Oekraïne – Guy Verhofstadt naar de oogarts

Ik vrees dat Guy Verhofstadt dringend naar een oogarts moet want hij heeft een bar slecht zicht. Getuige zijn bewering in De Morgen van vandaag in zijn column ‘Wat ik op Maidan te zoeken had’ dat hij op het Maidanplein ‘geen enkele swastika of andere fascistische symboliek (heeft) gezien’.

En dat hun waarden de zijne zijn is merkwaardig. Het krioelt in grote delen van Oekraïne van swastika’s en andere fascistische symbolen en de Hitlergroet lijkt er wel een alledaags fenomeen, zoals trouwens ook het bekladden van synagogen en het molesteren van joden.

Dat hij dan durft te zeggen dat men moet zorgen dat zij de rechten van Russisch sprekenden respecteren is te grof voor woorden. De mensen die hij daar op Maidan stond toe te spreken zien in Stepan Bandera en de collaboratiebeweging OUN-B de helden.

Svoboda - Betogers in Kiev - Februari 2014

Guy Verhofstadt zegde dat hij nergens in Oekraïne swastika’s of andere fascistische symbolen had gezien. Hij heeft dringend een goede bril nodig. Hier een betoging van fascisten in Kiev, merk de armband met het teken van Svoboda.

En ten tijde van de Oranje Revolutie was Stepan Bandera zelfs de officiële nationale held. Dit terwijl die man en zijn OUN-B actief meehielpen bij de holocaust en het massaal afslachten van Polen, Russen en Oekraïners.

En, stelt hij, dat Europa voor die bescherming van die Russischtaligen moet zorgen. Toen de Balten onafhankelijk werden en bij de EU kwamen verloren de meeste Baltische Russischtaligen, ettelijke honderdduizenden, gewoon hun nationaliteit.

En niemand in de EU piepte, ook Verhofstadt niet. Dat hij dan nu de durf heeft om te stellen dat hij voor die Russisch sprekenden opkomt is dan ook zowat het toppunt van grofheid. En dan verschieten dat die Russisch sprekenden hem niet geloven.

Svoboda - Herdenking gevallen SS strijders uit WO II - In Yaseniv 2013

Het neerleggen van een herdenkingskrans in Yaseniv ter ere van de SS Divisie Galicia die bestond uit leden van de Oekraïnse fascistische beweging OUN-B van Stepan Bandera. Yaseniv is een klein dorp gelegen een 40 km ten oosten van Lviv. Het behoorde van 1918 tot 1939 tot Polen. De zwart rode vlag op de achtergrond is een van de symbolen van het Oekraïense fascisme. Merk op de achtergrond eveneens de vlag van Svoboda. Allen politieke vrienden van Guy Verhofstadt. Leve de Holocaust?

Maar van een man die nog niet lang geleden opriep om wapens aan die Syrische en Libische jihadisten te geven moet men van niets verschieten. Zijn Burgermanifest was al een pak onzin, nu wordt het helemaal te gek voor woorden.

Willy Van Damme

PS.: Wie had toen De Morgen geboren werd uit De Volksgazet en De Morgen ooit kunnen denken dat die krant nu een fascistische staatsgreep in Europa zou steunen? Diegene die het had gezegd was zo afgevoerd naar een instelling voor psychisch gestoorden. Maar hij had dan wel gelijk.

Het dient ook gezegd dat Verhofstadt en zijn Europese liberalen in 2012 in een motie van het Europees parlement Svoboda wegens hun racisme en jodenhaat veroordeelden. Verhofstadt heeft dus niet alleen een probleem met zijn ogen maar ook met zijn geheugen. Het begin van dementie?

Het stuk dat ook op de website van De Morgen en de reacties zijn in heel veel gevallen helemaal niet mals. Opvallend is dat nogal wat van die reacties spreken van een fascistische staatsgreep terwijl onze media dit uniso verzwijgen.

En toch hebben veel mensen het door. Merkwaardig. Verhofstadt heeft gezien zijn column blijkbaar dringend de nood om zich te verdedigen tegen de vele beschuldigingen dat hij hier fascisten steunt.

