Obama op bezoek – Mist over België

Het bezoek van eind maart van de Amerikaanse president Barack Obama aan ons land is om meerdere reden merkwaardig te noemen. Niet alleen wegens de waanzinnige kosten van dit bezoek of de best als krankzinnig te omschrijven veiligheidsmaatregelen. Met mensen die zelfs huisarrest kregen. Je moet maar durven.

Nog meest merkwaardig echter was de reactie van de pennenlikkers in onze kranten. Nooit zoveel mist over dit land zien hangen. Mist dan afkomstig van de gigantische hoeveelheden wierook die onze pers in petto had voor de man die denkt de ganse wereld naar zijn pijpen te moeten doen dansen.

Een bloemlezing:

De Standaard van 27 maart: “En toch sprak daar een Amerikaanse president die zich niet veilig op afstand hield met gemeenplaatsen over internationaal recht. Daar sprak een president die op een moreel fundament wijst. Dat heeft iets verhevens, iets wat we in lange tijd niet gehoord hebben.” (Karel Verhoeven)

De Morgen van 27 maart: “Het blijft onwaarschijnlijk hoe hij een zaal moeiteloos vult met zijn charisma, zijn lach en persoonlijkheid, nog voor hij zelfs maar één woord gezegd heeft.

Wanneer hij dat doet, blijkt nog maar eens dat hij een van de grote sprekers van zijn tijd is, een oratorisch talent zonder weerga. De dictie, de opbouw, de frasering, het tempo, de vanzelfsprekendheid waarmee hij een punt onderstreept…” (Yves Desmet)

Het Laatste Nieuws van 27 maart: “Groots, indrukwekkend, inspirerend. Meeslepend.” (Jan Segers)

De Gazet Van Antwerpen van 27 maart: “Indrukwekkende speech van VS-president Barack Obama… Het werd een bevlogen, indrukwekkende speech, zoals alleen president Obama die kan geven….Wie Obama gisteren hoorde, kan er niet meer aan twijfelen dat Rusland fout bezig is. Dat Poetin een bedreiging vormt voor de vrije wereld.” (Paul Geudens) (1)

De vraag die een mens zich dan stelt is hoe verschrikkelijk naïef men moet zijn om van Obama zelfs nog maar een piepklein beetje te geloven. Wie die man en zijn woorden nu nog gelooft moet meedingen voor het wereldkampioenschap kritiekloosheid.

De vrijheid

Ho ja, de titel boven het grote stuk in De Standaard over zijn bezoek was: “Barack Obama waarschuwt ‘Onze vrijheid is niet gratis’”. De meest holle slogan denkbaar. Maar goed om te vertellen tegen die mensen welke die dag zelfs niet eens hun woning mochten verlaten.

Of aan die mensen in het nu ‘vrije’ Oekraïne die vorige week de boodschap kregen dat hun uitkeringen neerwaarts gaan en het gas om zich te verwarmen met 50% opwaarts. Om mee te beginnen.

Een eis – in naam van de ‘vrijheid’? – van het door de VS gecontroleerde IMF. En dus kunnen ze er eventueel doodvriezen in naam van de door Obama en onze pennenlikkers zo bezongen vrijheid, blijheid.

Om maar te zwijgen over de vele duizenden slachtoffers van zijn vele oorlogsmisdaden zoals met die robotvliegtuigen die op zeker ogenblik als het ware aan de lopende band onschuldigen standrechtelijk executeerden. Onschuldigen, want niemand van die slachtoffers was ooit zelfs maar in beschuldiging gesteld.

Om maar te zwijgen over de tientallen miljoenen mensen in Iran en Syrië die hij met een oorlog zit te intimideren. Om nog maar te zwijgen over zijn steun voor de door fascisten uitgevoerde staatsgreep in Oekraïne, zijn hulp aan Israël, Saoedi-Arabië, het Rwanda van Kagame, enzovoort.

En dan is er de nog steeds enorme zware armoede in de VS met massa’s mensen die dagelijks sterven van ontbering. Of de vooral met zwarten gevulde gevangenissen van deze Oom Tom.

Mao Zedong

Maar laat dat voor onze kwaliteitskranten met hun sterjournalisten zeker geen bezwaar zijn om een berg wierook te laten branden. En dit zijn dan diezelfde sterjournalisten die de Russische media er van beschuldigen de spreekbuis van Vladimir Poetin te zijn.

En waarom schrijven ze dat? Omdat Washington en Barack Obama dat zegt. Onze sterjournalisten zijn gewoon een karikatuur van wat een journalist zou horen te zijn. Een zielig zootje dat zich hopeloos belachelijk maakte. De onbekwaamheid in het kwadraat.

Onze media hebben die dagen gewoon een niet te genieten stank zitten verspreiden die best nog herinneringen oproept aan wijlen Amada toen ze in hun hoogdagen de heilige Mao Zedong bezongen. Die dagen zijn gelukkig voorbij. Het aanbidden van Obama nog niet. Daar zorgen Yves & Co wel voor.

