Syrië – Kopspel

Dat het er in Syrië zeer gruwelijk aan toe gaat is geweten. We hebben al massa’s standrechtelijke executies gezien, onthoofdingen, groepen van mensen die van daken werden gegooid en zelfs een ‘vrijheidsstrijder’ die live on camera het hart van een soldaat wegsneed en dan rauw zat op te eten.

Het was het werk van de gewezen rebellencommandant van de wijk Bab Amr in de stad Homs. Diezelfde rebellencommandant die een goed jaar eerder door de gezamenlijke internationale media als De Standaard, New York Times, BBC en Le Monde als een heldhaftig vrijheidsstrijder werd gezien.

Maar om de haverklap krijgen we vanuit Syrië nieuwe nog extremere vormen van brutaliteiten te zien van een grofheid die men zich zelfs niet kan inbeelden. Dit hier is het verhaal van eind vorig jaar na de bestorming door die jihadisten van het al Kind hospitaal in Aleppo dat maandenlang omsingeld was door dit soort frisse heren en na een grote zelfmoordaanslag toch viel.

Wat er van de verdedigers nog overbleef kan men zich na het zien van deze beelden iets voorstellen. De bezoeker hier is wel gewaarschuwd, deze beelden zijn extra gruwelijk. Maar deze lieden zetten ze zelf online zodat men moeilijk kan twijfelen over de echtheid ervan. De groep behoort tot het zogenaamde Islamitisch Leger, een losse coalitie van zogenaamde meer gematigde groepen. Gematigd?

Denk eraan dat onze kranten en regeringen deze lieden al drie jaar lang bestempelen als vrijheidsstrijders die in Syrië de mensenrechten gaan doen respecteren en de democratie brengen. Ze krijgen ook vanuit het westen massale steun, met de traditionele media en ngo’s zoals Human Rights Watch en Amnesty International die al hun verhalen ook nog voor waar nemen.

Dit zijn de typetjes die de steun krijgen van een Herman Van Rompuy, François Hollande, Barack Obama en Guy Verhofstadt. Het zijn die zogenaamde idealisten van Rik Coolsaet en de vrienden van Pax Christi. http://www.liveleak.com/view?i=0f6_1388110299

Hoor hoe de man op de achtergrond die filmt er nog goed mee kan lachen.

Willy Van Damme

Advertenties

4 thoughts on “Syrië – Kopspel

 1. Super dat U ook de aandacht blijft vestigen op Syrië en zorgt dat dat niet op de achtergrond geraakt! Interventie in Syrië mislukt, dan proberen wij het toch in Oekraïne? En als die in Oekraïne ook mislukt, welk land volgt dan? Ik begin mij zo langzamerhand een mens te voelen, niet eén die in een verkeerd lichaam is geboren, maar in een verkeerd werelddeel.
  Joop de Jong
  Antwoord:
  We pogen in de mate ook nog andere zaken op te volgen, ook nationaal en lokaal. Het aan de macht brengen van vazallen kan men ook doen zonder het leger te sturen. Dat kost minder en is politiek veel minder riskant. De pers verkoopt het wel als een soort vrijheidsstrijd. En dus is het imperialisme nieuwe stijl volop in opmars.

  Wat er na die ‘democratische’ revolutie in dat land te beleven valt, daar is dan nog amper aandacht voor. Zie maar naar die creaties van de VS zoals Kosovo, Bosnië, Zuid-Soedan, Georgië, het ‘vrije’ Libië en Irak. Allemaal landen in puin.
  Willy Van Damme

 2. Het kan cru klinken, maar het is de natuur van de mens. Wij zijn een roofdier en onze menselijke capaciteit gaat op en neer. We zitten nu op een uiterst laag pitje. Doorheen de geschiedenis was het altijd hetzelfde patroon. Extreem machtig met satelietjes van tweede garnituur zoals Merkel en Hollande en derde garnituur zoals Verhofstadt en Van Rompuy en 35ste garnituur zoals Coolsaet hebben doorheen de geschiedenis altijd gebruik of misbruik gemaakt van dat laagst ontwikkeld segment om hun slag thuis te halen. Laten we niet vergeten dat VLD, NVA en VB hier op hetzelfde segment teren en onze samenleving evenmin erg stabiel is. De oorlogsstrategen zitten nu bij de NVA.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  De mens heeft inderdaad het stadium van roofdier zijn nog niet echt verlaten. Wie ziet hoe bepaalde patroons nu op de sociale zekerheid loeren weet dat wel.
  Willy Van Damme

 3. Sorry.. Het gedoe van Vanrompuy Herman etc doet mij denken aan “André Louis”. Hij kwam als penningmeester van de EVP (?) , dikwijls voor in de Atoma’s van Delcroix.
  -wel ivm Oekraine en Polen… niet ivm Rwanda 1993.
  Toch vind ik zijn naam niet in “de doofpotten” van Timmerman. Welk is het andere boek over de Atoma’s, waarin André Louis wel dikwijls vermeld wordt met copy’s van geschreven zinnetjes uit de Atoma’s.
  Ludo Kenis
  Antwoord:
  Ik volg even niet.
  Willy Van Damme

  • … en toch…zij het Oekraine of islam…
   (www.delcroix.com )
   Leo spreekt hier over wijlen André Louis, secr. generaal van de CDI.
   Deze was reeds zeer actief met subsidiesi in ex-Oost-Blok- landen volgens zijn Atoma’s.

   <>
   Ludo Kenis
   Antwoord:
   Mysterie blijft.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s