Advertenties

17 thoughts on “Oekraïne – Guy Verhofstadt naar de oogarts

 1. Dat ik stilaan koppijn van dat over en weer begin te krijgen is geen wonder. Net nog naar de Morgen gestuurd en zoals verwacht niet gepubliceerd: ‘Gloria in excelsis Deo.’ Het is maar dat muziek soms de zeden verzacht … http://www.youtube.com/watch?v=eChEWK_4B3Q&list=TLMk0ij03bSXIEVp1kqa1ak_OtgU7z122j (hier kan je ook een fragmentje plaatsen)
  Wim Vlaminckx
  Antwoord:
  Ik wil de lezers geen noot laten missen van het zeer prachtige werk van onze meester J.S. Bach.
  ik heb de originele tekst afgevoerd en een wat met foto’s versierde versie geplaatst. De foto’s zijn hier wel nuttig dacht ik.
  Willy Van Damme

 2. Ik vrees dat Guy Verhofstadt een geraffineerde egoïst is, eentje die zeer goed kan voorwenden dat hij altruïst is, dat het hem om de mensen te doen is en niet om hemzelf, maar voor wie dat slechts schijn is. Het draait alleen maar om hem. Maar de kiezers trappen wel in zijn bedrog.
  Of zou hij zijn leugens verkopen in ons belang omdat de Zionisten staan op te scheppen dat ze een nucleaire bom gericht hebben op iedere Europese hoofdstad.
  Die arme gewone Joden daar in Oekraïne zijn voor een deel al naar ‘Israël’ gevlucht om er ‘hulp’ te vragen en bescherming tegen die fascisten die hen nu lastig vallen.
  Oorlog heeft alleen maar verliezers, zegt men, maar de Zionisten winnen altijd en altijd twee keer. Al in de tweede helft van de 19de eeuw lobbyden Theodore Herzl en Max Nordau bij iedereen op een positie met macht om die personen ervan te overtuigen dat ‘de Joden’ een vijandige en destructieve entiteit zouden gevormd hebben in Europa. Dat tot grote ergernis van de weldenkenden van toen, die in vrede en wederzijds respect met onze Joden wensten samen te leven. 50 jaar heeft het geduurd voor er een ‘nuttige idioot’ (hun terminologie) opstond die hun plan uitvoerde. Nu is het weer zover, weer hetzelfde schema. Ze hebben de macht gegrepen met de hulp van extreem rechts tuig, waartoe ze overigens behoren, en ze winnen twee keer: a) ze hebben de macht; b) al die bange, bedreigde mensen vluchten naar de Zionistische entiteit waar ze de perfecte gijzelaars zijn om die macht nog eens te versterken en bestendigen. Ik zag op RT een Joods Oekraïnse vrouw, die naar Israël was gegaan en zich bekloeg over het feit dat zij en haar familie en vrienden lastig gevallen werden.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Wat Verhofstadt hier drijft is mij een raadsel. Politiek is hij in België feitelijk dood. Zendingsdrang met een licht gestoord kantje, geld, roep om roem? Ik stel mij vragen.
  Verder is het heel leuk te zien hoe zionisten zich hier gedragen. De voorbije week werd in Kiev al een rabbijn neergestoken. En je observaties zijn goed.
  Het is mij altijd opgevallen dat toen ik fraudegevallen rond Russische oligarchen onderzocht zoals die zaak met Lev Leviev en Angola of Tractebel in Kazakstan ik steeds in Israël terechtkwam. Israël staat dan ook niet alleen synoniem voor onverkort racisme en oorlogsstokerij maar voor de NV Plunder.
  Willy Van Damme

  • Volgens Israel zelf bestaat 10 % van hun joodse immigranten uit criminelen. Volgens een Amerikaanse FBI baas is ‘the Russian-Jewish mafia the “greatest threat the American security” in the world.
   De Mossad zelf ‘admitted in the early 1990s that ( maffiabaas en wapenhandelaar) Mogilevich was deep within the IDF and the Israeli State.
   Dit zijn drie quotes uit een kort artikel van Salon.com uit 2010 over de Russisch-joodse Maffia: http://tiny.cc/3u85cx ( Must read)

   Hier nog een kort lijstje van joodse criminaliteit die nooit de Media haalt:

   – Iedereen associeert ‘Maffia’ met Italië, maar de joodse maffia in de VS was waarschijnlijk veel groter. Denk aan Meyer Lansky. Denk aan de Bronfman familie die schatrijk werd tijdens de drooglegging.

