Geschiedvervalsing

Zelden in de geschiedenis van de media is er zoveel aan geschiedvervalsing gedaan als met de crisis rond Oekraïne en de Krim. De NAVO steunde een fascistische coup en dat omschrijft men dan als ‘een vrijheidsstrijd tegen een corrupte dictator’.

Hersenkronkels

De NAVO nam de facto de controle over van altijd tot Rusland of de Sovjetunie behorende steden als Kharkiv of Donetsk. Geen probleem mee, want de EU moet, aldus de pers, haar ‘waarden en normen’ ook daar kunnen aanbieden. Rusland protesteert, eist waarborgen voor Russischtaligen en hup daar is het Rusland dat agressief reageert en haar invloed wil uitbreiden. Een schande stellen de verzamelde editorialisten unisono.

Hetzelfde met de Krim waar de bevolking praktisch eenstemmig aansluiting bij Rusland wil en hup daar heeft men het in de media eveneens over een agressieve Poetin een nieuwe Stalin. Waarna men op zoek gaat om toch maar die ene Krim Tartaar in beeld te brengen die tegen is.

Als Kosovo, Tsjechië, Zuid-Soedan, Eritrea, Bosnië, Slovenië en Kroatië een referendum over de onafhankelijkheid organiseren en zich afscheuren dan is er in onze media alleen maar applaus. Nu is het overal: ‘kan niet’, of spreekt men luidkeels van: ‘Russische agressie’.

Men steunt in de Oekraïne een fascistische staatsgreep en de media stellen volop dat met het referendum in De Krim de Oekraïense grondwet wordt geschonden.

Met die staatsgreep dus blijkbaar niet. Dat moet men wel steunen. En dus ziet men nergens in Oekraïne fascisten en is diegene die zich tegen die fascistische staatsgreep verzet, Poetin de nieuwe Hitler.

De kromme logica van de media hier noopt natuurlijk menig journalist en fotograaf tot helse toeren en redeneringen waar een normaal mens feitelijk bewondering zou moeten voor hebben. Immers, de hierbij getoonde hersenkronkels zijn soms zonder voorgaande.

En dan de fotografen. Overal krioelt het in Kiev van de hakenkruisen en Hitlergroeten en op een een rare uitzondering na zal er in de klassieke media nergens een foto van verschijnen.

Dat niet in beeld brengen moet daar onder persfotografen toch al gezorgd hebben voor verhitte discussies, of slikt men er dat zomaar allemaal zonder morren? Censuur als de nieuwe persnorm?

Oekraïne - Le Monde - Interieur stadhuis Kiev - 17-03-2014

Het interieur van het stadhuis van Kiev op 7 maart volgens Le Monde, bijna drie weken na de fascistische staatsgreep. Volgens een reportage van een Franse Tv-zender – de voor zover geweten enige westerse zender die het bracht – werden er in het stadhuis overal swastika’s en het naar Hitler verwijzende cijfer 88 aangebracht. Maar de fotograaf van Le Monde kon dat natuurlijk niet brengen en bracht dan maar een hartje in beeld. Zou die fotograaf veel moeite hebben moeten doen om geen swastika’s in beeld te brengen? Zoals een gekende beroepspersfotograaf zei toen hij de foto eergisteren zag: “Men maakt ons desnoods alles wijs”.

Geheugenverlies

In 2012 werd de huidige Oekraïense regeringspartij Svoboda in het Europees parlement zwaar aangevallen wegens haar zeer extreem racistisch karakter, Russofobie en jodenhaat. Er kwam zelfs een publieke veroordeling.

En kijk, nog geen twee jaar later is iedere persmuskiet van onze klassieke media dit gewoon vergeten, collectief geheugenverlies. Samen met uiteraard de vet betaalde Europarlementsleden en andere Eurocraten genre De Gucht en Van Rompuy.

Uiteraard weet men deze feiten in die milieus allemaal perfect, maar men is Oekraïne aan het veroveren en in oorlog sneuvelt steeds de waarheid. Ook hier. Bij De Leugen, Het Laatste Bedrog, Het Liegeblad en The Daily Lies draait men tegenwoordig overuren. Schandelijk en beschamend.

Ondertussen lijkt men in de VS en Europa tot het besef gekomen dat men wel sancties tegen Rusland kan nemen maar dat men zo evengoed in het eigen vlees zal snijden. De Europese economie kan op dit ogenblik met veel moeite de kop boven water houden en dan gaat men een paar honderd miljard euro’s aan uitvoer naar Rusland in gevaar brengen.

Zou men in Brussel zo gek zijn? Hopelijk niet. Maar met figuren als een Herman Van Rompuy en Karel De Gucht weet je duidelijk nooit. Om van Guy Jihad Verhofstadt maar te zwijgen. Die droomt al van westerse soldaten die marcheren door de straten van Kharkiv om zo de Russische ‘agressie’ de pas af te snijden. Samen dan met een Jonathan Holslag, de nieuwste versie van een oorlogsstoker.

Willy Van Damme

Advertenties

22 thoughts on “Geschiedvervalsing

 1. Een paar maanden geleden heb ik U bericht over BBC Media Action. Dit is een ‘onafhankelijke’ (kuch) organisatie, die journalisten opleidt in den vreemde. Deze ‘onafhankelijke’ (kuch) organisatie heeft o.a. als geldschieters: de Britse overheid, de Nederlandse overheid, de Europese Unie en het Amerikaanse State Department.
  Plotseling zijn zij ook actief in Oekraïne om ons, westerlingen, van de broodnodige ‘onafhankelijke’ berichtgeving te voorzien.

  http://www.bbc.co.uk/blogs/bbcmediaaction/posts/The-challenges-of-reporting-in-Ukraine

  http://www.bbc.co.uk/mediaaction/where_we_work/europe_and_caucasus/media_neighbourhood.html
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Men vergeet soms dat het meest cruciale element van de westerse oorlogsstrategie tegenwoordig de media is. Die moet je 100% beheersen. En dus heb je dingen als BBC Media Action nodig en journalisten die in realiteit de operationele arm van hun regering zijn.

  Dat is BBC Media Action. Je ruikt zo het parfum van MI6. Men vergeet ook soms dat de BBC een staatszender is en dat er regelmatig overleg is tussen de hoofredactie en de Britse geheime diensten.
  Wat me in dat ene verhaal wel verontruste was dat stukje waar het Internationaal Rood Kruis ter sprake komt.

  Toen men op 15 maart 2011 in Syrië de ‘revolutie’ in gang stak hadden al die lokale groepen alle materiaal en software reeds in bezit om hun versie van de feiten weer te geven.
  Dit werd dan door de klassieke media verkocht als de waarheid. Met als gevolg dat de propaganda van die rebellen 100.000 keer werd vergroot en voor waar werd aangenomen.

