Diamonds are forever – Hoe inkomstenbelastingen?

Als het blijkbaar van Open VLD, CD&V en ook de N-VA afhangt betalen onze diamantairs binnenkort geen belastingen meer op hun inkomsten. Dat wist De Tijd vandaag alleszins te melden. Een raar verhaal? Immers wie al die verhalen over fiscale fraude plegende diamantairs leest gelooft toch nooit dat die zoiets als inkomstenbelasting betalen.

Ze betalen nu legaal geen invoerrechten en geen BTW en binnenkort als het van Geens afhangt officieel dan ook al geen inkomstenbelasting meer. In ruil zou er volgens de vroegere zakenadvocaat en huidig minister van Financiën Koen Geens (CD&V) dan een soort van taks op de omzet komen.

Welke omzet? Die aangegeven bij de douane of die welke men aangeeft bij de Hong Kong & Shanghai Bank in Zwitserland? Het wordt een uitzonderingsregime voor een sector die, afgaande dus op al die verhalen, zijn laars lapt aan elke vorm van gemeenschapszin.

En kijk Jan Hesp (N-VA) tegenwoordig lobbyman voor de vooral joodse en Indische diamantairs zag daar geen probleem mee. Voor hem is dat de logica zelf en een en al redelijkheid.

Bart De Wever - Belz Antwerpen

Kandidaat burgemeester Bart De Wever – op zoek naar goede raad? – bij de joodse Belzer gemeenschap. Rechts voorlaatst, André Gantman en uiterst rechts Ludo Van Campenhout. De liberale aanwinsten van de Antwerpse N-VA.

Een Marrokkaan of Congolees die wat teveel handtassen of GSM’s steelt vliegt in een cel of het land uit, een Indische diamantair die grootschalig de belastingen ontduikt…Die krijgt van Koen Geens en Jan Hesp een medaille en een VIP-behandeling.

Het Vlaanderen van Jan Hesp is er dan ook een waar de superrijken heer en meester zijn en met veel plezier alles mogen doen wat ze willen. De gemeenschap voor miljarden bestelen, geen enkel probleem.

Het is duidelijk dat Jan Hesp en de N-VA van Bart De Wever weten waar in Antwerpen de macht zit, de havenbarons en de diamantairs. En die macht zit, zeker weten, niet bij de kiezers. Die lopen er alleen als toeschouwer bij.

Willy Van Damme

Advertenties

4 thoughts on “Diamonds are forever – Hoe inkomstenbelastingen?

 1. Denkt U dat men bewust een antisemietische sfeer aan het scheppen is? Ik begin een beetje het gevoel te ontwikkelen alsof men “heimwee naar vroeger” heeft.
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Aangezien de term Semieten slaat op een etnische groep en jood zijn een kwestie van religie is kan er alleen sprake zijn van jodenhaat en niet van antisemitisme, zeker daar Arabieren bijvoorbeeld vallen onder de noemer Semieten.

  Racisme is niets nieuws en heeft te maken met de vrees voor iets wat men niet of amper kent en als bedreigend lijkt over te komen. Er is dus altijd een latente jodenhaat aanwezig zoals er ook andere vormen van racisme zijn. Russenhaat in Oekraïne bijvoorbeeld of haat tegen Berbers onder Arabieren van Noord-Afrika, enzovoort.

  Verder gaat dit niet over joden als dusdanig maar over enkele superrijke families, ook havenbaronnen, die zich boven de wet wanen en hiervoor blijkbaar de steun krijgen van bepaalde politici.
  Wie ziet hoe het dossier rond de Oosterweelverbinding tot stand kwam kan alleen met grote verbazing de verwevenheid tussen bepaalde bedrijven en enkele politici constateren.

  In Antwerpen was dat lang de zogenaamde politieke linkervleugel met Camille Huysmans en nu de rechtervleugel ervan met Bart De Wever en Ludo Van Campenhout die de vroeger vooral joodse diamantair steunde.