   – Robert I. Friedman ( joods) schreef:
   “How the Russian Mob has invaded America.” Hij geeft aan dat het om joden gaat, niet om Russen. Friedman stierf in 2002 aan een mysterieuze ziekte.
   ( Maar… elk nadeel heeft ook zijn voordeel natuurlijk: http://tiny.cc/mv65cx )

   – Paul Klebnikov schreef over Berezovsky: “Godfather of the Kremlin: The Decline of Russia in the Age of Gangster Capitalism.” Klebnikov werd later dood geschoten.

   -Vòòr de Dreyfus Affaire was er het Panamakanaal schandaal. Een joodse hoofdrolspeler ( Reinach) liet een lijst achter met namen van betrokkenen. Het bleken grotendeels joodse mensen die de zaak bedonderd hadden. Volgens Hannah Ahrend hielp die zaak erg mee aan het antisemitisme en de Dreyfus Affaire in Frankrijk: http://en.wikipedia.org/wiki/Panama_scandals

   – Om allerlei redenen (olie, delfstoffen, China pesten, Islam bashen) moest Zuid Sudan worden losgemaakt van Noord Sudan. Toen Somalische piraten een schip hadden geënterd bleek dat veel Ukraïense wapentuig te bevatten, bestemd voor Zuid Sudan. De VS was woedend op de Ukraïne. Maar enkele weken later bleek dat het de Israeliër Vadim Alperin was die de zaak controleerde. Vanaf toen zwegen de Media uiteraard: http://tinyurl.com/49u8fuw
   Jan Verheul
   Antwoord:
   Een mooi lijstje om niet te vergeten. Misschien heeft het te maken met het feit dat joden in West-Europa in de middeleeuwen een bijna monopolie hadden op de geldhandel en hebzucht en de daarmee verbonden criminaliteit daardoor hier sterker aanwezig is.

   Het verhaal van die tanks voor Zuid-Soedan is bekend. En tussen de klassieke Italiaanse maffia en de zogenaamde Koosjer maffia is er steeds een hevige strijd geweest rond de controle over o.m. Las Vegas en Hollywood. En wie de grootste was is waarschijnlijk voer voor discussie onder historici. Het is ook niet zo belangrijk.
   Willy Van Damme

  • wat verwacht je ? In 1917 kwamen Joodse Bolshevieken in Rusland aan de macht en hebben er meer dan 60 miljoen mensen afgeslacht op beestachtige wijze . 10 miljoen slachtoffers in Ukraine in 1933. Die fascisten die nu NOG ALTIJD rondlopen in Ukraine zijn het GEVOLG van die slachtpartij!!
   Ondertussen zit het in hun DNA vergroeid, moorden, oorlogsstokerij en racisme uit winsbejag. Ze geven NIKS om een mensenleven die zogezegde ZIONISTEN.
   Er is een link tussen die zionisten en Guy Verhofstadt dat is overduidelijk, kijk ook naar wat zijn broertje publiceert , van waar komt plots al dat geslijm ? 😉
   Die twee die nu baas zijn in Ukraine zijn ook al van zionistisch afkomst terwijl Guy Verhofstadt zich bemoeit met de politiek in Ukraine.
   Maar dat is allemaal toevallig !!!! :))
   Marc De Wilde
   Antwoord:
   Sommige uitlatingen zijn uiteraard geheel voor je zelf. Er hangt trouwens een sfeer van racisme boven je reactie. Joodse bolsjewieken en DNA lijken mij nogal merkwaardig als taalgebruik.
   Dit soort beweringen zijn trouwens typerend voor joden hatende websites als die van een David Duke. Er zijn trouwens geen bewijzen dat president Poroshenko en premier Jatsenjoek joden zijn.