  Dat communicatiemateriaal was allemaal vooraf netjes verspreid. Zoals ook dat Syrische Observatorium voor de Mensenrechten die dag klaar was en vanuit het Verenigd Koninkrijk beschikte over een netwerk van contacten over het ganse land.
  Ook hier ruikt een normaal mens zo de parfum van MI6.
  Het is allemaal zo doorzichtig.
  Willy Van Damme

 2. Beste Willy, je verhaal is een reëel beeld van de ontstane situatie. Laat Europa overal buiten blijven en denken aan onze eigen veiligheid. De Russen mogen tot de Poolse grens en niet verder. Ga in dialoog met Poetin als goede buren en niet als (toekomstige) vijand. Rust en vrede is wat wij nodig hebben om ons land (en Europa) uit de rode cijfers te halen.
  John V
  Antwoord:
  Wijze woorden natuurlijk. In plaats van samen te werken aan een beter Europa is de strategie van de EU nu het omgekeerde. Dat de VS zo doet kan ik begrijpen. Zij haten een sterk Europa. Maar dat een Van Rompuy, Hollande en Merkel in die richting stappen is complete waanzin.

  We moeten Poetin niet gaan ophemelen als een heilige, verre van, maar gewoon beschouwen als wie hij is, de verkozen president van zijn land dat zaken wil en kan doen.

  Nogal wat bedrijven hebben de voorbije jaren dankzij die handel met Rusland goede zaken gedaan en zorgden zo voor meer welvaart hier. Neem bijvoorbeeld ook Letland dat zonder die contacten met Rusland nog armer wordt dan het nu al is.

  Het is de taak van onze politici om ons welzijn en onze welvaart te beschermen en te verbeteren. Door achter sabelslijpers als een Jonathan Holslag te lopen en door jihadisten en fascisten te steunen creëert men het omgekeerde effect.
  Welvaartscreatie doet men door met de buren in vrede en goede verstandhouding te leven. Men kiest nu eenmaal zijn buren niet.
  Willy Van Damme

 3. De Duitsers lijken nu wel te beseffen dat vooral zij de dupe van de boycot zullen worden.

  Enkele cijfers uit Die Welt in ‘Rusland-crisis bedreigt 300.000 Duitse jobs’
  – 6200 Duitse bedrijven zijn in Rusland actief
  – Rusland exporteert de voor D dringend nodige grondstoffen (aardgas en aardolie, metalen, steenkool en halffabrikaten)
  – Daartegenover verkochten D bedrijven in 2013 aan Rusland waren voor een waarde van 36 miljard euro, vooral machines, auto’s, scheikundige producten en elektronica
  – De voorzitter van de D handelskamer schat het gevaar van een crisis als reëel in. Een boycot zal hier vooral D treffen, omdat Rusland voor onze uitvoerproducten over alternatieven beschikt, zelfs als deze van wat mindere kwaliteit zijn. Een stopzetting van de R uitvoer van grondstoffen ziet hij echter als onwaarschijnlijk (ik maakte me hierbij de bedenking: en wat als Uncle Sam die stopzetting afdwingt ? Een ‘collateral voordeel voor de VS: D en de EU verzwakken ?)
  – Per saldo: groot verlies voor D.
  – 70 % van de Duitsers zijn tegen een economische boycot om als politiek wapen gebruikt te worden. Zal het helpen ? Enkele uren later was het alarmerende artikel spoorloos van de website verdwenen, de Maleise Boeing achterna.
  Zorro
  Antwoord:
  Men zit natuurlijk erg verveeld dat men door Rusland te straffen ook zichzelf straft. En dus doet men voor de camera stoer en klinken er straffe woorden. Ook poogt men zoals steeds de realiteit te verdoezelen.

  Maar dit jaar trekt de NAVO haar troepen en materieel geheel uit Afghanistan terug. Dat zal grotendeels via Rusland gebeuren en Letland en de haven van Riga verdienden er al heel veel geld aan.
  Willy Van Damme

 4. De VS laat de zaak escaleren. Let op mijn woorden: we gaan naar WOIII. Goering zei het al in Nurnberg: het is helemaal niet zo moeilijk een onwillige bevolking in een oorlog mee te sleuren: zorg dat je zelf als eerste aangevallen wordt. Kijk maar naar Pearl Harbour. Nu lijkt de VS volgens Biden een Navo-oorlog in het Balticum te willen uitlokken. De VS zal er troepen naar toe sturen (en gebeurt naar het schijnt nu reeds al). Obama zou op de volgende Navo-top in Wales de partners willen doen beloven klaar te zijn om Artikel 5 te vervullen. Dit artikel regelt het zgn ‘Bündnisfall ‘ en verklaart dat een aanval op 1 lid als een aanval op alle aanzien wordt en de partnerstaten militair zullen tussenkomen. Schnappst du ? Laat enkele Navo-soldaten door Maidan-huurlingen afschieten en het spel zit op de wagen …
  Bron: Die Welt 19/3
  Zorro
  Antwoord:
  Ik denk dat het veel show is en dat de VS en de EU de Krim al voor die staatsgreep hadden opgegeven. Veel verder dan het gooien van vliegtuigladingen vol modder en drek zal het niet gaan.
  Er is natuurlijk altijd de kans voor een geënsceneerde aanval om zo een groter conflict uit te lokken, maar dat zit er (voorlopig) niet in. Zeker is dat Rusland hieruit lessen zal trekken. En dat is betere technologie en intensere samenwerking met China. Die laatste heeft ook ongetwijfeld dezelfde lessen getrokken.

  Herinner U dat voor Edward Snowden op het toneel verscheen er een topontmoeting gepland was tussen Barack Obama en de Chinese president Xi Jinping. Daarbij beschuldigde de VS via een jarenlange perscampagne China en het bedrijf Huawei van internetspionage.

  Tot dan vlak voor die ontmoeting juist het tegenovergestelde bleek, men bespioneerde zelfs illegaal Huawei in China zelf. Men moet niet denken dat China dit niet bemerkte en zomaar zal laten betijen.
  Als er een evil empire bestaat dan ligt dat aan de overkant van de Atlantische Oceaan.
  Willy Van Damme

 5. http://fpif.org/seven-decades-nazi-collaboration-americas-dirty-little-ukraine-secret/

  Deze URL zegt al genoeg
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Bedankt voor die zeer belangrijke informatie over de historiek van de relaties van de VS met Oekraïne. Een opmerking wel. Ook de Amerikaanse Democraten zijn in hetzelfde bedje ziek.

  Het was altijd mijn vermoeden dat de Britten en de Amerikanen vooral die fascistische en ultranationalistische groepen steunen en Duitsland en de andere landen in de EU Klitsjko en Timosjenko.
  Nu er geleidelijk aan meer informatie bekend raakt wordt mijn vermoeden stilaan de waarheid.

  Wel waren er gisteren voor de eerste maal zowel op BBC World als de VRT beelden te zien van zo’n fascist van Svoboda die voor het oog van de camera’s de directeur van de nationale TV-zender zit af te slaan en tot ontslag dwingt. In De Morgen en De Standaard raakt dit niet natuurlijk.

  Wat ook ergerlijk is, is wat een aantal zogenaamde Ruslandexperten van de KUL zoals Lien Verpoest via de media verspreiden. In plaats van op een wetenschappelijke wijze, en dus afstandelijk, de zaak te bespreken gooien zij olie op het vuur en verkopen pure haatpropaganda tegen Rusland.
  En dat is dan een ‘wetenschappelijke’ instelling. Vergeet het.

  Leuk is zeker ook de houding van bepaalde joden. Zo werden er de voorbije weken op synagogen in Kiev met verf hakenkruisen en de versie ervan van Svoboda gespoten.
  Volgens Edward Dolinsky, voorzitter van het Oekraïense Joodse Comité was dit echter niet het werk van Svoboda of Pravy Sektor & Co maar van… pro-Russische groepen.

