouw zouden realiseren.

Klonk het dinsdagavond tijdens de OCMW-raad uit de mond van voorzitter Patrick Meulebroek (CD&V) nog dat er hierover op 29 april een speciale OCMW-raad zou zijn dan werd die raad volgens nieuwe berichten nu naar later verplaatst. Een nieuwe datum was er blijkbaar nog niet.

Het betekent dat de laatste onderhandelingen tussen het OCMW en de Broeders van Liefde over een overname toch wat moeilijker verlopen dan verwacht. Het gaat hem hier dan ook om een zeer belangrijke zaak, namelijk de toekomst van het OCMW en de richting die het Dendermonds sociaal beleid uitgaat.

OCMW-rusthuis Sint-Vincentius, Baasrode

De voorstelling van het nieuwe geactualiseerde zorgstrategisch plan welke voorzien was voor 29 april is afgelast en naar later verplaatst. Een nieuwe datum is er nog niet.

Bovendien gaat het hem hier ook over veel geld. En met een armlastig stadsbestuur steeds op zoek naar nieuwe inkomsten en een OCMW dat bijna 4 miljoen euro aan de stad moest afgeven hoeft het niet te verbazen dat dit lastige laatste loodjes zijn. Het gaat hem voor een groot deel immers om de poen.

Met als vragen wat de waarde van de grond en de quota aan ROB- en RVT-bedden is. Het maakt de Broeders van Liefde in de stad bovendien tot de grootste rusthuisuitbater en duwt het OCMW in tweede plaats.

Na haar ziekenhuis in de jaren negentig van vorige eeuw verliest dus het Dendermondse OCMW een van haar drie rusthuizen. En wat met het personeel? Een personeel waar er volgens vakbondsbronnen al ongenoegen is. Veel nog onbeantwoorde vragen. “We moeten vooral zien wat het best voor de stad is”, klinkt het binnen de meerderheid. Afwachten dus.

Willy Van Damme

Een gedachte over “Baasroods rusthuis – Uitstel voor witte rook

 1. In deze paastijd…mea culpa slaan, het OCMW-geld terugstorten en het ZSP plan van 2007 gewoon uitvoeren. Excuses zijn niet meer nodig. Gelijk hebben is belangrijker dan gelijk krijgen.
  Groetjes
  Johan Baert
  Antwoord:
  Niet teveel dromen.
  We kunnen alleen maar afwachten en hopen op het beste voor de stad.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s