   De vraag is trouwens of zij de baas zijn. En dan is mijn antwoord kort en krachtig: NEEN ! De bazen zitten in de VS.
   Dirk en Guy Verhofstadt zijn gewoon twee handige verkopers die zich aan de meest biedende verkopen, Israël en de VS.
   Willy Van Damme

   • De feiten zijn de feiten, en de geschiedenis is wat ze is.
    Wat is er racisme aan een koe een koe noemen?
    PUTIN (en niet David duke) zegt ZELF dat 80 procent van de Bolsjewieken joods was! ik kan je de film laten zien !
    Het is wel OK om dagdagelijks haatcampagnes te lanceren tegen Moslim mensen, maar als je gewoon de waarheid zegt over onze joodse meedemens ben je plots een racist !??
    Het is al onwaarschijnlijk te noemen dat ze er in geslaagd zijn om die gigantische slachtpartij in Rusland uit ieders geheugen te wissen.
    De BAZEN zaten TOEN ook al in Amerika in 1917, joodse Wall Street bankiers, Trotski kwam van Wall Street trouwens, had daar zijn opleiding en zijn centen meegekregen voor het aanzwengelen van de grootste slachtpartij uit de geschiedenis van de mensheid !!
    Poroshenko en premier Jatsenjoek zijn joods ! zo was die vent die vervelend aan het doen was en die omver geknald is in Rusland.
    Maar dat is allemaal geheel toevallig !!!
    Trouwens wie runt de VS ?
    Marc De Wilde
    Antwoord:
    Het is niet omdat Poetin iets zegt dat het ook klopt. Een jood is iemand die geheel of deels leeft volgens de regels van die godsdienst. Men kan dus afkomstig zij uit een familie die vorige of eerdere generaties joods was en toch geen jood zijn.

    Een goed voorbeeld is de filosoof Spinoza. Die was van joods-Portugese afkomst en noemde Baruch Spinoza maar bekeerde zich in Nederland tot het christendom en werd Benedict Spinoza.

    Ook Karl Marx had joodse wortels maar was geen jood meer daar het niet een kwestie van ras/afkomst is maar van geloof. Hetzelfde voor de leden van de Bolsjewieken. Jood zijn wil zeggen een zeker geloof aanhangen gebaseerd op de Thora en de Talmoed. Het zijn vooral zionisten en nazi’s die van jood zijn een kwestie van ras maken.

    En wat betreft Trotski blijk je zo te zien te geloven dat hij gestuurd werd door joodse bankiers uit Wall Street. Een interessante visie waar men bij Dave Duke & Co wel oren naar zal hebben. Ik moet eens lachen.

    Boris Nemtsov had inderdaad joodse wortels, wat betreft Jatsenjoek en Poroshenko zijn er alleen beweringen op allerlei jodenhatende websites maar voor zover geweten geen bewijzen. De macht in Oekraïne is trouwens niet in hun handen maar van anderen. Zij spelen voor poppetje.

    En wat betreft de VS is de macht daar in handen van vele mensen en belangengroepen waarin inderdaad joden en Israël een zeer grote rol spelen die buiten proportie is tot hun aantal. Zoals er onder de oligarchen die Rusland plunderden in verhouding ook heel veel joden/Israëli waren/zijn. Dat ontkennen is het ontkennen van het bestaan van de zon.

    Toen in de jaren negentig massa’s Russen naar Israël emigreerden heeft men er op grootschalige wijze mannen moeten besnijden. Jood zijn is soms een discutabele zaak en al eens een kwestie van centen.