  Maar de Oekraïense-Israëlische oligarch Igor Kolomoyskyi, eigenaar van PrivatBank, de grootste in het land, is ondertussen al gouverneur gemaakt van grote stukken van Oost-Oekraïne. De plunder kan dus eventueel nog een versnelling hoger gaan. Niet dat alle joden in het land hiermee gelukkig zijn natuurlijk.
  Willy Van Damme

 6. Weer een zeer goed artikel van Willy van Damme. Ben het helemaal met hem eens.

  De mainstream media verbijstert het verstand van de kiezer.
  Clichés als “Boeman Poetin”, “Russische invasie”, “Poetin is Hitler” zijn allemaal uit de desinformatie fabriek gekomen van de mainstream media. Lieden in het publiek die het nieuws verteren als een zak chips trappen hier altijd in. Hun overal massale aanwezigheid is resultaat en bewijs van een fenomenale inspanning van de mainstream media als schaamteloos prostituerend politiek bedrijf.

  Niet correct geïnformeerde kiezers zijn gevaarlijker dan dictators.

  http://mario828282.wordpress.com/2014/03/11/coup-in-kiev/
  Mario8282
  Antwoord:
  Een recente studie in de VS toonde dat als men de naam van Poetin weet te verbinden met Hitler men dan makkelijker een oorlog tegen Rusland aan het publiek zou kunnen verkopen. Dat een ‘journalist’ als Jan Hunin in De Volkskrant, De Morgen en De Standaard recent in een stuk liet uitschijnen dat Poetin een nieuwe Hitler is komt dan ook als geen verassing.

  Alleen al het feit dat men die studie deed is typerend. Men zit continu bezig met het produceren van propaganda die dan als informatie wordt verkocht. Een kwestie om de lezer zo dom mogelijk te houden en zoveel als maar kan te misleiden.
  Willy Van Damme

 7. Pingback: Geschiedvervalsing | E.J. Bron

 8. En meneer van Damme, wordt u betaald door de FSB (opvolger van de KGB) of zo. om hier zelf een potje geschiedsvervalsing te brengen? Zo niet, dan raad ik u aan om eerst eens wat vooronderzoek te doen voordat u deze op sovjet propaganda lijkende retoriek hier verkondigd. Maar ja, daarvoor is het wel nodig om doorwrocht te raken in de Russische cultuur (en ja, ook de taal) om te kunnen doorgronden welk spelletje meneer Poetin en de kliek rondom hem hier speelt. U vergeet even gemakshalve dat een groot deel van de Russische bevolking het totaal niet eens is met de manier waarop Poetin hier bezig is. U vergeet even gemakshalve welke terreur de Oekraïense bevolking heeft moeten doorstaan onder het juk van de door Rusland gestuurde Sovjet-Unie:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor. U vergeet even gemakshalve waarom de oppositie in de Russische Federatie langzaam maar zeker de nek om wordt gedraaid. Wat wel aardig in uw blog doorklinkt is de anti EU retoriek. U ziet in dit gebeuren weer een aardige kapstok om deze aan op te hangen. Wat er werkelijk aan de hand is interesseert u (en velen met u) eigenlijk geen bal. Liever ziet men loze kretologie waarop lekker mee gebrald kan worden dan moeite te ondernemen om uit te vinden wat er nu werkelijk aan de hand is. Weet ik waar ik over praat? Wel meneer van Damme, uit hoofde van mijn werk en om persoonlijke redenen kom ik al sinds begin jaren negentig in Rusland. Eind Februari was ik zelfs nog in Simferopol en eind deze maand zit ik weer in Moskou. Ik beheers de Russische taal behoorlijk goed en heb behoorlijk veel vrienden en contacten in diverse lagen van de Russische bevolking. En weet u meneer van Damme, elke keer ben ik weer blij dat ik terug kan keren naar de door u zo vermaledijde EU. Elke keer besef ik welke verworvenheden we hier hebben dankzij die EU. Elke keer besef ik hoever de mensen in Rusland en de Oekraïne afstaan van dergelijk verworvenheden. Daarom meneer van Damme wees blij dat u in een gemeenschap woont waar u een dergelijk blog kan schrijven zonder dat u vervolgd wordt. En mocht u mij niet geloven dan raad ik u aan om een jaartje of zo in Rusland te gaan wonen. Eens kijken hoe snel u weer snakt naar het moment dat u weer voet kan zetten in die vervloekte EU.
  Entitkalkulo
  Antwoord:
  U maakt hier een boel verwijten maar zegt nergens waar ik fout ben. Kun U misschien specifiek enige foute berichtgeving aanduiden, een feit?

  Wat U zegt over de hongersnood in Oekraïne klopt tot op zekere hoogte natuurlijk.
  Maar Stalin en zijn rechterhand bij de veiligheidsdiensten Lavrenti Beria waren beiden Georgiërs (dus geen Russen) die dit beleid over de ganse Sovjetunie voerden. Dus iedereen was even goed slachtoffer, de Moldaviërs, Georgiërs, Russen en de mensen in Oekraïne.
  Als U zo’n groot expert in Rusland bent dan zou U dat toch moeten weten.

  Bovendien wordt de oppositie in Rusland niet de nek omgewrongen zoals U schrijft. Er zijn in het parlement oppositiepartijen aanwezig die echter in onze kranten nooit aan bod komen. Die kennen alleen dubieuze figuren als een Karpov, Navalny, Pussy Riot en Chodorkovski. En ik raad je aan te kijken op de website van Russia Today. Tik er Pussy Riot in en je krijgt meer dan 500 hits.

  In de VS kreeg onlangs de hoogbejaarde non Megan Rice drie jaar cel omdat ze in een militaire basis Bijbelse teksten tegen de oorlog had gespoten. Zoek daarover iets in onze kranten? Geen sikkepit aandacht! En dan komt U hier vertellen dat Rusland een dictatuur is waar de oppositie niet aan bod komt en dat het hier op dat vlak een paradijs is.

  Vandaag nog gelezen hoe de vorige Franse president Nicolas Sarkozy met de eerste advocaat-generaal van het Hof van Cassatie rechtszaken zaten te manipuleren. Waarna die magistraat dan een leuk jobke onder de palmbomen van Monaco ging krijgen. Een bananenrepubliek waardig.
  En dat soort volk moet dan Poetin beschuldigen corrupt te zijn. Moeten wij lachen? Of schreien?

  Verder was mijn pleidooi tot heden een dat 100% voor een sterk Europa was, geen expansionistisch Europa dat verdragen breekt en desnoods Smolensk tot lid van de EU en NAVO zou maken.
  Het is een pleidooi voor meer aandacht voor de echte problemen van de EU en tegen buitenlandse militaire avonturen.

  Armoede, competiviteit, een betere culturele cohesie, milieuproblemen en infrastructuur met daarbij mobiliteit, dat moet men aanpakken. Maar neen, men neemt Georgië aan als toekomstig lid. Wat nog? Mongolië?

  Ik veronderstel dat U een zakenman bent. Zou U dan ook akkoord gaan dat men zomaar eenzijdig akkoorden verbreekt zoals de EU hier op 21 februari deed? Zo ja, dan bent U een wel heel onbetrouwbaar zakenman.