Willy Van Damme

1): De onderlijning is van mij om zo te onderstrepen dat hierachter al een oorlogslogica schuilt. Namelijk het verdedigen van onze (sic) vrijheid tegen het gevaar…. de nieuwe Hitler zoals de propaganda schrijft.

Advertenties

9 thoughts on “Obama op bezoek – Mist over België

 1. Volgens mij gelooft Obama zelf niet wat hij zegt. Als hij niet doet wat zijn bazen van hem verlangen dan mag hij de Kennedy’s vervoegen. Maar onze oppervlakkige, menselijk laag ontwikkelde journalisten spelen met overtuiging hun rol van ‘zeer nuttige idioot’. Niet mijn idee, die uitdrukking, maar komt van de hoofdkwartieren in Washington en Jerusalem.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Van een journalist worden een serie als essentieel beschouwde eigenschappen verwacht. En dat zijn afstandelijkheid tegenover het onderwerp, dus een soort neutraliteit en objectiviteit, met verder woord en wederwoord en kritische zin met oog voor het grote geheel en de achtergrond van het verhaal, de analyse.
  Dit was gewoon de Pravda en de Renmin Ribao op hun allerslechtste. Beschamend om je dan nog tegenover derden journalist te moeten noemen.
  Willy Van Damme

 2. Ik heb de Nederlandse media er niet op nageslagen maar het lijkt erop dat er zich een nieuwe, lang verwachte, Messias heeft aangekondigd. Iemand waarin wij kunnen geloven. $11,5 miljoen voor een overnachting in een Brussels hotel, €24 miljoen voor een Nucleaire Security Summit en over de economische ontwrichting van de lage landen zullen wij het maar niet hebben.

  Om te eindigen met een komische noot.

  “Now that the Russian government understands that Russia must depart the dollar system in order to protect Russian sovereignty, President Putin has entered into barter/ruble oil deals with China and Iran. However, Washington objects to Russia abandoning the dollar international payment system.”

  Zelfs dát mag Poetin niet. 🙂

  http://www.paulcraigroberts.org/2014/04/06/obama-issues-threats-russia-nato-paul-craig-roberts/
  Joop de Jong
  Antwoord:
  De kwestie van de dollar als internationaal betaalmiddel is nogal technisch en wat moeilijk voor mij. Het is echter wel duidelijk dat de VS er alle belang bij heeft om de dollar als internationaal betaalmiddel te behouden.

  Het was vermoedelijk omdat de euro als internationaal betaalmiddel te belangrijk werd dat men vanuit Wall Street die frontale en langdurige aanval begon op de euro en ook de EU. Het werkt natuurlijk erg soepel als alle grote internationale handelstransacties in één munt gebeuren zoals nu.

  Het verhaal van Iran dat uit de dollar werd geduwd en de serie massieve speculatiegolven zoals tegen het Britse pond en de Aziatische monetaire crisis, beiden veroorzaakt door George Soros, of de recentere eurocrisis hebben het besef doen groeien dat die positie van de dollar voor anderen een groot gevaar kan betekenen.

  Als men echter bijvoorbeeld de oliehandel in de toekomst niet meer in dollar gaat doen dan ontstaat er ook voor de VS een groot probleem. En Paul Craig Roberts, die hier veel meer in beslagen is dan ik, zou wel eens gelijk kunnen krijgen.
  Willy Van Damme

  • Enig inzicht in de ‘truuk met de dollar’ is m.i. essentieel om de recente geschiedenis te snappen. Kort gezegd: de Amerikanen drukken papiertjes
   à volonté en kopen daarmee de ganse wereld. Wie de dollar weigert als betaalmiddel krijgt te maken met de US Forces & NATO (zelf ook betaald met dollars).
   Astuce: de nieuwe dollars ontstaan als staatsobligaties waarop rente moet worden betaald. Deze rente vloeit naar de aandeelhouders van de Federal Reserve. Zeer oude truc.
   Walter Baeyens
   Antwoord:
   Bedankt voor die extra info. Dat iedereen aan de dollarinfuus hangt heeft zoals het geval van Iran bewees natuurlijk grote voordelen voor Washington.
   Willy Van Damme

 3. Obama: de verpakking zegt niets over de inhoud (if any)

  Marketer % of votes

  Obama 36.1%
  Apple 27.3%
  Zappos 14.1%
  Nike 9.4%
  Coors 8.7%
  McCain 4.5%
  Source: Meridia ARS

  http://www.motherjones.com/riff/2008/10/barack-obama-marketer-year
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Het verhaal is al zes jaar oud maar nog even actueel. De man is gewoon buiten een massamoordenaar en bedrieger een uitstekend verkoper.
  Maar journalisten die er zes jaar later nog in zijn praatjes trappen kunnen onmogelijk journalisten genoemd worden. Het zijn schrijvers van fictie.
  Willy Van Damme

 4. http://www.standaard.be/cnt/dmf20140408_01059682
  els2013
  Antwoord:
  Dit verhaal haalde ook nogal wat andere kranten. Merkwaardig toch hoe men die moordpartijen jarenlang ongemoeid liet en er ook nu nog amper aandacht voor heeft.