    En wat betreft haat tegen islam en moslims ben ik hier zeer streng. In het verleden hebben een aantal zionisten hier komen paraderen met hun islamofobie. Ze mochten hier spitsroeden lopen en ik hoor ze niet meer. Ze spuwen nu vermoedelijk elders hun gif uit. Wel was er hier recent een Nederlandse fan van viespeuk Geert Wilders. Ook die kreeg de wind van voor en bleef sindsdien weg.
    Willy Van Damme

 3. Onze politici zijn zo verschrikkelijk dom dat ze participeren in een oorlog tegen onszelf. Reynders was nog maar kortgeleden naar Rusland geweest met een delegatie van ondernemers. Die mogen hun kersvers getekende contracten nu op hun buik schrijven. De VS en de Zionisten hebben hun slag thuisgehaald, de EU is verzwakt met de hulp van de psychotische ‘nuttige’ idioten die door ons verkozen zijn.
  Ze hebben overigens iedere politicus bij zijn pietje. Aangezien ze de media controleren is het gemakkelijk om carrières te breken naar believen. Guy Verhofstadt is niet de enige. De schijnheiligheid van Herman Van Rompuy vind ik nog 10 keer stuitender. Het is die man echt wel naar het hoofd gestegen. Zoals die daar staat te liegen. Al zijn beschuldigingen aan het adres van Rusland gelden in werkelijkheid voor hemzelf. Normaal gezien is dat typisch gedrag voor extreem rechts, kalibers als Geert Wilders. En op TV staat dat dan op te scheppen dat hij zelfs als 12-jarige al ‘te superieur’ was om te geloven in de Christelijke theologie. Welnu, de Christelijke theologie is een vorm van psychologie voor dummies, maar hoe oud hij nu is weet ik niet, hij heeft nog steeds niet eens het begrip van psychologie van het Libelleniveau. De praat van Herman Van Rompuy en bepaalde journalisten de afgelopen dagen was ook fascistisch. Er is méér dan de Romeinse groet en swastika’s wat bepaald of iemand fascistisch is, de essentie is een misselijkmakende arrogantie.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Uiteraard is dit een verraad aan niet alleen de vermeende Europese principes maar ook verraad ten opzichte van de economische en sociale belangen van Europa.
  In zijn column gebruikte Guy Jihad ook het argument van het belang van de Europese handel van Oekraïne met de EU om die fascisten te steunen.

  Over de tienmaal grotere handel met Rusland zweeg hij geheel. Het toont dat die man ons gewoon heel bewust zit te bedriegen. Europa heeft nood aan stabiliteit en die imperialistische politiek staat daar haaks op.

  Daarover gaat het en daarom is een Herman Van Rompuy een verrader van niet alleen de Europese belangen maar ook van de principes die hij beweert na te streven. Maar zijn mond is gewoon een waterval van leugens en hypocrisie. De vlees geworden schijnheiligheid.

  Op een ogenblik dat er miljoenen mensen in de EU honger hebben gaan die heren op imperialistische veroveringstocht naar Rusland en willen daar 11 miljard euro uitgeven. Dat niemand in de media of in de vele parlementen hun hierover pakt toont het niveau van zowel de media als de politiek.
  Willy Van Damme

  • Wat er ook nog achter steekt is Rusland verzwakken om Syrië en de rest van het Midden-Oosten beter te kunnen destabiliseren. Bovendien zullen de kernkoppen die de VS in Oekraïne wil installeren al wel onderweg zijn. Of het ook een rol speelt, moet ik nog uitzoeken, maar er vertelde mij gisteren iemand dat Zionistische ‘Joden’ op sociale netwerksites opscheppen dat ze met hun nucleaire oorlogstuigen iedere Europese hoofdstad onder schot houden. Ik denk evenwel dat de controle van de media een meer belangrijke factor is. Het volstaat om zo’n politicus vlak voor de verkiezingen in verband te brengen met iets wat de mensen angst aanjaagt zoals pedofilie bvb of hij kan het schudden. We gaan nog lelijke dingen zien tussen nu en de verkiezingsdatum.
   Edith Legrand
   Antwoord:
   Via de staatsgreep is Oekraïne de facto zoals trouwens ook Zweden lid van de NAVO. Men gaat dit natuurlijk nooit publiek zeggen maar daar komt het wel op neer. En dan reageert men bij de NAVO door te zeggen dat Poetin een agressor is.