  Daarover gaan mijn teksten, en dat was geen pleidooi voor Rusland of tegen de EU. Verre van.
  Ze zijn ook een pleidooi voor strijd tegen fascisme, voor de mensenrechten, tegen corruptie, voor meer samenwerking binnen Europa en tegen instabiliteit op het Europese vasteland.
  Maar een fascistische staatsgreep is voor U blijkbaar geen probleem.
  Willy Van Damme

  • Beste meneer van Damme. Om te beginnen is uw argumentatie compleet gebaseerd op drijfzand: waar is uw bewijs dat hier sprake is van een fascistische staatsgreep? Wie is hier de fascist volgens u? Arseniy Yatsenyuk? De man is n.b. van joodse komaf dus heeft allerminst rede om aanhanger te zijn van het fascisme: http://en.wikipedia.org/wiki/Arseniy_Yatsenyuk. Bovendien beledigt u hiermee alle Oekraïners die om het leven zijn gekomen tijdens de onrusten in Kiev. Impliciet beschuldigt u hen ervan (zonder enig bewijs) dat zij fascisten waren. Wellicht dat er rechts-radicalen onder de betogers waren maar het waren niet alleen rechts-radicalen maar mensen van allerlei afkomst die tegen Viktor Yanukovych en zijn entourage ageerden. Of zijn volgens u alle Oekraïners per definitie fascisten?
   Dan, de regering die nu het heft in handen heeft is een interim regering. U heeft pas een (zwak) punt als deze regering in de komende maanden geen verkiezing zal uitschrijven. Dat Viktor Yanukovych een corrupte dictator was is vrij overtuigend aangetoond aan de manier waarop hij en zijn entourage zichzelf verrijkt hebben en zijn omgesprongen met de oppositie (o.m. Yulia Tymoshenko). Verder is het onderhand wel duidelijk dat Yanukovych een marionet van Putin was. Het is duidelijk dat de overgrote meerderheid van de Oekraïners zich juist ontdaan hebben van een persoon en zijn kliek die alle kenmerken van fascisten vertoonden en als zodanig opkwamen voor hun mensenrechten. Verder maakt u ook niet duidelijk in hoeverre de NATO dan steun zou hebben verleend. Hebben we soldaten van de NATO ergens zien opereren in de Oekraïne? Geen bewijs voor. Heeft de NATO bombardementen uitgevoerd in de Oekraïne of Rusland? Geen bewijs voor. Wat zien we wel. Gewapende soldaten ontdaan van enig herkenningsteken maar zich wel verplaatsend in voertuigen met Russische kentekens en Russisch sprekend die de Krim bezetten. Dan bagatellissert u ook de holodomor. U weet donders goed dat Stalin dit niet samen met Beria in een tandem op eigen houtje hebben uitgevoerd maar dat dit gedaan is in organisatorisch verband. Organisaties die voor het overgrote merendeel wel degelijk bestond uit Russen. Het is zelfs heel waarschijnlijk dat noch Stalin noch Beria ooit met eigen ogen ter plekke hebben aanschouwd wat ze aangericht hadden maar dit alleen hebben vernomen uit abstracte rapportages. Dan gooit u nog even een “straw man”in de discussie door een voorbeeld aan te halen van een dame die in de VS veroordeeld is vanwege het reciteren van bijbelse teksten op een legerbasis.
   Ja en? Het gaat hier niet om wat in de VS gebeurd, het gaat hier om de situatie in de Oekraïne en de door u gesuggereerde selectiviteit van de media. Een totaal andere discussie. Dan begint gebruikt u de term “expansionistisch Europa”. Voor u informatie, elk land dat nu lid is van de EU heeft dat op vrijwillige basis gedaan. Er is geen enkel lid van de EU op militaire wijze bezet door een ander lid of leden van de EU. Sterker nog, als een EU lid meent dat het het lidmaatschap van de EU moet opzeggen op wat voor een grond dan ook dan kan dat. Een aantal leden zoals o.a. GB is hier ook actief mee bezig. Dat de rest van de leden van de EU hier dan consequenties aan kan verbinden is hun volste recht. Als u met expansionisme doelt op het feit dat de EU het lidmaatschap aanbied aan landen waar u (en anderen met u) van vinden dat ze eigenlijk helemaal geen lid dienen te worden van de EU, dan staan er meer dan voldoende middelen ter beschikking om te proberen dat te voorkomen. Als echter de meerderheid vind dat deze landen wel lid kunnen worden dan heeft u gewoonweg dikke pech en dient u dat te accepteren of te verhuizen (misschien naar Rusland?). En natuurlijk is het duidelijk dat de EU geen paradijs is (hier maakt u weer gebruik van een oneigenlijke discussie techniek door alles in het extreme te trekken) en dit ook niet zal worden. Maar het is waar wij mee van doen hebben. Wil je het veranderd zien, dan zul je actie moeten ondernemen. En naar mijn bescheiden mening is de situatie in Europa vele malen beter dan die ooit in de roerige geschiedenis is geweest. Een periode van meer dan 60 jaar vrede is ongekend in m.n. de West Europese geschiedenis. Tegenwoordig worden disputen uitgevochten aan de onderhandelingstafel en niet met wapengeweld. Dat is al sowieso een hele vooruitgang. Ik wil het zelfs nog sterker stellen. Als wij in de EU niet in staat zijn om de EU in stand te houden door met elkaar te overleggen en te zien hoe we oplossingen tot stand kun brengen waar iedereen baat bij heeft dan ziet het er heel slecht uit voor de mensheid. De EU is wat dat aangaat een testbank voor de menselijke beschaving. Als het hier niet lukt na alle ellende die de Europeanen hebben moeten doorstaan in de loop der eeuwen dan is de kans dat we het op wereldschaal voor elkaar gaan krijgen miniem. Geen goed bericht en de verkeerde boodschap voor onze nazaten. Want de problemen waar we nu voor staan zijn uiteindelijk alleen globaal op te lossen. Dan klinkt in u hele betoog door dat u de media kortzichtigheid en censuur verwijt. Dit is helemaal een kul argument daar u zelf de media aanhaalt met andere “bewijzen”. Getuige bijvoorbeeld de foto die u geplaatst heeft met bijbehorende tekst waarin u aanhaalt dat een franse tv zender een stadhuis in Kiev heeft gefilmd met hakenkruizen en verwijzingen naar Hitler. Dan moet u dus ook uit een andere mediabron weten dat deze reportage gemaakt is.
   Of was u zelf lid van de cameraploeg die deze reportage geproduceerd heeft? Het is duidelijker als u vermeldt in u betoog is dat er bepaalde bronnen zijn die het ene vertellen en bepaalde bronnen het tegenovergestelde. Maar waarom het draait is dat er toegang is tot al deze bronnen. Zolang dat zo is gaat u argument van censuur niet op. Dan kan ik ook nog uitweiden over wat er nu in feite aan de hand is met meneer Putin en zijn kliek. Als startpunt voor deze discussie zou ik in dat kader eerst deze bron willen aanhalen:
   Putin’s Russia van wijlen Anna Politkovskaya dat, ondanks dat het in 2004 is geschreven, nog steeds helaas een actueel beeld geeft van de situatie in Rusland.
   Entitkalkulo
   Antwoord:
   Kijk, wat betreft het fascistisch karakter van deze staatsgreep kan er moeilijk twijfel bestaan.
   Het verheerlijken van de OUN-B en Stepan Bandera – en die zijn toch in samenwerking met Nazi-Duitsland verantwoordelijk voor verschrikkelijke misdaden zoals het medewerken aan de uitroeiing van joden, Polen en Oekraïners, Russen – door alle groepen behoudens die van Julia Timosjenko en Vitali Klitsjko zijn er twee van.
   Stepan Bandera, een massamoordenaar in Duitse dienst, was onder Viktor Joesjtsjenko zelfs de officiële held van het land.

