De Morgen over Russia Today

In het artikel ‘Kritische presentatrice: Oprecht of stunt?’ schrijft M.R. vandaag 5 maart in de krant over de zender Russia Today: ‘Ook mensenrechtenschendingen, zoals de veroordeling van de punkband Pussy Riot vorig jaar, blijven er onvermeld’.

Een simpele controle leert dat er op de website van Russia Today in totaal al 511 verwijzingen naar de zaak van Pussy Riot zijn. Uw beschuldigingen over RT raken dan ook kant noch wal en typeren de berichtgeving van De Morgen over Rusland die gewoon een aaneenrijging van lasterlijke aantijgingen zijn.

Daarentegen zag ik in Uw krant tot heden nog geen enkele artikel over de zaak van de 84-jarige non en vredesactiviste Megan Rice die onlangs in de VS 35 maanden effectieve celstraf kreeg met haar twee medeactivisten die zelfs 5 jaar cel kregen. Ze hadden gewoon een militaire basis betreden en er Bijbelse teksten tegen de oorlog gespoten. Die zaak kreeg bij RT 5 vermeldingen.

Er is het klassiek gekende spreekwoord van de ketel die de pot verwijt zwart te zijn. Dat klopt hier echter niet want die pot lijkt mij hier eerder wit te zijn. De ketel daarentegen….

Willy Van Damme

Lezersbrief naar De Morgen

Advertenties

6 thoughts on “De Morgen over Russia Today

 1. Terzijde: ik zou graag de aandacht van uw lezers willen trekken op een tekst uit een boek dat ik rond het jaar 2000, in ‘tempore non suspecto’, las en me toen raar voorkwam (ik werkte toen in een bank). Er was toen immers nog geen vuiltje aan de lucht. De dotcom hype weet je wel. Het gaat over de gebeurtenissen die we sedert 2009 meemaken en die nu in een stroomversnelling lijken te raken. Al met al ben ik sedert dan bedacht op de voorspelde ‘totale financiele en economische crisis’ (die blijkbaar nog moet komen). Er bestaat van dat boek een Nederlandse vertaling op het web, de tekst waarover ik het heb begint vanaf blz. 129 (Hoofdstuk 26. Geld en werk). Het lijkt er alleszins op dat we op de eerste rij zitten om er getuige van te zijn.
  Bron: http://blogimages.bloggen.be/medjugorje/attach/169149.pdf
  Zorro
  Antwoord:
  Niet bepaald betrouwbaar materieel. De zoveelste Grote Samenzwering’ die men ontmaskerde, die van de vrijmetselaars. Waarom niet, na de joden, de communisten, de Chinezen nu de vrijmetselaars.

  De oorlog in Joegoslavië werd mee mogelijk gemaakt door het Vaticaan die, juist voor Kroatië met steun van vooral de VS en Duitsland aan zijn offensief begon tegen de Krajina, plots de rechtvaardige oorlog ontdekte en die Kroaten dus daadwerkelijk steunde. Christelijke naastenliefde?

  De heren achter Medjugorje speelden toen duchtig mee. Je weet wel de strijd van Rome tegen de aloude vijand, de orthodoxie. Ook in Oekraïne speelt dat trouwens een zeer grote rol.
  Priesters van de katholiek-Orthodoxe kerk, ook wel eens uniatenkerk genoemd, een overblijfsel van de Poolse en katholieke bezetting uit de middeleeuwen, waren alomtegenwoordig bij die betogers op dat plein. Ik vermoed dat sommigen wel eens meevochten.
  Cyriel Verschaeve achterna.
  Willy Van Damme

  • Op de site van The Saker staat een video van een priester van de katholiek-Orthodoxe kerk.
   Wat hij ( in 2010) zegt liegt er niet om:
   “The only effective methods of combat are assassination and terror!
   The right way to communicate with the enemies is to fire at them!
   Our message to them is the message of death by hanging. We’ll send all communists to the gallows-tree in our forest!
   Hier de blog: http://vineyardsaker.blogspot.nl/2014/02/meet-ukrainian-interahamwe.html
   The Saker is van Russisch – Franse afkomst en spreekt Russisch. Zijn blogs over Oekraïne zijn de moeite waard. Van zijn partijdigheid maakt hij geen geheim, dus je weet waar je aan toe bent.
   Jan Verheul
   Antwoord:
   Fascisme in actie dus en men kan er zeker van zijn dat dit nog niet eens het topje van de ijsberg is. Ik vrees dat we de komende maanden nog veel gruwelverhalen over die (dubbele sic) democratische revolutie zullen horen, zien en lezen. Schokkend.

   En dat allemaal met steun van onze politici. Walgelijk.
   Ja, Janoekovitsj was een ‘corrupte dictator’ nietwaar. Het is gewoon een herhaling van wat we in Syrië zien.
   Willy Van Damme

 2. Het siert u dat u reactie publiceert waarmee u niet eens bent. Voor de rest: wie leeft zal zien …
  Zorro
  Antwoord:
  Het is de traditie hier alle reacties te plaatsen. Alleen diegene welke beledigend of lasterlijk zijn worden weerhouden en/of gecensureerd. Ik plaats namelijk geen beweringen, hoe waar ook, die in de strafrechtelijke zin lasterlijk kunnen zijn.
  En inderdaad…. we zullen zien.
  Willy Van Damme

 3. Beste Willy,

  Ik moest je de hartelijke groeten overbrengen van Arseni Jatsenjoek en of je hem even terug wil groeten?

  http://mediawerkgroepsyrie.files.wordpress.com/2014/03/bid8ff3cyaazwsl.jpg?w=307&h=317
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Een mooie foto van een frisse mensenrechtenactivist en democraat. Salueerde hij ook naar Verhofstadt en jullie Timmermans?
  Ik werk aan een verhaal dat bijna af is en ga hem gebruiken. Ik heb er al enkele weten te verzamelen en ik maakte ook een studie van de ‘berichtgeving’ door onze kwaliteitskranten. Fijne lui.
  Willy Van Damme

  • Het is lachen. Ik word op het blog van Harry van Bommel (SP) helemaal afgeserveerd en mijn linken komen allemaal van complot-sites. Sommige reacties van mij worden ook gecensureerd. Arseni Jatsenjoek heb ik al cynisch Arsenicum genoemd. 🙂

   Ik wacht met smart op Uw artikel.
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Het was hard labeur en een lange bevalling maar het kind is er. Veel plezier ermee. En de groeten van onze vriend de premier van het vrije en blije Oekraïne.
   Willy Van Damme

  • “Salueerde hij ook naar Verhofstadt en jullie Timmermans?”

   Zou heel goed mogelijk kunnen zijn, maar er schoot mij een ander ‘liberaal’ persoon in het geheugen, vandaar de wat late reactie. Jij weet vast wel wie Hans van Baalen (Euro-parlementariër voor de VVD) is? Hij was degene die naast Guy Verhofstadt op het Maidanplein stond. Welnu, aan deze persoon hangt ook een historie met een raar luchtje.

   Er is een spreekwoord dat luidt;
   “Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken”
   Je zou ook kunnen zeggen, het is een wolf in schaapskleren.


   Joop de Jong
   Antwoord:
   Hans Van Baalen was toen blijkbaar 16 jaar en dus is dit goed voor de geschiedenisboeken maar niet voor een actuele analyse. Maar hij stond dus daar wel die fascisten toe te juichen. Nu nog een gestrekt armpje en Hans is klaar voor een nieuwe politieke carrière.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s