   En ja, een politicus is altijd te pakken op echte of vermeende schandalen. Gedenk Elio Di Rupo. Het is volgens mij geen toeval dat recent die afgeluisterde telefoongesprekken van Nicolas Sarkozy open en bloot op de straat werden gegooid.
   De UMP zit in een diepe crisis en is op zoek naar een nieuw elan om die corrupte boel (zie de zaak Serge Dassault, Bernard Tapie met Christine Lagarde, enzovoort) een nieuw elan te geven.

   Iemand wou zijn geplande terugkeer aan de top van de UMP verhinderen en hup daar kreeg de website Mediapart een verhaal oh zo mooi. Sarkozy als koning Aap van de Franse Bananenrepubliek. Het land open en bloot in al zijn ‘schoonheid’.
   Willy Van Damme

  • @Edith Legrand ? (de teksten zijn blijkbaar nogal in het honderd gelopen)
   U schrijft: ‘Welnu, de Christelijke theologie is een vorm van psychologie voor dummies’.
   Hier de reactie van een ‘dummy’. Ik heb mijn loopbaan in de informatica doorgebracht en was één van de eerste programmeurs in België met IBM 360 (de moderne computers). Was uiteraard steeds zeer kritisch en moest oog hebben voor het verschil tussen ‘mogelijk toeval’ en ‘toeval zeer onwaarschijnlijk’, bv 1 kans op een miljoen. In dat laatste geval bleek er steeds een verband te bestaan tussen 2 gebeurtenissen en was de oorzaak van het probleem snel gevonden. Een voorbeeld: als er een moeilijk probleem optreedt, dan was mijn 1e vraag steeds: ‘is er eerder op de dag met dat programma of toepassing reeds een probleem geweest’ ? Zo ja: was is de kans op de samenloop van die problemen ?Concreet nu: ik heb in mijn leven meerdere keren zulke verbanden ondervonden tussen Christendom en gebeurtenissen in het dagelijks leven. Mijn geloof is hierdoor eerder een ‘weten’ geworden. U begrijpt dat ik hier niet in details kan treden, maar geloof mij, ik ben GEEN dummy. Verder denk ik dat iedereen die met open oog leeft zulke ervaringen wel zal opdoen.
   Zorro
   Antwoord:
   Is het mogelijk ons in de reacties te beperken tot het onderwerp? Anders vrees ik dat we binnen enkele dagen discussiëren – wie weet? – over de seksuele appetijt van pinguïns. Niet dat dit geen boeiend onderwerp kan zijn.
   Willy Van Damme

   • Reacties horen niet beledigend te zijn voor andere wereldbeschouwingen. Een moderator dient daar rekening mee te houden. Zou u aanvaarden ‘de Islam is voor dummies’ ?
    Zorro
    Antwoord:
    Ik kan niet voor haar antwoorden maar in zoverre ik haar ken moet U dat zo niet opnemen. Maar misschien kan zij hier kort op antwoorden om elk misverstand uit de weg te ruimen.

    Ik ben persoonlijk agnost en zie het nut van welke religie voor mij ook niet in. Ik kijk ernaar en soms met heel grote verbazing.
    Laat ons daarna dit hoofdstuk dan afsluiten en naar de kern der zaak terugkeren.
    Verder mogen mensen hier probleemloos hun grote afkeer voor religies uiten zowel als de verdediging ervan. Beiden kwamen hier al aan het woord.
    Willy Van Damme

 4. Sorry dat ik je nog eens lastig val, dat vierde burgermanifest van Verhofstadt was zo slecht niet. Wat hij nu doet, gaat daar lijnrecht tegenin.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Geen probleem. Ik had al genoeg met dat eerste bundel vol onzin en kan hierover dus niets zeggen. Maar de man is gewoon een windhaan zoals ik reeds geschreven heb.
  Willy Van Damme

