Oekraïne – Over dwazen en oorlogsstokers

Dat de toestand in Oekraïne na de fascistische staatsgreep van 21 februari verder ging escaleren kan geen enkele verbazing wekken. Al bijna twintig jaar is de VS met alle macht bezig in Oekraïne een machtige ultranationalistische beweging aan het creëren. Dit is het resultaat. Wie wind zaait oogst storm.

Volgens haar eigen zeggen – en wie zal haar woorden hier in twijfel trekken – stak Washington er 5 miljard (!) dollar in. Dit terwijl bijvoorbeeld de kindersterfte bij de geboorte in de VS hoger ligt dan in sommige straatarme ontwikkelingslanden. Dat bewegingen als Pravy Sector, Svoboda en Ons Oekraïne dan politiek sterk staan en veel leden hebben is dan ook logisch.

Het bewijst echter de totaal onverantwoorde natuur en zelfs criminele aard van de Amerikaanse buitenlandse politiek die denkt dat men met de rest van de wereld moet doen zoals men dat ooit met de inheemse bevolking deed van wat nu de Verenigde Staten van Amerika is.

De vernieling van Irak

De VS hebben bij hun veroveringsdrang van de voorbije twintig jaar een destructief karakter getoond om U tegen te zeggen. Wat een vrij goed werkende staat was zoals Irak is na de interventie van de VS een grote puinhoop.

Eerst brengen ze in 1979 Saddam Hoessein – een CIA-agent nota bene – aan de macht en laten hem dan een tien jaar durende oorlog tegen Iran beginnen. Het land wordt als resultaat een pak miserie met honderdduizenden slachtoffers.

Nadien begint men dat land door het bewust neerhalen van de olieprijs – het eigenlijke doelwit was de Sovjetunie – economisch te wurgen en geeft men het de indruk dat het in ruil dan maar Koeweit mag nemen. Dat bleek gewoon een val met als gevolg een wurgend embargo met opnieuw honderdduizenden slachtoffers.

Fascisten in Oekraïne

De Oekraïense vrienden van Obama, Van Rompuy, De Gucht en Verhofstadt. Wie dit uitschot wapens bezorgde moet niet verschieten van de gevolgen. Bedankt EU en VS.

En alsof die miserie nog niet voldoende is valt men het nadien onder valse voorwendsels binnen. De destructie die ze al hadden veroorzaakt was blijkbaar niet groot genoeg en dus vernielen ze er elke vorm van centraal gezag.

Met in de plaats zo sectair mogelijke politici. Elk centrale autoriteit verder ondermijnend. Dat is de Verenigde Staten in al haar glorie. En het verhaal over Irak is van toepassing op vele plaatsen, Zuid-Soedan, Afghanistan, Joegoslavië, Libië, Syrië, enzovoort.

Jozef Stalin

En dit dodelijke recept heeft men ook toegepast op Oekraïne. Dit simpel crimineel noemen is het woord oneer aandoen. Dit is veel erger. Deze realisatie van Jozef Stalin – de man die op papier de waanzin van een Oekraïens ras creëerde – was al een zeer wankele staat, maar het optreden van de VS, en ook van de leerling tovenaars uit de EU, maakt het amper of niet meer leefbaar en is dus van een nog veel misdadiger orde.

Stepan Bandera

Stepan Bandera, de leider van OUN-B, de Oekraïense fascistische beweging uit de de tweede wereldoorlog, die mee de gaskamers draaiende hielp houden. Een held voor diegenen die door de VS en EU in Kiev aan de macht werden gebracht. Een man die in realiteit honderdduizenden Sovjets en Polen hielp vermoorden. En dan raar doen als velen in Oekraïne hiertegen in opstand komen.

Men maakt dit land onbestuurbaar en stuurt de mensen die daar wonen heel bewust naar een burgeroorlog en, wie weet, naar een oorlog. Want door extremisten te steunen krijgt men uiteraard een extremistische politiek en kan men van de andere zijde alleen maar een gelijkaardige reactie krijgen. Het is simpel de reactie en tegenreactie die men voor de prijs van 5 miljard dollar in beweging zette. Gewoon ‘geniaal’.