   Verder zie je overal in het straatbeeld hakenkruisen verschijnen, tot in het parlement en het stadhuis van Kiev toe. Verder constateren we overal het herhaaldelijk brengen van de Hitlergroet. En dan zijn er de bekende uitlatingen van de leiders van die groepen die vooral uitblinken in het beledigen van andere groepen en het ophemelen van geweld. Hun citaten zijn goed bekend.

   Komt daarbij nog de fysieke aanvallen tegen joden en het besmeuren van joodse gebedsplaatsen in Kiev en vooral het westen van het land. Waarbij steevast het logo van Svoboda werd aangebracht. Een logo dat een afgeleide is van de swastika. Maar ik vermoed wel dat U dat weet. En Svoboda werd onder meer in 2012 door zowat alle joodse en zionistische organisaties alsmede door het Europees parlement wegens die feiten streng veroordeeld.

   Ik noem het een fascistische staatsgreep omdat bijvoorbeeld alle posten in de regering die met veiligheid te maken hebben in handen zijn van of mensen met een zeer duidelijke fascistische achtergrond of lid zijn van fascistische partijen als Svoboda en Pravy Sektor.
   Ons Oekraïne vergelijk ik ergens met het Vlaams Belang, uiterst rechts met fascistische en vooral vulgaire racistische elementen erin.

   Timosjenko haar partij is een verzameling van opportunisten die via haar grote rijkdom en contacten in Duitsland hopen van de staatsruif te eten.
   Terwijl Vitali Klitsjko niet eens een Oekraïner – hij kon voor hij zijn campagne begon zelfs geen jota Oekraïens – is maar een Rus die in Duitsland woont en daar zijn opdrachten krijgt.

   Als ik Hugo Camps in De Morgen moet geloven is hij trouwens in het verleden al betrapt op doping. En hoe Timosjenko op een decennium multimiljardair is kunnen worden weet ik niet, maar koosjer zal het vermoedelijk wel niet zijn.

   Verder heb ik nooit geschreven dat al diegenen die daar protesteerden fascisten zijn. Wel dat de actie in handen is van fascistische groepen. En naar men stelt heeft de huidige premier Jatsenjuk op een of andere wijze inderdaad een joodse achtergrond. En dan? Men heeft Donetsk wel cadeau gedaan aan een Oekraïense-Israëlische oligarch.

   Het fascisme is ook niet per definitie anti-joods. Nazi-Duitsland was dat wel, het fascisme van Francisco Franco en Benito Mussolini was dat niet. De joodse leider Zeev Jabotinski gebruikte voor zijn groep zelfs dezelfde structuur en kledij als alle andere fascistische groepen uit die periode.
   Bovendien hebben zionistische organisaties nooit veel problemen gehad om met fascisten samen te werken. Getuige de vooroorlogse contacten tussen hen en Adolf Eichman.

   Wat betreft de interventie van de NAVO gebeurde die natuurlijk niet direct door de organisatie zelf en door het publiek zenden van soldaten. Iedereen die wat van de moderne geschiedenis kent weet dat de VS hiervoor andere middelen heeft.

   En dat is het stoken van interne onrust door bepaalde groepen te steunen. Victoria Nuland stelde in het publiek dat de VS er de voorbije twee decennia 5 miljard dollar had ingestopt. Groepen als Svoboda en Pravy Sektor hebben uiteraard een lokale voedingsbodem maar via die gigantische steun konden die groeien tot de monsters die ze nu zijn.

   Het is een aloude tactiek. Lees anders ‘Drang nach Westen’ van Bruno Yaminne (uitgeverij Davidsfonds, 2011) over de relatie tussen de Vlaamse beweging en Duitsland. Ook dat was decennialang mollenwerk om België uit te hollen en zo over te nemen.

   Bekijk anders eens de gebeurtenissen in 1953 in Iran en 1954 in Guatemala. Dat zijn gewoon kopieën van wat nu gebeurde in Oekraïne en voorheen met al die andere ‘kleurenrevoluties’, incluis de ‘Arabische Lente’. En Guatemala en Iran worden ook bij de CIA omschreven als door hen georganiseerde staatsgrepen.

   De VS hebben hiervoor een enorm aantal van groepen en subsidiemechanismen in het leven geroepen zoals Freedom House, USAID, Canvas, Open Society, enzovoort. Wie kijkt ziet overal zo hun vingerafdrukken.

   Victoria Nuland heeft toch zelf gezegd wie er voor de VS premier moest worden in tegenstelling tot de Europese kandidaat Klitsjko. En hij werd het dus. Dat zou toch voldoende moeten zijn als aanwijzing van grove Amerikaanse inmenging. Kent U het zelfbeschikkingsrecht van staten? Een nochtans in de wetgeving heilig principe.

   Verder verwijt U de hongersnood in de Oekraïne onder Stalin aan de ‘Russen’. Onzin natuurlijk daar dit het werk was van een groep waar uiteraard veel Russen deel van uitmaakten. Waarom? Omdat er nu eenmaal meer Russen zijn dan Moldaviërs of Georgiërs.

   Wat U doet is in wezen racistische praat verkopen van… het zijn weer die ‘Russen’. Maar och, ik hoorde ook al zeggen dat dit het werk was van … de joden. Racistische prietpraat noem ik dat. Zoals Geert Wilders nu met Marokkanen omgaat of De Winter met ‘de moslims’. U praat gewoon de ultranationalisten in Oekraïne naar de mond.

   Wat betreft de zaak Megan Rice slaat U de bal geheel mis. Ik haalde het aan als voorbeeld van hoe de media hier selectief zijn en in wezen propaganda verkopen.
   Ze is inderdaad zeer streng in de VS gestraft maar de kwestie is dat haar zaak in onze pers werd verzwegen terwijl men tonnen tekst produceerde over Pussy Riot. Op Russia Today waren er een zevental verhalen over die zaak en toen ik keek 511 over Pussy Riot.

   Wat ook fout is want er was teveel aandacht voor Pussy Riot en te weinig voor Megan Rice. Maar ze schreven er tenminste nog over. Onze pers niet. Het ging dus niet over die straf als dusdanig maar over de berichtgeving. Wat ik nochtans duidelijk had geschreven.

   Wat U verder schrijft over Janoekovitsj en Poetin is pure kolder. Hem fascistisch noemen? Op zo’n sloganeske domheid wil ik zelfs niet antwoorden. En dan die man bestempelen als een ‘marionet’ van Poetin. Nog zo’n domme slogan.