  • In zijn vierde burgermanifest legt hij uit dat we, omdat de positie van Europa achteruit gaat, moeten inzetten op samenwerking. Een beetje een dunne religieuze tekst waar toen overigens niemand wat kon tegenin brengen. Nu heeft hij dus zijn kar weer gedraaid en verkoopt oorlogspropaganda. Misschien speelt het feit dat hij door het journaille ei zo na werd uitgelachen omdat hij de ‘bergrede’ zou geparafraseerd hebben ook een rol.
   Edith Legrand
   Antwoord:
   Ze kunnen Verhofstadt misschien als windmolen plaatsen op de Thornthonbank voor de kust van Zeebrugge. Dan is hij tenminste nog nuttig.
   Willy Van Damme

 5. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » Guy Verhofstadt naar de oogarts

 6. Pingback: Oekraïne – Guy Verhofstadt naar de oogarts | E.J. Bron

 7. Minder, veel minder, genoeg van die extreem-rechtse Verhofstadt bij de !
  Charles Martel
  Antwoord:
  Niet zozeer extreemrechts maar eerder een draaikont. Ik vrees dat hij als het hem past desnoods nog achter Mao Zedong zou lopen. Principes zie ik in die man niet, alleen gewauwel.
  Willy Van Damme

 8. Een stukje zelfreflectie van Dr. Gregor Gysi van “Die Linke” uit de Duitse Bondsdag.


  joop de Jong
  Antwoord:
  Ach, ze beschuldigen Poetin ervan om de spanning in Europa te hebben opgedreven. Wie een gram verstand en logica bezit ziet zo dat de VS en de EU door die staatsgreep in Kiev de geostrategische grenzen van Europa verlegden en daardoor alleen verantwoordelijk zijn voor de toenemende spanning. Niemand anders.

  Maar nu de Amerikaanse wapenindustrie volop haar Joint Strike Fighter in Europa poogt te verkopen dan komt die door de NAVO zelf gecreëerde spanning natuurlijk erg handig op tijd. Barack Obama riep hier en in Nederland aan Europa toch op om meer te doen aan haar bewapening. Zo simpel is dat.

  Waarbij men dan nog schaamteloos, zoals de Belgische minister van Defensie Pieter De Crem nu doet, leurt met tewerkstelling om die aankoop van de JSF te verdedigen.
  Mensen verarmen om oorlogstuig te kopen. Mensenrechten!!
  Willy Van Damme

 9. “Wie weet beleven we nog wat met die vrije jongens van Oekraïne. Een nieuwe nacht van de lange messen?”
  Willy Van Damme

  @Willy

  Kunt U zich nog herinneren dat U bovenstaande schreef?
  Vandaag heeft U gelijk gekregen en is de tweede man van Pravy Sektor, Oleksandr Muzychko, doodgeschoten.

  http://www.infowars.com/ukraines-night-of-the-long-knives/
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Dat herinner ik mij nog goed. En het voorval wekt dan ook geen verbazing voor wie wat kennis heeft van de geschiedenis en de toestand op dit ogenblik in dat deel van Oekraïne.

  Leuk is dat de politie officieel al twee versies van het incident heeft gegeven. De eerste, op 24 maart, was dat hij begon te schieten toen de politie hem wou arresteren. De tweede, de dag nadien, had het over zelfmoord.
  De andere versie en eerste bekende was dat gewapende ongeïdentificeerde mannen hem meepakten, de handboeien omdeden en in een veld hem en enkele kompanen gewoon afknalden.

  Gezien de foto van het lijk die vrij op het internet te zien is lijkt die laatste versie te kloppen. Vermoedelijk zullen wij nooit de ware toedracht van de zaak kennen.
  Een afrekening onder crimineel/politieke bendes of een actie van huurmoordenaars die voor een buitenlandse inlichtingendienst werkten en hem uit de weg wilden?

  De toestand is er op dit ogenblik totaal instabiel en de verhalen van infowars over terreur zullen wel kloppen. We hebben hiervan in onze media alleen flitsen gezien van bijvoorbeeld die provinciegouverneur die op straat tot pulp werd geslagen, die universiteitsrector die uit zijn universiteit werd gesleurd, die TV-directeur die na slagen tot ontslag werd gedwongen, enzovoort.