Geen verstandig mens gaat extremisten 5 miljard dollar toestoppen om zo hun gevaarlijke politieke visie te kunnen propageren. Wie dat wel doet is niet alleen zeer onverstandig, hij hoort niet thuis in deze maatschappij. In vergelijking daarmee zijn dieven, oplichters en geweldenaars koorknapen.

Nood aan stabiliteit

Wat de VS hier heeft gedaan is te schandelijk voor woorden. En hetzelfde is van tel voor een Herman Van Rompuy, Karel De Gucht en Guy Verhofstadt. Dan moet men niet klagen dat de Russen boos reageren en dat Russischtaligen in het oosten van Oekraïne in opstand komen.

Wat we nodig hebben zijn geen herrieschoppers genre Verhofstadt maar mensen die respect opbrengen voor hun medemensen en hun buren. Politici die zorgen voor stabiliteit, economische groei, het verstevigen van de Europese cohesie en het dringend verbeteren de sociale welvaartstaat.

Herman Van Rompuy - 1

Herman Van Rompuy, een heer in maatpak met das die mooie gedichtjes schrijft maar in wezen een oorlogsstoker en fascistenvriend is.

Wat Van Rompuy & Co deden is pure oorlogsstokerij, het in gevaar brengen van de wereldvrede. Zij horen om die reden thuis voor een rechtbank. En dat de VS graag een oorlog op het Europees continent zou zien gebeuren is misschien nog begrijpelijk.

Zij profiteerden al tweemaal van die Europese moorddadige waanzin. Maar het grenst aan het feitelijk ongelooflijke dat een Verhofstadt, De Gucht en Verhofstadt hieraan meedoen. Zij alleen en niet Poetin of die opstandelingen in Donetsk zijn verantwoordelijk voor de chaos en de bijna burgeroorlog in het land.

Russen uitroeien

Beeld je in, een Julia Timosjenko die als oligarch op enkele jaren tijd miljarden wist te vergaren en dan in een telefoongesprek stelt dat voor haar part die Russen uit het oosten van haar land met atoombommen mogen worden uitgeroeid.

Ze zal het uiteraard nooit zo doen en ontkende het maar het typeert haar agressiviteit. Maar zij is dan de voor dat moreel hoog van de toren blazende westen de presidentskandidaat, ook voor het oosten van Oekraïne.

Ze steunde ook het verbieden van de Russische taal en het uit de eter halen van Russische Tv-zenders. En zij is de partijgenote van Herman Van Rompuy, Koen Geens en Kris Peeters. Frisse vrienden hebben ze daar bij de CD&V. Maar met een charlatan en crimineel als Berlusconi zijn ze er niet aan hun proefstuk.

En dan zeggen Brussel en Washington dat die mensen in Oost-Oekraïne braaf moeten luisteren naar de bevelen van een door de VS en EU aan de macht gebracht stel fascisten, oligarchen, Quislings en vulgaire racisten. Crapuul dat men noch bij Le Pen, noch bij Het Vlaams Belang zou willen.

Ze hebben het zelf bewezen: De EU staat onder leiding van dwazen en oorlogsstokers.

Willy Van Damme

Advertenties

10 thoughts on “Oekraïne – Over dwazen en oorlogsstokers

 1. Jeff Rothschild zou gezegd hebben dat een derde wereldoorlog nodig is opdat 90% van de bevolking zou worden uitgeroeid en het ‘klimaatprobleem opgelost’. Ik heb zoiets nog gehoord van een man waarvan ik dacht dat hij gek was. Hij had blijkbaar iets opgevangen over een plan om de Moslims en de Christenen tegen mekaar op te zetten zodat die mekaar zouden uitroeien. ‘k Heb dat toen weggewuifd, maar hij was nogal zeker van zijn stuk.

  Het zou dus wel eens de bedoeling kunnen zijn om storm te oogsten.