  Respect voor de eigenheid van mensen en hun cultuur is zeer essentieel zoals respect voor de wet en de gelijkheid voor de wet even essentieel is.
  Willy Van Damme

 2. Ik vrees al geruime tijd dat het altijd zo geweest is. Hoe meer je te weten komt over het duistere deel van de Joodse gemeenschap des te sterker de stank. De gewone plichtsbewuste Joden zijn er doorheen de geschiedenis altijd het slachtoffer van geweest, maar doortrapt als ze zijn, weet die minderheid ieder onrecht waar een gewone Jood mee te maken krijgt te recupereren om de macht van die elite te versterken. Ik ken tal van Joden die zich daar met hand en tand tegen verzetten, maar met nog veel meer weerstand te maken krijgen dan wij.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Het is onder de joden maar een heel kleine kliek die zo werkt. De meesten lopen gewoon mee in het voor hen voorgespannen gareel maar velen ook revolteren zeer openlijk. Soms met gevaar voor het eigen lijf.
  Het hier geplaatste verhaal over Moshe Friedman toont dat. Vooral de reacties hierop van bepaalde figuren uit dat specifieke joodse milieu is zeer duidelijk.

  • Inderdaad, het geval van Moshe Friedman is schrijnend. Geen andere groepering zou zo schaamteloos durven tewerk gaan, een vader treffen door zijn kinderen uit te sluiten … Het is du jamais vu!

   En mijnheer hierboven meende een sfeer van ‘antisemitisme’ te ontwaren. Het zou goed zijn als mensen zouden nadenken, en zich een goed beeld vormen van wat antisemitisme en racisme eigenlijk zijn. Als gevolg van het onterecht beschuldigen van mensen van antisemitisme is er een soort van vacuum ontstaan, men durft zelfs geen terechte kritiek meer te geven op mensen als ze toevallig tot de Joodse godsdienst behoren. De groep schijnt een bijna onfeilbaarheid te genieten, met als gevolg dat die mensen dingen gaan doen waar wij in de verste verte niet eens aan zouden denken. De manier waarop er over Friedman geschreven werd … zelfs middelmatige journalisten in de dominante media gaan zover nog niet. Het waren vaak pure scheldpartijen.

   We hebben mekaars kritische denken nodig om ons evenwicht te bewaren, en onze Joden vormen daarop geen uitzondering.
   Edith Legrand
   Antwoord:
   De onvoorstelbaar schoftige wijze waarop men die man aanpakte zal mij voor altijd bijblijven. Zijn aanvallers behoren tot het laagste uitschot dat deze planeet kent. Of ze nu rijk en een pak en das dragen, het doet er niet toe.
   Willy Van Damme

 3. Beste Willy ,
  Wat had men anders verwacht … wie betaalde de campagne buiten VOKA en UNIZO en wie is nu ” den grooten leider ” die er steeds voor zorgt dat hij buiten Antwerpen , geen verantwoordelijk neemt..wie noemde zijn politieke tegenstrevers ” vijanden van het Vlaamse volk ” op een maniet die deed denken aan de wijze waarop in Duitsland van 1922 tot 1945 zij werden aangeduid en betiteld … NVA staat trouwens in mijn ogen voor Nieuw Vlaamse Apartheid …
  Kritische benadering mag en moet wel..maar zie zijn ” Rijksleiders ” en wat zij zeggen op sociaal-economisch gebied.. Die dat niet snapt , ja..wat is er dan nog te zeggen..
  Beste groeten , vriend ,
  Cyriel Van Mullem
  Hamme.
  Antwoord:
  Binnen de N-VA zitten dan ook de vroegere mensen van Protea en de verdedigers van Zuid-Afrika die Nelson Mandela een communist, moordenaar en terrorist achten. Het waren de verliefden op het ‘broedervolk’ in dat verre Zuid-Afrika die met de apartheid de westerse beschaving hielp rechthouden.

  En goeroe Bart De Wever ging in het verleden op vakantie in het buitenverblijf van Koen Blijweert, de zakenman gekend van zijn vriendschap met Leo Delcroix, de GSM-carrousels en de milieubox, de CD&V-uitvinding van de vorige eeuw.
  Johan Vande Lanotte zou er eens op vakantie moeten gaan. De voorpagina’s van de kranten zouden er dagenlang mee gevuld worden. Nu… amper een letter.

  Bart De Wever leeft met zijn nieuwe partijgenoten als Ludo Van Campenhout en André Gantman tegenwoordig ook op zeer goede voet met dat ander en nieuw gevonden broedervolk, de zionisten in Israël en de Antwerpse diamantairs.

  Je zult bij de N-VA dan ook geen kwaad woord meer horen over deze nieuwe vrienden. Over dat ander volk, het vroegere broedervolk de Palestijnen, daarentegen: De grote stilte. Met andere woorden: Israël schiet er maar op los.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s