   U vergeet blijkbaar dat hij eerst het akkoord met de EU wou tekenen maar dat uiteindelijk om slechts een reden niet deed: De Europese voorwaarden waren barslecht en zouden zijn land kapot hebben gemaakt. Het Russische bod was genereus en bovendien wouden de Russen dat het land met beide tekende.

   Pas nu werd het pakket beloften aangepast. En dan vraag ik mij af waarom men de eerste maal zo extra krenterig was. Ik vermoed gewoon dat men een val voor hem zette en zijn afzetten door die fascistische knokploegen al voorzien was. Een gesprek in januari met een persoon uit het Europees parlement doet mij dat trouwens veronderstellen.

   En wat betreft Timosjenko kunt U niet weten of ze schuldig of onschuldig aan de tenlasteleggingen is. U noch ik kennen dat dossier en dan hoort het te passen over de schuldvraag.
   Dat laat ik over aan die westerse regeringen en hun pers die luid haar onschuld uitschreeuwen. Zelfs al kunnen ze soms amper haar naam schrijven.
   Maar Uw houding toont nogmaals aan hoe vooringenomen U bent. Als U het niet weet, zwijg dan. Ik zal ook nooit schrijven dat zij corrupt is of fraude pleegde.

   Dan wat betreft censuur. Ja, een krant heeft eenmaal die hakenkruisen en andere fascistische elementen in beeld gebracht, wat de algehele klassieke westerse pers weigert. Als dat geen censuur is, dan weet ik niet meer wat censuur is.
   U doet mij denken aan die webbeheerder bij De Tijd die elke fundamentele kritiek op Israël van het web gooide en dan straal ontkende dat hij censuur pleegde.

   Hier echter kan iedereen zijn ding doen zonder dat ik daar censuur op pleeg. U hebt recht op uw mening en de lezer hier mag die kennen. Alleen als U begint te schelden of lasterlijke aantijgingen doet (iemand bij naam een fraudeur of pedofiel noemen bvb.) zal Uw reactie geheel of deels niet geplaatst worden. De rest zoals deze wel. Dat is een voor mij heilig principe.

   Ook U trouwens poogt met alle mogelijke middelen te ontkennen dat we hier met fascisme te maken hebben en schermt dan maar met nationalisten.

   Best grappig is wanneer U ontkent dat de EU een expansionistisch beleid voert. Een ander woord voor expansie is uitbreiding en tot nader orde heeft de EU met Stefan Füle een commissaris die juist die bevoegdheid van Uitbreiding heeft.

   En kent U doorheen de geschiedenis van de EU de openvolgende kaarten met steeds meer en meer leden. Terwijl er geen geld is voor armoedebestrijding in de kernleden van de EU gaat men nu – althans dat beweert men toch – 11 miljard euro uitgeven in Oekraïne. Ik noem dat schandalig en ten overstaande van die honger lijdende Britten, Grieken, enzovoort, gewoon crimineel.

   En het is niet omdat de EU geen leger stuurt naar andere landen (wat trouwens in het geval van Joegoslavië wel gebeurde) dat het niet expansionistisch is. U ontkent, zoals in het geval van dat fascisme, gewoon het schijnen van de zon.

   Wat de EU doet is die landen in wezen voor een dilemma zeten: kom bij ons en dan krijg je geld, blijf je weg dan blijf je in de miserie. Het heet zachte maar zeer krachtige dwang. Maar kijk naar Bulgarije en Roemenië aan wie men gouden bergen voorspiegelde. Of naar de Baltische staten waar de bevolking massaal gaat lopen.

   Wat de EU gedaan heeft is de akkoorden van 1994 over de neutraliteit van Oekraïne en die over een coalitieregering van 21 februari in de prullenmand gooien. Voor mij kan dat niet, voor U blijkbaar geen bezwaar. Zoals U ook geen bezwaar hebt tegen die fascistische staatsgreep.

   Trouwens hoe kan men in de huidige sfeer in het land normale verkiezingen houden? Knokploegen slaan tegenwoordig hun tegenstanders tegenwoordig gewoon in elkaar. En inderdaad er zitten ook niet-fascisten in de regering.
   Maar dat was onder Hitler ook zo. Hij had wat garnituur nodig en dus mocht Von Paepen mee aan tafel zitten. Herinner U dat Hitler nadat hij kanselier was ook nog eens verkiezingen heeft gehouden. Hij won ze.

   Als laatste wil ik ook nog reageren op die Anna Politkovksaja, patroonheilige van de journalisten. Nou zij specialiseerde zich in de toestand in Tsjetsjenië en legde de ganse schuld voor het gebeuren bij een man: Poetin.
   Dat die salafisten ook wel eens iets ‘fout’ deden heeft zij nooit willen zeggen. Journalisten behoren evenwichtig te berichten en beide zijden van het conflict weer te geven.

   Ik noem haar dan ook geen journaliste en dat wel doen zou een belediging zijn voor die mensen die wel naar behoren hun job van journalist willen doen.
   Zij was een propagandiste en ik vermoed dat zij nauw samenwerkte met Boris Berezovsky, de wapenleverancier aan die salafisten en man van MI6. Haar ‘journalistiek’ was een karikatuur van wat journalistiek hoorde te zijn. Geen wonder dat onze pers haar heilig verklaarde.
   Willy Van Damme

   • Willy, ga toch niet in op dit soort harlekijnen. Je lezers zijn slim genoeg om te weten wie en wat hier achter zit. Als de identiteit van deze man bekend zou worden zou blijken dat hij nooit in Rusland en de Oekraine is geweest, maar dat hij gewoon in opdracht achter zijn computertje op meerdere weblogs verwarring probeert te zaaien. Maar dat zal ze niet meer lukken, ze hebben de slag al verloren
    Gerrit
    Antwoord:
    Zo’n reactie vergt natuurlijk zeer veel werk en dus kostbare tijd, maar het scherpt wel de argumentatie aan en je ziet zo ook de hiaten in dit soort betogen.
    Als de man ontkent dat er daar fascisten zitten en dat de EU expansionistisch is dan inderdaad ontkent hij als het ware ook het bestaan van de zon.

    Mijn vermoeden is wel dat hij een reëel persoon is die werkt voor een Britse of Amerikaanse multinational en gewoon een eigen mening heeft die echter geheel is gemaakt door wat de kranten al decennia over Rusland en sinds 2001 over Poetin schrijven. De man die de lef had om Rusland uit de westerse klauwen te halen.

    Nog eens, Poetin is geen heilige en de problemen waarmee hij zit zijn enorm. Ook is zijn beleid niet vrij van ernstige fouten. Maar je moet begrijpen dat men hier mensen op grove manier mensen wat wijs maakt zodat dat ze geen enkel begrip hebben van de realiteit. Rusland, dat is olie, gas, corruptie, tirannie, homohaat en agressie. iets anders lijkt er volgens onze pers niet te zijn.

    Een lokaal uitstekend werk verrichtend politicus met een sterk oog voor het sociale stelde een tijd geleden dat hij van ‘dat socialisme van die Poetin niet moest hebben’.
    Waarna hij hem de moord op die Litvinenko in de schoenen schoof. Alsof Poetin iets met wat soort van socialisme ook te maken heeft. En zoals gebleken is heeft de Russische overheid praktisch zeker niets met die moord te maken. Maar de vooroordelen zijn enorm.