  Ik vind het enerzijds een beetje vreemd dat de liberalen zo aan VS-idolatrie doen, het was ongeveer 10 jaar terug hun levensbeschouwelijk programma, ‘Lichtpunt’, dat een reportage uitzond over hoe de VS via de CIA al die revoluties organiseert en finaciert. Betrokkenen, die er actief aan hadden meegewerkt, maar ermee waren opgehouden, getuigden erover en legden in detail uit hoe er tewerk werd gegaan. Maar blijkbaar kijken de ‘vrijzinnigen’ daar niet naar, was dat een programma voor mij alleen 😉

  En Saddam Hoessein zou de Amerikaanse ambassadrice geraadpleegd hebben vóór de golfoorlog van 1991, zij zou gezegd hebben dat haar land daar niet tussenbeide kwam. Wat er van waar was, kan ik niet meer achterhalen, maar Bush senior zou zelfs van niets geweten hebben, en Margaret Tatcher zou in een concorde gesprongen zijn en een paar uur later voor zijn deur gestaan hebben om hem die oorlog te doen beginnen. Dat kan natuurlijk een smokescreen geweest zijn.

  Ook een jaar of 10 geleden heb ik gehoord dat er een plan bestond, vooral om de macht van ‘Israël’ in het Midden-Oosten te verstevigen om heel de omgeving in kleinere entiteiten op te splitsen.

  “Geen verstandig mens gaat extremisten 5 miljard dollar toestoppen …”. Inderdaad, maar het zijn dan ook psychopaten die de planeet in een wurggreep hebben. Ik zoek nog altijd naar indicaties van een betrokkenheid van dezelfde bende in de meer dan 500 dagen durende regeringsvorming. Arafat vond België een interessant voorbeeld, een reden om dat te saboteren en we weten waar Gantman zit.

  Soms denk ik dat een mens beter af is als hij dat allemaal niet weet.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Een man moet bijna geloven dat de wereld in handen is van psychopaten. Hoe bangelijk dit ook is. Maar als ik alles op een rij zet dan krijg je wel dat idee.

  Vanavond vroeg een financieel expert die voor de overheid werkt – een fantastische kerel – waar ik dacht dat je nog best kon beleggen (de centen van zijn dienst dan).
  We kwamen beiden tot de conclusie dat de wereld van de beurs, obligatiemarkten en grondstoffen in handen is van een klein groepje speculanten die naar gelang het hen uitkomt speculeren op hogere of lagere waarden en zo de waarde van alles bepalen, van aandelen en koffiebonen over koper tot papier en hout.

  Je verhaal over Sadam Hoessein en die ambassadrice klopt. De man had dat gesprek in het geheim op video opgenomen en het is achteraf uitgezonden. Ontluisterend. Over die toenmalige oliemanipulatie is zelfs een boek verschenen (Eric Laurent – La face cachée du pétrole – Uitgeverij Plon, Parijs, 2006).

  Lichtpunt is natuurlijk niet zuiver liberaal. Het is vrijzinnig en daarin is ook het liberalisme inbegrepen. Het zijn soms goede uitzendingen, soms veel gewauwel en soms pakken hypocrisie.
  Het is als Braambos, daar zit, zij het veel minder, ook wel eens iets goed in. Maar Verhofstadt weet echt goed wat hij doet hoor. De man is doortrapt.

  Over dat Israëlisch plan om het Midden Oosten in tientallen stadstaten op te splitsen is hier al veel geschreven, vooral bij de reacties. Het bestaat wis en waarachtig.
  Niets gruwelijks is de mensheid vreemd.

  Juist zoals men moslims tegen christenen wil opzetten. Kijk naar Wilders en waar zijn geld vandaan komt. Je ziet de dollars zo vliegen. En ook die man is geen idioot.
  Willy Van Damme

  • “Jeff Rothschild zou gezegd hebben dat een derde wereldoorlog nodig is opdat 90% van de bevolking zou worden uitgeroeid en het ‘klimaatprobleem opgelost’.”

   Dan is hij zeker degene geweest die de Georgia Guide Stones heeft betaald met de alias R.C. Christian. Als eerste staat er op te lezen:

   Maintain humanity under 500,000,000
   In perpetual balance with nature
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Daaraan zou ik geen aandacht besteden. Zotten zijn er in alle maten en gewichten en zijn ook overal te vinden.
   Willy Van Damme

   Zal wel weer toeval zijn.