  Maar het zijn maar flarden van de ongetwijfeld keiharde terreur die er op dit ogenblik in veel steden en dorpen n het land heerst. Gedenk ook dat leden van Pravi Sektor naar de oostelijke stad Kharkiv trokken en er zomaar twee tegenstanders op straat neerknalden.
  Maar door de harde censuur in onze media krijgen wij hiervan maar een fragmentair beeld te zien.

  De man was in wezen een psychopaat, een sadist die kickte op geweld. Een man die ooit zei: ‘tegen communisten, joden en Russen te vechten tot de laatste druppel bloed in zijn lichaam’.

  Hij was klaarblijkelijk de nummer twee van die Pravy Sektor en zowat de lokale maffiabaas voor de regio rond de stad Rivne (Rovno), gelegen op een 80 km ten noordoosten van Lviv. Hij was ook een centrale figuur bij de gevechten op het Maidan plein.

  Het meeste interessante aan de man is echter dat hier een belangrijk nieuw element van de strijd van de VS tegen Rusland bekend raakt. De man blijkt inderdaad samen met aan al Qaeda gelieerde salafistische bendes gevochten te hebben in Tsjetsjenië in de periode onder Boris Jeltsin.

  Geweten is dat die steun kregen vanuit de CIA en MI6 en door de Russische oligarch en mediamagnaat Boris Berezovsky werden bewapend. En van die man schreven zelfs de klassieke Britse media dat hij voor de Britse inlichtingendiensten werkte.

  Wat we dus hier zien is directe persoonlijke bindingen tussen fascistische knokploegen, jihadistische terreurgroepen en westerse inlichtingendiensten die o.m. tegen Rusland oorlog voeren. Het toont nogmaals aan hoezeer dit niets met religie of welke ideologie te maken heeft maar met simpele imperialistische agressie.

  Waarbij jonge opgefokte jongens als kanonnenvlees op een gruwelijke wijze worden misbruikt. Waarbij de leiding hier in handen is van pure psychopaten die leven van en voor geweld en plunder. De man werd trouwens geboren in het Russische Oeralgebergte en is dus feitelijk een Rus. Wat het karakter van dit Oekraïense nationalisme typeert.

  Het toont nogmaals aan wat het ware karakter is van die revolte en de door de EU en VS georganiseerde staatsgreep van 21 februari 2014. Guy Verhofstadt, de andere leiders van de EU en onze media hadden het over de Europese waarden en normen die de mensen van Maidan verdedigden.

  Nu weten we wat die normen en waarden juist zijn. Misschien kan Herman Van Rompuy, Guy Verhofstadt, Karel De Gucht en de andere leiders van de EU naar zijn begrafenis gaan. Ze kunnen er dan de Sieg Heil groet brengen.
  Willy Van Damme

 10. Telefoongesprek met een ‘vriendelijke’ Oekraïense dame.

  http://www.veteranstoday.com/2014/03/24/tymoshenko-8-million-ukraine-russians-must-be-killed-with-nuclear-weapons/
  joop de Jong
  Antwoord:
  Bedankt voor die link naar die informatieve babbel. Het verhaal van dit telefoongesprek lekte wel al deels uit. Wat niet uitlekte was dat ze die in Oekraïne overblijvende 8 miljoen vermeende Russen met atoomwapens ging uitroeien.
  En dan neemt men het Poetin kwalijk als hij denkt aan het beschermen van de zogenaamde Russen daar.

  Belachelijke prietpraat natuurlijk maar een die toont dat ook zij een crimineel is van het zuiverste water en niet vies is van diezelfde psychopathische trekjes als deze van die eergisteren vermoorde man van Pravy Sektor.

  En de partij van die dame is dus lid van de Europese Volkspartij (EVP) waar hier Herman Van Rompuy, het CDA, Angela Merkel en CD&V lid van zijn. Frisse bende.
  Geweten is ook dat bepaalde van die bendes die nu Oekraïne besturen inderdaad dromen van het bezit van atoombommen.

  Het is er dus nog erger dan ik dacht. Bangelijk. Er gaat daar nog veel bloed vloeien.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s