    Begrijpelijk van die man want hij leest over die zaken gezien zijn druk leven alleen vaag wat kranten en luistert met een half oor naar radio en TV en dan krijg je die waanbeelden. Daarom dat de controle over de media zo cruciaal is voor de VS en de EU.

    En dan krijgt men hier een man die denkt het te kennen en dan, uiteraard zonder het te beseffen, alleen maar voorgekauwde en vooringenomen kost poogt te verkopen. Je moet wel respect voor hem opbrengen.
    Willy Van Damme

   • Willy,

    ik bewonder uw energie om deze mijnheer met de eigenaardige nom de plume (iets met ‘berekend wezen’ vermoed ik) zo uitgebreid te antwoorden.
    E. is waarschijnlijk geen boosaardiug mens. Intgendeel: hij wil het beste voor zijn medemensen en gelooft echt in de verhalen die de Grote Media in onze landen verspreiden: Dat Putin zijn buurland wil heroveren en dat het Westen staat voor democratie en vrijheid.
    De beste man heeft een gigantische informatie-achterstand in vergelijk met U ( een achterstand die ik bij het begin van de crisis, in 2008 , ook had).
    We kunnen hem dus nauwelijks kwalijk nemen dat hij denkt zoals hij denkt.
    Daar komt dan bij dat hij met regelmaat in Moskou en de Ukraïne zegt te komen, en zich dus al snel een deskundige waant. De Ukraïners die hij spreekt zullen zeker boos zijn geweest op de kliek van Yanukovich. Ja, maar Putin heeft die kliek ook veroordeeld, en gezegd dat hij de opstandelingen begrijpt.
    De opstand is begrijpelijk, maar de opstand is overgenomen door zeer foute figuren, en ze wordt gebruikt om Putin ten onrechte zwart te maken.

    Een klein lijstje voor dhr. E. om zich in te lezen:
    “The Transfer Agreement” over de betrekkingen tussen Israel en Hitler, die pas in 1941 werden afgebroken: http://tinyurl.com/46mwony of lees op Amazon.

    Over de Holomodor, waar E. zo duidelijk de Russen de schuld van geeft : lees Nicholas Lysson: ‘Holocaust and Holomodor’. Dit essay bevat maar liefst 60 litteratuurverwijzingen: http://tiny.cc/alet4

    Over de drijvende krachten achter de inval in Irak (U weet wel, die inval die op basis van 5 argumenten plaats vond, en alle 5 waren leugens): Sniegoski: “The Transparant Cabal.” http://www.libertarianismo.org/livros/StephanSniegoski_TheTransparentCabal.pdf
    Jan Verheul
    Antwoord:
    Bedankt voor dat boeiende verhaal. Het geeft de lezers hier allemaal een dieper inzicht in wat zich daar afspeelt.

    De strategie van de VS is steeds te focussen op de slechte elementen van een bestuurder of regering en dat oneindig keren uit te vergroten. Waarbij men dan gemakshalve de goede punten zit weg te toveren. En dan krijg je een karikatuur zoals nu met Janoekovitsj en Poetin en voorheen Kaddafi.

    Wie hier actie tegen voert krijgt dan gemakshalve het etiket een vriend van Poetin, Janoekovitsj of Kaddafi te zijn. Men ziet hen dan als leugenachtig, onbetrouwbaar of een fantast en extremist. Dat is het ander aspect van deze mediastrategie. Het verzet ertegen bemoeilijken. Vandaar dat die man die onzin schreef waarom ik dan niet in Rusland ging wonen.

    Die opstand is echter niet overgenomen maar netjes gepland zoals dat ook elders gebeurde. Men laat hier weinig aan het toeval over hoor. Uit het verhaal van Syrië is zelfs komen vast te staan op welke dag die opstand moest uitbreken.
    En die sluipschutters wisten perfect waar ze op welk ogenblik moesten zijn. Wedden dat de regisseur op de Amerikaanse ambassade in Kiev zat?
    Willy Van Damme

   • Beste Willy,
    Je hoeft van mij niet alles te plaatsen hoor, soms zeg ik gewoon iets ,met de beste bedoelingen overigens, in vertrouwen.
    Ten eerste schrijft deze mijnheer niet onder zijn eigen naam, wat ik al vreemd vind als je zoveel kritiek op iemand hebt.
    Ten tweede komt hij niet met argumenten op een paar loze kreten na die in iedere krant te vinden zijn. Zodra hij het over de EU heeft, komt hij opeens wel met (kul) argumenten. Daar staat hij dus kennelijk wel dichterbij. Ik betwijfel dus sterk of hij ervaringsdeskundige is.
    Het is gebleken dat ‘ze’ een ploeg beroepsschrijvers in dienst hebben (bijvoorbeeld Karel Platje) die niets anders doen dan website afstruinen en daar hun gif op zetten om verwarring te zaaien.
    Maar, ik vind dat je hem goed weerwoord hebt gegeven. Helaas kost het zoals je zegt, erg veel tijd en bovendien zijn deze mensen toch niet te overtuigen. Je lezers weten ook wel beter.
    Groet, Gerrit
    Antwoord:
    Het is inderdaad geweten dat onder meer Israël en de VS een ganse lading van internetactivisten ter beschikking hebben die niets anders doen dan het internet (ook Wikipedia) met hun leugens te overspoelen.
    Maar zoals ik het zei: Het zet mij scherp.
    Willy Van Damme

   • @Entitkalkulo

    Beste mijnheer Entitkalkulo, Leo Strauss was ook een jood, maar had wel een innige connectie met Carl Schmitt en dat was weer een (ex?) nazi en dan zullen wij zijn andere ‘idolen’ maar niet noemen Heidegger en Nietsche.
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Het fascisme in Oekraïne met de OUN en OUN-B heeft onder haar leidinggevend personeel steeds een aantal joden gehad. Het was hierover intern altijd verdeeld en dat is ook nu nog het geval.

    Feit is dat OUN actief meehielp bij de uitroeiing van onder meer joden, Polen en al wie in hun weg liep. Hondsbrutaal optreden, zo lieten ze zich voelen toen ze als de hulpjes van de SS mochten optreden.
    En die hun leider Stepan Bandera maakte men dan na de Oranje Revolutie officieel tot nationale held. Wat het antidemocratische karakter van die staatsgreep van toen toont.

    Het werd ook toen netjes uit onze kranten gehouden. Wel kregen we tot tranen bewogen speeches en boeken over Anne Frank. Dat diezelfde westerse elite gelijktijdig haar moordenaars in Oekraïne tot helden maakten mochten wij dan niet weten.

    Er is onder joodse organisaties trouwens al een felle ruzie ontstaan over de kwestie. En daarmee zien wij welke personen en groepen binnen de joodse gemeenschap principes hebben en wie gewoon smeerlappen zijn, verraders van hun geloofsgenoten. Zo kunnen we het figuurlijke kaf van het koren scheiden.
    Willy Van Damme

 9. Ik dacht dat ik een alien was met mijn afwijkende mening.Dat betekent dat er hoop is voor ons planet.
  Syriër
  Antwoord:
  In de catacomben kun je nog wel meer dissidenten vinden hoor. Geen wanhoop dus en welkom.
  Willy Van Damme

 10. Waarom zouden we een oorlog met Rusland willen? Ik snap dit niet om een lullig stukje eiland? Pfff. Gaan we Turkije dan ook aanpakken omwille van Cyprus?
  Dat word lachen.
  Shalomlikeyou
  Antwoord:
  Men moet goed de tekst lezen die Poetin gisteren plechtig voorlas. Men is de Europese en vooral Amerikaanse agressie niet beu, niet kotsbeu maar nog veel erger.
  Kiev is de geboorteplaats van de Russische beschaving en in Sebastopol liet de eerste belangrijke Russische vorst Vladimir zich in 988 tot het Christendom bekeren. Dit is voor elke Rus het heilige der heiligen.