  • – i.v.m. Saddam: de Am. ambassadrice was April Glaspie . Zie http://rense.com/general69/41.htm
   – i.v.m. 90 % aardbewoners te veel: ook Buffett en Bill Gates zijn die mening toegedaan. Alle middelen zijn goed (abortusklinieken van Buffett, onvrijwillige sterilisatie door pillen van ontwikkelingshulp, …). De noodzaak zou niet het klimaat of ontoereikende voedselvoorziening zijn maar gewild door de illuminaten om een beheersbare hoeveelheid onderdanen te hebben in de toekomstige NWO. Google ook eens op ‘jules van rooyen overbevolking’ (gevaarlijk boek !)
   Zorro


 2. Henk V
  Antwoord:
  Ik vermoed dat men die affiche liet maken toen de FNV vakbond veel geld uit de VS kreeg. De VS financierde in West-Europa na de oorlog ook de vakbonden. Enfin, de goeie.
  Verder uiteraard geen fan van Jozef Stalin. De man had moeten weten dat men zijn maffe nationaliteitenpolitiek later zou misbruiken om zijn Sovjetunie in stukken te hakken.
  Willy Van Damme

 3. Brief van Poetin aan de EU en hij kreeg antwoord uit Washington? Poetin vond dat niet netjes.

  http://www.veteranstoday.com/2014/04/12/putin-letter-makes-diplomatic-history/

  Onredelijke man waar niet mee te praten valt en uit is op oorlog???
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Als ik iemand als Samantha Power, de Amerikaanse ambassadrice bij de VN, bezig hoor dan zie dan zie ik iemand die feitelijk geestelijk gestoord is en geen greintje empathie heeft voor wat dan ook.
  Ze is gewoon een kloon van die Condoleezza Rice. Bitches zeggen ze op zijn Amerikaans.

  Ze lijkt gewoon te kicken op het veroorzaken van conflicten. ik zie in de VS binnen de regering van Obama feitelijk geen enkel redelijk figuur. Hoe hard ik ook kijk.

  Poetin en Lavrov zijn geen heiligen maar als ik hen bezig hoor dan zie ik gewoon de redelijkheid zelve. En ze reageerden tot heden erg voorzichtig.

  Hoe zou Washington reageren moest Rusland een staatsgreep organiseren in Canada of Mexico? Maar dat is wat gebeurde met Rusland en Oekraïne. En dan is Poetin een oorlogsstoker.
  Toch wel als we dat stelletje pennenlikkers en pseudo-experts van de NRC, Standaard, Instituut Clingendael en de KUL bezig horen.
  Willy Van Damme

  • Gelukkig bestaan er ook redelijke Amerikanen.

   http://www.paulcraigroberts.org/2014/04/14/washington-drives-world-war-paul-craig-roberts/
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Die verstandige Amerikanen die weten waarover ze praten en tegen die agressieve buitenlandse politiek zijn, zijn er met massa’s. Alleen is de propaganda in vooral de Amerikaanse en Britse media onvoorstelbaar.
   Ook hier in Europa trouwens lijken de remmen wel los te zijn.

   Fascisten worden dan aan het woord gelaten waarbij allerlei straffe verklaringen voor waar worden aangenomen. Zonder dat men die figuren en hun politieke achtergrond uiteraard schetst.
   Dat doen zou immers die beweringen voor de lezers waardeloos maken.

   Het probleem voor de VS hier is dat haar sociologische basis in Oekraïne te zwak is. Men hoeft de uitslag van de laatste verkiezingen maar te zien en dan besef je dat ze een te beperkt deel van de bevolking achter zich hebben.

   Deels met beloften van gouden Europese bergen en anti-Russische propaganda pogen zij die basis nu te verbreden. Feit is echter dat er in Kiev geen geld is en men dat Russisch gas hoogstnodig heeft.
   Willy Van Damme

 4. Geweldig overzicht, Willy!

  Ik ga hem op mijn eigen blog overnemen.

  Ik weet dat de ambassadrice, April Glaspie, tegen Saddam gezegd heeft dat geschillen tussen arabische landen als Kuweit en Iraq, door de VS beschouwd worden als iets waarde VS buiten staat. M.a.w.: Saddam, U kunt Uw gang gaan met het tot de orde roepen van de Emir.
  ( Die Emir deed heel vreemd, en was duidelijk bezig Saddam te treiteren. Ik ga er van uit dat de Emir daar toe is aangezet.)
  Dit alles speelde zich af in 1990.
  In juli 1990 verscheen het boek van Victor Ostrovsky, ex Mossad agent: http://www.amazon.com/By-Way-Deception-Making-officer/dp/0971759502/ref=cm_cr_pr_product_top
  Daarin beschrijft hij hoe zijn ‘leraar’ hem mee deelde dat Saddam zou worden kapot gemaakt: “After the bombing of Libya, our friend Qadhafi is sure to stay out of the picture for some time. Iraq and Saddam Hussein are the next target. We’re starting now to build him up as the big villain. It will take some time, but in the end, there’s no doubt it’ll work.”