  Kun je de reacties in De Standaard inbeelden moest Poetin zo’n vliegtuig sturen naar bijvoorbeeld Turkije of Jordanië. Het kot zou te klein zijn.
  Bij Obama is dat wierook vanwege onze pennenlikkers en van de Noren de Nobelprijs voor de Vrede.

  Hun vorige premier Jens Stoltenberg mag dan binnenkort in ruil secretaris-generaal van de NAVO spelen, een veredelde soort van blaffende hond. De man is niet langer premier en moest dus blijkbaar een troostprijs krijgen van zijn Amerikaanse ‘vredesduif’. Toch mooi zo’n wederdienst, niet?
  Willy Van Damme

 5. “In het Sportpalast heb ik een keer Hitler horen spreken en dat was echt indrukwekkend. ” (Jan de Spot over zijn verblijf in Berlijn in de jaren ’30).
  Bron: http://www.dbnl.org/tekst/flor007tenh16_01/flor007tenh16_01_0008.php
  Ridder Jan de Spot was een figuur om U tegen te zeggen. Zijn getuigenis is onverdacht want van NA de oorlog. Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_de_Spot
  Om maar te zeggen dat spreek- en organisatietalent geen morele waarde hebben. Ook Leon Degrelle was een oratorisch natuurtalent. Men moest BETALEN om tot zijn meetings toegelaten te worden.
  Men kan zich afvragen hoe onze sterjournalisten zouden gereageerd hebben indien ze 80 jaar eerder geboren waren. Wellicht waren ze in katzwijm gevallen bij het aanhoren van oom Adi ?
  Zorro
  Antwoord:
  Om een bekende filmtitel te gebruiken: ‘For a few dollars more” zouden ze toen inderdaad Hitler of Degrelle op dezelfde manier hebben besproken. Om hen dan nadien ‘for a few dollars more’ bedolven te hebben onder de modder.

  Weet je, de verhalen over Syrië in onze media zijn feitelijk zeer leerzaam. Twee jaar lang waren die jihadisten helden, idealisten, vrijheidsstrijders, democraten, verdedigers van de mensenrechten, enzovoort.

  Dan kon men niet langer verzwijgen dat die jihadisten soms uit België en Nederland kwamen en er gruwelijke dingen deden. Ze plaatsen hun sadisme immers live op YouTube als ware het vakantiekiekjes vanuit de Costa del Sol.

  En dus kon men in onze pers op pagina 1 lezen over die gevaarlijke Europese jihadisten die in Syrië misdaden begingen, om dan op pagina 3 te lezen over de vrijheidsstrijd en andere goede daden van diezelfde sadistische gruwels. Schizofrenie noemt men dat.

  En dat blijft ook nu nog steeds voortduren. Dat de hoofdredacties die dubbelzinnigheid al zolang laten voortduren zegt feitelijk alles over het niveau van die media.
  In Persland is gewoon alles mogelijk. Behalve degelijk berichten. Dan is het, om weer een andere filmtitel te gebruiken: ‘A mission impossible’.
  Willy Van Damme

 6. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » Obama op bezoek – Mist over België

 7. Willy,

  we hebben één troost. Als we later allemaal gezellig in de hemel zitten, zal niet één van die journalisten ons nog voor de voeten lopen.
  P.S. Wat vindt U van het artikel van Sy Hersh over Ghouta ?
  Jan Verheul
  Antwoord:
  De bespreking van dit artikel komt er aan. Geduld. Er zijn maar 24 uur in een dag en zoals je weet is er hier ook een gezin, een tuin en is er verder nog regulier journalistenwerk.
  En of ik in de hemel kom? Toch niet met die 26 maagden en die jihadisten zeker?
  Willy Van Damme

 8. Een paar dagen geleden stelde het 9-10-jarige dochtertje van een vriend, die het gesprek over de strapatsen van Obomba oa hier in het Waregemse had gevolgd, mij de zeer intelligente vraag of die meneer Obama dan wel zó belangrijk was en of hij de president was van heel de wereld of van één land (een vraag die bij onze “topjournalisten” blijkbaar niet opkomt).
  Ik kon niet anders antwoorden dan dat die meneer DENKT dat hij de president is van heel de wereld …
  Gerard Eggermont
  Antwoord:
  Barack Obama is feitelijk een zwaar ziek man: hij heeft immers de ziekte van Imperial Overstretch waaraan ook Hitler, Napoleon en nog wat van dat volk aan ten onder zijn gegaan.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s