  Dit betreft dus het hart van de Russische beschaving en haar ziel en een oorlogsstoker als een Guy Jihad Verhofstadt weet dat maar al te goed. Hij trapte hier dus doelbewust op. Een raad, stem op 25 mei niet voor die man en zijn partij Open VLD.
  Willy Van Damme

  • Guy Jihad Verhofstadt is er altijd prat op gegaan dat hij en zijn partij op economisch vlak veel te bieden hadden. Maar nu is hij militant actief om onze economie zware klappen toe te brengen. Zouden de VS administratie en de Zionisten hem flinke sommen betaald hebben misschien, vraag ik mij dan af. Er zijn er veel die hun ziel verkopen voor ’30 zilverlingen’.
   Edith Legrand
   Antwoord:
   Het blijft mij verbazen dat men die voor de EU zeer belangrijke handelspartner blijft bedreigen. De bedrijven die leven van de handel met Rusland moeten woedend zijn.
   En ongetwijfeld is er intern binnen de EU grote ruzie over die zaak. Maar zoals gewoonlijk hoor je in de pers daarover praktisch niets. Elke vorm van dissidentie wordt morsdood gemaakt.

   Het toont de imperialistische natuur van de EU die gebiedsuitbreiding als belangrijker ziet dan het welzijn van de bevolking. En dan hebben wij het uiteraard nog niet over de mensen in Oekraïne die nu een in wezen fascistische regering moeten ondergaan.

 11. Willy,

  in een reactie hierboven ( op They Knew) schrijft U :

  “Men vergeet soms dat het meest cruciale element van de westerse oorlogsstrategie tegenwoordig de media is. Die moet je 100% beheersen.”

  Een fantastische documentaire film van John Pilger bevestigt Uw stelling: “The war you don’t see.”
  Hij was lange tijd niet op youtube te zien.
  Op dit moment is hij voor iedereen op Vimeo te zien: http://tiny.cc/q0ntcx

  Deze mag niemand missen. Zelf als je al weet hoe die zaken werken, blijft het een fascinerende film.
  Jan Verheul
  Antwoord:
  Bedankt Jan. John Pilger is dan ook een grote mijnheer.
  Willy Van Damme

 12. Ik volg al jaar en dag het westers buitenlandnieuws niet meer aangezien het de naam nieuws of duiding reeds lang niet meer waardig is. Propaganda is een veel juistere benaming. Het is niet de gebeurtenis die telt maar door wie ze wordt uitgevoerd. Eerst in koor roepen dat een democratisch verkozen president die toevallige de EU niet gunstig genoeg gezind was voor het (politiek gekleurde en niet functionerende) Internationaal Gerechthof moet verschijnen voor het doodschieten van een dozijn betogers maar als dan uit een uitgelekt gesprek tussen 2 EU-ambassadeurs blijkt dat het net de oppositie is die hierachter zit moet die informatie maar zo snel mogelijk vergeten worden.

  En helaas zitten er wel zeer veel idioten (of is het misschien corruptie?) op te hoge plaatsen binnen ons (EU) overheidsapparaat. Want waarom hoeft de VS maar met een schrale 1 miljard over de brug te komen en mag de EU de overige 14 miljard zien te vinden voor het failliete Oekraïne? Vanuit het VS-oogpunt is dat natuurlijk schitterend. De EU financieel nog wat meer insolvabel maken zodat het nog wat verder ten gronde kan gespeculeerd worden dankzij de ratingbureau’s die uiteraard allemaal in de VS liggen. En tegelijkertijd dat gebied grenzend aan Rusland binnen de VS invloedsfeer rijven. Los van het militair strategisch aspect gaan de absoluut zinloze sancties veel jobs kosten en niet enkel in Duitsland of in de Baltische staten maar ook hier in België. In plaats van in koor zelf fuck the US te zeggen en betere betrekkingen na te streven met Rusland dat al een zeer grote handelspartner is laat de EU zich achterwaarts naaien door de VS.
  Rick
  Antwoord:
  U maakt een heel rake opmerking betreffende het verschil tussen wat de VS zegt te willen geven en de (loze) beloften van de EU. Ik zet er loze bij omdat bij dat soort donoracties achteraf steeds is gebleken dat er niets of amper iets van in huis komt. Draait de camera en staat de microfoon aan dan heeft men het over een miljardensteun. En eens die camera en microfoon uit dan is het daarna algehele stilte.

  En dan de economische schade welke door die oorlog tegen Rusland dreigt te ontstaan. Kijk hier in mijn regio zijn er veel fruitkwekers die peren naar Rusland versturen en voor wie die export een kwestie is van zakelijk leven of dood.
  Herman Van Rompuy, Karel De Gucht en Guy Jihad Verhofstadt hebben dat door hun oorlogsstrategie in gevaar gebracht.
  En dat zijn toch de heren die altijd zeggen dat men de economie en de ondernemers moet steunen.

  Het zijn al even holle slogans als al die andere. Imperialistische dwazen, dat zijn het!
  Willy Van Damme

 13. Op 22 maart antwoord Willy aan Gerrit :

  “Het is inderdaad geweten dat onder meer Israël en de VS een ganse lading van internetactivisten ter beschikking hebben die niets anders doen dan het internet (ook Wikipedia) met hun leugens te overspoelen.”

  Ik kan voor de volledigheid wel wat links geven:

  Israelische ministerie stimuleert ‘Talkback’: http://tinyurl.com/no8fm9
  Haaretz over het Jewish Internet Defense Force: http://tinyurl.com/d9dkkto
  Cursussen hoe je Wikipedia kan veranderen: http://tinyurl.com/2cb56v3
  Tenslotte: de site Camera, waar elk land de bodem wordt ingeboord om zodoende Israel niet als enige bekritiseerde land te laten opvallen: Joden promoten Israel onopvallend door middel van “Bad news”. Dr. Manfred Gerstenfeld http://www.camera.org/index.asp?x_context=8&x_nameinnews=216&x_article=1553
  Jan Verheul
  Antwoord:
  De Israëlische pogingen om Wikipedia te manipuleren zijn gekend en Wikipedia is hier ook erg attent voor. En Wikipedia slaagt er toch in om desondanks vrij goede informatie te blijven geven.

  Maar Israël is verre van de enige die poogt Wikipedia te misbruiken. Het is ook zo verleidelijk. En de lezer ervan dient ook steeds erg voorzichtig te zijn. Zeker voor controversiële onderwerpen.

  Ook hun georganiseerde aanwezigheid op internetfora is een publiek geheim. Maar ook hier zijn zij niet de enigen. Vlaams nationalistische partijen hebben daar zeker in het verleden ook actief aan meegedaan.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s