  Hier een samenvatting van het boek: http://tinyurl.com/6sjfmy5

  Dat er een filmpje zou bestaan over het gesprek tussen Glaspie en Saddam , dat wist ik niet.
  Ik meen dat er toch enige discussie was over de exacte woorden van Glaspie.
  Hier is wat Wikipedia er over schrijft: http://en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_Kuwait#Iraqi-American_relations

  Edith schrijft: ” dat er een plan bestond, vooral om de macht van ‘Israël’ in het Midden-Oosten te verstevigen om heel de omgeving in kleinere entiteiten op te splitsen.”

  Zoals Willy schrijft is er hier al meermaals over geschreven. Maar Edith wil het misaschien zelf lezen. Hier staat het: http://members.tripod.com/alabasters_archive/zionist_plan.html

  De recent vermoorde Pater van der Lugt bevestigde de geldigheid van het Yinon Plan.
  Tegen Arnold Karskens zei hij :
  Volgens de pater willen anti-regeringselementen chaos creëren. “Ze worden betaald door landen als Qatar en Saoedi-Arabië. Het is hier een van buitenaf geleide volksopstand.” Van der Lugt, schrijft Karskens, ziet achter de onlusten tegen het regime van Bashar al-Assad een breed complot. “Het Westen wil de machtsblokken in het Midden-Oosten kapotmaken, zoals de band tussen Syrië en Iran, om plaats te maken voor confessionele militair machteloze staatjes. Zo beschermen ze Israël en de toevoer van olie.”

  Groet, J.V.
  Antwoord:
  Perfide is het best toepasbare woord voor de politiek van de Mossad/Israël.
  Als we zien dat de twee voornaamste spionnen die België ooit had, Abdelkader Belliraj en Jacques Monsieur, eerst en vooral voor de Mossad werkten en pas dan België, dan lijkt mij dat toch duidelijk.

  In 1993, dus bijna tien jaar na de Iran-Contra affaire, vroeg de Mossad aan Jacques Monsieur om in het geheim Amerikaanse wapentechnologie te kopen voor Iran.
  Om dat te vermommen vervalste men gewoon de handtekening van de stafchef van de Belgische luchtmacht zodat het leek of alles bestemd was voor de Belgische luchtmacht.
  Maar op dat ogenblik waren Iran en Israël ogenschijnlijk aartsvijanden en de VS en Israël nauwe bondgenoten tegen Iran.

  En dan Abdelkader Belliraj. Deze had kort voor september 2001, toen Bin Laden al de meest gezochte figuur op aarde was, een private ontmoeting met hem. Bovendien arresteerde men hem nadien in Marokko wegens het beramen van islamistische terreuraanslagen.

  Dus een agent van de Mossad had eventjes een babbel met de officieel ondergedoken Bin Laden en was nadien betrokken bij islamistische terreur tegen Marokko, officieel een hondstrouwe westerse bondgenoot.
  Ook had Belliraj voordien de grote man van het Brusselse jodendom vermoord.
  Wat moet een mens daar dan van denken?
  Willy Van Damme

 5. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » Oekraïne – Over dwazen en oorlogsstokers

 6. Dag heer van Damme, ik herinner mij vooral het beeld dat dhr. Verhofstadt en dhr. van Baalen in Kiev de zogenaamde demonstranten toespraken en moest gelijk aan het volgende denken: http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2533618/1998/04/03/Van-Baalen-snapt-er-helemaal-niks-van.dhtml
  Grt. olde Hartman.
  Antwoord:
  Je kan niemand veroordelen of beoordelen op zijn verleden. Je moet dat natuurlijk wel kennen en gebruiken om zijn huidige daden eventueel mee te verklaren. Maar dit is duidelijk een erg dubieus figuur, er is zijn verleden maar vooral zijn heden.
  Wie Fascisten zit op te jutten zoals hij en Verhofstadt deed is minstens een gevaarlijk en ook eventueel dom politicus.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s